День яйця

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Полковник, 14 жов 2011.

  1. Полковник

    Полковник миється в бані

    Пользуясь случаем, что сегодня Всемирный День Яйца, а про яйца тема в разделе харчування отсутствует, предлагаю поговорить о блюдах из яиц.

    Во многих странах мира во вторую пятницу октября отмечают Всемирный день яйца (World Egg Day) — праздник всех любителей яиц, омлетов, запеканок и глазуньи… Ничего удивительного в этом нет. Ведь яйца — самый универсальный продукт питания, они популярны в кулинарии всех стран и культур, во многом благодаря тому, что их употребление может быть самым разнообразным.

    Я умею делать гоголь-моголь.
     
    • Подобається Подобається x 11
  2. -Erebus-

    -Erebus- Звичний росіянин

    Ранок у вихідни в мене завжди починається з Яєчні! Тому приєднаюся до вітань - З днем яйця Вас всіх!
     
    • Подобається Подобається x 11
  3. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Полковнику, думаю, вам рецепт сподобається, хоча сам я не пробував ;)
    http://infocorn.org.ua/news/urn:news:3E4658E3

    Я більше люблю яєшню звичайну: на оливковій олії, з морквочкою тоненькими кружальцями, перчиком болгарським, чілі, баклажанчиком дрібно порізаним, помідором, часничком і ще кропчиком притрусити зверху....
    Можна ще поверх того потрусити пармезаном, якщо хочеться ситнішого...
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.



    Люблю омлет. Неділя ще у дитинстві була омлетна. Із зеленою цибулькою, кропом, ковбасою.
     
    Останнє редагування модератором: 14 жов 2011
    • Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

    Полковник миється в бані

    Кстати:

    В курином яйце содержится 4-6 перепелиных.

    В одном страусином яйце - примерно 20 куриных.
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Кохана

    Кохана LuBimaya


    Я люблю яєчню з салатним перцем, помідорами і цибулькою!
    Бажано на сальці
    Треба обсмажити сальце, добавити цибульку, а потім помідор і перець
    потушкувати
    залити взбите зі спеціями яйце
    накрити кришкою і через пару хвилин готово
    :give_rose:
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Andr

    Andr Well-Known Member

    а шо, холодний янукович у власному соці - не страва з яєць?? :haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Недавно купил на пробу яйца цесарки - вроде, полезны как перепелиные, вкус нормальный, размер меньше куриных ненамного, хранятся долго, и очень крепкие (тыльной стороной ножа солидно надо врезать по нему, чтобы разбить).

    Думаю, перед пасхой купить упаковочку, покрасить и младшему дать на поездку к бабушкам - всех, кто "стукаться" будет - сделает, то-то радости... :)
     
    • Подобається Подобається x 8
  9. Кохана

    Кохана LuBimaya

     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Boris_Kiev

    Boris_Kiev Дуже важлива персона

     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Максим

    Максим Well-Known Member

    А от в мене є гебрейська кухарська книга, так там рецепт на страву з яєць починається так:

    "Позичимо десь чотири яйця..."
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. Bambook

    Bambook Persona non grata

    До речі, про перепелині яйця. Чудова річ - "Ластівчине гніздо". Півкіля телячого фаршу вимішати зі спеціями і одним курячим яйцем (можна цибульку перекрутити, можна часничку подрібнити, можна меленого гострого перцю трохи сипонути, то хто вже як любить, кріп або орегіно там теж не заважають), розплескуєте до такої товщини, щоб можна було туди перепелині яйця повстромлювати, і внизу залишалося десь з сантиметр, а згори трішки яйця було ще видно. Встромляєте туди вісім зварених і чищених перепелиних яєць - і в духовку...
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. terRen

    terRen Дуже важлива персона

    У нас зберігається "трофей"- шкарлупа страусячого яйця, щоб його не пошкодити,дрелькою свердлили з обох боків, видули,то справді був омлет на десять чоловік;)
     
    Останнє редагування: 14 жов 2011
    • Подобається Подобається x 3
  14. night

    night Well-Known Member

    Люблю фаршировані яйця: ковбаску дрібненько порізати, перемішати з жовтками, додати майонезу і нафарширувати цим яйця. Смакота:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. Nevermind

    Nevermind Просто персона

    Я іноді готую китайський салат, який незвичайний тим, що в ньому є смажені яйця. :)

    Рецепт дуже простий:

     
    • Подобається Подобається x 9
  16. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А я люблю варені яйця, щоб жовток був і не рідкий , і не крутий....зелена цибуля, сало і чорний хліб :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  17. Полковник

    Полковник миється в бані

    С желтком согласен.
    Сын называет "с подливкой".
    Но хлеб белый с маслом.
    И кофе с молоком без цукру.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Полковнику, я знайшла вашу тему засновану ще два роки тому:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Полковник

    Полковник миється в бані

    Спасибо.
    Я и запамятовал.
     
  20. Boris_Kiev

    Boris_Kiev Дуже важлива персона

    Полковнику!

    Поздравляю с Днем Яйца -
    Ламца-дрица-лам-ца-ца!
     
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)