КПК

Показати повну версію : Чи мають право на існування чесні міліціонери?

bora
06.08.2008, 16:21
Надто груба історія.. Чесне слово, так ніби дев"яності так нікуди й не дівались..Просто тобі безкоштовний сюжет на фільм про корупцію в вищих ешелонах МВД.

Міліціонери, які взяли найбільшу партію екстазі, – під вартою
Омар УЗАРАШВІЛІ

Співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (за підтримки колег із спецпідрозділу міліції “Беркут” і ДАІ) провели навесні спецоперацію у Пустомитівському районі Львівщини, під час якої затримали трьох громадян Польщі, в яких вилучили понад 10 тисяч піґулок екстазі.

Це найбільша партія синтетичних наркотиків, яку конфісковували останніми роками на теренах Західної України, – повідомив на початку квітня відділ зв’язків з громадськістю МВС України. Міліцейські речники у своєму повідомленні не вказали, що насправді затримали чотирьох польських наркоділків, та незабаром їхній ватажок зник просто з райвідділу міліції. Через два тижні після цієї спецоперації співробітники СБУ затримали трьох офіцерів БНОНу, які провели операцію з ліквідації наркотрафіку. Міліціонерів, яким лідер польських наркоділків пропонував за своє звільнення (це зафіксовано відповідною технікою) 200 тисяч доларів США, та вони їх не взяли, звинуватили у вимаганні... чотирьох тисяч “зелених”.

Втеча Мирослава – Коня

53-річний Мирослав – Казимир Каспшицький відомий у злочинних колах Європи за прізвиськом Кінь, у досьє спецслужб Польщі, Німеччини, Чехії фігурує як лідер наркоугруповання, що налагодило міжнародний наркотрафік з розповсюдження синтетичного наркотику, екстазі, голландського виробництва. Цю людину останніми роками безуспішно розшукував Інтерпол. Отож, коли львівські опери від власної агентури дізналися, що на терени області польські наркоділки планують завезти партію екстазі вартістю 100 тисяч доларів (частину партії поляки планували продати на Львівщині, частину – розповсюдити у нічних закладах Києва), і що керувати ними буде особисто Каспшицький, вони почали ретельно готувати операцію. На теренах Пустомитівського району поляки були затримані, у них вилучили 1080 піґулок екстазі. Затриманих доставили у Залізничний райвідділ міліції Львова. Після першої доби, яку поляки провели у Залізничному райвідділі міліції, з обласної прокуратури міліціонерам надійшла вказівка - відвезти затриманих у Пустомитівський райвідділ міліції. Мовляв, саме на теренах цього району затримували іноземців... З Пустомитівського райвідділу міліції при загадкових обставинах Мирослав Каспшицький зник. Його оголосили у розшук.

200 «штук» не взяли... Невже спокусилися на чотири?

Після того, як про затримання рекордної партії екстазі та ліквідацію міжнародного наркоканалу розповіли всі українські мас-медіа, молоді міліціонери у мріях вже прикручували до мундирів урядові нагороди.

Але... Через два тижні після затримання поляків в управління СБУ у Львівській області надходить заява від жителя Яворівського району У. про те, що троє співробітників БНОНу зі Львова незаконно його затримали, привезли у Залізничний райвідділ міліції, побили, а потім за звільнення почали вимагати чотири тисячі доларів США. Хабар, писав заявник, він мав передати через офіцера Державної служби боротьби з економічними злочинами. Незабаром есбісти затримують посередника, ще через якийсь час прокуратура Львівської області порушує кримінальні справи проти трьох міліціонерів, які досі перебувають у СІЗО.

Те, що у відділі боротьби з незаконним обігом наркотиків служать далеко не янголи, відомо. Майже щороку проти співробітників БНОНу порушували кримінальні справи за вимагання хабарів від наркоманів та наркоділків. Проте дивно: чому тоді ці міліціонери не збагатилися за рахунок Каспшицького, який пхав їм у руки 200 тисяч доларів? Спокуса була набагато більшою...

Кореспонденту “ВЗ” вдалося дізнатися цікаві факти з біографії “жертви міліціонерів-вимагачів” пана У. Цей раніше не судимий громадянин у Яворівському райвідділі міліції посідає тринадцяте місце в документі для службового користування “Список осіб, які причетні до викрадань та повернень автомобілів на території Яворівського району”. 33-річна “жертва міліцейського рекету”, можуть додати співробітники управління боротьби з оргзлочинністю та корупцією, під прізвиськом Зек входила в угруповання відомого авторитета Колі Рокіро. 21 січня минулого року проти цієї людини порушили кримінальну справу №135-0116 за підозрою у побитті людини та крадіжці. Не дивлячись на це, поки справа розслідувалася, пану У. вдалося на тривалий час виїхати до Німеччини, і поки він там перебував, справу закрили через “невстановлення особи злочинця”. Пізніше цього ж пана підозрювали у вимаганнях та інших злочинах. Та щоразу оперативні справи лягали у сейфи...

Заперечують заяву “постраждалого” й усі без винятку працівники Залізничного райвідділу міліції, де буцімто побоями вибивали 4 тисячі доларів з “жертви”. Кілька з них навіть написали скаргу прокурору Львівської області Олексію Баганцю на слідчого прокуратури. “Під час допитів, - скаржилися співробітники райвідділу, - старший слідчий погрожує нам звільненням з органів і арештом, якщо ми не будемо давати покази, які йому потрібні. Він регулярно безпідставно турбує наших родичів, дзвонить їм за місцем праці та проживання, викликає для допитів... Ще раз наголошуємо, що 02.04.2008 р. ні гр. У., ні працівників БНОНу у Залізничному РВ не бачили”.

слідства свої таємниці. Можливо, слідчі мають вагомі докази того, що оперативники, які затримали членів міжнародного наркосиндикату й вилучили найбільшу за останні роки партію синтетичних наркотиків, справді вимагали хабар. Та серед колег арештованих настійливо мусуються чутки про те, що в середині серпня рішенням суду арештовані поляки будуть відпущені на волю. Адже опери, які брали їх на гарячому, самі сидять у камерах СІЗО і не можуть давати слідчим необхідні покази про затримання польських наркоділків. Службове міліцейське розслідування до сьогодні так і не з’ясувало, з чиєю допомогою та яким чином покинув стіни Пустомитівського райвідділу міліції ватажок польських гангстерів, якого розшукує Інтерпол. Високий замок.

пупер
06.08.2008, 18:20
<offtop>
чому поліцаїв досі називають міліціонерами?... http://levus.info/smile/unknown.gif
міліція -- це типу дружина, народна міліція...
поліція -- державна служба по нагляду за порядком....
у нас типу поліція.....
</offtop>

юстас
07.08.2008, 12:07
<offtop>
чому поліцаїв досі називають міліціонерами?... http://levus.info/smile/unknown.gif
у нас типу поліція.....
</offtop>

А вы не заметили, что теперь в СМИ "в моде" странное слово мiлiц"янти?:naci: И откуда такое слово "отрыли".

Капітан
07.08.2008, 15:08
Честных милиционеров нет :) У боевого офицера с 10-и летним безпрерывным "чистым" стажем в органах внутренних дел, зарплата в данный момент составляет до 1500 грн. Вопросы есть? :)

Степаныч
07.08.2008, 15:24
Честных милиционеров нет :) У боевого офицера с 10-и летним безпрерывным "чистым" стажем в органах внутренних дел, зарплата в данный момент составляет до 1500 грн. Вопросы есть? :)Пару дней назад общался с сержантом вневедомственной охраны. Он был после дежурства, на котором задержали типа с "Вальтером". Зарплата - 1200 грн!!! А ребята под пули, под нож, да хоть под булыжник... "Страна непуганых идиотов"(с). Идиоты - власть имущие.

bora
07.08.2008, 15:26
Вопросы есть?
Я знаю. Принаймні те, що чесні не витримують і звільняються. Цікаво чи знають інші.

Капітан
07.08.2008, 15:47
А ребята под пули, под нож, да хоть под булыжник...
Самое обидное знаете что? Да то что медали, премии и ордена получают ребята из управления и университета внутренних дел. Те, кто бандита живого не видел и карьеру сделал на паркете.
Райотделовские опера могут до пенсии ходить в одном звании и работать за копейки. Сначала надежда на лучшее, потом привычка, потом апатия и страх идти на неопределенную гражданку... Взятки, ненависть. Отсутствие нормальной семьи. Прорвутся :)

Маруся-мама
07.08.2008, 15:53
Є в мене один знайомий під-полковник міліції у Львові. Дуже файний хлоп. Але завжди жаліється на роботу в органах, бо тяжко. Жінка двоє дітей хочуть все саме новочесне і ... тяжко одним словом.

Капітан
07.08.2008, 15:58
Є в мене один знайомий під-полковник міліції у Львові. Дуже файний хлоп. Але завжди жаліється на роботу в органах, бо тяжко. Жінка двоє дітей хочуть все саме новочесне і ... тяжко одним словом.
Ему наверное уже фигня осталась до пенсии, стОит дослужить. Мне еще 10 чистых лет нужно было тарабанить, я и не выдержал. Ушоль :)

Маруся-мама
07.08.2008, 16:04
Ему наверное уже фигня осталась до пенсии, стОит дослужить. Мне еще 10 чистых лет нужно было тарабанить, я и не выдержал. Ушоль :)
Та де... він мій одноліток, ну може не рік старший. Думаю що до пенсії ще не так близько.

пупер
07.08.2008, 16:11
Самое обидное знаете что? Да то что медали, премии и ордена получают ребята из управления и университета внутренних дел.
капітан, я впевнений, що ви знаєте, що так було і є завжди і всюди....
термін "штабний пацюк" придумали не сьогодні...
і в мене є така нехороша думка, що влада знає, чому вона так робить: не дає їм гроші....

Капітан
07.08.2008, 16:13
Та де... він мій одноліток, ну може не рік старший. Думаю що до пенсії ще не так близько.
В милиции пенсия - 20 лет чистого или смешанного стажа. Выслуги :) Я например уже в 34 года мог бы идти на пенсию.

Олька
07.08.2008, 16:43
А порадьте ще ви мені, будь-ласка! Мені пропонують йти на курси в Верещицю (щоб присвоїли звання), а потім після їх закінчення йти на роботу слідчим. Мені така робота подобається, але всі мої кричать, що робота не для жінки, та й зарплати там невеликі, тато взагалі каже, що сім'я розпадеться, бо не буде ні вихідних, ні відпусток... От і не знаю треба мені то чи нє.....

Маруся-мама
07.08.2008, 16:43
В милиции пенсия - 20 лет чистого или смешанного стажа. Выслуги :) Я например уже в 34 года мог бы идти на пенсию.

А я не знала... В Америці подібно але в нас тут вигідно бути поліц*янтом. Їх тут бояться, знацця увазяют :)

Deus igrok
07.08.2008, 16:58
От і не знаю треба мені то чи нє.....

Коли о 3:00 ночі вам зателефонують шо є трупак бомжа десь в каналізації ... здогадайтеся , хто повинен буде його витягувати ? ))))

Locke
07.08.2008, 17:50
Честных милиционеров нет :) У боевого офицера с 10-и летним безпрерывным "чистым" стажем в органах внутренних дел, зарплата в данный момент составляет до 1500 грн. Вопросы есть? :)

Як на мене - питання поставлено не зовсім коректно. Я думаю так: якщо міліціонер - то це повинно автоматично означати, що чесний. Якщо не чесний - то таких я називаю "мусора" (від рос. "мусор", сміття). Так от, міліціонерів у нас практично залишилися одиниці. Переважна більшість - мусора. За певну суму, причому часто досиить помірну, зроблять з винуватого - просто ангела і навпаки. І правди не добитися, навіть у найвищого їхнього керівництва. Бо, як відомо - ворон ворону око не виклює. Кажу з власного досвіду.

пупер
07.08.2008, 17:55
Коли о 3:00 ночі вам зателефонують шо є трупак бомжа десь в каналізації ... здогадайтеся , хто повинен буде його витягувати ? ))))
санітари?

bora
07.08.2008, 17:59
навіть у найвищого їхнього керівництва
Хм.НАВІТЬ?) не коректно?)
Поставлю інакше - звідки гниє риба?
Чи ще так - чи Ви будучи чесним, порядним керівником наберете собі непорядних підлеглих? Якщо буквально - наберете - але будете їх відсіювати коли про це дізнаєтеся.. у внутр. справах з точністю до навпаки..

Степаныч
07.08.2008, 19:58
Я там выше писал о сержанте с охраны. Так вот мой товарищ когда начал оформлять документы на пенсию с госслужбы узнал, что работа в охране не входит в стаж госслужбы!? Нормально, да? Мотивировка дебильная - они якобы получают зарплату как хозрасчетники! Хотя охраняемые обьекты платят не конкретному отделу, а в госбюджет, из которого служащие охраны получают мизерные зарплаты! А говорят, "умом РОССИЮ не понять..."(с). Украину вообще ничем понять невозможно! Вернее, власть нашу. Впрочем как и людей, которые такую власть терпят.

Додано через 2 хвилини
З ким є договір у місцевої влади. Наприклад, у нас - гірничорятувальний загін.

Капітан
07.08.2008, 22:13
А порадьте ще ви мені, будь-ласка! Мені пропонують йти на курси в Верещицю (щоб присвоїли звання), а потім після їх закінчення йти на роботу слідчим. Мені така робота подобається, але всі мої кричать, що робота не для жінки, та й зарплати там невеликі, тато взагалі каже, що сім'я розпадеться, бо не буде ні вихідних, ні відпусток... От і не знаю треба мені то чи нє.....
Залежно чого хочете добитися.
З одного боку слідчий - це єліта міліції, "белая кость голубая кровь". А з іншого - це як і в інших міліціонерів - відсутність соцпакету, низька зарплата, прокурені обшарпані кабінети, лєвак у вигляді хабарів.
Кар"єру зробити можна, але Ви самі повинні оцінити чи зможете і головне хочете цього. Психологічний злам на практичній роботі досить серйозний.
З іншого боку... В нас колись працювала кобіта (вже на пенсії), майор запасу. З 20-и необхідних років вона пропрацювала тільки біля 5-и. Все інше - декрети, догляд за дитиною. Зарплата йде, звання теж. По суті - плюс державної служби :) Може і єдиний.

pukhnastyk
07.08.2008, 23:21
А вы не заметили, что теперь в СМИ "в моде" странное слово мiлiц"янти? И откуда такое слово "отрыли".
То певно в нас така мода пішла - свої слова в українській мові придумувати. Цілий новий правопис затвердили, де такі (на мою думку) глюки як инші (а не інші), иноді (а не іноді), їхати на авті (а не авто) і т. д.

пупер
07.08.2008, 23:29
То певно в нас така мода пішла - свої слова в українській мові придумувати. Цілий новий правопис затвердили, де такі (на мою думку) глюки як инші (а не інші), иноді (а не іноді), їхати на авті (а не авто) і т. д.
неологізми та архаїзми ніхто не відміняв... http://levus.info/smile/wink.gif

pukhnastyk
07.08.2008, 23:39
неологізми та архаїзми ніхто не відміняв...
Точно ніхто не відміняв.
До речі, можна запустити нову гілку і кожен буде придумувати свої слова. Шо на то скажете,га?

alex
08.08.2008, 04:12
Впрочем как и людей, которые такую власть терпят.

Конкретний заклик до дій?

Додано через 5 хвилин
Як на мене,доки держава не обернеться обличчям до проблем силових відомств ні про які зміни в нашій країні не може йти й мови. Лише вони здатні навести лад. Усі заклики про боротьбу з корупцією тощо так і залишатимуться лише пустими балачками.

Як казав один мій знайомий "опер - это не профессия, это состояние души и свой взгляд на мир"

Олька
08.08.2008, 10:15
Залежно чого хочете добитися.
З одного боку слідчий - це єліта міліції, "белая кость голубая кровь". А з іншого - це як і в інших міліціонерів - відсутність соцпакету, низька зарплата, прокурені обшарпані кабінети, лєвак у вигляді хабарів.
Кар"єру зробити можна, але Ви самі повинні оцінити чи зможете і головне хочете цього. Психологічний злам на практичній роботі досить серйозний.
З іншого боку... В нас колись працювала кобіта (вже на пенсії), майор запасу. З 20-и необхідних років вона пропрацювала тільки біля 5-и. Все інше - декрети, догляд за дитиною. Зарплата йде, звання теж. По суті - плюс державної служби Може і єдиний.

Дуже дякую за поради. Я ще буду добре думати!

spm1950
09.08.2008, 21:30
Загляніть на сайт WWW.CRIPO.Com.UA де багато цікавого по цьому питанню.

Малесенька
09.08.2008, 22:00
якби люди самі б не пропонували хабаря, з давніх давен, якби наш менталітет був би іншого розвитку, якби, якби, якби.... то були б і міліціонери чесні і люди би відповідали за свої погрішності. але виникає питання чи нам це вигідно?

Ser tabu
15.08.2008, 16:55
<offtop>
у нас типу поліція.....
</offtop>

трохи не так.

міліція - це озброєний орган виконавчох влади іт.д.

в цьому і різниця з поліцією ;)

про БНОН взагалі нічого говорити не хочу)))))))))))))))))))))))а то піде один мат.

olenkastar
15.08.2008, 17:02
Честных милиционеров нет
неа,є!!!! Подивіться серіал "наша Rossia"-там є працівник ГИБДД-такий чесний,аж світиться німб:)

bora
15.08.2008, 17:07
були б і міліціонери чесні і люди би відповідали за свої погрішності. але виникає питання чи нам це вигідно?
По-окремості - здається що так, вигідно, бо будь-який грішок можемо за гроші залагодити, суспільству - ні, бо хтось має гроші тільки на один грішок, а хтось - і на просування наркотиків, і на торгівлю людьми, на все, що заманеться. Хто хотітиме далі в такій країні жити?

olenkastar
15.08.2008, 17:21
доки держава не обернеться обличчям до проблем силових відомств ні про які зміни в нашій країні не може йти й мови. Лише вони здатні навести лад
кого ви маєте на увазі під словом ВОНИ??? державу?
ні! починати треба з нас,з кожного громадянина...
або діяти по методу шибениці!не пам'ятаю,в якій книжці,було написано як колись наводив один мудрий правитель порядок(здається,П.Коєльйо "дьявол и сеньорита прим" книга) -посередині міста ставив шибенецю-і хто порушував зако чи порядок-одразу на ешафот! звичайно-не була повішана жодна людина,але сама шибениця тримала людей у страху перед карою і був порядок у місті!
а наші знають-що їм за свій злочин ніц не буде або відкупляться.

Додано через 2 хвилини
до речі,за спостереженням М.Задорнова,-міліція-походить з двох слів "милые лица",що потім було скорочене до слова "міліція":)

Ворон
15.08.2008, 23:40
Як на мене,доки держава не обернеться обличчям до проблем силових відомств ні про які зміни в нашій країні не може йти й мови. Лише вони здатні навести лад. Усі заклики про боротьбу з корупцією тощо так і залишатимуться лише пустими балачками.

Варто було б ввести суд присяжних в Україні вже давно, нє? Хоч якийсь початок би був.

Капітан
16.08.2008, 13:20
Варто було б ввести суд присяжних в Україні вже давно, нє? Хоч якийсь початок би був.
Ага, взятку бы пришлось платить не одному судье, а целой толпе :) Профессия "вор" стала бы не такой рентабельной...

Ворон
16.08.2008, 23:53
Ага, взятку бы пришлось платить не одному судье, а целой толпе Профессия "вор" стала бы не такой рентабельной...

Іронія іронією, але 10-14 присяжних підкупити тяжче чим одного суддю. Крім того не всі продаються навіть в Україні. Без сумніву це всі зразу проблеми не вирішить.

harmony
17.10.2008, 16:23
Яка може йти мова про чесних міліціонерів ? Для вступу в академію внутрішніх справ, в звичайні технікуми. престижні коледжі, університети і навіть духовну семинарію, чи академію, потрібні гроші та надійні канали, щоб ці гроші не пропали. Кругом повний анахранізм, а рядових ментів заставляють в цьому г... копатись, давати показники для статистики. Знаю одного пенсіонера МВС, який починав свою кар"єру від дільнничного і закінчив начальником слідчого відділу одного із райвідділів, так в нього зараз пенсія більше 5-ти тисяч гривень. Будучи при виконанні спромігся придбати кілька автомобілів, побудувати дачу і ще багато чого.
Ще раз кажу - кругом повний бардак та анахронізм. Ніхто ні з ким не рахується, кожен дивиться якби когось на чомусь нагріти, а той, що родився рабом і паше, як раб, має ще досить високу ймовірність потрапити на зону, комусь і там потрібно бути... Теперішній міліціонер - це сирота, кинутий на призволяще, якому любий може набити морду в темному провулку і якщо не буде свідків, ніхто не буде покараний.

Boris_Kiev
17.10.2008, 17:44
Мене раз покоробило: разом із бригадою оперів шукали домушників, які винесли мою апаратуру.
Я возив їх і на затримання, і на обшуки, і в засідки, і на упізнання... і багато суто технічної роботи провів - такої, на якій вони не розумілися (наприклад, перехоплення та фіксацію дзвінків).
Коротше, я їх і годував, і купляв картки поповнення. Можна сказати, здружилися. Їм було обіцяно 25% вартості знайденого.
Ось разом взяли (маючи санкцію на обшук) одного перекупника (працював в охороні казіно на відеоспостереженні). Він показав, в кого стоїть мій телевізор (сам його й перепродав).
Але його вивели у свідки та відпустили.
І тут я зрозумів - вони, як весільні музиканти - "беруть і з батьків нареченого, і з батьків нареченої".
І перед кожним нібито виконують свої зобов"язання.

harmony
17.10.2008, 20:23
І тут я зрозумів - вони, як весільні музиканти - "беруть і з батьків нареченого, і з батьків нареченої".
І перед кожним нібито виконують свої зобов"язання.

Якщо не візьмуть вони, то набагато більше візьмуть ті, хто буде після них. Це як на рибалці, ловиш і не знаєш, що клюне... Клюнуло і вдало підсік, починаєш відчувати, що там на гачку і яка подальша доля цього улову...

bora
07.11.2008, 11:40
До заголовку тре додати суддів і іже з ними...

Львівська Феміда відпускає грабіжників (http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/11/06/156872)
..суддя Личаківського місцевого суду Ярослав Михайлович Мартинишин приймає рішення… випустити з-за ґрат на підписку про невиїзд громадянина Кри-а Андрія, 1980 р.н., і гр. Тим-ка Андрія, 1981 р.н., яким інкримінували важку 185 ч. 3 статті Кримінального Кодексу України (крадіжка з проникненням) мотивуючи таке сенсанційне рішення тим, що обидва «молодого віку, не судимі і мають постійне місце проживання»!
...
Начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-лейтенант Василь Пісний, попри свій високий статус, не стримував емоцій: «Я інакше як «чорт знає що» це суддівське рішення назвати не можу! Мої хлопці, ризикуючи собою, ледве затримали небезпечних злочинців, за якими (я глибоко переконаний) -- не один епізод, аж раптом Личаківський суд робить нам такий сюрприз! АБСОЛЮТНО НЕВМОТИВОВАНО суддя приймає рішення відпустити на волю тих, кого ми завтра вже не спіймаємо і на совісті яких не крадіжка білизни зі шнурка на подвір’ї, а викрадення в складі групи майна громадян із проникненням у їхнє житло! Ми виходили на голову суду п. Горецького, але його пояснення та аргументи щодо мотивації такого рішення ні мене, ні моїх підлеглих не задовольнили. Якщо йти за цим принципом, то завтра відпускатимуть на підписку про невиїзд убивць, апелюючи до того, що останні мають юний вік! Ми, щоправда, цих хлопчиків так і не відпустили, бо під час затримання вони завдали працівникам карного розшуку тілесних ушкоджень, і тепер ми їм інкримінуємо ще й «опір працівникам міліції». У понеділок уже Сихівський районний суд визначить, настільки законним є утримання грабіжників спійманих на гарячому, що вчинили опір працівникам міліції під вартою, хоча навіть сама постановка питання видається мені дещо смішною. Думаю завдяки втручанню у цю справу голови Апеляційного суду, який теж був обурений, все буде згідно з законом».
…За кілька тижнів до цього випадку Личаківським судом міста Львова відпустили на «підписку про невиїзд» трійко грабіжників, які в брамі нещадно побили чоловіка біля Винниківського ринку, забрали в нього гроші і мобільний телефон та були при цьому затримані на «гарячому». Вгадайте, який суддя ухвалив таке гуманне рішення? Правильно – Ви вгадали!!! І, не виключено, що тепер ці юнаки вже поспішають до вас, хоча й «мають постійне місце проживання»…

А що судді нема що за таке інкримінувати? На них вже нема управи?

Гелена
30.11.2008, 23:09
бачила нині як Луценко "захищався" від сюжетів ТСН "жесть мундира"
я думала він розумніший, хоч чуть-чуть розумніший... та де...:scratch_one-s_head:
вів себе як брехливий політик, а не глава МВС

п.с. взагалі ні він, ні журналісти говорити спокійно не вміють

Багіра
30.11.2008, 23:19
бачила нині як Луценко "захищався" від сюжетів ТСН "жесть мундира"
я думала він розумніший, хоч чуть-чуть розумніший... та де...
вів себе як брехливий політик, а не глава МВС

п.с. взагалі ні він, ні журналісти говорити спокійно не вміють

якщо чесно, мене більше вразило не це, а те як журналіст себе з ним поводив... ніякої толерантності в спілкуванні!

Гелена
30.11.2008, 23:23
якщо чесно, мене більше вразило не це, а те як журналіст себе з ним поводив... ніякої толерантності в спілкуванні!

вони обоє рябоє
Луценко вирішив, що кращий захист це самому наїхати на ТСН
а автор сюжетів і слова не сказав толком і виглядав перелякано

Locke
01.12.2008, 11:26
Начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-лейтенант Василь Пісний, попри свій високий статус, не стримував емоцій: «Я інакше як «чорт знає що» це суддівське рішення назвати не можу! Мої хлопці, ризикуючи собою, ледве затримали небезпечних злочинців, за якими (я глибоко переконаний) -- не один епізод, аж раптом Личаківський суд робить нам такий сюрприз! АБСОЛЮТНО НЕВМОТИВОВАНО суддя приймає рішення відпустити на волю тих, кого ми завтра вже не спіймаємо і на совісті яких не крадіжка білизни зі шнурка на подвір’ї, а викрадення в складі групи майна громадян із проникненням у їхнє житло!

Якби ті злочинці "забашляли" ментам, то вони б їх відпустили самі, до суду. А так жаба давить, що відкупилися в іншому місці.

Iolup
01.12.2008, 21:25
Якби ті злочинці "забашляли" ментам, то вони б їх відпустили самі, до суду. А так жаба давить, що відкупилися в іншому місці.

Locke, якшо ви маєте на увазі Василя Пісного, то помиляєтесє. Василь хлоп то шо треба, хоть сам з Тернопільщини. І взагалі, при чім ту жаба, не всі менти такі як ви думаєте. Уявіт собі шо ментів нема, як би ви спали ?

Locke
02.12.2008, 10:20
Locke, якшо ви маєте на увазі Василя Пісного, то помиляєтесє. Василь хлоп то шо треба, хоть сам з Тернопільщини. І взагалі, при чім ту жаба, не всі менти такі як ви думаєте. Уявіт собі шо ментів нема, як би ви спали ?

Я ніколи (ну майже ніколи :-) не кажу того, чого не знаю. Я мав справу з тим паном (чи хлопом то шо треба), був у нього на прийомі. Вже майже два роки тягнеться (а правильніше сказати зволікається, бо підкупили...) кримінальна справа, в якій я був потерпілим і отримав важкі тілесні ушкодження. Але мусора ту справу гальмують, до суду не доводять, зробили злочинця свідком?! А коли я на прийомі висловив недовіру слідчому і просив поміняти слідчого, то "хлоп той що треба" пригрозив мені : "якщо ти будеш рипатися, то ми притягнем тебе до відповідальності за наклеп на доблесну українську міліцію".
Так що це мабуть ви помиляєтеся, бо видно ніколи не мали справ з міліцією. І, дай Вам Боже, щоби ніколи не мали!
А на рахунок того, чи би я спав без ментів - думаю так само би спав, як тепер. Коли я пізно ввечері на безлюдній вулиці бачу поперед себе натовп випивших малолєток, то ще подумаю, чи перейти вулицю на іншу сторону чи ні, а коли бачу міліцейський патруль - переходжу однозначно. Притому, що я не п'ю, не вживаю наркоти, не маю незареєстрованої зброї, та взагалі ніколи в житті не притягувався навіть до адміністративної відповідальності. Бо знаю чим часто такі зустрічі з ментами закінчуються.

Iolup
02.12.2008, 10:30
А коли я на прийомі висловив недовіру слідчому і просив поміняти слідчого, то "хлоп той що треба" пригрозив мені : "якщо ти будеш рипатися, то ми притягнем тебе до відповідальності за наклеп на доблесну українську міліцію".

То він мусів так казати, що не підривати престижфірми, але думаю шо потім той слідчий получив від нього. А чому не йдете до прокуратури, міліція їм підконтрольна. Візьміт доброго адвоката, бажано єврея і думаю всьо рішите. Ну звідки пан Василь може знати шо ви порядна людина ?

Locke
02.12.2008, 10:38
То він мусів так казати, що не підривати престижфірми, але думаю шо потім той слідчий получив від нього. А чому не йдете до прокуратури, міліція їм підконтрольна. Візьміт доброго адвоката, бажано єврея і думаю всьо рішите. Ну звідки пан Василь може знати шо ви порядна людина ?

Я вже два рази звертався до міської прокуратури, два рази до обласної, писав до Луценка, до Генерального прокурора, маю адвоката - і все марно. Отримую відписки, вища інстанція передає нижчій і так аж до осіб, на яких скаржуся. Правда після кожної скарги прокуратура скасовує постанову слідчого про зупинення справи, але слідчий через тиждень знову зупиняє провадження. А до чого тут пану Василю знати чи я порядна людина. Я ж потерпілий у справі, мені було завдано тілесних ушкоджень, а не злочинцю. Від був цілим і неушкодженим.

Iolup
02.12.2008, 10:50
Правда після кожної скарги прокуратура скасовує постанову слідчого про зупинення справи, але слідчий через тиждень знову зупиняє провадження.

То шось дійсно нечисто. У всякому разі дякую за інформацію, але видите прокуратура хоть трохи інакше себе веде. Видно в міліції такой хтось взєв гроші, ні пан Василь, ні слідчий нічого зробити не можут. Цікаво якби взнати, хто той негідник...

Locke
02.12.2008, 11:05
То шось дійсно нечисто. У всякому разі дякую за інформацію, але видите прокуратура хоть трохи інакше себе веде. Видно в міліції такой хтось взєв гроші, ні пан Василь, ні слідчий нічого зробити не можут. Цікаво якби взнати, хто той негідник...

Тут справа ось в чому. Той злочинець разом зі своїм адвокатом приходили до мене до лікарні подивитися наскільки я в поганому стані і відкрито заявили, що я не отримаю жодної матеріальної компенсації, бо гроші заплачені слідчому. І взагалі радили забути про справу. Слідчий після цього зволікав, відтворення на місці події провів через чотири (!!!) місяці і прискіпливо з точністю до метра вимагав пригадати як все трапилося. Навіть здорова людина не зможе мабуть все так точно пригадати через такий строк. Мою вимогу допитати свідка, який крім того також отримав легкі ушкодження, просто ігнорував. Цей свідок (потерпілий) сам бігав за ним два тижні поки слідчий "соізволіл" його допитати і направити на експертизу (коли його тілесні ушкодження вже були практично непомітними). Зі справою ознайомитися не дають- бо то таємниця слідства. Ось так.

Iolup
02.12.2008, 11:19
Зі справою ознайомитися не дають- бо то таємниця слідства. Ось так.

А ви знаєте, віддайте всьо на Боже і Бог дась кожному набагато ліпше ніж ви. Скажіт шо вас та справа вже не цікавит і провду вам кажу шо вони своє получут.

Locke
02.12.2008, 11:39
А ви знаєте, віддайте всьо на Боже і Бог дась кожному набагато ліпше ніж ви. Скажіт шо вас та справа вже не цікавит і провду вам кажу шо вони своє получут.

А Ви знаєте, я так і зробив. Але хіба це вихід зі становища?.. Якби ж це був тільки поодинокий випадок! Після того, що сталося, я почав цікавитися подібними випадками для того, щоби набути досвіду інших - як потрібно діяти і що робити. І Ви знаєте, то просто жах!!! Таких випадків у Львові, ну дуже багато і результат у них аналогічний. Тому і виникає таке риторичне питання - а чи потрібна нам ТАКА міліція взагалі? Не просто міліція, а ТАКА міліція!

Iolup
02.12.2008, 11:51
Тому і виникає таке риторичне питання - а чи потрібна нам ТАКА міліція взагалі? Не просто міліція, а ТАКА міліція!

Шо поробиш... Люди без роботи і йдут в міліцію шо б якось вижити на світі, а про то шо вони повинні робити, не думают... Зато думают ті, хто робит на них, з яких стєгуют гроші в соціальний бюджет. Виходит шо багато з них дармоїди на горбі трудяг, яких навіть захистити не хочут за те шо їх годуют.