КПК

Показати повну версію : Москаль і бандерівці. Історія з перших вуст

MARTINI
18.07.2008, 13:25
Інтерв"ю з москалем про те, як він жив і працював після війни у одному із сіл Яворівського району Львівщини (кажуть то був найбільш бандерівський район :)) Легке чтиво

http://www.lvivpost.net/content/view/646/307/

Ser tabu
15.08.2008, 16:58
А ви пам'ятаєте хоча б один випадок в університеті або вже на роботі в школі, щоб вам сказали: от, москаль приїхав, забирайся, "чемодан, вокзал, Росія"?

- Ні, ніколи. І у Львові, і на роботі, протягом шести років у школі в Оселі до мене завжди ставилися доброзичливо. Батьки школярів завжди називали мене шанобливо: "Пан професор". Мене ніхто, ніколи не ображав і не кривдив. Я у своїй повісті "Москаль і бандерівці" про це пишу багато.

в цьому якраз дуже велика різниця. в мене виникає думка, що росіяни найбільші ксенофоби на планеті. хм..............

Степаныч
16.08.2008, 09:53
Інтерв"ю з москалем про те, як він жив і працював після війни у одному із сіл Яворівського району Львівщини (кажуть то був найбільш бандерівський район :)) Легке чтиво

http://www.lvivpost.net/content/view/646/307/

Сподобалося.

borkhes
18.08.2008, 16:53
в цьому якраз дуже велика різниця. в мене виникає думка, що росіяни найбільші ксенофоби на планеті. хм..............

Чому ж вона виникає у вас зараз? Чи вам хтось у Росії говорів що вам треба їхати до дому?

S_Fighter
18.08.2008, 21:16
Чому ж вона виникає у вас зараз
Тому що більшість росіян не терплять інакомислячих. Така риса ще з часів СРСР унаслідувана.

Дальневосточник
19.08.2008, 11:44
Тому що більшість росіян не терплять інакомислячих. Така риса ще з часів СРСР унаслідувана.У меня есть уверенность, что пишет молодой человек, не знавший по настоящему жизни в эсэсэсэрии... :D
Инакомыслие - это было основное состояние людей в то время. Думать, что люди действительно верили, крича "ура!" в ответ на очередные "призывы ко дню...." - совершенно не верно... :)

І.Павлович
19.08.2008, 12:05
Думать, что люди действительно верили, крича "ура!" в ответ на очередные "призывы ко дню...." - совершенно не верно..
Не для образи: скільки Вам років? Більшості населення Росії а потім СРСРії(те-же..., но взгляд сбоку) було і є властивим вірити у заклики влади до останнього.На цьому базувалася ЗАВЖДИ система авторитарної держави. Я теж був таким, тому і знаю.

S_Fighter
19.08.2008, 12:20
Инакомыслие - это было основное состояние людей в то время.
Уточніть будь-ласка "то время". А може Ви пропустили фразу "в лагерях для политзаключенных"?

Дальневосточник
19.08.2008, 15:12
Я не скрываю своих данных - ни места, где живу (не Канада!!!!) - ни возраст (50) :)
Когда я пишу - инакомыслие было обычным делом - это значит, что и я, и окружающие меня люди не воспринимали серьезно "всеобщий одобрямс", это были некие условности, правила общежития. При этом в головах - именно "мысли" - совершенно не совпадали с официозом. Не надо думать, что не видно было всеобщей фальши и окружающей лжи...Парадные отчеты в прграмме "Время" - и очереди....Собственно - эсэсэсэрия и была подточена этим, как молью.
А вот лагеря - это для совершенно не желающих примеряться с той действительностью.Это - не только инакомыслие - а еще и инакодействие....

levandivka
19.08.2008, 15:48
А вот лагеря - это для совершенно не желающих примеряться с той действительностью.Это - не только инакомыслие - а еще и инакодействие....
Не зовсім ТАК.
У табори відправляли і без конкретного "дєйствія" і "мислія".

afterstep
19.08.2008, 16:22
А вот лагеря
тут ви дійсно "дали Маху", незважаючи на партіну приналежність того Маха :)

borkhes
19.08.2008, 16:29
Тому що більшість росіян не терплять інакомислячих. Така риса ще з часів СРСР унаслідувана.
Чім ви можете обґрунтувати такі висловлення? Ви жили в СРСР чи у Росії?

S_Fighter
19.08.2008, 16:39
Ви жили в СРСР чи у Росії?
Жив в СРСР до його розпаду.
Спілкуватися з людьми можна і на відстані, не обов"язково жити в Росії. От наприклад, як я з Вами спілкуюся...
Стосовно обгрунтування - достатньо бачити на російських каналах висвітлення останніх подій на Кавказі...
Скажіть чесно, що було б з Вами, якби Ви у своєму рідному місті вирішили б провести мітинг, присвячений, наприклад, висвітленню героїчної боротьби народів Кавказу проти російської окупації?

borkhes
19.08.2008, 16:51
Якщо я буду користуватися для обгрунтування телебаченням та наприклад цім форумом, то я зможу обгрунтувати війну з Україною... та що з того? Чи телебачення - це теж саме що й громадяни країни?

Дальневосточник
19.08.2008, 17:15
тут ви дійсно "дали Маху", незважаючи на партіну приналежність того Маха :)
Ничего не понял.... :)
С точки зрения банальной эрудиции, не каждый индивидуум, критически метафизирующий абстракции, способен опровергнуть тенденции парадоксальных эмоций....
Студенческий фольклор 70-х годов... :)

afterstep
19.08.2008, 17:35
Ничего не понял....
радистка Кет - дала Маху... Она не знала, что Мах - человек Мюллера....
==
- Абрам, я седня дала маху.....
но Мах же пару месяцев как в Израиль вьіехал?
- Нет, Абрам - я нонче 3 рубля потеряла...
- Ой, Сра - лучше бьі тьі дала Маху....
==

от саме в цьому місці... якщо в "класичній совдепії" "лагєря" було "імя прілагательноє" - то тут навіть не "наріцатєльноє", а "место повседневного и вездесущего имения..."

Дальневосточник
19.08.2008, 17:45
от саме в цьому місці... якщо в "класичній совдепії" "лагєря" було "імя прілагательноє" - то тут навіть не "наріцатєльноє", а "место повседневного и вездесущего имения..." Просто оторвано от контекста. Тут поинтересовались
Уточніть будь-ласка "то время". А може Ви пропустили фразу "в лагерях для политзаключенных"? я постарался изложить свой взгляд на различие распространенного в эсэсэре неверия в слова власти, критического к ним отношения (а что тогда - инакомыслие?) - и политзаключенными...

S_Fighter
19.08.2008, 17:59
а что тогда - инакомыслие?
Приклад: всім "втирали", що УПА - бандити. А є люди, у яких інша точка зору. Сьогодні більшість росіян вважають так само і вороже настроєні до опонентів. Чи я не правий? Це питання до пана borkhes.

afterstep
19.08.2008, 18:23
я постарался изложить свой взгляд на различие распространенного в эсэсэре неверия в слова власти
там було надто багато нюансів - всі "навскідку" - й не нагадаєш....
Такі теми краще обговорювати по совковому сценарію - "тісна" кумпанія на кухні під горілку... бажано - зі "стукач в компанії"

Danilo
26.08.2008, 12:34
Не зовсім ТАК.
У табори відправляли і без конкретного "дєйствія" і "мислія".
У минулу суботу був День прапора, в Київі на проспекті Леся Курбаса (50 лєтія Октября) повивішували державні прапорі, приємно дивитися...
Це я до того що треба вірити у справу, а не як той вчитель... І досі йому спокою не дає вільна Україна. Що взагалі він хотів висловити, якось не второпав?:) Вдруге ліниво вже перечитувати.

Додано через 3 години 7 хвилин
Не надо думать, что не видно было всеобщей фальши и окружающей лжи...Парадные отчеты в прграмме "Время" - и очереди....Собственно - эсэсэсэрия и была подточена этим, как молью.

"Не отсутствие еды, а отсутствие правды и совести, человечности и ума погубило империю зла."
Словом, читайте Солженицына. "Блаженны алчущие и жаждущие правды, ибо они насытятся".
14.08.2008 11:10

Валерия Новодворская http://www.grani.ru/opinion/novodvorskaya/p.139963.html

kertis
01.09.2008, 14:59
Просто оторвано от контекста. Тут поинтересовались
я постарался изложить свой взгляд на различие распространенного в эсэсэре неверия в слова власти, критического к ним отношения (а что тогда - инакомыслие?) - и политзаключенными...
Это не инакомыслие. Это люди плыли по течению. Например советский офицер ругающий у себя на кухне партийных чмошников, но исправно получающий доппаёк, служебные квартиры и прочие блага. Рабочий ворующий с завода, фарцовщик продающий из под полы. Это не инакомыслие а приспособленчество. Это естественно для людей. Никто не имеет право их судить. Все люди хотят жить и жить максимально хорошо в среде обитания.
Находятся люди которые мыслят по другому. Они хотят сломать саму среду, систему чтобы жить лучше, свободнее. Вот эти и есть инакомыслящие.

borkhes
02.09.2008, 01:48
Приклад: всім "втирали", що УПА - бандити. А є люди, у яких інша точка зору. Сьогодні більшість росіян вважають так само і вороже настроєні до опонентів. Чи я не правий? Це питання до пана borkhes.

Після того, як більшість росіян побачила ставлення до їх країни з боку України вони і сучасну українську владу вважають ворогом, а також деяких українців. І мені дуже важко говорити їм, що це не так. Це у перше.

По-друге: так, я вважаю тих, хто воював з моїми дідами – бандитами. І я ніколи не повірю, що всі хто воював з боку німців на Україні – це люди всі як один воювали за незалежну Україну. Також я не стверджую, що там таких не було, але це дуже складне питання і його треба вирішувати між двома країнами. Але сьогодні Україна не може вирішити це питання у своїх межах, у своєму суспільстві, чи може вона вирішити це питання з іншими країнами?

ОФФТОП: Це дуже легко – сказати, що всі, хто підтримує московську точку зору – зрадники, але це не вирішує проблему. Як говорять російської: "Все геи, а я Д"Артаньян". Я також не згоден з тім, що усе не добре, що робила влада на Україні – це указівки Москви, бо політика терору це один бік, а з другого боку доноси та вбивства робили українці також. Історичні питання – це дуже складна тема. Але нажаль, що сучасна влада не хоче вирішувати це питання, до речі народ також. Сучасна Україна хоче відійти від спільного минулого, це її вибір. Але питання буде чекати стільки, скільки треба.

levandivka
02.09.2008, 15:18
І мені дуже важко говорити їм, що це не так. Це у перше.
Що Вам "уперше"?
Моя твоя нє понімай.

borkhes
02.09.2008, 15:39
Левандівке, за темою щось є?

І.Павлович
02.09.2008, 15:40
я вважаю тих, хто воював з моїми дідами – бандитами.А з прадідами? Біла Гвардія то теж були бандити, чи люди, що зі зброєю у руках відстоювали свою точку зору на майбутнє?

levandivka
02.09.2008, 15:44
за темою щось є?
Не заглядав я за неї.
Є по спілкуванню на Форумі. Поважайте форумлян, не ґвалтуйте мову (або додавайте переклад зрозумілою мовою).

І.Павлович
02.09.2008, 15:44
А з прадідами? Біла Гвардія то теж були бандити, чи люди, що зі зброєю у руках відстоювали свою точку зору на майбутнє?До речі, вони складали майже 15% партизан окупованої Франції, а в Громадянську розстрілювали комуністів...

borkhes
02.09.2008, 15:51
Шкода, але в мене нікого не було в Білої Гвардії. :) Ще питання? Мабуть хочете знати як я ставлюся до того, що відбувалося у початку минулого століття чи самі щось хочете розповісти?

До речі, вони складали майже 15% партизан окупованої Франції, а в Громадянську розстрілювали комуністів...Ви вважаєте, що якщо я громадянин РФ, то обов*язково комуніст? :D

І.Павлович
02.09.2008, 16:01
Але , мабуть, були у Червоній армії. А під комуністами я мав на увазі представників влади і червоної армії на той час. А Ваш дід чи прадід не воювали у громадянську?І не робіть вигляду, що не розумієте того, що я мав на увазі.

borkhes
02.09.2008, 16:21
Дід воював з фашистами. Бабка пам*ятає німецьку окупацію та постійний голод якій був тоді. Один прадід в мене з селян, другий жив в місті в окремому кам*яному будинку та володів мануфактурою. Що ви мене зараз пропонуєте?

І.Павлович
02.09.2008, 16:37
Я не пропоную, а пояснюю:УПА(чи бандерівці) , як і Біла Гвардія дещо раніше, були людьми, що зі зброєю відстоювали своє бачення майбутнього України. Влада в якості інструменту використовувала армію і каральні органи, рядові представники яких теж ставали жертвами цієї війни і це не означає, що з протилежної сторони були бандити.

borkhes
03.09.2008, 12:08
Тобто ви вважаєте, що там усі "були людьми, що зі зброєю відстоювали своє бачення майбутнього"?

І.Павлович
03.09.2008, 13:47
У подавляючій більшості - так. Невеликий процент "риб-прилипал" є буть-де.

Дальневосточник
03.09.2008, 14:28
Тобто ви вважаєте, що там усі "були людьми, що зі зброєю відстоювали своє бачення майбутнього"?Я считаю, что гражданская война пришла на ЗУ на 20 лет позже...При таком рассмотрении проблемы - становиться многое понятней и яснее... Вот только не все это хотят видеть - и примерившись с Белой гвардией продолжают воевать с УПА.... Сие не относиться к нахтигалю и прочей сс-овской швали. Я не путаю тех, кто воевали с гитлером и со сталиным - и тех, кто лизал гитлеру зад...

Romko
03.09.2008, 14:38
Я считаю, что гражданская война пришла на ЗУ на 20 лет позже...При таком рассмотрении проблемы - становиться многое понятней и яснее... Вот только не все это хотят видеть - и примерившись с Белой гвардией продолжают воевать с УПА.... Сие не относиться к нахтигалю и прочей сс-овской швали. Я не путаю тех, кто воевали с гитлером и со сталиным - и тех, кто лизал гитлеру зад...
В "Нахтігалі" вояки УПА проходили вишкіл.
Чомусь ви не хочете збагнути,що в ті роки (та і пізніше) ворогом №1 був срср і большевицька чума.І всі,хто боровся з ним,були союзниками.
Політичні вказівки ОУН Бандери травень, 1941 р.

Вступ

ОУН використає війну з СССР для розгорнення боротьби за Суверенну Соборну Українську Державу, для прискорення її здобуття. (...)

II. Збройний зрив

Засяг революції: пірвати маси до боротьби з Москвою, до боротьби на всіх ділянках життя, а передусім збройної.(...) Водночас наша пропаганда - наставлена на здемобілі-зування військових ворожих частин і перетягнення їх у наші лави та творення спільно з ними української визвольної революційної армії, у склад якої беремо всіх українців та членів поневолених Москвою народів, проголошуючи велику мету нашої боротьби: Революцію на 1/6 земної кулі з ідеями: свободи народам, свободи людині й соціяльної справедливости. (...)

III.Вмарш чужих військ на Україну й Українська Державність

1. Якщо фронт боротьби третіх держав з Москвою буде пересуватися через українські землі, тоді військова окупація України подібними чужими військами неминуча. (...) 2. Наше завдання в такій ситуації: не допустити, щоби Україна була тільки тереном розгри чужих сил з нашим ворогом, а вслід за тим об'єктом чужого володіння. Навпаки, власною боротьбою, будуванням власної держави власними силами та за власною ініціятивою здобути собі ролю підмету і партнера, учасника війни та співтворця нового ладу на руїнах Московської імперії. Відкидаємо ролю обсерватора та пасивно-вичікуючу поставу супроти подій, що йдуть на українській землі, а зокрема супроти війни інших держав проти Москви і їхнього порядкування. 3. Для того держави, які ведуть боротьбу з Москвою і не ставляться вороже до України, трактуємо як природних союзників. (...) 4. Основною передумовою того є визнання і пошанування з боку тих держав суверенности і соборности України та дійсно позитивне ставлення до української державности. (...) 5. Дальше відношення України до тих держав залежатиме від того, як вони будуть трактувати і шанувати права та життєві вимоги України.
ОУН у світлі постанов Великих Зборів. Конференцій та інших документів з боротьби. 1929-1955, б. д.- Мюнхен, 1955 / С. 48-52.

Дальневосточник
03.09.2008, 14:48
В "Нахтігалі" вояки УПА проходили вишкіл..Оправдать можно что угодно. Один из "перефарбувавшихся" нацилнал-демократов - из преподавателей истоии кпсс в высшей совтпартшколе оправдывался - "мы разрушали ссср изнутри"... :)
Ага, щас...

Romko
03.09.2008, 16:02
Оправдать можно что угодно. Один из "перефарбувавшихся" нацилнал-демократов - из преподавателей истоии кпсс в высшей совтпартшколе оправдывался - "мы разрушали ссср изнутри"... :)
Ага, щас...

Наша пісня гарна,нова...
Комуняки і совєти були для нас набагато більшим ворогом.ніж наці.

Дальневосточник
03.09.2008, 16:09
Наша пісня гарна,нова...
Комуняки і совєти були для нас набагато більшим ворогом.ніж наці.Знов за рибу грошi.... :)
Тут надо определиться - бороться за национальную независимость - это неприятие ЛЮБОГО завоевателя - или одних завоевателей гоним, а другим дупу лижем... Только во втором случае - это не борьба за независимость, этому есть другое название....
Прошу простить за резкость. Попытки обеления фашизма - для меня не повод пустого трепа....

Romko
03.09.2008, 16:27
Наша пісня гарна нова...
Фашизм - зашмарканий пацанюра в коротких штанцях,в порівнянні з комунізмом.
Для боротьби з тими виродками треба було застосовувати любі методи.

І.Павлович
03.09.2008, 16:28
Що ви мене зараз пропонуєте?http://oun-upa.org.ua/ru/history.html Я пропоную Вам дуже уважно прочитати до кінця цю статтю, звернувши увагу на виділені терміни і почитати про них. Це займе досить багато часу, але Ви знатимете позицію більшості форумлян. Стаття відзначаеться ще й вітсутністю емоцій.

Дальневосточник
03.09.2008, 16:40
Для боротьби з тими виродками треба було застосовувати любі методи. Меньше всего мне бы хотелось тягаться за чубы именно с Вами... Я все-же считаю, что не все средства хороши...
Мне Маркса жаль: его наследство
свалилось в русскую купель;
здесь цель оправдывала средство
и средства обосрали цель.
Игорь Губерман

S_Fighter
03.09.2008, 21:26
Після того, як більшість росіян побачила ставлення до їх країни з боку України вони і сучасну українську владу вважають ворогом, а також деяких українців. І мені дуже важко говорити їм, що це не так. Це у перше.
Росіяни не ПОБАЧИЛИ ставлення, їм ПОКАЗАЛИ страшненьку казочку російські ЗМІ.
По-друге: так, я вважаю тих, хто воював з моїми дідами – бандитами. І я ніколи не повірю, що всі хто воював з боку німців на Україні – це люди всі як один воювали за незалежну Україну. Також я не стверджую, що там таких не було, але це дуже складне питання і його треба вирішувати між двома країнами. Але сьогодні Україна не може вирішити це питання у своїх межах, у своєму суспільстві, чи може вона вирішити це питання з іншими країнами?
А я вважаю бандитами і катами тих, хто розстріляв чи ще якось замордував мого прадіда, вивіз у Сибір мою прабабку, пограбували мою родину... А тих, хто без надії на перемогу боровся з тими бандитами і вбивав їх - вважаю героями. Так питання дуже складне, але Україна вирішує це питання у своїх межах, руйнуючи радянські стереотипи у поглядах на історію нашої країни і "допомога" старшого брата, чи коментарі містера Пу тут абсолютно ні до чого.

І.Павлович
04.09.2008, 10:55
хто воював з боку німців на Україні Знову ж таки запрошую почитати інфу за адресою, яку я надав на попередній сторінці цієї теми.
А у 39-му збоку німців воювала Червона Армія...

borkhes
10.09.2008, 01:53
Росіяни не ПОБАЧИЛИ ставлення, їм ПОКАЗАЛИ страшненьку казочку російські ЗМІ.

А я вважаю бандитами і катами тих, хто розстріляв чи ще якось замордував мого прадіда, вивіз у Сибір мою прабабку, пограбували мою родину... А тих, хто без надії на перемогу боровся з тими бандитами і вбивав їх - вважаю героями. Так питання дуже складне, але Україна вирішує це питання у своїх межах, руйнуючи радянські стереотипи у поглядах на історію нашої країни і "допомога" старшого брата, чи коментарі містера Пу тут абсолютно ні до чого.
Росіяни також їздять до України та можуть почути те, що про них говорять. Не треба дивитись ЗМІ, коли можна почути громадян країни. Чи ви не погоджуєтесь, що сьогоднішнє ставлення українців до росіян погане?

Треба згадати, що російське слово «вертухай» з’явилося від того що багато охоронців у Сибіру було з України… Згадати те, що «червоний терор» почав Сталін, Берія та були вони грузини. Ягода був єврей. Це Ягода створів «ГУЛАГ» де загинуло багато громадян СРСР. Ви пропонуєте мене вважати бандитами та катами всіх грузин, євреїв, руських, українців? Всіх разом?

Коментарі РФ до чого коли розмова іде про участь росіян у тому, що тоді відбувалося. Це була єдина країна і сьогодні не може бути так, що різні частини колишнього СРСР мають різний погляд на те, що було колись.

levandivka
10.09.2008, 06:56
Чи ви не погоджуєтесь, що сьогоднішнє ставлення українців до росіян погане?
А багато ТАКих, що погодяться?

Степаныч
10.09.2008, 07:03
А багато ТАКих, що погодяться?Є серед українців такі виродки, є.Росіяни не ПОБАЧИЛИ ставлення, їм ПОКАЗАЛИ страшненьку казочку російські ЗМІ.Ну не знаю... ЗМІ для того і ЗМІ, щоб "казочки показувати".
А я вважаю бандитами і катами тих, хто розстріляв чи ще якось замордував мого прадіда, вивіз у Сибір мою прабабку, пограбували мою родину... А тих, хто без надії на перемогу боровся з тими бандитами і вбивав їх - вважаю героями. Так питання дуже складне, але Україна вирішує це питання у своїх межах, руйнуючи радянські стереотипи у поглядах на історію нашої країни і "допомога" старшого брата, чи коментарі містера Пу тут абсолютно ні до чого.В цілому погоджуюся. Є заперечення у деталях.

levandivka
10.09.2008, 07:10
виродки, є.
І шо? На облік поставили?

для того і ЗМІ, щоб "казочки показувати"
А я думав, для інформування. Це в совку тільки дезою годували. Вважаєте нормою?

Степаныч
10.09.2008, 07:16
І шо? На облік поставили?Нє. За шо?
А я думав, для інформування. Це в совку тільки дезою годували. Вважаєте нормою?Ну Ви ж доросла людина! Коли це ЗМІ були для інформування??? Для "оболваніванія"!

levandivka
10.09.2008, 07:29
Коли це ЗМІ були для інформування??? Для "оболваніванія"!
Кожному - своє. :)
Нє?

Степаныч
10.09.2008, 07:33
Кожному - своє. :)
Нє?
Ну да! А ЗМІ усім!:)

levandivka
10.09.2008, 08:07
А ЗМІ усім!
Звичайно! Але там, де вони є різні - "усім різні".
Нє?

Степаныч
10.09.2008, 08:30
Звичайно! Але там, де вони є різні - "усім різні".
Нє?Ну, не знаю. Теоретично допускаю, але реально не бачив.

S_Fighter
10.09.2008, 10:34
Ви пропонуєте мене вважати бандитами та катами всіх грузин, євреїв, руських, українців? Всіх разом?

Я Вам нічого не пропоную... Я не вважаю бандитами ні росіян ні євреїв ні грузинів... Зло не має національності... Я вважаю бандитами тих людей, які репресували мою сім"ю, а якої національності вони були - неважливо для мене. І ще я вважаю злочинним комуністичний режим та його прислужників. А героями вважаю людей, які боролися з тим режимом за вільну та незалежну Україну.

Мих
10.09.2008, 10:40
Я Вам нічого не пропоную... Я не вважаю бандитами ні росіян ні євреїв ні грузинів... Зло не має національності... Я вважаю бандитами тих людей, які репресували мою сім"ю, а якої національності вони були - неважливо для мене. І ще я вважаю злочинним комуністичний режим та його прислужників. А героями вважаю людей, які боролися з тим режимом за вільну та незалежну Україну.
Та то правда, шо всі одинакові і рівні, АЛЕ хтось любить сало, а хтось сельодку, водку і чєчьотку.... і слів з пісні не викинеш, нє?

borkhes
10.09.2008, 11:33
...російське слово «вертухай» з’явилося від того що багато охоронців у Сибіру було з України… Згадати те, що «червоний терор» почав Сталін, Берія та були вони грузини. Ягода був єврей. Це Ягода створів «ГУЛАГ» де загинуло багато громадян СРСР....і слів з пісні не викинеш, нє?:clapping:

deimosik
10.09.2008, 11:35
Насправді "вертухай" - це елітна модель телефону для охоронців в тюрмі :cowboy:

Гена Букин
11.09.2008, 01:38
Це в совку тільки дезою годували. Вважаєте нормою?
Ну, сейчас в демократических сми дезы не меньше. За примерами далеко ходить не надо;)

levandivka
11.09.2008, 08:29
в демократических сми дезы не меньше.
Що все - деза? Як в "Правді"?

Наше Літо
06.10.2008, 12:59
наштовхнулась на цікаве інтерв"ю одного ветерана, який був організатором підпілля на Донбасі в 1941 - 1943 рр - Євгена Стахіва

кілька цитат:

в УПА не було жодного червоно-чорного знаку! Тільки синьо-жовті та жовто-сині прапори, бо то були бандерівці та мельниківці. Упівці бандерівського напрямку стояли на позиції синьо-жовтий прапор, а мельниківці - жовто-синій, а червоно-чорні кольори з'явились в Україну допіру в 1991-1992 роках.
..- Червоно-чорний прапор - це є фашизм! Бо тільки більшовики, фашисти та італійські фашисти Муссоліні зробили партійні прапори державними. ...Червоно-чорний прапор - це прапор провокаторів.

Я казав, що був тут у 1990 році. Тоді ще був Радянський Союз, який тут всім керував і вже тоді у Львові з'явилась УНА-УНСО. Вони ходили з червоно-чорними прапорами. І УНА-УНСО було створене не українськими патріотами, а більшовиками. Створило його КГБ для провокацій.
Бажаєте доказів? Перед проголошенням незалежності я був у Львові і мешкав у готелі «Жорж». Вийшов я на балкон, дивлюся, а по тій дорозі, що зараз є проспект Шевченка, марширує УНА-УНСО - десь 80 хлопців в камуфляжі, і вони несуть червоно-чорні прапори і співають: «Смерть, смерть, ляхам смерть, смерть московсько-жидівській комуні». Так вони ходили по колу цілу годину. А я якраз їхав до Києва і був знайомий із головою комісії зовнішніх справ в парламенті України, і я йому кажу, що українці мають страшне клеймо, що ми є антисеміти, а в Європі антисемітизм є рівний із фашизмом, і ми можемо сильно потерпіти. Ви є при владі, і ви маєте з цим щось зробити. А він мені каже, що бачив цю атракцію ввечері на російському телебаченні. Руські вже там були! В КГБ це все організували, щоб світ вже знав, хто то є українці.

Бандера хотів повертати назад до тоталітаризму, що було погано для українського народу. Отже той, хто хоче зводити пам'ятник Бандері, той бажає повертатись до тоталітаризму. Бандері, який не знав, що тут робиться, - пам'ятники, а тим, хто тут воював, що? Шухевичу мають бути пам'ятники, а не Бандері!

30 червня 1941 року у Львові проголошується незалежність України і у всіх наших проголошеннях було написано - «Хай живе Гітлер!» Бо ми надіялися, що будемо об'єднаною країною в новій Європі, хоч і розуміли, що так звана «Нова Європа» - це буде гітлерівський СРСР! Ми готові були задля об'єднання України стати німецьким васалом. І зараз я кажу, що німці добре зробили, що нас тоді розігнали, бо ми би ніколи не мали самостійної України. Нас би світ прокляв, що ми є прислужники німецькі!
Вони арештували наш уряд. Мої колеги хваляться, що ми почали воювати проти німців. Ні. Це німці нас змусили з ними воювати. Я був такий самий германофіл, як і всі другі, але коли вже почали німці шукати за мною, то і я став з ними воювати.
Але чекайте, як Сталін заключив договір з Гітлером, то це що, було добре? А як ми заключили договір з Гітлером, то є зле?

Зараз говорять ОУН-УПА, і це є більшовицька провокація. Було ОУН і УПА. Хто об'єднує ОУН та УПА, той провокатор. А тепер ще й зачали додавати дивізії ОУН-УПА.
...Бандерівці кажуть, що як буде признання УПА, то одночасно має бути признання і ОУН, що є неможливим!

http://zaxid.net/article/24765/

smeet
08.10.2008, 15:55
волинські болота мало сприяють націоналізму, скоріше -- карпатські гори...;)
Війська УПА якраз діяли на Волині.
"Вибір був. Мені доводилося розмовляти про це з сотнями повстанців з усіх земель України - найчастіше з Полісся і Волині "
"Влітку 1943 року УПА визволила від німців територію, більшу від багатьох європейських держав - Волинь, Полісся, Рівенщину і частину Поділля. Невдовзі до них приєдналися ще Західна Холмщина, частина Житомирщини. Багато міст і містечок, як Любашів, Колки, Острожець, Камінь-Каширський і інші, були вільними аж до приходу більшовицьких військ. І скрізь у цій визволеній від окупантів державі, що її обороняла УПА, йшло нормальне, якщо можна говорити в час війни про нормальність, життя: люди народжувалися, одружувалися, вчилися, господарювали і... воювали з ворогами, яких нам тоді, на жаль, не бракувало. "
"З самого початку до УПА зголошувалися колишні солдати ЧА, які залишилися на місцях свого постою і не хотіли йти в німецьку неволю. Були вони різних національностей і з різних країв СРСР. Зголошувалися також солдати із сателітних німецьких армій - мадяри, словаки, югослави, а також... німці, які не хотіли воювати за програну справу. Багатьом із них ми допомогли дістатися до своїх країв, інші залишались і воювали разом з нами за нашу і свою волю. А вже навесні 1943 року виникла потреба у створенні окремих відділів за національним визначенням, чи, як тоді говорили, - відділи нацменів. Так зорганізовано було відділи: вірменський, узбецький, казахський, ... і російський. "
ДО ПИТАННЯ СТВОРЕННЯ УПА
Сергій КАЧИНСЬКИЙ
25.Oct.2007

Гена Букин
08.10.2008, 21:00
Народ, а вот статейка про флаг.... типа черно красного не было никогда... правда или нет?

Чернобылец
09.10.2008, 06:24
Війська УПА якраз діяли на Волині.
"Вибір був. Мені доводилося розмовляти про це з сотнями повстанців з усіх земель України - найчастіше з Полісся і Волині "
"Влітку 1943 року УПА визволила від німців територію, більшу від багатьох європейських держав - Волинь, Полісся, Рівенщину і частину Поділля. Невдовзі до них приєдналися ще Західна Холмщина, частина Житомирщини. Багато міст і містечок, як Любашів, Колки, Острожець, Камінь-Каширський і інші, були вільними аж до приходу більшовицьких військ. І скрізь у цій визволеній від окупантів державі, що її обороняла УПА, йшло нормальне, якщо можна говорити в час війни про нормальність, життя: люди народжувалися, одружувалися, вчилися, господарювали і... воювали з ворогами, яких нам тоді, на жаль, не бракувало. "
"З самого початку до УПА зголошувалися колишні солдати ЧА, які залишилися на місцях свого постою і не хотіли йти в німецьку неволю. Були вони різних національностей і з різних країв СРСР. Зголошувалися також солдати із сателітних німецьких армій - мадяри, словаки, югослави, а також... німці, які не хотіли воювати за програну справу. Багатьом із них ми допомогли дістатися до своїх країв, інші залишались і воювали разом з нами за нашу і свою волю. А вже навесні 1943 року виникла потреба у створенні окремих відділів за національним визначенням, чи, як тоді говорили, - відділи нацменів. Так зорганізовано було відділи: вірменський, узбецький, казахський, ... і російський. "
ДО ПИТАННЯ СТВОРЕННЯ УПА
Сергій КАЧИНСЬКИЙ
25.Oct.2007

АРМІЯ БЕЗ ДЕРЖАВИ

Отаман Тарас Бульба-Боровець

http://zustrich.quebec-ukraine.com/lib/bulba_table.htm

На тлі такої невиразної політичної ситуації України народжувалася наша нова революційно-партизанська армія. Від 22. 6.1941 р. автоматично перестало існувати Українське Національне Відродження, а на його місце зродилася Українська Повстанська Армія. Я сам перестав бути „Байдою", а прибрав собі нове воєнно-революційне ім'я й почав підписувати всі накази та документи, як „Отаман Тарас Бульба".

Хоч ми офіційно й проголосили Українську Повстанську Армію, але на практиці ніякого повстання на початку німецько-совєтської війни проти будь-кого не піднімали. Не було проти кого вести повстання. Комуністична державна влада та її армія блискавично і в паніці залишала нашу територію, а проти німців у червні 1941 року не був ще час повставати. Наша стратегія диктувала нам зовсім інший хід подій. Ми обмежувались малою партизанською акцією.

Початкові дії УПА покищо були невеликі. Ми навмисне не вступали в бої з відступаючими військами Червоної армії, а полювали головним чином на банди НКВД.

Німецькі війська Поліської котловини зовсім не пробували здобувати, а її попросту обійшли. Одна група пішла по лінії Гродно-Мінськ-В'язьма-Москва, а друга — по лінії Люблін-Рівне-Житомир-Київ.

artobstrel
30.11.2008, 00:11
цікаво коли УПА проголошувала себе "Українською" які вона мала на увазі територіальні межі???? щось здається маловерогідним, як Херсонські, Луганські, Харківські або Одесські уркаїнці вітали створення нібито своєї повстанської армії ???? може краще було назватися якось простійше, наприклад "Повстанська армія окремих західноукраїнських регіонів, кому радянська влада дуже не подобається через свою чмошність" ПАОЗРКРВДНЧСЧ ???? здається цікава думка яку можливо провести через усу історію, яку ми бачемо в підручниках сучасної школи, де слово "українське" ліплять усьому чим можно пишатися, та за що не соромно ... гм ..

Початкові дії УПА покищо були невеликі. Ми навмисне не вступали в бої з відступаючими військами Червоної армії, а полювали головним чином на банди НКВД.

еще бы регулярные части могли и огрызнутся, а милиционерам накостылять, эта пожалуйста

пупер
30.11.2008, 03:07
еще бы регулярные части могли и огрызнутся, а милиционерам накостылять, эта пожалуйста
опа, ще один "свіжий погляд".... :)))
прошу сказати: а коли нквд стало міліціонерами?...

artobstrel
30.11.2008, 03:22
прошу сказати: а коли нквд стало міліціонерами?...
МВД создали если не ошибаюсь в 53-м, до этого, кроме всего прочего милиция и пожарные были в системе НКВД, что до свежести, тут все свежее...

пупер
30.11.2008, 03:32
МВД создали если не ошибаюсь в 53-м, до этого, кроме всего прочего милиция и пожарные были в системе НКВД, что до свежести, тут все свежее...
ясно, я зрозумів.... :)
ваш попередній допис, це, так би мовити, метафора...
"накостиляти міліціонерам" замість "вбити чекіста" (ката, вбивцю, маніяка)...

levandivka
30.11.2008, 03:33
милиция и пожарные были в системе НКВД
Тобто, коли УПА "полювали за бандами НКВД" - ловили пожежників і міліцію? (а не провокативні боївки)

пупер
30.11.2008, 03:36
Тобто, коли УПА "полювали за бандами НКВД" - ловили пожежників і міліцію? (а не провокативні боївки) я так думаю, що написати "дружинників" замість "міліціонерів" -- це була би вже не метафора, а суттєве перебільшення... :mocking:

levandivka
30.11.2008, 03:42
А які ж дружинники, коли "ЧА відступала"? Тільки міліціонери могли бути.

artobstrel
30.11.2008, 04:18
.... цікаво, з яких міркувань, "банди" ЧКістів, залишалися після відходу ЧА? справді цікаво?

пупер
30.11.2008, 05:04
.... цікаво, з яких міркувань, "банди" ЧКістів, залишалися після відходу ЧА? справді цікаво?
та нічого дивного...
наприклад, у 1917-уроці в петербурзі залишилася банда...

artobstrel
30.11.2008, 05:06
та нічого дивного...
наприклад, у 1917-уроці в петербурзі залишилася банда...

так завжди буває, коли немає влади своєї, владу отримує хтось іншій, до речі, банда та вони - банда, але підтримка в них була шалена ...

пупер
30.11.2008, 05:09
так завжди буває, коли немає влади своєї, владу отримує хтось іншій, до речі, банда та вони - банда, але підтримка в них була шалена ... можна я вгадаю?!!
підтримка серед п’яної матросні?... ;)

artobstrel
30.11.2008, 05:14
ага, мільони п’яних матросів, по всій Росії, у томи числі и українські "матроси" з Харкова, Київа, і .т.д.

пупер
30.11.2008, 05:18
ага, мільони п’яних матросів, по всій Росії, у томи числі и українські "матроси" з Харкова, Київа, і .т.д.
ой, а давайте тоді ще й ненароджених порахуємо?
тих, хто почне захоплюватися комуністами колись в майбутньому!

artobstrel
30.11.2008, 05:22
й, а давайте тоді ще й ненароджених порахуємо?

до цього я про "нероджених порахувать" чув від пана-містера Юсченка, коли він "голодоморив" в ефір, але безглуздо стверджувати що Ілліч, м.ф. і тисяча матросів усі Імперію раскомунізділі ...

пупер
30.11.2008, 05:39
до цього я про "нероджених порахувать" чув від пана-містера Юсченка, коли він "голодоморив" в ефір, але безглуздо стверджувати що Ілліч, м.ф. і тисяча матросів усі Імперію раскомунізділі ...
ви "скромно" промовчали про те, що "симбірський цирюльник" всіх, хто не хотів добровільно віддавати йому своє майно, велів розстрілювати за "законами революційного часу"...
"забули" також розповісти, що метою німецького командування не була нова російська держава, німцям головне було війну припинити, вони і припинили -- за допомогою бандитів-каторжан...
бандюкам пощастило, таке щастя випадає не часто..
не знаю, хто поміг цим "революціонерам", але релігію і Бога вони дуже ненавиділи...

що стосується голодомору, то у нас є гілка присвячена цій трагедії, можете там відмітитися...
мені буде цікаво почитати "нові думки" з цього приводу...

artobstrel
30.11.2008, 12:32
ви "скромно" промовчали про те, що "симбірський цирюльник" всіх, хто не хотів добровільно віддавати йому своє майно, велів розстрілювати за "законами революційного часу"...
"забули" також розповісти, що метою німецького командування не була нова російська держава, німцям головне було війну припинити, вони і припинили -- за допомогою бандитів-каторжан...
бандюкам пощастило, таке щастя випадає не часто..
не знаю, хто поміг цим "революціонерам", але релігію і Бога вони дуже ненавиділи...

що стосується голодомору, то у нас є гілка присвячена цій трагедії, можете там відмітитися...
мені буде цікаво почитати "нові думки" з цього приводу...

ось нарешті, обгрунтовно, Ви мабуть мене не вірно зрозуміли, на мій особистий, погляд Ілліч - падлюка яких мало, але казати, що купка пяних матросів в усьому винна - мрак, народна підтримка у Ілліча була дуже висока, за що тпотім народ і отримав ..... а що він німецький агент - 100%

gryvul
30.11.2008, 13:13
Найперше про червоно-чориний прапор. Сам Стахів - двійкар. Це така частина колишніх націоналістів, які опинилися в еміграції і внаслідок психічного шоку дуже перейнялися демократичними цінностями. Цим скористалися в 1950-х роках радянські спецслужби. Особливо, після арешту в 1954 р. Кука, зливання інформації Кімом Філбі про Матвійчука і т.д. в КГБ з`явилася можливість внести суперечність в еміграційне середовище. для того було використані зв`язки і шифри заарештованих і сфабриковані листи "з краю" (тобто від воюючої України) про недовіру Бандері, про потребу демократизації тощо. Частина емігрантів цим листам повірили, але більшість звернула увагу на мовні звороти, нехарактерні для тих, які ніби-то були підписані. в результаті утворилися "двійкарі", т.зв. "демократичні націоналісти", до яких і Стахів належить. Тому він ДУЖЕ не любить Бандери і готовий все сказати, щоб очорнити його. То називається старечий маразм. До речі особисто з ним дуже важко говорити, бо сам "демократ" в приступі старечого е-е-е ну, не маразму, а самозалюблення не сприймає інших думок.
А червоно-чорний прапор був завтерджений офіційним стягом ОУН ще в 1929 р., до того був прапором пластового куреня "Лісові Чорти", а ще раніше - в першу світову червоно-чорні стрічки носили члени Лицарства Залізної Остроги, як символ червоної краві героїв на чорній українській землі. І що тут фашистського чи нацистського?

Тепер щодо червня 1941р. НКДБ (народний комісаріат державної безпеки, пізніше просто комітет відповідний) було створене в лютому 1941р. Принаймні по наказу. А до того всі справи міліційні, політично-репресивні належали до НКВС (внутрішніх справ). В тому числі до системи входили і прикордонні війська.
Суто міліцією (участковими) були місцеві жителі, на яких ніхто і не нападав. Мова як про ворогів, йшла найперше, про слідчих та інших енкаведистів, тобто із числа кадрових чекістів.

artobstrel
30.11.2008, 13:54
але не зрозуміло навіщо підрозділам НКВС залишатися після відходу регулярної армії?

Найперше про червоно-чориний прапор. Сам Стахів - двійкар. Це така частина колишніх націоналістів, які опинилися в еміграції і внаслідок психічного шоку дуже перейнялися демократичними цінностями. Цим скористалися в 1950-х роках радянські спецслужби. Особливо, після арешту в 1954 р. Кука, зливання інформації Кімом Філбі про Матвійчука і т.д. в КГБ з`явилася можливість внести суперечність в еміграційне середовище. для того було використані зв`язки і шифри заарештованих і сфабриковані листи "з краю" (тобто від воюючої України) про недовіру Бандері, про потребу демократизації тощо. Частина емігрантів цим листам повірили, але більшість звернула увагу на мовні звороти, нехарактерні для тих, які ніби-то були підписані. в результаті утворилися "двійкарі", т.зв. "демократичні націоналісти", до яких і Стахів належить. Тому він ДУЖЕ не любить Бандери і готовий все сказати, щоб очорнити його. То називається старечий маразм. До речі особисто з ним дуже важко говорити, бо сам "демократ" в приступі старечого е-е-е ну, не маразму, а самозалюблення не сприймає інших думок.
А червоно-чорний прапор був завтерджений офіційним стягом ОУН ще в 1929 р., до того був прапором пластового куреня "Лісові Чорти", а ще раніше - в першу світову червоно-чорні стрічки носили члени Лицарства Залізної Остроги, як символ червоної краві героїв на чорній українській землі. І що тут фашистського чи нацистського?

гамма, додасти білого - отримуєте, тому хтосьі сприймає його як нацистській

levandivka
30.11.2008, 14:02
гамму. додасти білого - отримуєте, тому хтосьі сприймає його як нацистській
Щаз!
ті "хтось" поняття про гамму не мають.
Тут:
нам би з свого лайна голову висунути
точніша причина.
Нє?

artobstrel
30.11.2008, 14:08
я мав на увазі кольорову гамму .... під гаммою розумію сокупність кольорів, які формують зображення, а Ви що мали на увазі? ... "Скажите Киса, как художник художнику - Вы, рисовать умеете?"... приятно вся страна в "г", и только один сверху ... ы)

levandivka
30.11.2008, 14:12
я мав на увазі
Добродію!
Що Ви мали на увазі - зрозуміло.:))):))):))) Не перший рік на форумі.

Наспівуючи:
Старий барабанщік, старий барабанщік
Старий барабанщік на посту...

gryvul
30.11.2008, 14:14
Ізвініє, дарагой артабсрєл, а ви на роки увагу звернули? Де 1933 рік, а де 1929, 1924, і взагалі, 1916? Так і серп і молот, як варіант перекручених геніталій в момент статевого акту можна пояснити... ( з Кожелянка)

artobstrel
30.11.2008, 14:44
Добродію!
Що Ви мали на увазі - зрозуміло.:))):))):))) Не перший рік на форумі.

Наспівуючи:
Старий барабанщік, старий барабанщік
Старий барабанщік на посту...

мдя, окай, яволь, ферштен зи

Ізвініє, дарагой артабсрєл, а ви на роки увагу звернули? Де 1933 рік, а де 1929, 1924, і взагалі, 1916? Так і серп і молот, як варіант перекручених геніталій в момент статевого акту можна пояснити... ( з Кожелянка)

перепрсечко, вЫ ваченьки про штього промовляшы?

Romko
30.11.2008, 17:21
мдя, окай, яволь, ферштен зи

Один художник малював...
http://poster.genstab.ru/images/nazi_026.jpghttp://poster.genstab.ru/images/ww2_sov010_44_A_Vasiliev.jpg
http://poster.genstab.ru/images/nazi_036.jpghttp://poster.genstab.ru/images/ww2_sov024_45_N_Kochergin.jpg

artobstrel
30.11.2008, 19:00
прикольно нарисовано!