Грецький горіх, як правильно посадити?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем LoveMe, 9 бер 2016.

1. LoveMe

LoveMe миється в бані

Весна та все таке... Хочу во дворі посадити грецький горіх.
    Його ж потрібно восени садити, як правільніше це зробити? Яка повинна бути ямка?

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Головне посадити корінням до низу, можна ше з відерко води налити, та і повсьому.

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви працюєте на горіхову мафію?

4. Redroid

Redroid Active Member

.. ми не знали , як здихатися того горіха )..бо батьки садили , за десять років вимахав на півділянки, суцільна тінь, нічого не росте поруч з ним зовсім. коріння настільки глибоке і розвинуте , що бере все на себе. прибрати важко було, частинами, бо дуже високий виріс і дуже гнучка деревина. потім ще вибирали навкруги всі пагони і ще повесні мілкі , які з горіхів повиростали, тих , що насипалися восени на землю.

5. Оля

Оля Старожилка форуму

А в нас було два горіхи на ділянці - один простий, зі звичайними плодами, а другий тато посадив якийсь щіплений, то горіхи були крупні, хоча мені з простого горіха краще подобалися. Простий так, розрісся дуже великий і під ним нічого не росло. Але його і посадили були навмисно коло каналізаційної ями. Зато ми горіхів мали повно своїх і нічого ніколи не проростало, бо ми всі горіхи збирали, нічого не валялося просто так. Ех, як згадаю ті чорні руки від тих горіхів, як но школа починалася. :mocking: Тоді ще гумових рукавичок не було вільно де взяти. А які смачні оті молоді горіхи, ммммм! А тут нема у нас горіхів ніде, не ростуть. Хоча одного разу звідкись привезли і пригостили мене молодими восени. Ех, я собі душу відвела! :)))

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Садити можна або навЕсну, або восени. Прийметься однаково. Зараз на ютубі море відео від садівників. Хочете більше інформації - шукайте там.

View: https://www.youtube.com/watch?v=m_wK3Cy9Ukc

7. prius

prius Well-Known Member

аха не ростуть,я вже забембався воювати з association що спиляли два горіха які ростуть коло мого паркинг спейса,осінью горіхи товчуть мені дах машини по повній, вже сказав що буду юзати їх іншуру кожен день, надіюсь що цього літа спиляють

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

В Олі , Сієтлі , завогко для горіхів.
    А в Вас - Чікаґо якраз добре.
    Зимою є сніг , є мороз , є осінь і є літо.Все що треба для горіха.
    А в мене на північ три години літаком від Чікаґо захолодно .
    Тут одна сосна і осика.
    Є яблука , але маленькі - декоративні коло хати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну, якби росли, то чого би я казала, що не ростуть. В нас тут люди з України якось сховали і привезли калину і посадили, а горіхів нема ніде. :sad: Наші би вже насадили, якби вони росли.

Ви знаєте, штат Вашінгтон дуже цікавий штат. В Сіетлі, так, нема зими зовсім і дощ поливає 300 днів в рік. Але ж три години їзди звідси, в Eastern Washington, є холодна зима, весна, спекотне літо і гарна осінь. Але горіхи там теж ніхто не вирощує. Вирощують яблука, груші, сливи, черешню, абрикоси, персики, нектарини, виноград, кавуни, дині. Яблука йдуть на експорт по всьому світі. До речі, нема ніде вишні. Не вирощують гранатів, ківі, хурми, як Каліфорнія. Напевно, через холодну зиму.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Горіх садять наступним чином.

Вирощуть пагінець висотою з метр. Потім викопують акуратно, не пошкоджуючи коріння. У корньовій системі буде центральний довгий корінь. Його потрібно обрізати і викинути. Потім викопується яма. На дно ями кладеться великий плоский камінь. На камінь вертикально ставлять деревце і засипаємо довкола землею. Отак мене вчив батько садити горіх. Для чого то все робиться? Якщо ви необріжете центральний корінь, то вся сила дерева піде в землю, бо корінь горіха може бути такий же як крона за розмірами. В результаті дерево ростиме довго і не буде високе.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Patrick

Patrick Well-Known Member

О!...а якби знайшли то попали би ці люди на "лісту пшебоїв" і шманали би їх кожний раз коли би вони поверталися звідкись....навіть з Канади ...з прикордонного Костко.

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Єдине дерево, котре наразі росте на ділянці - горіх, дорослий, 12 метрів. Минулого року прокладали нову каналізацію, проходила два метри від стовбура, я переживала, що пошкодиться коріння і всохне - а на диво, коріння було зовсім мало - два довгі корені і трохи зовсім малих. Побачимо, як пережив зиму - хоча, каналізацію прокладали в червні, то вже би, мабуть, всох.

• Подобається Подобається x 1
  13. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Буває, як писали вище, мало плодів, випадок, коли, енергія, яка мала йти у корінь, пішла на крону, наскільки знаю, випадок майже безнадійний, мучитись із малою кількість дрібних плодів не варто, краще садити нове дерево.

а де твій аватар? :)