Показати повну версію : Родимки. Чи варто видаляти?
в мене є кілька родимих плям, одна з них досить велика. деякі лікарі радять їх повидаляти, особливо ті що не пласкі, а мені страшно... може хтось має досвід в цьому і може щось порадити?!
Alexey Titievsk
14.07.2008, 15:29
в мене є кілька родимих плям, одна з них досить велика. деякі лікарі радять їх повидаляти, особливо ті що не пласкі, а мені страшно... може хтось має досвід в цьому і може щось порадити?!
На Западе все большие родинки предлагают удалять
а можна самі родимки побачити?...http://levus.info/smile/blush.gif
якщо вас вони не турбують -- не видаляйте....
а взагалі родимки -- це гарно!
Catherine85
14.07.2008, 15:35
У меня много родинок :) Главное не спешить, а найти умного врача-дерматолога, который их посмотрит и даст рекомендации. Некоторые родинки действительно стоит удалить (те, которые вдруг начинают быстро расти, либо те, у которых контур не четкий, а как бы размытый, или если цвет родинки изменился), так как в принципе возможно преобразование родинки в что-то злокачественное (но такое случается редко, не переживайте заранее). Хороший врач в больнице напротив "Украины" (ул.Мельника, точно не помню, как называется больница, что-то типа онкоцентра). Моей маме там удаляли родинку, прижгли жидким азотом, правда потом оказалось, что ничего страшного не было, просто перестраховались. Единственный минус - при удалении больших родинок может остаться шрам :(
Видаляла кілька родимок які заважали (вісячі ті, що можна зачепити і зірвати), видаляла рідким азотом (це було в 90-х). Зараз знаю, що всі видалені родимки відправляють на аналіз, щоб не пропустити злоякісне утворення. Якщо родимка не заважає і з нею нічого не відбувається (змінюється, гноїться) то мабуть видаляти не варто, кажуть це може змінити долю
Степаныч
14.07.2008, 15:43
якщо вас вони не турбують -- не видаляйте....
Родинки краще не чіпати. Виключення - якщо вони знаходяться в таких місцях, де постійно травмуються. Або коли вони, як пише Пупер, "почали турбувати": змінюють колір, запалення і т.д. Тоді видаляти треба аж бігом. Але ГРАМОТНО УДАЛЯТИ!
хм... а в мене на нозі, біля щиколотки родима плямка рудуватого кольору
каже мама, що в великодню суботу розрізала курку, а баба її налякала, що не можна вагітній різати м'ясо, бо будуть в дитини проблеми з ногами
мама налякалася і кинула, тільки ножку встигла відрізати
і от в мене пляма на нозі, певно від маминого переляку
а в двоюрідного брата пляма на щоці - мама вагітною злякалася собаки і схопилася за щоку
ну на обличчі воно може і зле, а нозі плямка мені не шкодить
та й що можна зробити з плямкою? вибілити чи що?
Степаныч
14.07.2008, 15:45
а можна самі родимки побачити?...
Ловелас!!!:)
О, це моє болюче питання... Маю теж повно родимок, а одна особливо велика і нездала(по-перше, темна дуже, по-друге, випукла, а по-третє, травмується бюстгалтером):(. Свого часу (я ще вчилася в школі тоді) мама обводила мене по лікарях (і дерматологах, і косметологах, і хірургах), майже всі казали видаляти. Вже були готові йти на операцію, але мама налякалася різних чуток, та ще й мало бути 13-те число і лікар - Могиляк:scare:(хоча чула, що дуже добрий спеціаліст) і не пішли. Ось так і живу з нею, хоча більше схиляюся до того, щоб видаляти ,але в дитячому віці. Я свою, вже, мабуть, чіпати не буду як все буде ОК.
Однокласниця мала на спині, де пояс, так,що вона весь час травмувалсь білизною і штанами, то їй удалили і ніб нічо, все ОК:), але в неї була світла і більш пласка
всі видалені родимки відправляють на аналіз
Вот это самое главное. Моя одногрупница, очень симпатичная, высокая девушка решила удалить родинку на лице, через год умерла, онкология. Но это было в 75-м. А вот лет 10 назад одна наша сотрудница решила выйти замуж и чтобы стать еще красивее, удалила родинку и тоже где-то в течении года сгорела
nirvanka
14.07.2008, 18:59
О, актуальна тема. Мій чоловік зауважив, що останнім часом в нього почали з'являтись маленькі пласкі родимки. А одна більшенька, яка була ще від народження, почала ставати об'ємною і чухатись (вона ще й розташована під пашкою, тому постійно треться рукою). Пішов до державного лікаря, він подивився на родимки і сказав, що все ок. Але лікар видався не професійним, то сьогодні ходив до приватного. І той на кожну плямку капав якусь рідину, щоб подивитись чи то часом не злоякісні. Але все виявилось ок. А на ту родимку під пашкою сказав, що краще видалити, хоч вона і доброякісна. І сказав, що це абсолютно безпечна процедура.
І той на кожну плямку капав якусь рідину, щоб подивитись чи то часом не злоякісні.
Дуже якийсь дивний спосіб визначення онкології!
Ловелас!!!
на артема бачив дівчину, в якої на обличчі було багато родимок....
хтось каже, що це чомусь негарно, але я вважаю, що ця дівчина надзвичайно вродлива....
і ці родимки надають їй неповторності та вишуканості....
пс. я чув, що в юдейок буває багато родимок на обличчі....
nirvanka
14.07.2008, 20:08
Дуже якийсь дивний спосіб визначення онкології!
Не знаю, я не лікар.. Але все таки це вже щось у порівнянні з безкоштовним лікарем, який глянув на родимки не встаючи зі свого крісла..
Та і справа була не в тому, щоб щось знайти, а в тому, щоб заспокоїти свої фобії страху родимок, що переслідує мого чоловіка.
Не знаю як стосовно видаляння, але у Львові є якась приватна клініка, які від такої біди лікують. І от моя бабця, якій вже далеко за 80 вирішила лікуватися, бо їй ті лікарі розказали про онко-родимки, які зрізати не можна бо вони "пустять коріння". Родимку випалювали чимось. І ще треба було двічі в тиждень на процедури їздити... одна процедура 200 грн. Нашо то було бабці на старості років робити...
мені радили піти в косметологічну лікарню, що в центрі. взагалі як почитаю в інеті про родимки, то здається те все про мене:(
я ходила в поліклініку колись до онколога, то він сказав, що нічого страшного поки не покривається скоринкою або не кровоточить, а ще що виступаючі родинки(3 таких маю) треба видаляти не азотом, а скалпелем, бо завеликі і запропонував відразу ж і видалити, а я ще більше злякалась:(
мені радили піти в косметологічну лікарню, що в центрі
я в тій лікарні бородавки на пальцях видаляла рідким азотом
теж ходила 2р/тиждень
спочатку казали що за 5 сеансів видалять
коли 10 сеансів відходила, то нарешті до мене дійшло що з мене просто гроші качають (бородавки були на кожному пальці)
випалювання азотом - це дуже жахлива біль, я після кожної процедури ридала як дитина
Додано через 1 хвилину
а потім добра бабця в електричці порадила чистотілом мазати, і вони безболісно минулися
можливо сік чистотіла і на родимки поможе?
nastinka
15.07.2008, 09:43
якщо вони вам заважають - видаляйте...
якщо просто так, бо хочеться щоб не було не видаляйте, можуть бути і наслідки....почитайте статті на рахунок цього :)
мені радили піти в косметологічну лікарню
Сумніваюся, що там чимось допоможуть
а потім добра бабця в електричці порадила чистотілом мазати, і вони безболісно минулися
Сік частотіла входить до складу багатьох лікарських засобів. Особливо активно залучається у рецептах нетрадиційної медецини. Моїй мамі знахар за допомогою подібного засобу звів декілька родимок, маленькі пропали повністю, а найбільша звелася наполовину.
Можна спробувати просто чистий сік, але його треба наносити дуже часто - щогодини.
Серед народу ходить багато розповідей про випадки коли наслідком хирургічного втручання при видаленні родимок стає смерть. Перед видаленням лікар обов'язково має зробити біопсію, і сама операція має бути на рівні. Але при сучасному положенні в нашій медецині це все страшно.
Видаляти родимки слід тільки ті, що дуже заважають і є постійний ризик їх травмувати. Якщо вони не заважають, то може на краще їх лишити. Еталони краси дуже різні - всім не вгодиш ;)
якщо вони вам заважають - видаляйте...
в принципі не заважають, хіба на спині, боюсь що можу зачепити. Я б хотіла принаймі щоб подивився спеціаліст, бо видаляти дісно небезпечно, кажуть може на тому місці знов стати родимка. Мене підбивали їх видалити по тій причині що якщо травмую і переродиться, то буде гірше
Додано через 11 хвилин
Еталони краси дуже різні - всім не вгодиш
якщо чесно, краса мене найменше хвилює
Додано через 14 хвилин
я читала що чистотілом не можна, бо не відомо що то за родимка, треба спочатку зробити аналіз і т.д., коротше самолікування тут не прокатить
В моєї сестри була маленька родимка на плечі, яка почала свербіти, почервоніла. Лікар відправив до онколога, а той на Броньову. Різати сестра не дала. Їй чимось капали і так вивели. Заплатила 1 раз, по-моєму 100 баксів за весь курс. Казали, що за 3-4 рази виведуть, але ходила досить довго, в родимки виявився довгий корінець. Вони ж казали, що краще без потреби такі речі не чіпати, навіть зіскобу не робити. І ще казали, що це від зашлакованості кишківника, як його не почистить - буде мати це ж саме. Вже пройшло 4 роки і наче б то все в порядку.
Степаныч
15.07.2008, 11:54
Ни в коем случае!!! Родинки (невусы) и бородавки - совершенно разные вещи!
Лучше уж почитать тут:
http://www.bogomoletsclinic.com.ua/?view=txt&div=publication&id=115616291106
http://www.be-healthy.com.ua/nedug/n/14266.html
Коротко, доступно и в принципе правильно.
nirvanka
15.07.2008, 13:48
Так, чистотіл то для бородавок. В мене в дитинстві з'являлись бородавки після порізів на пальцях. Напевно інфекція попадала. То я або чистотілом, або оцтом виводила.
Так, чистотіл то для бородавок. В мене в дитинстві з'являлись бородавки після порізів на пальцях. Напевно інфекція попадала. То я або чистотілом, або оцтом виводила.
а в мене -- родимка....
особисто мені вона не заважала але мама вирішила вивести -- мазала "курячою дупкою" http://levus.info/smile/biggrin.gif (чистотілом)....
потім я якось випадково цю родимку здер...
і всьо, нема досі....
і всьо, нема досі....
от і "Слава Богу" :)
от і "Слава Богу"
а в бабці моєї лишилася, така сама і на тому самому місці.....
http://levus.info/smile/smile.gif
в мене цих рлдимок дуже багато, взагалі, не дуже задоволена своєю шкірою - суха, досить світла, таке відчуття, що зовсім для сонця не створена, а так хочеться мати засмагу...:ninja:
але то таке.
маю на шиї таку типу бородавку на тонкій ніжці, от вона мене хвилює, бо не можу ланцюжки носити, чіпляється до них.
видаляти, чесно кажучи, йти боюсь:beee:
не дуже задоволена своєю шкірою - суха, досить світла
http://levus.info/smile/shok.gifhttp://levus.info/smile/shok.gifhttp://levus.info/smile/shok.gif без коментарів........
не розуміють люди, яке мають щастя..... http://levus.info/smile/scratch_one-s_head.gif
без коментарів........
не розуміють люди, яке мають щастя.....
ніхто ніколи не цінує те, що має, і я не виняток
По-перше, родимки є ознакою біологічної (а не календарної) молодості.
Таке я вичитала в інеті (наберіть в гуглі родимки - там купу про це написанор). Тобто, чим більше родимок, тим молодішою ти виглядаєш і дуже рідко ті родимки стають злоякісними утвореннями.
По-друге, не треба видаляти родмки, що не турбують та не ростуть.
пе.се. Є у мене одна родимка на спині, що була досить велика та виступала, та ще й натиралась ліфом. якось, у поїзді, зачепилась я нею так, що стерла до крові. Злякалась смертельно! Але від того ніц не було, та ще й пласкою стала, як зажило.
Catherine85
18.07.2008, 16:25
По-перше, родимки є ознакою біологічної (а не календарної) молодості.
Таке я вичитала в інеті (наберіть в гуглі родимки - там купу про це написанор). Тобто, чим більше родимок, тим молодішою ти виглядаєш
Ура! Я становлюсь все моложе и моложе! :dance:
Народ, підскажіть куди можна звернутися щоб лікар оглянув родимку. Назву поліклініки хоча б.
nirvanka
22.07.2008, 18:26
Народ, підскажіть куди можна звернутися щоб лікар оглянув родимку. Назву поліклініки хоча б.
Найпростіше - найближча поліклініка, до дерматолога.
...ще родимки варто захищати від надмірного перебування на сонці. + регулярний контроль за їх станом + консультація дійсно толкового, перевіреного спеціаліста. не спішіть власноручно видаляти, припалювати тощо.
Маруся-мама
07.08.2008, 03:35
Доречі що до родимок, не знаю чи в цю тему чи ні. Але власне он цей лікар натуропат про якого я вже згадувала зауважив що в залежності від того де на тілі з*являються перші родимки це показує на можливість проблемних місць в майбутньому.
Наприклад, в моїх двох великі родимки на шиї (по-середині, трошки до заду) то він сказав що це можлива проблема з жовчним в майбутньому. Може через те не можна їх видаляти?
Zirnycja
07.08.2008, 03:53
в залежності від того де на тілі з*являються перші родимки це показує на можливість проблемних місць в майбутньому.
Може через те не можна їх видаляти?
Теж так знаю, що родимки зявляються як захист і вказують на проблемне місце. Видаляти не можна!
Теж так знаю, що родимки зявляються як захист і вказують на проблемне місце. Видаляти не можна!
ой, у мене з ніг до голови проблемні місця :-)))))))))))))))
а взагалі досить цікаво. у моєї донечки родимка на ніжці з"явилась, наша перша :-)
pukhnastyk
07.08.2008, 23:35
НІ! Не видаляти! Родимки - це частина Вашого "я", і часто вони можуть дуже подобатись іншим і навіть бути справді спокусливими. А коли бувають не надто привабливими, то теж не варто їх видаляти, бо можете наробити собі шкоди. Наприклад, як моя мама. В неї не було їх багато, але на шиї, і це її нервувало. В результаті ходила до моднячих дохторів, виписали їй які краплі щодня капати 1 раз на кожну родимку, так вона так захопилась, так дотримувалась тих всіх вказівок, що потім шкіра на ціьому місці нагадувала випалену. :scare:Але родимки справді зникли, на трошки, а потім їх стало більше...
Тому фігня то всьо - треба себе любити такими, якими Ви народились на світ!:)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008