...поки готовиться мясо і гамбургери , випиваєм 50-100-150 гр. Можна прямо з пляшки .... ми з Північної Америки , you know.... потім викладаєм все на тарілку , наливаєм пива. І ....Cheers!!!!! Зараз коли це пишу пю чай.....
Никогда не перекладывал эту ответственность на женские плечи. Проще всего готовить шашлык из свиного ошейка, но мясо д.б. свежим. Режим много лука, часть можно отжать, добавляем перец черный, можно хмели-сунели и маринад. Мне больше нравиться мариновать с лимоном (1 кг лимона на 2,5-3 кг мяса). Неплохо с кефиром или томатным соком. Дрова лучше фруктовых деревьев и хорошо бы виноградной лозы. Разжигаете костер и ждете когда образуются угли, недогоревшие дровишки в сторону для организации запасного костра. Солить лучше когда шашлык уже на шампуре. Когда шашлык готов, снимаете с шампура, кладете в кастрюлю, посыпаете травкой и накрываете крышкой минут на 10-ть. Потом наливаете красного сухого вина и приятного аппетита. Гарнир - овощи на шампуре, печеная картошка и много зелени
У суботу робили шашлики, то маринували в цибулі.Цибулю подрбнили в блендері, трохи лимону, перчику...шашличок вдався мням..
а раптом смачно? ніц ствердно сказати ту не можу - ше такого не пробувала А Ви, Миху, який любите шашлик (і як його треба готувати)? Може поділитесь секретами успіху шашличка? :girl_smile:
та я теж незнаю.... У нас у Львові зараз все готове продають і досить не зле замариновано, як на мене....
на шампури і на вогонь і вся пісня. головне, щоб дрова були хороші - не хвойні, бажано бук, яблуня, вишня, граб...... 15...20 хв... поливаючи червоним вином, слідкуючи, щоб не пригоріло, крутячи шампури..... вийде справжня смакота. Мясо бажано брати з шиї - наймягше....
як на вогонь? Ви що людям радите? не слухайте Миха, згорить той шашлик. якщо серіо, то вугілля потрібно обгородити чимось, бажано цеглою, ідеальний варіант - мангал. інакше жар буде слабший, а дров спалите більше.
Мих, я б не довіряла тим супермаркетам де продають замаринованні шашлики.Зазвичай на ті шашлики йде протерміноване м"ясо.Все ж краще купити на базарв свіженького м"яска і самому замаринувати.
одного разу прийшли в "арсен" за м"ясом, а там на зміні був нашого друга знайомий. питаєм: яке м"ясо на шашлик порадиш? каже: пізо хлопці, доброго м"яса вже нема. (хоча на вітрині - до кольору до вибору )