Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 953
  1. tea man

    tea man 茶人

    Сьогодні анонсую нову спільну закупку чаю. Найближчим часом відновлю відповідну тему. Наразі по всіх питаннях прошу звертатися в приват, щоб не засмічувати тему "Китайський чай".
    ______________________
    Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
     
  2. tea man

    tea man 茶人

  3. Efer

    Efer Well-Known Member

    Надовго залишився без комп'ютера. Гадав швиденько відновлю,але затяглося )
    А швидко ж Ви свої запаси зпустошили :good:
     
  4. tea man

    tea man 茶人

    @Efer Радий Вас знову бачити!:hi:
    Та ні, запасів ще вистачить надовго. Хоча 1 кг чаю кудись поділося за чотири місяці. :dntknw:
    Треба заповнити прогалини.:)
     
  5. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    блін китайці вже і чай роблять :sad: дожились хоть би щось українське було
     
  6. tea man

    tea man 茶人

    Та всього лише 3000 років.:mocking:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Efer

    Efer Well-Known Member

    Бабуся збирала траву "Парило" , дуже смачна й корисна. Тож українське є ,на горищах у наших бабусь)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. tea man

    tea man 茶人

    Сьогодні на широких просторах Всесвітнього Павутиння знайшов 20-серійний фільм "Китай: шлях чаю".

    P.S. Автор фільму мандрівник, а не чайний фахівець, тому іноді проскакують дурниці, такі як та, що чайне листя в казанах оброрбляють лише жінки:). Але фільм видовищний і цікавий, тому я дав на нього посилання.
    ______________________
    Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
     
    Останнє редагування: 22 бер 2017
    • Подобається Подобається x 1
  9. tea man

    tea man 茶人

    • Подобається Подобається x 1
  10. tea man

    tea man 茶人

    Домашні чайні ісорії. Мені дуже цікаво послухати інших ті менів :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. tea man

    tea man 茶人

    • Подобається Подобається x 1
  12. Efer

    Efer Well-Known Member

    Цікаво, що не використовують Чахай , одразу в піали розливають.
     
  13. tea man

    tea man 茶人

    Якщо Ви говорите про перше відео з Ісіну, то зверніть увагу на те, що майстер заварює чай в одному чайнику, а замість чахая використовує другий чайник(15:20 хв). Такий спосіб заварювання часто можна побачити у відео Сергія Шевельова.
     
  14. Efer

    Efer Well-Known Member

    Ще й в кінці другого відео у потязі видно лише чайник та піали.
     
  15. tea man

    tea man 茶人

    Такий спосіб можна використовувати без проблем. Але при цьому треба враховувати найважливішу деталь: весь чай потрібно кудись перелити з чайника. В чайнику не повинна залишатися вода, тому що чай перезавариться. Це менш критично для шу пуерів, червоних чаїв. Куди переливати - в чахай, в інший чайник, в піали чи в звичайну склянку - це вже не так суттєво. Ну і питання співвідношення об'єму при такому способі важливе. Весь чай, який ви злиєте з чайника, має повністю поміститися в піали.
    ______________________
    Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
     
    Останнє редагування: 29 бер 2017
    • Корисно Корисно x 1
  16. infata

    infata student

    Китайским чаем зацікавився, може, біля року часу, але вперше купив лише цього року. І це був пуер (і, здається, я помилився з якістю).
    Потім купив Лю Ань Гуа Пянь, прочитавши опис чаю і зацікавившись його солодким присмаком. Я правильно розумію, tea_man, що одна і та ж марка може бути різної якості (гатунку)? Бо не сказав би, що чай розбавили чимось іншим (листя однакові, колір - також), напевно, просто він низького гатунку.
    Потім виписав в таблицую марки відомих китайскиї чаїв і поруч - ціни з інтернет-магазинів чаю (одразу видно, хто продає дешево, а хто - за реальну ціну). Але я не про це.
    Вже давно шукав у Львові якщо не магазин, де можна купити справжній чай, то хоч чаївню, де можна його спробувати. Шукав группи в соц.мережах, де можна було спілкуватися на цю тему.
    І випадково недавно знайшов вашу спільноту.
    tea_man, я дійсно радий, що Ви створили тему, де зустрічаються однодумці (я не експерт, я тільки вчусь, для мене китайский чай це не просто хороший напій), де можна не тільки навчитися пізнавати чай, але і замовити справді якісний, а не пвсевдо-"елітний" за 30 грн/100 г )))
    Зараз, наскільки я бачу, китайский чай стає популярним, тому, впевненний, до нас буде долучатися все більше і більше користувачів.
    А що? Чому б Львову бути не тільки кавовою столицею України? ))
     
  17. manur

    manur Well-Known Member

    Хоча, в Ужгороді ніколи не був, але трохи наслуханий про те місто і, підозрюю, що Ужгород може зі Львовом змагатися за звання кавової столиці)))

    А гейби ві Львові десь наливали по всіх правилах файний китайський чай, то й сам би з задоволенням продегустував.
     
  18. tea man

    tea man 茶人

    @infata Дуже радий вітати Вас в цій темі! Нашого полку прибуло!:uanew:
    Тепер давайте по порядку.
    А що саме було не так? Смак, аромат? Це був шен чи шу? Скільки він коштував? Вибачте за велику кількість питань, але це важливо, щоб знати в якому напрямку краще рухатися.
    Уявіть собі внутрішній чайний ринок Китаю. Він повинен задовольнити всі потреби як простого люду з низькими доходами, так і забаганки "нових китайців" з мільйонними статками. І він з цим успішно справляється. В Китаї можна знайти чай на будь-який смак і гаманець. Зазвичай продавці мають в асортименті чаї різних цінових категорій. Ціни іноді відрізняються на порядок. Чай одного типу може продаватися по різних цінах, в залежності від якості самої рослини, умов збору і виготовлення сировини, вміння майстра, умов зберігання і ще багатьох факторів.
    Можливо Вам попався не дуже якісний чай.
    Але тут є ще одна особливість, про яку теж потрібно пам'ятати. Іноді буває так, що на певному етапі чайного шляху людина ще не готова зрозуміти і правильно оцінити той чи інший чай. Потрібен певний досвід, який можна здобути лише пробуючи різні чаї, різні як в плані видів, так і в плані цінової категорії.


    Я обома руками за!:drinks:
     
  19. tea man

    tea man 茶人

    А чому б Вам самому не приготувати файний китайський чай?
    Це зовсім не важко. Потрібно лише мати бажання.
    Та і в темі багато рекомендацій щодо цього.
    Ви ж давно слідкуєте за темою, але все ніяк не наважитесь його спробувати. Якраз і
    момент сприятливий.
    У Львові мабуть є якісь ресторани, які мають в асортименті китайські чаї, але навіщо викидати гроші на вітер, пробуючи чай від людей, які в цьому ні бельмеса не розуміють.:dntknw:
     
    Останнє редагування: 29 бер 2017
  20. manur

    manur Well-Known Member

    Якраз момент НЕсприятливий. Вже на форумі писав, що зараз я у Варшаві.
     
а де твій аватар? :)