Східна кухня

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Osin, 26 лис 2010.

  1. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Взагалі в Індії їдять і м'ясо і рибу і т.д., але не всі, є таке поняття як "Ведична кулінарія", от саме в ній не використовуються в їжу: мясо, риба, яйця, часник, цибуля, чай, кава, шоколад.
    Але багато страв з молокопродуктів, овочі, фрукти, злаки, багато страв з бобових і т.д. Смачна кухня, часто готую дома )
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Рецепту часом не маєте?
     
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Нажаль... цибуля крається на кубики і засипається їхніми приправами. Вона потім червона така. Які спеції не знаю.
     
  4. borkhes

    borkhes Дуже важлива персона

    Пользуясь случаем могу порекомендовать рецепт лагмана с сайта azu,uz
    Сделал вчера, похож на настоящий. :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    [​IMG]

    Час від часу готую цю східну страву - плов )
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Обожнюю...:girl_tender:
     
  7. Bambook

    Bambook Persona non grata

    О, знайшов нарешті рецепт індійської маринованої цибулі

    Ингредиенты:
    на 500 гр. лука
    0,5 литра белого вина
    1/8 литра винного уксуса
    соль
    сахар
    1 чайн. ложка черного перца горошком
    1 чайн. ложка семян горчицы
    8-10 горошин душистого перца
    1 лавровый лист
    1 стручок пепперони
    1/2 чайн. ложка тмина


    Инструкции:
    Луковицы почистить. Вино вскипятить с пряностями, добавить лук. Снова довести до кипения и варить 10 минут. Дать постоять ночь. Можно подавать вместе с маринадом

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    [​IMG]

    Сирники по східному з фініками
     
    • Подобається Подобається x 7
  9. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    100% Індійська кухня, вірніше ведична кулінарія, десерт називається БУРФІ, це такі собі цукерки на основі молока

    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 7 бер 2011
    • Подобається Подобається x 3
  10. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Імбирний чай

    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 7 бер 2011
    • Подобається Подобається x 2
  11. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Халава

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. deva

    deva Well-Known Member

    я також дуже люблю плов, але більше мені подобається не з мясом, а з креветками і мідіями, мнямка:good:

    ---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

    зараз мені б дуже підійшов, бо простила десь
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Майже канонічний рецепт гострої аджики. Складові прості - гострий перець, часник, сіль, спеції (коріандр, тмин або зіра, духмяний перець, гвоздика). Перець очистити від насіння, перемолоти з часником, добавити спеції, знову перемішати, я ще добавляю трішки олії. Зберігати в щільно закритій тарі, використовувати обережно, так як дуже гостра.

    [​IMG]

    Більш детально тут: rivok.net/?p=1223
     
  14. wink

    wink миється в бані

  15. JohnRoot

    JohnRoot Member

    Як не дивно більшість місцевих жителів в країнах Південно-Східної Азії не їдять так часто морепродукти, як багато наших людей. Вони зазвичай їдять більше рослинної їжі.
     
  16. DenisMerkushko

    DenisMerkushko миється в бані

    В принципі, так і є. Напевно, що більшість вилову йде на продаж або в ресторанчики. Мені, якщо брати до уваги саме східну кухню, більш до вподоби все ж суші, але виключно зроблені вдома власноруч. Це набагато корисниші, та і соуси, рис, рибу та інші спеціальні компоненти можна замовляти на різних сайтах, як ось тут, наприклад.
     
  17. Tarassss

    Tarassss New Member

    Якщо вже говорити про східну кухню, то найбільше мені до вподоби суші. Завжди замовляю доставку у Львові у Панди суші
     
а де твій аватар? :)