Які ви знаєте способи для покращення пам’яті?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Mazerati, 20 тра 2010.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Почала вивчати англійську і стикнулась з проблемою поганої пам"яті. Швидко забуваю вивчене і не знаю як з тим боротись. Може хтось підкаже хороші способи покращення пам’яті?

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чим швидше забуваєте, тим швидше переходить у підсвідомість (автопілот):)

Поради:
    1. Вчити вранці (слова) граматику в обід!
    2.Читати повільно (щоб нудило) підвищуючи швидкість - щоб щелепа правильно навчилась жестикулювати :)))
    3.Знайти співрозмовників...

• Подобається Подобається x 5
  3. Mazerati

А якщо просто їсти горіхи? поможе? чи що там треба їсти для пам"яті?

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Пошукайте давню гілку Zet з назвою типу "вот бы поумнеть" чи "как бы поумнеть".
    Я знаю 2 способи покращання пам"яті:
    1. "перевернуті" йогівські асани (Свічка - типу Берізки, Плуг).
    2. Ноотропіл (Польща) = Луцетам (Угорщина). Зараз є й крутіші. Особливо ефективні у віці "за 40".
    Ефект - через 3 тижні.

• Подобається Подобається x 3
  5. Mazerati

то ліки? .....щось я до такого скептично ставлюсь...ви провіряли на собі цей спосіб? чи хтось з ваших знайомих?

6. Boris_Kiev

Це нешкідливі преперати (похідні від моно-аміно-олійної кислоти). Поліпшують проникливіть мембран мозку, кровообіг, кисень і т.п.
    Випробовано на собі.

В документації описано багато галузей застосування - не лякайтеся. Свого часу порекомендував друг-лікар.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Але тре не перестаратись. Може посадити печінку в дозах більше 500мг.
    Інша назва Пірацетам...

На мені теж випробовували :)))
    Справді дієві, хоч мені вони були потрібні в лікувальних цілях. - До речі добре знімають спазми мозку і головну біль :)

---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

Це релама? :)))
    Горіхи класна річ, як не крути. :)

8. Boris_Kiev

Пірацетамом Дарницького хімфармкомбінату може й можна. Я не знаю, де та печінка, а 1-2 рази на рік "порозумнішати" не завадить.

І класна профілактика від різних Альцгеймерів і Деменції сеніліс. :)

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я закінчувла другі державні курси англійської більше десяти років тому, але те що вивчила одним методом (опишу нижче) - пам"ятаю досі. Інше - забувається якщо не використовувати, але те "в'їлося" на все життя.
    З паперу ріжуться картки невеликого (як гральна карта) формату. З одного боку у стовпчик виписуються слова англійською у довільному порядку, на звороті - їх переклад. Я багато їздила на метро, тому мала там час передивлятися-тасувати ті картки і подумки перекладати то в одному напрямку (з англ. на укр.) то в іншому (навпаки). Якщо забувала слово або його значення - дивилася на звороті.
    Всі ті слова (хоч би і не важивала їх з тих пір по роботі, бо зараз в основному ділове і технічне мовлення) - досі пам'ятаються. :good:

В той час я ще вчилася у політесі, втомлювалася на парах - бо складні предмети, тому у дні коли мала курси англійської, практикувала "сон на 25 хвилин": прибігала з пар, обідала, випивала 1 ст.л. чи то китайського чи в'тнамського бальзаму "сам-кі-дай-бо" або "сам-кі-тінь" (аптечного, темного кольору, у скляній пляшці, продавався в одній з аптек разом з фіточаями) і засинала з будильником. Через 25хв. підскакувала - і бігла на курси, де заняття тривали 3 години, дорога туди і назад - ще півтори-дві години на метро.
    Бальзамів таких щось зараз не бачу.. вони різного призначення були, я обрала той який дає розслаблення нервової системи і водночас тонізує-бадьорить, додає сил. Почувала себе після нього пречудово.

• Подобається Подобається x 7
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 14:10 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

Стимулювання пам'яті то зручно - але релакс однако тре після цього робити.

11. Mazerati

о! в мене є ті карточки! дали готові на курсах, але я ще до них не добралась...Дякую, що підказали! йду вчити!

12. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Если мы хотим улучшить мускулатуру - тренируем мышцы, если хотим улучшить память - тренируем память... Лекарства помогут настолько, насколько мы тренируем память... А это можно сделать только чтением и письмом... Банально? :pardon:

• Подобається Подобається x 7
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Но чесно......

• Подобається Подобається x 1
  14. Boris_Kiev

• Подобається Подобається x 4
  15. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Ей Богу! Мозг - такой же орган, как и мышцы.. Если его не тренировать - от атрофируется... Там почти 100 миллиардов клеток, а мы используем в лучшем случае 1 %.

• Подобається Подобається x 2
  16. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

старайтесь використовивати мову на практиці, спілкуйтесь з людьми, дивіться передачі, слухайте онлайн радіо.

17. Alter

Alter Well-Known Member

нарахунок ноотропілу -пробував двічі, повні курси, суттєвих змін не відчув:sad: хіба в гаманці
    картки - надзвичайно ефективно, користуюсь при потребі, метод залізобетонний! ще можна по кімнаті плакати розвішувати на стінах

Ну а харчування звичайно то важливо, вітаміни всякі, горіхи і тд, та й просто здоровий спосіб життя :scratch_one-s_head:
    Але з власного досвіду скажу що як тільки життєві обставини в мене складалися так, що доводилось щодня напружувати мізки, діяти і мислити швидко - в такі періоди я помічав значне покращення памяті, це виявлялося на побутовому рівні, просто зникала потреба шарити по кишенях перед дверима квартири в пошуках ключа, виходячи з дому нічого не забував(а раніше таке траплялось частенько), ну і тд
    тому для себе я зробив однозначні висновки:
    1-зберегти високе КПД можна тільки постійно напружуючи мозок
    2-відновити память до нормального рівня можна за короткий час(не беручи до уваги проблеми людей з конкретними вадами і похилого віку)
    тому самий ефективний метод-знадійть роботу де вимагатиметься щоденне розумове напруження, або знайдіть таку можливість на теперішній роботі

Alexey Titievsk:
    +1 :good:

18. Boris_Kiev

Він впливає не тільки на пам"ять, але й на кмітливість, асоціативні зв"язки. А це у конструкторській, винахідницькій діяльності - не остання справа.
    Іноді траплялося - читаєш якусь книжку з філософії або криміналістики - і "пробиває" асоціація, що "той принцип" можна покласти в основу нетрадиційного технічного рішення. Такого, що експерти чухають потилиці - а як це? Так же ніхто не робить!".
    Однак працює!

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Нічого дивного. Велика купа нової інформації. Це так само як читати книгу з новою і незрозумілою тематикою для себе. Швидкість читання і розуміння падає. Не потрібно кремпуватись з того. Потихенько вчіть слова. Завчіть нестандартні дієслова (тут нікуди не дінешся). Пробуйте хоча б раз в день почитати тексти і коли робите щось (нпр. на кухні) включіть англомовний канал. Не зациклюйтесь на зазубрюванні. Через місяць- два забуті слова легше повторити і запамятати

20. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

На мою думку, ми тут плутаємо дві речі: проблеми з памяттю і покращення вивчення іноземної мови. Воне можуть бути зовсім не повязані між собою.

Тут проблема не з памяттю, а просто підібрати спосіб, який би підійшов для запамятовування слів.

З власного досвіду... зазубрування- жодного ефекту не дає. Мову потрібно зрозуміти.

а де твій аватар? :)