Показати повну версію : чи хотіли б ви мати власний бізнес?
чому так? чому ні?
чи задумувались ви над цим?
якщо так, то що заважає започаткувати власний бізнес?
які бачите переваги і недоліки власного бізнесу?
мені власний бізнес підходить найкраще: люблю організовувати "з нуля" цікаві мені проекти на власний розсуд, ідей в мене купа, не люблю, щоб мною командували, натомість сама люблю "командувати парадом", ефективно працюю тільки за вільним графіком, ризик мені до душі і т.д.
причин більш, ніж достатньо, щоб працювати у власному бізнесі :)
Власний бізнес - то файно...
Але,як згадаєш.скільки порогів тре’ оббити,скільки паперів перевести....
Особливо довідку про то,що ти здав довідку,що ти взяв довідку...
То сі ніц більше не захоче...
Навіть того власного бізнесу...
ЗІ.Але то моє скромне імхо...
Особливо довідку про то,що ти здав довідку,що ти взяв довідку...
:D :D :D
ну це точно - "без бумажки мы букашки" :no:
не люблю, щоб мною командували, натомість сама люблю "командувати парадом", ефективно працюю тільки за вільним графіком, ризик мені до душі і т.д.
підписуюся...
з поправкою "сам"...
Apaullo440
07.04.2008, 11:35
більшість людей мають ідеї для власного бізнесу. на мою думку це притаманно абсолютній більшості, тільки от не кожен зробить хоча б перший крок в творенні власного бізнесу і основна причина як на мене це корупція всюди, ну і також брак коштів для реалізації задуманого. Кредити під відкриття справи тільки від недавнього часу почали широко просувати на українському ринку і тільки банки з іноземним капіталом.
Десь зустрічав інформацію, свого роду опитування проводили, так там наводили дані що близько 60% економічно активного населення України бажає мати власну справу. Тільки по великому рахунку зі сторони держави нічого не робиться для розвитку середнього класу. Хоча саме середній клас і забезпечує стабільний розвиток держави.
Додано через 1 хвилину
я, як не дивно в ті 60% входжу теж.;)
більшість людей мають ідеї для власного бізнесу.
ой, ідея то не така велика цінність
бізнес ідей кругом купа
не конче винаходити щось абсолютно нове, що почати бізнес
хоча щось нове - це дійно супер, але то не обов’язкова умова
тільки от не кожен зробить хоча б перший крок в творенні власного бізнесу
хм... людина, яка не відважуєтьс на перший крок не має ніяких здібностей для бізнесу, ви так не думаєте?
бізнес це ризик, той хто боїться ризикнути вже випадає вже зі списку потенційних підприємців
основна причина як на мене це корупція всюди
ну та що, повірте не всюди. це не причина, це відмовка
ну і також брак коштів для реалізації задуманого.
ще одна відмовка, а не причина
підприємець в першу чергу працює головою, має завжди знаходити вихід з ситуації
якщо не має здатності знайти гроші на початок, то що далі буде???
далі він ніякого питання не зможе вирішити
способів знайти гроші міліон, той хто не бачить способу їх знайти, боїться грошима ризикувати не має підприємницького хисту от і все
йому і починати варто, імхо
і не завди потрібні для початку великі гроші
ви мабуть не цікавилися цим питанням, бо даєте стандартні далекі від реальності відповіді
Десь зустрічав інформацію, свого роду опитування проводили, так там наводили дані що близько 60% економічно активного населення України бажає мати власну справу.
той хто хоче той має, стільки відсотків скільки є фактично підприємців, а не 60 %
це все дуже сумно, скажу я вам
я би хотіла, щоб більше людей зрозуміли, що можна мати власний бізнес і що вони і держава від того тільки виграють
ну це точно - "без бумажки мы букашки"
не букашки - гірше. какашки!
Додано через 1 хвилину
й, ідея то не така велика цінність
бізнес ідей кругом купа
ой, не кажіть....
ой, не кажіть....
я кажу як воно є
а ви що мали на увазі?
я кажу як воно є
а ви що мали на увазі?
хорша ідея - то пів справи, а ше як додати хорошу ідею реалізації тієї справи, то можна спокійно закочувати рукави.
хорша ідея - то пів справи, а ше як додати хорошу ідею реалізації тієї справи, то можна спокійно закочувати рукави.
ну так :) я отут маю звичайну стару ідею нового тільки для мене бізнесу
сушу голову над реалізацією, то нова сфера для мене, ще й потрібні капіталовкладення яких я ще не маю
десь за 5-6 міс почну втілювати в життя
я трохи зависоко замахнулася, але планку завжди треба ставити вище, імхо
я думаю нема нічого неможливого :)
ну так я отут маю звичайну стару ідею нового тільки для мене бізнесу
сушу голову над реалізацією, то нова сфера для мене, ще й потрібні капіталовкладення яких я ще не маю
десь за 5-6 міс почну втілювати в життя
я трохи зависоко замахнулася, але планку завжди треба ставити вище, імхо
я думаю нема нічого неможливого
якщо не секрет - поділіться. Обсудимо, може щось підкажемо....
якщо не секрет - поділіться. Обсудимо, може щось підкажемо....
нє, Миху, то секрет
але почну і восени всім розкажу :)
Для початку дякую Гелені за дуже приємну тему для розмов!!!
Я як і більшість відношусь до тих хто хоче мати свій бізнес...але як каже Гелена маю на те море відмовок...
чи хотіли б ви мати власний бізнес? Чому так?
Звичайно, хочеться мати матеріальний достаток, але то для мене не головне!!! Для мене головне стати незалежною(не обов'язково багатою),просто працювати в своє задоволення, але не за дякую...
А ще дуже хочеться мати вільний графік роботи, бо як подумаю шо моя дитина буде йти з садочку останньою, то навіть на роботу йти не хочеться...Хочу шоб робота не заважала мені виховувати і розвивати своє дитя!!!
бізнес це ризик, той хто боїться ризикнути вже випадає вже зі списку потенційних підприємців
Так дуже влучно сказано і мені дуже важко визнати шо я одна з тих боягузок!!! Правда не можу сказати це про свого чоловіка - кожного дня в нього появляється нова ідея Х. Але ж я страшенна песиміска і постійно його у всьому зупиняю...ой як я себе за це ненавиджу...Забула сказати, шо чоловік не хоче мати власний бізнес (його влаштовує теперішня робота) він старається для мене!!!
нє, Миху, то секрет
але почну і восени всім розкажу
щож і це правильно. якщо ви маєте ідею - не кажіть. А розкажете - втратиться сила тієї ідеї. Перевірено.
Додано через 1 хвилину
Я як і більшість відношусь до тих хто хоче мати свій бізнес...але як каже Гелена маю на те море відмовок...
безперечно. це ж нормальна реакція оточуючих, коли хочеш бути іншим - не таким, як всі.
З обмовкою - з часом. Махонька справа-бізнес в мене ітак є, і ніколи не жила на саму з/п... Але наразі є стільки всього цікавого, що хочу дізнатись, чого хочу навчитись, що на свою "коронну" справу якою направду треба жити - боюсь мене не вистарчить, наразі.
Додано через 3 хвилини
Хочу шоб робота не заважала мені виховувати і розвивати своє дитя!!!
І це також гальмує... бо бачила багацько бізнес-леді які вже не можуть змінити свого життя потім, бо є надто ключовими для фірми.
..Хочу шоб робота не заважала мені виховувати і розвивати своє дитя!!!
а це може суперечити власному бізнесу.
Бізнес - то дуже ревнивий вуйко, не любить, як його зраджують.
Махонька справа-бізнес
А скажіть хоч приблизно шо то таке махонька справа? Це якась палатка на базарі чи це невеличка фірма,яка займається, наприклад, перевезеннями...чи ше шось менше?
Бо для мене відкрити якусь будку на Південному, то вже напевно буде багато!!!:D:D:D
Бо для мене відкрити якусь будку на Південному, то вже напевно буде багато!!!
Ні, то далеко не торгівля:) То для мене було б занадто марудно...
В ПП напишу:)
І це також гальмує... бо бачила багацько бізнес-леді які вже не можуть змінити свого життя потім, бо є надто ключовими для фірми.
а це може суперечити власному бізнесу. Бізнес - то дуже ревнивий вуйко, не любить, як його зраджують.
Хі-хі ше одна причина для того щоб не відкривати бізнес...
Я мрію (поки що) про шось скромне...Великого проекту мої нерви точно не витримають...Наприклад, якесь ательє,весільний салон, а можливо звичайнісінький кіоск з побутовою хімією(правда тут ніякого задоволення)...
Ні, то далеко не торгівля
А мені навпаки хочеться шось продавати...
То певно даються взнаки 4 роки промоутерства...і бажання поступити на менеджмент....
А скажіть хоч приблизно шо то таке махонька справа?
то тіпа відкрити концервний завод.:borat:
а це може суперечити власному бізнесу.
Бізнес - то дуже ревнивий вуйко, не любить, як його зраджують.
Миху, та ви що? :aggressive:
я виховую маленьку дитину і дитина на першому місці
по правді можна все суміщати, як не свій бізнес то інша робота була би, але дітей виховують всі працюючі батьки
дітей виховують всі працюючі батьки
А в мене якись страх шо я не зможу...
треба вміти вчасно доручати свою роботу іншим людям
хоча це дуже тяжко - довірити комусь свою роботу і думати що хтось її робить гірше
але це дуже важливо для розвитку
не можна щоб бізнес тримався на одній людині, треба аби був більш самостійним і міг з часом працювати взагалі без власника
А мені навпаки хочеться шось продавати...
Вміти продавати важливо дуже! Можна ще продавати себе як фахівця, продавати ідеї, продавати думки, продавати бізнес.. І до речі на мою думку людина яка не вміє "продавати" в широкому розумінні слова не може стати успішним топ-менеджером.
А в мене якись страх шо я не зможу...
зможете :) я вже не уявляю себе без дитини, хоч і працювати мушу трохи
Додано через 46 секунд
Вміти продавати важливо дуже! Можна ще продавати себе як фахівця, продавати ідеї, продавати думки, продавати бізнес.. І до речі на мою думку людина яка не вміє "продавати" в широкому розумінні слова не може стати успішним топ-менеджером.
+ 100
треба вміти вчасно доручати свою роботу іншим людям
Але за день не перевіриш людину на фаховість і порядність, щоб довірити свою кровну справу... Для мене - це справа років. Ну але це ж не основна причина, тому в основному - згідна.
Миху, та ви що?
я виховую маленьку дитину і дитина на першому місці
по правді можна все суміщати, як не свій бізнес то інша робота була би, але дітей виховують всі працюючі батьки
я кажу: я вартую більшої зарплати...можливо, я правий, а можливо й ні, але мені здається, що я вартую більше.... зрештою, мені так все здається - то нормальна реакція. У власному бізнесі отримавши за місяць 2000 гривень, я, як то неприскорбно, мушу собі сказати: я заробив стільки, скільки заслужив, навіть, якщо я заробив 1000 гривень, чи 500. "Люби" самого себе. Дивися на себе без емоцій, на такого, який я є, реально. Ви можете йти на компроміси з бізнесом - допускається, але не жалійся на результат - все чесно. В бізнесі буває, що пролітаєш.... втрачаєш і до цього теж тре бути готовим.
Висновок: не думай так про себе, як мило твоїм вухам - думай тверезо!
Миху, а ви маєте свій бізнес?:o
Чи можливо колись пробували його відкрити?
Миху, а ви маєте свій бізнес?
Чи можливо колись пробували його відкрити?
малееееесенький.
Додано через 48 секунд
можу багато чого розказати і порадити, якщо кого цікавить.
звичайно шо цікавить!!!!!!!!!!
малееееесенький.
А це ваш основний вид заробітку чи тільки хоббі?
Дивися на себе без емоцій, на такого, який я є, реально. Ви можете йти на компроміси з бізнесом - допускається, але не жалійся на результат - все чесно. В бізнесі буває, що пролітаєш.... втрачаєш і до цього теж тре бути готовим.
Висновок: не думай так про себе, як мило твоїм вухам - думай тверезо!
абсолютно згідна
я не досягла багато в першому бізнесі, тим більше в плані грошей, що мене зовсім не розчарувує
я дуже багато навчилася і можу рухатися далі
деякий час працювалося в мінус, потім в нуль, хоча працювалося по 12-14 годин і без вихідних
а певно що я могла би працювати і по 8 год. за більш-менш пристойну зарплату і мати час на відпочинок, а не бути як вижатий лимон
вижатий лимон - то тільки коли ще не вмієш правильно організовувати свій час, робиш помилки, приймаєш неправильні рішення
а без того не може бути - через це всі проходять
з часом починаєш працювати ефективно, але до того треба було дійти через власні помилки
а помилок я наробила багато, зате вони мене добре навчили
фатальних не було - і слава Богу
я не каюся ні в чому, я рада всьому, що я навчилася, досвід теж дорого коштує
хоча звісно, хотілося би досягти більшого, але я розумію що інакше не могло бути, то що плакати тепер?
та й те, що робиш має приносити радість, інакше нащо воно мені?
я задоволена коли клієнти задоволені результатом, коли працівники задоволені роботою, коли засвоїла якийсь урок
а те що бізнес можна втратити я добре розумію і ставлюся до цього цілком спокійно
втрачу - то почну заново, світ від того не рухне :)
Додано через 1 хвилину
для цього і тема відкрита - щоб поділитися досвідом, щоб інші могли почати :)
абсолютно згідна
ви все правильно написали. Бізнес - це не тільки гроші, це спосіб реалізації самого себе у відкритому "просторі".
ви все правильно написали. Бізнес - це не тільки гроші, це спосіб реалізації самого себе у відкритому "просторі".
так, і насправді на це здатні не всі
але багато хто
просто є якісь невірні установки, нема кому порадити, підштовнути
людей мучать сумніви і вигадані проблеми
і страх програшу занадто великий
а ще лінь - велика-перевелика лінь
все починається з власної голови - те що вб'єш собі в голову те і отримаєш
все починається з власної голови - те що вб'єш собі в голову те і отримаєш
таксссссссссссс..... починаю вибивати все зі своєї голови...
таксссссссссссс..... починаю вибивати все зі своєї голови...
...і починайте вбивати туди інформацію більш корисну :)
пошукайте в неті інформацію про аналогічний бізнес
поставте питання на бізнес-форумах, вам багато чого можуть підказати, звернути увагу на найважливіші речі, підводні камені саме в тому бізнесі який ви обрали
просто є якісь невірні установки, нема кому порадити, підштовнути
людей мучать сумніви і вигадані проблеми
і страх програшу занадто великий
а то часто буде супроводжувати, бо кожний раз приймаєш рішення сам, а, як правило є три - пять варіантів.... і НІХТО за мене то не зробить, наіть друг, бо ніхто не знає тої ситуації краще за мене.
Додано через 5 хвилин
І ше... не всі можуть займатися бізнесом і то не завжди лінь... Просто у кожної людини є свій характер. Є характер, який просто не сумісний з бізнесом.
і не завди потрібні для початку великі гроші
Цілком згоден. Часто для початку потрібні дуже великі гроші.
І ше... не всі можуть займатися бізнесом і то не завжди лінь... Просто у кожної людини є свій характер. Є характер, який просто не сумісний з бізнесом.
не всі, звісно не всі
але ті хто хто каже: "от якби те і се, то я би ого-го!" мене страшенно дратують
от вони таки не можуть нічого, крім говорити
сумніви є завжди: якщо я сумніваюся - я думаю
Мата Харі
07.04.2008, 18:13
чому так? чому ні?
які бачите переваги і недоліки
Сплю і бачу власний бізнес! Тому, що характер заважає бути підлеглою, залежною, принаймі в тому збоченому розумінні, яке в це поняття вкладають деякі роботодавці. Та "комплекс" (?) нової людини в колективі, який тобі всіма зусиллями прививають колеги. Часто, те що ти працюєш з ними вже чи то рік, чи то два - пустий звук - вони ж прийшли раніше! А якщо ти раптом більш кваліфікована, освічена, маєш реально кращі ідеї, молодша, гарніша, заміжня в колективі "старих дівок", маєш дитину, а колезі - не дано і т.п., і т.д. - всюди та сама історія... "Щира" українська натура :).
Започаткувати власний бізнес заважає його грошоємкість. Так, як підійшла до цієї ідеї вже досить грунтовно - очевидно, братиму кредит. І чесно-кажучи, є певний мандраж, з серії "а що, якщо...?!" Але так хочеться "попити шампанського", та ще й з полуницею :)... Буду ризикувати!
з чого ви зробили такий висновок?
якщо ви хочете власну авіалінію - то так, гроші потрібні великі
якщо ви можете почати з чогось скромнішого, на землі, то не такі вже й великі гроші
для деяких видів бізнесу грошей треба вкласти дуже мало - таку суму яку кожен може собі дозволити
Додано через 8 хвилин
А якщо ти раптом більш кваліфікована, освічена, маєш реально кращі ідеї, молодша, гарніша, заміжня в колективі "старих дівок", маєш дитину, а колезі - не дано і т.п., і т.д. - всюди та сама історія... "Щира" українська натура :).
якщо будуть працівники, то буде те саме, або ще гірше
до прикладу: в нас був клієнт (бухг послуги), власник фірми, гуртова торгівля - обороти великі, власний заробіток малий
працівники мали нормальну зарплату, але до шефа савились як до "жадіни-гавядіни"
а він працював рік як на каторжних роботах перш, ніж організвував таку фірму, дав людям роботу, взяв на себе відповідальність, мав віддавати вкладені гроші
реально - працював найбільше, всі думали, що найменше
то дуже поширене явище: маєш свій бізнес? все з тобою ясно: я от тут працюю на роботі, а ти нічого не робиш, тільки гроші лопатою гребеш і т.д.
підлеглі ще гірші в тому плані за співробітників, імхо
не всі, звісно не всі
але ті хто хто каже: "от якби те і се, то я би ого-го!" мене страшенно дратують
от вони таки не можуть нічого, крім говорити
сумніви є завжди: якщо я сумніваюся - я думаю
я вам більше скажу. якщо бізнес починається з "нуля", то він має більше перспектив що до стійкості, якщо взяти зразу великі гроші.... а немати досвіду.... то може плачевно закінчитися.
я вам більше скажу. якщо бізнес починається з "нуля", то він має більше перспектив що до стійкості, якщо взяти зразу великі гроші.... а немати досвіду.... то може плачевно закінчитися.
я теж зробила такий висновок
Започаткувати власний бізнес заважає його грошоємкість. Так, як підійшла до цієї ідеї вже досить грунтовно - очевидно, братиму кредит. І чесно-кажучи, є певний мандраж, з серії "а що, якщо...?!" Але так хочеться "попити шампанського", та ще й з полуницею ... Буду ризикувати!
м-да... під лежачаго інженера коньяк не тече.... то правда. ну "а що, якщо" присутнє завжди у бізнесі і то добре, що воно є. мистецтво якраз полягає в тому, щоб перевірити всі "а що, якщо", а суніви будуть завжди... з тим тре жити і змиритися.
якщо бізнес починається з "нуля", то він має більше перспектив що до стійкості
вичитала цілих 9 причин чому варто купити бізнес...
Потенциальный доход работающего бизнеса больше
Существующие клиенты готового бизнеса уже приносят денежный поток
Намного легче получить финансирование бизнесу, существующему несколько лет, чем новому. Кредиторы и инвесторы знают статистику (80% новых дел разоряются в течение первого года).
Разработка новых направлений, анализ и проектирование новых бизнес проектов будет более точным на базе существующего бизнеса.
Открытие нового бизнеса будет стоить больше, чем Вы планировали. Готовый бизнес с момента покупки приносит Вам денежный поток и доход.
Понадобиться меньше оборотных средств для существующего бизнеса, чем для нового. Потому что, готовый бизнес имеет поставщиков и историю, а значит и кредиторскую задолженность (т.е. финансирование), чего не имеет новый бизнес.
Большинство бизнеса на продажу оценены относительно справедливо, однако можно найти готовый бизнес, который принесет более 30% годовых. И окупаемость через 3 года далеко не каждому новому бизнесу под силу.
Понадобиться меньше усилий и затрат для построение системы ведения и функционирования бизнеса. Готовый бизнес стоит только изменить под Ваше потребности, а новый придется строить с «нуля».
Существующий бизнес имеет свое (более-менее раскрученное) имя. И его знают. Новому бизнесу его надо заработать.Особенно это относиться к франчайзингу
Ви з якимось пунктом погоджуєтесь?
Я погоджуюся з тим, що тут не всі пункти вказані.
Якщо бізнес продається, то мусить бути конкретна причина, яку Вам необовязково можуть сказати.
- безперспективність бізнесу... тобто ніби-то все є, все крутиться, але то не надовго з обєктивних причин.
- вам можуть показати активи і забути про пасиви (невиконані зобовязання).
готовий бізнес (хороший) коштує дуже дорого.
- хоча бізнес і є готовий, ви на 30-40% не будете знати нюансів і специфіки того бізнесу. От ви стаєте на моє місце і через місяць-два всьо вклєкне, тому що ви не знаєте специфіки...
готовий бізнес - це також ризик...
я б готовий не купувала
часом краще самому зробити нормально спочатку, ніж виправляти чужі помилки і т.д.
купувати можна, якщо вже не перший рік в бізнесі
якщо тільки починаєш, то треба робити самому
бізнес розвивається, ти розвиваєшся. поступово
а з готовим можна і не знати, що робити далі
в основному згідна з Михом
Продаж готового бізнесу це теж бізнес. От візьміть компанію DiaWest - вони успішно займаються продажем власного бізнесу, але під своєю торговою маркою. Це дуже гарний спосіб заробляти ще більше грошей, продавати те що ти дуже гарно вмієш робити, а саме свою справу.
Таку річ варто купляти коли ти вже маєш принаймі декілька різних своїх справ, коли вже навчений гірким досвідом :)
На мою думку є декілька причин що заважають людям відкрити власну справу:
- лінь
- рос. "невежество"
- складні умови в державі
- малий час існування ринкових умов в нашій державі
Продаж готового бізнесу це теж бізнес.
угу... теж бізнес. причому дуже прибутковий
тим хто продає - це вигідно
йдеться про тих, хто купує
чи справді вигідно покупцеві? сумніваюся
Залежно хто купує :)
Купив собі готову справу, маєш і працівників і все налагоджено, і всі все вміють робити. Все що залишається так це не спортити те що вже є. Для того хто має гроші, і має досвід в ведені власної справи думаю це дуже вигідно. Саме тому і перепродаються дуже великі компанії, бо це дуже вигідно!
Саме тому і перепродаються дуже великі компанії, бо це дуже вигідно!
перепродуються, але на не підйомі
а коли в них фінансові труднощі
приходить новий власник зі своїми грошима, витягує компанію і тоді заробляє далі
думаю продають часто для того аби не закрити і не втратити все
ну, але я може і помиляюся :)
У бізнесі є ще таке правило (сам майже дійшов). Якщо ти старанний у малому, то тобі дасться більше, якщо ти як-небудь відносишся до малого, то не вартуєш великого.
Додано через 3 хвилини
На мою думку є декілька причин що заважають людям відкрити власну справу:
- лінь
- рос. "невежество"
- складні умови в державі
- малий час існування ринкових умов в нашій державі
не тільки те... просто всі не можуть бути бізнесменами - це склад характеру, ментальності. я не говорю, що це зле. Краще, можливо бути профі у чомусь, ніж слабеньким підприємцем. Краще заробити гривню, ніж незаробити мільйон гривень.
У бізнесі є ще таке правило (сам майже дійшов). Якщо ти старанний у малому, то тобі дасться більше, якщо ти як-небудь відносишся до малого, то не вартуєш великого.
золоте правило :clapping:
ще правило:
ніщо так не викликає довіру до людини, як передоплата (не я придумав).
afterstep
08.04.2008, 16:19
ніщо так не викликає довіру до людини, як передоплата (не я придумав).
не втримався :) а ще - вода мокра, і металева палиця системи "лом" - тоне у воді :)
не втримався а ще - вода мокра, і металева палиця системи "лом" - тоне у воді
моє - жартівливе, а ваше яке?
afterstep
08.04.2008, 16:22
думаю - щось з галузі чорного гумору. Побачимо :)
Відгуки "не за баром" :)
Дуже цікава тема для розмови.
Мені важко себе стримати, щоб не написати твір на декілька сторінок.
Спочатку про себе. Після універу декілька років найманим працівником. Потім співвласник бізнесу, і останні 2 роки директор і співвласник бізнесу. Ще починав без партнерів бізнес і залітав у мінуси... Останнім часом почав цікавитись деяким напрямком для бізнесу. І тепер працюю найманим директором на фірмі (це я хочу трохи в цій сфері покрутитись).
Поки ти найманий працівник ти працюєш на когось. Скільки б ти не заробляв і на якій би посаді не був - власник заробляє набагато більше. А в тебе купують години твоєї праці.
1. ККД твого часу найманим працівником є нижчим ніж ККД якщо ти будуєш власний бізнес.
Найманий працівник виконує свою роботу, ту яку йому кажуть робити. Власник вникає в суть різних напрямків - фінанси, маркетинг, управління і т.д. Набагато цінніше для власного розвитку бути власником, ніж найманцем. Як ви думаєте чому на роботу не дуже хочуть брати тих хто попрацював на вольних хлібах?
2. Рік роботи найманим працівником і рік розвитку своєї справи - в другому випадку досвід отримується в рази більший.
3. Створюючи бізнес ви створюєте капітал. Якщо ви робите все правильно - ваш капітал зростає. Працюючи найманим працівником ваш капітал зростає на стільки скільки ви зможете відкласти від зарплати.
4. Створюючи бізнес ви більше спілкуєтесь з собі подібними. Ефект від цього просто грандіозний. Школа життя, так би мовити.
Я не шкодую, про те що прогорів у власному бізнесі. Навпаки - цей досвід неоціненний. В майбутньому я бачу себе тільки власником бізнесу (це секрет від моїх теперішніх роботодавців). Десь прочитав, що немає міліонерів, які не були банкротами.
Не буду писати про недоліки власного бізнесу. Ті хто його ніколи не мав можуть придумати їх більше.
Ще хотів тільки прокоментувати про проблеми з документами, державними установами, хабарями, податкам - це все туфта! Якби це дійсно було проблемою то в Україні не було б бізнесу. Але ж є тисячі прикладів прибуткового бізнесу! Читайте закони, знайте свої права і не бійтеся. Проблема бізнесу не в тому. Проблема, щоб його зробити ефективним. Тому що можна мати власний "бізнес" і все життя просидіти не розвиваючись. То це вже, як на мене, звичайна робота.
Написав найперше, що прийшло в голову. І це мабуть не все, що хотів би розповісти, але боюсь що довгі пости не будуть дочитувати.
Если делаешь, то не бойся. Если боишься, то не делай. Чингисхан (Тэмуджин, Темучин), 1162-1227
Ще хотів тільки прокоментувати про проблеми з документами, державними установами, хабарями, податкам - це все туфта! Якби це дійсно було проблемою то в Україні не було б бізнесу. Але ж є тисячі прикладів прибуткового бізнесу! Читайте закони, знайте свої права і не бійтеся. Проблема бізнесу не в тому.
От з тим не дуже погоджуюсь. Просто Ви по-серйозному не стикалися з чиновниками... І, скажу чесно, вони є великим гальмом у бізнесі.
Дехто каже треба гроші, щоб почати бізнес.
Ви вважаєте що ви маєте певні знання і корисні для роботодавця, може вважаєте себе професіоналом у чомусь?
Реєструйтесь ПП - максимум 500 грн і не більше місяця до початку роботи.
І йдіть продайте свої знання і навики роботодавцю, тільки вже по угоді. Потім ще одному...Потім візьмете собі помічника. Потім другого. Потім офіс, секретарка... :)
По-перше буде відомо чи ви дійсно такий цінний і яка ваша ціна справжня.
По-друге спробуєте себе у "вільному плаванні".
Можете навіть і не реєструвати ПП. Домовтесь з вже існуючим ПП за відсоток, щоб документи оформляти на нього. Взагалі вкладення нульові.
Навчитесь домовлятись, і продавати, в тому числі продавати себе.
Це не найкращий спосіб спробувати свої сили. Часто після таких спроб і невдач люди і розповідають, що треба гроші і все так складно.
Якщо ви добрий організатор то можна братись і за більш складні форми бізнесу. Не бійтесь пробувати.
Поки ти найманий працівник ти працюєш на когось. Скільки б ти не заробляв і на якій би посаді не був - власник заробляє набагато більше. А в тебе купують години твоєї праці.
а вас були наймані працівники?
вони є великим гальмом у бізнесі.
Не зациклюйтесь! Найбільшим гальмом для бізнесу може бути тільки власник, який не хоче його розвивати. Все інше це перешкоди - їх можна обходити, перескакувати, підкопувати, пробивати і ще тисячу способів. Чиновники - це всього навсього одна з багатьох перешкод. Побудова бізнесу це і є ламання перешкод на протязі всього процесу. Ви зупинились на чиновниках. Там і після них буде над чим попрацювати.
Ще цитата:
Стену можно пробить только головой. Всё остальное – только орудия. Лешек Кумор, современный польский писатель
Додано через 1 хвилину
а вас були наймані працівники?
були.
були.
це я до того, що іноді працівники заробляють більше за власника
якщо говорити виключно про гроші
особливо на початках, коли бізнес в мінусі
от всі родичі проти нашого бізнесу, бо кажуть, крім іншого, що ми дали добре заробити іншим (працівникам), а самі мало заробили
частково це правда, моя бухгалтерка часом заробляє більше за мене
ну але все так не буде, вона заробляє свій максимум як фахівець
але факт є факт - працівник може заробляти більше за власника маючи менше роботи, проблем і відповідальності
Ні, принаймні на даному етапі життя.
Але хотілося б займати хоршу посаду в потід\жній фірмі.
Заробити достатньо грошей, набратися досвіду, завести потрібні знайомства.
А з часом можна і про свою справу подумати.
Ні, принаймні на даному етапі життя.
Але хотілося б займати хоршу посаду в потід\жній фірмі.
Заробити достатньо грошей, набратися досвіду, завести потрібні знайомства.
А з часом можна і про свою справу подумати.
Аналогічно
я би хотіла мати власну справу. бо щось останінм часом маю таке стійке відчуття, що якби довкола не було стільки умовностей, то і працювалося б і дихалося б легше, вільніше.
щоправда, незнаю, коли зможу на це зважитися. бо маю великі відповідальності: дитина і кредит за хату. не можу легковажити.
Я б дуже хотіла мати власну справу.Власне, зараз оформлюю документи на підприємницьку діяльність пов"язану з курортним бізнесом.Побачимо, що з цього вийде.Звичайно, батьки будуть допомагати.
зараз оформлюю документи на підприємницьку діяльність пов"язану з курортним бізнесом
Успіхів тобі Іринко!!! Ти - молодчинка!!! Може колись приїдемо до вас відпочивати?!
Не зациклюйтесь! Найбільшим гальмом для бізнесу може бути тільки власник, який не хоче його розвивати. Все інше це перешкоди - їх можна обходити, перескакувати, підкопувати, пробивати і ще тисячу способів. Чиновники - це всього навсього одна з багатьох перешкод. Побудова бізнесу це і є ламання перешкод на протязі всього процесу. Ви зупинились на чиновниках. Там і після них буде над чим попрацювати.
Я більше 10 років зациклений, а Ви?
Ви судилися з чиновниками з десяток раз... ви були у ситуації, коли конкуренти платять чиновникам і вони, відробляючи, не пускають вас на ринок... у вас великий досвід....:crazy:
Може колись приїдемо до вас відпочивати?!
Дякую.Я буду дуже задоволена якщо до нас приїдуть мої друзі з ЛФ.
У тому році у нас теж багато відпочивало зі Львовської обл.
чому так? чому ні?
які бачите переваги і недоліки власного бізнесу?
так, бо не люблю працювати на "чужого дядю"
думаю про це час від часу.
бо не маю стартового капіталу та опасаюсь "бумажек", без которих ми "букашки".
а ще я б воліла вести чесний бізнес без подвійної бухгалтерії, а наша держава ще до того не "доросла".
Koza-Dereza
09.04.2008, 22:25
Я колись мрiяла про агенство по влаштуваннi i оформленнi весiлль. Моя мрiя дуже швидко мене покинула коли я погодилась допомогти подрузi зпланувати її весiлля за кордоном... Вона мене так задовбала що я вже була не рада. Нiчим то не скiнчилось. I менi вже перехотiлось то точно!
а ще я б воліла вести чесний бізнес без подвійної бухгалтерії, а наша держава ще до того не "доросла".
ждіть, поки не доросне.
Deus igrok
09.04.2008, 22:46
Не держава , а підприємець ...
Дуже великі, якщо ви хочете влізти туди де фірми працюють роками і отримують відповідно високі прибутки.
Але на мою думку варто починати з меншого.
Це дуже цікаво відчути переваги бізнесу вклавши 10 доларів і отримавши 1000. Це звичайно ж не завжди так є, але досвід є безцінним.
Наприклад я починав з інтернет-магазину, вкладень по мінімуму. Перші місяці винаймали приміщення, а потім усвідомили що це зайві витрати. Торгувати технікою можна і по доставці, набагато краще і для клієнта зручніше.
вклавши 10 доларів і отримавши 1000
наркотики, або через три роки....
Не держава , а підприємець ...
а ви підприємець?
Додано через 1 хвилину
Це дуже цікаво відчути переваги бізнесу вклавши 10 доларів і отримавши 1000.
за чий рахунок?
Додано через 3 години 16 хвилин
"єдине що приносить гроші - продажі. всі інші бізнес-дії гроші тільки забирають" ("Прямые продажи" В. Шлахтер)
це перше чого варто навчитися - мистецтва продажу, інакше успіху ні в житті, ні в бізнесі досягти не вдасться
п.с. а ще тре пам’ятати, що вліті вигідно продавати морозиво, а взимі грілки :D :D :D
Читатель_Обкома
10.04.2008, 07:49
ви були у ситуації, коли конкуренти платять чиновникам і вони, відробляючи, не пускають вас на ринок...
Так и Вы платите!!!Кто Вам мешает???
Вон Борисова контора,каждый год мешками взятки раздает чиновниками и ни чего...работает!!!:8:
"С волками жить..." ну и т.д.:beee:
Deus igrok
10.04.2008, 08:35
а ви підприємець?
Дистрибуція продуктів харчування.
Я це мав на увазі:
вклавши 10 доларів і отримавши 1000
наркотики, або через три роки....
Сучасний дрібний і середній бізнес абсолютно не хоче вчитися і вдосконалюватися.... інновації , інвестиції , НДДКР , маркетингові дослідження, логістика - це все для них тільки слова ... сфера фантастики.
Візьмемо спеціальний приклад.
Способи збирання і оформлення замовлень:
Старий: агент ходить, пиши усе в папочку, приносить в офіс ... з листочка оператор набирає - тратиться час і з/п на отримання оператора.
Новий: КПК , агент набирає замовлення на нього, приходить в офіс і автоматично завантажує на сервер. ПЗ автоматично його обробляє. Зекономлений час від набирання - йде на логістику.
Ой, так цікаво вас всіх читати, тих хто про бізнес знає тільки теоретично. :) "Та я би", " та то треба ось так"...:) Ага! Всі знають, як треба, а як воно насправді на практиці, то тільки ті можуть сказати, що вже є бізнесменами. Я маю бізнес вже 10-й рік. То сама, як власниця. А до того два роки на своїх братів працювала. Вже ніби зуби на тому бізнесі з"їла, а пішов у нас спад економіки, понавідкривали аналогічних бізнесів і знаючі, і нічого не тямлячі в тому - і пихти, тягни той бізнес, виживай! Дванадцять років втрачено.Що, зараз починати щось нове, в якому ні бум-бум? Чи йти на голу зарплату на когось працювати? Легко про все розсуджувати, та нелегко то на ділі. Взагалі, власний бізнес - то ДУЖЕ важка справа! І не кожен може то тягнути, давати раду і толк!
Додано через 4 хвилини
Ви судилися з чиновниками з десяток раз... ви були у ситуації, коли конкуренти платять чиновникам і вони, відробляючи, не пускають вас на ринок... у вас великий досвід....
Читатель, і що ж ті бідні чиновники будуть робити, як всі їх будуть підкупляти? :) Як всім догоджуватимуть згідно отриманих хабарів? :)
як ви думаєте, хто більше заплатить: той, хто вже є пару років на ринку, чи той, хто тільки хоче почати працювати?
бізнесу вклавши 10 доларів і отримавши 1000.
Угу...10....а за підпис , і не один і ще не останній заплатити від 5 до 10 тис.доларів, не хочете?
Не думаю, що вклавши мінімум ви одержите надприбутки.
Вже ніби зуби на тому бізнесі з"їла, а пішов у нас спад економіки, понавідкривали аналогічних бізнесів і знаючі, і нічого не тямлячі в тому - і пихти, тягни той бізнес, виживай!
а в нас весь час спад економіки...
от прямо зараз в кількох сферах сильно впали продажі
Дванадцять років втрачено.
чому? справді не розумію
ви їх прожили, пропрацювали, як можна так казати?
Взагалі, власний бізнес - то ДУЖЕ важка справа! І не кожен може то тягнути, давати раду і толк!
дуже важка
але в кожного своя межа отого "дуже"
в тому то і заковика...
От Ви кажете бізнес.
А знаєте, як робиться бізнес?
От поки ми тут про бізнес говоримо податкова внесла зміни до звіту про ПДВ. Тепер, мало того, що здаєш декларацію про ПДВ, ще треба додати звіт по покупцях і продавцях на твердій копії та в електронному вигляді. А щоб здати в електронному вигляді, треба купити у фірмі "Рога і копита" програму, яка вартує 500 грн. (Віндовз дешевше) Помножте це на кількість підприємств у Львові....і ви все зрозумієте.
Додано через 1 хвилину
Доречі, колись я працював в НДРТІ, там працювало біля 5000 людей. Квартальний звіт вміщався на 2 сторінки....
А знаєте, як робиться бізнес?.
множиться 500 на кількість підприємств? :D
хто там в нас при владі нині?
от вам і спосіб поповнити бюджет або кишеню
я не бухгалтер, але одна моя бухгалтерка каже, що в бухг і звітності в 2005 році все мінялося на квартал по кілька разів
а за кордоном облік простіший...
цікаво що далі буде. чекаю наступну серію майже з нетерпінням :D
цікаво що далі буде. чекаю наступну серію майже з нетерпінням
та буде-буде то безкінечне кіно....
власний бізнес - то ДУЖЕ важка справа! І не кожен може то тягнути, давати раду і толк![/size]
не кожен
а тільки людина психологічно стійка
"устойчивость - это не гранитная плита, а скорее ванька-встанька" (с) В.Шлехтер
не кожен
а тільки людина психологічно стійка
я раз розмовляв з директором одного великого підприєства. Він мені каже: от працівник каже мені: іду працювати на "свій хліб". Вони думають, що будуть сидіти в кріслі і до них приходитимуть казатимуть: "візьміть ваш хліб, візьміть ваш хліб......".
Збоку воно все здається легко і просто.
От і в нас була така історія. В знайомих в кафе кілька років від самого відкриття працював бармен. Багато чого навчився вже на роботі, з власниками були хороші стосунки, йому довіряли. Та він почав працювати на себе: носити свою горілку, каву і т.д. Його попередили, а він почав страшити - я піду, я буду сам на себе працювати, скільки можна працювати на когось! Звичайно, його звільнили. І знаєте чим закінчилося його вихваляння працювати на себе? Сидить в іншому кафе на кухні і бульбу чистить. Ось такий бізнесмен.
він почав працювати на себе: носити свою горілку, каву і т.д.
ЧТО НАДО ЗНАТЬ О НАЁМНЫХ РАБОТНИКАХ, ЧТОБЫ НЕ ТЕРЯТЬ ДО 1000% ПРИБЫЛИ
http://www.koshelyok.ru/biznesmenu3.html
п.с. але то не поможе, імхо - в нас кожен думає, що має право на ліво :crazy:
От і в нас була така історія. В знайомих в кафе кілька років від самого відкриття працював бармен. Багато чого навчився вже на роботі, з власниками були хороші стосунки, йому довіряли. Та він почав працювати на себе: носити свою горілку, каву і т.д. Його попередили, а він почав страшити - я піду, я буду сам на себе працювати, скільки можна працювати на когось! Звичайно, його звільнили. І знаєте чим закінчилося його вихваляння працювати на себе? Сидить в іншому кафе на кухні і бульбу чистить. Ось такий бізнесмен.
просто хлопець переплутав у житті дві речі: "красти" і "працювати на себе". Ето двє большіє разніци, як казав один єврей. Він подумав, що обкрадати бар і працювати на себе - то одне й те ж, але в себе не вкрадеш!
Він подумав, що обкрадати бар і працювати на себе - то одне й те ж
:y:
ну й насмішили :D
ну й насмішили
Але то не жарт, то життя...
afterstep
10.04.2008, 14:12
Читатель, і що ж ті бідні чиновники будуть робити, як всі їх будуть підкупляти? Як всім догоджуватимуть згідно отриманих хабарів?
цікаво би почитати американське бачення цих українських реалій....
Читатель, і що ж ті бідні чиновники будуть робити, як всі їх будуть підкупляти? Як всім догоджуватимуть згідно отриманих хабарів?
беруть і тут і там, не моргнувши оком (так скромненько), а зелену дорогу дадуть тОму, хто більше дав...
Дехто каже треба гроші, щоб почати бізнес.
Мій чоловік,для того,щоб розпочати власний бізнес,продав квартиру.Звичайно-це великий ризик,але він ще ніколи про це не жалкував.Правда,за 6 років ціни на квартири так зросли :eek: ,що зараз продавши бізнес, він зможе купити ту саму квартиру.І сміх ,і гріх...:D
Але,повторюсь,він ще ні разу не пожалкував ,навіть,тоді коли справи йшли не дуже ...:agree:
Хто не ризикує ,той не....ну ви в курсі :)
зараз продавши бізнес, він зможе купити ту саму квартиру.І сміх ,і гріх...
не зовсім так.... Він шість років утримував сім"ю і не втратив квартиру! Поважаю таких людей.
чому? справді не розумію
ви їх прожили, пропрацювали, як можна так казати?
Я мала на увазі, шо втрачено, щоби змінити професію. Я, як приїхала, хотіла піти вчитися на працівника соціальної сфери. Була тоді на велфері і поділилася такою думкою з чиновником, в якого стояла на робочій програмі. А був то такий пан Джозеф -чех, сам недавнішній емігрант. Видно йому завидно стало, що і "руси" скоро можуть прийти в ту сферу, де він собі пригрів місце і він почав мене всіляко відмовляти. А я не проявила зовсім наполегливості. Пішла вчитися далі по педагогіці. Робота в школі показала мені, що освіта тут така сама жебрацька, як і в Совдепії була. Вчитель багато не незаробляє. То хіба престижна робота, коли сидіти за плечима в чоловіка з доброю зарплатою. І почувши, які запрлати і беніфіти мають ті, хто якось позапихався працювати в різні сфери соціальними працівниками, я дуже пожалкувала! Але - "поздно, Фєдя!" :( Час, коли ще держава за все платила, пройшов. А платити тепер за все самій - нема як. І хто сім"ю буде утримувати, як я піду зараз вчитися?
Тому і кажу, що 12 років втрачено. А в цьому бізнесі, щоби далі тягнути в теперішніх умовах, коли конкуренти душать, коли ти мусиш постійно бути, як бравий солдат Швейк, а сили вже не ті, що були в 35, я і не бачу великих перспектив. Просто мушу - і все! Бо куди піду? Який інший вибір я маю? "Тяжко нести, а нема як кинути!"
Додано через 11 хвилин
беруть і тут і там, не моргнувши оком (так скромненько), а зелену дорогу дадуть тОму, хто більше дав...
Миху, тут не беруть. :) Тут вони мають такі зарплати, що з нашими незначними взятками певно не рискують пацькатися. Хіба може на високих кругах, де крутяться ДУЖЕ великі гроші які "сдєлки"проходять. Тут я їх нікого і не бачу, і не знаю. Всі папери поштою відсилаю. Раз бізнес зареєструвала - і все. Хіба час від часу з хелс департменту ( як наша санстанція) приходять перевіряти. Але з тими простіше простого, як робиш, як треба. :)
А в цьому бізнесі, щоби далі тягнути в теперішніх умовах, коли конкуренти душать, коли ти мусиш постійно бути, як бравий солдат Швейк, а сили вже не ті, що були в 35, я і не бачу великих перспектив.
я в розрібній торгівлі тільки починаю розбирати потрохи і то теоретично :)
не знаю яка саме в вас торгівля, але в нас заробляють продаючи супутні товари, послуги і аксесуари
ну наприклад, наскільки я знаю торгівля мобільними телефонами вигідна завдяки продажу шнурків і асексуарів, на самих телефонах прогоріти можна
приблизно так само і в інших сферах - можна надавати додаткові послуги, які пов’язані з основним товаром і мати з них дохід
тим більше, що нові послуги до існуючих додати легше, ніж почати з нуля щось робити
де вже є давно існуючий бізнес і постійні клієнти можна знайти можливості для розвитку в суміжних сферах. імхо
Миху, тут не беруть. Тут вони мають такі зарплати, що з нашими незначними взятками певно не рискують пацькатися. Хіба може на високих кругах, де крутяться ДУЖЕ великі гроші які "сдєлки"проходять. Тут я їх нікого і не бачу, і не знаю. Всі папери поштою відсилаю. Раз бізнес зареєструвала - і все. Хіба час від часу з хелс департменту ( як наша санстанція) приходять перевіряти. Але з тими простіше простого, як робиш, як треба.
ви мене не зрозуміли. я мав наувазі, що у нас чиновник бере від конкурентів - від одного і другого, а зелену дорогу дає тОму, хто більше дав.
Власний бiзнес - не тiльки свобода працi та самоконтроль доходiв, а й витрати на офiс, комунальнi послуги, зарплата працiвникам...
Тому треба добре зважити перед тим як починати. А взагалi це класно :-)
Власний бізнес на скільки я розумію це коли на тебе працюють люди. От тоді то ще й з’являється купа роботи з самими працівниками. Дивно, але коли працював на звичайній роботі то ніколи не бачив скільки роботи випадає на керівництво.
А от коли працюєш сам на себе, і не маєш працівників тоді все зовсім по іншому.
Додано через 20 хвилин
У нас в Україні це називається рос. "левак". І дивно, але усі успішні менеджери з якими я мав можливість спілкуватись абсолютно нормально ставились до цього. Кожен заробляв собі на ліво. А от недавно знайомий який шукає собі роботу, так він роздумував не тільки над зарплатою яку буде там отримувати, а ще і над тим скільки зможе заробити наліво :)
А бармена теж можна зрозуміти. Він кілька років мав працювати там з ранку до вечора. Ну тягнув собі там щось потрошки... І завжди думав що керівництво заробляє за його рахунок набагато більше. І коли довго працюєш на одній роботі хочеш якихось змін, і що робити коли їх немає?
І тут є недолік того керівництва яке неугледіло за барменом.
Дуже багато бізнесу відкривається саме таким чином. Працювали в якійсь сфері люди, навчились, клієнтів понабирали, а потім беруть і відкривають щось своє. І що скажете це чесно? По суті вони крадуть ідеї, принципи організації роботи та клієнтів у свого роботодавця.
Додано через 45 хвилин
Дистрибуція продуктів харчування.
Я це мав на увазі:
Сучасний дрібний і середній бізнес абсолютно не хоче вчитися і вдосконалюватися.... інновації , інвестиції , НДДКР , маркетингові дослідження, логістика - це все для них тільки слова ... сфера фантастики.
Візьмемо спеціальний приклад.
Способи збирання і оформлення замовлень:
Старий: агент ходить, пиши усе в папочку, приносить в офіс ... з листочка оператор набирає - тратиться час і з/п на отримання оператора.
Новий: КПК , агент набирає замовлення на нього, приходить в офіс і автоматично завантажує на сервер. ПЗ автоматично його обробляє. Зекономлений час від набирання - йде на логістику.
Я з вами не згідний. Малий бізнес хоче вдосконалюватись, але чи може він собі це позволити? Коли великі компанії по суті загарбують ринок. У них в руках і влада (власники дуже часто є чиновниками), і гроші (великий бізнес має більші прибутки) і законодавство (яке пишеться тими самими чиновниками під себе). Далеко навіть ходити не треба. Ще рік назад біля т.ц. Магнус було багато дрібних підприємців. Наш мер, зробив добру справу і розчистив місце від їх палаток. Принаймі так це видавалось. А в дійсності, просто звільнив стоянку перед т.ц. Магнус. А палатки що не заважали торговому центру так і продовжують стояти.
Додано через 46 хвилин
До речі великий бізнес, наприклад компанія Нестле, вже давно перейшов на використання КПК. Це звичайно дуже зручно, але скільки коштує впровадження цієї автоматизації?
А бармена теж можна зрозуміти. Він кілька років мав працювати там з ранку до вечора. Ну тягнув собі там щось потрошки... І завжди думав що керівництво заробляє за його рахунок набагато більше. І коли довго працюєш на одній роботі хочеш якихось змін, і що робити коли їх немає?
І тут є недолік того керівництва яке неугледіло за барменом.
Дуже багато бізнесу відкривається саме таким чином. Працювали в якійсь сфері люди, навчились, клієнтів понабирали, а потім беруть і відкривають щось своє. І що скажете це чесно? По суті вони крадуть ідеї, принципи організації роботи та клієнтів у свого роботодавця.
одна справа відкрити такий же бізнес, інша - обкрадати власника працюючи в нього
не думаю що це одне і те саме
Майте свій бізнес, інакше бізнес матиме вас.
Додано через 5 хвилин
Значить керівництво недостатньо працювало з підлеглими. У мене є товариш, має декілька бізнесів. У нього є своєрідний принцип. Він ділиться бізнесом з провідними спеціалістами. Може віддати до 50%. Недавно відкривав виробництво сам вклав 100% коштів, але 40% віддав людині, яка все це організовувала і не вкладала туди зовсім... Тепер зате має багато вільного часу.
Він ділиться бізнесом з провідними спеціалістами
але провідний спеціаліт десь перед набрався досвіду
і став співвласником такого ж бізнесу
всі ми десь працювали і здобували досвід на попередній роботі
то що з того?
не відкривати свій бізнес?
відкривати але абсолютно в новій сфері?
та й вкрасти можна якусь розробку, а ідею магазину тощо вкрасти не можна
можна просто навчитися працювати в торгівлі і т.д.
ідеї є різні, багато ідей вже добре підтоптані, хто їх краде?
то в нього такий підхід, але ж працівників можна по-різному підтримувати і стимулювати.
Deus igrok
12.04.2008, 12:50
Крадуть не ідею ... а слабкі сторони попереднього роботодавця,і клієнтську базу ... це як удар нище пояса ...
так, я просто мала на увазі, що вкрасти можна тільки нові ідеї
а ідеями старими як світ просто вчаться користуватися
Додано через 4 хвилини
Крадуть не ідею ... а слабкі сторони попереднього роботодавця,і клієнтську базу ... це як удар нище пояса ...
а нащо комусь слабкі сторони роботодавця? що мало своїх?:D
клієнтська база - то дійсно крадіжка
вкрасти базу деколи означає розвалити чийсь бізнес, а то вже інше питання
Значить керівництво недостатньо працювало з підлеглими. У мене є товариш, має декілька бізнесів. У нього є своєрідний принцип. Він ділиться бізнесом з провідними спеціалістами. Може віддати до 50%. Недавно відкривав виробництво сам вклав 100% коштів, але 40% віддав людині, яка все це організовувала і не вкладала туди зовсім... Тепер зате має багато вільного часу.
На яких фірмах я не працював повсюди бачив одне і те саме. Навіть у досить великій і серйозній компанії, де був свій спеціаліст по роботі з працівниками. Все рівно працівники кидали свого роботодавця, все рівно всі були незадоволені одне одним і т.п.
І все рівно був лівак :)
Я колись теж був такий позитивний щодо працівників :) поки вони не вирішили кинути мене :)
Здається мені що це наш український менталітет такий, всі думають що розумніші за інших.
Додано через 1 хвилину
Але це не означає що я маю бути таким самим як інші.
На яких фірмах я не працював повсюди бачив одне і те саме. Навіть у досить великій і серйозній компанії, де був свій спеціаліст по роботі з працівниками. Все рівно працівники кидали свого роботодавця, все рівно всі були незадоволені одне одним і т.п.
оце точно - ти йому одну половину бізнесу віддай, а він другу сам вкраде :D :D :D
Додано через 35 секунд
п.с. працівник
Як на мене то тут лише одна причина: наша влада. Як кажуть риба починає гнити з голови. Щось подібне відбувається і навколо. Як можна говорити про добре, чи погане в бізнесі якщо в державі робиться чорт знає що? Те що відбувається з малим бізнесом, те що працівники незадоволоні, те що роботодавці частенько обманюють працівників а ті в свою чергу обманюють роботодавців - це все наслідок нашої влади, їх методів управління державою. І поки на горі нічого не зміниться, доти буде важко жити в цій країні не кажучи вже про відкриття власної справи.
Як кажуть риба починає гнити з голови.
не зовсім
скільки гнилій рибі не пришивай нову голову - не поможе
а давно гнила вся риба, так що зміни будуть не скоро
якщо будуть взагалі
то не тільки влада, то суспільство таке
і влада частина суспільства
оце точно - ти йому одну половину бізнесу віддай, а він другу сам вкраде
і таке можливо. Але ситуації треба передбачувати, а події випереджувати....
Додано через 3 хвилини
не зовсім
скільки гнилій рибі не пришивай нову голову - не поможе
а давно гнила вся риба, так що зміни будуть не скоро
якщо будуть взагалі
то не тільки влада, то суспільство таке
і влада частина суспільства
от зараз ніби хочуть змін до Конституції. Якщо міняти Конституцію буде ВР, то вона її зробить під себе, а не під народ. У нас депутат - це не представник народу, а влади. Народ буде ні причім й далі.
afterstep
12.04.2008, 14:03
то не тільки влада, то суспільство таке і влада частина суспільства
додам - наслідок. І це не тільки влади стосується :)
і "неча на зеркало пенять, коли рожа крива" (с) Козьма Прутков
Додано через 3 хвилини
Народ буде ні причім й далі.
Миху - будьте чесні до кінця, га?
Ви ж справжній сучасний галичанин, владу лаєте регулярно та не без завзяття - ви ж не проти піти в депутати, і навести лад - ну хоча б на львівщині? І" Конституцію під народ переписати" - теж?
Deus igrok
12.04.2008, 14:47
На "Бритіш Американ Тобакко Україна» (http://www.bat.ua/OneWeb/sites/BAT_6N4ED2.nsf/vwPagesWebLive/C12571380039DDB580256BF40003314D?opendocument&SID=&DTC=) зара є цікаві пропозиції, хто хоче побачити великий бізнес із середини ...
Для студентів 2-4 місяці практики , з/п 2,5к грн.
Для випусників стажування до 2 років , з/п від 5к грн.
Миху - будьте чесні до кінця, га?
Ви ж справжній сучасний галичанин, владу лаєте регулярно та не без завзяття - ви ж не проти піти в депутати, і навести лад - ну хоча б на львівщині? І" Конституцію під народ переписати" - теж?
мушу вас розчарувати... іти у владу ніколи не приходило навіть у поганих снах. Я ніколи не планував і навіть не думав іти у депутати. Хоча в одному ви праві: я - галичанин.
Я більше 10 років зациклений, а Ви?
Ви судилися з чиновниками з десяток раз... ви були у ситуації, коли конкуренти платять чиновникам і вони, відробляючи, не пускають вас на ринок... у вас великий досвід....
В мене не 10 років досвіду, але перевірки планові/позапланові проходив, відкривав, декілька разів перереєстровував юридичні особи, з пожежникими, санстанціями, різними ЛКП мав справу, в державних тендерах брав участь (в деяких вигравав), з держустановами як з клієнтами працював і т.д. З усіма треба торгуватись і домовлятись там де чітко не встановлені правила.
А коли конкуренти платять чиновникам і ви з ними судитесь то це швидше проблема не в чиновниках а в конкурентах. Якщо конкуренти з вами таке роблять то у вас має бути добрячий бізнес! Вітаю! і співчуваю з конкурентами...
ось вже не знати точно, чого хочеться мені.
попрацювавши на себе, зрозуміла, як здорово бути самій собі господинею. це плюс маленький. але що, коли бізнес базований на репутації, професіоналізмові та здоров"ї власника ?
взяти, наприклад, стоматолога - тут це приватний бізнес й лікар працює одночасно в трьох кабінетах : там заморозив зуб, там дані в комп заносять, там пломба сохне... й так цілий день. а коли захворіє, чи у від"їзді - бізнес призупиняється. і це великий мінус.
а в людини талант, так би мовити, їй треба його застосовувати. але що це за бізнес такий....
от тепер думаю, що мені треба було йти туди, де в мене нема талантів і знань, й де завжди можна знайти собі заміну. а от куди.? .. і стільки часу вже потрачено...
а коли захворіє, чи у від"їзді - бізнес призупиняється
знайома ситуація
то може, Миху, краще відпрацювати 8 годин на когось і забути ?
й так цілий день. а коли захворіє, чи у від"їзді - бізнес призупиняється
А скажіть скільки часу триває та відпустка чи простуда? Та максимум 24 дні і то тільки раз в рік!!! Невже у власному бізнесі не можна призупинитись на 2-3 тижні? Тим паче ви говорете про лікаря-стоматолога...вони такі гроші заробляють, що я думаю 2 тижні призупинення бізнесу для них не проблєма!!! Але то звичайно ІМХО...
А от моєму чоловікові на роботі відпустку оплатять - 800грн...і як за них кудись поїхати і прожити 2 місяці? Нажаль ми просто напросто змушені відмовитись від тої відпустки...А стоматолог вийде на роботу і на наступний день знову має живі гроші в кишені!!!
Apaullo440
15.04.2008, 14:34
кожен вид бізнесу потребує часу і певних зусиль щоб завоювати впершу чергу довіру клієнтів і якщо зарано його віддати в управління то бізнесу гаплик.Тому що ніхто так не буде воювати за клієнта як саме власник бізнесу, що тільки розвивається. Щож до стоматологів то грошей може в них і вистачає тільки знову ж таки кожен стоматолог по іншому ставиться до паціентів і якщо це приватний кабінет і власник є одночасно стоматологом хоч і не на повну ставку то на мою думку за той час що він буде відпочивати більшість клієнтів може зміти уподобання.
за той час що він буде відпочивати більшість клієнтів може зміти уподобання.
я свого стоматолога не змінюю вже 7 років...хоча ціни в нього троха вищі ніж в інших...
Apaullo440
15.04.2008, 14:38
у відпустку можна іти коли ти 100% впевнений у тому що твій бізнес залишиться не лише на плаву, але й примножиться. Та що там відпустка, в такому випадку вже можна жити лишень на одні відсотки від справи і навідуватися раз в квартал для того щоб не забули хто насправді власник ;)
Додано через 10 хвилин
ви є клієнтом стоматолога а не стоматологом. якщо б ви були стоматологом то говорили вже би з точки зору стоматолога.
у відпустку можна іти коли ти 100% впевнений у тому що твій бізнес залишиться не лише на плаву, але й примножиться.
прийшла думка.... віддихнемо на цвинтарі.
Йти у відпустку в малому бізнесі просто нереально. Знайомий що має свою маленьку фірму, після її відкриття перший раз пішов у відпустку аж через 7 років! І то на пару тижнів літом, і втратив на цьому гроші.
Бачив в одній компанії як власник пішов на лікарняний. То капец. Фірму за лічені дні довели до ручки. І всі працівники тільки ходили і скаржились який власник поганий :)
Поки власник на фірмі, робота робиться. Як тільки він пропаде - фірма розвалиться буквально за 1 місяць.
Дуже складно вибудувати такий бізнес, де б люди працювали самостійно! Набагато легше коли тобі говорять зроби це, зроби то, зроби так і тоді. От тому то більшість людей і любить працювати на когось, це набагато легше і простіше.
якщо б ви були стоматологом то говорили вже би з точки зору стоматолога.
неа я ним ніколи не буду...не люблю я того!!! Краще буду говорити з точки зору клієнта!!!
після її відкриття перший раз пішов у відпустку аж через 7 років!
ви часом мене не знаєте?
Deus igrok
15.04.2008, 17:07
=))))))))))))))))
Стоматолог - бізнес ? =))))))))))))))))
Це РЕМЕСЛО !!! ... поламайте йому руки і не буде стоматолога ...
Ремесло завжди має межі ... а саме часові ...
А бізнес полягає, коли гроші роблять гроші ...
більшість людей просто починають працювати на себе
як спеціалісти, просто працюють від свого імені, а не від імені чужої фірми
так починати розумно, але далі або розвиватися або деградувати
на місці стояння не буває - ми рухаємося постійно або в одну або в іншу сторону
то й же стоматолог може з часом взяти помічника чи учня, потім ще когось і його один кабінет перетвориться в маленьку клініку
от вона може і без нього працювати
а може працювати сам і в міру своїх можливостей
або працювати більше і дійти до повного виснаження
це той стан коли працюєш багато, а робиш мало і з часом справи все гірше і гірше
а щодо відпустки: коли працюєш сам на себе то думаю у відпустку піти можна, просто вона буде неоплачена
ризик зменшення клієнтів після відпустки є, але де нема ризику?
навіть якщо ви працюєте на когось то ризикуєте з будь-якої причини втратити роботу і кілька місяців її шукати
кілька неоплачуваних місяців, до речі
невже ніколи ніхто не сидів без роботи?
все залежить від того скільки хто вкладає і скільки обов'язкових витрат є щомісячно незалежно від обороту
кожен працюючий на себе спеціаліст приблизно знає на що йому розраховувати
в випадку індивідуального підприємництва і вклади і відповідальність невеликі, імхо
Додано через 4 хвилини
п.с. а коли є працівники ситуація цікавіша: ти за них відповідаєш і переживаєш, а вони за тебе ніколи :suicide:
Додано через 16 хвилин
я от думаю, що з задоволенням би припинила діяльність на кілька місяців
так блін, не виходить заледво знайшли кілька висококласних спеціалістів - шкода буде якщо вони почнуть працювати в когось іншого і не вернуться, потім знов треба буде шукати, тут мені свого часу шкода
і шкода тих, хто нікуди не дінеться швидше за все, так - тут діти малі, там за оренду квартири платять і потрібна робота і гроші
от і переживай за них, розумій їх, а їм то плювати на мене. 100% відсотків.
і коли я так навчуся? бо поки не навчуся діла не буде :no:
ви часом мене не знаєте?
Знаю.
Ви ж Мих :)
Додано через 1 хвилину
На рахунок чи краще не знаю.
А от те що це набагато легше, в цьому переконався на власному досвіді.
я от думаю, що з задоволенням би припинила діяльність на кілька місяців
правило бізнесу: ніколи не зупиняйся
=))))))))))))))))
Стоматолог - бізнес ? =))))))))))))))))
Це РЕМЕСЛО !!! ... поламайте йому руки і не буде стоматолога ...
Ремесло завжди має межі ... а саме часові ...
А бізнес полягає, коли гроші роблять гроші ...
Я просто обожнюю такі висказування. А ви пробували хоча б працювати на себе? Працювати по 10-13 годин щодня? Працювати і не заробляти ні копійки? Працювати і вилазити з боргів і добиватись того про що навіть і не мріяли? Працювати і керувати колективом хоча б з 5 людей?
Чим би ви не займались, вам все одно прийдеться працювати! Гроші самі по собі за вас нічого робити не будуть, хіба що пропадуть якщо будете за ними погано доглядати.
А вислів Гроші роблять гроші означає лише те що для заробляння грошей ви маєте витрачати свої гроші, вкладати їх чи то в товар, чи в послуги і т.п.
Додано через 2 хвилини
Більші гроші заробляють ще більше грошей, от тому то бідному так важко стати заможнім. Вкладуючи мало - ти отримуєш так само мало.
то мрія кожного бізнесмена.
і не здавайся.
Deus igrok
16.04.2008, 12:39
Я просто обожнюю такі висказування. А ви пробували хоча б працювати на себе? Працювати по 10-13 годин щодня? Працювати і не заробляти ні копійки? Працювати і вилазити з боргів і добиватись того про що навіть і не мріяли? Працювати і керувати колективом хоча б з 5 людей?
1. Так
2. Літом: 7-45 на роботі, дома о 21-45 = 14 годин
3. Такого я не вмію ...
4. Кредити ? Так це нормальна ситуація для досягнення мети...
5. 4
правила існують для того, щоб їх порушувати :)
Додано через 7 хвилин
3. Такого я не вмію ...
в нас кажуть: "корова забула як телям була" :D
...без образ :)
1. Так
2. Літом: 7-45 на роботі, дома о 21-45 = 14 годин
3. Такого я не вмію ...
4. Кредити ? Так це нормальна ситуація для досягнення мети...
5. 4
Не вмієте працювати на себе і нічого не заробляти? До вашого відома більшість великих бізнесменів за час свого життя по декілька раз втрачали все що мали, і ще залазили в великі борги. І я вважаю що це нормально.
Якщо ви справді маєте свій бізнес, то мали б бути в подібній ситуації...
Я про кредити не писав ні слова.
нормальна ситуація - починаєш працювати, маєш НУЛЬ досвіду, робиш помилки, працюєш в нуль, маєш борги, вчишся на тому всьому, робиш висновки, вдосконалюєшся, працюєш далі, починаєш заробляти і казати: "я завжди заробити можу"
"кааааанешно" - тепер завжди можеш
ото і всі проблеми :)
Додано через 4 хвилини
більшість великих бізнесменів за час свого життя по декілька раз втрачали все що мали, і ще залазили в великі борги.
ага. бо "ніхто мудрим не народився, а тільки навчився" народна мудність :)
Deus igrok
16.04.2008, 13:17
:cowboy: Мну не цікаво аналізувати мій випадок ...
Давайте краще синтезуємо написане:
Отож теза : "працювати і нічого не заробляти".
Якщо людина працює , то вона заробляє.
_____Якщо людина працює і не заробляє , то вона не вміє заробляти
__________Якщо людина не вміє заробляти, то у неї брак знань або досвіду.
Висновок, щоб людина заробляла = вона повинна мати знання і досвід.
Якщо проблему знань повинні вирішувати ВЗН.
То як бути з досвідом?
Чи завжди він не обхідний ?
Що першочергове знання чи досвід ?
Чи не тотожні ці поняття ?
Якщо людина працює то вона в будь-якому випадку заробляє :)
Інше питання скільки вона витрачає на існування бізнесу?
Якщо ж витрачає більше ніж заробляє значить щось робить не так як треба. До цього може призвести:
- брак знань
- брак досвіду
- дибільна влада в державі
- ін. форсмажорні обставини
Але в будь-якому випадку на першому місці йде практичний досвід, далі вже йдуть знання. Якщо маєш і перше і друге то можеш заробляти гроші за будь-яких умов.
Першочергове на мою думку це внутрішній фактор, це намір добитись поставленої цілі. А решта прийде.
Додано через 4 хвилини
У мене є знайома яка відкрила свій бізнес і прогоріла виключно через нашу владу. Відкривала свій перший бізнес, мала небагато грошей. Ідея була дуже гарна, (невеличкий копі-центр) все би працювало якби не почалась помаранчева революція...
Я собі от сижу і думаю: як же легко мати бізнес в країні де немає постійної зміни влади, немає такої інфляції, немає таких чиновників...
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008