Я не вмію вибирати кавун. Просто беру перший, що трапляється під руку. Ще жодного разу поганий не попався. Ну, єдине хіба що дивлюся аби був сухий хвостик. Що роблять всі ті люди, які стукають по кавуну, намагаються його роздусити руками, слухають його, прикладаючи до вуха, я ніколи не розумів. А ви вмієте вибирати кавун?
Це пережитки минулого. Зараз всі кавуни F1 і достигають практично одночасно, а за мого дитинства можна було запросто напоротися на зелений.
У нас кавуни вибирає тато, в нього це гарно виходить Але й самій доводилося купувати. Для себе вивела такі правила при виборі кавуна :1) Він має бути не надто великий (бо такий великанчик часто може бути наколотим або напсиканим якоюсь гидотою для пришвидшення росту й достигання- відповідно, там багато жовтих нітратних жилок), але й не маленький (може бути недозрілим) - краще брати кавун середнього розміру на 6-8 кг. 2) має бути жовтий влежаний бочок 3) сухий хвостик Ото пишу і аж захотілося кавунчика. ---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ---------- Ну не знаю, мені здається, то як кому щастить. Майже весь серпень їмо кавуни, то нам попадалися як і солодкі, стиглі, так і блідо-рожеві й не надто цукристі.
Якщо продавець, або барига, на питання достиглості і смаку кавуна аж заходиться ,хвалючи його, прошу вирізати трикутничок... Ідея зрозуміла?
Колись бувший швагро-москалисько з Криму навчив вибирати років 15 тому, з того часу ніразу не помилився, кавуни жеру тоннами. Пояснюю Мартіні, аборигеньский кримський спосіб: Розмір ролі не грає, може бути і великий. Щоб не надто м"яким був і вялим. Кладеш кавун на долоню лівої руки, а пальцями правої легесенько барабаниш по ньому зверху, ніжно і з чуттям. Вібрація повинна проходити через кавун і ти відчуваєш її долонею лівої руки. Швиденько розумієш принцип і набиваєш руку. Я вже роками серед родини і знайомих кавунячий гуру, завжди просять вибирати.
а ще, як мені казали, він має "хрустіти". коли його стискають і коли по ньому постукати, звук має пустоту нагадувати
А ви вмієте відрізняти кавун від кавунИчки? Кавуничка завжди солодша. Угу, ножем яким перед цим продавець чистив собі нігті на ногах. Сама бачила
От і я орієнтуюся завжди на жовтий влежаний бочок і сухий хвостик. І стукаю по ньому - має бути глухий звук. Але раз на раз мені не випадає - одного разу така гидота попалася, ще й усередині підгнила... А Яну мою вже два рази після кавуна висипало і шкіра червоніла і чухалася страшно, аж мусили приймати антигістамінне. І це в дитини, яка взагалі ні на що алергії не має! Чим же вони ті кавуни нашпиговують?.. Ого... Вік живи, вік учись) Не знала, що таке буває)
На любителя. Мені не пішов. Знаєте, як смакує біля самої шкірки? Ніби ще й смак кавуна, але вже такий якийсь розріджений чи шось таке... З присмаком шкірки... Ото мені схожим здалося. Але може то невдалий кавун був...
На мене щойно мужа кричав, бо я витягла наш 7ми кілограмовий кавун, взяла його в ліву руку і не знаю, що мав на увазі автор під словом вібрація, але я чула лівою рукою дотики правої руки по кавуні зверху. Хоча підозрюю, що кавун так чи інакше буде добрий, беремо там другий раз, попереднійй був смачнючий. Правда в Польщу їх привозять з Греції, Італії, Угорщини здається.
Хотите, без спросу, правда, открою секрет? Ритин родственник выращивает арбузы профессионально. Так вот, все те, что на продажу, подкормленные химикатами. Для СВОИХ есть отдельная делянка, но там арбузы еще не созрели. Нормальные будут готовы через неделю. Очень хотелось, в прошлые выходные купил. Японская болезнь. Панасоник. Ломает ехать на вокзал встречать ростовский поезд, но арбузы я через неделю буду есть натуральные.