КПК

Показати повну версію : Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Сторінки : [1] 2 3 4 5

Чернобылец
01.12.2006, 18:59
Интересно мнения услышать. :)

http://www.nr2.ru/ua/94467.html

Российско-украинская комиссия готовит к выпуску два новых учебника истории, которые будут полностью согласованы учеными обеих стран. Об этом на совместной пресс-конференции в Киеве заявили министры образования России и Украины Андрей Фурсенко и Станислав Николаенко.

Не слышу стенаний. Это ж вся историческая литература от диспоры и по их грантам о тысячилетних гонениях в макулатуру пойдет. Не может быть ! :)

Boris_Kiev
01.12.2006, 23:51
Александр Галич
Съезду историков

Полцарства в крови, и в развалинах век,
И сказано было недаром:
"Как ныне сбирается Вещий Олег
Отмстить неразумным хазарам..."

И эти, звенящие медью, слова,
Мы все повторяли не раз, и не два.

Но как-то с трибуны большой человек
Воскликнул с волненьем и жаром:
"Однажды задумал предатель-Олег
Отмстить нашим братьям-хазарам..."

Уходят слова, и приходят слова,
За правдою правда вступает в права.

Так помните ж, люди, и знайте вовек,
И к черту дурацкая смута: *
( Вариант: * вовек, чтобы не было смуты)

"Каким-то хазарам, какой-то Олег,
За что-то отмстил, почему-то!"

И это преданье седой старины -
Пример для историков нашей страны!

Клірік
02.12.2006, 00:31
Надеюсь, исторических мифов там будет минимум...

Пересвет
02.12.2006, 00:44
Клирик! Приветствую вас!
Необходимо почитать сие творение, надеюсь в результате получится хороший результат.

Чернобылец
02.12.2006, 00:56
Александр Галич
Съезду историков

И это преданье седой старины -
Пример для историков нашей страны!

Расскажите эще раз про физика И. Пилюя, что подвегся тiску царского правительства из Петербурга. :)

И это не преданье седой старины -
Пример для граждан нашей страны!

Ivan
02.12.2006, 03:30
Расскажите эще раз про физика И. Пилюя, что подвегся тiску царского правительства из Петербурга. :)
Може, я просто не зрозумів іронії (і до чого вона тут - теж не зрозумів), але Пулюй в Австро-Вєнгріі жив, користувався відносно ліберальним політичним кліматом. До чого тут тиск з Петербурга, який дійсно на рассійскіх подданних чинився?
Стосовно ж підручників ідея нібито й цікава, але в мене довіри до неї небагато. По-перше, і у нас, і у них повно різних підручників з досить різними версіями історичних подій. Потрошку це все діло уніфікується, але процес далеко не урегульований. Як на мене, це будуть чергові тисяча перша і тисяча друга версії з черговими нюансами. Це цікаво, звичайно, але щоб так вже й унікально? От зараз у мене на поличці стоять штуки чотири сучасних россійських учєбних пособій, збацаних росіянами на свої домашні або європейські гранти (це, певна річ, значно піднімає їх рівень у порівнянні з грантами діаспорними. Еге ж, іронічний ти наш?:D ) Тому це все більше схоже на якусь разову акцію...
По-друге, хто ті підручники писатиме? Напевне - чергова "своя" група любителів гонорарів з того самого Інституту історії, який на цьому ще від сталінських часів спеціалізується. Як треба, так і напишуть... Проиблизно та сама ситуація і в росіян (принаймні тих, з ким я знайомий). А найкращі історичні дослідження останніх років, які я читав - причому серйозні, оригінальні і аніскілечки не шароварні - справді виходять за підтримки діаспорних та ще польських грантів. І не знаю жодного випадку, щоб грантодавець втручався у зміст роботи, на яку виділяє гроші. На жаль, вітчизняні гранти та дослідницькі субсидії практично відсутні, а коли й є, то переважно дерибаняться тими ж "своїми". Помітив - класні видання, за якими народ ганяється, переважно виходять якимись дивними непрямими шляхами.
І найголовніше. Чорнобильцю, я розумію, що хочеться здаватися розумнішим у всьому, але чому б не зосереджуватися на питаннях, у яких ти, безперечно, справді серйозний і грунтовний фахівець - політиці, там, чи футболі... Навіщо блістать остроумієм на матеріалі, яким ти більш, ніж очевидно елементарно не володієш?

angal
03.12.2006, 13:35
Україна і Росія перепишуть підручники з історії

Ну так, перепишуть... А потім в нас знову поміняється влада - і знову перепишуть... А потім в них щось зміниться і по-новому перепишуть... А потім ще якась революція нагряне - і "оп'ять" перепишуть. Саме паршиве тут, на мій погляд те, що історії вже все рівно. Вона вже відбулассь. А от нашим дітям її вчити - то так, то сяк, то ще якось... І розібратись - де та "справжня", а де в черговий раз переписана... І потім до того не находити порозуміння з батьками ще і в питаннях історії:(

Pedro
03.12.2006, 13:50
Знову те саме. Знову ті самі граблі... Знову кооперація з Росією...
А дітей і молодь дійсно шкода.
Памятаю 70 роки минулого століття, коли я вчився в Львівському медичному. Видали нам якісь товсті підручники по історії КПСС. І ось на семінарі асистент кафедри побачивши ті підручники почав на нас кричати і радив викинути ті підручники бо "історія там вже неправильна". Ми дивувалися, як може бути неправильною історія. Адже це факти, факти...
І знову те саме - обявлять якусь частину нашої історії неправильною.
В догоду "специфіці" сусідньої держави. Як сказав НоТоЦо, чому нас (Українців) можна нищити?

Полковник
03.12.2006, 13:52

Точно! Пусть лучше с Австралией скооперируются и издадут дийсно правильные учебники!

Степаныч
03.12.2006, 13:56
...Знову ті самі граблі... Знову кооперація з Росією...
...
...
В догоду "специфіці" сусідньої держави. Як сказав НоТоЦо, чому нас (Українців) можна нищити?
Ну чому ж зразу "в догоду "специфіці" сусідньої держави"???:confused: Знову сльози і соплі!:cool: Нищать... Мазохізм якийсь!:mad:

Pedro
03.12.2006, 13:59
Точно! Пусть лучше с Австралией скооперируются и издадут дийсно правильные учебники!

Я думаю, в Україні розумних істориків є більше ніж в Австралії і Росії разом взятих.

Ivan
03.12.2006, 18:00
Я думаю, в Україні розумних істориків є більше ніж в Австралії і Росії разом взятих.

Ой, народ... Ну вчитайтесь же уважно в текст первісного повідомлення. Мова йде про разову акцію ІНФОРМАТИВНОГО характеру - у них надрукують наш погляд, а у нас - їхній. І все! Жодних директив і обов"язкового заучування населенням канонічних текстів... Ви всі чомусь реагуєте не на саму подію, а на журналістьську обгортку (хитро і не цілком коректно викручений заголовок, наприклад) до цієї події... :rolleyes:
(свої думки стосовно змістовності акції я вже виклав у дописі № 7)

Boris_Kiev
03.12.2006, 18:37
Pedro!
З підручниками мав АНАЛОГІЧНИЙ випадок на 1 курсі.
1:1 !
Благо, викладач був нормальний, починав лекцію російською, закінчував українською. Цікавився дівчатами. На обличчі було написано - "як я ненавиджу те, що змушений вам читати !"

Хочу на "історичну тему" запропонувати ще одну пісеньку.
Про авторство досі сперечаються - А. Галич чи А. Флейтман.

Царь Николашка долго правил на Руси,
Хоть на лицо он был немного некрасив.
При нем водились караси,
И поросились пороси,
И много было чего выпить-закусить.

А в Октябре его немножечко “того”,
Тогда узнали мы всю правду про него:
Что он рабочих притеснял,
Что он погромы учинял,
И что нам дальше будет лучше без него.

Товарищ Сталин всем нам был родной отец,
Он строил ГрЭС, он строил ГЭС, он строил ТЭЦ.
При нем колхозы поднялись,
И слезы счастья пролились,
Капитализму на Руси пришел конец.

А в марте он немножечко “того”,
Тогда узнали мы всю правду про него:
Что он марксизму изменял,
В решеньях силу применял,
И в лагерях сидели все до одного.

А наш Никитушка хоть ростом был с аршин,
При нем достигли мы сияющих вершин.
При нем пахали целину,
При нем пихали на Луну,
Предотвратили термоядерну войну.

А в Октябре его немножечко “того”,
Тогда узнали мы всю правду про него,
Что он колхозы разорил,
И скот на мясо весь пустил,
И где не надо пихал зятя своего.

Вот так живем и движемся вперед,
И если кто нибудь немножечко помрет.
На то она история,
Та самая, которая
Ни слова, ни полслова не соврет.

Аудіо тут: http://music.lib.ru/m/medwedew_wadim_rober/alb7.shtml#carx_nikolashka_nami_prawil_na_rusi

Ivan
03.12.2006, 19:13
А дітей і молодь дійсно шкода.
Памятаю 70 роки минулого століття, коли я вчився в Львівському медичному. Видали нам якісь товсті підручники по історії КПСС. І ось на семінарі асистент кафедри побачивши ті підручники почав на нас кричати і радив викинути ті підручники бо "історія там вже неправильна". Ми дивувалися, як може бути неправильною історія. Адже це факти, факти...
І знову те саме - обявлять якусь частину нашої історії неправильною.

Стосовно політичної кон"юнктури у науці - згоден. Але, коли відверто, це буде завжди. Колись жорсткіше, колись м"якіше. Загалом віра в "правдивий" науковий погляд на минуле сліпа, як і будь-яка інша віра. Нема і не може бути єдиного погляду на історію - правдивого чи неправдивого. Єдине, чого справді варто уникати - свідомого спотворення картини. Але, повторюся, це буде завжди. На жаль.
Наука - це прагнення якоїсь об"єктивності у пізнанні, однак носієм цього прагнення є окремі суб"єктивні мислення. Тут і неминучий "корінь зла" росте. Кострубато сказав, але краще зараз не придумаю... Неділя, вечір... :D :D :D

Viktoria Jichova
03.12.2006, 21:26
А що це таке взагалі "правильна історія"? Що, знову "непомітна корекція" згідно державної ідеології? Як можна виправити, чи підкоректувати факти? Гадаю, що їх хіба можна більш-менш об'єктивно оцінити, та і тут саме означення "об'єктивно" втрачає свою об'єктивність. Мені щось не надто віриться, що російські та українські історики зійдуться на спільних поглядах. Мені мало віриться в те, що Москва забажає збавитися свого твердження, що лише єдина вона є правонаступницею Київської Руси. Ідея "Третього Риму" вже надто глибоко запустила свої корені.

Полковник
03.12.2006, 22:07
Мені мало віриться в те, що Москва забажає збавитися свого твердження, що лише єдина вона є правонаступницею Київської Руси.

А кто, кто правоприемник-то?????

Клірік
03.12.2006, 22:22

Ну, Франция и Англия издали совместный учебник истории, долго согласовывая, как описывать события Столетней войны...

Клірік
03.12.2006, 22:24

Ну, это в "России, которой не было" хорошо описано - это один из составляющих элементов Большого Московского мифа - что наследником Киева признается Москва и только Москва.

Дядя Ваня
03.12.2006, 22:51

Я думаю что здесь правды не узнать ни от кого. При раcпаде двух частей чего-либо обе части неизбежно за право наследования подерутся, поэтому тут даже удивляться нечему. Я считаю, что Украина, Россия и Белоруссия - это Русь, а что-то в отдельности нет.

Ivan
03.12.2006, 23:09
Я думаю что здесь правды не узнать ни от кого. При раcпаде двух частей чего-либо обе части неизбежно за право наследования подерутся, поэтому тут даже удивляться нечему. Я считаю, что Украина, Россия и Белоруссия - это Русь, а что-то в отдельности нет.

От-от... І в професійному середовищі такі самі міфи ходять... і протилежні їм... і ше якісь інакші... :D :D :D

А що це таке взагалі "правильна історія"? .....Мені щось не надто віриться, що російські та українські історики зійдуться на спільних поглядах. . Всі не зійдуться... І намірів таких ніхто не має... І міфи у кожного свої лишаться... І між істориками, і на цьому форумі... :D :D :D

Дядя Ваня
04.12.2006, 01:25
От-от... І в професійному середовищі такі самі міфи ходять... і протилежні їм... і ше якісь інакші... :D :D :D

Да уж, мифы разные бродят и с разных сторон их запускают в народ. Поэтому что такое сейчас "правильная история" не знает наверное никто.

Ivan
04.12.2006, 01:52
Да уж, мифы разные бродят и с разных сторон их запускают в народ. Поэтому что такое сейчас "правильная история" не знает наверное никто.

А тут Віка права - і знати нема чого. Нема її, правильної історії. Як теперішнє життя складне і неоднозначне, так і вчорашнє життя було складним і неоднозначним. Професійний історик має якісь суто фахові навички, але моралі у сєй басні універсальної нема і бути не може. Як ми самі сьогодні бачимо своє майбутнє, так і робимо. І в минулому кожен своє бачить і бачитиме. Об"єднує лише майбутнє.

Степаныч
04.12.2006, 08:45
... Нема її, правильної історії. Як теперішнє життя складне і неоднозначне, так і вчорашнє життя було складним і неоднозначним. Професійний історик має якісь суто фахові навички, але моралі у сєй басні універсальної нема і бути не може. Як ми самі сьогодні бачимо своє майбутнє, так і робимо. І в минулому кожен своє бачить і бачитиме. Об"єднує лише майбутнє.

Ну коли прАвий, то прАвий!;)

Ivan
04.12.2006, 12:15
Ну коли прАвий, то прАвий!;)

Спасібо, таваріщ :D

Чернобылец
04.12.2006, 14:20
По моему все пропустили ключевые слова в сообщении. История должна быть написана так, чтобы не вызывать межнациональной розни.

За эти 15 лет исотрические учебники в России не очень поменялись, а на Украине сплошные стенания про угнетения. Учебник Ореста Субтельного можно рассматривать как образец политкорректности. Однако после этого пошло много вранья и стремление восстановления якобы "исторической справедливости". Сложности будут в оценке действий каждой исторической личности, хочется сказать, а здорово он им врезал (или хотел врезать). А все он были не ангелы, а его слабость или сильные стороны определялись не только умом, но тем, что он имел в наличии. Нужны описания, а не приписывание мыслей. Из за чего я иногда не люблю Радзинского или ему подобных, они всегда приписывают им какие то мысли. А ведь никто не может точно сказать что он думал. Короче много коньюктурщины.

В отношении третьего Рима. Хотите назовите Киев. Минск не потянет. Можно думать одновременно, что это Киев и Москва. Можно сделать города побратимы.

Я одного не могу понять. Зачем Русь надо было менять на Украину, а руссов, Россов, русских на...... ? :) Вопросов бы не было, кто третий Рим.
Была Киевская Русь, потом Украина-Русь, потом Украина. Хитрая подмена понятий. А потом стенания - имя украли. Потом надо придумывать каких то укров. Ну и так далее.

Вообще любой спорный вопрос можно сделать объединяющим, а можно неразрешимым антагонизмом.

zet
04.12.2006, 17:29
Думаю, что научная литература историческая получится, а учебник - навряд ли. В учебник включаются не все события, а выборочно. Даже если не соврут, то на разные исторические события будут акцентрировать внимание.

Невстранец
04.12.2006, 17:49
Думаю, что научная литература историческая получится, а учебник - навряд ли. В учебник включаются не все события, а выборочно. Даже если не соврут, то на разные исторические события будут акцентрировать внимание.

Если б не так - то и не надо было бы комментарии помещать. Скорее ИМХО другое вероятно. К учебнику, подготовленному российскими историками для Украины, украинские историки подготовят комментарии в виде прилагающегося второго тома, чуть толще первого. Т.к. после каждого слова будет стоять сноска на то, как "на самом деле" со ссылками на мнения авторов, которых дети вряд ли прочитают скоро... В России же учебник авторства украинских коллег будет сопровождён двумя фразами: "Перед Вами, детки, увлекательнейшая повесть в стиле Фэнтази" - про период до Орды, и "Книга "История У" - подспорье по воспитанию толерантности к приверженцам БДСМ-отношений" - к описанию последующего периода, до 1990-го года включительно. Если, конечно, принципиальный подход сохранится.

zet
04.12.2006, 18:02
В общем комментарии обеих сторон будут толще в 2-раза самого учебника :) :) :) Это просто будет 3-х томник.
1 том - 50 стр
2-том (комм. русские) - 350 стр
3 том (комм . укр.) - 400 стр.
Бедные дети ... :)

Pedro
19.12.2006, 23:00
Ще одна цікава стаття на тему так званої спільної історії...

Історичні факти можуть допомогти зрозуміти, чому Росія "вибивається" за напрямом розвитку з-поміж решти слов‘янських країн.

Головний з них полягає в тому, що Росія є радше слов‘яномовною країною, а не слов‘янською. На території Росії слов‘яни з‘явилися відносно пізно – у IX – X століттях.

Це племена радимичів і в‘ятичів, які, за даними літописів, "прийшли од ляхів". На нових землях ці племена зустріли численні фіно-угорські народи – чудь, весь, мурому, перм, мерю і мещору – в районі Москви, удмуртів, марійців, мордву тощо.

Київський літописець навіть не вніс в‘ятичів і радимичів до переліку слов‘янських племен, ймовірно, через те, що ці слов‘янські роди досить швидко розчинилися у фіно-угорських народах.

Досить характерне вивчення власних назв. Більшість назв російських річок нічого не означають для слов‘ян - Нева, Волга, Москва, Ока... Проте, багато про що ці назви кажуть фіно-угорським народам. http://www.pravda.com.ua/news/2006/12/19/52509.htm

Пересвет
20.12.2006, 11:05
Вообщем не повезло России, что столица находится в Москве, была бы в Новгороде Великом или Белгороде, то вопросов не было. А так Москва и отсюда всякие фантасты, у которых вавки в голове и начинают серию публикаций о славяноговорящей стране и тому подобное.

Ну что за маниакальная натура некоторых указывать на фино-угорское происхождение русских, это говорит лишь о полной некомпетентности и необразованности в вопросах истории таких людей.
Всем известно, что Восточные славяне не являлись никогда жителями современной европейской части России и Украины. Север и Северо-Восток населяли фино-угорские племена, юг преимущественно тюркские. И Москва, Нева, Дон, Хорол, Псел обрели свои названия задолго до прихода туда Восточных славян. А Великая русская река Волга и не думала быть таковой!!!
Поэтому товарищ из Австралии Педро никто и не отрицает о влиянии фино-угорских племен на славян! Только вы уж серьезно подходите к делу, если постите статьи о неславянском русском народе, так и ищите статьи о неславянском украинском народе, так как влияние фино-угров было ничуть не больше нежели влияние тюрков.

Danilo
20.12.2006, 11:21
Ну, я знаю що дехто теж не так вже і давно до Москви заїхав, чи понаїхав з Полтави чи щось.:)

Невстранец
20.12.2006, 11:26
Пересвет, маленьким были - папу-маму оценивали на предмет "повезло" с ними или "не повезло"? :) :) Сейчас, наверное, перестали уже? :) :) :)
Россия с Москвой не в угадайки играла, они друг друга создали такими, какие они есть.

Danilo
20.12.2006, 11:32
А хто з присутніх Росіян може пояснити чому назва національності "русскій"- ім`я "прилагатєльноє", а нє "существітєльноє" как у всіх решта?

Пересвет
20.12.2006, 11:37
Данило! Производное от русский народ. В современном языке существительное русич, русин, рус не употребляется.

І.Павлович
20.12.2006, 11:38
Точно! Пусть лучше с Австралией скооперируются и издадут дийсно правильные учебники!До речі, дуже правильна думка.Постаратися знайти повністю не заангажованих науковців,які будуть спиратися на документи і дослідження людей,яким ВОНИ довіряють.А такі науковці є і саме в невеликих незалежних країнах історично не пов"язаних ні з Росією, ні з Україною, ні з країнами NATO(для більшої довіри).

Невстранец
20.12.2006, 11:41
Австралия является исторически связанной со странами НАТО в очень большой степени. Это не просто англосаксы, а англосаксы - каторжники. Страшные люди там живут! :D

Предложите конкретную страну, I.Павлович! Мне "незаангажированные" в голову не идут. Может, Непал?

--------------------------------------
Для полиглотов, а также владеющих словарём на уровне "могу достать с полки" задачка:

Прилагательным или существительным называют сами себя:

Англичане (English)
Французы (Français)
Немцы (Deutsche)
(для начала :))

Пересвет
20.12.2006, 11:44
Ага Павлович! Самое главное забыли, чтобы это были не представители украинской диаспоры в этих странах. Ибо то что они понаписывали читать противно.

Пересвет
20.12.2006, 11:49
Невстранец!

как человек, имеющий с английским языком чисто деловые отношения, могу сказать, что

англичанин - english
американец - american
голландец - dutch
датчанин - danish
русский - russian
украинец - ukranian
германец - german
еврей - jewish

Если Я не ошибаюсь все это прилагательное, вы только Даниле не говорите. Берегите человека.

І.Павлович
20.12.2006, 11:52
Ага Павлович! Самое главное забыли, чтобы это были не представители украинской диаспоры в этих странах. Ибо то что они понаписывали читать противно.І не російської також.Попалася мені книжка такого собі емігранта у н-ому поколінні(на жаль не записав адресу), це було щось із чимось!!!Переказувати не буду, немає сенсу.

Danilo
20.12.2006, 11:53
--------------------------------------
Для полиглотов, а также владеющих словарём на уровне "могу достать с полки" задачка:

Прилагательным или существительным называют сами себя:

Англичане
Французы
Немцы
(для начала :))
Це як раз существітєльное відповідає на питання хто. А євреї більшовики(Свердлов наприклад) даючи назву народу "Русскій" (відповідає на питання який) не дуже були обізнані у тонкощах язика. Ну це ж не ідіш, ось і помилилися.:D
Чому коли в німця спитати : Ви хто, він відповість- німець, а ні "нємєцкій"?:)
Відповідно можу про синьо-білих. Ти хто? Відповідь-Донецький.:D

І.Павлович
20.12.2006, 12:11
Хтось може дати адресу,за якою можна почитати російський шкільний підручник з історії?

Пересвет
20.12.2006, 12:22
Павлович! Согласен и не работы русских мигрантов.

Невстранец
20.12.2006, 12:32
Хтось може дати адресу,за якою можна почитати російський шкільний підручник з історії?

Вот тут перечень допущенных на 2005 - 2006-годы (если он расширялся или наоборот, какие-то исключены - где-то ещё надо смотреть). Какой выберете? :)

http://som.fio.ru/Resources/Drachlerab/2005/12/FPer.htm

-------------------------------------
Я тоже хотел бы почитать какой-нибудь современный украинский учебник по истории Украины, но судя по регулярно публикуемым в инете отрывкам - дело это серьёзное. Наверное, я не готов пока :rolleyes:

Danilo
20.12.2006, 13:12
Ну що відповіді не буде, година пройшла. Пересвет з`їхав на ангійську мову, яка тут ні до чого.
Ну а Н., той так завжди "умнічаєт".

Степаныч
20.12.2006, 13:30
Це як раз существітєльное відповідає на питання хто. А євреї більшовики(Свердлов наприклад) даючи назву народу "Русскій" (відповідає на питання який) не дуже були обізнані у тонкощах язика. Ну це ж не ідіш, ось і помилилися.:D
Чому коли в німця спитати : Ви хто, він відповість- німець, а ні "нємєцкій"?:)
Відповідно можу про синьо-білих. Ти хто? Відповідь-Донецький.:D
Фигня. Хто - руський, хто - донецький. Нормально.

Пересвет
20.12.2006, 13:33
Danilo!
см. № 35 моего поста. Я вам ответил через 6 минут после вашего "запитання".

Невстранец
20.12.2006, 13:36
Фигня. Хто - руський, хто - донецький. Нормально.

Что нормально? :) Что немец по-украински "нiмець" себя называет? :D :D
Да нормально, чё там... После Майдана-то небось вся Европа украинский язык учить кинулась... Осознали гансы, что мыколы они на самом деле...
А мог бы и послать.... :)

Pedro
20.12.2006, 13:45
З величезним сумом мушу відзначити що деякі таваріщі дуже погано читали статтю пана Палія. Ще раз повторюю деякі пункти:

Проте остаточна відмова Росії від свого фіно-угорського коріння відбулася лише в XVIII столітті. До того на замовлення Петра І ще в 80 роках XVII століття була написана офіційна історія Московії, яка визнавала особливий, місцевий і неслов‘янський характер Московії, відмінної і від Русі, і від Польщі.

Проте нові можливості, що відкрилися перед Московією в сенсі експансії на слов‘янські землі України і Польщі, змусили офіційну Москву переглянути свої офіційні підходи до історії. Історична правда була замінена політичною доцільністю.

Між тим, етнографічно-лінгвістичних фактів впливу фіно-угрів на сучасних росіян вистачило б на десятки томів. Усі ці факти завжди були добре відомі науковцям. Вони були "не знані", бо їх просто не хотіли знати.

Цікаво, що Московщина взяла для своєї нової назви грецьку транскрипцію слова "Русь". Між тим, не існує народів, які б свою власну назву у своїй же мові взяли з іноземної мови. Річ у тім, що в середньовіччі, до приєднання України, Москва не могла взяти собі назву Русь, бо всім було добре відомо, що Русь – це Україна.

Назва Росії протягом останніх століть багаторазово змінювалася як російська матрьошка – від Залісся, Суздаля і Московії до Російської імперії та СРСР.

Чернобылец
20.12.2006, 13:49
Річ у тім, що в середньовіччі, до приєднання України, Москва не могла взяти собі назву Русь, бо всім було добре відомо, що Русь – це Україна.

:D

Я тихо балдею. Русь, Украина-Русь, Украина. Скачки в названиях, навязанные кем и главное когда ?

Невстранец
20.12.2006, 13:51
С великою грустию вынужден признать, что некоторые форумчане не участвуют в обсуждении, а настойчиво постят кусок за куском творения одного брехливого ("бо всім (це) ... добре відомо) пана, что называется копипейстом флуда :)

Чернобылец
20.12.2006, 13:55
А что если для него это истина в последней инстанции, совпадающая с его истинным восприятием мира. Он так чувствует, а выразить лучше не может, а знания тут и не при чем ? Знания даже лишние, они дают возможность усомниться и поэтому отбрасываются все хлам. :)

Пересвет
20.12.2006, 14:02
Невстранец!
а такого бреда еще ого-го как много!!! Товарищи в Германии, США, Канаде и Австралии сложа руки не сидели и писали эту прекрасную чушь! :)
Настоящая Русь э то Украина, вот интересно, а что по этому поводу думают белорусы. Или эти тоже совсем недавно отказались от своего прибалтийского кориння???
Панове из диаспоры с назойливости мухи тычут на угро-финов! Забывая почему то, что всем украинским фамилиям мы обязаны ПОЛОВЦАМ!

Ну что взять то с Педро? Австалиец он и на Украине австралиец.

Danilo
20.12.2006, 14:29
сидели и писали эту прекрасную чушь!

Ще при Катерині у Росії була створена спеціальна комісія яка знищила всі "неприємні" документи та понаписувала свої. Факт.

Пересвет
20.12.2006, 14:35
Неприемни это какие позвольте полюбопытствовать?

Невстранец
20.12.2006, 15:37
А что если для него это истина в последней инстанции, совпадающая с его истинным восприятием мира. Он так чувствует, а выразить лучше не может, а знания тут и не при чем ? Знания даже лишние, они дают возможность усомниться и поэтому отбрасываются все хлам. :)

:cool: А ведь знаете что... Я думаю, в Ваших словах есть доля истины... :eek: :D

Степаныч
20.12.2006, 15:52
Что нормально? :) Что немец по-украински "нiмець" себя называет? :D :D
Да нормально, чё там... После Майдана-то небось вся Европа украинский язык учить кинулась... Осознали гансы, что мыколы они на самом деле...
А мог бы и послать.... :)
Дался Вам этот Майдан! Я ж не вспоминаю, как ВС расстреливали!:)
Я имею в виду, что и "русский" и "донецкий" - это имена существительные. Типа как Коля Питерский.:D

Невстранец
20.12.2006, 16:49
Дался Вам этот Майдан!

А что? Историческое событие! Не шучу. Помнится, после третьего тура я (слегка покручивая пальцем у виска и мотая головой в смысле "ну, не знаю, не знаю... во дают жару х....", но тем не менее -) искренне поздравлял всех оранжевых форумчан. И между прочим - в основном диаспоряне, но не только - писали десятками восторженные сообщения о том, что в Европе про Украину наконец-то узнали, интересуются, спрашивают и т.д. ... ;) :) А Данило стал ярым бендеровцем, так до сих пор не расклинило :)

Я ж не вспоминаю, как ВС расстреливали!:)

Вспоминайте! Это тоже историческое событие. Это памятник лицемерию Европы на все времена! Из танков стреляют по зданию выборного высшего законодательного органа страны, а страна по-прежнему фигурирует в качестве "демократической" (ибо тогда как раз прихватизация стратегических отраслей шла, а американским "экспертам" на зарплату уходила бОльшая часть миллиардных кредитов, выдаваемых под бешеные проценты на десятки лет - которые до сих пор погасить досрочно еле-еле, потихоньку удаётся)

Я имею в виду, что и "русский" и "донецкий" - это имена существительные. Типа как Коля Питерский.:D

Даже нарицательные :) :) Де-Факто. Образованные в своё время из прилагательных. Как и самоназвание "English" или "British" у англичан, "Deutsche" - самоназвание немцев, "Français" - французов, всё - прилагательные, ставшие нарицательными и т.о. существительными в контексте национальности :)

Mattilainen
20.12.2006, 16:50
Ще одна цікава стаття на тему так званої спільної історії...

http://www.pravda.com.ua/news/2006/12/19/52509.htm

Эх, здОрово Сашка Поджигатель отжог!!! :D Жесть! :D

Невстранец, зря Вы от родства открещивались, оказывается. :D ;)

"УП" тоже отожгла по полной - в русскоязычной версии статьи ( http://www.pravda.com.ua/ru/news/2006/12/19/51583.htm ) придумала новый народ: "финно-венгерский" :D и язык новый изобрела, тоже "финно-венгерский". :D :D

Невстранец
20.12.2006, 16:56
Невстранец, зря Вы от родства открещивались, оказывается. :D ;)

Фигасе! :eek: Дуэль!:cool: К барьеру! :mad: Когда это я открещивался, ежели всегда наоборот?!! :confused: Только и утверждал! :o

А ещё я давно уже понял, почему мне импонирует Ваша логика. Гены, хотя изрядно подпорченные тысячелетним алкоголизмом, привнесённым с берегов Днепра моим лесным наивным претткаам, всё же дают себя знать! :)

Mattilainen
20.12.2006, 17:02
Фигасе! :eek: Дуэль!:cool: К барьеру! :mad: Когда это я открещивался, ежели всегда наоборот?!! :confused: Только и утверждал! :o

А кто меня "дальним родственничком" обзывал??? :D Гы! :D

Mattilainen
20.12.2006, 17:14
А ещё я давно уже понял, почему мне импонирует Ваша логика. Гены, хотя изрядно подпорченные тысячелетним алкоголизмом, привнесённым с берегов Днепра моим лесным наивным претткаам, всё же дают себя знать! :)

Гы!!! :D
Поэтому-то Вы должны помнить (на генетическом уровне), что "вода" по-фински - "vesi", а вовсе не "ва", как утверждает Поджигатель, вторя известному заблуждению Ключевского. :D Только тс-с-с! Никому не говорите! Это страшная финно-венгерская тайна! :D ;)

Boris_Kiev
20.12.2006, 17:31
"вода" по-фински - "vesi", а вовсе не "ва",
Только тс-с-с! Никому не говорите! Это страшная финно-венгерская тайна! :D ;)
Тихо, Mattilainen !
За розголошення цієї таємниці вам світить Koly-MAA !

Чернобылец
20.12.2006, 17:55
Запутался я с этими статьями. :) Одни говорят, что русские, это не русские, а финно-угро или угрофинны (я так и не понял, что вперед ставить) другие, что они не славяне, а пришельцы откуда-то, третьи, что западно-украинцы по генетике ближе всего к татарам, а русские – это почти восточные украинцы и мордва и казаки, что в Кубани. Четвертые, что украинцы – это какие то укры, пятые, что «Украина, это не Россия», шестые, что имя украли и что настоящая Россия это на самом деле Украина, а Украина это Россия.
Но настоящие виртуозы те, которые все это успешно комбинируют :). С точки зрения логики, даже есть чему у них поучится, но как то напоминает идеологические отделы. А есть те, которые это бездумно постят,и в это свято верят как в господа бога, а в силу отсутствия знаний, впадают в истерику, когда их спрашиваешь.

Вот и думаю, а кому эта хреновина нужна ? Ну не хотят меня некоторые признавать соотечественником ( или даже младшим или старшим братом), да и ладно.

Вопрос хитрый задам. :) А как разделить соотечественников и тех, которые категорически не хотят быть соотечественниками ? Где на этом форуме ответ ?

PS. А никому не кажется, что от некоторой подписи заметно что, начиная с 52 проявляются первые признаки слабоумия ? :)

zet
20.12.2006, 18:01
Вопрос хитрый задам. :) А как разделить соотечественников и тех, которые категорически не хотят быть соотечественниками ? Где на этом форуме ответ ?
те которые категорически не желают быть соотечественниками просто эмигрируют, по крайней мере, так честнее...

Mattilainen
20.12.2006, 18:04
Запутался я с этими статьями. :) Одни говорят, что русские, это не русские, а финно-угро или угрофинны (я так и не понял, что вперед ставить) другие, что они не славяне, а пришельцы откуда-то...
Спокойно, Чернобылец. :) Вот вчера "Украинская правда" еще один термин ввела в обиход - "финно-венгры" - это, что б понятней было. :D
А с теми вообще все элементарно - предки финно-венгров 50 000 лет назад жили в Сибири. На деревьях. А последних финно-венгров перебил Ермак. :D :D :D

Mattilainen
20.12.2006, 19:43
Тихо, Mattilainen !
За розголошення цієї таємниці вам світить Koly-MAA !

Чудовищно меткое замечание, Boris_Kiev!
Колыма – это же исконный финно-венгерский топоним! Да, да! Окончание «ма» об этом доподлинно свидетельствует! Тут совершенно не важно, что «maa» по-фински значит «земля», а Колыма, собссно, речка. Важно, что этот слог в названии присутствует! Там много речек есть с таким окончанием – Седедема, Мома, Амгуэма, Олёкма… А это что означает? Это означает, что ареал расселения древних финно-венгров доходил до Камчатки и даже до Чукотского полуострова! Да, да! Там (на Чукотке) даже речка присутствует с чертовски подозрительным названием Паляваам. Про остров Валаам на Ладоге, думаю, все слыхали? Вот! Отлично! Имхо, тянет на очередной шедевр историческо-изыскательского искусства, достойный публикации в какой-нибудь столичной газете! А там, если покопаться, можно и книжку издать просветительско-разоблачительную, как Железнодорожник со своим Мокселем, а ЛГ пропиарит.:D
Сколько от нас всего скрывали гады имперские! Ужость!!! :D

Salata
20.12.2006, 19:44
Гы!!! :D
Поэтому-то Вы должны помнить (на генетическом уровне), что "вода" по-фински - "vesi", а вовсе не "ва",

Честный человек. :) А мог ведь тихонько дождаться пока не договоримся до того, что римляне еще сидели на деревьях, когда к ним пришли финны с уграми, показали пальцем на воду и объяснили как она называется. Может, "ак" означает "это"? :D

Как вам такой поворот романо-германской филологии? ;)

Pedro
29.12.2006, 10:24
Ще один момент. Звертає на себе увагу, що Павло Алепський розглядає в своєму творі Україну як окрему, цілком самодостатню «землю» (країну, державу), чітко відокремлюючи її від держави «московської». І це при тому, що й він, і його батько, патріарх Макарій в цілому були прихильними до московської церкви, до всієї системи політико-церковного устрою, підтримуваної урядом царя Олексія Михайловича. І тим не менше «країна козаків» та «Московія» для нашого мандрівника — то багато в чому зовсім різні речі. Зрозуміло, що це не зовсім, м’яко кажучи, поєднується з пізнішою «теорією возз’єднання», ретельно створюваною царсько-імперською, а згодом — і прокомуністичною історіографією.
http://www.day.kiev.ua/174975/

Невстранец
29.12.2006, 11:48
Зрозуміло, що це не зовсім, м’яко кажучи, поєднується з пізнішою «теорією возз’єднання»,

Попробуйте говорить не так мягко, глядишь, и чего позрозумилее выйдет :) И вязаться начнёт :) :)

Интересно, как можно воссоединиться, не будучи в течение какого-то времени не вместе? Соответственно - и неодинаковыми.

Сейчас вот немцы-западенцы (о звучит! ;)) своих "братьев"-"осси" тоже выделяют в отдельный (сорт, вид, в зависимости от контекста). И ведь действительно, 45 лет существования в разных системах (наложенные на безусловно и так имевшиеся небольшие отличия - немцы никогда не были совсем уж однородны), привели к разнице, часто бросающейся в глаза.

Но сколько ж надо выпить, чтобы "ставить под сомнение" "теорию воссоединения Германии"? :) Ясно, что мы с Вами, Педро, по стольку не пьём. Люди культурные... ;)

Boris_Kiev
22.06.2007, 20:17
ПРАВДА ПРО МАТЧ СМЕРТІ
http://www.kmv.gov.ua/print/news.asp?Id=24626 (Сайт Київської міської адміністрації)

У 1937-41 рр. попід Черепановою горою споруджувався новий Республіканський стадіон. Відкриття цього спортивного комплексу, в будівництві якого методом “суботників” брав участь увесь Київ, призначалося на 22 червня 1941 р. Мав відбутися футбольний матч між командами київського “Динамо” та московського ЦДКА. Але того дня почалася війна, матч відмінили.

Більшість футболістів пішли до Діючої армії, ті, хто був під Києвом, - потрапили в оточення і полон. У полоні опинилися гравці “Динамо” Олексій Клименко, Микола Коротких, Іван Кузьменко, Микола Трусевич. Як киян, їх відпустили з концтабору по домівках.

За невблаганних умов окупаційного режиму, що запанував у Києві, кожен мусив стати до праці, щоб, передусім, вижити та не бути звинуваченим у саботажі.
Директор київського хлібозаводу (що міститься й досі по вул. Детерьовській, 19) Йозеф Кордик - чех, з військовополонених колишньої австро-угорської армії часів Першої світової війни - опікувався спортом з особистої прихильності. Й.Кордик дав роботу на хлібозаводі №1 відомим довоєнним українським спортсменам: тут працювали боксери Трофімов, Туровцев, Червінський, гімнасти Ганін, Еме, Шинкаренко, пловці Михайленко, Салопін. Вболівальник футболу Й.Кордик запросив на роботу і футболіста М.Трусевича, а за ним прийшли й інші.

Стали тренуватися на стадіоні “Зеніт”, спорудженому у 1930-і рр. по вул. Керосинній, 24. Команду назвали “Старт”. До її складу увійшли колишні динамівці: М.Трусевич, І.Кузьменко, О.Клименко, М.Коротких, а також Макар Гончаренко, Павло Комаров, Михайло Путистин, Михайло Свиридовський, Федір Тютчев та колишні гравці “Локомотива” Володимир Балакін, Михайло Мельник та Василь Сухарєв.

Стадіон “Динамо” став називатися Німецьким стадіоном, Республіканський - Українським. Саме на ньому 7 червня 1942 р. відбулося офіційне відкриття футбольного сезону. Грали команда “Старт” хлібозаводу №1 та українська команда “Рух”. Перемогли колишні досвідчені динамівці з рахунком 7:2. Такими ж переможними були й усі наступні зустрічі, що відбувалися вже на стадіоні “Зеніт”: 21 червня - з командою угорських вояків (6:2), 5 липня - з румунськими вояками (11:0), 11 липня - з німецькою командою PGS (6:0), 19 липня - з угорською командою МSG Wal (5:1). Через тиждень мадяри викликали “Старт” на матч-реванш і знов програли - 2:3.
6 серпня відбувся матч “Старту” з командою німецьких зенітників “Flakelf”, і знову перемога - 5:1. 9 серпня відбувся матч-реванш з зенітниками. Грали спортивно, коректно. “Старт” переміг з рахунком 5:3. На згадку разом сфотографувалися після гри. На знімку всі посміхаються.

16 серпня “Старт” грав з “Рухом” і переміг з рахунком 8:0. Це була остання гра, після якої команду хлібозаводу №1 запроторили до Сирецького концтабору. Сталося це, як подає дослідник історії київської футбольної команди “Динамо” Георгій Кузьмін, з намови директора Українського стадіону Георгія Швецова, який нібито нагадав окупантам про енкаведистське минуле гравців “Старта” (команда “Динамо” належала до НКВС). Так чи ні, але в усіх дев'яти зустрічах команда “Старт” здобула перемоги з сумарним рахунком 56:11. Не можна не враховувати, що грали професіонали, провідні майстри. Так, М.Трусевич брав участь в усіх довоєнних чемпіонатах країни у вищій лізі. 1938 р. визнаний другим воротарем СРСР. Він першим серед голкіперів став виходити за межі штрафного майданчика і втручатися в події як польовий гравець. Півзахисник І.Кузьменко теж входив до числа 55 кращих гравців країни, міг забити гол з 40-метрової відстані. Тренуючись, вкладав три камери одна в одну, щоб м'яч був важчим, і сам надував і шнурував його. Захисник О.Клименко у 1936-41 рр. брав участь у 81 матчі. Нападаючий М.Коротких грав за київське “Динамо” десять сезонів. І кожен з них був спортсменом-особистістю!

Активно, хоч і не так успішно, виступала також українська команда “Рух”. 12 липня 1942 р. на Українському стадіоні вона грала з футболістами якоїсь німецької військової частини і здобула перемогу. Але до складу “Руху” не входили колишні провідні гравці, так само, як і до команди “Спорт” та усіх інших футбольних команд періоду окупації, сформованих, переважно, з аматорів.

Минуло півроку, як колишні “стартівці” потрапили до Сирецького концтабору.
Напередодні 25-х роковин Червоної армії 23 лютого 1943 р. підпільники спалили механічний завод “Спорт”, куди німці привезли сто саней для оковування. Згоріли всі основні цехи.

Наступного дня 24 лютого 1943 р. у Сирецькому концтаборі відбулася масова екзекуція - розстріл заручників. За нещасливим збігом обставин, до їхнього числа потрапили троє динамівців: О.Клименко, І.Кузьменко, М.Трусевич. За інших обставин загинув у катівнях поліції безпеки та СД М.Коротких, заарештований як кадровий співробітник НКВС.

Після звільнення Києва одна з фронтових газет розповіла про футбольні матчі в окупованому Києві, характеризуючи їх як [color=blue]мужній моральний опір радянських спортсменів-патріотів ненависним німецько-фашистським загарбникам.[ /b]
Не всі фронтовики сприйняли цю публікацію схвально, адже вони воювали з ворогом силою зброї, а не футбольного м'яча.
Потім про матч-реванш, що відбувся 9 серпня 1942 р., написав Лев Кассіль, вперше назвавши його “матчем смерті”. Відтоді цей матч став одним з радянських міфів політико-виховного забарвлення.
1957 р. з'явилася повість Петра Северова та Наума Хелемського “Останній двобій”.
Міфотворці замінили команду зенітників на збірну “Люфтваффе” - військово-повітряних сил Німеччини (невідомо, чи існувала така команда взагалі).

Потім зняли художній фільм, дія якого відбувалася чомусь не на Керосинній, а на верхньому тренувальному полі Республіканського стадіону. Потім усіх живих учасників “матчу смерті” і тих, хто загинув, нагородили бойовим медалями “За отвагу”. М.Путистин відмовився від нагороди.

1971 р. на стадіоні “Динамо” встановили пам'ятник - гранітну скелю з горельєфними постатями чотирьох футболістів. 1981 р. на стадіоні “Зеніт”, перейменованому на “Старт”, встановили скульптурно-архітектурну композицію, на честь “матчу смерті”. 1999 р. в кварталі між вулицями Щусєва та Академіка Грекова, неподалік місця, де серед останків розстріляних в'язнів Сирецького концтабору було знайдено футбольні бутси, встановлено пам'ятний знак - гранітний куб з символічно вибитою гранню, в якій завмер бронзовий футбольний м'яч (скульп. Юрій Багаліка, арх. Руслан Кухаренко).

Тема мужності й патріотизму гравців футбольної команди “Старт” продовжує хвилювати й досі. Незважаючи на спроби встановити істину, вигаданий радянськими письменниками й журналістами красивий міф знаходить більше прихильників, аніж проста правда реального життя.

Дмитро Малаков

Література:
1. Кузьмин Г. Правда о “матче смерти” (“Динамо”, которое вы не знаете) // Киевские новости. - 1992. - № 41-43.
2. Володимир Пристайко «Чи був "матч смерті"?»

P.S. Деякі футболісти з тієї команди (українці), поговорюють, працювали на маловідповідальних посадах . . . на своїх робочих місцях, тобто в ПОЛІЦІЇ.(жити на зось треба було ?) І були згодом розстріляні НКВС.

сотник
23.06.2007, 10:55
Чернобылец ==== Интересно бы мнение услышать====
Не слышу стенаний ====

Все хорошо, что хорошо кончается.

Свое мнение выскажу ,если и когда это сбудется и будет возможность заглянуть в эти учебники.
Но вы откуда заранее все знаете?
Неужели мечтаете о реабилитации Ленина- Свердлова-Троцкого-Сталина?
и т.п. и т.д.
Не принимайте желаемое за дейсвительное.

О, НЕсвятая простота!

levandivka
23.06.2007, 11:13
Попробуйте говорить не так мягко, глядишь, и чего позрозумилее выйдет И вязаться начнёт
Головне - не перестаратися...
Бо є зрозумілі, але прикрі дописи (прикрих дописувачів? :eek: ), в'яжуться з прикрістю...

Войцек
24.06.2007, 13:40
Российско-украинская комиссия готовит к выпуску два новых учебника истории, которые будут полностью согласованы учеными обеих стран.

то треба узгодити з поляками, чехами, угорцями, турками, татарами, казахами, вірменами, непальцями, папуасами, манжурами, индейцями південної та північної америки. можна надіслати повідомлення в космос.

Чернобылец
26.06.2007, 21:59
Решил повторить.

1. ЗУ никогда не была самостоятельной за исключением короткого времени и договор ВУНР и ЗУНР, предусматривал федеративное образование и именно ЗУНР на этом настаивала в силу различного исторического опыта. Найдите и почитайте договор. Полного слияния не предполагалось. Если бы исторически сложилось - это была бы федерация.

2. Потом ЗУНР стало под Польшей. Польша проводила политику полонизации, колонизации, пасификации (усмирения). Фактически поляки были «паны», а украинцы - их слуги. Это создало условия для появления ОУН и потом послужило предпосылкой «Волынской трагедии».

3. В 1939 КА вошла в ЗУ по пакту Рибентропа Молотова. Фактически это было нападение на Польшу, не на ЗУ. На период входа население ЗУ составляло 7 миллионов человек, 5 миллионов украинцев и 2 миллиона поляков. В то же самое время во Львове поляков было около 60%. Примерно тоже было и в др. городах ЗУ. Поляки и евреи преобладали, не говоря уже о владении предприятиями и финансовым капиталом.

Верный национальной политике по ленинскому принципу СССР поооткрывал школы на украинском языке. Полонизация завершилась.

Можете оспорить пакт Рибентропа Молотова, как преступный и окажетесь в Польше и ЕЭС моментально.
4. Верная своим идеологическим принципам Сов власть взялась за собственников в первую очередь (душителей мирового пролетариата и беднейшего крестьянства») и носителей "чуждой" идеологии. Так как это были в основном поляки и евреи, то первая волна репрессий прошлась по ним. Украинцев было меньшинство, они были в основном наемной силой. Поэтому первая волна массовых репрессий и переселений в Сибирь в 1939-1941 гг. - 230 тыс. человек (данные Кульчицкого) это в основном - поляки и евреи.

5. Не было никаких особых жестокостей, по сравнению с тем, что произошло в СССР в 1933-1937. Нет содранной кожи, варения людей в чанах, морей крови, вскрытых животов, как описано на некоторых сайтах. Это для эмоциональной молодежи и детей. Советская власть действовала также жестко и прагматично, как это было уже отработано в СССР несколькими годами раньше.

6. Но этим не закончилось. Сов. власть стала проводить коллективизацию в 1939-1941. Опять также, как это уже было отработано в СССР, несколькими годами раньше. Отметим только, что устройство сельского хозяйства немного отличалось на ЗУ. Оно было хуторянским, а не общинным, как в ВУ и РОссии. Оно было тоже болезненным и вызвало ту реакцию. Оно создало социальную базу УПА. Но коллективизация также опиралась и на беднейшее крестьянство, которое поддержало коллективизацию. Они частично попали в КА с началом войны, либо с ними и родственниками покончили в начале войны.

Но также коллективизация вызвало восстание Антонова в РФ. И оно было подавлено также как и УПА. Переселениеми и репрессиями. По своей сути УПА и восстание Антонова - идентичные явления и имели те же признаки. Разница в ОУН, которое возглавило и отношение к полякам.

7. УПА было переломлено со второй волной переселений в 1944-1945 гг. Это уже были украинцы- УПА и члены их семей. 208 тыс. человек (данные Кульчицкого) отправлены в Сибирь, Казахстан, сосланы в лагеря ГУЛАГА. Кстати эта цифра дает и уровень поддержки УПА населением ЗУ. Что то около 4-7% в то время.

8. Но это не конец. Сов. Власть и Коммунистическая Польша провели операция "Висла" после утверждения новых границ переселил поляков в Польшу, а украинцев с Польши на ЗУ. Так ЗУ и города Львов и др. стали украинскими.

Основный вывод. ЗУ прошла через те же испытания от "коммунистической власти" и Сталина, что остальные народы СССР, но с некоторым временным "лагом". И нет особых страданий, навязанными "москалями. "Голодомора" не было, например. На Соловки не ссылали, Беломорканал не строили.

Вот такая трагическая история.

PS. Для тех кто понимает и знает историю, включая современную. С вступлением в ЕЭС жильцы старых особняков и недвижимости на ЗУ могут ее потерять. Родственники поляков, которые были переселены и потеряли недвижимость смогут потребовать свое назад. Будьте готовы. В Прибалтике это произошло.

Boris_Kiev
26.06.2007, 22:01
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=92720&postcount=483

Чернобылец
26.06.2007, 22:06
Предполагая реакции, типа - "это не твоя история ", "не смей касаться", "кто ты такой", но тогда уж не выходите с ней и своим пониманием за пределы своих границ тоже. :) За исключением Интернета. Тут границ нет и не предвидится. Только языковые барьеры есть.

Степаныч
26.06.2007, 22:12
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=92720&postcount=483
Ну зачем так... По сути есть возражения? Интересно ведь! Чернобылец аргументировал, а Вы ...

Чернобылец
26.06.2007, 22:16
Ну зачем так... По сути есть возражения? Интересно ведь! Чернобылец аргументировал, а Вы ...

Степаныч !

Мы с Борисом давние друзья, уже скоро 3 года будет, поэтому я ему даже плюс к карме поставил. Отдельно скажу почему. :)

Степаныч
26.06.2007, 22:20
Степаныч !

Мы с Борисом давние друзья, уже скоро 3 года будет, поэтому я ему даже плюс к карме поставил. Отдельно скажу почему. :)
Дык я тоже считаю его своим другом... срок только меньше... Но нафига уходить от темы? По сути, я имею в виду.

mota_boy
26.06.2007, 22:49
Решил повторить.

2. Потом ЗУНР стало под Польшей. Польша проводила политику полонизации, колонизации, пасификации (усмирения). Фактически поляки были «паны», а украинцы - их слуги. Это создало условия для появления ОУН и потом послужило предпосылкой «Волынской трагедии».

3. В 1939 КА вошла в ЗУ по пакту Рибентропа Молотова. Фактически это было нападение на Польшу, не на ЗУ. На период входа население ЗУ составляло 7 миллионов человек, 5 миллионов украинцев и 2 миллиона поляков. В то же самое время во Львове поляков было около 60%. Примерно тоже было и в др. городах ЗУ. Поляки и евреи преобладали, не говоря уже о владении предприятиями и финансовым капиталом.

Аналогічно як і російська політика в СССР наслідки такіж за виключенням капіталу в приватних руках

Верный национальной политике по ленинскому принципу СССР поооткрывал школы на украинском языке. Полонизация завершилась.

почалась:moskali: русифікація

5. Не было никаких особых жестокостей, по сравнению с тем, что произошло в СССР в 1933-1937. Нет содранной кожи, варения людей в чанах, морей крови, вскрытых животов, как описано на некоторых сайтах. Это для эмоциональной молодежи и детей. Советская власть действовала также жестко и прагматично, как это было уже отработано в СССР несколькими годами раньше.

так небуло, в цьому змісту нема а влада була досить прагматичною, простіше в яму з вапном покидати люди потопляться і трупи ховати не потрбіно

7. УПА было переломлено со второй волной переселений в 1944-1945 гг. Это уже были украинцы- УПА и члены их семей. 208 тыс. человек (данные Кульчицкого) отправлены в Сибирь, Казахстан, сосланы в лагеря ГУЛАГА. Кстати эта цифра дает и уровень поддержки УПА населением ЗУ. Что то около 4-7% в то время.

Не робіть таких висновків, Ви тут не жили і ситуацією не володієте, Ваша цифра це швидше рівень не підтримки, що десь збігається з кількістю російськомовних на цих теренах (всі російськомовні тут це переселенці з Росії та СУ які жодного бандерівця в очі не бачили, зате знають "правильну" історію)

Основный вывод. ЗУ прошла через те же испытания от "коммунистической власти" и Сталина, что остальные народы СССР, но с некоторым временным "лагом". И нет особых страданий, навязанными "москалями. "Голодомора" не было, например. На Соловки не ссылали, Беломорканал не строили.

І дійсно навіщо кудись слати, якщо можна постріляти прямо тут, це ж дешевше, а влада була прагматична

PS. Для тех кто понимает и знает историю, включая современную. С вступлением в ЕЭС жильцы старых особняков и недвижимости на ЗУ могут ее потерять. Родственники поляков, которые были переселены и потеряли недвижимость смогут потребовать свое назад. Будьте готовы. В Прибалтике это произошло.

А я то думаю чому РФ не говорить про вступ до ЄС, тепер зрозумів, зараз появляться нащадки царської та інших знатних родин та все повідбирають що ж тоді буде????? :dance:
А зрештою над тим ще можна довго дискутувати, Холм та Перемишль також нашими були, зараз і нащадки галицько-волинських князів знайдуться :D

levandivka
26.06.2007, 23:17
По сути есть возражения? Интересно ведь! Чернобылец аргументировал,
Даруйте, тут викладена версія Чорнобильця, порівняти яку можна, хіба з карєльською березою (або чорнобильською), кривою і низькою-низькою.
Та й трагічна нав'язливість - налицо.

Boris_Kiev
26.06.2007, 23:38
Интересно ведь!

ВАМ цікаво - це не дивно. :)
Хтось би написав про завадостійкість певного типу модуляції при передачі сигналів - МЕНІ було би цікаво. :)

Чернобылец
27.06.2007, 05:06
А возразить не удалось. Закрыть тему и переместить - за это ставлю "хорошо". Знаете почему "хорошо", а "не отлично" ?

Это ж какой сдвиг ! Тему хоть и закрыли, но пост не уничтожили. Уже почти по Еуропейски. Ну еще чуть чуть осталось и завтра сам начну ходатайствовать, а то Польша какая то одинокая.

Но возникает ряд вопросов. Первый. Мота_бой меня лишь дополнил, остальные о чем-то непонятном пробурчали. Один о какой-то модуляции. Но он меня давно не удивляет со времен "тиска украинского физика Ивана Пилюя царским правительством"

Карельскую березу я знаю, чернобыльскую нет, может имелось в виду, те березы, что в Чернобыльской зоне ? Советую, съездить посмотреть, какие там березы. Если это и имелось в ввиду и их состояние тоя просто польщен. Спасибо вам Левандивка за комплимент.

levandivka
27.06.2007, 05:53
за это ставлю "хорошо". Знаете почему "хорошо", а "не отлично" ?
Это ж какой сдвиг ! Тему хоть и закрыли, но пост не уничтожили. Уже почти по Еуропейски. Ну еще чуть чуть осталось и завтра сам начну ходатайствовать<...>
А не пробували позичити в малюків "солдатиків", чи ляльку (не обов'язково гумову)? Їх можна довільно розташувати, і з умним відом втирати все, шо наболєло, ставити оцінки...

Відкрите обговорення дій модератора на ЛФ заборонене.
А возразить не удалось. Закрыть тему и переместить
Ну что тебе сказать про Сахалин?
На острове нелётная погода.

"Трагическая история ЗУ"?
На чёрной-чёрной планете, у чёрной-чёрной реки, жили чёрные-чёрные...
Починаючи з Вашого першого твердження:
ЗУ никогда не была самостоятельной
Думаю, найпоширеніший коментар - москаль ніколи не буває хорошим.
Ви ТАКого чекали? :)
Меншовартість ЗУ? :scare:
Повірте, не маю жодного наміру образити/принизити...
Навіть в совєцькому підручнику з історії України це формулювалось інакше: "ЗУ завжди була ласим шматком для сусідів-грабіжників".
А Ваші оцінки, направду, викликають асоціації навіть не з ліліпутом. Ліліпути, хоч і ображені, але добрі, позитивні. Саме тОму написано про КАРликову березу.
Чорний КАРлик, Чорнобиль, Чорна річка. Нічого не навіює?
http://www.multikino.com/img/films/f_163/wallpapers/tn_2.jpghttp://www.multikino.com/img/films/f_163/fotos/tn_4.jpg
(Як Вам аватарчик?)
А Чорне - то журба
Тому й не відправив у Кошик. Нема причин. От в санаторій, на поправку здоров'я - саме онО.
Плодити в Салуні 10 однакових гілок?
Назва цієї (У і Р напишуть "правильну" історію) - найбільше відповідає Вашим діям (чергова спроба подати версію самої "правильної")

Danilo
27.06.2007, 12:47
Нагородив "40 бочок арештантів". І такіх історій в нього ще знаєте скільки?:D
Ось самі подивіться.http://central.in.ua/cs/photos/misc_d/images/3956/original.aspx

afterstep
27.06.2007, 13:02
Тому й не відправив у Кошик. Нема причин.

респект, левандівко!

Чернобылец
27.06.2007, 15:40
респект, левандівко!

Молодцы ребята. Уровень культуры и обыгрывание аватара на высшем уровне. :)
Меньшевартость на лице.

Boris_Kiev
27.06.2007, 15:44
Ось самі подивіться.
Ого! Це бобіни з промовами ? Чи стримерні стрічки з майбутніми дописами ?

Danilo
27.06.2007, 15:51
Ого! Це бобіни з промовами ? Чи стримерні стрічки з майбутніми дописами ?
Єге ж, людина мона сказать, з благородною місією - окультуріванія свідомих бандерівців перебуває на цьому форумі, з завданням:ninja: і по вєлєнію серця, наче у ворогжому стані.:D

Boris_Kiev
27.06.2007, 15:56
Так. Не вдалося казахів окультурити (Восток-дело тонкое...) - так чому би не погратися з бандьоровцями в прикродонного асистента Нікіти Карацупи ?

Чернобылец
27.06.2007, 22:30
Вернемся к теме. Давайте начнем с первых двух пунктов. Это по поводу Договора ЗУНР и ВУНР, предусматривающий федеративные отношения и полонизации, после отхода ЗУ к Польше.Какие возражения ?

PS. Левандивка !
Огромная вам благодарность за демократизм. Это действительно прорыв. И еще уважительная просьба к вам, тот оффтоп, что к истории не относится убрать в "Кошик". Включая мой и ваш и весь остальной. Все таки ответственность несет с собой и определенные обязанности.

PSS. Эко вас ребята замкнуло. Аж прямо не по себе стало. Если бы реал был, то домой только с охраной бы ходил. :)
Вы уж извините ребята. Наверное много пунктов в одном посте написал. :) От Afterstepa честно говоря не ожидал, вроде бы ядерную физику учил. Но ничего все впереди еще. Надо же науку на Украине кому то поднимать. И кому как не в Пьемонте. "Пятая колонна" и потомки "угрофиннов" с татарами никак не потянут.

PSSS. Борис,

Я все время думаю, вот хамство и уничижительное отношение к другим нациям и народам это у вас интернациональное или присуще вам, как украинцу ?

Boris_Kiev
27.06.2007, 22:31
Треба трохи змінити титул гілки:

"Україні і Росії НАПИШУ правильну історію".
Підпис. Контактні дані автора пропозиції.

Чернобылец
27.06.2007, 22:44
Борис,

Я изучаю и спрашиваю. В отличие от вас. А ветки разные были с разным смыслом.

Но не удержусь задам опять вопрос. :) Я все время думаю, вот хамство и уничижительное отношение к другим нациям и народам это у вас интернациональное или присуще вам, как украинцу ?

пупер
27.06.2007, 22:56
Но не удержусь задам опять вопрос. :) Я все время думаю, вот хамство и уничижительное отношение к другим нациям и народам это у вас интернациональное или присуще вам, как украинцу ?
борис же казав, що має російські гени...
що означає “как украінцу”?...

Полковник
27.06.2007, 23:02
борис же казав, що має російські гени...

Что? Что?
Продолжайте!
:D :D :D

пупер
27.06.2007, 23:10
Что? Что?
Продолжайте!
:D :D :D
а що що ви хочете почути?...
у мене є теж і російські, і українські...
що вас дивує?..

Полковник
27.06.2007, 23:22
Расслабьтесь, Пупер!
У меня, к сожалению, ИХ не ТАК много! :)

Boris_Kiev
27.06.2007, 23:56
Борис,
Я изучаю и спрашиваю. В отличие от вас.
А я, в отличие от Вас, не даю себя изучать.
Даже уличным "социологическим исследовательницам" с ногами от ушей.

Я все время думаю, вот хамство и уничижительное отношение к другим нациям и народам это у вас интернациональное или присуще вам, как украинцу ?
Казахов я уважаю. Настоящих. Не тех, кто там прятался.
Процитировал Ваше словечко.

И потом- что Вы понимаете в украинцах ?
В чем Вы нас меряете ? В кюри ? Беккерелях ?

У Вас же одна забота - когда мы вымрем. Чтобы Ваши хозяева ринулись в новую пустыню поднимать новую экономику.

пупер
28.06.2007, 02:18
Расслабьтесь, Пупер!
У меня, к сожалению, ИХ не ТАК много! :)
анегдот (некультурний):
йде володимир володимирович (в народі: вовочка) і мама....
дивляться: собаки рід продовжують...
— мамо, а що вони роблять?....
— вовочка, — каже мама, —та, що зверху — напрягається, а та, що знизу — розслабляється... зрозумів?...
— так...
— що ти зрозумів?...
— не розслабляйся, ато ...

а скільки у вас?....
ви у львові мешкали довгі роки, народилися тут (якщо не помиляюся), то невже не почуваєтеся трошки українцем?.. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

levandivka
28.06.2007, 07:02
уважительная просьба к вам, тот оффтоп, что к истории не относится убрать в "Кошик". Включая мой и ваш и весь остальной. Все таки ответственность несет с собой и определенные обязанности.
Як?! :scare: :scare: (тут один смайлик, це у вас шо-то з очима )
Всю гілку в Кошик?

Чернобылец
28.06.2007, 23:22
Казахов я уважаю. Настоящих. Не тех, кто там прятался.
Процитировал Ваше словечко.

И потом- что Вы понимаете в украинцах ?
В чем Вы нас меряете ? В кюри ? Беккерелях ?

У Вас же одна забота - когда мы вымрем. Чтобы Ваши хозяева ринулись в новую пустыню поднимать новую экономику.

Ну флудить, так флудить. Уж если модератор флудить, то мне угро-финну уж тем более......
Сейчас лупу возьму для рассмотрения "глубоких" мыслей.
В принципе описывая чего нибудь важно описать пространственно-временную характеристику и поставить граничные условия. И при решении уравнений мат. Анализа и уравнения Шредингера, при написании литературного произведения или простого поста на форуме. Иначе получается абракадабра, отражающая мешанину мыслей человека проработавшего свою сознательную жизнь на Украинском телевидении, помогая идеологическому рупору коммунизма и на старости лет решившему почему-то, что он боролся. А ведь молчал и поддерживал своим трудом, потому что иначе бы, как честный человек уволился бы или уволили бы за взгляды.

Вот пример. "Настоящих казахов я люблю." Чтобы это означало ? В кабаке представляю, типа "Ты настоящий казах ? Ну тогда я тебя уважаю, а не настоящих нет !"

Теперь те казахи, которые прятались, которых уважать нельзя. Кто, от кого, полнейшая загадка.
Приношу предположение от себя. В принципе в голоде 30-х годов казахи потеряли 47% этноса.По тем же причинам, что Голодомор на Украине. Конечно в эгоцентичной истории ЗУ этого факта не найдешь, оно невыгодно для общего знания, особенно на ЗУ.У людей отбирали скот и они будучи кочевниками и питавшимися исключительно домашним скотом, умирали в степи. Как рассказывали, люди просто мертвыми лежали в степи и не были даже захоронены. Части удалось спастись, они спрятались, они ушли на юг и смогли выжить. Это вобщем-то основа современного казахского этноса.

Они прятались, но что именно они сделали не так, что Борис их не любит ?

Теперь по поводу "моих хозяев", что ждут когда МЫ ("мы" выделено специально, это для показания, что я принадлежу к определенной группе, типа мол, нас много) все умрем. Но ведь парадокс ведь в следующем. 100% людей живущих сейчас умрут со 100% вероятностью. Вообще не так много событий со 100% вероятностью, но это как раз тот случай. :) Поскольку "хозяева" все таки придут и они видимо не умирают, то видимо это не люди, а нечто другое (инопланетяне, бог, еще что то нечто загадочное обладающее определенной силой, разумом и целью "обождать когда умрут и захватить") и это нечто другое меня видимо контролирует.

Конечно он имел что-то в виду, но поскольку пространственно-временные характеристики и граничные условия не определены, то звучит как очередной опус "коновала" "идеологического фронта".

Як?! :scare: :scare: (тут один смайлик, це у вас шо-то з очима )
Всю гілку в Кошик?

Да уж по моему вы всю историю ЗУ в "Кошик" загнали и зафлудили. И полонизацию, колонизацию и пасификацию, и репрессии и переселение и коллективизацию и "Операция Висла". Прямо по моим пунктам. Странное какое то отношение к своей истории.

Все хочу понять, что не понравилось. Выводы или цифры Кульчицкого ? Он их именно из архивов вытащил. Он кстати обычно обосновывает цифры. Как кстати есть его цифры и по Голодомору.
Могу и ссылки привести, собственно на форуме они уже есть.

Можно конечно Марчука и Ткачука или Бульбу-Боровца привести. Но там маловато цифирей то.

Boris_Kiev
28.06.2007, 23:38
Блін, треба було назвати сусідню гілку не "Що таке совок", а що таке "комсомолець".

Це той, хто спілкується штампованими монологами (слів співбесідника він не чує за двома винятками: 1. мати з висловленої йдеї якийсь зиск, хоча би авторство ідеї
2. занотувати як компромат на співбесідника. )

Це той, кого постійно є**ть старші, і він намагається відірвати своє перманентне приниження на інших.

Це той, хто живе постійною подвійною, потрійною мораллю і часто починає плутати реальність з фантазіями та/або штампами. Особливо тяжко, коли примарна піраміда починає сипатися.

Міг би ще з десяток пунктів написати, тільки лінь.

Чорнобильцю, Ваше життя на форумі стане спокійнішим, якщо Ви припините спроби демонстрації мені якоїсь Вашої "вищості". Смішно читати! Картиночку з білим фраком запостити? Чи й так пам"ятаєте ?
Ваше "месіанство" нехай аналізує Степанич, мені все ясно без висновків шановного С.

Чернобылец
28.06.2007, 23:53
Борис,

Ветку про "Совка" списал с вас. :) Вы не заметили ? Совок он и есть совок вне зависимости от политических взглядов.

Особенно, человек проработавший свою сознательную жизнь на Украинском телевидении, помогая идеологическому рупору коммунизма на Украине и на старости лет решившему почему-то, что он боролся. А ведь молчал и поддерживал своим трудом, потому что иначе бы, как честный человек уволился бы или уволили бы за взгляды.

Вобщем я лупу убираю, а после этого ваших мыслей и не видно. :) Bye !

levandivka
29.06.2007, 08:28
Странное какое то отношение к своей истории.
Все хочу понять, что не понравилось.

:padonak: Що не сподобалось? - Колір. Чорний-чорний (з чорної-чорної галявини у чорному-чорному лісі чорної-чорної планети).
Є у мене приятель, дальтонік. Кожного разу, коли він дивиться на фотографії і каже "файно-файно", я осікАюся: а що ж він там, бідака, бачить... (вся фіжка ж - у кольорах). Пару днів тому поміняв (той приятель) кухонний ТВ з ч/б на кольоровий. Тішиться, як дитина. Хай...

что не понравилось. Выводы или цифры Кульчицкого ? Он их именно из архивов вытащил. Он кстати обычно обосновывает цифры. Как кстати есть его цифры и по Голодомору.
Могу и ссылки привести, собственно на форуме они уже есть.
Можно конечно Марчука и Ткачука или Бульбу-Боровца привести
Чорнобильцю, яка різниця, у що обгортати гиги-чорнуху? Ви пам'ятаєте, що прикривають газетою "Правда" в кущах? Нікому ж діла немає, що в тій газеті було написано...

І ще. Не сподобалося:
Ветку про "Совка" списал с вас. Вы не заметили ? Совок он и есть совок вне зависимости от политических взглядов.
Саме за черговий персональний наїзд накладено покарання. Давайте обговорювати історію, позиції (а не Бориса чи Чорнобильця).

Чернобылец
30.06.2007, 09:15
Немає там нападок. принаймні, я їх туди не вкладав. А те, що Ви (по нєпоніманію смисла), підозрюю, обзиваєте "нападками" - є пряма рекація Там і смайлики стоять спеціательні, аби не виникло обрАз.
:D

levandivka
30.06.2007, 09:33
ТАК-ТАК...
І одразу згадалося про Дорєнка з ОРТ-"Время":
"добрый вечер господа! Сегодня пятница, 13 сентября, и я, С.Доренко с Вами в студии 1-го канала.
Но, достаточно о хорошем, переходим к событиям в Киеве..."

zet
01.07.2007, 12:27
"Что скажет история?" - "История, сэр, солжет, как всегда".
Джордж Бернард Шоу :p

Полковник
01.07.2007, 13:00
А ведь молчал и поддерживал своим трудом, потому что иначе бы, как честный человек уволился бы или уволили бы за взгляды.

В чём ОСКОРБЛЕНИЕ проявилось?
Разве неправду написал?
Не обзывался же!:mad:

levandivka
01.07.2007, 19:17
В чём ОСКОРБЛЕНИЕ проявилось?
Разве неправду написал?
Не обзывался же!
У Вас, Полковнику, монохромний монітор?
Перечитайте допис №105 на кольоровому.

Відкрите обговорення дій модератора?http://s5.rimg.info/c7092b3e3a8ef2c75d1d6e2bc1a6b175.gif

Бандерівець
10.11.2007, 21:42
Клирик! Приветствую вас!
Необходимо почитать сие творение, надеюсь в результате получится хороший результат.
Якщо спотворення історії для тебе це хороші результати, тоді я незнаю що може бути гірше... Москалі завжди намагалися і намагаються переписати історію на свою користь!

levandivka
10.11.2007, 21:56
Думаю, що спробами переписати на свою користь можуть "похвалитися" майже усі.
Прошу не "тикати", п. Бандерівцю...
В нас ТАк не прийнято. :)

Бандерівець
10.11.2007, 22:05
Думаю, що спробами переписати на свою користь можуть "похвалитися" майже усі.
Прошу не "тикати", п. Бандерівцю...
В нас ТАк не прийнято. :)
За тикання вибачаюсь.
Переписати історію під свою користь всім не під силу, це зв'язано перш за все з політикою. Наприклад Білорусь - союзна держава росії неможе писати правдиву історію своєї країни, так як Росія дає вказівки свому агенту в Білорусі Лукашенку...

levandivka
10.11.2007, 22:17
Білорусь - союзна держава росії неможе писати правдиву історію своєї країни, так як Росія дає вказівки свому агенту в Білорусі Лукашенку...
Може, але білоруською мовою (щоб москалі не знали) і маленьким тиражем.
А Лукашенка...
ТАК він і сам вказівки вміє давати... без підказки Кремля.
Нє?

Бандерівець
10.11.2007, 22:23
Може, але білоруською мовою (щоб москалі не знали) і маленьким тиражем.
Хай навіть може, але в такому випадку потрібно все це робити дуще обережно - щоб не засмутити Кремль.

Полковник
10.11.2007, 22:28
За тикання вибачаюсь.
Переписати історію під свою користь всім не під силу, це зв'язано перш за все з політикою. Наприклад Білорусь - союзна держава росії неможе писати правдиву історію своєї країни, так як Росія дає вказівки свому агенту в Білорусі Лукашенку...

Хм. Не знал.
С какого времени Белорусия стала союзным государством России?

Romko
10.11.2007, 22:30
Відтоді,як Путін закрутив,а потім відкрутив газовий краник.

Бандерівець
10.11.2007, 22:34
Хм. Не знал.
Ти з Росії? Якщо так то мене дивує те, що ти незнаєш, що Білорусь союзна держава Росії з 1997 року.
Це сталося ще в 1994 коли Лукашенко переміг на президентських виборах і провів у 1995 році референдум по трьом питанням одне з яких було зближення Білорусі з Росією. Всі три питання отримали більшість голосів, хоча більшість країн не признали результатів референдуму, так як він був недемократичний.

Romko
10.11.2007, 22:42
Ти з Росії?
Хоч би з Африки,але овець тут ні з ким не пас.Трошки би ввічливості навчитись не зашкодило.
Навіть в Булгакова один до іншого ввічливіше звертаються.

Богданович
12.11.2007, 11:00
Производное от русский народ
Ну страшенно свідомі ) Поняття народ виділили першими в світі, мабуть.

Додано через 2 хвилини
англичанин - english
американец - american
голландец - dutch
датчанин - danish
русский - russian
украинец - ukranian
германец - german
еврей - jewish

Для поліглотів, пропоную пошукати в словянських мовах. Для прикладу, польська:
поляк - polak
голандець - holender
американець - amerykanin
німець - niemec

Додано через 18 хвилин
Отметим только, что устройство сельского хозяйства немного отличалось на ЗУ. Оно было хуторянским, а не общинным, как в ВУ и РОссии.

Пробачте, але я завжди думав, що общинні господарства не були характерні для українських територій. (див. Яворницький "Історія запорізького війська" - хутори, зимівники...
Див. Денисюк "Спогади")

galickii moskal
16.11.2007, 23:16
Ветка про эту научную работу закрыта поэтому линк даю тут кому интересно
Настоящая история Украины в изложении щирых украинцев (http://www.doodoo.ru/printpage-240.html)

На мой взгляд лучший в этом жанре Иван Деникин романЛьвов (http://za-nashe-delo.livejournal.com/tag/Город+Львов).
Ему и нужно поручить писать общую историю для России и Украины.

galickii moskal
27.11.2007, 23:52
Вроде как оффтоп, но с другой стороны схема искажения примерна таже что и с УПА.
Українці почали визвільну війну і вигнали ляхів під керівництвом Б. Хмельницького.
Хмельницкий с сотоварищами хотел тех же прав что и польская шляхта а недовольство народа он использовал для достижения целей старшин, плюс к католикам и унитам относился отрицательно. Для того времени религиозные отличия значили больше национальных поэтому и союз с Россией. А Мазепа тот просто работал себе на карман и усиление зависимости от России его не устраивало сугубо из финансовых интересов.

Чому зараз Мазепа герой?
Потому что сейчас украинскую историю патриоты рассматривают сугубо в контексте национально освободительном и логику событий трактуют исходя из этого.

kYula
27.11.2007, 23:54
Потому что сейчас украинскую историю патриоты рассматривают сугубо в контексте национально освободительном и логику событий трактуют исходя из этого.

А Ви звідки це знаєте? Маєте багато знайомих патріотів?

galickii moskal
28.11.2007, 00:26
А Ви звідки це знаєте? Маєте багато знайомих патріотів?
Имею достаточно разных знакомых и патриотов в том числе, да и не слепой совсем уже чтоб не видеть, а Вы имеете что то возразить по этому поводу?

Монархист
30.11.2007, 20:43
Romko
На самом деле называть украиной Малороссию это подменять понятия. Во первых самоопределение как украинец появилось в Галиции в середине 19 века в среде русских отошедших от православия и принявших унию или католицизм. Причины такого поступка лежат в дискриминации в отношении русского народа со стороны польской знати и католической церкви (изучите историю и деятельность Львовских Братств). Данная идея была поддержана молодёжными польскими радикалами стремящимися к восстановлению Польской государственности. И так как молодые поляки активно участвовали во всех революционных движениях эта идея стала приемлема и для других революционеров. Особо понравилась она большевикам основной целью которых было (по известным причинам) разрушить саму основу Российской Империи. По этому Ленин так и акцентировал взгляд на создании именно Национальных Республик от того в своё время и расцвёл настоящий букет «независимых» государств на территории современной Украины. Но когда большевики получили власть они забыли об идеи разрушить «тюрьму народов» и воссоздали (почти воссоздали ) Российскую Империю заново. Это по поводу Украины.
Вопрос с уничтожением Запорожской Сечи надо рассматривать не со стороны лозунгов, а со стороны логической последовательности. Сначала рассмотрим географическое и политическое расположение Сечи перед войной её деятельность в военном и экономическом плане (на стыке Польши, России и Османской Империи), затем рассмотрим действия самих запорожцев во время войны (большая часть 40 000 воевала на стороне России, меньшая 2000 в войне не участвовала), затем полученный результат ими лично (земля , вольности, гособеспечение). А теперь посмотрим на положение Сечи по результатам русско-турецких войн и зададим вопрос: а за счёт чего должны жить казаки не поддержавшие Россию?
Изменение территориального деления связанно с приростом территорий и влияют только на то какой административный центр несёт ответственности за ремонт дорог и других коммуникаций и так далее.
Слободжаньщина всегда была территорией Московского Царства там постоянно укрывались казаки вместе с семьями, после очередного неудачного восстания. Чернигов также входил в состав Московского царства (кроме случаев его захвата сначала литовцами , а затем поляками)
Крепостное право Екатерина не ввела , а закрепила. Так как Богдан Хмельницкий запретил крепостничество на территории Малороссии, а вот «украинский герой Мазепа» восстановил практику крепостничества не только крестьян но и низовых казаков, то вопрос не к Екатерине а к старшинам и гетманам.
Вопрос о том что Хаджибей это якобы и есть Одесса … извините конечно но это для идиотов. Я уже (правда на одесском форуме) писал что назвать Хаджибей - городом это тоже что ДОТ – селом. Это обычный гарнизонный форпост не более Белгород-днестровской крепости. А с учётом того что Хаджибей был полностью уничтожен разговор об этом даже смешон.

Додано через 4 хвилини
А которий до прислів"я не пасує, то на "істрєблєніє"?
Типа огнём и мечём? Как православные за гробом Господним в Иерусалим ходили или как православные инквизицией занимались? Ну и конечно как с католическими схизматиками поступали? Или я не те примеры привёл? У вас есть более приемлемые варианты?

Romko
30.11.2007, 21:00
На самом деле называть украиной Малороссию это подменять понятия.
Назва нашої країни УКРАЇНА з'явилася в останній чверті XII ст. Уперше в Іпатському списку «Повісті минулих літ», де літописець розповідає про смерть переяславського князя Володимира Глібовича у 1187 р., сказано: «І плакали по ньому всі переяславці... За ним же Україна багато потужила». Через два роки, у 1189 р., було відзначено, що князь Ростислав приїхав «до України Галицької» 62.

Походження назви Україна здавна привертало увагу вчених, але однозначного пояснення й досі немає. Одні дослідники пов'язували її зі словами край «найвіддаленіша від центру частина території, околиця», у(= біля) краю, тобто «погранична територія», інші - з іменниками край, країна у значенні «рідний край, своя країна, рідна земля; земля, населена своїм народом». І, нарешті, ще один погляд, за яким назва Україна нібито походить від дієслова украяти (відрізати), тобто первісне значення цієї назви — «шматок землі, украяний (відрізаний) від цілого, який згодом сам став цілим (окремою країною)».
62 Див.: Літопис Руський / За Іпатським списком переклав Леонід Махновець. — К., 1989. — С. 343, 347.
«Україна» — це не «окраїна» (http://litopys.org.ua/pivtorak/pivt12.htm)

Larka
30.11.2007, 22:32
За Вашою логікою,проект "Одеса" - типовий масонський...

Одназначно, и этого никто не отрицает. Достоверно известно, что практически все правители Одессы являлись членами Масонской ложи от Ришелье, включая Воронцова. :)

В Украине впервые масоны появляются уже в окружении гетмана Ивана Мазепы. Хотя предтечами масонства исследователи называют соратника Богдана Хмельницкого Юрия Немирича (кальвиниста по вероисповеданию, учившегося в Оксфорде и связанного со многими представителями учёного мира) и пребывавшего под сильным влиянием последнего гетмана Ивана Выговского. При желании можно найти некоторые раннемасонские нотки в Гадяцком трактате, подготовленном Немиричем и Выговским в 1658 году.

...первые малоросские масоны появляются в среде послемазепинской эмиграции (отец и сын Орлики, Андрей Войнаровский и другие). Именно в эту пору — в начале ХVІІІ века — масонство проникает и в Московское государство. Проникает оно, скорее всего, через Голландию и Германию, а главным носителем его в Москве, а позже — в Санкт-Петербурге становится шотландец и ближайший сподвижник Петра І Якоб Брюс...

В ХVІІІ веке под масонские идеи и влияние попало множество казацких шляхетских родов. Благодаря масонству украинская шляхта, пытается перенимать европейскую моду. Однако попытки создать свою мощную ложу в Малороссии удаются только к концу века — благодаря, в первую очередь, стараниям Григория Сковороды.

...В это же время появляется проект «Украина» как следствие намерений украинских масонов, желающих, в первую очередь оторвать малоросских славян от их братьев в России, отделиться и создать так званное независимое удельное госсударство. Согласно одной из версий, «Украиной» первоначально называлась одна из лож на Левобережье, которая вскоре стала пропагандировать это название — вместо широко распространённой формы «Малороссия». Один из деятелей масонского движения Василий Капнист, в 1791 году ездил с утопической миссией ко двору прусского короля, прося о военной помощи для борьбы Малороссии с Россией. Тогда он уже называл Малороссию Украиной. Здесь чувствуется, что в Малороссии созрела верхушка зажравшихся граждан, которым надоело быть «под контролем у московских правителей» и они предпринимают тайные сепаратистские движения на разделение Великой Империи. Главное – оторвать себе кусок подконтрольной только им земли и народа.

Уже тогда руководители масонских лож поняли, что их усилия останутся тщетными, если к работе в ложах не будут привлечены передовые люди соответствующих стран, попадающих в зону их интересов.

...Екатерина Вторая, узнав о Французской революции, запретила деятельность масонов в России. Именно отсюда — её конфликт с покровительствовавшим масонам Потёмкиным и откровенные репрессии против масона Радищева.

От двора в последние дни жизни Екатерины были удалены все сочувствовавшие масонам придворные. Екатерина боялась заговора против монархии, считая, что если масоны казнили короля во Франции, то они на этом не остановятся. Масонство постепенно начинает возобновлять свои позиции во времена Павла Петровича — сперва нерешительно, тайно. Офицеры и дворяне, участвовавшие в перевороте 1801 года, вследствие которого Павел был убит, тоже были масонами — включительно с двумя старшими сыновьями Павла, Александром и Константином. Масонству благоволил и бывший канцлер Российской империи Александр Безбородко, который, как считается, содействовал украинским масонам в их попытках создать в Украине мощную ложу. Вот еще один пример того, какова истинная цель масонских лож.

Подробнее, здесь (http://kpk.org.ua/2007/02/19/k_voprosu_o_masonskom_zagovore_v_ukrainskojj_polit ike__chast_1..html)

Зів'ялий мозок
01.12.2007, 21:29
Раз Вы так считаете - это Ваше право. Вам, наверное, виднее.
Я же, как житель и гражданин России, считаю по-другому. Народ устал от политики, и для нас, россиян, сейчас гораздо важнее именно духовные ценности. Я рада что по всей стране в последние 15 лет возраждаются Церкви, Храмы, Памятники культуры. Это и Суздаль, и Ростов Великий, и Псков, и Новгород Великий и множество других русских городов и деревень. И в моем городе, где я живу, сейчас начинается строительство Храма.

Перепрошую, але Новґород Великий не можна вважати руським (чи російським) містом. Я розумію, що в школі чи у вузі за Союзу цього не вчили. Але в Європі і Штатах, а також в західноукраїнських вузах вважають, що існувало 4 східнослов'янські народи - український, білоруський, новгородський та московський. Адже відомо, що середньовічний Новґород був дуже демократичним як на ті часи. Новґородський етнос кардинально відрізнявся від московького дуже багатьма чинниками. Але дякуючи Вашому цареві Івану Ґрозному Новґород було захоплено вщент спалено і врешті-решт рештки унікальної новґородської культури де-не-де збереглися на півночі Росії в Архаґельській області.

Львiва
01.12.2007, 21:44
Але в Європі і Штатах, а також в західноукраїнських вузах вважають, що існувало 4 східнослов'янські народи - український, білоруський, новгородський та московський.
В Штатах и в Европе вообще очень необычное понятие истории России, Украины и Белоруссии. Вторую мировую Войну, к примеру, по мнению американцев, выиграли они, а вклад Советского Союза в эту Великую Победу вообще ими не рассматривается. Все это было бы очень смешно, если бы не было так грустно.
А восточные славяне, как Вы знаете, составляли из множества племен (древляне, кривичи, славичи...), которые в последующем объединились в 3 народности - русские, украинцы и белоруссы.
Сейчас (была в Великом Новгороде один единственный раз в июле 2004 года, куплю сканер - выложу фотки) между москвичами и новгородцами единственное различие - это уровень жизни. Что меня удивило, у новгородцев, питерцев и москвичей даже нет различий в акценте, что не скажешь о русских, которые проживают, к примеру на Волге. Там они "окают".

ПСКОВ, как Вы помните наверное, тоже был свободным городом до поры до времени:)

Зів'ялий мозок
01.12.2007, 22:13
В Штатах и в Европе вообще очень необычное понятие истории России, Украины и Белоруссии. Вторую мировую Войну, к примеру, по мнению американцев, выиграли они, а вклад Советского Союза в эту Великую Победу вообще ими не рассматривается. Все это было бы очень смешно, если бы не было так грустно.
А восточные славяне, как Вы знаете, составляли из множества племен (древляне, кривичи, славичи...), которые в последующем объединились в 3 народности - русские, украинцы и белоруссы.
Сейчас (была в Великом Новгороде один единственный раз в июле 2004 года, куплю сканер - выложу фотки) между москвичами и новгородцами единственное различие - это уровень жизни. Что меня удивило, у новгородцев, питерцев и москвичей даже нет различий в акценте, что не скажешь о русских, которые проживают, к примеру на Волге. Там они "окают".

ПСКОВ, как Вы помните наверное, тоже был свободным городом до поры до времени:)

Є приказка "кожний кулик своє болото хвалить". Таке ж саме із історією. На думку росіян, саме вони розбили фащистів. У американців я такої думки не зустрічав, але вони дуже люблять акцентувати на своїй економічній допомозі Союзу по програмі лендлізу, значення якої радянські історики полюбляли применшувати.

Наголошую за всіма даними сучасної історичної науки (крім очевидно російської) на території Київської Русі формувалися 4 народності, але одна - новґородська була винищена Іваном Ґрозним (у літописах того часу про різанину новґородців вчинених московитами дуже детально розповідається). Тому зрозуміло, що зараз мовних відмінностей між Москвою чи самим Новґородом Ви не знайдете. Тільки в дуже глухих селах можна відшукати залишки цієї унікальної культури. Річ в тім, що основу новґородців становили ільменські слов'яни, а московити - муромці, мещеря, сіверяни, а згодом значна частина мордви та інших угро-фінських народів.

Львiва
01.12.2007, 22:36
Є приказка "кожний кулик своє болото хвалить". Таке ж саме із історією. На думку росіян, саме вони розбили фащистів. У американців я такої думки не зустрічав, але вони дуже люблять акцентувати на своїй економічній допомозі Союзу по програмі лендлізу, значення якої радянські історики полюбляли применшувати.

Наголошую за всіма даними сучасної історичної науки (крім очевидно російської) на території Київської Русі формувалися 4 народності, але одна - новґородська була винищена Іваном Ґрозним (у літописах того часу про різанину новґородців вчинених московитами дуже детально розповідається). Тому зрозуміло, що зараз мовних відмінностей між Москвою чи самим Новґородом Ви не знайдете. Тільки в дуже глухих селах можна відшукати залишки цієї унікальної культури. Річ в тім, що основу новґородців становили ільменські слов'яни, а московити - муромці, мещеря, сіверяни, а згодом значна частина мордви та інших угро-фінських народів.
Вы на самом деле думаете что Иван Грозный смог истребить целую народность как новгородские славяне??? Вряд ли...Иван Грозный просто присоединил Новгород Великий к Московскому княжеству, а так как новгородцы и москвичи были "одной крови" то они просто ассимилировались друг в друге.
Помните, ведь Иван Грозный и Казань присоединил к Московскому княжеству, но он же не исстребил татар, татары и поныне живут и здравствуют, потому что они другой народ, который сильно отличается от славян. А то что москвиты относились к одному племени, новгородцы - к другому, кияне - к третьему - это ни для кого не секрет.

пупер
02.12.2007, 04:37
Вы на самом деле думаете что Иван Грозный смог истребить целую народность как новгородские славяне??? Вряд ли...Иван Грозный просто присоединил Новгород Великий к Московскому княжеству, а так как новгородцы и москвичи были "одной крови" то они просто ассимилировались друг в друге.
Помните, ведь Иван Грозный и Казань присоединил к Московскому княжеству, но он же не исстребил татар, татары и поныне живут и здравствуют, потому что они другой народ, который сильно отличается от славян. А то что москвиты относились к одному племени, новгородцы - к другому, кияне - к третьему - это ни для кого не секрет.
і дуже просто....
ще один приклад: смоленськ, який по суті був білоруським містом....
мешканців смоленщини переселяли на схід, зі сходу заселяли "руссскімі"...
саме змідти знамените російське "цикання" і взялося...

щодо новгородщини.....
а ви відкрийте словник даля і подивіться якою мовою користувалися новгородці....
висновок "русскіх" не потішить, бо староукраїнською.....

levandivka
02.12.2007, 05:51
подивіться якою мовою користувалися новгородці....
висновок "русскіх" не потішить, бо староукраїнською.....
Навіть не думайте!
"У русскіх собствєнная гордость...", і "висновки" відповідні. Їм Європа - не указ. :)
Нє?

Додано через 21 хвилину
Допис levandivka не сподобався: Ворон (Нині)
Вороне, мені теж ТАКа ситуація "не подобається", але почитайте уважніше ЛФ: надто часто з(ви-)гадують тут, що "нєбила украінцеф і язика, іх савєцкая власть прідумала"... :)

Ворон
02.12.2007, 06:33
Вороне, мені теж ТАКа ситуація "не подобається", але почитайте уважніше ЛФ: надто часто з(ви-)гадують тут, що "нєбила украінцеф і язика, іх савєцкая власть прідумала"...

Мені теж така ситуація не подобаеться. Так сталось що я єдну чверть є поляк єдну чверть є галичанин єдну чверть є з козак чернігівський і єдну чверть козак "черноморско-бессарабско-задунайскій". Деколи дах їде. І то добре. Я люблю Україну, але деколи не витримую. Вибачте мені.

levandivka
02.12.2007, 06:59
Я люблю Україну, але деколи не витримую.
:) Я, коли не витримую, виключаю комп, і лягаю спати. :D

Ворон
02.12.2007, 07:29
Маєте рацію бо вже пора. )))

Зів'ялий мозок
02.12.2007, 14:02

Татари зберегли свою окремішність завдяки тому, що вони на той час були мусульманами. Якби вони прийняли православ'я або сповідували язичницькі вірування від них зараз нічого б не залишилося -повністю асимілювалися великим російським народом. Як це трапилося із багатьма маленькими угро-фінськими народностями, від яких залишилася тільки згадка у літописах або мізерні залишки (наприклад, остюки й інші малесенькі народності).
Де зараз чудь, де зараз водь?

Стсовно знищення новґородців можете пошукати таку книжку Горсей Дж. Записки о России XVI -- начала XVII века. М., 1990.
На ст. 55 там зокрема англійський посол Горсей Дж. пише таке, що російський цар "наказав своїм воєводам та іншим урядовцям вигнати з міст та інших сіл на 50 миль в окрузі людей усіх станів: дворян, селян, купців, ченців, старих і молодих з їх сім'ями, добром і худобою і відправити їх..."
Про фактичний геноцид новґородців (іншими словами) Іаном Грозним згадується і у відомого російського історика Карамзіна М.М. у його праці Об историии государства Российского. М., 1990, с. 226-228.
Ось один витяг із цієї праці -
" 6 Генваря, в день Богоявления, ввечеру, Иоанн с войском стал на Городище, в двух верстах от посада. На другой день казнили всех Иноков, бывших на правеже: их избили палицами и каждого отвезли в свой монастырь для погребения. Генваря 8 Царь с сыном и с дружиною вступил в Новгород, где на Великом мосту встретил его Архиепископ Пимен с чудотворными иконами: не приняв Святительского благословения, Иоанн грозно сказал: "злочестивец! в руке твоей не крест животворящий, но оружие убийственное, которое ты хочешь вонзить нам в сердце. Знаю умысел твой и всех гнусных Новогородцев; знаю, что вы готовитесь предаться Сигизмунду-Августу. Отселе ты уже не Пастырь, а враг Церкви и Св. Софии, хищный волк, губитель, ненавистник венца Мономахова!» Сказав, Государь велел ему идти с иконами и крестами в Софийскую церковь; слушал там Литургию, молился усердно, пошел в палату к Архиепископу, сел за стол со всеми Боярами, начал обедать и вдруг завопил страшным голосом... Явились воины, схватили Архиепископа, чиновников, слуг его; ограбили палаты, келии, а Дворецкий, Лев Салтыков, и Духовник Государев Евстафий церковь Софийскую: взяли ризную казну, сосуды, иконы, колокола; обнажили и другие храмы в монастырях богатых, после чего немедленно открылся суд на Городище... Судили Иоанн и сын его таким образом: ежедневно представляли им от пятисот до тысячи и более Новогородцев; били их. мучили, жгли каким-то составом огненным, привязывали головою или ногами к саням, влекли на берег Волхова, где сия река не мерзнет зимою, и бросали с моста в воду, целыми семействами, жен с мужьями, матерей с грудными младенцами. Ратники Московские ездили на лодках по Волхову с кольями, баграми и секирами: кто из вверженных в реку всплывал, того кололи, рассекали на части. Сии убийства продолжались пять недель и заключились грабежом общим: Иоанн с дружиною объехал все обители вокруг города; взял казны церковные и монастырские; велел опустошить дворы и келии, истребить хлеб, лошадей, скот; предал также и весь Новгород грабежу, лавки, домы, церкви; сам ездил из улицы в улицу; смотрел, как хищные воины ломились в палаты и кладовые, отбивали ворота, влезали в окна, делили между собою шелковые ткани, меха; жгли пеньку, кожи; бросали в реку воск и сало. Толпы злодеев были посланы и в пятины Новогородские губить достояние и жизнь людей без разбора, без ответа. Сие, как говорит Летописец, неисповедимое колебание, падение, разрушение Великого Новагорода продолжалось около шести недель."
Москва здійснила два геноциди стосовно Новґорода у 1478 та 1569 рр. Найстрашніший був у 1569 році. Після цього загинула самобутня культура. Окремі залишки її збереглися на Біломорському узбережжі, в Помор'ї.

пупер
02.12.2007, 16:55
Татари зберегли свою окремішність...
гран пардон, ви яких "татар" маєте на увазі?....
кримських, казанських, уфінських?....
казанські -- не татари, а булгари.....
кримські -- "татари" за релігією, були би православними -- стали би козаками....

leonid
05.12.2007, 00:21
ОСЬ КУПА ПРО РУСЬ, УКРАЇНУ ....
http://www.secret-r.net/publish_all.php

leonid
10.12.2007, 09:44
Ну, і чи залишився тут ще хтось, хто вважає що християни з мусульманами "напишуть "правильну" історію ?

http://www.secret-r.net/publish.php?p=110
В то время Московия являла собой абсолютно исламское государство, где носили исламскую одежду, женщины носили чадру, закрывающую лица, и томились в теремах-гаремах, в качестве приветствия друг другу московиты произносят «Салом», как сообщает Георг Шлезинг в своей книге «Религия Московитов», 1695 год (и чадру, и терема-гаремы отменил только Петр I).

Европейские послы, приезжавшие в Москву, описывают это государство как азиатское и исламское. Сигизмунд Герберштейн, австрийский посол, издал после поездки в Московию книгу, снабженную многочисленными иллюстрациями. На них (и в описании в книге) Василий III в чалме, в персидском халате и с ятаганом. Язык не повернется его назвать русским. Московит – да. Татарин – да. Русский – нет.

Или вот другая иллюстрация из книги Герберштейна: Василий III на охоте. Причем, рядом с ним казанский царь Шиг-Алей. Друзья – не разлей вода. Василий снова в чалме. Герберштейн ЧЕРЕЗ казанского царя (господина Василия) передает Василию какой-то пакет. Вот ведь странно: Московия якобы уже освободилась от «ненавистного ига», но Василий носит чалму, у него отдыхает его лучший друг – казанский царь, с которым Василий вместе развлекается на охоте.

На другой иллюстрации из книги Герберштейна – преподнесение послами даров великому князю Василию III, сидящему на троне в чалме и в персидском халате. Место действия – Московский Кремль. На официальном приеме послов голову российского правителя украшает чалма. В тексте книги Герберштейн тоже пишет, что Василий в чалме и в мусульманской одежде.

В этой связи арабский автор книги «Хафт Иклим» (XVI век) возмущается, говоря о московитах, то есть россиянах, что те, кто украсил себя одеждой ислама, почему-то сохранили страсть к свиному мясу. Но хвалит московитов за то, что те, следуя канонам ислама, держат употребление алкоголя под полным запретом.

Romko
18.12.2007, 10:10
Вершиной Российской Империи был 1913-ый год. После 1917-ого года Российская Империя погибла (надеюсь не окончательно, надеюсь она еще будет восстановлена) большевистско-комунистический режим был, тоталитарный, авторитарный, - какой угодно но не имперский ... им было до империи как до луны.
Навпаки,цар-батюшка Йосиф Грозний постійно займався розширенням території імперії.А срср - та ж російська імперія з тим самим панівним становищем російської мови,експансією російської культури.єдине,що радянська імперія проводила експансію набагато жорстокішими методами.
"Перше, що впадає в око саме як найочевидніший спадок імперської Росії, — це територіальний устрій та етнічний склад населення СРСР. Подібність цих параметрів ще більше вражає, якщо порівняти карти світу 1913 та 1990 pp.: з останньої зникають колоніальні імперії, свого часу створені Британією, Францією, Німеччиною, Бельгією, Нідерландами та Португалією на величезних просторах Азії та Африки. Водночас загальні контури Росії 1913 р. та СРСР 1990 залишилися на диво подібними. Зрозуміло, що ані Гельсінкі, ані Варшава вже не перебувають у межах СРСР, однак втрата цих територій була компенсована привласненням інших — Галичини, Буковини та русинських повітів Угорщини, — усі вони 1913 р. належали Австро-Угорській імперії, від якої сьогодні також залишилися самі спогади. царська влада дозволила друкувати православні церковні тексти татарською мовою, запроваджуючи, таким чином, «росіянізацію» мусульман. У цьому відношенні «росіянізація» нагадує політику радянізації з її принципом «національна за формою, соціалістична за змістом».

З іншого боку, метою русифікації було перетворення неросійських підданих на росіян за такими ознаками, як мова та ідентичність. Цього прагнули російські націоналісти всіх спрямувань. Хоча царизм також вдавався до русифікації, особливо в останні десятиліття свого існування, можна погодитися з думкою Крістоф про розбіжність чи конфлікт між «державницькою ідеєю» імперського режиму та «національною ідеєю» росіян."
Імперська спадщина та національне питання в СРСР (http://litopys.narod.ru/sporl/sh04.htm)

Той факт, що Радянський Союз є багатонаціональною державою, яка за територіальним виміром мало відрізняється від колишньої Російської імперії, сам по собі не можна вважати свідченням наявності «імперської спадщини» в радянській політиці. У цьому відношенні значно важливішим є питання: чи Радянський Союз — це лише «інше ім’я» Російської імперії, чи це засадничо новий вид спільності? У пошуках відповіді на це питання надзвичайно важливо знайти ті специфічні політичні моменти, які засвідчують наявність як спільних, так і відмінних рис у цих двох держав."

Бранко
24.12.2007, 02:01
Иван Бранкович

За полтора десятилетия независимого плавания, украинская историческая наука, сделала немало поразительных открытий. К одному из самых интересных и замечательных, относится тезис "о русинстве": "Украинцев раньше называли русинами, а россиян - московитами".

Трудно предположить, в каких исторических источниках, черпали украинские историки вдохновение. Возможно у Рыбакова, возможно у Носовского, Фоменко, Грушевского, всех не перечесть.
Однако, даже школьнику известно, что историю Руси, нужно изучать с "Повести Временных Лет". Многие зарубежные историки, по-хорошему, завидуют нам, говоря: "У вас есть творение Нестора. Вы знаете, свои корни и можете дать ответы на большинство вопросов, именно благодаря Великому летописцу".

ОТКУДА ТЫ, РУСЬ?

В самом начале, своей повести, Нестор локализует Русь, отмечая, что когда поляне жили отдельно по горам своим, из Руси уже ходили в Каспий по Волге, по Двине в Рим, здесь же вытекает Днепр. Место называется Оковский Лес, это Валдайская возвышенность, территория между Новгородом и Смоленском.

Русью, Нестор, называет словен новгородских, рода варяжского, дословно:
"И от тех Варягов прозвалась Русская земля, новгородцы те суть люди новгородские от рода Варяжского, прежде бывшие словенами."

Область Варягов-Руси, летописец так же указывает:
"по сему же морю седять Варязи семо ко въстоку до предела Симова (Волжская Булгария), по тому же морю седять к западу до земле Агнянски (Дания). То есть Варяжская Русь-это территория от земель славян-ободритов (нынешняя Германия) до нынешнего Татарстана.
На этой территории выделяется «ареал близких антропологических типов, принадлежащих к балтийскому морю, - балтийский. В него входят поляне (польские), висляне, ободриты, поморяне, словени новгородские, кривичи полоцкие, радимичи, дреговичи и, возможно, волыняне.» (Т.И.Алексеева, "Славяне и германцы в свете Антропологических данных"// Вопросы истории, 1974, N3)

В 882 году, Олег пустился в свой колонизационный поход на юг, взяв с собою много воинов: варягов, чудь, словен, мерю, весь, кривичей. Взял княжение в Киеве, сказав известные всем слова "Да будет это мать городам русским". И были у него варяги, и славяне, и прочие, прозвавшиеся русью.
Ясно, что поляне на этот момент, еще не являются полноценными гражданами Руси и не названы Русью, в отличие от чуди, словен новгородских, мери, веси и кривичей.

Через пятнадцать лет, Олег пошел на Царьград. Взял же с собою множество варягов, и славян, и чуди, и кривичей, и мерю, и древлян, и радимичей, и полян, и северян, и вятичей, и хорватов, и дулебов, и тиверцев.
Русские послы, по результатам военных действий, взяли с греков дань для Русских городов: Киева, Чернигова, Переяславля, Полоцка, Ростова, Любеча и др. Затем был заключен мирный договор. Здесь встречается первое упоминание названия "Русин": "Если кто убьет-Русин христианина(грека) ил христианин Русина, то умрет на месте убийства".
Однако следует заметить, что до этого момента славяне и Русины, четко разделены. Русь ставит парус из паволок, а славяне копринные.

Прошла еще тридцать лет и вот уже Игорь идет на Царьград, взяв воинов многих: варягов, русь, и полян, и словен, и кривичей, и тиверцев.
Как видно, поляне и другие славяне, еще не стали единым народом, с самоназванием Русь(Русин).

В начале второго тысячелетия Ярослав Мудрый дал новгородцам Правду и Устав (Русскую правду), "списав грамоту, рече: посему ходите и держите якоже списах вам". В "Правде" еще отличены Русин, варяг и славянин.

Единое имя Русин, для граждан Руси, распространилось позже, об этом говорит и Нестор: "А язык словенский и Русский одно и есть. От Варяг бо прозвася Русью, а наперво беша Словене, а теперь и Поляне звахутся, но словенская речь была, на ней они прозывались по полю сидяху, а язык словенский един".

И КТО ТЕПЕРЬ РУСИН?

Уже в 1112 году, Ярослав Владимирович, князь новгородский, в грамоте немецким послам, от лица всех новгородцев, устанавливает правила взаимоотношения немецких Варягов и Русских людей: "Оже емати скотъ
Варягу на Русине или Русину на Варязе, а ся его заприть, то 12 мужь послухы: идеть роте, възметь свое".

В 1223 году, Смоленский князь Мстислав Давыдович, заключая договор с немцами, своих подданных смолян, называет Русинами: "Русину не звати Латина на поле бится у Русской земли".

Немцы, описывая события предшествующие битве на Чудском озере 1242 года, в своей Ливонской хронике,
псковичан называют Руссенами(Ru?en) и суздальцев, идущих на помощь из "большого и широкого" города на Руси, Суздаля, называют так же Руссенами.

В Суздальской летописи по Лаврентьевскому списку о татарских зверствах в Курской и Воронежской волости под 1263 годом: "И начаша бесурмене вязати головы боярскые к тороко(м), а рукы вкладоша в судно, вставиша на сани Чернысе Русину и поидоша от Ворогла..".

В 1300 году, шведы, описывая свою битву с новгородцами при Ландскорне, называют их в своей Саге русинами(rytzane).

Летописная повесть о Куликовской битве, москвичей называет Русинами: "И падал труп на труп, падало тела татарское на тело христианское; то там, то здесь можно было видеть, к