КПК

Показати повну версію : Лікування сечею

Муму
13.06.2008, 11:51
В народній медицині дуже поширене лікування січею багатьох хвороб і травм: опіки, укуси, очні хвороби та ін. Знаю, що в медицині є навіть наукове визначення таких процедур. Чи є вони насправді дієвими і при лікуванні яких хвороб приносять результат (позитивний)?

Boris_Kiev
13.06.2008, 11:58
Давно відомо: короткий позитивний ефект (напр. при опіках) дає гідрокортизон, який міститься в сечі.
Чи не краще купити його в аптеці ? :)
Одна справа - опіклися в лісі біля вогнища - аптеки нема, поливати горілкою - жаба душить.

А вся інша "уринотерапія" - маячня.

Ось до речі: робив мені сусіда ремонт кухні-ванної. Каже - оті плями на стелі найкраще виводяться сечею. Хочеш - твоєю, хочеш - дружини, хочеш - моєю або моєї онучки... :)
Моя дружина мало не вигнала його. Вивів плями нормальними речовними, як це роблять усі маляри.

Liona
13.06.2008, 12:09
В народній медицині дуже поширене лікування січею багатьох хвороб і травм: опіки, укуси, очні хвороби та ін. Знаю, що в медицині є навіть наукове визначення таких процедур. Чи є вони насправді дієвими і при лікуванні яких хвороб приносять результат (позитивний)?

а "Січа" - це від слова "сікати"?... http://s9.rimg.info/1268f46e0bbc95ca24bf9e3339ed7711.gif

Мих
13.06.2008, 12:14
а "Січа" - це від слова "сікати"?... http://s9.rimg.info/1268f46e0bbc95ca24bf9e3339ed7711.gif

та, то насмарк.:cowboy:

Муму
13.06.2008, 12:21
О, згадав, в мене в дитинстві був конюктивіт, лікар радив робити примочки марлеві з січею, я не знаю, чи то від сечі, але конюктивіт пройшов.

lotr_an
13.06.2008, 12:56
хіба "січа" не пишеься - "сеча"?

колись мав рану - впав на асфальт і в районі ліктя, тільки зсередини, протер добрячу дзюрку. рана не гоїлася - перекисьсь, зеленка, йод не помагали. а з сечею пройшло за кілька днів. хоча шрам добрячий до сьогодні а то минуло більше 13 років.

Мих
13.06.2008, 13:19
а ше хронічний насмарк лікують сечею - п"ють носом, полощуть... але то тре себе сильно любити, щоб таке втворити, нє?

Додано через 1 хвилину
До речі, а знаєте чим добре лікувати опіки шкіри?

Настойка прополісу. Затягає з швидкістю звуку. Пробував.

olya_d
13.06.2008, 13:45
А знаєте що тварини роблять, коли пораняться? Запісюють.

afterstep
13.06.2008, 13:59
як в старому анекдоті - коли змія грузина вкусила в "гордість", і колєга телефонує лікарю.... і лікар каже - не страшно, то все просто - слід ранку відсмоктати...
= "Вано, доктор говорит что тьі умрешь...."

Romko
13.06.2008, 14:15
Хто б що не казав,але синці знімає моментально.
Колись ми з колєґою мали пригоду,після якої красувались з фінгалами - він на правому воці.я на лівому.
Він сі мастив розмаїтими мастіґами,а я ватою з уріною.
В мене на 3 день ніц не було.а колєґа дефілював з синяком ще два тижні.
Те ж саме з порізами.

Liona
13.06.2008, 14:17
А знаєте що тварини роблять, коли пораняться? Запісюють.
а я завжди думала, що зализують :ninja:

olya_d
13.06.2008, 14:23
а я завжди думала, що зализують :ninja:
І зализують теж :)

Samojlovu4
13.06.2008, 14:25
В дитинстві мене мама всього 2(два) рази січею лікувала.
Як поїхав без дозволу ровером на Брюховичі, і як мало не спалив сусідський гараж...
Виламала прутик і полікувала січею.

Маруся-мама
13.06.2008, 16:08
Люди... та не сІчею а СЕЧЕЮ!!!

Мій чоловік в армії лікував свій гастріт сечею - зранку натще сходив в туалет і випив. Але він себе направду любит, бо я б так не змогла.

Ука
13.06.2008, 17:22
колись мав рану - впав на асфальт і в районі ліктя, тільки зсередини, протер добрячу дзюрку. рана не гоїлася - перекисьсь, зеленка, йод не помагали. а з сечею пройшло за кілька днів. хоча шрам добрячий до сьогодні а то минуло більше 13 років.

класика
все дитинство так наслідки лаження по деревах-дахах лікували

Масік
13.06.2008, 18:55
Люди добрі виправте помилки в темі!!!!!!!!!!! Січа такого в укр мові немає, правильно сечею, а якщо вже бути більш точним то цей метод називається уринотерапія!

Додано через 5 хвилин
Сеча справді має цілющі властивості, але наголошу Сеча здорової людини , (а хто тепер у нас без болячок???), тому часто кажуть візьміть сечу дитини, вона порівняно з дорослою сечею має менше оксалатів і всякої гадості. Так от є думка що в польових умовах сеча справді може допомагати як при опіках так і бути свого роду антисептиком, знаю один випадок, коли перед випускним на щоці у знайомої вискочив чиряк, так от вона приклала ватку змочену сечею, і як казала то все пройшло.

консультант
13.06.2008, 20:14
Допомагає досить добре, головне робити це правильно. Переконався особисто і неодноразово.

Додано через 8 хвилин
/В народній медицині дуже поширене лікування січею /Муму//

Муму, просіть модераторів. чи Мартіні, хай виправлять слово "січею".
А то не поймеш від чого походить це слово, чи від Запорізької Січі, чи від слова сікти...

Маруся-мама
13.06.2008, 20:39
Муму, просіть модераторів. чи Мартіні, хай виправлять слово "січею".
А то не поймеш від чого походить це слово, чи від Запорізької Січі, чи від слова сікти...
січку можна ще перейменувати в обрізання але ним лікують в дуже крайніх випадках ;)

Ksani
13.06.2008, 21:00
то певно не помилка, а діялект

Deus igrok
13.06.2008, 21:06
Традиционные заблуждения

Сторонники уринотерапии утверждают, что моча человека (животных) эффективна, например, в следующих случаях:

* 1. Для санации ротовой полости и миндалин
* 2. Для укрепления эмали зубов
* 3. Для оздоровления желудка и двенадцатиперстной кишки
* 4. Для избавления от полипов, различных новообразований в желудке и тонком кишечнике
* 5. Для подавления дисбактериоза в тонком кишечнике
* 6. Для лечения желчнокаменной и печёночных болезней
* 7. При любых инфекционных заболеваниях
* 8. Для повышения иммунитета и при гормональных расстройствах
* 9. Для оздоровления и лечения почек
* 10. В качестве пищевой добавки и для профилактики
* 11. Для быстрого очищения всего желудочно-кишечного тракта
* 12. Как мочегонное средство при сердечных болезнях

— однако научные данные, подтверждающие эффективность уринотерапии, не приводятся.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D 0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F

http://www.timezero.ru/i/smile/bulldog.gifhttp://www.timezero.ru/i/smile/acid.gifhttp://www.timezero.ru/i/smile/tost.gifhttp://www.timezero.ru/i/smile/digger.gif

Romko
13.06.2008, 21:15
Люди добрі виправте помилки в темі!!!!!!!!!!! Січа такого в укр мові немає, правильно сечею, а якщо вже бути більш точним то цей метод називається уринотерапія!

Додано через 5 хвилин
Сеча справді має цілющі властивості, але наголошу Сеча здорової людини , (а хто тепер у нас без болячок???), тому часто кажуть візьміть сечу дитини, вона порівняно з дорослою сечею має менше оксалатів і всякої гадості.
А я чув,що помічна саме власна урина...:cowboy:

olya_d
13.06.2008, 21:37
А я чув,що помічна саме власна урина...
Коли людина хворіє, то в організмі виробляється, як кажуть, "противоядие" на хворобу. Інформація про це все(про хворобу і "ліки") і міститься в урині. І коли лікуватися власною уриною, то в ній вже міститься лікарство на вашу хворобу. В чужій такого нема. Ще кажуть, що урина - найкращий природний антисептик.
Пояснила, як змогла, бо спеціально дзвонила до знайомого запитати про це. Завтра обіцяв принести книжку.

Deus igrok
13.06.2008, 21:43
)))) А про цей вот ... дефекація від чого ? Якщо маску зробити, морщин не буде ?

olya_d
13.06.2008, 21:53
)))) А про цей вот ... дефекація від чого ? Якщо маску зробити, морщин не буде ?

Спробуйте, і нам потім напишете :)

Deus igrok
13.06.2008, 22:02
Той во ...я більше фітотерапію люблю ... шоб той во пахло квітами ..

Муму
14.06.2008, 12:19
хіба "січа" не пишеься - "сеча"?

Опа, точно:naci:. Прошу вибачення, просто на моїй рідній мові то "моча":moskali: і я чогось був впевнений, що українською "січа", а воно виявляється "сеча", та ще й в додаток якась магічна "урина". Урина - звучить як дівоче ім'я...

Оля
14.06.2008, 12:38
Урина - звучить як дівоче ім'я...

Муму, назвіть так колись доньку. :)

Муму
14.06.2008, 12:52
Муму, назвіть так колись доньку. :)

То не смішно, в нас є такі імена, що диву даєшся, як батьки додумались так назвати своє чадо? Урина порівняно з Василиною, Омеляною, Іванкою - наймелодійніше на світі ім'я:shutup:

afterstep
14.06.2008, 12:57
вас не лякає, що люди можуть знати латину, і що у багатьох європейських мовах латинське urina має співзвучний відповідник?
Як ви думаєте, чому поляки були проти візиту Станик до Польщі?

Муму
14.06.2008, 13:21
вас не лякає, що люди можуть знати латину, і що у багатьох європейських мовах латинське urina має співзвучний відповідник?
Як ви думаєте, чому поляки були проти візиту Станик до Польщі?

Я і не збираюсь своїх дітей так називати, я просто кажу, що назва сечі "урина" звучить як жіноче ім'я... Доречі, воно ж так і є насправді Урина - жіноче ім'я, мені впринципі ніколи особисто не зустрічалось, а от Урин - чоловіче ім'я походить від єврейського Арон, є дость розпосюдженним у Росії (смотреть тут: http://depositfiles.com/files/5979795).

консультант
14.06.2008, 13:36
/однако научные данные, подтверждающие эффективность уринотерапии, не приводятся/

А для чого афішувати сечу ? Щоб потім люди масово почали її пити, тому що це найдешевший варіант ? Побічна дія може бути також не мала, якщо під час прийому або зовнішнього використання вживати медикаменти, алкоголь, гострі приправи та збуджуючі напитки. Люди думамають, що головне випити або прикласти мочі і все класно, а про склад мочі яку використовують і її вплив на організм, задумуються далеко не всі. Так, як і при будь-якому лікуванні є свої покази і протипокази.

Масік
14.06.2008, 14:40
А я чув,що помічна саме власна урина...:cowboy:

До чого я і веду, якщо у вас є хронічні захворювання, то склад сечі зовсім не цілющий і приймаючи її ви можете не те що допомогти , а й нашкодити собі. У мене до речі сусідка помішана на уринотерапії, так вона винайшла якусь методику і цілий місяць з рідини вживала власну сечу... при тому що показів якихось до лікування не було, так от скажу чесно нічого надзвичайного не відбулося

консультант
14.06.2008, 14:44
/До чого я і веду, якщо у вас є хронічні захворювання, то склад сечі зовсім не цілющий і приймаючи її ви можете не те що допомогти , а й нашкодити собі/. Масік.

Ви не праві. Для чого тоді пити людині сечу, якщо вона здорова. Прочитайте допис olya_d, вона все правильно написала.

Масік
14.06.2008, 15:23
даруйте , але коли у вас є пієлонефрит, чи якесь інфекційне захворювання , коли в сечі є маса лейкоцитів, бактерій іт.д. то користь її навряд чи буде

консультант
14.06.2008, 15:46
Буде. При повторному введенні їх в організм спрацьовує захистна реакція організму, яка в першу чергу на боротьбу з інфекцією мобілізує всю імунну систему. Збудник введений повторно вже не має тої вірулентності, що він мав до виведення з організму. Внаслідок спрацювання захистної реакції організму, він втрачає свої властивості. Майже те саме відбувається при вакцинації, коли вводять ослабленого збудника, щоб вироблялись антитіла відносно нього, тому що ввівши здорового збудника, ми заразимо організм.

stoune
16.06.2008, 02:00
Як казав Задорнов ще корисний метод мухозасиджування.