шеф пристав до мене із питання "де у Львові взяти дорбру медовуху?" Але якщо чесно то я не знаю де навіть погану) Це має бути не та магазинна горілка-медовуха яка має 40%, а питний мед міцністю 12%. Можливо хтось має якусь інфу? наперед вдячний!
треба вибратись протестувати ) дякую за інформацію) звісно хотілось би дістати якоїсь домашньої медовухи )
Давайте визначимося з поняттями. Той "питний мед", про який ви говорите - і є медовуха, продукт бродіння меду. Міцний напій - медівка, настоянка на меді. Власне медовуху ви ніде в магазині чи ресторані не купите (навіть якщо напій там і називається "медовуха", це насправді медівка). Її не можна продавати за санітарними нормами. Тільки по людях шукати.
О, точно, в Раківці можна купити, про те зовсім забув. Але випитуйте добре за міцність, бо вона там справді не відчувається. Якщо вирішите ще й собі взяти - беріть медівку. "Фестивальну" рекомендую...
А ось людина пише про історію бждолярства в Україні і ділится рецептом медовухи http://www.vilshany.info/-stor-ja/med-hm-lnii-slobozhanskii.html
2 мес.назад закладывал медовуху по этому рецепту и вот на прошлой неделе решил откупорить,- по вкусу как газированное молодое сухое вино, не особенно сладкое, пахнет цветочным медом. Квас тоже напоминает. Крепость пару градусов не больше. Партию оставил еще на пару месяцев, интересно поэкспериментировать, конечно, приятно сделать такой напиток своими руками. Бывал на ярмарках и пил медовуху, было больше похоже на вермут: http://tishka.org/медовуха
Справжня медовуха є на луцькому ярмарку. Там кожного року проводять конкурс для медоварів. http://www.volynnews.com/news/city/u_lutsku_vyznachyly_krashchykh_medovariv_foto/ До нас у Львові на зустріч пасічників приїздили організатори і майстри з Луцька. Звичайно окрім розповідей презентували і медовуху. Спирту в правильній медовусі не більше 12-14 градусів і його взагалі там не чути. Після того все що пробував навіть близько не схоже на те, що смакував на цій зустрічі.