Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 608
  1. tea man

    tea man 茶人

    р е к л а м а
    Не тільки:)
    Чайні гори Китаю. Ось де можна розгулятися!

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. tea man

    tea man 茶人

    Виконую обіцяне.
    Моя колекція пуерів від чайної фабрики Менку

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  3. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    - Ви куди, Олексію, навіть китайського чаю не вип'єте?
    - Я зараз... В аптеку заскочу, візьму щось до чаю...
     
  4. Efer

    Efer Well-Known Member

    Гарно :good:
     
  5. TeaTor

    TeaTor New Member

    Привіт всім любителям чаю!
    Не так давно натрапив на цю сторінку і вирішив приєднатися до закупівлі чаю, і можливо і обговорень (хоча досвід чаювання у мене скромний). Хочу поцікавитися чи є вже інформація про види червоного чаю який можна буде придбати і по якій ціні?
     
  6. Efer

    Efer Well-Known Member

  7. tea man

    tea man 茶人

    Ну ось, нарешті дочекалися.
    Посилочка з тайванськими улунами та ще багато-багато всього

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Вразила своєю монументальністю коробка для Дун Фан Мей Жень
    [​IMG]

    Кожен з учасників спільної покупки отримає в подарунок чайну пару для дегустації улунів.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Не міг стриматися від покупки цієї чайної пари для себе коханого:)
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  8. SPP

    SPP Member

    Отримав чай. Коробка вражає, вона сама по собі виправдала купівлю чаю)
    [​IMG]
    Чайна пара сподобалася простотою і трохи незвичними пропорціями.
    [​IMG]
    А загалом, гадаю, що скоро трохи посуну китайців на чайному ринку. Ну якщо і не посуну, то принаймні скуштую незабаром власного чаю:
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  9. tea man

    tea man 茶人

    Вона підкреслює, що чай неординарний. Та й захищає його більш ніж надійно. В іншому випадку довелося б пити порошок з Дун Фан Мей Жень.:)
    Наступного разу, знаючи габарити коробки, можна покласти в неї два пакети, а другу коробку залишити китайцям в подарунок.
    Ну Ви молодець! Знаю, що дуже складно виростити чай в домашніх умовах. Багатьом це не вдавалося зробити.
    А скільки насіннин не проросло?
     
  10. SPP

    SPP Member

    Точно вже не пам'ятаю, але здається з чотирьох одна насінина проросла. Але насіння не покупне. Купував у Скарбах Піднебесної пуер на вагу і в ньому траплялося насіння. Нещодавно купив в них останні півкіла такого пуеру, подивлюся, якщо буде насіння, то спробую ще проростити. )
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Efer

    Efer Well-Known Member

    Посилочку отримав, дуже дякую!

    Не згадаю, чи було в темі про заварювання цих улунів?
     
  12. tea man

    tea man 茶人

    Ось тут є гарне відео. Всі мають чайні пари, чайники або гайвані, а далі пробуйте, експериментуйте. Є лише одне правило: щоб вам було смачно!
    Стосовно Східної Красуні.
    Продублюю тут свою відповідь шановному Efer для інших форумлян.
    Дун Фан Мей Жень - це напівферментований улун. Подивіться, якого він кольору. Досить темний. А є доволі просте правило, що стосується температури води для заварювання: чим світліший лист, тим менша температура, і навпаки, чим темніший лист, тим більша температура. Для цього чаю, я думаю, вода 90-95 градусів буде оптимальною. А далі проливами через гайвань. Можете почати з 10 сек і по наростаючій. Його не перетримаєте, він залишиться смачним і ніжним, навіть при великій експозиції.
    І ще одне. Помітив, що лист у Дун Фан Мей Жень при заварюванні досить сильно набухає. Тому не потрібно давати велику кількість чаю. В мене на гайвань 120 мл було достатньо 4 г.
    Те саме стосується і інших тайванських улунів. Але вже по причині того, що лист сферичної скрутки і йому потрібне місце, щоб розкритися. Бо підніме кришку гайвані, а самого настою буде обмаль.:)
     
    Останнє редагування: 9 жов 2017
    • Подобається Подобається x 1
  13. Efer

    Efer Well-Known Member

    Дякую, Ігоре! Як тільки втамую чайну спрагу зеленими та червоними чаями, почну коштувати улуни:drinks:
     
  14. tea man

    tea man 茶人

    @Efer Скажіть, будь ласка, чи змінилася якість зелених чаїв в порівнянні з тими, що ми брали раніше? Які Ваші враження?
     
  15. Efer

    Efer Well-Known Member

    Тестую ) Перші враження, що Маофен добре зберіг свій смак, подобається навіть більше,ніж попереднього разу(можливо уся справа в порівнянні з Білочунь). Білочунь наразі має не такий вишуканий смак,як весняний. Смак став грубішим та не проливається так швидко. Пробую різні варіанти часу проливу, кількості чаю на гайвань. Вцілому, я дуже задоволений, як і мої рідні)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Alisandra

    Alisandra New Member

    А я люблю більше самостійно чай робити. Збираю на базарі різні види трав, змішую і виходить досить смачно і головне корисно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. manur

    manur Well-Known Member

    :haha::haha::haha:

    Що ж там на вашому базарі росте? Там, напевно, ні продавців ні покупців))) Нема кому витоптати те різнотрав"я)))
     
    • Смішно Смішно x 2
  18. infata

    infata student

    Купив на Гастрономічній ярмарці Женьшень Улун.
    Заварював водою 90 град., 1-й пролив - 10 с, 2-й і далі - від 20 і до 50 с
    Смак уже "проступив" після 2-ї заварки.
    Сам післясмак тримаєтсья довго.
    Чай витримав 5 заварок.
    На фото, які додаю, цей чай з іншими чаями - зліва, крупний, зелений. Інші два були придбані в Китаї (пробник) і у Львові.
    Що можу сказати? Дуже задоволенний.
    Якщо зможу використовувати дійсно якісну воду, і відігрівати її за всіма канонами, тоді, впевненний, женьшень улун розкрие себе в повній мірі.
    Але і в звичайних домашніх умовах може порадувати любого чайного фаната ))

    1-е фото - порівняння чаїв
    2-е фото - кількість, яку я взяв на 100 мл
    3-е фото - так виглядає перша заварка
    4-е і 5-е фото - 2-а і 3-я заварка відповідно.
    До кінця чай зберігав насиченний колір.

    IMAG8064.jpg IMAG8066.jpg IMAG8068.jpg IMAG8069.jpg IMAG8070.jpg

    На 1-му фото колір зовсім не передався.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Efer

    Efer Well-Known Member

    Теж липу п'ю та різні збори іноді купую, але китайські чаї, улуни, пуери то дещо інше й їх неможливо замінити трав'яними настоями.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. tea man

    tea man 茶人

    Це ще один чай, якого не довелося попробувати. Відмітимо на перспективу. Дякую, шановний infata, за підказку і за огляд.
    До речі, Алішань чекає на Вас. Напишіть мені в приват, домовимося про зустріч.
     
    Останнє редагування: 13 жов 2017
а де твій аватар? :)