КПК

Показати повну версію : КПК (коммунікатори)

Tony
18.07.2008, 01:30
Вот зібрався купити собі комунікатор. Зупинився на таких фірмах ASUS, HTC, E-Ten (Glofiish), HP до 500 дол.
Хто чимось таким користується? На що потрібно звертати увагу і шо порадите купувати?

levandivka
18.07.2008, 01:42
На що потрібно звертати увагу
Ггг...
Для початку, чи є ТАКа тема. :)

syavych
18.07.2008, 08:56
шо порадите купувати?
А Ви визначіться що саме треба КПК чи комунікатор, бо з назви теми не зовсім зрозуміло :)

MITALb
18.07.2008, 09:52
Простіше знайти відповідь на спеціалізованих форумах. Тому що тут порадить кожен те, чим користується сам))
Я вибирав по обєму батареї, наявності блютузу (тепер жалію, що не брав вайфай)... в решті різниці особливою немає - системи однакові практично, софт однаковий. Але софт деякий може по різному вести себе на різних моделях одного виробника. Так що - специ можуть порадити.
Якщо комунікатор, то думаю варто звернути увагу на якість звязку і сигналу динаміка))

пупер
18.07.2008, 13:51
Простіше знайти відповідь на спеціалізованих форумах. Тому що тут порадить кожен те, чим користується сам))
так і на спеціалізованому порадять саме те, чим користуються чи користувалися.. ))

Chortenia
18.07.2008, 16:08
так і на спеціалізованому порадять саме те, чим користуються чи користувалися.. ))

Дуже часто це і є найкращі поради

пупер
18.07.2008, 16:21
Дуже часто це і є найкращі поради
тоді раджу -- свій цамцунг І-710 (http://ua.samsungmobile.com/wcms/products/phones/phonedata/features/UA-SGH-I710.jsp)....
один недолік -- віндовс-мобайл операційка застаріла: 5-а...

Chortenia
18.07.2008, 16:30
тоді раджу -- свій цамцунг І-710 (http://ua.samsungmobile.com/wcms/products/phones/phonedata/features/UA-SGH-I710.jsp)....

А мені не тре....:no:

пупер
18.07.2008, 16:38
А мені не тре....
http://levus.info/smile/rofl.gif зачод!...

Chortenia
18.07.2008, 16:41
http://levus.info/smile/rofl.gif зачод!...

:shy::shy:

MITALb
18.07.2008, 19:08
А переставити?

Юзаю HTC 3400 Gene. Була с пятіркою. зараз ходить на 6.1

пупер
18.07.2008, 20:01
А переставити?
а ліньки.... http://levus.info/smile/pardon.gif

MITALb
18.07.2008, 21:19
а ліньки....
Комунікатору? )))

mxa
18.07.2008, 23:11
Якщо любите колупатися з настройкою компа і вам непотрібні всілякі навороти то можете взяти Трео 650 або 680. Юзаю такий вже 2 рік, до того юзав 600-й і 270-й. По зручності і настройці під себе в щоденному використанні краще комунікатора ще не бачив.
Якщо потрібні навороти то купляйте краще HTC, E-Ten (Glofiish), це практично одне і те саме - збирається на одному заводі. Самсунг дуже не рекомендую. Асус в порівнянні з іншими вийшов на ринок недавно. НР дуже хороші речі робить, але і ціна там відповідна :) iPhone теж не рекомендую, крім гароної реклами переваг практично ніяких.
Ще є Нокія на їхньому Симбіані, і Соні-еріксони. Щодо нокії то це дуже прості смарти, Соні-ерік робить дуже хороші речі.

nastinka
18.07.2008, 23:13
кпк бажано брати не на симбіані, а то будете шкодувати......

syavych
19.07.2008, 00:10
а то будете шкодувати......
за чим/ким? з цього місця можна і детальніше :)

MITALb
19.07.2008, 00:19
Ще є Нокія на їхньому Симбіані, і Соні-еріксони. Щодо нокії то це дуже прості смарти, Соні-ерік робить дуже хороші речі.
Думаю не слід плутати смарти з комунікаторами))) Та й симбайн значно програє від вікон у швидкості роботи. Хоча якщо брати бізнескласову нокію на симбайні Е-класу, то якість звязку вища за кпк-шну.

Додано через 2 хвилини
Якщо потрібні навороти то купляйте краще HTC, E-Ten (Glofiish) не сказав би, що багато наворотів. Просто велика база доступного софту і не весь достатньо якісний.
Я свого часу на НТС свому багато перепробував софту. в результаті зупинився всього навсього на декількох найнеобхідніших програмках.

пупер
19.07.2008, 00:23
за чим/ким? з цього місця можна і детальніше
я коли радіон онлайн слухав, то воно запускалося через вбудований віндовс-медіа-плеєр....
а на симбіані такого нема... http://levus.info/smile/blush.gif

MITALb
19.07.2008, 00:28
за чим/ким? з цього місця можна і детальніше
1. швидкість
2. софт (кількість і привязка до певного сембіану)
3. неможливість змінити систему на нову

syavych
19.07.2008, 00:28
я коли радіон онлайн слухав, то воно запускалося через вбудований віндовс-медіа-плеєр....
а на симбіані такого нема...
Хм, ніколи не слухав радіо онлайн, навіть на ПКшці. Тре спробувати :)

Додано через 24 хвилини
1. швидкість
залежить від моделі, і софту...
2. софт (кількість і привязка до певного сембіану)
досвід показує шо того софту не так вже багато і треба, а шо треба, то находиться :)
3. неможливість змінити систему на нову
+1

Імхо питання вибору сімби чи вм залежить від призначення. Однознайчно сімба краща в частині телефонії (якість зв'язку, простота і зручність), тому якщо тре "телефон з функціями компутера" - сімба, якщо "компутер з функціями телефона" - вм.

пупер
19.07.2008, 01:17
Хм, ніколи не слухав радіо онлайн, навіть на ПКшці. Тре спробувати
© "ви що -- з іншої планети?" (цопірайт не мій)... http://levus.info/smile/smile.gif

mxa
19.07.2008, 06:16
Думаю не слід плутати смарти з комунікаторами))) Та й симбайн значно програє від вікон у швидкості роботи. Хоча якщо брати бізнескласову нокію на симбайні Е-класу, то якість звязку вища за кпк-шну.
Так не треба. От мені цікаво а як ви їх розрізняєте: комунікатори та смартфони? Певно на кожному з них десь написано: це комунікатор, а це смартфон :)
До вашого відома, в англ. мові таке слово як комунікатор взагалі не вживається по відношенню до девайсу, а вживається слово Смартфон. Це вже "розумні" люди понавидумували по мільйон назв одного і того самого...
На рахунок швидкості роботи: в чому програє? Вони що змагаються на забігах? Не можна порівнювати швидкість двох різних операційних систем, там абсолютно різні принципи роботи і різні програми.
На рахунок якості зв'язку ви праві. На КПК, себто кишеньковий персональний компутер вона ніяка, тому що там її взагалі немає :) Якість зв'язку залежить від конкретної моделі телефону/смарту а не від операційної системи чи виробника.

Додано через 2 хвилини
не сказав би, що багато наворотів. Просто велика база доступного софту і не весь достатньо якісний.
Я свого часу на НТС свому багато перепробував софту. в результаті зупинився всього навсього на декількох найнеобхідніших програмках.
Велика база доступного софту є для ПалмОС, а для вінди це так, пару програмок. А якби ви трошки знали різницю між ПалмОС та ВінМобайл, то зрозуміли б що я маю на увазі.

MITALb
19.07.2008, 10:00
Імхо питання вибору сімби чи вм залежить від призначення. Однознайчно сімба краща в частині телефонії (якість зв'язку, простота і зручність), тому якщо тре "телефон з функціями компутера" - сімба, якщо "компутер з функціями телефона" - вм.От і різниці між комунікатором та смартом. людинапитала про комунікатори, тому думаю сімба взагалі в цьому топіку недоречна

Додано через 8 хвилин
Велика база доступного софту є для ПалмОС, а для вінди це так, пару програмок. А якби ви трошки знали різницю між ПалмОС та ВінМобайл, то зрозуміли б що я маю на увазі.
Не треба з себе робити розумника і вчителя. мені прекрасно знайомі відмінності Палмів, смартів та кпк. Та і кількість софту не значно вступається))

Певно на кожному з них десь написано: це комунікатор, а це смартфон
Дуже розумна думка, мабуть саме так ви їх і розрізняєте))

Не можна порівнювати швидкість двох різних операційних систем, там абсолютно різні принципи роботи і різні програми.
Цікава думка чому це не можна? Тоді сидіть на він 3.1 а не вісті чи хере. яка різниця, ну тупа вона і що - там же просто алгоритми різні)))

Як на мене приємніше працювати з швидкою системою на девайсі ніж чекати на декілька секунд поки нокіа на симбайні розчехлиться що їй сказали зробити. Одна з причин чому перейшов на вм

mxa
19.07.2008, 11:57
От і різниці між комунікатором та смартом. людинапитала про комунікатори, тому думаю сімба взагалі в цьому топіку недоречна
Це закордоні девайси. От і спробуйте пошукати в гуглі комунікатор по англійськи. Що не вдається? А знаєте чому, тому що там знають тільки одне слово Смартфон. А ви і далі своє...

Не треба з себе робити розумника і вчителя. мені прекрасно знайомі відмінності Палмів, смартів та кпк. Та і кількість софту не значно вступається))

Розумника і вчителя почали корчити ви, я лише продовжую нашу плідну співбесіду :) Ага не значно :)

Дуже розумна думка, мабуть саме так ви їх і розрізняєте))

Це був жарт, тут треба сміятись :)

Цікава думка чому це не можна? Тоді сидіть на він 3.1 а не вісті чи хере. яка різниця, ну тупа вона і що - там же просто алгоритми різні)))

Ну тоді спробуйте для порівняння порівняти швидкість запуску Documents To Go на Палмі та Ворду на Мобайлі. І що, з того що побачите що припустімо на Палмі він запуститься швидше на одну секунду буде свідчити про більшу швидкодію Палма? :) До вашого відома швидкість роботи вимірюється не Мгц єдиними...особливо коли ви працюєте з різними операційними системами, процесорами і т.п. Ви будете запускати якість синтетичні тести?

Як на мене приємніше працювати з швидкою системою на девайсі ніж чекати на декілька секунд поки нокіа на симбайні розчехлиться що їй сказали зробити. Одна з причин чому перейшов на вм

У мене у брата симбіан, і у знайомого - ніхто не скаржиться.

MITALb
19.07.2008, 14:27
Ну тоді спробуйте для порівняння порівняти швидкість запуску Documents To Go на Палмі та Ворду на Мобайлі. І що, з того що побачите що припустімо на Палмі він запуститься швидше на одну секунду буде свідчити про більшу швидкодію Палма? До вашого відома швидкість роботи вимірюється не Мгц єдиними...особливо коли ви працюєте з різними операційними системами, процесорами і т.п. Ви будете запускати якість синтетичні тести?
:-D

У мене у брата симбіан, і у знайомого - ніхто не скаржиться.
От справа у чому... кожен захищає своє "дабро"

От і спробуйте пошукати в гуглі комунікатор по англійськи.
Цікаво яким пошукомив сервісом ви користуєтесь)))
До вашого відома, вони використовують тепмін "PDA Phone" )) і він взагалі не повязаний зі "Smartphone"... "гугл вам в помощь!"

Думаю сперечатись варто припинити, бо це оффтоп повний, та й кожен залишиться при своїй думці.

До вашого відома швидкість роботи вимірюється не Мгц єдиними...
Та ви що?! як я багато не знав)))))

Додано через 5 хвилин
A PDA phone, as a converged device, is a PDA and cell phone combination. Different research houses provide different definitions for "PDA phone"; from data-centric mobile terminal with rich PDA functionality, to devices with Palm operating system or Pocket PC phone edition. PDA phones predominantly have data capabilities, including multiple data input methods (for example stylus, touch screen, extended keypad), wireless email functions, security and device management features, organizer functions, usb connection, charging from PC and extensive third party application support.

A smartphone on the other hand is mainly a phone, with some PDA phone features like organizer function and data viewing capabilities without editing functions. This usage can be misunderstood as the Windows Mobile Smartphone platform, which does not use a touchscreen.

википедія )) я думаю це поставить всі точки над "і". Різниця і пояснення зрозумілі...

Londoner
20.07.2008, 08:00
На мою думку - комунікатори рулять! Особливо HTC (сам давно з ними, причина - хороше співвідношення якість/ціна).
Як на мене - розмір екрана є важлива деталь. В КПК, як відомо, він завжди більший, ніж в мобілках. По-друге, наявність повноцінної операційки дає ширші можливості в обробці офісних документів/інтернет-HSDPA. Практично повноцінний комп. Менше менінгіту з сумісністю програмного забезпечення. По-третє - об'єм пам'яті великий (ще й різні картки підходять). Плюс поєднання з різноманітними додатковими функціями (якто радіо та камери/шмамери усілякі).

Leopolis
21.07.2008, 14:52
кпк бажано брати не на симбіані, а то будете шкодувати......
за чим/ким? з цього місця можна і детальнішеОт саме так, де Аргументи і Факти © ?

MITALb
21.07.2008, 15:05
От саме так, де Аргументи і Факти © ?
Які аргументи? ТЕМА ПРО КОМУНІКАТОР ТА КПК. На симбайні НЕМАЄ комунікаторів (хоча є, але мало і то тільки нокіа), є тільки смарти на ній. Це не аргумент?
ПалмОС та ВМ значно швидше за сімбайн - це хіба не аргумент))) Кількість софту, мультиплатформеність, можливість змінювати та оновляти систему - це не факт?

Leopolis
21.07.2008, 15:15
Це не аргумент?.. це не факт?Не задавайте запитань на запитання, було просто достатньо стверджуючих відповідей, за що і дякую.
Окрім цього, так і не відповіла nastinka через що можна таки пожалкувати...

MITALb
21.07.2008, 18:38
Не задавайте запитань на запитання, було просто достатньо стверджуючих відповідей, за що і дякую.
Окрім цього, так і не відповіла nastinka через що можна таки пожалкувати...
Не знаю чому можна жалкувати) я рік просидів на симбіані і ніби нарікань немав взагалі.

afterstep
21.07.2008, 18:41
Не знаю чому можна жалкувати)
ясно ж написано:
так і не відповіла nastinka
Адміністрація форуму! прошу забезпечити відповідь nastinka !

Tony
22.07.2008, 15:07
Привіт всім. Я вернувся :)
Так мені потрібно саме коммунікатор (тобто шоб і тел був) на Віндовсі (ніяких симбів - фігня то все, тормодить тіки а толку 0)
Дякую самсунгів нехочу.
Десь на днях привезуть Е-ТЕН х600 - піду дивитися. Ціна чуть більше 400 долл і є майже все. Єдине боюсь брати ті Е-тени бо шось читав шо часто попадаються глючені + тре возитися з патчами всякимим прошивками якимись, але однозначної відповіді на форумах немає.

НТС не підходять бо там з процом 400 і більше вони коштують за 600 долл.

На симбіані був попередній тел (Нокіа Н70)... недуже сподобався, малофункціональний. Симбіан нагадує більше телефон з примочками компа а комунікатор навпаки )))
Такшо Симбіан відпадає

Щодо АЙФону то мають такі двоє друзів і скажу шо явже набаився ним достатньо. Набавився бо вважаю що це іграшка бо крім привабливого вигляду і гарних менюшок і того шо все пальцем рухаєш, пересовуєш, все літає нічого такого не має в ньому. Єдине хіба ше браузер непогано зроблений - зручно по нету лазити... а так - блютус не працює (нізким не коннектиться), динамік слабесенький, ніяких документів не читає, Вай-Фай працює раз через раз і багато іншого.

Kira
22.07.2008, 19:29
чула що Е-ТЕН х600 трохи глючний.

mxa
25.07.2008, 18:40
ЕТЕН виробляється на тому самому заводі що і ‎НТС, просто далі ліплять іншу лейблу і все :) в якості НТС ніхто не сумнівається, тоді чому ви сумніваєтесь в ЕТЕНі?

Tony
27.07.2008, 00:42
Купив Asus P535. Дуже задоволений.

MITALb
27.07.2008, 01:17
Купив Asus P535. Дуже задоволений.
гарни вибір

Chortenia
28.07.2008, 09:09
ги-ги, коли я там казала Пуперові, що мені не тре? :shy::shy:
Купив мій чоловік собі HTC P3300. Закачав собі карти для ЖПС. Тішиться як слон

Tony
29.07.2008, 02:39
2 Chortenia
Чи не могли б Ви запитати у чоловіка якою програмаю для GPS він користується і звідки карти качав?

Chortenia
29.07.2008, 08:52
2 Chortenia
Чи не могли б Ви запитати у чоловіка якою програмаю для GPS він користується і звідки карти качав?

Німа праблєма, спитаюсь, напишу :)

MITALb
29.07.2008, 09:47
раджу IGO/ там є карта для всієї Украіни, а для найбілших міст вона ше й детальна. плюс непоганий алгоритм підбору маршруту.
Качнути прогу і карту можна тут (http://stylus.org.ua)

Tony
01.08.2008, 01:10
дякую Міталб... завтра буду качати.
Вона надіюсь безкоштовна (або з креком)?

MITALb
01.08.2008, 08:18
дякую Міталб... завтра буду качати.
Вона надіюсь безкоштовна (або з креком)?
Слфтинка ламана, карти бескоштовні.

Chortenia
01.08.2008, 09:07
Угу, у нас теж IGO, тідьки нам просто їх перекинули, з нету не качали...

MAECTP0
19.08.2008, 18:45
привiт Всiм. Тут щось згадували про iPhone. Зразу скажу що це муз/вiдео плейер з функцiйею телефонiï й вихiд в нет (зараз з нього пишу й на малечi з нього заджiгав) - я не агiтую. Отже це не смартфон й тим паче не комунiкатор. Попереджую: нема офiсу для редагування документiв (йе проглядачi) й вiн не може бути ЕДЖмодемом (в нет заходжу через порти) й в моïй першiйревiзiï нема GPS. Що класного? 8Га, можу на однiй батареï до трьох фiльмiв подивитись, музику не переслухати, книдки/доки читаю, головне в потягу антену вiдiмкнути щоб батарея не сiдала. Всю кореспонленцiю веду з нього. Менi дуже подобайеться, хоча вже за прiк набавився й цiкавить HTC але тачскрiновий, типу PRO, Duo...