Показати повну версію : Коммунальні платежі, тарифи, квитанції, чесність сторін та якість послуг...
Тарифи і квитанції, кому, за що, і скільки платим, що маємо за те, що платимо, чи навпаки, що втрачаємо (чи навпаки - не втрачаємо), якщо не платимо. Як розпоряджаються нашими грошима, і що буде з комуналкою надалі.
Напевно, про це неодноразово всі ми говорили. І на перекурах на роботі, і вдома під час вечері, гортаючи квитанції, які тільки що витягли з поштової скриньки. І в пресі читали. (А дехто і писав). І на Форумі не один пост був про це. Але проблема не зникла. І виглядає тим більш актуальною сьогодні. Коли ось-ось грудень закінчиться, і в січні ми побачимо накінець нараховані по нових тарифах проплати за газ та тепло. Як і невраховані судові рішення про тарифи на воду. Як і купи сміття біля смітників, які вітер ганяє по дворах та дитячих майданчиках, при тому що керівництво жеку продовжує виглядати краще та краще день від дня. І кожний раз, запитуючи кассира Ощадбанку про суму нараховану за електроенергію, яку тільки він може побачити, а платник - ні, в знову напружено вираховувати - чи не вдурили нас в черговий раз?
Пропоную висловитись. Може ми не і змінимо цим Форумом нашу "народну" комуналку на краще, але цілком можливо, допоможемо один другому і інформацією про те як ліпше, як дешевше, які аргументи можна використати в суперечках з комунальщиками, чим можна в межах норм і правил скористатись, щоби платити менше, і як викручуватись, коли борги вже є, а грошей ще нема.
Кинули мені в поштову скриньку акуратно приготоване звернення до адміністрації Водоканалу з вимогою перерахувати за декілька останніх місяців платежі за водопостачання. По нижчих тарифах. Оскільки вищі, по яких нараховує Водоканал - незаконні, і рішенням суду відмінені. Виглядає переконливо. Всі зсилки на рішення по тарифах та відміну їх в наявності. Як і докладна інструкція, куди вписати себе, як порахувати переплату, і порада перестати платити у випадку нереагування.
В мене тут відразу виникло декілька думок. То, що тарифи явно завищені, в мене не викликає сумніву. Але, сплачені гроші вже Водоканал кудись подів. Як і 10 млн. доларів кредиту Світлового банку реконструкції та розвитку. І далі в боргах. І неплатити зараз - значить залишити Водоканал без можливості заплатити за електрику для насосних. І відповідно залишитись без води. Нехай і тимчасово. Але мені таке не подобається. Кому це вигідно? Хто хоче захапати Водоканал, зробивши його неплатоспроможним? І чому при цьому не шукають тих самих 10 мільйонів? І що робити з спокусою зекономити, яка - річ потужна?
Моя бабуся уважно пильнує усі квитанції і звіряє кількості кВт, м.куб і тп, суми, показники лічильника і тд.
От вона мені вже котрий місяць скаржиться на газ і світло. Обидві структури мають свої схеми махінацій. Якась одна з них (здається обленерго) кінцеві показники лічильника (ті, які переписали зі слів господаря) вказує правильно, але попередні - ні!. В залежності від кількості спожитої електроенергії вони віднімають у попередніх показах, але до оплати сума збільшується, за рахунок вже колись оплачених кВт. Так моя бабуся виявила, що на весь наш будинок нас обдурили понад 300 кВт! На наступний місяць ситуація трошки краще - надурили в загальному трішки менше ніж на 300 кВт. Моя бабця постійно їздить до них на вияснення... А інші (то певно газовики) коли підняли тарифи, а потім ходили слухи, що на наступний місяць їх зменшать - накрутили спокійно на нас усіх пару сотень кубів газу. Це як моя бабуся виявила для того, що наступного місяця цей би газ коштував дешевше, а ми заплатили дорожче. Одним словом, я не повністю володію інформацією, але уважно перевіряйте покази, які ви подаєте їм і що вам нараховують.
New Shrek
28.12.2006, 15:35
От вона мені вже котрий місяць скаржиться на газ і світло. Обидві структури мають свої схеми махінацій. Якась одна з них (здається обленерго) кінцеві показники лічильника (ті, які переписали зі слів господаря) вказує правильно, але попередні - ні!. ..... але уважно перевіряйте покази, які ви подаєте їм і що вам нараховують.
Щоб уникнути цього є простий випробуваний метод,платити лише тоді коли приходить контролер з Львівсвітла,по газу і воді та підігріву аналогічно- проплачувати з деяким запізненням ,як правило кварталу вистачає.За той час і тарифи утрясаються, а як повезе то і заборгованість перерахують в сторону зменшення,внаслідок признання нових тарифів завищеними.
Це не завжди вихід, бо на наступний місяць сума збільшується і борги накопичуються. Потім сума боргу може вражати - отак і з"являються боржники, через які погрожують відключити тепло, воду, світло всім іншим сусідам
До речі, в питаннях конфліктів із комунальниками існує безкоштовна юридича консультація. Юристи приймають з пн. по ср. 16.00-17.00, на пл. Ринок, 14, ГЦ ВГО "Наша Україна"
Ука, дякую. Інформація важлива. А ще би вони в он-лайн вийшли - ціни би їм не було. А то на пл. Ринок машиною заїхати проблематично. Як і запаркуватись в околі. А пішки - часу не вистачає. Хіба би вже до суду тягнули...:)
Там і так юристи за дякую сидять і не до 17, як заявлено, а до останнього відвідувача. То ж ніхто не фінансує. Більше того, більшість ГО побоялися їм навіть притулок дати - нікому не хочеться з владою сваритися. Знайшлося б фінансування, вийшли б і в онлайн.
New Shrek
29.01.2007, 14:19
Це не завжди вихід, бо на наступний місяць сума збільшується і борги накопичуються. Потім сума боргу може вражати - отак і з"являються боржники, через які погрожують відключити тепло, воду, світло всім іншим сусідамУмо казав я Вам не спішити з оплатою,нижче цитую Закон України підписаний В.Ющенком,Слава президенту!!!!!!!!!!!!!!!
ЗАКОН УКРАЇНИ № 498–V
Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що утворилася станом на 1 грудня 2006 року
Стаття 1. Установити, що заборгованість з квартирної плати (плати за утримання житла) та плати за комунальні послуги (водо-, тепло-, газопостачання, послуги водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот) наймачів жилих приміщень та власників жилих будинків або квартир, яка склалася станом на 1 грудня 2006 року, перед надавачами зазначених послуг реструктуризується у порядку, визначеному Законом України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію».
Президент України Віктор ЮЩЕНКО
20 грудня 2006 року № 498–V(опубліковано 20 січня2007р.)
До речі, справді, якби ті юристи вийшли в онлайн, вони могли б набагато більше зробити. А так приходять люди по одному , їм по одному розказуєш, часто на ті самі питання відповідаєш. А якби, скажімо, через наш форум, то аудиторія значно збільшується, на ті ж самі питання не треба відповідати повторно. Ука, якщо маєте на них вихід, передайте їм цю пропозицію. Можемо створити на форумі для них спеціальний розділ, думаю, це буде багатьом цікаво
Умо казав я Вам не спішити з оплатою,нижче цитую Закон України підписаний В.Ющенком,Слава президенту!!!!!!!!!!!!!!!
ЗАКОН УКРАЇНИ № 498–V
Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що утворилася станом на 1 грудня 2006 року
То всьо добре! Але восени 2006 року у мене не було боргів за минулі роки. Тож станом на 01 січня 2006 року - все було давно сплачено! :)
Шановний New Shrek! Цікаву інфу Ви дали. Тільки велике прохання - поділіться лінком на першоджерело. Оскільки пошуr по базі даних Офіційного сервера Верховної Ради видає результат -
Параметри пошуку: Слова в назвi: знайти "+реструктуризацію* +про*", Тип документа: знайти "Закон", Номер документа: має входження "498–v"
Статистика за словами:
про [ стоп-слово ] -1.000000
реструктуризацію [ 1 слово точно; в назвах - 73; в текстах - 427; в нових текстах - 2 ] 135.379061
Результат пошуку: знайдено 0 (з 98132) документiв
А пошук по назві видає старий закон 2003 року за підписом Кучми. Ось цей:
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про реструктуризацію заборгованості з квартирної
плати, плати за житлово-комунальні послуги,
спожиті газ та електроенергію
( Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003, N 23, ст.151 )
Документ 554-15, остання редакцiя вiд 01.07.2003, чинний
New Shrek
30.01.2007, 09:29
Шановний New Shrek! Цікаву інфу Ви дали. Тільки велике прохання - поділіться лінком на першоджерело. Оскільки пошуr по базі даних Офіційного сервера Верховної Ради видає результат -
А пошук по назві видає старий закон 2003 року за підписом Кучми. Ось цей:
Ви праві,Інструмент"Пошук"на сервері працює вкрай погано.Якщо не знаєш що шукаєш,і навіть коли знаєш ,він видає негативний результат.А ось і пряме посиланнячко
http://www.president.gov.ua/documents/5543.html
P.S.Хто оформив житлову субсидію по новим правилам, в звязку з підняттям тарифів ,прошу поділитись досвідом
New Shrek
30.01.2007, 13:28
Дякую. Скачав.
А що думаєте з приводу
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=20148
До речі, справді, якби ті юристи вийшли в онлайн, вони могли б набагато більше зробити. А так приходять люди по одному , їм по одному розказуєш, часто на ті самі питання відповідаєш. А якби, скажімо, через наш форум, то аудиторія значно збільшується, на ті ж самі питання не треба відповідати повторно. Ука, якщо маєте на них вихід, передайте їм цю пропозицію. Можемо створити на форумі для них спеціальний розділ, думаю, це буде багатьом цікаво
Говорили ми з ними. На форум безпосередньо вони не вийдуть. Специфіка форуму в тому, що багато просто балаканини То все відслідковувати - примітивно немає часу. А посадити людину, яка буде їм то відбирати - нема можливості.
Але
Якщо хтось дійсно має потребу в консультації "не встаючи з-за компа" (сама така - знаю ;) ) - записуйте адресу: didych@gmail.com в темі обов'язково вказати "юридична консультація" - бо може і проскочити повз увагу. Без відповіді не залишать. І думаю, не заперечуватимуть, якщо автор захоче викласти в форум питання і саму відповідь (це я щойно придумала - ще уточню :) ).
Пишу ще сюди, якщо що, то перенесіть.
В середу, 7 лютого на 12 каналі (ЛТБ) о 18.30 прямий ефір "Суспільний діалог" про стосунки Львівобленерго зі споживачами. Давайте каверзні запитання.
Ука, то напевно, Вашими стараннями такий зв'язок через почту утворився. Дякую. ;) І від себе, бо неодмінно скористаюсь найближчими днями, і від всіх тих, кому він, впевнений, придасться.
так, тільки я щойно помітила, що описка в адресі. гмейл там мав бути - вже виправляю.
New Shrek
08.02.2007, 13:56
так, тільки я щойно помітила, що описка в адресі. гмейл там мав бути - вже виправляю.Якщо поставити собі на комп Googl Talk Завантажити можна туть http://www.google.com/support/talk/
цитата:"Якщо хтось дійсно має потребу в консультації "не встаючи з-за компа" (сама така - знаю ) - записуйте адресу: didych@gmail.com в темі обов'язково вказати "юридична консультація" "-то побачимо пана Дідича on-line.Далі справа техніки.
P.S.Попередньо скориставшись кнопочкою "Add" didych@gmail.com
Проблема в тому, що замість пана Дідича, за компом в той час може сидіти зовсім ліва людина. Громадський центр... Або ж навпаки. Він є, а в гуглі офлайн :)
Тому надійніше таки на пошту :)
New Shrek
08.02.2007, 14:09
Проблема в тому, що замість пана Дідича, за компом в той час може сидіти зовсім ліва людина. Громадський центр... Або ж навпаки. Він є, а в гуглі офлайн :)
Тому надійніше таки на пошту :)Громадська поштова скринька!?Здорово! В Г"американців мозки від такої ідеї би спеклись.В такі моменти відчуваєш гордість ,що належиш до української нації.
:)
Та ні, поштова скринька своя. Просто комп в громадському центрі стоїть. І сідають туди всі, кому не лінь, зазвичай без особливих узгоджень :)
New Shrek
08.02.2007, 17:32
http://sudovispravi.com.ua/forvard.php?num=konsult
Юридична консультація on-line. Тут Ви зможете поставити запитання юристам програми "Судові справи". Відповіді на Ваші запитання будуть опубліковані на сайті в розділі Консультація. Намагайтеся сформулювати своє запитання чітко і коротко: кількість знаків обмежена.
У вигляді експеременту відправив львівському Водоканалу рекомендованим листом запит на перерахунок сум сплачених за воду в зв'язку з судовими рішеннями про нечинність тарифів. Послався і на конкретні рішення суду і конкретні виконкому, які судом скасовані. Побачимо, як вони відреагують. Різниця в сумах набралась суттєва - біля 150 грн. На дорозі не валяється...
Тільки тепер до мене дійшло для чого мені збільшували спожитий газ минулих місяців :)
З нового року ввели градацію по оплаті за спожитий газ, відповідно до використаної кубатури за минулий рік. Отож, Львівгаз сильно постарався коли подописував мені, мамі і бабці зайві метри кубічні... цьогороку виявилося, що ми не вписалися в лімітованих 2500 куб.м. за рік на 1 квартиру! Отож, тариф для нас майже на 15 чи 20 коп. більший... найгірше виглядає ситуація для тих, хто в квартирах відключився від центрального опалення... вони ще дорожче мусять платити...
New Shrek
19.02.2007, 14:33
Дивні газові марення оточують мене останнім часом.
А поштовхом до розуміння того що це все зі мною насправді відбувається стало отримання чергового рахунку на оплату послуг за газопостачання за січень 2007 року, у якому вказано що мною «у 2006 році було спожито 6 603 куб.м. газу», і що тепер я маю платити за
Побачивши це до мене нарешті почали доходити справжнє призначення того що відбувалося з рахунками за газ, які я отримувала протягом останніх декількох місяців.
Так протягом всього минулого 2006 року рахунки за газ справно приходили і я справно платила і не приділяла їм ніякої уваги.
А от в кінці року почали приходити дивні квитанції на оплату послуг за газопостачання з невідомо звідки взятими значно завищеними показниками лічильника, що змусило мене звернути на них увагу.
Так за листопад я отримала просто страшний показник лічильника, так вийшло, що я протягом місяця який теплий б він не видався зігрілася аж на 1007 гривень, ну і жарко ж мені було.
Коли я кинулася телефонувати до цієї жіночки я знімає у нас покази лічильника, то вона мені сказала що я не одна така що це якась помилка, і що варто просто оплатити по тому показнику який в мене на цей час є.
Я так і зробила, і яким же ж було моє здивування коли за грудень я отримала квитанцію з таким самим високим показником лічильника як і було в листопаді і таку саму суму величезну суму боргу.
Я знов заплатила за реальним показником лічильника.
Наступив 2007 рік і мене доводять до відома що я споживаю більше 6000 м.куб. природного газу, а отже згідно з Постановою НКРЕ України «Про роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення» від 19.12.2006 року №1672 визначено що ціна за 1 м.куб. у випадку коли обсяг споживання газу за 2006 рік більше перевищує 6000 м.куб. становить 98 коп.
Ви можете уявити тепер моє здивування коли я починаю усвідомлювати що мені необхідно платити майже 1 гривню за м.куб. газу, тільки тому що Львівгазу так буде добре. Бо вони дуже зручно підвищили мені показник лічильника на кінець року, так щоб він складав більше 6 000 м.куб., щоб збільшити мені тариф.
Це ж просто геніально менше 6 000 м.куб. за 2006 рік – 47 коп.,
А от більше 6000 м.куб. вже 98 коп.
Прекрасна арифметика Львівгазу.
І от холодними зимовими вечорами сидячи біля батареї і гріючись природним газом майже за 1 грн. , я згадуватиму цих геніїв арифметики, які сидять десь у Львівгазі і рахують мої грн. Я не думаю що я одна така ошукана в цьому місті, і я не думаю що я сидітиму склавши руки….
New Shrek
19.02.2007, 14:36
Цікавий допис тому дозволив собі його скопіювати.
В мене питання, хто заставляв шановну пані платити по рахункам за неспожиті об"єми газу!Які тепер претензії вона має до Львівгазу?
Nataly_D
19.02.2007, 15:34
Ви не зовсім мене зрозуміли Я не платила більше,я отримала страшну квитанцію, зателефонувала до жінки яка збирає покази, вона в свою чергу сказала що я не одна така і що можна заплатити за тим показником, що є на лічильнику
Вчора (може й після-в.) по 12-му каналу була ціла передача саме на цю тему... На жаль у мене газу нема - сама електрика, тому я не дуже уважно її дивився :)
Nataly_D
19.02.2007, 15:36
Я так і зробила взяла гроші, потратила купу часу пішла на Львівгаз, вказала правильний показник лічильника за листопад. Пройшов місяць і мені за грудень знов присилають той самий страшний показник, і показник і сума боргу та сама і що в листопадовій квитанції. Це незважаючи на те що на Львівгазі, я вказала правильний показник
Nataly_D
19.02.2007, 15:39
Сам факт того що в мене мав вийти обсяг за рік менше 6 000 м.куб., а оскільки вони написали більший показник лічильника на кінець року, то і вийшло 6600 м.куб. а отже я маю платити не 47 коп., а 98 коп. Хоча я і не використала цих 6600, а десь 5500
Якщо Ви це можете переконливо довести - зверніться в суд.
Nataly_D
19.02.2007, 15:42
Це що показували по 12 каналі це виступав заст. голови правління чи щось таке і він досить чітко і голосно повідомив, що йому зовсім не відомі ніякі (жодні) факти про завищення показників лічильника і квитанціях що надсилаються споживачам, такщо слухати там не було що, брехуни...
Шреку, а питання не в тому чи ти заплатив за газ по липовим квитанціям чи ні, а в тому, що за минулий рік штучно було накручено споживання газу. А в результаті цінової градації на спожитий газ за МИНУЛИЙ рік попали в кошти саме споживачі. Мені накрутили чимало, але більше 6000 не вийшло їм - тож особисто я платитиму за газ в межах 2500-6000 дозволених кубів на рік по ціні 47 чи 48 коп. А от моїй бабці накрутили так, що у неї вийшло 2600 за минулий рік (насправді значно менше). Тому вона теж платитиме по 48 коп, хоча повинна була б по 31 коп.
Парадокс у тому, що бабця моя їздила на Львівгаз з"ясувати чому їй так багато кубів зайвих приписали (ще минулого року), а її заспокоїли - мовляв, то помилка, але нічого страшного наступного місяця заплатить менше! або нехай платить скільки вважає за потрібне (згідно вірних показів), а ту помилку їй і так порахували по файним цінам - до подорожчання...
У мене так мама і бабця попали в цінову категорію, до котрої їх "помилково" зарахували...
Nataly_D
19.02.2007, 15:44
Дякую Вам за пораду, я вже сьогодні цілий день замість того щоб працювати на роботі, зібрала всі квитанції, квитанції про оплату, накатала невеличку скаргу і сьогодні ж відправлю її в Львівгаз. А якщо вони ніяк не відреагують обов*язково звернуся до суду. Я не маю наміру спонсорувати Львівгаз зі своєї кишені
Nataly_D
19.02.2007, 15:48
Мені дуже шкода вашу бабцю, рекомендую вам також накатати скаргу, я думаю вона також збирає всі квитанції і поних всетаки видно значний стрибок показників. В мене наприклад за жовтень показник кінцевий 12 234 а за листопад вже початковий і кінцевий 14 469. Це вже просто не накрутка а якесь здирництво, звідки в мене появилися лишні а???
в мене бабця бойова :) Вона сказала, що того так не залишить! Але буде проводити розбори і по моїм даним також, а то того року у них 6000 для мене не вийшло (недокрутили, видно десь обрахувалися), але в наступному від того ніхто не застрахований!
у нас така сама ситуація по трьох лічильниках, раптова помилка усім добавила казкові цифри!!! а зими то й не було ;)
Nataly_D
19.02.2007, 16:05
Це найгірше, вродіби і зими не було, і в хаті холодно, і ще й плати стільки що жодної зарплати не вистарчить, ну де ж справедливість
Чим більше людей буде піднімати це питання, то більше надії, що якось на це відреагують, принаймні тим, хто скандалив...
Моя бабця обурюється, чому вона повинна платити по вищій ціні за увесь газ, а не те, що вище норми 2500 чи 6000куб. Такий собі податок на багатство чи що?
New Shrek
19.02.2007, 16:10
Дії Льввгазу мені тепер стали зрозумілі.А от вернутись в цінову категорію,згідно реальному ,а не віртуальному споживанню буде проблематично.Помилка вільна чи не вільна ввійшла в базу даних.Програма буде виписувати квитанції згідно підвищених розцінок.,ніхто реестри не буде коректувати,аж до особливого розпорядження.Казав я вам не платити вчасно не послухались,от і маєте.А на кожний пчих до суду не побіжиш.P.S.Листа то треба рекомендованого слати ,з повідомленням про вручення,а простий хоч в ООН шліть
Шрек, а що би змінило якби не заплатити по квитанції? показники лічильника це не міняє!
п.с. тай пригадується, що пропонували Ви не платити борги на якесь число минулого року ;)
Nataly_D
19.02.2007, 16:25
Так ви розумієте в чому справа мені от присилали той одинаковий показник 14898 за листопад і за грудень а от в січні вже прислали мені показник з "Мінусом" уявляєте, здається 14240, це що означає що вони в себе всетаки виправили, але ж в тій самій квитанції знизу фігурує тариф той великий 98 коп., як це показник виправили а тариф забули, чи може навіть і не планували виправляти, авось ніхто не помітить
New Shrek
20.02.2007, 15:34
Шевченківська райддерж адміністрація м.Львова буде проводити показові утримання боргів за ЖКП з заробітної плати.Додумалась до того жінка,в.о Голови адміністрації
В мене на Петлюри 2 вже кілька років батареї ледь теплі. Відповідно я не плачу за опалення - хотів би побачити повістку в суд чи комісію - думаю вони ще будуть мені винні - за ремонт, який за рік покрився грибком і інші мої втрати. Начальник ЖЕКУ при свідках сказав що він знає про нашу проблему, але нічого зробити не може.Саме цікаве, якщо до мене прийде комісія вибивати борги і подивиться на стан нашого підїзду, то за утриманя загальних приміщень мені ЖЕК явно буде винен за це я справно сплачую. А тепер питання: Якщо послуга не надається але сплата за неї вимагається і держава надає субсидію, чи не кваліфікується це як крадіжка державних коштів?
Nataly_D
09.03.2007, 16:41
Хочу з Вами поділитися радісною звісткою. В попередніх своїх повідомленнях я жалілася на неправомірне завищення ВАТ Львівгаз" обсягів споживання газу та як наслідки завищення тарифів на оплату газу на цей рік. І казала що я цього просто так не залишу і напишу скаргу. Так от скаргу на адресу ВАТ Львівгаз я таки написала (ще й яку скаргу, адже ж я юрист) І от сьогодні мені надійшла відповідь, в якій ВАТ Львівгаз ся дуже вибачає за помилку яка ненароком сталася, просить вибачення і перерахувало вже мені тариф як слід. Такщо можете мене привітати, справедливість все-таки перемогла
New Shrek
09.03.2007, 17:06
Хочу з Вами поділитися радісною звісткою. В попередніх своїх повідомленнях я жалілася на неправомірне завищення ВАТ Львівгаз" обсягів споживання газу та як наслідки завищення тарифів на оплату газу на цей рік. І казала що я цього просто так не залишу і напишу скаргу. Так от скаргу на адресу ВАТ Львівгаз я таки написала (ще й яку скаргу, адже ж я юрист) І от сьогодні мені надійшла відповідь, в якій ВАТ Львівгаз ся дуже вибачає за помилку яка ненароком сталася, просить вибачення і перерахувало вже мені тариф як слід. Такщо можете мене привітати, справедливість все-таки перемоглаВітаємо ,раді за Вас.От якби Ви ще опублікували скаргу ,без своїх реквізитів звичайно ,то товариство було би Вам вельми вдячне
levandivka
09.03.2007, 21:54
Здається на ЗІКу пролітала інформація, що облгаз "повертатиме гроші" у випадку невідповідних фактичному обсягах споживання.
Мене ж більше "гризе" тариф для атономників, відключившихся від мережі ЦО. Не розумію, чим думали счєтоводи, коли його визначали. :mad:
Друзі, маю підозру, що "Карпатбуд" нахабно мене обдурює з квартплатою і платою за центральне опалення. В грудні 2006р тариф зріс вдвічі.
Була б дуже вдячна за інормацію де можна взнати тарифи на вищевказані послуги!!! Тарифи, які б офіційно були затверджені урядом. А то 500грн в місяць лише квартплати і опалення за 60 квадратів дуже закруто.....:eek: Можливо, хтось живе в будинках Картпатбуду?
Наперед вдячна!
no_coment
26.04.2007, 17:47
Народ - відгукніться! хто небудь з Вас має Договір (Угоду) з ЛКП (ЖЕКом)?
no_coment
26.04.2007, 17:54
Мені дуже цікаво, чому, принайми з 2004 року, до мене не завітали працівники ЛКП з відповідним Договором? А може мені самому треба до них, "у гості"? Бо мені, чомусь не дуже манеться платити за не прибрані екскременти тварин на сходовій клітинці, що вже висохли не один раз, але систематично "поповнюються" новими "відвідувачами"? Крім того хочу придбати собі каску часів "другої світової", щоб зненацька на голову польська цегла не впала (димар, що височиться на самісеньким входом в будинок - ось-ось... "відійде в кращий світ", але не вгору, а вниз).
afterstep
26.04.2007, 17:57
жеківці самі не прийдуть. та й угоду навряд чи добровільно погодяться підписуцвати.
Отже, паяльну лампу в руки, міцних друзів з десяток за спиною - і вперед ;)
no_coment
26.04.2007, 18:31
жеківці самі не прийдуть. та й угоду навряд чи добровільно погодяться підписуцвати.
Отже, паяльну лампу в руки, міцних друзів з десяток за спиною - і вперед ;)
Хух... добре, що хтось є живий... Я то я думав - вмерла темка
no_coment
26.04.2007, 18:35
А в загалі то, я вже подав офіційну заяву в ЛКП №502.... почекаю місяць... напишу наступну, що "тіпа" припиняю оплату "із-зі відсутності чинної Угоди" (у усіма відповідними посиланнями на нормативні акти і закони...). Мені цікаво, хтось вже таке пробував робити? відгукніться добродії!!
no_coment
26.04.2007, 18:39
Люди! підскажіть, що необхідно зробити (звісно із документів) для облаштування стоянки "по під хатою" для власного авто, ну, тіпа на газончику біля власного будинку за паркончиком?
no_coment
26.04.2007, 18:44
Десь чув, що Садовий, нібито хоче реформувати (розігнати) ЖЕКи (тобто ЛКП), якщо то правда, як йому в цьому допомогти? Чи це чергова передвиборча "муля"?
afterstep
26.04.2007, 19:05
болюча тема - жеки. Навіть коли вони стали типу "об'єднання власників" - навіть тоді потягли за собою всі старі болячки.
Найкращий спосіб отримати консультацію - спробувати напоїти головного інженера жеку коньяком.
no_coment
26.04.2007, 19:08
болюча тема - жеки. Навіть коли вони стали типу "об'єднання власників" - навіть тоді потягли за собою всі старі болячки.
Найкращий спосіб отримати консультацію - спробувати напоїти головного інженера жеку коньяком.
весела ти людина.... я ж про громадянське суспільство.... європейський вибір.... людську гідність...а ми , знову... в .. Азію?
no_coment
26.04.2007, 19:10
Тоді краще не коньяком, а "крысинным ядом!"
afterstep
26.04.2007, 19:12
ні - після коньяку він ще говоритиме, а після ціанідів народ зазвичай синіє і відмовляється давати покази...
no_coment
27.04.2007, 10:15
Не хочу я споювати народ. З порядною людиною можно і відро випити, а з не порядною на одному полі. е-е-е-е -"квіти збирати" не хочется.
New Shrek
30.04.2007, 15:29
Народ - відгукніться! хто небудь з Вас має Договір (Угоду) з ЛКП (ЖЕКом)?
На зорі демократизаціі ,вже за часів теперішніх можновладців була кампанія по укладенню угод зі всіма надавачами послуг,не уклав тіко Водоканал, бо їх юристи щось перемудрили з текстом.Отже і Ваша угода десь є ,якщо на той час ви були мешканцем Львова.Якщо Ви її не підписували то ЖЄКу фіолетово будете її підписувати чи ні ,вони мють відпрацювану схему стягнення боргів через суд,до речі єдина реально діюча,бо там найбільші гроші крутяться.А якщо підписували ,то вона пролонгована до смерті жильця (за комуняків дивно йменованого відповідальним квартиронаймачем).Питань можна підняти багато,а способи їх практичного рішення ніхто не пропонує
no_coment
02.05.2007, 11:41
На зорі демократизаціі ,вже за часів теперішніх можновладців була кампанія по укладенню угод зі всіма надавачами послуг,не уклав тіко Водоканал, бо їх юристи щось перемудрили з текстом.Отже і Ваша угода десь є ,якщо на той час ви були мешканцем Львова.Якщо Ви її не підписували то ЖЄКу фіолетово будете її підписувати чи ні ,вони мють відпрацювану схему стягнення боргів через суд,до речі єдина реально діюча,бо там найбільші гроші крутяться.А якщо підписували ,то вона пролонгована до смерті жильця (за комуняків дивно йменованого відповідальним квартиронаймачем).Питань можна підняти багато,а способи їх практичного рішення ніхто не пропонує
ТРЕ подумати про відкриття нової "гілки", щодо ньюансів такого роду Угод (Договорів).
Мова йдеться не про "газ", "воду", "телефон", а про послуги ЛКП з прибирання прибудинкової території, вивозу сміття, тощо (хоча і про решту є можливість полялякати).
Якщо власників в приватизованому помешканні декілька, з ким саме буде судитися ЛКП, якщо сплачує (або не сплачує) за послуги за домовленісттю один з власників (той самий відповідальний квартинонаймач), який, наприклад, тепер в Італії?
Наявність Угоди (Договору) передбачає ПОВНИЙ(!) перелік наданих послуг і точну вартість за їх надання.
Відсутність платежів "взагалі", безперечно на користь ЛКП, в той самий час, коли за наявністтю відповідної Угоди (Договору) відсутність оплати за те, чого немає, вже на користь споживача, і суд це НЕ враховувати не зможе.
Крім того, згідно чинного Закону про житлово-комунальні послуги, відношення між виконавцем і споживачем повинні здійснюватияя виключно на підставі Договорів, і це вже теж не на користь ЛКП.
Якщо таких "небайдужих" вдосталь, можливо спробувати "побомбити ЖЕКи" (якщо нічого не виграємо, то й нічого не програємо).
Степаныч
02.05.2007, 14:50
ПОВНИЙ(!) перелік наданих послуг і точну вартість за їх надання.
Повний перелік послуг ЖЕКів затверджений відповідним Міністерством. Ціни на них встановлюють місцеві органи влади. Але ж є альтернатива: створювати об"єднання співвласників.
no_coment
02.05.2007, 16:00
Повний перелік послуг ЖЕКів затверджений відповідним Міністерством. Ціни на них встановлюють місцеві органи влади. Але ж є альтернатива: створювати об"єднання співвласників.
Так! Але оплата за їх надання здійснюється згідно з Договором (в одних є ліфт, в інших немає, в одних сміттєпровід, в інших баки, в третіх і те і інше...) де всі ці послуги мають бути обговорені в кожному окремому випадку (для кожного споживача тих самих послуг). І ми не повінні (якщо самі того хочемо) "платити за себе та за того парня"!
Степаныч
02.05.2007, 16:17
... оплата за їх надання здійснюється згідно з Договором (в одних є ліфт, в інших немає, в одних сміттєпровід, в інших баки, в третіх і те і інше...) де всі ці послуги мають бути обговорені в кожному окремому випадку (для кожного споживача тих самих послуг). І ми не повінні (якщо самі того хочемо) "платити за себе та за того парня"!
Правильно. Але ще раз наголошую: можна зібратися будинком (маю на увазі квартиронаймачі з будинку), вирішити на зборах і відмовитися від послуг ЖЕКа, створити товариство співвласників і утримувати будинок і прибудинкову територію самим. Такий досвід є. І тут уже кожну копійку можна порахувати: чи викликати сантехніка, чи самому кран відремонтувати...
no_coment
02.05.2007, 16:27
Правильно. Але ще раз наголошую: можна зібратися будинком (маю на увазі квартиронаймачі з будинку), вирішити на зборах і відмовитися від послуг ЖЕКа, створити товариство співвласників і утримувати будинок і прибудинкову територію самим. Такий досвід є. І тут уже кожну копійку можна порахувати: чи викликати сантехніка, чи самому кран відремонтувати...
В тім то й воно, що треба згода всіх власників квартир в будинку, але й за умов використання таких послуг від ЛКП (до часу створення спілкі співвласників) повинно все робити за Договором який ЖЕКи підписувати не бажають.
Що саме роблять ЖЕКи - міняють лампочки в під'їздах, ремонтують підвали, сходові клітини, горища, вхідні двері у будинок, облаштовують огорожі біля будинків, реставрують його фасад, ремонтують дитячі майданчики?.... ЩАС!!!
Сміття вивозить не ЖЕК, а ще - вода, світло, газ, телефон, телебачення, каналізація.. - до чого тут ЖЕК?
New Shrek
02.07.2007, 10:20
хто що знає про відключення водопостачання без доступу в приміщення,технологія,законність,чи є рішення міськради чи це самоуправство "Львівводоканалу"?Якщо відключений затопляє сусідів знизу ,хто компенсує витрати на ремонт,чи можна такий випадок віднести під "непреодолимую силу"
afterstep
02.07.2007, 11:20
"Нєпрєодолімая сіла" (непереборні обставини) - то Водоканал....
Cьогодні вийшовши з будинку (на Сихові) спостерігав небачених рух народу, виявилось приїхали з водоканалу відключати злісних неплатників від водопостачання. Натовп розділився на кілька таборів: одні підтримуюючі їхні дії коментував: "І правильно, відключайте...... На горілку гроші є, а на .....", інші - жалілись на неякісні послуги і т.п. І тільки ці самі злісні неплатники, потупивши погляд, намагались домовитись, щоб їм не відключили воду.
Ось так наші комунальники освіжували життя нашого мікрорайону цим літнім ранком.
Не знаю чим закінчилась ця історія, бо в десятій ранку запізнювався на роботу...))
Зорянівонька
04.10.2007, 15:27
В мене є проблема.
Вже другий тиждень напруга в мережі 160 вольт.(Стара частина міста) Мерехтять лямпочки, ми змушені виключати електроприлади, щоб не погоріли...
Пробували здвонити 068 - там ніхто не відповідає.
Порадьте, куди можна поскаржитися, що зробити?
no_coment
04.10.2007, 16:00
Cьогодні вийшовши з будинку (на Сихові) спостерігав небачених рух народу, виявилось приїхали з водоканалу відключати злісних неплатників від водопостачання. Натовп розділився на кілька таборів: одні підтримуюючі їхні дії коментував: "І правильно, відключайте...... На горілку гроші є, а на .....", інші - жалілись на неякісні послуги і т.п. І тільки ці самі злісні неплатники, потупивши погляд, намагались домовитись, щоб їм не відключили воду.
Ось так наші комунальники освіжували життя нашого мікрорайону цим літнім ранком.
Не знаю чим закінчилась ця історія, бо в десятій ранку запізнювався на роботу...))
консенсусом :radist: !
New Shrek
04.10.2007, 19:38
Порадьте, куди можна поскаржитися
тре виходити на головного інженера Вашого РЕМа
Доброго часу, Шановні!!!
Випадково завідав до вашого форуму і потрапив на найболючишу тему.
ГАЗ, ВОДА, ОПАЛЕННЯ, ЖИТЛОВІ ПОСЛУГИ.
Не ображайтесь, але коли стоїть питання про “послуги”, зразу виникає інше – А Ви шановні їх коли небудь бачили? Особливо ЖИТЛОВІ? Або “питна вода” ви, що вважаєте, шо ту рідину, яка льється із Вашого крана, у Вашому помешканні можливо використовувати як питну? Або як, що напруга у вашиій ел.мережі менша за 209В чи більша за 231В, то ви повинні сплачувати повний тариф? Як, що Вас взули комунальники і Ви залишились у дурнях і не наважились відстояти свої права ви вважаєте себе за людину? Або вашому сусіду відключили: газ, воду, електрику, опалення за борги і ви лишились осторонь і теж, ще вважаєте себе людиною?
Схаменіться люди добрі, яка у вас є підстава вважати себе за людину. Тільки бидло може стояти осторонь і дивитись на таке неподобство. Щоб тебе поважали як людину треба це довести і на сам перед собі самому.
Ви коли небудь чули такий вислів – “Бог высоко, царь далеко”
Ось і маємо, що найбільший цап у цьому стаді, то є майстер ЖЕКу.
“Ума” , “Новій Шрек”, я так зрозумів з ваших дописів, що Ви люди з освітою та ще й з юридичною, Так? То чому Ви зразу не скажете на цьому форумі.
Люди добрі, а яка підстава може бути для того, щоби ви сплачували за послуги.
1. Договір. (укладений згідно чинного законодавства)
2. Виконані послуги згідно з договором (якісно та своєчасно)
Все!!! Тільки за виконання цих умов настає підстава до сплати.
- Як не платити, то прийдуть та відріжуть...
Таке я чув від багатьох, і завжди в мене була однакова відповідь – “а ви платіть, але тільки по 1 грн. і на місяць у перед”. 10 травня за липень.
- Так, однаково вони будуть нараховувати за своїми тарифами, а не за моїми квітанціями.
Тож нехай нарахавують то їхня справа, що б з вас здерти платню треба рішення суду, це по-перше. По-друге, позивач, тобто ЖЕУ або інша комунальне підприємство повинно довести у суді, та ще й підтвердити, що вони вам надали послуги у повному обсязі, своєчасно, якісно. Це довести практично неможливо, так як знайдуться багато свідків які заперечать, наприклад ваші сусіди. А акту форми 2 “про приймання робіт” у них бути не може бо вам його на підпис ніхто не приносив. А довести їм треба, що саме Вам, а нікому іншому підприємство надало послуги.
За шість місяців, Ви заощадите стільки коштів, що Вам вистачить на адвоката, а розумний адвокат зразу “накине” моральні збитки до позивача, (я стягую граючись 10000 грн.)
В мене тут відразу виникло декілька думок. То, що тарифи явно завищені, в мене не викликає сумніву. Але, сплачені гроші вже Водоканал кудись подів. Як і 10 млн. доларів кредиту Світлового банку реконструкції та розвитку. І далі в боргах. І неплатити зараз - значить залишити Водоканал без можливості заплатити за електрику для насосних. І відповідно залишитись без води. Нехай і тимчасово. Але мені таке не подобається. Кому це вигідно? Хто хоче захапати Водоканал, зробивши його неплатоспроможним? І чому при цьому не шукають тих самих 10 мільйонів? І що робити з спокусою зекономити, яка - річ потужна?
Додано через 2 хвилини
Шановний Angal нестача грошей це не є “причина” це вже “слідство”. Кожен раз коли підвищують тарифи, закладають не тільки собівартість, але й рентабільність у 10 відсотків (мінімум) Як, що брати до уваги “Водоканали” то вони, за методикою, закладають собівартість минулого періоду у цю собівартість входить не тільки несплата боргів споживачами, а й витоки понад 50%. Що це означає? А те що чиновнику вигідно працювати як найгірше, бо тоді у нього є можливість вкрасти більше. От і виходить що “капнуло” з вашого крану 10 литрів води, а в тарифі закладено, що ви винні сплатити за 15 бо 5 літрів вже десь пішло у землю або за них не хоче сплачувати ЛЮДИНА, бо ця рідина тхне хлором, або не прозора, або ще щось...
Ви вболіваєте, що хтось хоче захапати ваш водоканал? Слушна думка. Так от я пропоную вам “захапати” іржаве авто, без коліс та двигуна за ціною нового “мерса”, я к вам моя пропозиція? Звісно дурня, тай годі. То чому Ви вірите, що водоканал збиткове підприємство і в нього нема грошей і водночас вірите, що хтось хоче захапати його та мати з цього прибуток.
Щось тут із логікою не теє. Ви не вважаєте?
Але ваша думка напрочуд має сенс. Поділитись інфою проте, як треба боротись за якісні послуги.
Моя перша порада. Не спілкуйтесь із комунальниками по телефону або особисто, Вони Вас “розведуть”, або підставлять, вони це вміють на то вони і бюрократи.
Наприклад, коли ви сам на сам у кабінеті з начальником йому не важко примусити вас розмовляти голосно тоді спровокувати вас і викликати міліцію, вона завжди напоготові. У приймальній завжди підтвердять, що чули крик у кабінеті, але ніхто не скаже, що саме і хто кричав, вони тільки запам”ятають, що з кабінету вилитів начальник з криком “рятуйте”. (Є такий прийомчик у їх арсеналі, коли Ви дістали до живого, а це бува тільки тоді коли дійсно ви наступили на мозоль, такою “виходкою Вас нейтралізовано. Любі вапші звернення будуть тлумачитись як “личная неприязнь”)
Слушну пораду дає “новий Шрек” – тільки листування з поштовим повідомленням про вручення.
У такому випадку існує тільки один мінус – трошки довше
Але багато плюсів.
1. вам обов”зково надійде відповідь, а вже розцінюючи, що вам відповіли є можливисть побудувати стратегію наступу (а це 50% перемога)
2. Як, що вам не надали вчасно відповідь, або відповіли не так як вам треба (відписка) То можете сміливо звертатись до суду з позивом це коштує 0, 51 грн. Але бюрократ викладе своїх кровних 85 грн. (на перший раз), як, що ви взнаєте, що вже у цьому році було накладено штраф на бюрократа з цього самого приводу то це вже 170 грн з його гаманця, Як, що тричі на рік за ціх підстав було рішення суду, то вважайте, що цього чиновника вже нема на посаді аж на три роки. J
Ви вважаєте, що не варто звертатись до суду? Але ж я тут читаю, що не варто і чинить як азіат і пригощати бюрократа коньяком... Краще ціанідом... Ні це не краще, а гірше. От у Київі на порозі суду застрелили Макса Скаженого (Курочкіна) ну то й що? Правда цим довели що усі ми під Богом ходимо, кой-хто і злякавсь, а кой хто і Ні!!!
Тепер про те як Люди (з виликої літири) боронять свої права на Донбасі. Не дарма Юля бажає нас відокремити від вас колючим дротом, бо ми насправді бандити, бо наклали і на тих і на інших. Так от про наші “бандитські вибрики”.
Дістав нас один з начальників Водоканалу.
1. за встановлення водолічильника – 50 грн. і в черзі стоїш понад 6 місяців, бо у нього нема людей на цю справу. Тоді сплати ще 14 грн. поставлять на облік і опломбують. Чому така черга, бо таку чергу люди не витримають і ставлять самотужки, а гроші сплати водоканалу обов”язково. За паперами бригад, що встановлюють лічильники 6, а в наявності тільки одна. П”ять то є мертві душі і їх заробітну платю отримувало три особи Начальник, (3 роки вже отримав) Гн. Інженер (2 року “словно”) Г.Бух (з інфарктом десь лікується у Россії)
Круті були, до міжрайонного прокурора, ногою двері відчиняли. J
Ми вже й так, і сяк а вони почали, ще вимагати, щоби споживачі самотужки робили повірку лічильникам, це й вивело людей.
Склалися 20 чоловік по 30 грн найняли двох майстрів, пройшлись по секонд хендам. Найняли автобус та подалися до Донецька.
Зареєстрували повідомлення у міськ адміністрації проте, що за такою адресою (адреса за якою розташовано ДонецькОблВодоКанал) і як належить з 10-ї години почали будувати шибиницю, невиличку таку але шибиницю, обдзвонили усі наші теле канали і повідомили, що там то й там, повісим пана Маслака, це така “хвамілія” у бюрократа. Нам зразу не повірили і спочатку приїхали перевірити з телебачення тоді з міліції, тоді з адміністраціі, але насправді, всі папери як належить і будується шибениця. З”явивсь і сам Маслак, і почав розводити, “а чому ви не звернулись до мене особисто?” А йому на камеру – “а ви б порушили закон за ради нас, у цьому разі?” “Ви не виконуєте те що вам предписано законом, то чому я повинний йти до злодюги на уклін?”
Встановили шибиницю, а поряд вже наряд міліції і за рогом автобус з ОМОНом, не втручаються бо аж 6 камер знімають та щей дві “оперативки”
Витягли з автобуса плакати, і опудало із секонда та сіна. Опудало у зашморг, а тут і Сам голова адміністраці пан Близнюк наїхав, ми так довго будували та тримали інтригу і телевізійники встигли показати сюжет у новинах прицьому, так виглядала шибиниця як справжній ешафот. До єкзекуції над опудалом діло не дійшло. Тільки вже дома у наших новинах (місцевих) передали Що за взвятку на гарячому взято під варту нашого начальника водоканалу, три місяці слідства і пішов на зону.
От може тому на Донбасі одні “бандити”, тільки для кого?
Це був один сценарій.
Тепер другий, а третій то вже з Французського досвіду.
Відкрийте свій договір на постачання та користування електричною енергією.
Відкрили? Тепер знайдіть де вказані параметри якості товару – електрична енергія.
Знайшли? От то то й воно... посилання є на те що електрична енергія повинна відповідати “державним стандартам” Яким? І де вказано параметри якості як це вимагає чинне законодавство (як, що не помиляюсь ст.15 ЗУ “Про захист прав споживачів”)?
Тай це ще не все. Я людина з Донбассу і бандит так щоб не казали, щоб не піддавали сумніву мої слова я надаю можливість кожному з дописувачів форуму самотужки переконати мене, що “Правила користування електричною енергією для населення” затвердженні постановою КМ за номером 1357 є чинними. Ще ні один суд не визнав їх такими, як що судді про це нагадати. (підказка для юристів - єдиний реєстр нормативно правових актів, J немає реєстрації)
Як нас намагались розвести у ВАТ “Донецькобленерго” Прикриваючись перевіркою виконання цих правил споживачами РЕС, звісно під прикриттям обласного керівництва та акціонерів, до речі одною акціонеркою є славнозвісна особа, створили таку собі службу “інспектор енергонагляду” (не плутать з Держенергонаглядом) Цих інспекторів у нас окрестили “Тройка НКВД”, і пішли вони робити обшуки по хатах та квартирах з однією метою – зробити з людини крадія.
Додано через 46 секунд
Улюблені прийоми:
1. у багатоквартирних будинках у яких за проектом лічильники встановлювались на сходинкових (лесничных пложадках, вибачаюсь забув як це українською) а тоді були перенесені до квартир, бо крали їх з виликою силою та “пролетарской ненавистью”, але ж лічильник перенесли і підключили а от дзвінки так і лишились підключені не після лічильника, а від загальної мережі. Хто там буде шукати де воно і як. Найшли! Винний! бо дзвіночок на твоїх дверях, складається акт. Підключення дзвіночка - Переріз 1,5мм2 мідний провід за методикою розрахуночок і будьте ласкаві на “енергокомісію” а там вимога компенсувати збиток за три останні роки у сумі 1500 гривасиків. Не згодні самі, добровільно - підпишіть, що відмовляєтесь, а ми подамо до суду, а там ще й судові витрати додадуться. Звісно людина у сльози, де такі гроші взять, “пожалів вовк кобилу”, “ ми вас розуміємо, а закон є закон так як ви визнали свою провину та добровільно згодились компенсувати нам збитки ми вже так і є підемо вам на зустріч. 1200 гривень розділимо на шість місяців”. Лох від щасття аж підстрибує – світло не виключать, триста кровних пробачили, та ще й зжалілись аж на цілих шість місяців розділили борг. БЛАГОДІЙНИКИ та й годі. А як що насправді то не “благодійники”, а злочинці. (відповідальність за підключення та опломбування та ще й укладення договору лежить саме на постачальнику послуг. Вони свою провину перекладають на споживача, вимагають за це гроші і вони не злодюги? Нехаймене тричи юля обносить колючим дротом, я краще залишусь “ бандитом” за то буду почувати себе Людиною і на такий розвод не піду)
2. Всім відомо, що ще “за царя панька” тобто за часи коли ми українці були під “совєтской окупацієй” (J це такий жарт) у багатоквартирках були антени загального користування. А у квартирі на верньому поверху, стояли антенні підсилювачі. Їх давно вже немає і вони не дзижчать людям, але вони були підключені до загальної мережі і чивились струмом від тієї проводки якою живиться освітлення сходинкових клітин. Так от хазяї або забули, або й не знають, але кінці цієї проводки таки входять до квартири вони заізольоваті і давно заклеєні шпалерою і про них забуто. Не забули тільки у РЕС, приходить “тройка НКВД” бере якийсь індікатор китайського виробництва за 2 грн. і знаходять ці дроти, Далі все відбувається за попереднім сценарієм. Акт, комісія, тільки сума збитку вже сягає кількох тисяч, бо переріз дроту аж -2,5 мм2.
Я зміг би ще навести пару десятків таких прикладів, але мабуть і цього досить, краще дати відповідь на звернення тих людей які потрапили у таку халепу і не знають що робити. Ні, ще один шаблон таки додам.
Абонентський рахунок прив”язаний до адреси, будь який чи то за газ, чи воду, опалення. Це наслідок єдиного рахунку який ми сплачували у ЖКГ. Та ще й “компьютерізації” усі програми, (бази данних написані здебільшого на “кліпері” є такий язик програмування, а от перейти до іншої програми нам заважає дві обставини: перша – до цієї програми вже звикли і перекваліфіковуватись ніхто не бажає, друга треба ще знайти фахівця який конвертує базу з однієї програми у іншу написану вже на “С” і таких вже нема бо кліпер вмер, а ті хто його знає вже старі і не практикують)
Так от, як, що Ви придбали помешкання без якихось проблем і на законній підставі, то це ще не гарантує Вам, що комунальніки не принесуть вам вимогу на сплату боргів старого господаря. І ці борги частіше за все утворюються коли квартиру придбали у спадкоєвців померлого. Бюрократи це держать під контролем. Як відомо право роспорядженням таким майном спадкоємці набувають через шість місяців і здебільшого у таких квартирах ніхто не мешкає, а борг з”являється. J
У таких випадках тільки спілкування поштою вам і допоможе,н ніяких особистих контактів. Вам вимогу, ви листом відповідь, Вам прохання з”явитись щоб узгодити непорозуміння, ви – пришліть представника у такий день на таку годину бо мені так зручно. Два листи і ваш борг зникає як вранішній туман. ПЕРЕВІРЕНО МІН НЕМАЄ!!!
На останок. “Барига платить коли боїться, а боїться коли змушений платить”
Зашугайте чиновника, змусьте його прокидатись серед ночі і ви позбудитесь усіх проблем. Більш як передбачено законом він одноково не зробить, а менше ми йому не дамо.
Там хтось рветься до Европи, Хтось розкидавсь обіцянками що буцімто Україну через рік або два приймуть до Всесвітньої Організації Торгівлі. Ви в це вірите? Я ні!!!
І ось чому.
Вам там у прикордонні буде зовсім це не складно зрозуміти. Давайте порахуємо скільки сягає кордон із Польщею, а скільки з Росією. Мабудь з Росією у тричі відстань більша. Так, чи ні? Ви коли небудь бачили як обладнано кордон? Так от таке обладнання кордону з Польщею вже існує, а з Росією ні. Після вступу Польщі до Євросоюзу, фактично кордон Євросоюзу від потенційних імігрантів з азії захищає Україна тож за мої і ваші податки ми стримуємо китайців, афганців, в”єтнамців і за наш кошт їх відправляють на батьківщину або утримують в Україні, а здебільшого просто про них забувають. Алкаш Кваснєвський не дарма тут вилизував дупу, бо йому було чітко вказано “ми не будемо стримувати, то вже ваші проблеми”.
Перечитайте не публічні заяви Салани, а ті вимоги які виставляє Євросоюз?
У Сербії, я бачив одного американця пенсіонера невдаху. Він похвалявся, що отримав банковського кридита на придбання помешкання у Сербії 50 000 з відстрочною на 10 років з річними 3% і під заставу цієї землі. Придбав аж 5 га за 18000 тепер бувші власники в нього в наймах. Він придбав трактора та вантажівку у німечиині на яких вони працюють (серби) За три роки разрахувавсь з банком, отримує пенсії 960 долярів та ще має з “маєтка” 46000 на рік. Він Щасливий!!! Він каже, що його країна сама краща... Для нього так, а для сербів? Вони теж щасливі, що вже не сипляться бомби на голову... Я бачив це щасття у їхніх очах та на їхніх долонях. Ви бажаєте бути такими ж освячиними щастям з європи, чи може навчимося самі освячувати своє життя.
Тільки дуринь покладе усі яйця в одну корзину та щей тоді коли ожеледиця. Ви згодні?
Я згоден, що таке може зробити дурень. А то що наша політ єліта не така вже й дурна то бесперечно. Розумні люди. Бач як ми беремо до серця, “а що буде коли я не сплатю за те чого не бачив, але з мене вимагають”. Бач як бережемо своїх бюрократів не дай Бо... Ахметов урве шматок од Порошенка, чи Тимошенко відтяпа у Суркиса, чи недай Бог Даня Жванія не розплатиться з Италійцями чи з Березовським, нехай вжен краще наші діти залишуться без підручників та цукерок, бо як що Даня не розрахується то цеж така ганьба на увесь світ. А їм до дупи. Вони не переживають. Кажуть що до боргів за російський газ причетний якийсь родич замісника колгоспного рахівника, пасічник не пттту ни нуууу. Що вражі сини не придумають...
Так от... Ви мабуть пам”ятаєте, що відбувалось у Франції на початку 2006 року. Це події пов”язані з “першим контрактом”, який роботодавець повинен був укладати з фахівцем на 5 років, але Саркозі вимагав скоротити цей термін до трьох. Тоді багатенько побили французи вітрин у крамницях, попалили трошки машин і виграли таки, відстояли своє., але тільки тоді в них справи пішли, коли у Бедьгії та у Німеччині їх підтримали і так само почали трощити кав”ярні та палити машини на вулицях.
Я дременув туди, цікаво було, чому не показують тих постраждалих у яких спалили машину чи потрощили вітрину протестувальники. І таки отримав відповідь. Вона на поверхні була, проста та зрозуміла для них, але недосяжна для нас (поки що).
Так от проста річ, усім постраждалим було вигідно понести збитки, а тоді отримати “СТРАХОВКУ”
42% акцій страхових компаній належить родині Саркозі, не піде на поступки страйкарям, не отримає прибуток і не тільки він... Притиснули його родичі, а не страйкарі, не йому у голову жбурляли камінці, а поліції
Додано через 53 секунди
До речі, дуже смішно вийшло з нашим РЕСом. На цей раз ми не ставили шибиницю, а купили шість балонів з дезіком, надрукували 10 повідомлень.
“Внимание!!!
Заражено!!!
Бюрократией!!!
«Пипетка» клею ПВА
“ОБЕЗЗАРАЖЕНО”
И десять чоловік поїхало до ЕнергоЗбуту. Як годиться у Міськадміністрації реєструємо повідомлення і з ранку біля дверей. Працює “ЕНЕРГОКОМІСІЯ” Людей як завжди черга... Мовчки де тільки можливо дівчата клеють обїяви і всіх хто входить до приміщення збрискують дезиком. Два канали ТВ знімають і регочуть. Неподалік у автобусі працює адвокат. Стоять і регочуть два міліціянта. Весело? Весело!!! Увагу привернули? Привернули (чортові бандити) Місцева газета була вимушена надрукувати статтю, а хтось потурбувався та надіслав її прокуророві, а тоді змусили його (прокурора) дати відповідь, на статтю. Зараз у нас новий прокурор і новий начальник РЕС, за останніх пів року ніхто про “тройку НКВД” не згадує, що правда то правда за для справи прийшлось отримати “троє суток”, але суддя й досі складає іспити на знання державної мови J
Як, що бажаєте вибити клин биріть самісінько такий собі клинчик і бийте.
Пост получился довольно большой, но я надеюсь полезный, прошу простить за мой украинский,
К стати чуть не забыл. Прочтите раздел восьмой закона «О жилищно-комунальных услугах” он как раз дает основания для признания недействительными договоров на оказания услуг если они не приведены к действующему законодательству, на 1.01.2006 года. И еще я прочел, что ваши комунальщики не желают заключать договора на оказание услуг, так это хорошо, ОЧЕНЬ ХОРОШО, для вас договором является квитанция о предоплате на сумму 1 коп. А у них нет оснований требовать с вас больше. ДОГОВОРА НЕТ. А НА НЕТ И СУДА НЕТ.
Если будут вопросы пишите на “мыло”, если будет много вопросов? Я думаю создам отдельный ресурс, если будут конкретные факты – напечатаю статью и нарочным в три инстанции: Ген прокуратура, МВС, Администрация президента. Если перехлестывается с вторым разделом Конституции конечно к Нине Карпачевой. Да и Богословскую не забуду пока еще можно... к ней обращаться.
Храни нас Господь, Будьте Благословенны
С уважением, брат СоВа
ЗАКОН УКРАЇНИ № 498–V - Голый развод это, а не закон!!! Его смысл - навязать оплату долгов и дать основание истребовать их через суд.
Если Вы никогда не платили за услуги (коммунальные) то все равно не вы должны, а вам должны. Моральный ущерб, нанесенный коммунальщиками в несколько раз больше чем стоимость их «услуг»
Но это не касается «диванного приложения к телевизору», а касается тех, кто свое право смотреть телевизор ценит выше, чем стоимость этого «китайского чуда» или тайвань, или … в общем «ящика»
Чудно такое читать от тех кто, якобы уже вкусил европейской демократии.
Додано через 26 хвилин
Ці угоди вже до дупи!!!
Ось чому :))
Розділ VIII
ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім
частин четвертої, п'ятої, сьомої і восьмої статті 31 цього Закону,
які набирають чинності з 1 січня 2005 року.
Договори про надання житлово-комунальних послуг, укладені до
набрання чинності цим Законом, мають бути приведені у
відповідність із ним до 1 січня 2006 року. Договори, що не
приведені у відповідність із цим Законом у зазначений строк,
втрачають чинність.
З А К О Н У К Р А Ї Н И "Про житлово-комунальні послуги"
( Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004, N 47, ст.514 )
З тексту зрозуміло, що договори укладені до 24 червня 2004 року
визнаються не дійсними і ніяка "пролонгація до смерті" тут комунальщикам не допоможе. З цим законом ініціатором і стороною яка відповідальна за укладення договору визначена - виконавець послуг (крапка)
З цього виплива:
1. як, що не переукладено договір як вимагає п.2 розділу 8 то стягнення платні із користувача є не правомірне. Звертайтесь до суду з вимогою повернути незаконно стягнуті кошти та з вимогою притягнути начальника до кримінальної відповідальності за шахрайство. Не забудьте додати цивільний позов про відшкодування моральних збитків та судових витрат десь так по 50000 кожному мешканцю від 14 років. Додайте вимогу до суду про необхідність накладення арешту на майно та рахунки підприємства за для забеспечення покриття ваших вимог (таке рішення суддя повинен прийняти у той самий день як прийме справу до впровадження.
Ось вам і всі поради!!!
Як, що не вписати до заяви вимогу про накладання арешту то відповідач буде затягувати справу роками, а його адвокати вже найдуть підстави як це зробити. як, що суддя накладає арешти, адвокати відмовляються вести таку справу так, як не отримує платню, платню також не отримають і працівники відповідача і це призводить до мирної угоди. А у подальшому мешканці такого будинку самі бажані гості :
ПЕРЕВІРЕНО МІН НЕМАЄ
З повагою, брат СоВа.
Ще додам із власного досвіду.
згідно закона про приватизацію на кожну людину припадало по 20м2 житлової площі та ще 10,5м2 площа загального користування
приклад розрахунку
4 чоловіка мешкає в одному помешканні (квартирі)
4*20+10,5 = 90,5 (м2) загальної площі але більшість отримало набагато менше, надлишки пристали до дупи працівників виконкомім.
Але у Ощадбанках і досі зберігаються у архіві записи приватизаційних рахунків. Витребуйте виписки з архіву і вимагайте надання компенсацій за неотриману згідно закону безоплатну житлову площу.
Десяток звернень (тільки листування) у місьвиконком і разом з відповідями до суду за бездіяльність.
Квартир не отримаєте, а от до таких людей зразу буде інше відношення. бо як, що почнуть копирсатись там кінці сховати ніяк, а це вже кримінал.
І за все прийдеться платить.
Ще одна порада.
Звертатись до суду краще через спілку захисту споживачів. Спілка від свого імені за вашим доручення притягає до відповідальності виконавця (ЖКП) і справа розглядається у суді але не у Львові а у Київі, а цього як не люблять бюрократи бо в Київі тарифи інші, та й їздить до Київа самі розумієте...
З повагою, брат Сова.
пишить у приват або на мило coba-info@nm.ru
Тема:ЖКУ Львів
:)) Чиновники вже звикли до плакатів та демонстрацій і мітингів, треба щось яскравіше, щоб "картинка" була така від якої 1+1 буде в захваті.
Побудуйте шибиницю, повісьте опудало, з написом на грудях "бюрократів на шибиницю! клятих москалів на кілок!" (за такеє я не обращаюсь бо то до діла), а тоді ще спаліть це опудало. З вигуками "сьогодня він! Сьогодня він" (тільки пару вогнегасників припасіть :-О )
Додано через 20 хвилин
+++ Допис від Зорянівонька
+++Порадьте, куди можна поскаржитися
+++тре виходити на головного інженера Вашого РЕМа
Два діючих варіанта:
1. До Державної інспекції по енергонагляду з проханням перевірити відповідність якості електричної енергії вимогам ДерСтандарту (ГОСТ 13109 “Качество электрической энергии. Совместимость технических средств электромагнитная. Нормы качества электрической энергии в системах электроснабжения общего назначения”)
З РЕСу держ інспекція стягне 12000 гривень за проведення вимірів якості
(а такі виміри робляться лабораторією у продовж 24 годин)
Зробіть самотужки виміри з сусудами трьома тестерами в продовж доби через 2 години. складіть акт з участтю чотирьох чоловік мешканців одного будинку.
Скаргу на керівництво РЕС надішліть до НКРЕ до пана В. Меркушова
на невиконання РЕС ліційзійних умов. Автоматично така скарга потягне накладання штрафу на ЛьвівОблЕнерго десь у розмірі 85000 гривень
А це вже щось та значить. тож і наводять порядок раніше ніж скарга потрапляє на очі Меркушову. (він особа впливова і з такою "братвою" не панькається)
В нього є таке гасло " бюрократ мені не брат"
Ого, то ціла дисертаціЯ...
Банду_таки_геть
07.10.2007, 06:46
В мене є проблема.
Вже другий тиждень напруга в мережі 160 вольт.(Стара частина міста) Мерехтять лямпочки, ми змушені виключати електроприлади, щоб не погоріли...
Пробували здвонити 068 - там ніхто не відповідає.
Порадьте, куди можна поскаржитися, що зробити?
Звернутись до районного диспетчера
Неякісна напруга в мережі
Франківський РЕМ-1 Львів вул. Тургєнєва,23
237-46-94 237-49-04
Галицький РЕМ-2 Львів вул. Волошина,1
74-33-66 72-36-74 068
Галицький РЕМ-2 Львів Сихів вул. Кос-Анатольського,1
74-33-66 72-36-74 068
Шевченківський РЕМ-3 Львів вул. Щурата, 10а , смт.Брюховичі вул. Дитяча, 3а
59-36-59 59-36-60 59-37-69 293-26-01
Личаківський РЕМ-4 Львів вул. Тургєнєва,23 смт.Винники вул.Івасюка,48
296-21-37 068
Залізничний РЕМ-5 Львів вул.Шевченка,1
237-49-04 59-36-59
Зорянівонька
08.10.2007, 14:15
Звернутись до районного диспетчера
Неякісна напруга в мережі
Дуже дякую!
Люди, в мене запитання щодо реструктуризації боргів з вкладів (вибачте, бо в законах не орієнтуюсь зовсім) . Чи дійсний ще цей закон? І чи можна "списати" таким чином борг за водопостачання?
Зараз, наскільки мені відомо, списати борги не можна, але з нового року має бути новий закон з можливістю оплати комунальних з вкладів
крім смороду в центрі ще з’явилися проблеми з водою - час від часу відключають, але то таке, не всюди вода весь день
а от чому світло пропадає регулярно ніяк допетрати не можу! чого ж воно пропадає??? від 5 хв до 2 год...
в когось ще пропадає світло?
no_coment
30.10.2007, 18:02
крім смороду в центрі ще з’явилися проблеми з водою - час від часу відключають, але то таке, не всюди вода весь день
а от чому світло пропадає регулярно ніяк допетрати не можу! чого ж воно пропадає??? від 5 хв до 2 год...
Найгірше, що часто-густо у декого "пропадає"...совість....бо, перед виборами, говорять одне, а, після виборів, роблять інше :aggressive: !
у декого "пропадає"...совість....бо, перед виборами, говорять одне, а, після виборів, роблять інше
Це Ви про що?Якщо про депутатів,то таке поняття для них не існує,і ніколи не існувало...
Рудимент.
Коли ми отримуємо квитанцію на оплату газу, то, часом написано "за підігрів води". Я так розумію, що у Львівгаз хотось подає відомості про те, скільки днів не подавалась гаряча вода до абонента і вже тоді Львівгаз нараховує скільки нам за це заплатити.
Може хтось підскаже, де можна взнати цю інформацію? І, взагалі, як це все рахується, а якщо гарячої води не було пів дня?
nirvanka
17.12.2007, 17:30
В мене за газ 3,57 , бо в квартирі 1 людина прописана. За підігрів води було 65 грн - то за використані кубометри гарячої води (вода на лічильниках, газ - ні). За підігрів води приходить окрема квитанція, разом із опаленням.
В мене також гаряча вода по лічильнику, і за неї я окремо оплачую, а ось коли за газ приходить квитанція, то в ній часом є така графа як підігрів води. Тобто, в такі дні коли гарячої води в крані немає, Львівгаз нам нараховує до сплати якусь суму грошей за те, що ми гріємо собі воду на газі. Ось про це хотілося б знати. Як вони це нараховують?
nirvanka
17.12.2007, 18:28
Тобто, в такі дні коли гарячої води в крані немає, Львівгаз нам нараховує до сплати якусь суму грошей за те, що ми гріємо собі воду на газі. Ось про це хотілося б знати. Як вони це нараховують?
А, в мене колись таке в батьків було кілька років тому. Львівгаз рахувало, що ми (а нас там 5ро прописано) гріємо воду, бо нема в крані гарячої. І прикидувало скільки ми води можемо нагріти. Через їхні явно перебільшені підрахунки багато людей тоді поставили газові лічильники.
Ви до них подзвоніть і про все розпитайте.
Зорянівонька
24.12.2007, 18:46
Я в центрі живу, то восени пропадало регулярно. А зараз страшна проблема з напругою - замість 220 - 150 часто...
Додано через 1 хвилину
А решта - на газ є лічильник. А вода тільки холодна, бо котел свій. Лічильник на воду не ставили - не вигідно...
Во Львове с 1 января повысились тарифы на холодную воду и водоотвод для населения на 40,76% - до 2,59 грн за 1 куб. м. Об этом РБК-Украина сообщил представитель городского коммунального предприятия "Львовводоканал". В частности услуги поставки воды подорожают на 0,55 грн - до 1,79 грн за 1 куб. м, услуги водоотвода подорожают на 0,2 грн - до 0,80 грн за 1 куб. м. Кроме того, повысились тарифы на холодную воду и водоотвод для предприятий и организаций на 0,2% - до 4,74 грн за 1 куб. м.
Повышение тарифов связано с увеличением цен на топливо и энергетические ресурсы, хлор, электроэнергию и газ.
Во Львове с 1 января повысились тарифы на холодную воду и водоотвод на 40,76%. (http://kartina-ua.info/index.phtml?art_id=208570&action=view)
Дєкуєм рідній владі!
Три-чотири!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megabeter.gif
Тарифи і квитанції, кому, за що, і скільки платим, що маємо за те, що платимо, чи навпаки, що втрачаємо (чи навпаки - не втрачаємо), якщо не платимо. Як розпоряджаються нашими грошима, і що буде з комуналкою надалі.
А вот с ЭТОГО момента видно, что Советский Союз наконец действительно прекращает своё существование:
У Львові грядуть революційні зміни. В оплаті за житло
З середини лютого у Львові очікують революційні зміни в оплаті за житло. Раніше ЛКП надавали послуги і здійснювали контроль за їх виконанням, відтепер такий контроль здійснюватимуть самі мешканці.
А також львів”янам перераховуватимуть квартплату, якщо комунальне підприємство не надаватиме визначених послуг.
“Ми передбачаємо, що по окремих питаннях, скажімо, як очистка підвалів, очистка горищ — такі тарифи виключені із загального розрахунку і вони будуть додаватися тільки тоді, коли мешканці будуть мати реальну потребу і коли мешканці захочуть укласти угоду з виконавцем послуг на надання таких послуг , - переконує РадіоМан перший заступник мера Львова Олег Синютка.
До речі, нарахування вартості квартпалати залежитиме від прибудинкової території та площі сходової клітки, запевняє голова асоціації платників податків Теодор Дяків: “Тепер на кожен будинок буде встановлений тариф. Це нововведення якраз буде першим резонансним кроком, коли ми відчуємо, що якість і повнота послуг зросте”.
Але передусім, кожен мешканець повинен з”ясувати тарифи для свого будинку і підрахувати чи відповідають вони дійсності. А вже потім підписати договір із комунальним підприємством.(по матеріалам Радіо Ман)
До речі, нарахування вартості квартпалати залежитиме від прибудинкової території та площі сходової клітки,
толку з того , якщо ні прибудинкова територія ні підїзд не прибирається, я ходила в жек а мені там кажуть прибиральниця посварилася з мешканцями і сказала що прибирати там не буде, але за послугу цє платити треба , а нікому ніц не докажеш...
толку з того , якщо ні прибудинкова територія ні підїзд не прибирається, я ходила в жек а мені там кажуть прибиральниця посварилася з мешканцями і сказала що прибирати там не буде, але за послугу цє платити треба , а нікому ніц не докажеш...
Поки будемо поводитись як БИДЛО, доти й будемо ним залишатись!!!
Прийнявши програму розвитку ЖКГ на 2004-2008 рік держава спланувала, що за комунальні послуги мешканці будуть разраховуватись на 95% та якість, термін, обсяг послуг буде відповідати їх вартості.
Прийшов 2008 рік.
Будівлі у яких разташовані приватизовані квартири погіршили свій стан, а це зменшило вартість нашої власності - держава не виконала свої обов"язки. Але репресивними заходами таки підвищила обсяг сплати за послуги які так і не відповідають вимогам.
За законом про приватизацію житла на час приватизації вонги були повинні зробити капітальний ремонт квартир та будинків у яких ці квартири розташовані - Це теж не було зроблено.
Назадаю, що з 2008 р., згідно наведеної програми, у склад тарифу житлових послуш буде включено відрахування на капітальний ремонт.
Ми не згодні з цим, ми не згодні з тим приниженням яке чинять чиновники бюрократи принижуючи нашу честь та гідність.
25 лютого з 21 години до 21-05 у знак протесту Ми відключаємо єлектрику, воду, газ у своїх помешканнях.
ПЛАДА ПОВИННА - ВІДЧУТИ, ПОЧУТИ, ПОБАЧИТИ Наше обурення.
ХТО НЕ ЗНАМИ, ТОЙ ПРОТИ СЕБЕ!
страйковий комітет України.
Додано через 27 хвилин
Поки будемо поводитись як БИДЛО, доти й будемо ним залишатись!!!
Прийнявши програму розвитку ЖКГ на 2004-2008 рік держава спланувала, що за комунальні послуги мешканці будуть разраховуватись на 95% та якість, термін, обсяг послуг буде відповідати їх вартості.
Прийшов 2008 рік.
Будівлі у яких разташовані приватизовані квартири погіршили свій стан, а це зменшило вартість нашої власності - держава не виконала свої обов"язки. Але репресивними заходами таки підвищила обсяг сплати за послуги, які так і не відповідають вимогам.
За законом про приватизацію житла на час приватизації вонги були повинні зробити капітальний ремонт квартир та будинків у яких ці квартири розташовані - Це теж не було зроблено.
Нагадаю, що з 2008 р., згідно наведеної програми, у склад тарифу житлових послуг буде включено відрахування на капітальний ремонт.
Ми не згодні з цим, ми не згодні з тим приниженням яке чинять чиновники бюрократи принижуючи нашу честь та гідність.
25 лютого з 21 години до 21-05 у знак протесту Ми відключаємо єлектрику, воду, газ у своїх помешканнях.
ВЛАДА ПОВИННА - ВІДЧУТИ, ПОЧУТИ, ПОБАЧИТИ Наше обурення.
ХТО НЕ З НАМИ, ТОЙ ПРОТИ СЕБЕ!
страйковий комітет України.
Додано через 35 хвилин
http://coba.ucoz.ua/list.jpg
прохання до модератора відредагуйте пост вище (якийс глюк чи в мене з інетом, чи з сервісом редактора форуму)
ну і? що це дало? і що взагалі могло дати?
в нашому будинку відключили опалення :mad: :mad: :mad:
зате львівобленерго заробить - доветься користуватися обігрівачем
в нас ще й дитина маленька...
гарно наводять порядок - разом з неплатниками платників відключають
за таке вбивати треба!!!
Додано через 5 годин 48 хвилин
...нам включили опалення :eek:
придурки ;)
Maryasik
28.02.2008, 10:53
“Ми передбачаємо, що по окремих питаннях, скажімо, як очистка підвалів, очистка горищ — такі тарифи виключені із загального розрахунку і вони будуть додаватися тільки тоді, коли мешканці будуть мати реальну потребу і коли мешканці захочуть укласти угоду з виконавцем послуг на надання таких послуг , - переконує РадіоМан перший заступник мера Львова Олег Синютка.
як і при попереднього разу коли піднімали тарифи, обіцяли що буде краще проводитись обслуговування будинків.. Правда, нічого так і не помінялось в кращу сторону.
Люди, скажіть будь-ласка, у Львові робиться щось на зразок такого: керівників бюджетних закладів змушують звільняти працівників, які мають боргу за комунальні більш, ніж 1500 гривень? В нашому місті дійшло до смішного: директор сидить і на кожного працівника квитанції про оплату підколює і веде облік боргу
Потребую поради з приводу наступної ситуації. Ми регулярно сплачуюмо рахунки за комунальні послуги ( на новій квартирі живемо вже 8 років), заборгованості нема і за 8 років ніколи не було. Декілька тижнів тому. в поштовій скринці знаходжу погрозливе повідомлення з жеку. " Просимо сплатити борг по опаленню 360 грн. і по квартплаті 5грн". Пішла мама в жек розбиратися. Виявляється що нам з 2006 року нараховували пільги (Діти війни на 1 особу на попереднього мешканця квартири, який вже 8 років тут не живе. В мене є копія довідки про склад сім'ї, де вказаного діда звичайно ж нема. Звідки він взявся невідомо. Навіть якщо допустити, що якась працівниця не додивилася що людина переселилася і продовжувала нараховувати пільги на стару адресу, то чому по опаленню за 2,5 роки набігло 360грн а по квартплаті - 5 грн. Як таке може бути? Як поступити в даній ситуації?
Прошу поради.
Річ у тім, що вже місяць не працює ліфт. Ходили в ЖЕК там сказали що відключили бо "він своє відслужив" і ЩО ДАЛІ??
В журналі реєстрації в ЖЕК-у вже кілька разів реєстрували звернення щодо ліфта, відсутності світла на сходових, відсутності скла у вікнах на сходових. Реакція "0". В квитанції ЖЕК-у присутня оплата "за неіснуючі послуги". Знайомив порадив писати скаргу в мерію на ЖЕК, який має зареєстровані скарги в журналі від таких-то чисел, і бере оплату за послуги, які ним не надаються. Причому скаргу з проханням змінити начальника ЖЕК-у, бо даний жодним чином не реагує на скарги жильців. Після закликів Садового "Смерть ЖЕК-ам" кажуть що мерія дуже жваво реагує на всілякі скарги на ЖЕК-и.
Наскільки це покращить нашу ситуацію мені судити важко, але постійно носити на собі дитину і т.п. по кілька разів в день по неосвітлюваній сходовій перспектива не райдужна, тому робити щось таки треба. Питання в тому як це зробити грамотно і щоб подіяло? може хтось зтикався? може хтось працює в Мерії або чув про подібні "розборки" з ЖЕК-ом.
Допоможіть інформацією. Дякую :)
Можливо я зараз напишу дуриницю:shy: - а ви не пробували звертатися на "гарячу лінію" в мерію? тел -297-59-99
Телефонну плату з 1 жовтня підвищать (http://www.pravda.com.ua/news/2008/9/23/81685.htm)
А чому б дустом не спробувати?:cowboy:
а ви не пробували звертатися на "гарячу лінію" в мерію
Пробував якось,в п*ятницю вечором:))
Електрика пропала в кількох будинках, аварійна не відповідала,в мерії сказали,ну як не відповідають,то чекайте понеділка і в ЖЕК:rolleyes:
а коли попросив пана на телефоні назватися,він чомусь страшно злякався і казав що нізащо не скаже,певно бавився в партизана,кинув трубку телефонну і більше не брав:suicide:
радіоточка з 01.10 буде 6 грн з копійками....
мені ще весною прийшла квитанція, що борг за квартплату 200 з лишнім грн. :unknown:, хоча платила всі місяці! я була в шоці, бо знімаю квартиру, плачу за всі КП,а тут ще й така сума! Власниця квартири теж була в шоці. Згодом я дізналась, що такі борги поприходили більшій половині нашого будинку, а також знайомій,яка живе неподалік. Ця знайома так нічого і не вияснивши в ЖЕКу, мусила заплатити ці гроші (у неї теж була сума щось 250 грн.). Власниця квартири теж пішла до ЖЕКу виясняти ситуацію разом зі всіма квитанціями ще з 2004 року (треба все зберігати). То їй сказали, що то борг дуже давній, ще за 2004 або 2005 рік. Зробили роздруківки всіх платежів. Але так нічого толком і не пояснили. Вона туди ходила щось 3 чи 4 рази, поки хоч щось вияснила. Коротше, у роздруківці було написано, що за якийсь місяць я заплатила за квартиру 189 грн, а нижче написали, що якраз ця сума і є борг (напевне виявили, що їм не вистачає того, що самі дописали). Потім ще щось доплюсували. Я точно була весь час при пам'яті, коли платила за КП, і знаю, що такої великої суми я не могла платити. (я що зовсім поїхала, щоб платити за чужу квартиру майже на рік вперед). Та й по квитанціям було видно, що такого небуло. То власниця квартири таки домоглася,щоб ту суму відплюсували, вийшло так, що це помилка оператора чи що. Тобто: самі написали, що сума була проплачена, по паперах є, а в касі її не було. Тому вирішили написати, що це борг.
Потім чула від касирки в ощадбанку, що я не перша, з таким приходжу, що то багатьом людям таке приходило. Цікаво, як люди вирішили цю ситуацію. Бо знайома теж платила справно всі місяці, але й суму боргу теж сплатила. І що дивно, що всім сума приходила близько 200 грн.
Чи у когось таке було?
Ото понаписувала.
Вражае як ставляться до цього питання наші комунальники та "господарі" міста.майже рік нічого не роблять,а за тиждень перед планованим включенням опалення починаеться робота.
Розриють ями біля самого під"їзду і кілька днів робота стоїть.А люди без води сидять або ржава тече.
Тільки от не розумію одного.Біля нашого дому на рік по 4-5 раз риють в одному й тому ж місці.І труби колись міняли і всеодно весь час риють.Чи скарби шукають?
Найбільше вбивае те,що страшне болотне місиво під ногами і в будинку.
А вода?
Якість як на мене її за ці роки погіршилась.З холодного ржава частенько йде а у гарячому крані холодна або ледь тепленька.За що ми платимо гроші?
В будинку де живе мій Максим, взагалі воду подають за графіком, а про гарячу годі й думати.Поставили собі бойлер, то хоч так матимуть гарячу воду.Не уявляю. як можна все життя жити з такими умовами...
А в нас донедавна був благополучний район з водою. Холодна постійно, гаряча по годинах принаймні в опалювальний сезон. За Буняка взагалі пішла регулярно. А цього оку як влітку відключили, так і нема. В суботу теж бойлер поставили. Бо гріття виварок, щоб діей помити, вже в печінках.
Біля нашого дому на рік по 4-5 раз риють в одному й тому ж місці.Це, бува, не район Миколайчуа-Лінкольна? Хоча, таких Бермудських трикутників по всьому Львову...
Це, бува, не район Миколайчуа-Лінкольна? Хоча, таких Бермудських трикутників по всьому Львову...
Ні.Виговського-Любінська
Скажіть будь ласка, коли мае початись опалювальний сезон?
Питаю тому бо у нас так і нічого не робили з тими ямами біля будинку ще з позаминулого понеділка.А як знов різко похолодае?А про те що гарячої води не мае -я взгалі вже мовчу.
Підскажіть хто що знае
А у нас опалення включили ще тиждень тому...Але це не у Львові
В нас вода гаряча з вихідних.. Опалення нема
На сесії Львівської облради розглянуть питання про підготовку до опалювального сезону (http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/10/22/154579)До сьогоднішнього дня, через заборгованість, Львів не має лімітів на газ. Хоча розрахунки за газ населення становлять більше 100%, львів'яни можуть залишитися без тепла.
Як таке може бути? Тобто як в нас може бути - не питання. питання - а вони там не офігіли вже зовсім? Вже ремонт коту під хвіст - стіни гниють. Уявляю що буде в морози
На переконання Богдана Кота, джерелом проблем початку опалювального сезону в українських містах є Росія, яка просто припинила подачу газу в Україну через заборгованість. Але, за словами Б. Кота, якщо впродовж трьох днів у Львові зберігатиметься температура повітря, нижча за 8 градусів тепла, то Львівська міська рада таки ухвалить рішення про оголошення опалювального сезону в місті.
Якась притягнута за вуха і інші місця спекуляція. Проблема - не ЗАБОРГОВАНІСТЬ, а постачальник який не хоче надурно щось надавати. Це помилка в логіці чи просто її відсутність? А чому журналістка ЛГ не поцікавилась де осідають гроші, яке населення справно віддає за газ? Починає розчаровувати рівень газети.
А чому журналістка ЛГ не поцікавилась де осідають гроші, яке населення справно віддає за газ? Починає розчаровувати рівень газети.
Майже офтоп: починає дійсно дратувати велика кількість пустослового піару та особливо замовні статті в газетах - як тепер видно, і в ЛГ. шкода... складається враження, що журналісти не такі як ми, звичні мешканці міста, і їх мало хвилює корінь проблеми. :nea:
хоча, можливо виною тому банальна цензура, або просто комерційна вигода (як за рекламну площу...)
Нє, панове, то всьо класно але на мені починають вже від холоду блохи дохнути, та і по ранках лапи вже ломить. На буді вчора повісили оголошення, що борг вашої споруди складає 5 з копійками тисяч гривень і ми (ЛКП) ЗОБОВ"ЯЗУЄМО вас оплатити його бо інакше тепло не подамо. Я оплачував все за всі місяці, боргу В МЕНЕ нема і мене -- !!!ЗОБОВ"ЯЗУЮТЬ!!! Хочеться взяти гранату, прискакати в ЖЕК і засунути ту гранату їм самі знаєте куди.... або просто накакати їм під двері... від безвихідності становища...
Не маю проблем з отоплювальним сезоном, бо живу у власному будинку. Тож отоплювальний сезон починаю, коли собі хочу. Але цьоця, яка ходить знімати покази, чи не кожного місяця "припише" лишніх 200 - 300 грн. Доводиться постійно їй в писок квитанціями тицькати. Вже серйозно подумую над тим, щоб прикупити їй окуляри
эдина перевага відсутності опалюваного сезону для мене - всі дрозофіли на кухні повиздихували))) а так... весь час доводиться сидіти на кухні з включеною електроплиткою чи воду кипятити без причини...
холодно, білизна не сохне, рушники в ванній мокрющі, винесу на балкон погода волога, теж не сохне, жах. Теж справно плачу, а одна квартира на цілий будинок! має досить великий борг і платити в майбутньому не буде.... от і мерзнемо за таких боржників :scratch_one-s_head::wink:
а в бабусі вже затопили (Личаківський р-н) :)
в нас вчора увімкнули. незважаючи на боржників, хоча теж погрожували.
імхо, оці казочки про боржників, то з одного боку виправдання затримки, а з іншого боку - засіб тиску.
в мене теж включили в суботу опалення , але тільки в одній кімнаті гаряча батарея, решта - холодні...:wink:
balzatul
17.11.2008, 18:29
У нас в доме 80 квартир, из которых 7..8 имеют непогашенные долги по отоплению.
В результате центральное отопление не включено до сих пор во всём доме.
ЖЭК ссылается на котельную, которая-де принадлежит ЖД и отказывается подавать тепло в дом, переданный с баланса ЖД на баланс города, мотивируя своё поведение тем, что это - "дом-должник".
Мёрзнет в итоге весь дом, и в нём в нескольких семьях - грудные дети.
Подскажите, куда обращаться для проведения операции "принуждения к отоплению"?
Заранее благодарен.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008