Показати повну версію : Карма: референдум.
levandivka
21.07.2008, 23:28
Не раз і не два звучали на Форумі різні пропозиції.
Подобається, чи ні.
Проголосуйте... :cowboy:
Як на мене важливіші дописи, а не карма.... тому ні за ні проти,не є ціллю,але і не заважає...
levandivka
21.07.2008, 23:36
важливіші дописи, а не карма...
Тобто, Вам приємно глянути "новий допис", а там "дяяяяяяяяяяяяяяяяякую" (замість тицьнути кнопку)..?
Тобто, Вам приємно глянути "новий допис", а там "дяяяяяяяяяяяяяяяяякую" (замість тицьнути кнопку)..?
В деякій мірі ...
я за "ліквідувати"
бо цікаво як зміниться від цього форум :)
а ну ж на краще? :)
Як на мене, карма - це нормальне висловлення подяки за зміст допису, дратує, що на ЛФ вона набрала якогось окультного значення, дехто готовий заради неї на все :-)
levandivka
22.07.2008, 00:04
готовий заради неї на все
Ви не перебільшуєте? http://www.kolobok.us/smiles/artists/big/Connie_cleaning-glasses.gif
Як на мене, карма - це нормальне висловлення подяки за зміст допису, дратує, що на ЛФ вона набрала якогось окультного значення, дехто готовий заради неї на все :-)
От Муму гарно висловився - цілком згідна.карма,як на мене,то гарна нагода подякувати,якщо допис стосуєцця безпосередньо тебе,висловити згоду з позицією дописувача(особисто в мене так трапляєцця - читаєш допис- ну чисто твої думки,ніби хто з язика зірвав.нашо ж тоді писати те саме,тіки іншими словами,якщо згоду з позицією автора можна висловити за допомогою карми) або ж не погодитися з якимось дописом(бо інколи так ,вибачте на слові,шляки трафляють від якогось допису,жи мінус замінює пару матюків). але як то кажуть - у всьому треба знати міру.моя позиція така - ЗА,але з розумом, себто не гнатися за нею.
Можливо.Але честно кажучи не розумію хто за ради такого готовий тут "йти на все"?Я вже написала свое ставлення до карми.А якщо дуже хтось тут прагне мати найвищу карму то це суто малалецкі замашки.То й хай собі мае.Але раз він її мае то значить заслужено-люди ж одобряють ті дописи і їх ніхто не просить цього робити
Додано через 2 хвилини
От Муму гарно висловився - цілком згідна.карма,як на мене,то гарна нагода подякувати,якщо допис стосуєцця безпосередньо тебе,висловити згоду з позицією дописувача(особисто в мене так трапляєцця - читаєш допис- ну чисто твої думки,ніби хто з язика зірвав.нашо ж тоді писати те саме,тіки іншими словами,якщо згоду з позицією автора можна висловити за допомогою карми) або ж не погодитися з якимось дописом(бо інколи так ,вибачте на слові,шляки трафляють від якогось допису,жи мінус замінює пару матюків). але як то кажуть - у всьому треба знати міру.моя позиція така - ЗА,але з розумом, себто не гнатися за нею.
Ну от як зарас...ви написали мої думки я теж так вважаю.шкода що тут плюсика добавляти не можна я б вам поставила)))))))
На мою думку,карма - це як міміка в реалі.
Людина висловлює своє ставлення,підтримку,симпатію(чи навпаки)
Leopolis
22.07.2008, 00:18
Людина висловлюєсвоє ставлення, підтримку, симпатію (чи навпаки)Як на мене, карма - це нормальне висловлення подяки за зміст допису...
Саме так, але не виключено, що вона комусь і мусолить очі, або карма - як варіант підкорення висот... Тоді замініть її на іконки: поцілунок, ангелятко, доляр, дати в нюх, послати на... рідні села тощо. Отож, моя відповідь - не шкодить. Тупо карму не ставлю, а лише за дотепний, цікавий допис і влучну фразу. Принаймі, це зобов’язує форумчан, перед тим як щось написати, прокрутити тему в голові, а те що просто так "вивалюється" - ми вже того салату з абетки начитались вдосталь.
P.S. Тут місце не для карми - тут її обговорення.
Catherine85
22.07.2008, 00:24
P.S. Тут місце не для карми - тут її обговорення.
Ну просто получается так :), согласны мы с постами (а привычка - страшная вещь...)
а може зробити експеримент і побути тиждень без карми?
щоб знати що з того вийде
Все одно,що зайти з товаришами на каву і ... зав’язати очі.
а мені тепер не вистачає такої функції на одному мамашинському форумі.
читаю дописи, а рука так і тягнеться карму поставити... а нема!
класно - нові відчуття, інше сприйняття :crazy:
спосіб щось нове довідатися про себе і про них :)
про що можна дізнатись не бачачи емоцій на обличчі у людини?:)
Ней модератори не сприймуть за рекляму чужого форуму,але на Одеському,щоб додати карму одному,потрібно додати десятьом іншим...
В нас простіше...
Сподобався допис - +.
Не сподобався -.
levandivka
22.07.2008, 00:36
зробити експеримент і побути тиждень без карми?
Я вже можу сказати: 2 десятки "гірчичників" з пусті повідомлення, і 7 істерик "ах, мій допис (з одних смайлів) пересли в оффтоп!"
про що можна дізнатись не бачачи емоцій на обличчі у людини?:)
якби не бачили емоцій на обличчі, то вслухалися б в інтонації голосу
а на форумі є смайлики :)
п.с. а я от щойно глянула на свою карму - понад 5000
значить я прохлопала ювілей :(:)
класно - нові відчуття, інше сприйняття
спосіб щось нове довідатися про себе і про них
Хто більше кави розлиє?
Додано через 1 хвилину
якби не бачили емоцій на обличчі, то вслухалися б в інтонації голосу
І добровільно себе позбавити зору?
Шо ліпше,радейко.чи телевізор?
Leopolis
22.07.2008, 00:39
Ну просто получается так , согласны мы с постами (а привычка - страшная вещь...)Ха, ха! От саме це й малось наувазі - згоден! Ну ж не постійно цитувати попереднього дописувача, щоб тим самим дати зрозуміти як все http://forum.lvivport.com/images/buttons/y.gif чудово, о-пааа і я ж так саме думав (!), але першим не наважився, чи саме в той час слова загубились (( ... Або ж, взагалі нічого не сподобалось, стрьомно, повне фе http://forum.lvivport.com/images/buttons/n.gif - і тут тобі ні не хочеться ставити -1, ні відписувати - просто "з’їв" це фе і пішов на іншу вітку... Хіба це теж вихід?
nirvanka
22.07.2008, 00:39
що на ЛФ вона набрала якогось окультного значення, дехто готовий заради неї на все
Звісно, Ви перебільшили. Хоч і з часом ми стали більше щедро роздавати карму, але культ карми, як такої, починає відходити. Про це свідчить спад активності в темі "Кармічні вітання". Бо з'явилось більше людей, у багатьох вже були тисячні карми, навіть десятитисячні..
Та і по собі бачу - раніше було приємно отримувати багато карми за дописи, фотки, а тепер приємно, що ці чи інші люди зі мною погоджуються, мої фотки подобаються тому чи іншому форумчанину.. Хто мені симпатизує - викликає у мене симпатію. Ми ніби один одному посміхаємось.. Карма викликає посмішку, гарний настрій. Вона зближує і робить нас добрішими. Хіба ні?
Не забирайте цю радістю :)
рівнянин
22.07.2008, 00:40
Шановний! А спілкування? Взагалі, я на карму не звертаю уваждення.
Хто більше кави розлиє?
теж варіант - в кого тут трясуться руки як натискає "опублікувати"?:D:D:D
Додано через 1 хвилину
Шо ліпше,радейко.чи телевізор?
часом і радейко ліпше
зображення відволікає більше ніж звук
levandivka
22.07.2008, 00:42
Вона зближує і робить нас добрішими. Хіба ні?
Не завжди...
Є випадки, коли "-" сприймається катастрофічно. Сам бачив.
зображення відволікає більше ніж звук
22.07.2008, 00:43
Було колись так, що форум глючив і не було карми. Я тоді часто починала дописи типу "гарна ідея, я теж так думаю", але видаляла відразу ж, щоб не засмічувати форум.. І виникало таке відчуття, ніби я чогось не сказала і мене не почули..
Додано через 42 секунди
Є випадки, коли "-" сприймається катастрофічно. Сам бачив.
Угум, але таких випадків знаааачно менше ;)
Було колись так, що форум глючив і не було карми. Я тоді часто починала дописи типу "гарна ідея, я теж так думаю", але видаляла відразу ж, щоб не засмічувати форум.. І виникало таке відчуття, ніби я чогось не сказала і мене не почули..
І я рахую що все треба залишити так як е зарас-з кармою
levandivka
22.07.2008, 00:46
таких випадків знаааачно менше
А кровІщііііі...
Leopolis
22.07.2008, 00:49
на Одеському,щоб додати карму одному,потрібно додати десятьом іншим...Таке практикують на багатьох форумах, але ці вимоги як правило в період бідності чудових постів та у форумах-новачках.
спосіб щось нове довідатися про себе і про нихМи так скоро перейдемо до сприйняття колеги/коліжанки на дотик, нюх і смак, як у 9 1/2 тижнів )) Якщо і знімуть можливість виставляти карму, аватари та підписи, то все-одно за стилем дописів ви відчуєте хто це міг бути :)
Ржав. :)
а бодай його...
я про те що коли щось робиш то краще робиться паралельно слухаючи радіо, а не дивлячись ТВ
а ви що подумали?
а ви що подумали?
Ггг...Телєвізія...
ландшафтний дизайн. портфоліо
Ггг...Телєвізія...
:D:D:D
добре, що нагадали - пора забрати той лінк з підпису :cowboy:
Liliyah Romanova
22.07.2008, 01:00
Хі-хі, особливо за мінус... Зразу можна перевірити наскільки людина кармозалежна...
Я проголосувала "за", але мені радше йдеться про те, що якщо забрати "карму", то треба буде якусь іншу форму подяки ввести. Бо допис, де лише "дякую" чи лише "+100!" сенсу не має і читати це теж нецікаво, особливо, якщо заходити через "нові дописи".
А як хто трактує карму мені байдуже. Забавка як забавка. Як комусь цікаво, то мені це не заважає. Як комусь не подобається, то й не користується.
Хоча, навіть таких кармоненависників як пупер та Самойлович бачила в гілці "кармічних ювілеїв", де вони дякували за привітання...
Цікаво мені інше. Мені видалося, що саме з ювілеями тепер не вітають фактично. Тобто гілка начебто зачахла. То чому питання підняли?
До речі, самі вітання сягають "коренем" у той час, коли на форумі були військові звання. От подобалося людям тоді вітати одне одного. Потім то перейшло у вітання кармічні. А можна би повернути назад репутацію. Чия ж була ідея назвати цю "фішку" кармою?
levandivka
22.07.2008, 01:10
Чия ж була ідея назвати цю "фішку" кармою?
Дійсно...
Чиє самолюбство звання могло зачіпати..? Ггг...:)
Liliyah Romanova
22.07.2008, 02:10
Так звання стосувалися кількості дописи, до чого тут те. Не сподобалася "репутація" і то саме її замінили на "карму". :)
Мені однако, чи є карма, чи ні. Хоча приємно, що комусь подобаються мої дописи і вони ставлять "+". Бо інакше я би не знала реакції людей. Був би просто чат.
Але спостерігати, як хтось старається нагнати собі ту карму будь-яким способом, чи хтось аж синіє від злості, що ти йому "-" ставиш за те, що тобі не сподобалося щось в його дописі, то м"ягко кажучи, смішно. :)
Catherine85
22.07.2008, 04:04
Согласна насчет "-". Особенно умиляет, когда тот, чьи посты по какой-то причине вызвали неприятие и, соответственно, "-", начинает ставить "-" в ответ, причем очень часто ситуация выглядит комично. Интересно, это делают, чтобы расквитаться или успокоить уязвленное самолюбие, а может это просто ребячество? По-моему не стоит настолько серьезно относиться к "карме" - это ведь просто развлечение, помогающее лучше понять людей, с которыми общаешься, и выразить свое отношение к их мнению по тому или иному вопросу:)
levandivka
22.07.2008, 08:00
м"ягко кажучи, смішно.
То - дуже м'яко.
Спостерігати, як користувач гатить кілька "-" - приносить іноді більше позитивних емоцій. :crazy:
Chortenia
22.07.2008, 09:06
Я думаю, якщо забрати карму, то модерам прийдеться переносити купу постів з текстом "+1". А так клікнув і не мучишся.
Мені на деяких форумах таки бракує такої функції....
А мені важко комусь "-" поставити. Просто пишу свою думку, чому там шось не сподобалось. Або не звертаю уваги. А плюси ставлю з багатьох причин, що навіть той, хто отримав + може і не зрозуміти за шо. :) Інколи, мені здається, варто пояснювати чому + або -
Хоча,я за експеримент без карми, якщо такий буде.
То - дуже м'яко.
Можу і не так м"ягко, пане Левандівко! :p Але як настрій буде відповідний. Нині мені його ще ніхто і нічо не зіпсуло. :)
Ваше ставлення до "Карми" на ЛФ
ТАК
Ні
Она: ответь мне, только честно, да или нет, хорошо?
Он: спрашивай
Она: почему мужчины смеются над блондинками?
Он: да.
:cowboy:
По темi -- ставлення до карми позитивне, скасовувати цю фiчу вважаю за непотрiбне.
Додано через 1 хвилину
я за "ліквідувати" бо цікаво як зміниться від цього форум а ну ж на краще?
Геленко, але ж є таке мудре прислiв'я -- "не треба чинити те, що не зламалося" ;)
Додано через 4 хвилини
BDSM coffee party? Ромко, та Ви бешкетник! :crazy:
afterstep
22.07.2008, 10:16
не треба чинити те, що не зламалося
чинити - вчиняти дію, поступок :)
ремонтувати, лагодити, налаштовувати...
"не слід рихтувати те, що не вломилося" - причому це прислів'я некоректне в трактовці "не слід рихтувати те, що ще не вломилося" - таки запобіжні ремонти часто помічні :)
BDSM coffee party?
А...Перекладіть,будь-ласка...
я щось...морозус...сенк’юс...:8:
Додано через 1 хвилину
"не слід рихтувати те, що не вломилося" - причому це прислів'я некоректне в трактовці "не слід рихтувати те, що ще не вломилося" - таки запобіжні ремонти часто помічні
Не трогай технику руками - она тебя не подведет!
Спостерігати, як користувач гатить кілька "-" - приносить іноді більше позитивних емоцій.
Неисповедимы пути позитива :D
Додано через 1 хвилину
чинити - вчиняти дію, поступок ремонтувати, лагодити, налаштовувати...
вiноват-с :ninja:
:)
Можна зробити компромісний варіант: карму обнулити. Але можливість висловлювати своє ставлення до конкретного допису з допомогою карми - лишити. Але перестати додавати її за всі дописи, за період і т.п.
Додано через 1 хвилину
Тоді буде легко зробити рейтинг найкращих дописів за день. А карма перестане бути предметом колекціонування (хіба за конкретний допис).
А...Перекладіть,будь-ласка...
:o /me, канєшно, нiяковiє за свої асоцiацiї :o
Бачу, ідея була неправильно зрозуміла. Йдеться про відмову від КАРМИ, а + і - , безумовно, залишається. Перефразовуючи тезу про квартірний вопрос і москвічей, карма як числовий показник, як на мене, псує форумлян.
Карма робить форумлян необ"єктивними, нещирими, штучними.
Вони прагнуть набрати чим побільше плюсів бо це додає їм карму.
Вони прагнуть віддячити за карму тим, хто наставив плюсів їм, і хоча й нема за що, всеодно тиснуть +.
Або просто своїм друзям без розбору тиснуть + шоб приємно було, а не щоб відзначити хороший допис чи висловити згоду.
Мінуси ставлять дуже рідко, бояться образити, адже мінус віднімає карму. А особливо не мінусують тим, з ким віртуально товаришують.
Справді, віднімання карми дуже часто сприймають якось хворобливо. Є випадки, коли, здається, на мене менше образилися якби я написав "не жени туфту, придурок", аніж коли поставив мінус :)
Часто змістовні дописи залишаються практично не відзначені, натомість варто запостити картинку чи привітати когось з ювілейною кармою аби отримати шквал плюсів.
Усе це робить карму необ"єктивним показником і постає питання доцільності його присутності. При цьому наголошу ще раз, що у випадку відмови від карми як такої, кнопки + і - залишатимуться однозначно, але вони не впливатимуть на жоден показник.
levandivka
22.07.2008, 14:47
набрати чим побільше плюсів бо це додає їм карму.
+
прагнуть віддячити за карму тим, хто наставив плюсів їм
+
своїм друзям без розбору
+
змістовні дописи залишаються практично не відзначені, натомість варто запостити картинку
+
віднімання карми дуже часто сприймають якось хворобливо
=(і от тут питання...)
це робить карму необ"єктивним показником
А що, хоч одна, з наведених "причин" відпаде, якщо не робити підсумку? :)
-Сильно сумніваюся.
та сама мотивація залишиться для конкретного допису.
Нє? :)
пропоную відноситися простіше до цього діла. і все...
Chortenia
22.07.2008, 14:51
Бачу, ідея була неправильно зрозуміла. Йдеться про відмову від КАРМИ, а + і - , безумовно, залишається. Перефразовуючи тезу про квартірний вопрос і москвічей, карма як числовий показник, як на мене, псує форумлян.
Карма робить форумлян необ"єктивними, нещирими, штучними.
Вони прагнуть набрати чим побільше плюсів бо це додає їм карму.
Вони прагнуть віддячити за карму тим, хто наставив плюсів їм, і хоча й нема за що, всеодно тиснуть +.
Або просто своїм друзям без розбору тиснуть + шоб приємно було, а не щоб відзначити хороший допис чи висловити згоду.
Мінуси ставлять дуже рідко, бояться образити, адже мінус віднімає карму. А особливо не мінусують тим, з ким віртуально товаришують.
Справді, віднімання карми дуже часто сприймають якось хворобливо. Є випадки, коли, здається, на мене менше образилися якби я написав "не жени туфту, придурок", аніж коли поставив мінус :)
Часто змістовні дописи залишаються практично не відзначені, натомість варто запостити картинку чи привітати когось з ювілейною кармою аби отримати шквал плюсів.
Усе це робить карму необ"єктивним показником і постає питання доцільності його присутності. При цьому наголошу ще раз, що у випадку відмови від карми як такої, кнопки + і - залишатимуться однозначно, але вони не впливатимуть на жоден показник.
Як на мене, у карми є великий плюс - видно, чи людина нова, а чи ні. Якщо забраи карму, то треба, мабуть, поставити інформацію (не в профілі, а в гм..... інфі під аватаром) кількість дописів і час реєстрації. Не так, щоб воно відкривалось при натисненні, а щоб таку інформацію було видно одразу. Тоді в кармі не буде потреби
Як на мене, у карми є великий плюс - видно, чи людина нова, а чи ні.
А нащо це? :)
Якщо забраи карму, то треба, мабуть, поставити інформацію (не в профілі, а в гм..... інфі під аватаром) кількість дописів і час реєстрації. Не так, щоб воно відкривалось при натисненні, а щоб таку інформацію було видно одразу. Тоді в кармі не буде потреби
Ага, тiльки тодi є ризик, що хтось буде набивати месаги, постячи абищо. На деяких форумах це проходили, afaik.
levandivka
22.07.2008, 15:22
буде набивати месаги, постячи абищо
А тут модератори є...
afterstep
22.07.2008, 15:31
Ага, тiльки тодi є ризик, що хтось буде набивати месаги, постячи абищо. На деяких форумах це проходили, afaik.
причому
А тут модератори є...
але у ряді випадків - вони безпорадні - такому набиванню не можуть зашкодити.
Нє?
Степаныч
22.07.2008, 15:33
Проголосуйте...
Не можу. Немає мого варіанту відповіді.:no:
Chortenia
22.07.2008, 15:35
А нащо це? :)
Ну як нашо, от скільки разів було, заходить людина на сайт, починає одразу постити якусь рекламну трішки завуальовану хвігню, от коли видно, що людина перший-другий день на форумі - це уже на певні думки наштовхує...
Ну по-перше, дійсно є модери, по-друге, буде постити усіляку хвігню - їй і карма не допоможе...
Карма робить форумлян необ"єктивними, нещирими, штучними. Вони прагнуть набрати чим побільше плюсів бо це додає їм карму.
http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/hmm.gif
Оце Ви усiх форумлян гуртом охарактеризували... Навiть дивно якось.
натомість варто запостити картинку чи привітати когось з ювілейною кармою аби отримати шквал плюсів.
Оце єдине, з чим повнiстю згоден. Наприклад, усi фото в "Покажи личко" отримують непропорцiйно великi кармовi здобутки (мої фото також -- це якщо хтось закине, що я заздрю ;) ). Ба це навiть жартома обiгрувалося у тутешнiй "iнструкцiї новачкам, як заробити карму". Не вважаю такий стан правильним, бо закинути своє фото, яке навiть не ти сам зробив, легше, нiж написати декiлька змiстовних або гуморних дописiв.
Рiшенням (не знаю, щоправда, чи технiчно можливим) може бути вiдключення карми у деяких роздiлах (або навiть гiлках), яки вже iсторично "заплямили" себе надто невиваженим вiдношенням дописувачiв до карми.
Щодо надто численного кармування -- ну знов-таки, знаю я деяких таких форумлян(ок)-монягiв :crazy:, але, як на мене, це просто прояв їх лагiдної вдачi, а зовсiм не цiлеспрямований кармообмiн "ти мнє я тєбє". Може, адмiнiстрацiя бачить бiльше, не знаю... Знов-таки, не вбачаю в цьому проблеми, а на крайнiй випадок можна обмежити добову кiлькiсть карми, що її кожен може додати iншим.
А з загальною оцiнкою тлєтворного :) впливу карми на форум особисто я не згодний, принаймнi, порiвнюючи тутешню ситуацiю iз тiєю, що мала мiсце на нашому локальному форумi. Їй-бо, оцi раптовi страстi з кармою -- то прояв прислiв'я "не мала баба клопоту..." ;)
Додано через 4 хвилини
А тут модератори є...
"Не згадуйте всує модераторiв" ~(ц) Ви. :) До чого тут модератори? Та i хтось висловлювався нещодавно, що модерування, виявляється, можна здiйснювати суто ad libitum. А це ж треба буде вичитувати усi топiки i вичищати такi "суто набивнi" дописи. Важко... Нє?
Тож вважаю iдею Chortenia трохи невиваженою в тому сенсi, що вона принципово не вирiшує ту (гiпотетичну) проблему, з якою тут раптом почали боротися ;)
яке навiть не ти сам зробив
всі фото роблю сама :)
обмежити добову кiлькiсть карми
оце ще цікаво
а взагаліто де тут проблема???:p
що кому не подобається???:p
"не мала баба клопоту..."
оце точно:8:
levandivka
22.07.2008, 15:43
можна обмежити добову кiлькiсть карми, що її кожен може додати iншим.
Іспанка того не переживе. :)
тлєтворного
Не щоб аж так. :) Але в мене також не підноситься рука на віднімання ЗАГАЛЬНОЇ (ну виходить так коли є її кількісний показник) карми в форумлянина більшість поглядів якого поділяю. В результаті - об"єктивізму оцінки таким дописам бракує.
Але знову ж таки - тут залежить від мети. Чи ми хочемо бачити суспільні настрої без залежності від того ХТО підняв тему, чи просто приємно проводити час і при тому отримувати знову ж таки реальні позитивні емоції від того, що додаєш карму:)
Ну як нашо, от скільки разів було, заходить людина на сайт, починає одразу постити якусь рекламну трішки завуальовану хвігню, от коли видно, що людина перший-другий день на форумі - це уже на певні думки наштовхує...
Я, власне, хтiв сказати, що позитивної кореляцiї мiж строком перебування дописувача на форумi i його "цiннiстю" для форума загалом не iснує :) Спамерастiв до уваги не беремо, то клiнiка.
Ну по-перше, дійсно є модери, по-друге, буде постити усіляку хвігню - їй і карма не допоможе...
Пральна. Їй нiчого не допоможе, акромя модераторiв :ninja:. Питання -- а нащо тодi щось вигадувати, якщо й зараз механiзми є i дiють.
Chortenia
22.07.2008, 15:49
Пральна. Їй нiчого не допоможе, акромя модераторiв . Питання -- а нащо тодi щось вигадувати, якщо й зараз механiзми є i дiють.
Не знаю, мабуть, зміни потрібні.....
Як на мене, у карми є і + і -, дійсно спостерігається якась кармозалежність, розбірки, чому зняли карму, боротьба за неї, і т.д.
всі фото роблю сама :)
Автопортрети, тобто? :) Я саме про конкретну тему "Покажи личко..."
А якщо навiть автопортрети, то це не є типовим, iмхо.
оце ще цікаво
В принципi, досить стандартна фiшка. На движку vBulletin реалiзована точно, за iншi не скажу.
а взагаліто де тут проблема???:p
що кому не подобається???:p
Менi особисто усе подобається, окрiм бажання ремонтувати те, що не зламалося :p
Додано через 1 хвилину
Іспанка того не переживе.
Якщо моя пропозицiя пройде, буду вибачатися перед нею в iспанських поезiях -- сподiваюсь, то буде хоч частковою компенсацiєю :o
Chortenia
22.07.2008, 15:52
Тож вважаю iдею Chortenia трохи невиваженою в тому сенсi, що вона принципово не вирiшує ту (гiпотетичну) проблему, з якою тут раптом почали боротися
Ги, моя ідея швидше не для боротьби, а стосується того, що я б хоітла бачити....
В результаті - об"єктивізму оцінки таким дописам бракує. Але знову ж таки - тут залежить від мети. Чи ми хочемо бачити суспільні настрої без залежності від того ХТО підняв тему, чи просто приємно проводити час і при тому отримувати знову ж таки реальні позитивні емоції від того, що додаєш карму
Exactly. Бо ми тут бажаемо "коня и трепетную лань" схрестити. Якщо форум суто клубний, iз сталим складом i досить довгою iсторiєю, об'єктивностi тут апрiорi бракуватиме: є власнi уподобання i "мiнi-вороги", є свої комфортнi холi варс, etc, etc... Та що казати! Просто кiлька днiв тому Левандiвка слушно зазначив, що "ЛФ -- це суцiльний флуд i офтоп" (цитата не дослiвна, але сенс такий). Я розумiю, що це дещо утрировано i дещо жартома, але саме "дещо"... То чому раптом виникла iдефiкс якоїсь абстрактної "об'єктивностi"? Та її нема i на менш масонських ;) форумах, нiж ЛФ. Тут живе спiлкування, а не симпозiум рейтингових агенцiй, то робити з карми якогось iдола чи навпаки жупел -- ну абсолютно менi особисто незрозумiла iдея. ;)
Додано через 33 секунди
Ги, моя ідея швидше не для боротьби, а стосується того, що я б хоітла бачити....
Це тодi в "Пропозицiї" треба :)
Додано через 5 хвилин
Як на мене, у карми є і + і -, дійсно спостерігається якась кармозалежність, розбірки, чому зняли карму, боротьба за неї, і т.д.
Я не психолог, але є велика пiдозра, що якщо карму i приберуть, народ просто знайде iншу тему для розборок i боротьби ;) Це невiд'ємна (хай i зазвичай не найелегантнiша) частина життя справдi живих форумiв.
Chortenia
22.07.2008, 16:15
Я не психолог, але є велика пiдозра, що якщо карму i приберуть, народ просто знайде iншу тему для розборок i боротьби Це невiд'ємна (хай i зазвичай не найелегантнiша) частина життя справдi живих форумiв.
Я теж не психолог, але, мабуть, ви маєте рацію.
Хоча часом такі обставини перешкоджають ставити мінус. Ставлю тільки коли категорично не згідна, або на відверте хамство
levandivka
22.07.2008, 16:27
Левандiвка слушно зазначив, що "ЛФ -- це суцiльний флуд i офтоп" (цитата не дослiвна, але сенс такий)
Шо-шо!?
Liliyah Romanova
22.07.2008, 16:31
Хі, беріть приклад із мене і пупера. Ми один одному мінуси ставимо, але на нашій дружбі це не відбивається. :)
А от декому тільки попробуй мінуса поставити, ой, що буде!...
Ставлю тільки коли категорично не згідна, або на відверте хамство
Ну от бачте, це виважений пiдхiд :) То нащо вiдмовлятися вiд iнструменту, який застосовується за призначенням? ;)
Додано через 32 секунди
Левандiвка слушно зазначив, що "ЛФ -- це суцiльний флуд i офтоп" (цитата не дослiвна, але сенс такий) Шо-шо!?
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=350129&postcount=495
Тока там не "флуд", а "флейм" було, ну то я навiть пом'якшив, виходить ;)
Додано через 1 хвилину
Ми один одному мінуси ставимо, але на нашій дружбі це не відбивається.
Мiлиє браняцца -- тол'ко тешацца http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/yes.gif
Мені не зрозуміла взагалі та баталія навколо карми...ну є вона, ну нехай собі, знімлять ---бути й тому ....Ми ж прийшли сюди поспілкуватись, а не вихвалятись ....хто, скільки в якій гілці....
Чесно, мені карма взагалі без різниці, хоча одного разу мала розбірки, через те, що на одне фото поставила мінус ....за 5 хвилин всі мої фото були прокоментовані мінусами тієї особи ..але я з того тільки посміялась ...
Головнек, щоб не забанили, бо тоді напевне зле....
Ставлю тільки коли категорично не згідна, або на відверте хамство Було б супер, якби + використовувався так само виважено, як -
Chortenia
22.07.2008, 16:43
Ну от бачте, це виважений пiдхiд То нащо вiдмовлятися вiд iнструменту, який застосовується за призначенням?
Так Мартіні ж пояснив, що в тому , що він пропонує, інструмент +- лишиться, просто ті плюси і мінуси не будуть додаватися і ця сума відображатися у профілі
Так Мартіні ж пояснив, що в тому , що він пропонує, інструмент +- лишиться, просто ті плюси і мінуси не будуть додаватися і ця сума відображатися у профілі
Вiдображення в профiлi можно зробити таким, що вiдключається (якщо технiчно можна надати юзеровi таку опцiю в власних налаштуваннях).
Вiдображення в профiлi можно зробити таким, що вiдключається (якщо технiчно можна надати юзеровi таку опцiю в власних налаштуваннях).
Менi особисто усе подобається, окрiм бажання ремонтувати те, що не зламалося
Моя опиния такая:
1. Карму оставить.
2. Сделать карму раздельной +ххх/-ххх - позволяет оценить "контрастность" посетителя кофейни.
3. Ввести ограничение один (два) плюса в день от одного ника для одного ника. Количество минусов не ограничивать.
Геленко, але ж є таке мудре прислiв'я -- "не треба чинити те, що не зламалося" ;)
можливо ви праві
а я знаю ще інше прислів'я: "нащо лагодити те, що добре працює поламаним?" :)
хоча мені було б цікаво подивитися на форум без карми
ну але нє то нє :)
Londoner
22.07.2008, 22:32
Проголосував за останній варіант, бо ще не встиг до кінця відчути переваги чи недоліки карми.
Справа в тому, що тільки декілька днів як учасник цього чудового форуму.
Може в подальшому думка і зміниться...
Іспанка того не переживе.
http://yoursmileys.ru/msmile/quarrel/m1103.gifhttp://yoursmileys.ru/tsmile/no/t2639.gifhttp://yoursmileys.ru/tsmile/no/t2639.gif Іспанка образилася..ну заберуть фічу,то заберуть - Бог з ним..аби форумляни залишилися:) а більше мені ніц не треба:)
як на мене - карма потрібна! але ж можна розглянути все-таки якісь "модифікації" чи поправки...
Рiшенням (не знаю, щоправда, чи технiчно можливим) може бути вiдключення карми у деяких роздiлах (або навiть гiлках), яки вже iсторично "заплямили" себе надто невиваженим вiдношенням дописувачiв до карми. .
на крайнiй випадок можна обмежити добову кiлькiсть карми, що її кожен може додати iншим.
хороші пропозиції. підтримую :)
Якщо моя пропозицiя пройде, буду вибачатися перед нею в iспанських поезiях -- сподiваюсь, то буде хоч частковою компенсацiєю
Ой,Вадюшко,даремно Ви це сказалиhttp://yoursmileys.ru/rsmile/misc/p09034.gifhttp://yoursmileys.ru/rsmile/misc/p09034.gif..ги-ги(Іспанка єхидно потирає руки:))
Liliyah Romanova
22.07.2008, 22:38
на крайнiй випадок можна обмежити добову кiлькiсть карми, що її кожен може додати iншим.До речі, коли починали з кармою, то так і було.
Не більше 14 чи 24 штук на день, здається.
І крім того, якщо допис сподобався чи не сподобався, можна було додати коментар, чому саме. Було дуже навіть цікаво. І про це вже пупер не раз нагадував, до речі. Що варто повернути коментарі до карми, тоді більше будуть думати, чому додають, бо ж треба буде щось вписати.
...у випадку відмови від карми як такої, кнопки + і - залишатимуться однозначно, але вони не впливатимуть на жоден показник.
також варіант нормальний
Як на мене, у карми є великий плюс - видно, чи людина нова, а чи ні.
гм, наскільки я знаю, є давні люди на форумі, чи не дуже давні, в яких в силу тих чи інших обставин карма невелика. То ж це зовсім НЕ показник - новенький чи старенький.
В принципі, карма має якусь пропорцію саме до кількості дописів - але та пропорція у кожного своя очевидно ;)
а на крайнiй випадок можна обмежити добову кiлькiсть карми, що її кожен може додати iншим.
дуже влучна пропозиція, підтримую!!!
2. Сделать карму раздельной +ххх/-ххх - позволяет оценить "контрастность" посетителя кофейни.
в принципі також гарна ідея - дійсно видно контраст (ІМХО)
Що варто повернути коментарі до карми, тоді більше будуть думати, чому додають, бо ж треба буде щось вписати.
добра думка, хоча не застав того на форумі, і не дуже уявляю, як воно реально виглядало
Взагалі була така думка - може ще якусь пропорцію показати: кількість хороших дописів(без врахування кожного голосу окремо, а лише допису) до загальної кількості дописів користувача?
а ще була десь тут ідея щодо рейтингу дописів за день. Чи то щось таке вже є зараз? ніби не зустрічав :rolleyes:
Liliyah Romanova
22.07.2008, 23:07
добра думка, хоча не застав того на форумі, і не дуже уявляю, як воно реально виглядало
Там, де ви дивитеся карму, писало не просто "Добре оцінений допис" чи "Поганий допис!", а власне коментар. І коли ви ставили плюса, то з"являлося невеличке віконечко для вписування коментаря. Відповідно, там і були всі "дякую", "+100!", "підтримую" тощо.
гм, наскільки я знаю, є давні люди на форумі, чи не дуже давні, в яких в силу тих чи інших обставин карма невелика. То ж це зовсім НЕ показник - новенький чи старенький.
Те саме хотіла написати. Власне є такі люди і карма справді не є показником давності чи ні. Таким показником не є навіть кількість дописів, а радше дата реєстрації.
У мене тої карми як... (художній свист, би не було чути дослівноhttp://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_wink.gif), але жодним показником то не є. У мене радше напис під ніком є якимось показником. http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_blush.gif
Deus igrok
22.07.2008, 23:18
Карма то важливо ...та ...
А то цікавих тем на форумі вистачає ...
Останні бестселлери: пипки і літературний талант Полковника ... і тут без карми ніяк ....
У мене радше напис під ніком є якимось показником.
ага, тобто ОГО яким! :) :) :)
(офтопчик получився:shy:)
Liliyah Romanova
22.07.2008, 23:25
А то цікавих тем на форумі вистачає ...
І справді. Чи ж вам не знати?
Знимки з моргу значно цікавіші...
Обмеження карми по днях то бздура. Ну не було мене, наприклад, місяць на форумі. Приїхав, почав перечитувати всі пару тисяч дописів, ну і деколи карму ставити, а тут - облом :)
А от з коментарями до карми - най буде.
nirvanka
22.07.2008, 23:45
Обмеження карми по днях то бздура. Ну не було мене, наприклад, місяць на форумі. Приїхав, почав перечитувати всі пару тисяч дописів, ну і деколи карму ставити, а тут - облом
Підтримую.
А от з коментарями до карми - най буде.
Це захаращуватиме форум.
Ще одна бздура в голову прийшла - коли даєш комусь карму, то відповідно в тебе зменшується - віддав типу. Тоді не так щедро роздаватись буде.
...але нє, тоді дехто в мінусах буде http://kolobok.us/smiles/standart/pardon.gif
Додано через 41 секунду
Це захаращуватиме форум.
Логічно, ітак сервер ледве ноги тягне...
Liliyah Romanova
22.07.2008, 23:47
Це захаращуватиме форум.
Не буде, бо
Там, де ви дивитеся карму, писало не просто "Добре оцінений допис" чи "Поганий допис!", а власне коментар. І коли ви ставили плюса, то з"являлося невеличке віконечко для вписування коментаря. Відповідно, там і були всі "дякую", "+100!", "підтримую" тощо.
http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_wink.gif
Ну не було мене, наприклад, місяць на форумі. Приїхав, почав перечитувати всі пару тисяч дописів, ну і деколи карму ставити, а тут - облом
дійсно, і таке буває... по собі знаю ;)
Ну то нехай "на рахунок" кожному щодня капає 10 шт, а невикористані - зберігаються, тобто накопичуються.
повернувся - і є запас! :)
але технічно - то це не знаю чи просто реалізувати...
Останні бестселлери: пипки і літературний талант Полковника ... і тут без карми ніяк ....
І чо ви талантів не признаєте...
Це захаращуватиме форум.
ні, ці дописи буде видно
Там, де ви дивитеся карму,
тобто на сторінці Мої налаштування.
Гм, питання: то виходить, коментарі буде читати лише автор оціненого повідомлення?
Liliyah Romanova
23.07.2008, 00:27
Гм, питання: то виходить, коментарі буде читати лише автор оціненого повідомлення?
Та ні. Ось ви можете подивитися мою карму, натиснувши на цифру. Відповідно, і я вашу.
Додано через 1 хвилину
Ось лінк на вашу карму, до прикладу. http://forum.lvivport.com/repa.php?u=362
Графа коментар уже там присутня. Бракує лише функції, що би дозволяла форумлянам її змінювати.
Звісно, Ви перебільшили. Хоч і з часом ми стали більше щедро роздавати карму, але культ карми, як такої, починає відходити.
Карма викликає посмішку, гарний настрій. Вона зближує і робить нас добрішими. Хіба ні?
Алкоголики тоже говорят, что они не алкоголики:p
http://yoursmileys.ru/msmile/quarrel/m1103.gifhttp://yoursmileys.ru/tsmile/no/t2639.gifhttp://yoursmileys.ru/tsmile/no/t2639.gif Іспанка образилася..ну заберуть фічу,то заберуть - Бог з ним..аби форумляни залишилися:) а більше мені ніц не треба:)
Додав карми: 20 666
Ого гоооо.... Я бы на вашем месте так не высказывался... А вдруг ломка начнется :-)
Вітаю усіх з великими досягненнями у Львівському форумі!!! п.с. Я теж скоро буду між Вас!!!http://s11.rimg.info/513db772b066bc5de4c2c9dcba0c044b.gif
(взято из "Кармічні ювілеї (вітання)")
Я просто балдю... А впрочем, "чем бы дитя не тешилось, лишь бы не плакало"
При цьому наголошу ще раз, що у випадку відмови від карми як такої, кнопки + і - залишатимуться однозначно, але вони не впливатимуть на жоден показник.
А все оказывается просто и гениально:dance:
коли даєш комусь карму, то відповідно в тебе зменшується - віддав типу. Тоді не так щедро роздаватись буде.
цікава ідея :)
Ого гоооо.... Я бы на вашем месте так не высказывался... А вдруг ломка начнется :-)
Муму,не бійтеся - не почнецця..якщо я від мучного змогла відмовитися заради красивої фігури,то й це зможу пережити:)
не помітив пункт "байдуже, але скоріше за".... )))
карма має позитив....
на інших форумах не бачив такої карми (ну -- скромно так -- крім свого), карма -- унікальна риса нашого спільного форуму...
Додано через 3 хвилини
пи си. додам до вищесказаного.....
навіть кармозалежність, яка перманентно є у всіх, це певний позитив....
таке собі змагання... ))))
але мені приємніше, коли плюс ставиться за розумний\дотепний\цікавий\корисний допис, а не за "кумівство"... ))
Liliyah Romanova
23.07.2008, 05:37
Пупере, суперовий допис, але не ставлю плюса, аби не подумав, що за кумівство. (хі-хі-хі)
Я за те, аби звільнити форум від кармозалежності.
levandivka
23.07.2008, 07:34
І чо ви талантів не признаєте...
Таланти визнаються посмертно...
Пора звикнути.
звільнити форум від кармозалежності.
Нова формація людей..? :)
Нова формація людей..?
(пришпилююся: "хто рано встає, тому Бог карму дає!")
Левандівко :) півшостої ранку ! (Нині, 05:34 ) ще не відмінили карму за ніч, - не переживайте так :p
Це вже є. Зайдiть у профiль будь-кого, там така статистика доступна.
3. Ввести ограничение один (два) плюса в день от одного ника для одного ника. Количество минусов не ограничивать.
1-2 -- замало, а необмеження мiнусiв -- взагалi якась дивна iдея.
Додано через 3 хвилини
Ой,Вадюшко,даремно Ви це сказали..ги-ги(Іспанка єхидно потирає руки)
http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/ae.gif
Кому вiддаєте перевагу -- Хiменесу, Гонгорi, Антонiо Мачадо, Кальдерону, де Везi, Гiльєну, ще комусь? Вибiр за Вами :)
Додано через 9 хвилин
І крім того, якщо допис сподобався чи не сподобався, можна було додати коментар, чому саме. Було дуже навіть цікаво. І про це вже пупер не раз нагадував, до речі. Що варто повернути коментарі до карми, тоді більше будуть думати, чому додають, бо ж треба буде щось вписати.
Слушно. Власне, це є в стандартнiй реалiзацiї "репутацiї" на iнших форумах.
А тут коментарi будуть також виднi загалу, як i власне карма? Просто прийшло на думку, що, наприклад, численнi аргументованi мiнуси до короткого допису можуть перетворити будь-яку гiлку на щось на зразок "Алисы в Стране Чудес" в класичному перекладi Демурової: там також на деяких сторiнках власне тексту 3 рядки, а решта -- коментарi i пояснення до нього :D А згадати тему про мрiю автослюсара и уявити, що б з нею сталося в такому варiантi... ;) ;)
Тобто iдея загалом добра, але треба її, якщо вводити, то доопрацювати. Наприклад, лiмiтувати максимальний розмiр коментаря.
(до речi, мiнiмальний розмiр також можна -- щоб у коментах не ставили самi смайли :) )
Додано через 14 хвилин
Ну то нехай "на рахунок" кожному щодня капає 10 шт, а невикористані - зберігаються, тобто накопичуються. повернувся - і є запас!
А що, гарний компромiс, як на мене. Але дiйсно, технiчно то може бути не так просто.
Додано через 15 хвилин
коли даєш комусь карму, то відповідно в тебе зменшується - віддав типу. Тоді не так щедро роздаватись буде.
Якщо чесно, логiки в тому не бачу :)
levandivka
23.07.2008, 12:57
"хто рано встає, тому Бог карму дає!"
Спочатку каву, потім цигарку, а вже потім - все решта...
Дає, не сперечаюся. :)
не переживайте так
Я?..
То новачки можуть переживати з приводу карми. http://www.kolobok.us/smiles/artists/big/Connie_cleaning-glasses.gif
Варіанти 2, треба вибирати
або коментарі до карми, які бачить у своєму профілі тільки той, кого коментар стосується
або примітки під дописом кому сподобалось, кому ні
мені видалось, що другий варіант кращий, тому зробив так
levandivka
23.07.2008, 13:23
ІМХО. Причина оцінки мусіла б вказуватися.
особисто я завжди дивлюся за який з моїх дописів мені поставили "-"
це заставляє задуматись, що я написала не так
тому вважаю що "кармування" потрібне
особисто я завжди дивлюся за який з моїх дописів мені поставили "-"
це заставляє задуматись, що я написала не так
тому вважаю що "кармування" потрібне
Так предлогается плюс и минус оставить, просто не будет привязки к профилю, что бы не развивался кармоголизм и кармомания.
nirvanka
23.07.2008, 15:15
Прозвучала тут десь думка, що ми необ'єктивні, бо не ставимо мінуси, щоб не зіпсувати карму. Напишу про себе. Рідко ставлю комусь мінус, але коли вже ставлю, то мені байдуже яка там карма в людини - чи 20 чи 20 тисяч.
По друге. Була думка, що без рахування карми ми будемо частіше ставити мінуси. А навіщо воно? Навіть плодити негативізм? Та і хіба люди стануть легше відноситись до мінусів? (я про тих, які ображаються на мінуси)
І ще про опитування в цій темі. Ми вже обговорили і проголосували, стало ясно, що карма потрібна і більшість за неї. Тепер питання в тому чи рахувати карму чи не вести такий облік. Пропоную на цю тему відкрити нове опитування.
Дякую за увагу! :)
невже на форумі більше нема про що поговорити,крім карми?..
Liliyah Romanova
23.07.2008, 15:40
Варіанти 2, треба вибирати
або коментарі до карми, які бачить у своєму профілі тільки той, кого коментар стосується
або примітки під дописом кому сподобалось, кому ні
А не можна і те, й інше?
То новачки можуть переживати з приводу карми.
То точно. У нас її стільки, що ... віднімайте на здоров"ячко!
Прозвучала тут десь думка, що ми необ'єктивні, бо не ставимо мінуси, щоб не зіпсувати карму.
Ну, я часом не ставлю мінус, бо не впевнена в адекватності особи, але теж не дуже переймаюся тим, що хтось може дивно реагувати. Що мені мінуси, он на картки люди як реагують. Іноді замість картки й ставлю мінуса.
Коли я вперше потрапила на форум, то відразу кинулися в око оцінки форумчан - дуже зручний механізм. Не могла дочекатися коли вже буде можливість особисто прийняти у тому участь ;)
Вважаю тре оцінку лишити, але сам механізм можна дещо модернізувати.
Наприклад, як зазначали вже, ввести коментарі до оцінки - це додасть їй ваги та обгрунтування. Причому відразу обом типам оцінок. Але це також трохи загальмує процес читання, хоч може виявитися що воно того варте.
Або ж просто прибрати кількістну характеристику з профілю, нехай у дописах зазначається тільки кому сподобалося кому ні, а кожен зможе оглянути оцінки своїх дописів з коментарями в налаштуваннях. Це відвадить тих, хто полює на карму та полюбляє виносити кількість оцінок "на прапор" :)
Оцінка це дуже цінний механізм, але тільки тоді коли це справедлива оцінка, а не "знак таємного товариства" :ninja: або "на, мені не шкода" :beee:
але тільки тоді коли це справедлива оцінка
Знаєте, я от подумала.. А де в нас взагалі є справедливе оцінювання - в якій царині?:) І "судді хто"?:) Все життя сумнівалась у різного роду оцінках та дослідженнях - спочатку прикидувала кому то може бути вигідно або чиї то були куми:) Проте дієвішого механізму не придумали ще - і в освіті і в різних рейтингах.. Мо нехай і та кількість буде?..
справедливе оцінювання - в якій царині?:) І "судді хто"?:)
Під справедливою оцінкою я мала на увазі висловлення своєї власної думки, своєї, яка б вона не була. А зовсім не "вірність вічній істині". Просто часто складається враження що деякі "клани", "кланчики" та "кланенята" відмічають одне одного без обосливого змісту, просто "зберігаючи вірність". Саме для цього і доречно було б ввести коментар - ану ж обгрунтуй свою оцінку. Я певна - відразу оцінювання стане прозоріше та чесніше. Тре ж вдосконалюватися, рухатися далі?
А кількість - то лише зайва як на мене відзнака, наче орден якийсь. Нащо кому бачити скільки в кого карми, кожен про свою знає, видно хто і як оцінив черговий допис і досить як на мене. Багато кого ті цифри "чіпляють" і починаються "гонки за кармою".
nirvanka
23.07.2008, 18:50
Саме для цього і доречно було б ввести коментар - ану ж обгрунтуй свою оцінку. Я певна - відразу оцінювання стане прозоріше та чесніше.
А кількість доданої карми зменшиться тому, що ми не схочемо писати коментарі до кожного хорошого на нашу думку допису. І хороші дописи залишаться недооціненими. Кажете найбільше карми дають за фотки? - Так і більше в майбутньому будуть давати, якщо треба буде коментарі писати. Бо не буде складно написати "гарне фото". А до дописів буде або "я теж так думаю", "і мене це не влаштовує" і т.д. А це теж саме, що і карма.
Не розумію навіщо коментарі. Вони займатимуть час. Особисто мені не буде цікаво читати чому хто кому ставить карму. Бо якщо вже поставить, то на це буде причина. Та навіть якщо хтось і мені поставить карму, мене не буде цікавити чому. Бо не цікавило досі. Ніразу.
я думаю, що варто карму "поправити".... http://levus.info/smile/smile.gif
дефолтні налаштування змушують писати причину карми.....
варто повертути таку фєньку.....
можливість дописати причину, або просто клікнути, якщо писати не хочеш...
багато би питань знялося .. але додалися би нові... )))))))
Саме для цього і доречно було б ввести коментар - ану ж обгрунтуй свою оцінку. Я певна - відразу оцінювання стане прозоріше та чесніше
Хіба доцільно ввести можливість коментування за бажанням. А зміст писати "погоджуюсь", "і я так думаю", "дотепно" і т.п. ? В чому саме буде оте "чесніше" оцінювання, якщо оцінка допису суто суб"єктивна.
Особисто мене не цікавить чому мені ставлять "+", і тим більше ні разу ні в кого не з"ясовувала чому ставлять "-" - не цікаво, пишу не для того щоб комусь сподобалось, а тому що так думаю. А якщо когось "чіпляє" кількість чужої чи власної карми, то так само буде "чіпляти" і оцінка окремого допису.
Хіба як є сильне бажання щось змінити, для різноманіття можна і з кармою поекспериментувати. Тільки ще цікаво скільки часу внаслідок тих екпериментів форум буде "лежати" ?
зміст писати "погоджуюсь", "і я так думаю", "дотепно" і т.п. ?
Цю оцінку бачитиме лише той, чий допис оцінено. Надмірності інформації не буде, бо так само Ви бачите сьогодні "Добрий допис" або "Поганий,фе". Шкоди не буде вже аж ніяк, а от користь - можливо, а мо хтось напише щось цікаве? Спочатку можливо спробувати ввести то як альтернативу, на пробу.
Особисто мене не цікавить чому мені ставлять "+", і тим більше ні разу ні в кого не з"ясовувала чому ставлять "-" - не цікаво
Мені так здається що це форум, місце для обговорення, а не виставка думок і поглядів,наче "Ось моя думка і край". Люди часто оцінюють вже "заднім числом", коли неможливо коректно вклинитись в розмову, а оцінка все одно ставиться, бо допис не лишає байдужим. Карма також є інструментом обговорення, часто люди із зовсім різними мотивами ставлять + та -. Особисто мені дуже цікаво за що мене оцінюють, і + і -. Є просто однозначні дописи, де очевидно, за що. А є дуже складні, які просто не можливо оцінити коректно тільки + або -
nirvanka
23.07.2008, 19:51
Карма також є інструментом обговорення, часто люди із зовсім різними мотивами ставлять + та -.
Якщо людям є що сказати по темі, то пишуть в дописах. Якщо є що сказати приватно - для цього є приватні повідомлення.
Мені так здається що це форум, місце для обговорення, а не виставка думок і поглядів,наче "Ось моя думка і край".
Ну так і обговорюється. Але ж є різниця в обговоренні думки і обговоренні того чому "за думка поставили -" ;) ? Всім подобатись ж не може. Зрештою чому не сподобався допис можна і в ПП поспитатись якщо так цікаво :).
Зрештою чому не сподобався допис можна і в ПП поспитатись якщо так цікаво
тільки чомусь кілька разів питалися відкрито і через що починалися сварки...
Liliyah Romanova
23.07.2008, 23:43
тільки чомусь кілька разів питалися відкрито і через що починалися сварки...
Або хтось довго тримав у собі образу на мінус і шукав можливості відімститися. То взагалі мильна опера. http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_haha.gif http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_haha.gif http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_haha.gif
якби карму можна було поміняти на гроші...
nirvanka
24.07.2008, 01:59
якби карму можна було поміняти на гроші...
Класна ідея! Відмовлюсь від карми, якщо її поміняють на гривні :D
Класна ідея! Відмовлюсь від карми, якщо її поміняють на гривні
робимо навпаки.....
кожен форумлянин робить вклад....
1 плюс -- 1 гривня...
за кожен плюс -- оплачується одна гривня....
а якщо ставиш мінус -- п'ять... )))))
робимо навпаки.....
1 плюс -- 1 гривня...
Чо’ так дрібонько?
Ліпше вже в ойро...:cowboy:
Чо’ так дрібонько?
Ліпше вже в ойро...
для тих, хто хоче в євро -- платить в євро.. )))))
Liliyah Romanova
24.07.2008, 04:05
Все, тема вичерпалася. Пішов флуд...
Все, тема вичерпалася. Пішов флуд...
тема від початку -- флуд. )))
ніхто карму не відмінить, хоч пан адмін і проголосував проти....
Але ж є різниця в обговоренні думки і обговоренні того чому "за думка поставили -" ;) ?
Кожне обговорення проходить у часі, допис за дописом. Дуже незручно весь час повертатися назад, особливо коли гілка сторінок так на 50-500 і посилати весь час - допис такий-то, допис такий. Я обговорення оцінки не пропонувала. Пишу з власного досвіду, іноді важно оцінити небайдужий допис, і хочеться, і кусається. Тож можна було б ЯК АЛЬТЕРНАТИВУ і НЕ ОБОВ'ЯЗКОВУ ввести можливість додати коментар до оцінки.
Зрештою чому не сподобався допис можна і в ПП поспитатись якщо так цікаво :)
І питатися про кожен такий допис? Сервер такого не витримає ;)
levandivka
24.07.2008, 09:00
карму не відмінить, хоч пан адмін
Тиск на адміністрацію?..:ninja:
Тиск на адміністрацію?..
Де?! http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/hmm.gif
("Мама, он меня ... обозвал!" (а) ;) -- десь схоже :) )
afterstep
24.07.2008, 10:28
І питатися про кожен такий допис? Сервер такого не витримає
чому ви так думаєте? просто матимете за ті самі гроші два форуми - публічні коментарі до дописів та приватні. А як буде зовсім серверу хижо - Мартіні просто обмежить кількість листів в ПП
дефолтні налаштування змушують писати причину карми..... варто повертути таку фєньку..... можливість дописати причину, або просто клікнути, якщо писати не хочеш... багато би питань знялося .. але додалися би нові... ))))))) Так, теоретично так зробити можна. Але давай для початку форум розглючимо, а тоді вже будемо надбудови ставити всякі :) Бо зараз форум у такому технічному стані, що не працює жоден із плагінів, встановлених за останній час , треба нам виділити ніч для технічної профілактики :)
два форуми - публічні коментарі до дописів та приватні
Це також вихід, можна й так. Тим більше що поки модераторам трохи не до цього.
Трохи лишні рухи: пишеш ПП, чекаєш відповіді. А так, як схочеш, то пишеш коментар. Людина зверне увагу на коментар і як будуть питання може в ПП відповісти.
Але поки обійдемося і так, безпека та надійність роботи понад усе. Зачекаємо трохи, а там далі видно буде як бути.
Так, теоретично так зробити можна. Але давай для початку форум розглючимо, а тоді вже будемо надбудови ставити всякі Бо зараз форум у такому технічному стані, що не працює жоден із плагінів, встановлених за останній час , треба нам виділити ніч для технічної профілактики
http://levus.info/smile/blush.gif давай.... http://levus.info/smile/smile.gif
треба нам виділити ніч для технічної профілактики
Тіко попередьте завчасно, а то знову попропадають дописи :)
давай....
Саботажників - к атвєту!:mad::feminist::aggressive:
Саботажників - к атвєту!
http://levus.info/smile/smile.gif ашотакое?.....
а шо я сказав?.... http://levus.info/smile/pardon.gif
ашотакое?.....
а шо я сказав?..
Нє,то не до Пупера...
То до окремих людей,що територіально від нас в напрямку сходу...
Нє,то не до Пупера...
То до окремих людей,що територіально від нас в напрямку сходу...
пан ромко.....
є, так званий, чєлавєчєскій фактор + адмінський бубен..... http://levus.info/smile/smile.gif
чи ви вже забули, що було з форумом ще якісь три місяці тому?....
не все одразу.... http://levus.info/smile/smile.gif
Додано через 1 годину 52 хвилини
хтось хотів карму відмінити:
Я дуже перепрошую не хочеться переривати Ваші баталії. Скажіть будь-ласка як додати комусь очків карми (коли повідомлення сподобалось) ... і я відстану
http://levus.info/smile/smile.gif
робимо навпаки.....
1 плюс -- 1 гривня...
Пупер, обалденная идея, можно сделать привязку на CPA сервис и вперед, хош карму добавить - плати, пусть даже если за 100 очков 1 доллар платить будут, Мартини станет за месяц миллионером :)
Londoner
25.07.2008, 05:12
Ну от, тижня не пройшло як мені надали честь зареєструватися тут, а я вже відчув нестримну залежність.
Само-собою від спілкування з достойнними людьми, але в великій мірі від 'карми'!
Піймав себе на тому, що заходжу на форум не з повідомлень, а якраз зі сторінки з кармою! (Подивитися чи всім догодив :))
Окрім того, деколи стараюся написати щось для публіки, замість запостити болючу правду.
А якщо впав кармічний рейтинг - нема питань - дорога в ФОТО завжди відкрита!
Підсумовуючи скажу - дивіться мій підпис! :)
Liliyah Romanova
25.07.2008, 05:22
Ану живо оздоровлюйтеся! (сподіваюся, мінус допоможеhttp://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_wink.gif)
Нащо нам догоджати? Ану писати, що думаєте!
http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_mad.gif http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_mad.gif http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_mad.gif
Londoner
25.07.2008, 05:32
В більшості те що в голові і пишу. Але, знаєте як то людські істоти хочут себе завжди з кращої сторони показати.
Дякую, що почали, Liliyah, може більше тепер буде справедливих оцінок, і я зможу себе об'єктивно оцінити.
Londoner, харэ ёрничать, а то кто-то еще всерьёз примет ;)
Londoner
28.07.2008, 15:19
Londoner, харэ ёрничать, а то кто-то еще всерьёз примет ;)
Та яке там "йорнічать"!
Ось, наприклад, доказ, що карма не має значення в заохоченні дописів:
http://img175.imageshack.us/img175/4932/capturequ2.jpg
зверніть увагу - понад 27 тисяч дописів, а карма всього (!) 30! Ось де самовідданість!
Позитивна карма - це як наркотик! Скажемо "Ні" форумній наркоманії!
і зробим тупий чат
дайош!
Londoner
28.07.2008, 15:27
і зробим тупий чат
дайош!
З хорошими людьми завжди приємно поспілкуватися!
і зробим тупий чат
дайош!
обов'язково тупий, простий чат не можна?.... )))
обов'язково тупий, простий чат не можна?.... )))
І позабирати оті всі прибамбаси...
шрифти,смайли,цитати...
А нафіга?
Чат є чат...
Чат є чат...
а форум є форум. і ще є гілка "пропозиції...", ні? ;)
а форум є форум. і ще є гілка "пропозиції...", ні?
А є гілка
http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=355999#post355999
А що за форум без карми(репутації)?
порівняємо:
І позабирати оті всі прибамбаси...
шрифти,смайли,цитати...
А нафіга?
Чат є чат...
ніяких ютубок, смайли терміново повернути назад, ніяких "покажи личко", ніяких форумівок, жодної карми, всім заборонити міняти аватари, всім заборонити міняти підпис....
тішить, що ви починаєте трохи міняти свою думку... http://levus.info/smile/wink.gif
levandivka
28.07.2008, 18:30
всім заборонити міняти аватари,
Всім-невсім, а декому - пасувало б... :)
Всім-невсім, а декому - пасувало б...
до речі....
час міняти аватар...http://levus.info/smile/biggrin.gif
дякую, що нагадали.....
мені карма подобається з точки зору "подавача", а не "споживача". На інших форумах постійно ловлю себе на тому, що хочеться тикнути +/- 1 на цікавий допис. гарний спосіб швидко висловити свою згоду чи незгоду з дописувачем, не засмічуючи гілку
afterstep
28.07.2008, 22:04
гарний спосіб швидко висловити свою згоду чи незгоду
згода - чи незгода? ось у чому запитання?...
іноді хороший спосіб "загнати в мінус" альтернативу?...
==
взагалі - хороший інструмент - в сумі з ПП...
тішить, що ви починаєте трохи міняти свою думку...
І вупше...
Форум закрити,інет відключити,елєктрику відрубати,патиків не дати(скоро зима).
І всім видати по білому простирадлу...
По єдній штуці...
Liliyah Romanova
28.07.2008, 22:39
Файний у вас, Ромку, настрій нині...
Файний у вас, Ромку, настрій нині...
То в єнчу (http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=354243#post354243) гілку...
Поясніть, що знову змінилося з кармою?
levandivka
27.08.2008, 09:23
Поясніть, що знову змінилося з кармою?
Та тут, як в пісні:
А в остальном, прєкрасная маркіза,
Фсьо харашо, фсьо харашо!:cowboy:
Передбачається поверенння до нормального фунціонування...
Знову з"явилося деревце і залишилися пальці вверх і вниз. Нічаво нє панімаю!:shutup:
Карма - способ виртуального отношения к постам и к человеку. Положительное или отрицательное.
Единственное что плохо... нельзя к карме написать комментарий.
Зря вы ребята убрали репутацию... Пусть будет и то и другое. Прикольная чтука, честно говорю. Камменты видимые только модераторами и получателями весьма забавная вещь.
кстати... когда карма приходит... открывается "новые комментарии для кармы"))) Где млин комментарии то?)
Знову з"явилося деревце і залишилися пальці вверх і вниз. Нічаво нє панімаю!:shutup:
То не деревце а терези :)
Chortenia
29.08.2008, 17:48
То не деревце а терези :)
А в мене його немає :(
Маєте терези, коментуйте наздоровля
От тільки тепер виходить можна за допис додати два бали карми - із коментарем і просто пальцем... Хто буде зловживати - будемо карати кармою :)
Уважаемые модераторы... а может разделить понятие "карма" и "репутация". Я Знаю, движок это позволяет.
Общая идея такова: есть карма которая исчисляется в числовом значении а есть репутация, которая тоже исчисляется в числовом значении.
Какая между ними разница? Объясняю. Карма это как упрощённое отношение к постам... одобрение, отрицание. Репутация же более углублённая по смыслу и более ценная система. Т.К на неё стоит ограничение по части выставления и можно добавлять комментарии. Более того, возможно вам покажется интересным если профиль пользователя будет выглядеть примерно так. (http://forum.ej.ru/member.php?find=lastposter&t=285274)
В Этом тоже есть определённый смысл....
levandivka
29.08.2008, 20:06
із коментарем і просто пальцем...
Ги...
Пальцем вихідна кількість не лімітуєцця.
pukhnastyk
29.08.2008, 20:40
От тільки тепер виходить можна за допис додати два бали карми - із коментарем і просто пальцем... Хто буде зловживати - будемо карати кармою :)
А чому я не можу додати Вам карми за цей допис?:)
І взагалі сьогодні часто не виходить додати комусь карму, а висвітлюється наступне повідомлення:
pukhnastyk, Ви не маєте прав для доступу до цієї сторінки. Це може бути внаслідок таких причин:
Ваш обліковий запис має недостатньо прав для доступу до цієї сторінки. Ви намагаєтесь редагувати чужий допис, скористатися адміністративними повноваженнями чи іншими можливостями з обмеженим доступом.
Ви намагаєтесь написати допис, але Ваш обліковий запис вимкнений адміністрацію чи очікує активації.
:(:(:(
Я вроді ніяких "терактів" на ЛФ не скоїла!?:)
І що таке обліковий запис?
І ще один момент: карми, яку я раніше додавала форумлянам НЕМА! Є карми поставлені іншими учасниками ЛФ. Ніц не поніме...я...вроді не бен Ладен...А доступу до карми не дають...
хотів карму додати... видало:
Мих, У Вас нема прав для доступу до цієї сторінки. Це може бути викликано кількома причинами:
1. Ви намагаєтеся створити щоденник, хоча у Вас уже є один. Форумчани можуть мати лише по одному щоденнику
2. Ваш акаунт має недостатньо прав для доступу сюди. Ви намагаєтеся редагувати чиєсь повідомлення, використовувати адміністративні повноваження або інші опції обмеженого доступу?
3. Ви намагаєтеся написати повідомлення, але Ваш акаунт відключений адміністратором або очікує активації.
pukhnastyk
29.08.2008, 20:55
От тільки тепер виходить можна за допис додати два бали карми - із коментарем і просто пальцем... Хто буде зловживати - будемо карати кармою
О, нарешті - з'явилось :radist: моє "дякую!" біля Вашого допису.:)
І тепер не буде проблем з виставлянням карми?:rolleyes:
А карми, виставлені мною раніше іншим форумлянам будуть чи треба "всьо по новій"?:scare:
pukhnastyk
29.08.2008, 20:58
хотів карму додати... видало:
Маю такі самі проблемки з кармою...цілий день "мучусь":download:
Так що Ви не одні, нас багато...:)
Stolobut
30.08.2008, 00:13
Proponuju zaminyty same slowo! ce jak kompromis!
ckorpionsha
30.08.2008, 23:40
А я сьоні хочу комент написати до карми, а мені пише за останню добу ви наклацали забагато(ну типу так). Який ліміт?
1. Перш ніж впливати на карму інших учасник повинен мати хоча би 5 очок карми і не менше 20 дописів на форумі.
2. Обмеження добової кількості карми знято
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008