Показати повну версію : ідеї для "домашнього" бізнесу
ну і що ви про це думаєте? :)
Сижу дома, а за это деньги не платят...
Многим женщинам-домохазяйкам иногда хочется, иногда не хочется, но нужно поработать. И для этого нужна идея домашнего бизнеса. Их конечно, миллион, или поменьше, какая разница? Главное, что они есть и их много. Давайте, разберемся, как воспользоваться некоторыми из них.
1. У меня есть компютер и я умею пользоваться им. Ура! Берем самую популярную газету, даем обьявление что мы тут сидим, набираем тексты, переводим с других языков и т.п. Нужно заплатить только за обьявление, узнать цены на аналогичные услуги и ждать первого звонка. Еще вариант – повесить обьявления возле учебных заведений. Еще писать те же курсовые и т.д.
2. У меня есть компютер, я умею им пользоваться и могу даже кого-то научить. Вот потренируюсь на муже или на маме или на соседке и буду учить. Ну или компютера у меня нет, но я много людей покупают технику которой еще не умеют пользоваться. так надо же помочь человеку! Естественно за деньги. Если у него дома, то даже за большие.
3. Я умею шить. Но умею очень хорошо. И у меня есть швейная машинка (или скажем я ее одолжила, взяла в аренду, украла (последнее, шутка, конечно). Делаем то же самое – даем обьявление, шьем индивидуально. Или что-то шьем маленькими партиями, предварительно договорившись с “базарными тетками” чтобы взяли на реализацию. Например, шьем юбки или детские шапочки. Материал в первом случае дает заказчик, во втором вы должны сами купить. Варианты есть. Думайте.
4. Я умею вязать. И не только спицами, а еще и крючком! Круто. Как на этом заработать читай выше.
5. Я хорошо готовлю. Или оччччень даже готова научиться. Это суперспособ. Потому как готовишь другим и мужа заодно накормишь. И сама что нибудь сьеш. Ну на голодный желудок ни поспишь, ни поработаешь, верно? А тут есть всякие работи, вредные, я бы сказала, где ни поесть, ни попить, ни тебе столовой, ни кафе рядом, а если есть так обязательно очень дорогое. Еще бы – одно кафе в округе не должно быть дешевым. Ну в общем, люди работают, а есть негде. А ты возьми и предложи им домашние обеды. С той лишь разницей, что платить будут не только за продукты, но еще и за приготовление. Приятный бизнес, не так ли? Да – и за доставку платить будут. И за то что ты не в домашнем халате еду подаешь. Вот!
6. Я воспитываю ребенка. О, это вообще здорово! А почему только одного? Возьми себе еще двоих-троих детишек. Будет тебе мини-садик. И ребенку не скучно, и тебе почти всеравно, что их в три раза больше. Вместе веселее. Не забудь о деньгах, на детях нельзя экономить (ну напомни несознательным родителям об этом, но только прежде чем возьмешь ребенка в свой садик).
7. Я владею иностранным языком. Это же здорово! Немедленно займись переводами или учи того кто еще не владеет по странному стечению обстоятельств. Так и сама не забудеш. Или у себя дома учи или у него, заодно прогуляешся. Это называется репетиторство. И за это неплохо платят.
Вариантов много, подумай что тебе по душе, насколько ты коммуникабельна, умеешь ли ты продавать и договариваться самостоятельно, не стесняешься ли... Если не умеешь, не можешь – так научись. Или возьми компаньона, или помощника и – вперед! Но прежде посиди посчитай сколько потратишь времени и денег, а сколько заработаешь, узнай цени. Главное начать, но если думать и долго сомневаться в себе, то этого может и не произойти. Большими для тебя средствами не рискуй – тише едешь, дальше будешь. Все не так сложно, но и простота обманчива, везде есть подводные камни, поэтому постарайся узнать о них до, а не после начала работы. Если ошибешься – не страшно, на ошибках учатся. Это не повод расстроиться и все бросить. А если все получится, то есть смысл зарегистрироваться частным предпринимателем и развиваться дальше. Удачи!
New Shrek
29.04.2008, 14:54
майже все фуфло ,окрім переклвдів і гачкування,туть на форумі одна пані на тому добре заробляє,а стаття не з передовиці Вашого чоловіка з його сайту скопійована чи може прокатуєте російськомовну версію сайту
майже все фуфло ,окрім переклвдів і гачкування,туть на форумі одна пані на тому добре заробляє,а стаття не з передовиці Вашого чоловіка з його сайту скопійована чи може прокатуєте російськомовну версію сайту
я слабо зрозуміла що ви написали
чесно :)
можете повторити?
щодо фуфла - я знала, що такі думки будуть в першу чергу
що я вам скажу - мої родичі варили вдома обіди і носили на одне підприємство
зараз мають там велику столову
будете їхати в Тернопіль я скажу адресу - підете, глянете, спитаєте як вони починали, без грошей, без знань, без нічого
може вони вам і розкажуть
тепер мають непоганий сімейний бізнес
ясно чи ні?
якщо ви в питанні зовсім не орієнтуєтеся, то не треба просто так щось ляпати, добре?
я кажу з практики, а ви з теорії? ну, давайте, давайте
п.с. а хто тут модератор? в цьому розділі? я хотіла виправити трохи повідомлення, а не можна написати ПП
а стаття не з передовиці Вашого чоловіка з його сайту скопійована чи може прокатуєте російськомовну версію сайту
а ви знаєте той сайт? дуже цікаво було б подивитись що там ще понаписано :)
наведу ще кілька прикладів:
1. моя правцівниця підробляє набором скланих текстів. два дні вдома набирала комусь рукопис, магістерську, здається. заробила 300 грн.
2. дядечко один вчив роботи з комп'ютером і був репетитором з фізики і математики. потім виняйняв одну кімнату і взяв на роботу одну викладачку. це було 9 чи 10 років тому. зараз його фірма займається різними курсами, купа техніки, викладачів і т.д. це в Львові
3. моя мама колись в'язала дитячий одяг і вишивала рушнички, носила в магазин, щоб продали. кілька разів це нас виручало фінансово хоч трохи, ми з братом ще малі тоді були. але в неї не було часу тим займатися, бо була і є основна робота
4. мої двоюрідні брати починали з відеозйомок урочистих подій, зараз вже мають свій офіс, купу замовлень, купу інших послуг. то в Тернополі
5. ну і про столову їх батьків я вже писала в попередньому дописі
таких прикладів багато є, дуже багато
але люди працювали, а не язиками таляпали (вибачте за різкість)
так що по різному буває, хто хоче заробити, той знайде спосіб, а хто не хоче, то буде шукати виправдання і сміятися з інших
Додано через 5 хвилин
а ви знаєте той сайт? дуже цікаво було б подивитись що там ще понаписано :)
то був ще один тяп-ляп, аби щось сказати ;)
ну і що ви про це думаєте?
я думаю, що сидячи вдома можна (при бажанні) знайти, як заробити.
власне, я певний час заробляла тим, що на вернісаж носила свої вироби (плетені гаманці, підмобільники, в"язані шапки, сумки ітд).
але то не було повноцінним заробітком на який можна жити. так, розвагою, яка трохи компенсує витрачений час.
власне, я певний час заробляла тим, що на вернісаж носила свої вироби (плетені гаманці, підмобільники, в"язані шапки, сумки ітд).
А кому ви їх там здавали? як ви вийшли на вернісаж?
Додано через 42 секунди
так що по різному буває, хто хоче заробити, той знайде спосіб, а хто не хоче, то буде шукати виправдання і сміятися з інших
І я так вважаю!
ну і що ви про це думаєте?
Я про це думаю, що Ви правильну тему започаткували. :) Часто жінки сидять вдома з малими дітьми і не підозрюють, що вони теж можуть заробляти непогано, а пізніше то може перерости в постійний бізнес. Особливо про невеликі домашні садочки. У нас то дуже практикується. Мама і зі своїми сидить, і ще пару до хати візьме. Буде і веселіше, і заробіток. Тим більше, що якщо хороший догляд, то батьки з грошима краще до неї даватимуть, ніж в садок. І про сферу обслуговування обідами. Спочатку десь небагато, потім більше, а тоді можна добре розкрутити. Я сама подумую, як би то додати ще обслуговування весіль. Ми вже на весіллі мого сина пробували. Дуже добре вийшло. Але так мене дівчата і не підтримали, щоби тим займатися. А самій тяжко. Але треба знову буде в цьому напрямку попрацювати.
Liliyah Romanova
30.04.2008, 23:53
Я владею иностранным языком. Это же здорово! Немедленно займись переводами или учи того кто еще не владеет по странному стечению обстоятельств. Так и сама не забудеш. Или у себя дома учи или у него, заодно прогуляешся. Это называется репетиторство. И за это неплохо платят.
Ось цим сама займалася три роки, поки з малим удома сиділа. Вчила по двоє або індивідуально. А переклади - то взагалі улюблена справа з 2-го курсу.
Будет тебе мини-садик.
Мій малий так ходить до однієї пані. У неї своїх 4 і ще додатково з 2-3 дітьми вона працює. Діти її обожнюють.
Я хорошо готовлю.
А таке теж дуже популярне. Багато парафій у Пн. Америці утримуються або половину бюджету мають з продажу вареників, які роблять та продають парафіянки. Вареники смачнющі! Так само продають заморожені голубці, пельмені, а навіть бабки на Паску.
Додано через 8 хвилин
п.с. а хто тут модератор? в цьому розділі?
Та Лілька на всьому форумі може модерувати... http://s8.rimg.info/ce4c58c554a2573ffee82c7f76e6b28e.gif
Я про це думаю, що Ви правильну тему започаткували.
дякую :)
А кому ви їх там здавали? як ви вийшли на вернісаж?
я наплела гобеленових гаманчиків, прийшли ми з чоловіком на вернісаж, подивилися, де місце стратегічно вигідніше розташовано та у кого товар є подібний.
тоді підійшла до реалізатора та сказала:
"привіт, візьмете це на реалізацію?".
і вона взяла.
спочатку дуже довго не продавалися, я вже зневірювалась.
а тоді всі гуртом викупила якась американка.
потім пішло-поїхало. декілька років цим заробляла, поки не втомилася.
і поки не зрозуміла, що гублю своє здоров"я (очі та спина дуже втомлювались) за копійки (буквально).
тепер та реалізатор - моя добра подруга.
я наплела гобеленових гаманчиків, прийшли ми з чоловіком на вернісаж, подивилися, де місце стратегічно вигідніше розташовано та у кого товар є подібний.
тоді підійшла до реалізатора та сказала:
"привіт, візьмете це на реалізацію?".
і вона взяла.
спочатку дуже довго не продавалися, я вже зневірювалась.
а тоді всі гуртом викупила якась американка.
потім пішло-поїхало. декілька років цим заробляла, поки не втомилася.
і поки не зрозуміла, що гублю своє здоров"я (очі та спина дуже втомлювались) за копійки (буквально).
тепер та реалізатор - моя добра подруга.
Дякую! Я сама вже 8 років підробляю на гачкуванні. Спочатку гачкувала серветки, вони в нас на Україні не дуже в попиті, згодом перейшла на дитячі светрики, а потім вже на дорослі. Моя мама в Самборі продає одяг, то я їй підкидую свої кофти, а шапочки дитячі здаю на Привокзальний базар і на Галицький. Знайшла продавців так як і ви:) Хотілося би ще на "Вернісаж" якось попасти:). Коли працювала в Польщі, то зв"язала своїй працедавчині скатертину 3м.на 1,5м. Заплатила мені за роботу 500злотих, я була рада як слон, і вона задоволена. А в нас чомусь ручна робота не цінується.:(
я тут вирішила провести типу журналітське розслідування
"типу" бо я не журналіст і воно мені не конче, але цікавість мучить
і ще трохи нудно вдома
коротше перевірю на собі різні способи заробітку вдома в інтернеті
свій досвід детально опишу по кроках, може комусь згодиться
і ще є одна задумка, то потім напишу
подивимося що з того вийде :)
почну від нині розбиратися що до чого і за місяць можна буде сказати про результати :)
Хотілося би ще на "Вернісаж" якось попасти
можу познайомити вас із моїм реалізатором (якщо вас не лякає досить великий відсоток за реалізацію).
Liliyah Romanova
05.05.2008, 23:03
коротше перевірю на собі різні способи заробітку вдома в інтернеті
У такому разі вам може згодитися ось така річ:
http://img13.nnm.ru/imagez/gallery/b/e/7/f/3/be7f370b2d62b374fd545f1b05eb0d13_full.jpg
Fakers Shame Board 2008 поможет Вам избежать обмана в Интернете. Это своего рода ” чёрный список ”, куда внесены сайты-обманщики, которые не выплачивают заработанные Вами деньги. Это сайты-почтовики, системы активной раскрутки, сайты по обмену валют, инвестиционные фонды, сайты с ” золотыми ” кошельками, автоматические сборщики денег и много другое.
Чёрные списки, приведенные в программе, не являются официальными – они лишь отражают мнение пользователей Интернет.
http://rs266gc.rapidshare.com/files/112520998/BSF.SHAME.XTS.rar
Сижу дома, а за это деньги не платят...
а дарма.
наймана нянька для дитини, що й обід готує отримує 500 у.о.
це для тих чоловіків, що вважають, що жінка, сидячи вдома відпочиває й "жмуть" для неї грошей.
наймана нянька для дитини, що й обід готує отримує 500 у.о.
Якщо ще пере, прасує, прибирає???
це для тих чоловіків, що вважають, що жінка, сидячи вдома відпочиває й "жмуть" для неї грошей.
Це точно!!! А як порахувати скільки жінка економить? Грудне молоко, яким кормить маля до року - це кілька тисяч економії!!! А висаджування на горшок, готування різних сочків, п"юрешок...Стільки зекономить!!!
Якщо ще пере, прасує, прибирає???
не уточнювала...
подивимося що з того вийде
почну від нині розбиратися що до чого і за місяць можна буде сказати про результати
В мене дружина вдома з дитиниою. Вона не проти підробляти, тільки не знає чим зайнятись. Якщо потрібна допомога, могла б приєднатись?
В мене дружина вдома з дитиниою. Вона не проти підробляти, тільки не знає чим зайнятись. Якщо потрібна допомога, могла б приєднатись?
о, я ще не вирішила що буду робити, бо тут купа купа інформації, а часу вкрай мало
мені ще треба трохи часу, щоб зрозуміти що до чого, а тоді скласти план дій :)
щоб зрозуміти що до чого, а тоді скласти план дій
ми почекаємоhttp://s13.rimg.info/ffa6f730747ca5737f000c3d40b3fbaa.gif (http://smiles.33b.ru/smile.113144.html)
Я зараз сижу дома, планую зайнятись набором текстів, можна навіть писати! От тільки треба попробувати, чи зможу все встигати, маленька дитина всетаки!
Я зараз сижу дома, планую зайнятись набором текстів, можна навіть писати! От тільки треба попробувати, чи зможу все встигати, маленька дитина всетаки!
Як захочеш - зможеш. Ми зараз шукаємо хату - дзвоню, домовляюся, їздимо дивитися, в"яжу, ходжу здавати свої речі в центр, а живу на Привокзальній, ще роблю всю хатню роботу:перу, прасую прибираю, готую, висаджую мальоту над ванною, ходжу з ним гуляти...Все це я роблю з 4,5-місячним Назаром:) Заробляю не багато, але це вже ЩОСЬ! І все-таки краще, ніж нічого!:)
почну від нині розбиратися що до чого і за місяць можна буде сказати про результати :)
нічого я не встигла за місяць :shy:
чим більша дитинка, тим менше часу, я а думала навпаки буде :)
наразі не навпаки, тому тільки збираю інформацію і складаю все докупи
стільки всього цікавого :crazy:
колись обов'язково напишу, тільки не буду вже обіцяти коли точно :download:
Я зараз сижу дома, планую зайнятись набором текстів,
Підкажіть, будь ласка як можна підробляти набором текстів.
Маю на увазі кому потрібні такі послуги?
Часто - студентам, тому можна спробувати розвісити оголошення біля навчальних закладів.
Мата Харі
03.09.2008, 11:14
Підкажіть, будь ласка як можна підробляти набором текстів.
Маю на увазі кому потрібні такі послуги?
Можна підробляти набором змістовних текстів власного авторства на задану тематику - тобто, курсові, дипломні, реферати тощо. Це 100% користується попитом у студентів - сама колись так заробляла. І то дуже непогано. Стосовно простого набору - сумніваюсь, що ви на цьому багато заробите, так як сьогодні моло не кожен першокласник має вдома комп"ютер. Якби років 10 тому - можливо. А на сьогоднішній день раджу вам пошукати більш актуальне джерело додаткових заробітків.
сьогодні моло не кожен першокласник має вдома комп"ютер. Якби років 10 тому - можливо.
: ))))) та де ж... ви про яку країну пишете?
до того ж щороку Львів наповнюється купою студентів які не мають компів або навіть не вміють ними користуватися
: ))))) та де ж... ви про яку країну пишете?
до того ж щороку Львів наповнюється купою студентів які не мають компів або навіть не вміють ними користуватися
А особливо урожайний час для набору текстів - сесія у заочників.
А де можна розмістити оголошення ?Можу займатися репетиторством (французька),бажано для дітей шкільного віку,бо для абітурієнтів потрібно знати програму вступу у ВНЗ,А в мене нема часу піднімати всі звязки і вчити ту програму;набором текстів на багатьох мовах (французька,англійська,українська,російська),напис анням курсових,рефератів,правда на філологічну тематику і іноземні мови...
А де можна розмістити оголошення ?
Для початку можна у Ваш магазин (http://vashmagazin.ua/cat/add/), тільки не забувайте постійно поновлювати...
Мата Харі
03.09.2008, 13:09
ви про яку країну пишете?
Та ніби про нашу :). Ну принаймі, 5-6 років тому зі студентів одиниці не мали власного комп"ютера, а доступ до академічних, за потребою, був у всіх без винятку. Орієнтуючись по своїх знайомих (люди середнього достатку), на сьогоднішній день таких, що немають власного комп"ютера ще менше. А більшість приїжжих студентів взагалі в плані статків і можливості придбати ПК і кожного другого львівського студента могли заткнути за пояс. А про вміння користування Word-ом я взагалі мовчу - то рівень дитячого садка... Але попробувати якщо є бажання заробити, безперечно можна :).
А більшість приїжжих студентів взагалі в плані статків і можливості придбати ПК і кожного другого львівського студента могли заткнути за пояс. А про вміння користування Word-ом я взагалі мовчу - то рівень дитячого садка... Але попробувати якщо є бажання заробити, безперечно можна .
Теоретично то воно так, але на практиці таким студентам настільки лінь що-небудь робити, що вони готові викидати гроші навіть за банальний набір тексту. Хоча, на мою думку, ви трошки переоцінюєте рівень їх обізнаності з офісними програмами. От ігри - інша справа! :) Купують комп"ютери, бо в сусіда є, а що з ними потім робити - не знають.
Пам"ятаю, як колись мені довелося набирати диплом на тему "технологія виробництва печива" - сторінок 100. Чесно кажучи, до десятої сторінки почало нудити, а пряники не можу їсти досі. :) Не кожному студенту захочеться самому з таким бавитися, та й не кожен вміє швидко набирати текст, а нерідко буває так, що час підпирає. Чи ви думаєте, що школярі чи студенти поголовно практикуються в наборі текстів ще до того, як припре?
Мене приперло на роботі - противний начальник заставляв набирати цілі томи текстів, просто так, аби не сиділа (одного разу навіть заставив малювати у ворді лампочку!). На перших порах плакала - після годин роботи на допотопному ПК вилазили очі, від тексту боліла голова, таблиці в екселі ніяк не сходилися. Зараз мені, звичайно, ніякі тексти з таблицями не страшні, але до того йшлося десять років, і навіть зараз постійно відкриваю для себе щось нове.
Набір текстів можна здійснювати для видавництва, кого цікавить - звертайтесь, я ще поговорю з директором чи є зараз робота, але знаю, що недавно була
Для початку можна у Ваш магазин (http://vashmagazin.ua/cat/add/), тільки не забувайте постійно поновлювати...
Оголошення про надання платних послуг платні, тобто треба до них їхати ... Колись так було ....
Студенти набирати текст не люблять/вміють, але їм напевне вигідніше купити той реферат чи курсову, ніж платити за набір тексту.
Тому треба шукати чесних студентів, але ті як правило не потребують тих наборів ...
Стосовно набору текстів - точно знаю, що в медичному універі є БАГАТО таких, які не знають як включити комп. Тільки от важко писати курсові на медичну тематику.
Можна спробувати заробляти своїми рукодільними талантами, але часто це справа невдячна. Я за час декрету багато вишивала, але в основному все розходилося на подарунки родичам та подругам, які їх цінували, бо знали, яка це праця. :)
Десь тут в оголошеннях була тема про весільні запрошення ручної роботи, я там давала лінки на скани журналів з уроками з виготовлення шикарних листівок. Думаю, якщо мати час і натхнення, можна спробувати зробити щось подібне - виглядають вони не гірше за професійні. Ще можна підключити фантазію і придумати щось своє, наприклад припасувати туди фізіономії наречених, які-небудь квіточки-бантики-мереживо, тоді запрошення вже точно будуть ексклюзивними! :) Наскільки я знаю, вони досить дорогі, і якщо знайти місце збуту, можна би було трошки підзаробити. :)
П.С. Здаю "рибне" місце - дуже гарний вибір паперу і різних потрібних для цієї справи прибамбасів у магазинчику "Світ картону" на початку Левицького. :)
Якщо більш-менш орієнтуєтесь в темі, то можете писати контрольні-курсові. Не так вже важко, як є доступ до нету.
В мене чоловік студент запізнілий. Все я йому робила (за певним вийнятком), то в його групі попит непоганий. Я не мала часу на ще додаткові контрольні, бо працювала, а зараз можна буде попробувати взимку (як погода нельотна буде).
Тарифи залежать від "бурси". В універах по 50 грн за нормальну роботу можна брати легко, за щось елементарне хоч по 20 буде точно.
щодо набору: подивіться що робиться під час сесій в копі-центрах
там великі черги на набір тексту, вони не встигають виконувати всі замовлення
а набір складних текстів зі схемами і табличками навіть не завжди брати хочуть
принаймі я таке бачила в кількох
Chortenia
04.09.2008, 12:46
Я наразі дома не сиджу, але все одно маю підробіток - переклади, думаю, коли буду з дєцком, буду продовжувати.
Тим, хто не знає іноземної мови, можна перекладати з української на російську і навпаки, наскільки я знаю того потребують різноманітні сайти.
Можна стати дописувачем на сайти, щось типу контент-менеджером, бачила такі оголошення в неті.
щодо набору: подивіться що робиться під час сесій в копі-центрах
там великі черги на набір тексту, вони не встигають виконувати всі замовлення
а набір складних текстів зі схемами і табличками навіть не завжди брати хочуть
принаймі я таке бачила в кількох
Я в студентські часи таким займався, любив братись саме за тексти зі схемами, формулами і табличками, завжди більше платили. С сенс займатись якщо брати термінові набори, розцінки ставити такі як в копі-центрах.
Я наразі дома не сиджу, але все одно маю підробіток - переклади, думаю, коли буду з дєцком, буду продовжувати.
А не поділитеся методою пошуку замовників на переклади? Сама постійно думаю про такий підробіток, але позаштатним перекладачем в бюро - мало заплатять, і боюся, щоб не кинули... А безпосередніх клієнтів де знайти?
позаштатним перекладачем в бюро - мало заплатять, і боюся, щоб не кинули...
які мови? і що в Вашому розумінні "мало"?
які мови? і що в Вашому розумінні "мало"?
Мова найпоширеніша - англійська, та ще - німецька (якщо тексти не дуже спеціалізовані). Висновки про "мало" роблю з того, що якщо бюро просить в середньому 55 грн. за сторінку, то скільки з цієї суми перепадає, власне, перекладачеві? Якщо менше цієї суми (а це факт), то це вже не багато.
Коли я навчалась в універі, набір тексту коштував в копі - центрах 10 коп. за сторінку... Не знаю, як зараз, але так багато не заробиш...
Інша справа - власні курсові і дипломні. Точно кажу, бо маю такий досвід. Клієнтів завжди багато (ну не хочуть студенти вчитись і самі собі писати курсові і дипломи), в час пік, тобто сесії, можна заробляти по 300 - 500 долярів в тиждень. Можна і більше, але то вже хіба не спати, а ще й вночі працювати. :)
набір титульної пару місців тому коштвав 1,50грн а проста ціла сторінка десь 2-3 грн, на іноземній ще дорожче...
Коли я навчалась в універі, набір тексту коштував в копі - центрах 10 коп. за сторінку..
шось не те кажете,
коли я вчився 2000-2005 набір коштував десь від 1 до 2 гривень, формули дорожче.
І так для довідки і порівняння: роздрук коштував 25 коп. біля навчальних закладів, десь подалі 10-15 коп, але треба було знати ці місця.
Тому думаю, що 10 коп за набір 1 сторінки ніколи не було. :)
коли я вчився 2000-2005 набір коштував десь від 1 до 2 гривень, формули дорожче.
Ну старенька вже я, вчилась в 1997 - 2002. :) Та точно памятаю, що копійки коштував, бо компутера в мене тоді не було, курсові вручну писали, а от диплом тре було в друкованому вигляді, то мені якраз набирали в копі центрі. Мені здається, що по 10 коп... ну може забула, давненько було. максимум 20. :)
ну не знаю, тоды здаэться простийксерокс коштував 10 коп...
Ну старенька вже я, вчилась в 1997 - 2002. Та точно памятаю, що копійки коштував, бо компутера в мене тоді не було, курсові вручну писали, а от диплом тре було в друкованому вигляді, то мені якраз набирали в копі центрі. Мені здається, що по 10 коп... ну може забула, давненько було. максимум 20.
Ви напевно плутаєте з роздруком однієї сторінки. А набір Вам напевно робили по блату - безкоштовно ;)
Ви напевно плутаєте з роздруком однієї сторінки.
Може й справді... :unknown: Така затуркана (с) :blush:
Ну старенька вже я
Така затуркана (с)
чого ж так песимістично
выше нос !(С);)
mayscream
20.11.2008, 14:15
Між іншим,що до хенд-мейд листівок.Буквально декілька днів тому натрапила на статтю про одну успішну молоду жінку,яка починала вдома робити листівки друзям/родичам.Серед знайомих тих самих друзів почали з"являтися перші клієнти,потім вона перемогла зі своїми роботами в якомусь тендері,та отримала велике замовлення,для виконання якого не спала кілька діб.Не вдаватимусь більше в деталі,але факт того що зараз відкритки студії цієї пані(вона вже має студію) продаються чи не по всьому києві,та ще в деяких містах України.Ось вам і домашній хенд-мейд.Було би бажання та терпіння,і віра в себе,і все неодмінно вийде!
З перших капіталовкладень вона мала лише 200 чи то 300 грн. на розхідні матеріали;-)
Ось вам і домашній хенд-мейд.Було би бажання та терпіння,і віра в себе,і все неодмінно вийде!
У випадку з листівками має бути ще художньо-фотографічний талант, ну і плюс до всього капля везіння. Таланти не завжди розкриваються-продаються з різних причин.
mayscream
20.11.2008, 15:24
Перепрошую,що не цитую,ніяк з тачпадом не подружуся,але можу посперечатися.Завжди є варіації,бо можна мати багату уяву та невмілі руки чи навпаки,і тоді одному важкувато,згідна.Але,існує купа товариств у неті за інтересами,завжди можна знайти однодумців,та пробувати працювати тандемом,якщо то творчі напрямки.Знову ж таки,питання сили бажання).
Яська Березнева
21.11.2008, 15:24
ну не знаю, тоды здаэться простийксерокс коштував 10 коп...
Було, було. Я поступала в 1996, тоді ксерокс коштував 10 коп. за сторінку. А мені треба було відксерити 100 сторінок, і я знайшла, де по 7 коп.;) Ех, були часи...:)
Annjutka
28.11.2008, 19:04
У меня когда Ксюшка появилась - я хотела найти занятие чтоб отвлечься и не вылезти на стену от сидения дома. Хотя забот было уйма. Где-то к Ксюшкиному годику я увидела статью в интернете про фотобанки. Фотографию я очень люблю, и к тому времени у меня была дорогая мыльница. Начала снимать, сдала в фотобанки экзамены и пошло... Сначала растраты - слава Богу муж помог. Первые продажи очень мотивировали. Первые 14 долларов - как первый миллион - радости нет предела! Купила свет, через год, с покупкой хорошей камеры совсем втянулась. Очень нехватает свободного времени, да и Ксюшка слегка меня сдерживает. Но за то вышла на уровень своей додекретной зарплаты... (привет налоговой!). Очень хочу развиваться дальше :)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008