Для цього знадобитися: 1 кг свинячої вирізки 300 гр. печериць або білих грибів 200 гр твердого сиру 1 пач. вершкового масла 200 гр. 1 л. апельсинового соку 2 великі цибулини сіль, спеції за смаком Порізати вирізку на п'ятаки, товщиною 1 см. і відбити як на відбивні Вийдуть великі млинці, їх посолити поперчити і відкласти маринуватися. Тим часом порізати дрібно гриби, цибулю і обсмажити все на вершковому маслі 2-3 ст. ложки, решту масла розтопити і змішати з апельсиновим соком. Сир порізати смужками по пів сантиметра товщиною і довжиною за розміром рулетика. На м'ясо викласти грибну зажарку в середину покласти шматочок сиру, загорнути і заколоти дерев'яною шпажкою. Швидко обсмажити на сковороді до золотистої кірки. Все скласти в глибокий посуд і залити соком з маслом. Присолити за смаком і відправити на пів години в духовку 180-200 градусів. Як гарнір готую картоплю так: середні картоплини очистити і вимити, покласти на решітку і запекти в духовці до золотистої кірки, потовкти у ступці головку очищеного часнику. Картоплю скласти в глиняний посудину з кришкою, додати вершкове масло і часник, посолити за смаком, закрити кришкою і пару разів струсити писи. сік можна замінити сухим вином
то скоріше на любителя, мені той рецептик колєга скинув, він сьогодні то готував, казав шо смачно, наступного разу буде готував з сухариком
Можна замінити його на бринзу, забрати апельсиновий сік, додати по чорносливині в кожен крученик - теж чудово смакує.
Слдовами не розповіш. Спробуйте годинку промаринувати мясо на карманадлі в спеціях і збризнуте щедро помаранчевим соком. 2 шт. помаранчевим - дві - цитриновим, 2 - без. І порівняйте смак карманадлів.
о , ну хлопці, вносьте ше пропозиції, бо якшо чесно, то шашлик вже троха банальне мож тоті крученики зажарити на грилі, га?
Запросто. Лиш оберніть їх ще тоненьким шаром солонини і на лист нержавійки. А як спробуєте - напишіть, що з того вийшло. Як ідея?
супер! тілько тре записати аби не забути через троха будем форумом приймали участь в "Пекельній кухні".....
єдине що, якщо на ґрилю, то вважайте аби не перетримати, бо буде сухе. Все ж куряча грудинка. Доречі, я так роблю, в розумінні завиваю крученики в бекон і в духівку. Правда я ще завиваю в фольгу. Потім йде супер як на холодно так і на гарячо. Я до такого ще роблю грибовий сос, бо мої страшенно таке люблять - м’ята бульбочка, крученик і грибовий сос. Ну і салата обов’язково. У нас всі мясні страви з салатою або овочами приготованими на парі.
сорі... то я тут одна така, що не їсть поросятини а тільки птицю, той по інерції написала... Мужу роблю з салом або беконом, ну бо як хлоп без свинєчого жиру?
Можна. Але то вже не будуть крученики, бо крученики мають тушитися в соусі. Та і нема гарантії, що вони добре пропечуться, або не пересушаться. Я роблю на забави і для себе крученики так: відбиваю тоненько свинячу вирізку, або куряче м"ясо. На начинку смажу цибулю і терту моркву, гриби. Холодними додаю до фаршу ( курячого, свинячого, яловичинного, який замовляють). Тру пару варених яєць до того всього, вибиваю ще 1-2 сирих, солю, перчу, можу ще додати подрібненого кропу, петрушки, виложую на відбите м"ясо. Скручую. Складаю швами вниз в бляшку тісненько, заливаю грибною підливою зі смажених грибів, вершків і сметани, щоби покрило крученики десь на 1 см зверху, закриваю щільно фольгою і- в розігріту духовку на 40 хв. Виключаю і ще залишаю на 20 хв там. До картоплі, до інших гарнірів -смакота, що пальці можна з"їсти, як вчасно не забрати.
о, корєш то саме казав наш юзер, має назвіско manur ---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ---------- а тепер ви собі уявіть, скільки може бути варіантів одної страви....
О! Кручеників є багато варіантів! Люди мають багату фантазію і придумують різні начинки. І це класно, бо щоразу щось нове, не проїдається. Я колись робила такий самий рецепт, яким Ви започаткували тему. Але ті гриби мені розсипалися, та і патичками бавитися надоїло. Щось десь підглянула, щось сама додумала - і вийшли ті, що я описала. Я спочатку і мої перше обсмажувала на пательні, але потім побачила, що довго пацькатися, а ще як готуєш на 100 чоловік і почала робити зразу на бляшку. Так і здоровше. Майже жиру не треба.
я гадала собі яку смакоту приготувати на вихідні, добра знахідка. А ще пиріжки з чорницею, яблуками, ото буде запах. Люблю коли в домі затишно та смачні страви, тоді погана погода не страшна, та ще й страховка для надійності Дім та все в нім.