Показати повну версію : Інфляція та заробітня платня
demetris
12.05.2008, 18:19
Хотілося б поговорити про РЕАЛЬНУ картину з досвіду. не чув-не чув, а знаю, бо в мене... так.
Так-от. У нас за він Нового року плани продажів підняли десь на 20-30% (в живих грошах. ну натягнуто на рівні інфляції).
Заробітні плати в межах 25-40 відсотків.
Я к у вас, якщо приватні підприємці - то як прибутки зросли/впали. Тільки в живих грошах. Вираховуватищось на кшталт "колись на 10 грн. можна було купити... , а тепер... " не варто, хоча теж не оффтоп.
Отаке-то
Аналізувати зараз важко і не дуже є час. Але можу сказати одне. Раніше, отримавши зарплатню, ми вирішували, що б корисного до хати прикупити. Тепер, оплативши школу/няню/комун.послуги, про покупки не думаємо - залишається на харчування і поточно необхідні речі. Правда, тут є нюанс, якщо в чоловіка зарплатня зросла, то в мене залишилася приблизно такою ж, як і раніше, правда в доларах.
Відверто кажучи, аж тепер реально відчула на собі інфляцію, про котру періодично говорять вже не перший рік.
demetris
13.05.2008, 14:39
Відверто кажучи, аж тепер реально відчула на собі інфляцію, про котру періодично говорять вже не перший рік.
Во-во!
Просто вона росте НАДТО швидко.
Це як моя дружина, бувши вагітною не відчувала, що маля "росте". Хоча бачила це періодично. А уявіть, що прокидаєшся вранці - а в тебе вже термін 8 міс. Встати не годенг. Отак-от.
Самі по собі прибутки не падали, техніку як купували так і купують, в один місяць менше, в другий більше. Але зросли поточні витрати на транспорт, приблизно на 7-15%.
Я к у вас, якщо приватні підприємці - то як прибутки зросли/впали. Тільки в живих грошах. Вираховуватищось на кшталт "колись на 10 грн. можна було купити... , а тепер... " не варто, хоча теж не оффтоп.
Отаке-то
а чи є якийсь нормативний акт, який би зобовязував піднімати зп відповідно до рівня інфляції? принаймні у держ-установах?
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008