КПК

Показати повну версію : синдром комп"ютерної миші...

Женічка
23.07.2008, 00:17
останніми місяцями помітила дивну біль в правій руці, в кисті.
грішила весь час на дитячий візочок, бо тяжкий.
а тут наткнулась на однойменну статтю в журналі...
виявляється ця біль від миші..
вирішила спитати, чи більше ні в кого цього нема???
біль вже інколи стає нестерпною, дві останні ночі кисть вогнем пече, зараз тримаю мишку в лівій руці...

andi
23.07.2008, 00:26
останніми місяцями помітила дивну біль в правій руці, в кисті....

гм, біль бував, навіть затерпало, але щоб сильно - то нє :)

Liliyah Romanova
23.07.2008, 00:41
Мабуть, неправильно тримаєте. У мене таке теж часто бувало. Тепер підношу собі бильце крісла, аби рука лежала трохи вище, тоді зап'ястя перестає боліти.

nirvanka
23.07.2008, 00:47
Тепер підношу собі бильце крісла, аби рука лежала трохи вище, тоді зап'ястя перестає боліти.
Я теж так пробувала, бо рука затерпала, кисть. Але тоді ступні ніг не стоять повністю на підлозі, і коліна навантажуються і болять. Тому часто змінюю висоту крісла і позу.

Liliyah Romanova
23.07.2008, 00:48
Я теж так пробувала, бо рука затерпала, кисть. Але тоді ступні ніг не стоять повністю на підлозі, і коліна навантажуються і болять. Тому часто змінюю висоту крісла і позу.
Я змінюю не висоту крісла, а саме бильця. Тоді ноги нормально на землі.

nirvanka
23.07.2008, 00:50
Я змінюю не висоту крісла, а саме бильця. Тоді ноги нормально на землі.
Ааа, в мене так не робиться :(

пупер
23.07.2008, 04:11
купіть нормальний килимок з гелевими подушечками під зап’ястя і всьо буде гуд.... ))
45 гривень.....

nirvanka
23.07.2008, 04:26
купіть нормальний килимок з гелевими подушечками під зап’ястя і всьо буде гуд.... ))
Пробувала. Перетискає судини чи що, бо зап'ястя ще більше болить.

пупер
23.07.2008, 04:32
Пробувала. Перетискає судини чи що, бо зап'ястя ще більше болить.
http://levus.info/smile/shok.gif це означає, що скоріше за все у вас мишка дуже низько і можливо справа не тільки в ній.....
клавіатура пряма чи під кутом?

nirvanka
23.07.2008, 05:21
клавіатура пряма чи під кутом?
Під невеличким кутом. Останнім часом тримаю мишку на краєчку стола від себе, а ліктем спираюсь на ручку крісла (при чому моя рука під кутом). Більш-менш вигідне положення.

Liliyah Romanova
23.07.2008, 05:42
Ааа, в мене так не робиться :(
Так то на роботі. Досить зручне офісне крісло.
Удома таке неможливо.
Із зап'ястями справа така, що треба тримати руки, як при грі на піяніно, аби проблем не виникало. Неправильна позиція рук власне й спричиняє біль у зап'ясті.

Женічка
23.07.2008, 08:58
мені вроді комфортно, рука повністю лежить на столі, ніде нічого не звисає. ну не знаю.
трохи "рада", що така проблемка не тільки у мене.
я собі уявляю, що би то було, якби у мене робота з цим була пов"язана...........

Liliyah Romanova
23.07.2008, 15:44
рука повністю лежить на столі,
Власне вона має не лежати на столі, а бути ледь піднятою, як у піяніста.

Ука
31.07.2008, 15:18
Виникає в мене інколи ця проблема. Тут (http://uka-didych.livejournal.com/116587.html)троха добрі люди радили

fuxx
31.07.2008, 22:43
Болі нема але іноді відчуваю дискомфорт від домашньої мишки. І певне скоро буде мозіль на переході кисть-долоня ))

Ука
31.07.2008, 22:52
І певне скоро буде мозіль на переході кисть-долоня ))
а в мене вже є

fuxx
31.07.2008, 22:54
Але на роботі я собі вдало пристосував положення миші. А дома лікоть йде чуть нижче від рівня висувної дошки для клави на якій я примістив мишу. От і пуцую кистю по столі ((

Liona
31.07.2008, 23:09
а в мене вже є

і в мене є :(

Ganna
01.08.2008, 11:09
На першому курсі одна викладачка розпочала лекцію з рекомендацій як правильно тримати мишу. Ми всі тоді довго сміялися, ну що ж досвідчені, все знаємо, що нам - море по коліно ;) Але згодом після багатьох годин роботи за компом, коли почали виникати неприємні відчуття у зап'ястку, спині, шиї ми із вдячністю згадували ті поради :)
Тут важливе не тільки положення рук на столі, але й положення спини та розміщення периферії. Тре зручно сидіти, якомога рівніше, щоб рука на столі комфортно розташувалася і не опиратися на стіл зап'ястком, як казали люди - наче піаніст :) Усі користувачі трохи піаністи - клавіші, клавіатура ;) Коли незручно сидіти, то починаєш переносити вагу тіла, зокрема на руки.
Спробуйте коврик відсунути подалі від краю столу. Важливий також стілець, не варто на ньому економити, собі ж дорожче. Якщо Ви багато часу проводите за комп'ютером то він має бути дуже зручний, "професійне" офісне крісло наприклад. Мож також сама мишка незручна - то мала, то велика

Loyal
01.08.2008, 11:17
Тре зручно сидіти, якомога рівніше, щоб рука на столі комфортно розташувалася і не опиратися на стіл зап'ястком
Однозначно!!! Я як за комп"ютерним столом шукала, то вони всі модні, компактні, але тоді рука повинна в повітрі висіти, або спиратись на брильце крісла, а мені так незручно. Тому я просто довгий стіл поставила - так і монітор не перед носом і рука повністю на столі на рівні мишки. Я і на роботі ту шухлядку не використовую - все на столі (благо, що великий стіл)