Пользуясь случаем, что сегодня Всемирный День Яйца, а про яйца тема в разделе харчування отсутствует, предлагаю поговорить о блюдах из яиц. Во многих странах мира во вторую пятницу октября отмечают Всемирный день яйца (World Egg Day) — праздник всех любителей яиц, омлетов, запеканок и глазуньи… Ничего удивительного в этом нет. Ведь яйца — самый универсальный продукт питания, они популярны в кулинарии всех стран и культур, во многом благодаря тому, что их употребление может быть самым разнообразным. Я умею делать гоголь-моголь.
Ранок у вихідни в мене завжди починається з Яєчні! Тому приєднаюся до вітань - З днем яйця Вас всіх! Тримайте свої яйця у цілості...
Полковнику, думаю, вам рецепт сподобається, хоча сам я не пробував http://infocorn.org.ua/news/urn:news:3E4658E3 Я більше люблю яєшню звичайну: на оливковій олії, з морквочкою тоненькими кружальцями, перчиком болгарським, чілі, баклажанчиком дрібно порізаним, помідором, часничком і ще кропчиком притрусити зверху.... Можна ще поверх того потрусити пармезаном, якщо хочеться ситнішого...
І тост: За людей з яйцями! Люблю омлет. Неділя ще у дитинстві була омлетна. Із зеленою цибулькою, кропом, ковбасою.
народ, не флудіть! Якщо відкрили тему про страви з яєць, то пишіть переписи, а не говоріть про всяку єрунду... Я люблю яєчню з салатним перцем, помідорами і цибулькою! Бажано на сальці Треба обсмажити сальце, добавити цибульку, а потім помідор і перець потушкувати залити взбите зі спеціями яйце накрити кришкою і через пару хвилин готово
Недавно купил на пробу яйца цесарки - вроде, полезны как перепелиные, вкус нормальный, размер меньше куриных ненамного, хранятся долго, и очень крепкие (тыльной стороной ножа солидно надо врезать по нему, чтобы разбить). Думаю, перед пасхой купить упаковочку, покрасить и младшему дать на поездку к бабушкам - всех, кто "стукаться" будет - сделает, то-то радости...
У 1990-91 телевізіонщики, заходячи до внутрішньої їдальні ВР, питали про наявність фірмових страв - "Івашко під простоквашкою" і "Масол на засол". Буфетниці мало не зомлівали.
А от в мене є гебрейська кухарська книга, так там рецепт на страву з яєць починається так: "Позичимо десь чотири яйця..."
До речі, про перепелині яйця. Чудова річ - "Ластівчине гніздо". Півкіля телячого фаршу вимішати зі спеціями і одним курячим яйцем (можна цибульку перекрутити, можна часничку подрібнити, можна меленого гострого перцю трохи сипонути, то хто вже як любить, кріп або орегіно там теж не заважають), розплескуєте до такої товщини, щоб можна було туди перепелині яйця повстромлювати, і внизу залишалося десь з сантиметр, а згори трішки яйця було ще видно. Встромляєте туди вісім зварених і чищених перепелиних яєць - і в духовку...
У нас зберігається "трофей"- шкарлупа страусячого яйця, щоб його не пошкодити,дрелькою свердлили з обох боків, видули,то справді був омлет на десять чоловік
Люблю фаршировані яйця: ковбаску дрібненько порізати, перемішати з жовтками, додати майонезу і нафарширувати цим яйця. Смакота
Я іноді готую китайський салат, який незвичайний тим, що в ньому є смажені яйця. Рецепт дуже простий: інгредієнти: Яловичина (філейна частина) або телятина 250 гр. Цибуля ріпчаста 1 шт. Яйця 3 шт. Рослинна олія 1 ст.л. Зелень кропу або петрушки соєвий соус лимон Перець чорний мелений Приготування: Яловичину промийте під водою, наріжте тонкою соломкою і обсмажте до готовності на швидкому вогні. Посоліть, поперчіть. Яйця збийте в невеликій мисці віночком або у блендері, додайте сіль, чорний мелений перець. На сковороду налийте трохи олії і підсмажте з яєць 2 млинчика. Яєчні млинці скрутіть в рулетики і наріжте тонкою довгою соломкою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть, заправте соєвим соусом і соком лимона. Зверху прикрасьте зеленню.