Куди поділись горобці?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем poetka, 1 чер 2010.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

А чи ви помітили,що у Львові не стало горобців?Принаймні їх дуже мало.Наскільки я з знаю,ці створіння не належали до червоної книги....А де вони зараз....Пригадую,як щоранку мене будило їхнє цвірінькання...І де вони є і чи є:dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  2. Shine

Shine Well-Known Member

В нас є багато, як тре то поділимось:mocking:Нині рано вони сусідського кота з вишні гнали. Всім своїм світом з ним воювали. Я ще такого не бачила, так смішно було дивитись , як кіт від горобців тікав:)))

• Подобається Подобається x 11
  3. Peri

Peri Well-Known Member

помітила це років два тому...

декілька чую і бачу в Арсені на Чорновола...

..

• Подобається Подобається x 3
  4. Gingerbread

Gingerbread Active Member

Знаєте, я живу в області і в нас тут горобців хоч греблю гати (хоч і справді менше ніж у минулі роки). Якось треба буде вивезти парочку до Львова;)

• Подобається Подобається x 2
  5. Locke

Locke невиправний реаліст

Помітив і цікавився цим питанням. Не знаю чи правда, але кажуть, що почали зникати через брак їжі. Тепер сміття викидають у пластикових мішках і горобці вже не мають змоги харчуватися по смітниках. Також їх витіснили голуби, як більші за розмірами і сильніші птахи. Їх останнім часом стало дуже багато. Біля мого будинку на Сихові є майданчик, який став "місцем постійної дисклокації" голубів. Там їх назбирується сотні, якщо не тисячі. Я ще ніколи не бачив стільки голубів в одному місці. А можливо ще й екологія. сучасна їжа містить багато різних добавок і генно модифікованих компонентів.
    Так само з невідомих причин зникли таракани. Тепер у містах їх практично немає взагалі. Є версія, що на них впливають випромінювання вишок мобільного зв'язку і мобільних телефонів у квартирах та ще й сучасні будівельні матеріали, які використовують при євроремонтах. Цікаво коли зникнемо ми?

• Подобається Подобається x 13
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Менше ніж було, але є. Таке враження що їх голуби витісняють.

• Подобається Подобається x 1
  7. Peri

Peri Well-Known Member

в інших містах теж використовують ці мішки а...
    та і голуби ніде не рідкість...

цікаво,що говорять орнітологи?

8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

В Донецке горобців хоч греблю гати, около нашего дома еще поселились сороки, трясогузки, кукушка. По Кальмиусу плавают дикие утки и лебеди. А в пруду около стадиона Донбасс-Арена вылупились утята и плавают со своей мамашей

9. Кохана

Кохана LuBimaya

Голуби, то мафія пташина!:)
    Я всіх тваринок полюбляю, і не хочу нікого образити. Голуби гарні пташки, мирні, красиві... але... коли оті гарні пташки паскудять мені на білизну за вікном, мій чоловік згадує уривок з якоїсь пісні "голуби летят, а ..ули толку. Выйду я во двор, возьму двухстволку, и как уе..у по этой стае, чтобы с...и больше не летали...." Пробачте за "...", але з пісні слів не викинеш... :girl_flag_of_truce:

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

Адронний коллайдер! пам'ятаєте??:)

• Подобається Подобається x 8
  10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Сорок теж повно, стрекотання сороки чути частіше, ніж цвірінькання горобців. Кілька тижнів тому під в нас дахом навіть парочки пустельги мостилась, але тим не менше, саме горобців тепер дуже мало в місті.

11. Locke

Locke невиправний реаліст

А ще останніми роками я помічав на Сихові в районі Арсену - дитячої поліклініки дуже багато кажанів. Коли починаються сутінки вони літають туди-сюди над головами. Правда якісь невеличкі кажани, розмірами приблизно з велику ластівку.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

От запроданці... Тільки Янукович став президентом - в Донецьк полетіли, а недавно ше тут були.

• Подобається Подобається x 20
  13. Тим22

Мих, давно так не смеялся

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але не думайте, деякі з них не здалися і перелетіли в Дрогобич - у підпілля, чекають на кращі часи:

• Подобається Подобається x 5
  15. Тим22

Как бы я сейчас хотел оказался в Дрогобичі, на Вулиці Мазепи

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, не на горобців подивитися, нє?

• Подобається Подобається x 4
  17. Тим22

18. A_l_e_x

A_l_e_x New Member

так справді горобців менше стало, але вони є, 2 хв тому чув цвірінькання) голобів просто хмари літають, гадють де паполо, в мене цілий балкон в продуктах їхньої життєдіяльності. Поза тим багато синичок, сорок, сойок, та й інші пташки часом залітають. НАйвеселіше як ця вся банда о 4,00 будиться і починає співати і не дає мені спати)

• Подобається Подобається x 5
  19. Горобці полетіли в села разом з воронами і синицями, там їжі більше.

20. comanche

comanche знайшовся

а де твій аватар? :)