КПК

Показати повну версію : Шенгенська віза

Grek
23.05.2008, 19:13
Ось і наближається пора відпусток і так хочеться вирушити в подорож Європою... Але найперша проблема (а може зовсім і не проблема) - отримати таку заповітну шенгенську візу. Хто може поділитись досвідом отримання шенгенської туристичної візи? Через яке посольство найлегше зробити, якщо плануєш їхати самостійно і які папери тре надати, щоб переконати, що ти їдеш у Європу подорожувати? А можливо є фірми які надають допомогу в отрианні такої (без купівлі туру) і скільки вони беруть за послуги? Ділимось досвідом.

Читатель_Обкома
23.05.2008, 21:11
Через яке посольство найлегше зробити, якщо плануєш їхати самостійно і які папери тре надати,
Однозначно!Только через ПР!!!!
Все пароли у Алекса....:)

nirvanka
24.05.2008, 00:23
Однозначно!Только через ПР!!!!

Щодо консульства Польщі у Львові. Перш за все потрібно зареєструватись в неті. 2 тижні тому була реєстрація на серпень, зараз взагалі закрита. Можна також піти прямо до консула, але потрібно мати підстави для того, щоб просити його видати візу швидше.
Шенген віза за 3 тижні - 35 Євро, за 3 дні - 70 Євро. Але от зараз там затримки з візами, не варто розраховувати, що отримаєте візу того дня, якого вам скажуть прийти.
Я робила польську національну візу, чекала 3 тижні на неї з дня подачі документів. Хто ходив до консула - отримував візу швидше.
На сайті польського консульства у Львові (http://www.konsulat.lviv.ua/n_strony/index3.php?str=wizy_dok)є детальна інформація щодо оплати за візу, переліки документів тощо.

Ще такий момент, десь вичитала, здається на сайті консульства Чехії у Львові. Шенгенську візу треба виробляти у консульстві тієї країни, в якій плануєте перебувати, або вона буде першою країною, в яку ви потрапите після виїзду (вильоту) з України.

Boris_Kiev
24.05.2008, 00:42
Нірванко, перепрошую, Ви же дружина громадянина Польщі, так ?
Невже Вам довелося чекати візу "на загальних підставах" ?
А чоловік не міг "поперти буром" на тих клерків ? Власне вони сидять в консульстві не стільки для того, щоби "не пущати туристів", але в першу чергу для надання послуг своїм співвітчизникам!

nirvanka
24.05.2008, 01:20
Так. Завдяки цьому я хіба що отримала візу безкоштовно і мені не треба було довідок з місця роботи, про стан рахунку в банку, і вказувати деякі пункти в анкеті. А все інша - як і всі: зареєструвалась в неті, здала документи, через 3 тижні - віза.
Можна було іти до консула, але, по-перше, мені насправді не горіло (там же форумівки були, зустріч однокласників і т.д.. :) ), а по-друге, я не мала реальних підстав для того, щоб мені видали візу вже, а не через місяць.. Та і до консула велика черга, краще вже зареєстуватись в неті і прийти в зазначений час..
А чоловік не міг "поперти буром" на тих клерків ? Власне вони сидять в консульстві не стільки для того, щоби "не пущати туристів", але в першу чергу для надання послуг своїм співвітчизникам!
Та де там?! :D
Зі мною в черзі в день видачі візи стояла жінка, яка розмовляла польською. Певно полячка з укр. паспортом, інакше для чого б їй потрібна була віза?.. Так от в неї того дня був автобус на 21:00, за візою прийшла на 15:00, як і було їй призначено (і решті пів тисячі людей).. При чому вона ішла по прискореній процедурі (та, що коштує 70 Євро). І стояла зі всіма в черзі, і не поїхала того дня до Польщі, бо візу отримала пізно ввечері.. І ніхто їй нічим не допоміг - міліціонери пускають виключно по номерках і більше їх нічого не обходить, дівчата у віконечках просто видають паспорти і коли буде готова віза від них не залежить, консул приймає тільки у зазначений час.. :8:

Samojlovu4
24.05.2008, 01:26
Невже Вам довелося чекати візу "на загальних підставах" ?

Борис, дуже часто в європейських посольствах-консульствах рядові клєркі - наші громадяни. Їм по-барабану.
Крім того, вони давно звикли виявляти і боротися з "фантазьорами", які просто будь-якою ціною хочуть вирватись з України, правдами-неправдами. Таких справжніх, як нірванка - одиниці, може десятки... Тому і гребуть всіх під одну гребьонку, і в кожному бачать передусім "фіктивщика", а потім розбираються...

Patrick
24.05.2008, 06:09
Борис, дуже часто в європейських посольствах-консульствах рядові клєркі - наші громадяни. Їм по-барабану.
Крім того, вони давно звикли виявляти і боротися з "фантазьорами", які просто будь-якою ціною хочуть вирватись з України, правдами-неправдами. Таких справжніх, як нірванка - одиниці, може десятки... Тому і гребуть всіх під одну гребьонку, і в кожному бачать передусім "фіктивщика", а потім розбираються...

Все правильно , лише з громадянами Польщі , Канади , США , Трінідаду , etc. розмовляють клерки які є теж громадянами цієї держави.А місцеві клерки розмовляють з місцевими.
В нас було кілька випадків , коли ми з жінкою , як громадяни Канади "ходотайствували " в Канадському посольстві в Києві за мого двоюрідного брата, якому 4 рази Канада відказали в візі і за тещу в Загребі .НІЧОГО НЕ ПОМОЖЕ.Ні стукання кулаками, ні лякання адвокатами , ніщо.Тещу потім впустили - в кінцевому результаті . А кузинові так візи і не відкрили , сказали поки їх не переконає , що не лишиться в Канаді "на чорно" , доти його не впустять.

А в колєґи (теж громадянина Канади ) взагалі мелодрама була - хоч для фільму сценарій може бути.
Вженився в Львові на своїй першій дівчині (після ,в нього були інші дівчата . Вона була замужем. Потім випадково зустрілися і почали все спочатку).Відгуляли весілля , в нього відпуск кінчається , час до роботи - треба повертатися до Канади.
Разом поїхали до Києва в Канадське посольство.Їй - "от ворот поворот".Сказали , що візиторську візу не відкриють , хай оформляється на постійно.Поплакали , покричали , попросили - нічого не помогло.Він поїхав , вона залишилася.Подала папери.Сказали що процес триває коло 1 року , а то більше часу.Якимось чином вона дістала Американську візу.Радості в нього і в неї - повні штани.Приїхала до США.Він зустрів її в Н.Й. на летовищі.Пішли в Канадське консульство - знову відказ.Знову плач і т.д. Він йде в "ва-банк". Сідають на машину і їдуть до Канади ( вона візи не має ) "на авось".На границі як правило дуже не придираються.Але на цей раз придерлися....їй зразу наручники на руки . Йому нічого , але сказали , що прийде повістка в суд.
Канада депортувала її назад до США , звідки вона вїзжала в Канаду .
Він пішов по адвокатах.А ті зразу , перед тим як почати говорити - штуку баксів хочуть....
Довго ця історія тягнулася майже 6 місяців.Вона в США , в Нью Джерсі - в моєї сестри жила , він в Торонто ходить між адвокатами і депутатами Парламенту, випрошує візу для неї і відвідуючи її. Повезло тим , що вона завагітніла і депутат з його округу постарався на постійний побут для неї, все таки -"...у нас законов волчьих нет , чтобы совсем забыть о человеке".

Grek
24.05.2008, 09:39
Щодо консульства Польщі у Львові. Перш за все потрібно зареєструватись в неті. 2 тижні тому була реєстрація на серпень, зараз взагалі закрита.
Так в тому і справа, що зараз якщо і встанеш у чергу на візу в польському консуляті, то хіба на вересень, тобто літо в прольоті. Можливо варто поїхати в Ужгород і швидше виробити угорську чи словацьку візу?

New Shrek
24.05.2008, 09:48
Шенгенський інформаційний паспорт для українців. додаток до „Українського журналу“. Видавець: громадське об’єднання РУТА. http://ukrzurnal.eu/project/pas_schengen.pdf 2,01 МБ (2*109*440 байт)

nirvanka
24.05.2008, 12:29
Так в тому і справа, що зараз якщо і встанеш у чергу на візу в польському консуляті, то хіба на вересень, тобто літо в прольоті. Можливо варто поїхати в Ужгород і швидше виробити угорську чи словацьку візу?
Ще такий момент, десь вичитала, здається на сайті консульства Чехії у Львові. Шенгенську візу треба виробляти у консульстві тієї країни, в якій плануєте перебувати, або вона буде першою країною, в яку ви потрапите після виїзду (вильоту) з України.
Якщо не має значення в якому консульстві робити візу, то можна зробити у Львові в Чеському консульстві. А якщо кудись їхати, то ще можна до Луцька - там теж є консульство Польщі (http://www.luckkg.polemb.net/index.php?document=86).

Princess
26.05.2008, 22:04
була ситуація в шведському консульстві в Києві. швед оформлював документи для української дружини. довго заповнювали папірці, потім стали в чергу. зазвичай та черга дуже мінімальна і дуже швидка (чьотко спрацьовує нац.менталітет шведів :)), але шось в той день не склалось, і чекати довелось дуже довго, бо працювало лише одне віконечко з двох. так от той жених терпів-терпів, потім почав трохи возмущатись. але в КОНСУЛЬСТВІ його НІХТО не слухав. зате він мав право, як громадянин звернутись в ПОСОЛЬСТВО (сусідня будівля), через 5 хвилин після його візиту туди відкрили друге віконечко і черга пішла значно швидше! який він довольний повернувся :) і як його вітала вся черга :)

всі попередні шенгенські візи я мала так, що не получалось в*їхати в Швецію безпосередньо, лише через Польшу, Фінляндію. наслідків при оформленні наступних віз не було ніяких. але в мене хороше офіційне запрошення, і наскільки я знаю, тій організації дзвонили і уточнювали чи справді я їм так потрібна. можливо для звичайної туристичної візи такі "порушення" і не пройшли б.

яке консульство краще, лояльніше... не знаю, але з львівським польським не стала б зв*язуватись. простіше в Київ поїхати! аналогічно і чеське (хоча у Львові дуже колоритний охоронець, незабутній просто!) за сервісом, з мого досвіду, Швеція - безперечний фаворит. дуже чітка і злагоджена робота, якщо працівники не встигають прийняти документи до обіду, то... відміняють обід!!! де ви ще таке знайдете? :) колись одному учаснику поїздки бракувало кількох днів страховки, то дозволили принести в інший день, незважаючи на те, що він був взагалі неприйомний (!), але оскільки тоді ж був і виліт, то пішли назустріч. туристичної візи я там не пробувала робити, але з того, що там спостерігала - особливих проблем у прохачів не було помітно. від туриста проте попросять довідки про гроші, яких має бути достатньо на подорож, плюс бронь готелів
Швеція красива країна, туди варто поїхати ;)

Dunker
22.07.2008, 20:26
В мене таке питання - хочемо з друзями на машині покататись по Європі (7-10 днів), у кого є досвід підкажіть чи достатньо для цього шенген візи будь-якої країни, чи потрібно візу якоїсь конкретної країни, які +-.

levandivka
22.07.2008, 20:33
покататись по Європі
По которій..?
Списочок оголосіть, для початку.

Dunker
22.07.2008, 20:38
ну наприклад Німеччина,Австрія, Франція, Нідерланди - це точно, по дорозі чи перед відїздом остаточно вирішимо.

nirvanka
22.07.2008, 20:38
В мене таке питання - хочемо з друзями на машині покататись по Європі (7-10 днів), у кого є досвід підкажіть чи достатньо для цього шенген візи будь-якої країни, чи потрібно візу якоїсь конкретної країни, які +-.
Підозрюю, що при виїзді з України Ви першим перетнете кордон з Польщею. Тому можете сміло робити в польському посольстві візу.

Dunker
22.07.2008, 20:41
ну взагалі то можна і через Словаччину виїжджати, хоча різниці немає, справді простіше було б через Польщу. Може будуть якісь поради як 4 молодим людям відкрити шенген візи Польські?

nirvanka
22.07.2008, 21:01
Туристичні візи відкривають відносно без проблем, якщо мати документи про резервацію кімнат в готелі.
А дають візу Шенген в тому чи іншому консульстві, якщо ця країна буде першою, яку Ви перетнете виїжджаючи з України. Або Ви в ній перебуватимете більшість часу.

Dunker
22.07.2008, 22:20
А без резервації? Ми хочемо жити в хостелах, щоб дешевше було, якщо ця резервація підійде то супер. Може є якийсь обхідний шлях?

nirvanka
22.07.2008, 23:12
Подруга хотіла поїхати в Польщу просто в гості. В консульстві сказали: "або запрошення, або резервація в готелі". Дзвоніть в консульство, питайте. Може якщо машиною, то є якісь інші ньюанси.

Dunker
22.07.2008, 23:56
Можливо хтось знає - резервація в хостелах підходить?

Deus igrok
23.07.2008, 00:19
Походу саме швидше Чеське посольство.
І папірчик , з бронью в будь якому готелі.

Grek
03.08.2008, 20:52
01.08.2008 р. Генеральне Консульство РП у Львові відкриває додаткове приміщення за адресою: м. Львів, вул. Сміливих, 5, з призначенням на Візовий відділ.

Слід зазаначити, що у двох приміщеннях: діючому - вул. Івана Франка, 110 та новому - вул. Сміливих, 5 одночасно прийматимуться візові анкети у системі так званої „живої черги” (без записів).

Цікаво яка там зараз ситуація, хто був поділіться досвідом.

Анута
10.09.2008, 16:19
хотіла запитатись: друзі запрошують до себе на різдвяні свята до Німеччини.
минулого року сестра чоловіка стикнулась з проблемою: зібрались їхати в туристичний тур по Європі всією сім"єю - візу відкрили тільки їй (щоб не залишились там). Поки ще до різдва є час хочеться зробити так, щоб нам вдалось поїхати.
Плануємо їхати всією сім"єю (я, чоловік, малеча) і машиною. Проживання відповідно у друзів. Знайомі порадили зробити запрошення-виклик, тоді ніби немає підстав відмовити. Якщо не відкриють візу хоч комусь з нас, то поїздка відміняється, а так хочеться.... :)
Поділіться досвідом, пліз, як це зробити краще і через яке консульство. дякі :)

Samojlovu4
10.09.2008, 17:17
Запрошення ж буде німецьке?! То й через нім. посольство...

Якщо запрошення найближчій родині - тато, мама, брат, сестра - велика ймовірність, що відкриють. Якщо вже на один тік далі по родині - приміром виклик невістки свекрусі - шансів вже набагато менше, а як і відкриють, то на мало часу і не зважаючи на ваші побажання терміну. Якщо знайомі-друзі - ставлю 95% що не відкриють взагалі, тимпаче для всіх зразу.
Не хочу вас розчаровувати, просто кажу реальність. З викликом від знайомих на успіх розраховувати не варто.

lightchild
10.10.2008, 19:53
Шановний Samojlovu4,

Ви маєте на увазі саме ситуацію з німецьким консульством? Чи це так з усіма шенгенськими країнами?

А як можна отримати візу, якщо родичів у Шенгені зовсім нема, ні прямих, ані непрямих?... :( Може щось підкажете?

Дуже тре... дівчина там чекає...... :sorry:

Заздалегідь дякую! :pardon:

Samojlovu4
10.10.2008, 20:12
Маю на увазі саме німецьке посольство. Але підозрюю, що подібна ситуація з усіма, плюс мінус незначні відмінності.
А як тепер отримати - та Бог його святий знає. Туристом. Чи на навчання яке.
Я, щоб до жінки мотнутися, відкривав незалежно від неї візу на вивчення мови. Причому одна з головних умов при відкритті - мусіли приховувати, що ми одружені, інакше б не відкрили. Але то було вже більше ніж 5 років тому...
Але пробуйте - а як вирветесь, там вже легше буде, зацепитесь якось.

lightchild
10.10.2008, 20:36
А туристом як?

Туристом я вже пробував до Греції... відмовили :( але я самостійно подавав, без турагенств... тепер після відмови турагенства не беруть паспорт зі штампиком...

Samojlovu4
10.10.2008, 20:41
Ну не знаю...
Тоді я б на вашому місці паломником чи просто "християнською молоддю" попробував. Тезе, Люрд, Фатіма...

Grek
10.10.2008, 22:13
Ну не знаю...
Тоді я б на вашому місці паломником чи просто "християнською молоддю" попробував. Тезе, Люрд, Фатіма...
Нє, така поїздка вартує більше 500 євриків, в той час коли через відповідну канторку можна виробити приблизно за 200$ (послуги фірми) польську мультивізу і кататись по Європі.
Як варіант можеш попробувати виробляти туристичну візу (для самостійної поїздки) для цього тре мати нормальну довідку про зарплату, бронь готелю, план поїздки, і іноді вимагають бронь квитків туди-назад. Але то тре взнавати, бо конкретно щодо Німецького посольства я не знаю чи таке пройде.

Patrick
11.10.2008, 20:08
А як можна отримати візу, якщо родичів у Шенгені зовсім нема, ні прямих, ані непрямих?... :( Може щось підкажете?

Дуже тре... дівчина там чекає...... :sorry:

Заздалегідь дякую! :pardon:

А чого Вам люди вдома не сидиться? Країна в небезпеці , а ви по заграницях хочете їздити.
Дівчина може приїхати до Вас.

Ворон
12.10.2008, 01:41

Я також хочу покататись по Європі, власне по Україні, з візою проблем нема. От де би то гроші роздобути...

lightchild
13.10.2008, 00:54
Дякую вам, Samojlovu4 та Grek за відповіді і намагання допомогти!
Тоді я б на вашому місці паломником чи просто "християнською молоддю" попробував.
А ви не могли би подокладніше? Що саме ви маєте на увазі?
Як варіант можеш попробувати виробляти туристичну візу (для самостійної поїздки) для цього тре мати нормальну довідку про зарплату, бронь готелю, план поїздки, і іноді вимагають бронь квитків туди-назад. Але то тре взнавати, бо конкретно щодо Німецького посольства я не знаю чи таке пройде.

Мене власне не німецьке консульство цікавить, мені до Греції потрібно. Але оскільки вони відмовили, шукаю інші більш певні варіанти, через якусь іншу країну.
Власне, у греків я туристичну візу і намагався здобути - мав справжню бронь готелю. Але відмовили бо "немає документів, що підтверджують небхідність/ціль поїздки"о_Оце для туристичної-то візи... з довідкою про роботу та зарплату все ок.

Ада
10.11.2008, 12:55
Чи реально зараз відкрити шенгенську візу і які початкові кроки слід зробити?

Багіра
10.11.2008, 16:01
Чи реально зараз відкрити шенгенську візу і які початкові кроки слід зробити?
не знаю як всюди, але пробувала выдкрити польський шенген - то вкінці року не хотіли. в мене то є, а от подругам відкрили лише до середини листопада...

найкраще і надійніше для відкриття візи потрібно знайти підходящий канал - якась фірма закордоном, визначені цілі.

для тих хто не міг відкрити в Німеччину - відкрийте в іншу близьку країну, наприклад в Австрію, Францію... якщо буде перевірка - просто кажете (ну наприклад коли був варіант - що тільки жінці відкрили) "Жінку відвезу до родичів - друзів,а сам потім їду в Австрію по робочих справах - залежно від того для чого і куди відкрили. (Ну принаймі рік тому це канало))) )

а з християнскою молоддю то дуже таки непогано - по-перше відкривають без проблем і якщо дійсно тусуватися з тою молоддю то получається десь вдвічі дешевше ніж би сам так їхав...

Ада
11.11.2008, 13:36
А можете порадити якийсь надійний канал для відкриття візи? Християнську общину чи людей які можуть допомогти у важливості поїздки? Начебто по справах

Grek
11.11.2008, 20:30
Шановні, не треба думати, що якщо ви отримаєте візу через якусь християнську програму, то ви з нею поїдете куди забажаєте. Ці організації вже мають гіркий досвід із нашими співвічизниками, які використовуючи довіру організаторів (церков) та посольств, таким чином отримували візу не за призначенням. Тому такі візи даються на конкретний термін та паспорти зберігаються у керівника групи. Окрім цього вартість таких поїздок коливається близько 500 євро (думаю, що маючи такі кошти не важко отримати іншим шляхом візу). Тому не дискримінуйте такими діями нашу церкву, і шукайте інші легальні шляхи отримання шенгену.
ІМХО: легше отримати шенген в посольствах центрально-європейських країн або країн Балтії (туди менше звертаються наші співвічизники і вони не надто сильно придираються), єдиний мінус, що потрібно буде їхати в Київ.

a.ilchenko
15.11.2008, 18:13
О, я можу згодом розповісти про шенген в Росії - плануємо зустріти Новий Рік в Парижі. Вже забронювали авіаквитки Аерофлоту (за мілі), забронювали готель (до речі, Hotl Batignolles - як вибір?), тепер треба візу.
Телефонували в Москву в візовий центр Франції, були на сайті - перелік документів - виписка з банковського рахунку, або справка з роботи, бронь авіа, бронь готелю.
В Україні все таке саме?
Також знайомі казали, що при наявності страховки більше півроку французьке консульство дає мультівизу заміст однократної ,)

Городецький
15.11.2008, 18:53
В Україні все таке саме?
Ні, в Україні з багатьма сусідами спрощений візовий режим. За наявності всіх необхідних документів в посольствах Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини - процедура триває не більше тижня, тобто перевірка Інтерполу забирає більшість часу. А з чеською або польською візою можна скрізь по шенгенській зоні.

Читатель_Обкома
15.11.2008, 19:14
За наявності всіх необхідних документів в посольствах Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини -
Этих? :cool:
авіаквитки Аерофлоту (за мілі), забронювали готель
виписка з банковського рахунку, або справка з роботи, бронь авіа, бронь готелю

a.ilchenko
15.11.2008, 20:49
А з чеською або польською візою можна скрізь по шенгенській зоні

Але тільки в тому разі, якщо Польща або Чехія перша в машруті.

Городецький
15.11.2008, 21:35
Але тільки в тому разі, якщо Польща або Чехія перша в машруті.
Я теж мав такі побоювання, але, як з'ясувалося, польські і чеські візи вже втратили статус національних і стали суто шенгенськими. Зараз моя жінка в Бельгії з чеською річною мульти-візою. До речі, летіла через Відень.

Був такий випадок з нею, угорський прикордонник щиро здивувався, коли вона хотіла проходити митницю "червоним коридором" і пояснювала що Україна не єврозона. З російськими пасажирами, звісно, все не так просто відбувається ...

levandivka
15.11.2008, 23:51
угорський прикордонник щиро здивувався, коли вона хотіла проходити митницю "червоним коридором" і пояснювала що Україна не єврозона.
Ага...
От на Шегинях прикордонників нічим не здивуєш...

Ада
20.11.2008, 17:37
Привіт. :) Зараз хочу виробити запрошення через німецьке посольство. Тому мені було вислано анкету від друзів, до яких я планую їхати. Але в мене виникла проблема на якій мові я повинна заповнювати, так як німецької не знаю. Чи може мені хтось підсказати, як саме я повинна зробити? Чи хтось виробляв запрошення або візу через німецьке посольство? Як довго вони можуть розглядати мої документи? та інше

Samojlovu4
20.11.2008, 19:50
Тому мені було вислано анкету від друзів, до яких я планую їхати
Друзів?!
Не тратьте куме сили, не дадуть.

Agaton
20.11.2008, 20:36
Друзів?!
Не тратьте куме сили, не дадуть.

У польскому як раз і дали... сам висилав у вересня того року...
Тиждень треба буво чекати.
Але певно тоже по різному биває...

Samojlovu4
20.11.2008, 21:08
Мова йшла про німецьке посольство.