Чому Бог так "покерував", що людина народилася калікою чи з невиліковними хворобами? Чи Бог .......

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 29 сер 2017.

  1. jasvami

    jasvami Well-Known Member

    Весь речовінний світ - тіло Бога!
     
  2. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    Це дуже важлива тема, бо торкається кожного із нас, а якщо не торкається, то є поводом спекулювати нею.
    Ніхто не знає відповіді, крім Бога.
    Але почув, коли пояснювали із Біблії уздоровлення сліпонародженого під час проповіднічества Ісуса.
    --------------
    Спитали учні Ісуса, коли проходили повз сліпонародженого:
    - Учителю, хто зігрішив: чи він сам , чи батько його, що сліпим він народився?
    - Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явилися на ньому.
    Намазав очі сліпого глиною і послав того до ставка, а як змилася глина, то той прозрів.
    --------------
    Багато віруючих, та мало хто вірує. Всі п'ють святу воду із одного бака, та виліковуються одиниці.
    По вірі нашій дано буде.
    А то ж було, як вигнав Ісус бісів з людини, та посадив їх у свиней, а ті потополися - то ше й винного хтіли зробити з Ісуса, що шкоду господарю зробив...
    А чи варто лікувати калік, якщо за них отримують гроші і живуть за їхній рахунок. Якщо вилікувати без дозволу - то зненавидіти можуть. Або ж ті, хто закопував криниці цілющі, як наприклад у Бишіві - то осліпнув голова колгоспу, а потім розкаявся і прозрів (так люди розказували мені). А в Рохманові колись хреста зпиляли - то всі вимерли з їхнього роду та не своїми смертями.
    ---------------
    Все Бог знає і бачить. Сам упевнився в тому - тому і кажу. Чи може хто гадає, що я так просто взяв і пішов на півтори місяці блукати по монастирях та святинях?
    Скажу тільки так: Бог наказав - і я пішов. Міг би відмовитися... Але у Господа багато є засобів довести до кінця те, що він задумав.
    ---------------
    За обідом в монастирі читали про життя святого отрока Федора. Він так полюбляв ходити до церкви, що мати і рідні почали його замикати, бо вдома той не робив роботи. То прийшов до них архістратіг Михаїл з мечем та каже:"Якщо ви будете шкодити цьому отроку і не пускати до церкви, то прийду і голови всім поотрублюю".
    Я аж пирскнув за столом... Потім розказав своїм рідним по телефону - то відчепилися від мене.
     
    Останнє редагування: 20 чер 2018
  3. Slav

    Slav Well-Known Member

    Ви якраз вчасно та влучно повернулись до цієї теми, яку я також думав знову підняти...

    Але так як Ви це питання в темі пояснюєте, то можна і треба прийти до висновку, що Бог зовсім не може вплинути і покерувати на стан здоровя людини яка зявилась на світ. Відтак, можна зробити ( та напрошуються ) такі висновки: Бог не може вплинути та покерувати деякими ( чи багатьма ) земними процесами та речами. Навіть можна далі розвивати думку і приходити до висновків, що Бог взагалі ні на що не впливає на цьому земному житті. Інакше треба би було людині бачити цей Божий вплив, якщо він існує.

    Якщо Бог керує і впливає на земні процеси, то це мали би бачити і відповідно знати, якщо не всі, то більшість людей. Ви ж пишите, що "ніхто не знає відповіді, крім Бога."

    Це Ви особисто пішли, чи Ви пишите від чийогось імені?


    Дослівно таке говорили?
     
  4. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    Так, ніхто не знає задуму Божого, а тим паче шляхів, якими він ходить. Існування Його та вплив на земне життя насправді дійсно неможливо довести фактами, навіть маючи докази з Біблії або пред'являючи чудеса. У багатьох випадках все закінчужться тим, що знаходять пояснення, буцімно це все "смекалка" або "смелость города берет". Насправді Бог допомогає людині отою думкою - що вигадати, щоб перемогти, або зарання передбачити і направити.
    До речі, російський полководець А.В.Суворов був дуже набожним і його перемоги не менш дивовижні (навіть не дивлячись на подавлення бунту Пугачьова - хоча тут тет багато питань щодо мученика Пугачьова).І скажу вам, що Бог дуже вигадливий, гумористичний ат человеколюбний.
    Поки що людина не може довести нічого, крім випадку, коли проповідував Ісус Христос і показував силу і славу Бога. Віруючий людині немає чого комусь доводити, а грішна нехай пожинає свої плоди, поки не дійде до нього щось...

    Особисто сам.

    Читали з писання в монастирі Івана милостивого в с.Малі Загайці.
     
  5. Slav

    Slav Well-Known Member

    Цю вашу відповідь та інші дописи разом подібними думками інших вірючих
    можна зрозуміти так, що наче вірюча людина бачить наслідки впливу і керування Бога, а віруюча - ні.
     
    Останнє редагування: 9 лип 2018
  6. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    Скажімо так: не віруюча людина НЕ ВИЗНАЄ наслідки впливу і керування Бога, хоча всі все бачуть, якщо не сліпі (під одним сонцем ходимо: і багаті, і не красиві). Більшість віруючих бачить в тому вплив, але чомусь застосовує роздільно та вибірково. Для себе - захист і добро, для інших покарання і злидні (тобто мене образив - то йому покарання, а якщо мене покарав - то за що, я ж вірую?).
     
  7. Slav

    Slav Well-Known Member

    Але якщо виходити з того, що люди народжуються каліками чи з хворобами, то треба зробити логічний висновик, що Бог на всі процеси в природі не впливає, зокрема, він не впливає на процеси, які призводять до наслідків, коли люди народжуються каліками та з хворобами.
     
  8. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Перше. Бог дав людині вільний вибір. Якщо би Бог не дав людині вибору, людина б ніколи не грішила. Відповідно, не було б ніяких катаклізмів.
    Але Бог дав людині вибір, щоб людина самовільно зробила свій вибір в сторону Бога. Проте людина може зробити по-своєму і Бог на це не буде впливати. Може, але не буде. Потім людина перед Богом відповідатиме за свій вибір. Якби в людини не було вільного вибору, вона б не відповідала перед Богом за свої вчинки.

    А тому, якщо батьки згрішили, це може передатися на дітей. Тому діти інколи народжуються нездорові. От і все пояснення. Хвороби по великому рахунку є від гріхів. Хоча хвороби можуть виконувати і іншу функцію і необовязково бути результатом гріха.
     
  9. Slav

    Slav Well-Known Member

    Чому діти повинні відповідати за батьків? Де ж тоді божа милість і як в такому випадку справджується твердження, що Бог є милостивий?
     
  10. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    На це запитання нема конкретної відповіді. Ми не знаємо чому, як ми приходимо у світ. Багато чого у світі ми сприймаємо несвідомо. Ми можемо бачити як воно є, але не розуміти причини того, що все відбувається саме так, але разом з тим ми можемо вивчати процеси і робити узагальнюючі висновки.

    Для того, щоб оцінити Божу милість, людині потрібно бачити ВСЕ життя людини, а не лише в часі її перебування на землі. У притчі про хворого Лазаря і багача ми це добре бачимо. Лазар постійно хворів і цим він відкупив сврї провини - гріхи. Тому після смерті, після недовгого земного життя він пішов у Небесне Царство на вічно, а багач був здоровим і не дбав про свої гріхи і потрапив у пекло. Для людини, яка за життя все це бачила при земному житті, складеться враження, що Бог завжди Лазаря карав, а багатий - щасливий.
    Не виключено, що діти, котрі хворіють за батьків відкупляють від гріхів батьків, котрі вже померли і нічого виправити не можуть.
     
  11. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    Нiхто не знає промислу Божого. Але мабуть причина не одна. У бiльшостi випадкiв все ж наслыдки дiяльностiсамоi людини - техногеннi катастрофiчнi впливи, заплiднення пiсля доброi гулянки з алкоголем, наркотики та iнше. Наприклад, э версiя, що римська цивiлiзацiя зiйшла на нiвець iз-за того, що використовували свинцевi аквiдуки для постачання води, а єгипетськi жiнки багато фабувалися свинцевими фарбами. А свинець у великiй кiлькостi впливає на гени людини.
    Стосовно Божого впливу... Коли учнi заспитали Iсуса, чи не грiх батькiв на людинi слiпiй, яку вони зустрiли? Нi, каже, то для того, щоб на ньому слава Божа проявилася i Iсус Христоc вилiкував слiпого, намазавши землею його очi i наказавши йти в село до джерела з водою i змити, там той i прозрiв.
    Менi розповiдали, що коли в 30-тi роки знищували церкви i хрести, то тi люди потiм вироджувалися разом зi своiми родинами. Менi кажуть, - най би на батьках мстився, а на дiтях за що? Тобто залишити дiтей сиротами - це гуманно, а потiм вони мстилися б за них? Гнiле дерево зрубують i зпалюють. Так i час настане, коли все смiття буде спалено, а залишаться тiлькi плодоносящi добрi плоди.
     
  12. Slav

    Slav Well-Known Member

    Яку волю дав Бог психічно хворій людині?
     
  13. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Кожна хвороба обмежує людину у її можливостях. Відповідно психічно хвора людина є теж обмежена у своїх можливостях. Якщо говорити про важкі форми, то така людина скоріше несе покуту за попередні діяння своїх попередників по родинному коліні. Тому вибору у неї мало. Але навіть при важких хворобах людина має вибір сприйняття того стану, в якому вона знаходиться.
     
  14. Bastard

    Bastard Well-Known Member

    Така карма, особиста або сімейна. А ,частіше, одне з другим.
     
  15. www

    www Well-Known Member

    @Slav

    Бог тут ні до чого. Людина сама будує своє життя теперішнє та майбутнє. І минуле теж. По результатам цього життя отримаєш майбутнє.
    Бог дає людині ДУШУ. І все. А далі вже самі. Ну, сче дає настави, як правильно жити, але то не до кожного доходить, бо батьки та суспільсво забивають баки відразу і назавжди.
     
  16. www

    www Well-Known Member

    ******************************************************
    КАРМА!
     
  17. wictor

    wictor Member

    Є наше сучасне життя і є життя майбутнього віку
     
  18. Slav

    Slav Well-Known Member

    Все-таки ви визнаєте, що Бог не дав волю всім психічно хворим людям?

    У важких станах, наприклад, при прогресуючій шизофренії та інших психозах людина найчастіше взагалі може не усвідомлювати своїх дій і, відповідно до закону, така людина є неосудною. Тоді про яку волю можна говорити в таких випадках?
     
    Останнє редагування: 10 жов 2018
  19. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    А психічна хвороба сама по собі не обмежує волю людини?

    так і є.
     
  20. Slav

    Slav Well-Known Member

    Я пишу саме про випадки, коли люди народжується каліками або з іншими вродженими вадами здоров'я.
     
    Останнє редагування: 10 жов 2018
а де твій аватар? :)