КПК

Показати повну версію : [ремонт] стіни валити можна без дозволу?..

пупер
06.06.2008, 00:35
питання просте: плануємо перепланування....
несучих стін в квартирі немає....
можна самовільно розвалити стіну (пів цегли)?..
чи тре брати якийсь дозвіл (якщо "так", то де), чи можна зробити "тихцем"?...

Boris_Kiev
06.06.2008, 00:51
Здається, аби не змінилася сумарна площа житлових та допоміжних приміщень.
Втім, я можу помилятися.

пупер
06.06.2008, 00:53
сумарна площа житлових та допоміжних приміщень
допоміжне приміщення -- це кухня?..

Alias
06.06.2008, 09:10
Ми коли робили ремонт, то перенесли кухню у спальню, бо вона набагато більша 14 кв.м.Нічого не розвалювали, тільки сантехніку підвели і кабельщоб плиту підключити.Але трохи були неприємності з ЖЕКом.Взвгвлі то всі перепланування треба узгоджувати з ними ..ой, там стільки проблем тоді виникає.Краще роби натихаря, якщо немає несучих стін

afterstep
06.06.2008, 10:19
Взвгвлі то всі перепланування треба узгоджувати з ними ..ой, там стільки проблем тоді виникає.Краще роби натихаря, якщо немає несучих стін
модифікуй термін "втихаря" до:
1) переговори з кимось з жеку, хто володіє тим питанням
2) уточни з ним деталі - суму штрафу, його гонорар і т.д.
бо перепланування - слід вносити у їхні креслюнки і т.д. Загалом, їм то "по барабану", єдине що процес узгодження таки доволі тривалий і непересічний. Відповідно - найпростіший шлях - зробити і в максимально короткий термін - "замельдуватися", щоб штраф був "максимально символічний"

Додано через 1 хвилину
ага, і ще - не забувай, що не все лише в жеку одному :) якщо переставлятимеш газові прилади - ой, співчуваю :)

Boris_Kiev
06.06.2008, 10:21
Пупере, яке шило на яке мило міняєте ?
Якщо прибрати/поставити перегородку між сортиром та ванною - тут можна без узгодження.
Чи ви хочете зробити "студіо" ?

olya_d
06.06.2008, 10:52
Ми тихенько розвалили стіни непотрібної нам кладовки і таким чином збільшили спальню. Ще й кусочок коридору відрізали. Нікому нічого не казали. Поки що без проблем.
якщо переставлятимеш газові прилади - ой, співчуваю
Дуже важко отримати техумови в газовій. Нам в кухні переварювали газ і мали переставити лічильник. Я в той час була відсутня. Як я побачила, що вони там мені наварили! Лічильник посеред стіни, де меблі мали бути, труби по діагоналі....Потім все це, звичайно, переробили, але за додаткову і немаленьку плату. Так що якщо будете мати справу з газовщиками - стійте біля них і не відходьте!

Coffe13
06.06.2008, 11:43
Валити стіну між чим і чим?..
І на скільки зміниться функціональність тих приміщень?..

пупер
06.06.2008, 12:18
ванну і тувалєт я вже об’днав.....
оскільки тувалєт і ванна не змінили своє місцезнаходження, ніхто з "великих офіційних дядьків" нічого про це не дізнався.....
міркував таким чином, що якщо комусь з "великих офіційних дядьків" треба буде терміново відвідати "одне місце", він його знайде одразу і гніватися не буде.... http://levus.info/smile/biggrin.gif
а тут придумав з’єднати кухню і кімнату....
тому й виникло таке запитання....

Тим22
06.06.2008, 12:23
Официальный путь (Донецк, во Львове может быть чуть по-другому) - сначало в райисполкоме взять бланк заявления на перепланировку, потом с ним, техпаспортом и планом перепланировки в СЭС и пожчасть для согласования. Получив его сдаете в райисполком. Если разрешат сносите перегородку, переносите и вызываете БТИ, чтобы изменили техпаспорт.
Если этого не делаете - проблемы возникнут при продаже или обмене. Если ЖЭК узнает штраф копейки, у нас 51 грн. Но если в результате переноса у соседей отвалился кусок потолка и разбил китайскую вазу эпохи Минь, то по судам затаскают

afterstep
06.06.2008, 12:30
Но если в результате переноса у соседей отвалился кусок потолка и разбил китайскую вазу эпохи Минь, то по судам затаскают
угу - і тут погоджуюся.... і пофік, що сусіди живуть на два поверхи вище у сусідньому під'їзді...
і навіть не думай задавати запитання, звідки у "хрущовках" - чи в тебе новіший варіант "брєжнєвки" може взятися ваза епохи Мінь.... це все ти дізнаєшся потім, коли будуть суму збитків визначати....

Alias
06.06.2008, 12:33
Знайомі продавали квартиру, то приходили з БТІ перевіряти чи ніякого перепланування не робилося.
Пупере. роби краще щоб ніхто не знав.:)

пупер
06.06.2008, 12:44
Если ЖЭК узнает штраф копейки, у нас 51 грн. Но если в результате переноса у соседей отвалился кусок потолка и разбил китайскую вазу эпохи Минь, то по судам затаскают
будинок кооперативний (кондомініум), стіна -- в пів цегли, ненесуча -- з якого боку не дивися.... http://levus.info/smile/pardon.gif

Coffe13
06.06.2008, 12:52
Ненесучу валити можна без узгодження,але якщо будинок старий і в кухні є газова колонка,то між майбутньою столовою і спальнею має бути хоча б одне приміщення.

Тим22
06.06.2008, 12:57
Нельзя без согласования ничего в квартире перепланировывать, хоть несущая стена, хоть гипсовая перегородка

mamatu
06.06.2008, 13:01
щоб штраф був "максимально символічний"
у нас такий бардак, що іноді дешевше штраф заплатити.
мої свекри, наприклад, як узнали скільки буде коштувати архітектурний проект на будівництво будинку + всі необхідні дозволи, спокійнісінько збудували його без бумажок, а тоді заплатили штраф. вийшло в декілька разів дешевше.

пупер
06.06.2008, 13:14
Нельзя без согласования ничего в квартире перепланировывать, хоть несущая стена, хоть гипсовая перегородка
не розумію.....
це абсурд якийсь?....
чому не можна?... о_О

Chortenia
06.06.2008, 13:17
Ми зараз закінчуємо (споодіваюсь) ремонт.
Робили трохи перепланування. Розвалили стіну між кухнею і кладовкою (що до нас була туалетом), зробили велику кухня. Замурували вхід в кухню з коридора, пробили вхід з вітальні. Також "посунули" трохи ванну на площу дитячої. А одну стіну у вітальні ( де двері) взагалі повністю переклали, бо була крива як не знаю що.
Покищо нічого не узаконювали. прийшла до нас кобіта з Жеку, бо нажалілись їй сусіди, спиталась за перегородку в кухні - "чесно" сказали, що як вселилися - все так і було :)
А потім, мабуть, підем узаконювати в БТІ. Колись...

пупер
06.06.2008, 13:22
"чесно" сказали, що як вселилися - все так і було
http://levus.info/smile/good.gif
беру на озброєння....

afterstep
06.06.2008, 13:31
мої свекри, наприклад, як узнали скільки буде коштувати архітектурний проект на будівництво будинку + всі необхідні дозволи, спокійнісінько збудували його без бумажок, а тоді заплатили штраф. вийшло в декілька разів дешевше.
знаю інший випадок - коли постановою суду сказали або розвалити другий поверх, або сплатити повну вартість у вигляді штрафу :)
"не все в сер(е)ду Петра!"

Тим22
06.06.2008, 13:50
не розумію.....
це абсурд якийсь?....
чому не можна?... о_О

Законы такие, я вечером у жены уточню, она иногда делает планы перепланировки

Morryson
06.06.2008, 15:02
Якщо офіційно, наприклад:
http://www.urist.org.ua/issue/komunal/102655141105

На рахунок "меж дозволеного" перепланування, то офіційно навіть для засклення балконів треба розробляти архітектурний і затверджувати в БТІ. :suicide:
Хоча, з загального досвіду, проблеми виникають тільки при продажу перепланованої квартири.

Alias
06.06.2008, 15:35
тільки при продажу перепланованої квартири.
Наших сусідів заставили розстіклити лоджію, коли квартиру продавали

Муму
06.06.2008, 15:53

Бред какой-то, еще бы потребовали заменить унитаз на старый, советского образца, вернуть всех тараканов и вместо металлопластиковых окон поставить старую совковскую рухлять.
З..…ла наша власть, в забугорье власть для людей, старается помочь во всех начинаниях, а у нас нечем не занимается кроме как вколесопалковставлятельством (новое слово придумал), Пупер, всех в топку, говори когда приходить помогать стену валить, будем улучшать твою планировку.:)

Alias
06.06.2008, 16:00
Бред какой-то,
Ця квартира належала атомній станції і коли люди одержали розширення, то мусили повернути її такою . якою вона була.Я пам"ятаю як сусіди міняли нормальні двері на старі, такі які були коли вони одержали квартиру і раковину на стару міняли.Це точно дурдом.Нові мешканці мали змогу азаселитись у нормально відремонтовану квартиру, а прийшли у...20 років назад..

Муму
06.06.2008, 16:06
Ця квартира належала атомній станції і коли люди одержали розширення, то мусили повернути її такою . якою вона була.Я пам"ятаю як сусіди міняли нормальні двері на старі, такі які були коли вони одержали квартиру і раковину на стару міняли.Це точно дурдом.Нові мешканці мали змогу азаселитись у нормально відремонтовану квартиру, а прийшли у...20 років назад..

Слов нет... Остались одни маты... Нас точно как евреев надо по пустыне 40 лет, а лучше 100, тягать, что бы жизнь нас чему то научила.

andi
06.06.2008, 17:16
не розумію.....
це абсурд якийсь?....
чому не можна?... о_О

як вже тут писали - проблема МОЖЕ бути лише з БТІ, якщо надумаєте міняти/продавати/переоформляти...
А от БТІ і спитає - а де ж проектик Ваш?:o

То й тоді Ви їм :agree: - ща будет, по факту, + штрафчик...

А так - якщо ненесучі - то мона. З логіки, щоби і самому спати спокійно,
і за сусідів не переживати :D

Alias
06.06.2008, 17:28
А от БТІ і спитає - а де ж проектик Ваш?
А Ви йому в руку конвертик ..і інспектор навіть не зайде до Вашої квартири:)))

пупер
06.06.2008, 17:30
як вже тут писали - проблема МОЖЕ бути лише з БТІ, якщо надумаєте міняти/продавати/переоформляти...
мені тут страшенно подобається!...
не збираюся продавати в найближчі ... 10 років точно...
тому: фтопку владу.... http://levus.info/smile/mad.gif

Додано через 3 хвилини
А Ви йому в руку конвертик ..і інспектор навіть не зайде до Вашої квартири))
вбачаю в кумівстві певні переваги.... http://levus.info/smile/smile.gif

Alias
06.06.2008, 17:33
фтопку владу...
Тоді вперед...валяти стіни!:))

Boris_Kiev
06.06.2008, 21:53
Пупере,
інфа від архітектора.

Якщо сусіди - не стукачі - валяйте стіну. І живіть.
Стукануть - прийде "хтось", відбудетеся незначним хабарем.

А якщо продати (чи навіть внутрисімейна зміна власника, дарування, успадкування...) - тоді хабар не пройде.
Треба буде заплатити вартість усіх процедур: проекту, узгодження, зміни техпаспортів і т.п.
БТІ саме на цьому варить, це відпрацьовано. І не інакше.

Капітан
06.06.2008, 22:38
Пупер, вали все стены не глядя. Если несущих нет то какие вопросы? :) Разрешение брать будет дороже чем заплатить штраф, реально. У меня знакомый дорогу возле своего офиса за собственный счёт отремонтировал, ямы асфальтом закатал, тротуар сделал вместо кучи болота, красивый газон. Пришли наши чиновники, оштрафовали на 170 грн. Видать ямы им больше нравились. А когда знакомый спросил у них столько бы стоило разрешение на ремонт - оказалось что 300 грн. Вот так :)

Степаныч
08.06.2008, 14:02
питання просте: плануємо перепланування....
несучих стін в квартирі немає....
можна самовільно розвалити стіну (пів цегли)?..
чи тре брати якийсь дозвіл (якщо "так", то де), чи можна зробити "тихцем"?...
Квартира - твоя власність. Голове не чіпати несучих стін, вентиляції і т.д. Про всяк випадок потім звернутися в БТІ, зроблять новий план, щось доплатиш, але то копійки. Зате потім у випадку продажу/обміну не буде ніяких проблем. Особисто я так і зробив, коли купив нову квартиру.

sselev
09.06.2008, 22:22
А на основании чего оштрафовали?
Если бы ремонт сделал не знакомый, а какой-то "дядя Вася"?

У меня знакомый дорогу возле своего офиса за собственный счёт отремонтировал, ямы асфальтом закатал, тротуар сделал вместо кучи болота, красивый газон. Пришли наши чиновники, оштрафовали на 170 грн. Видать ямы им больше нравились. А когда знакомый спросил у них столько бы стоило разрешение на ремонт - оказалось что 300 грн. Вот так :)

volk
10.06.2008, 16:57
В процесі виникло запитання: а як на рахунок дерев"яних перегородок у старих будинках? Технічно вони нфякої функції не виконують. Так, при їх зведенні була встановлена балка, - а далі або дошка + дранка, або рейка + очерет. При розбиранні теж треба дозвіл?
Колись, років з 7-8 тому я телєфонував у БТІ з питанням про новий поверховий план, - як його змінити у зв"язку зі зняттям саме такої перегородки, - сказали приходьте, перемалюємо. Спитав-скільки коштує, - сказали: А, щось дасте!

volk
18.06.2008, 11:05
Перепланування

посилання
(http://www.lviv.ua/?type=listcontent&action=showDetails&idListContent=542&id=598)

Morryson
19.06.2008, 11:41
Перепланування

посилання
(http://www.lviv.ua/?type=listcontent&action=showDetails&idListContent=542&id=598)
Потрібно зібрати такий перелік документів:

- квитанція за оплату послуг (від 17 до 24 грн.).

-довідка з місця реєстрації (видається ЖЕКом);

- заява всіх повнолітніх співвласників на ім’я голови районної адміністрації, підписи яких затверджені балансоутримувачем (ЖЕКом);

- акт обстеження помешкання експлуатуючою організацією (ЖЕКом);

- подати правовстановлювальні документи (договір купівлі-продажу, технічний паспорт, витяг справ з реєстру);

- розробити проектні пропозиції у ліцензованій проектній організації;

Залежно від конкретної ситуації, потрібно подати інші документи, наприклад:

- складання акту обстеження технічного стану приміщення експлуатуючою організацією.

-поверховий план (з суміжними поверхами);

Зібрані документи потрібно подати у канцелярію районної адміністрації. Міжвідомча комісія розглядає документи протягом місяця, крім того, члени комісії мають оглянути квартиру. Мешканець, який вирішив зробити перепланування у помешканні, може бути присутнім на засіданні міжвідомчої комісії і висловити свої зауваження до рішення комісії. За детальною інформацією можна звертатися у відділи житлового господарства району.

ага, ото я буду бігати збирати довідки, всім платити, комісію водити :beee:
краще почекаю поки вони самі прийдуть і всі плани принесуть, а я їм штраф заплачу :agree:

Тим22
19.06.2008, 14:18
ага, ото я буду бігати збирати довідки, всім платити, комісію водити :beee:
краще почекаю поки вони самі прийдуть і всі плани принесуть, а я їм штраф заплачу :agree:

Напоминаю, столкновение с властью начнется когда вы решите продать, обменять, передать в наследство квартиру, и тогда вы забегаете по инстанциям и будете платить. И вооще где вы видели чтобы власть к кому то приходила и что-то давала, окромя квитанций на услуги и повесток в суд или военкомат:)

Morryson
20.06.2008, 14:35
Напоминаю, столкновение с властью начнется когда вы решите продать, обменять, передать в наследство квартиру, и тогда вы забегаете по инстанциям и будете платить. И вооще где вы видели чтобы власть к кому то приходила и что-то давала, окромя квитанций на услуги и повесток в суд или военкомат:)
Можливо, про "самі принесуть" це я трохи перегнув для красного слова.:shutup:
Але лишаюся впевнений, що оформити постфактум набагато легше ніж отримати дозвіл на будову/перебудову.

Adriana
26.06.2008, 15:19

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::suic ide:

Додано через 8 хвилин
Видать ямы им больше нравились.

тож давайте. підемо під стіни нашої влади і понариваємо їм ям. хай тішаться, якщо їм так більше подобається!!!
ЗАДОВБАЛА ТА ВЛАДА зі своїми законами, тільки зважають людям жити, та ще їм за то зп дають. УХ як я розізлилася