Показати повну версію : Кредити (всякі різні)
demetris
31.03.2008, 17:47
Чув думки, що то завжди зло, і з ними не варто зв'язуватися.
Голосуйте (закрито). Ну і аргументи варто наводити.
Я особисто проти кредитних карток - бо то буцімто готівка, але якась неправильна, і відсотки високі. А так як на машину, хату і все таке, то це для багатьох єдиний вихід, бо "заселятися" на пенсію у квартиру, чи позичати у родичів не всі мають натхнення.
минулого року оформила кредит на житло. справді був єдиний вихід. скажу вам чесно - це дорого. що називається "мучительно больно".
я, звісно, дякую бозі, що послаал мені таких рідних, які у всьому допомагають та все ж... відсотки високі, страхівка УСЬОГО дуже дорога, оформлення документів ціла мука...
та все ж... я маю власну хату і ще не на пенсії:)
New Shrek
31.03.2008, 19:17
зато до пенсії будете працювати на банк
а що ліпше переїжджати щороку на іншу зйомку квартиру і платити дяді, або тьоті, якій щодня може щось не сподобатися?
Є кредитна картка від Приватбанку... Маю мрію позбутися її...
Маю кредит на житло 5.35%.Переоформили в звязку з переїздом з Ванкуверу до Едмонтона його в 2005р.,і дуже добре зробили , бо вартість нашого помешкання виросла на 85% з того часу.Зараз щомісячна(ми платимо що тижня) платня мого великого помешкання є менша ніж платня за рент 1спальневої(2 кімнати) квартири.
Маю ще купу кредитних карток.Користуюся в основному тільки 3.Покупки на них робимо обдумано, not going crazy(не варюємо).Рахунки за них платимо вчасно.Так що банку від таких ,як ми толку мало.А ми маємо , бо за користування ними набираємо пункти.А за пункти - то 1 білет до Франкфурту(а з Франкфурту до Львова купляємо)вийде безплатно , то якусь добру річ в магазині можна взяти( За пойнти Канейдіян Таір мастер карт я взяв набір Макіта - дрель - сильна геві дюті , пила і 2 дві батареї. Вартістю $350).
Додано через 4 хвилини
Ну то розстрижіть її ножницями. І за некористування нею 6 місяців , вона автоматично ліквідовується.Чи може в Україні не так?
Додано через 9 хвилин
Ще мав кредит на авто , але вже не маю.Сплатив.
Ну то розстрижіть її ножницями. І за некористування нею 6 місяців , вона автоматично ліквідовується.Чи може в Україні не так?
Зовсім не так... У мене договір на три роки, раніше закрити не можу
А ми нічого не брали в кредит. Думаємо про житло чи авто. Але якихось упереджень - то немаємо.
А ще скажіть що краще - працювати все життя на банк у своїй хаті, чи 30 років мріяти про своє помешкання? Чомусь думаю, що перше. Але кожному своє.
До пенсії , не до пенсії...., а в вас є якась альтернатива.?
Людина, де би то не було - в Україні , чи де інде , має 2 варіанти - винаймати і бути залежним від прихотей власника , ПЛАЧУЧИ СВОї ГРОШІ.
І другий - мати своє житло.Хай за позичені в банку гроші.
Назбирати готівкою всю суму , це просто не реально(в кінці 80х-початок 90х в Україні ціни були низькі, "але поїзд вже пішов").Життло в ціні піднімається набагато швидше.
Виплачування свого помешкання можна розцінити , як вдалий інвестмент.Де ви не прогадаєте.При продажі житла в Вас завжди буде більше грошей , ніж було до того.
Виплачування свого помешкання можна розцінити , як вдалий інвестмент.
моє житло за рік суттєво подорожчало. я нічого не втратила, а навпаки
До пенсії , не до пенсії...., а в вас є якась альтернатива.?
Людина, де би то не було - в Україні , чи де інде , має 2 варіанти -.....
О , ще є 3й варіант .Можна жити в коробці від великого телевізора/пральної машини під мостом.І зароблені гроші не платити нікому - ні банку , ні власнику винаймаємого житла.І складати акуратно на купку.То до пенсії можна стати мілліонером.
demetris
01.04.2008, 09:28
То до пенсії можна стати мілліонером.
живучи під мостом можна до пенсії не дожити...
New Shrek
01.04.2008, 10:45
складається таке враження, що в Україні всі молоді сім"ї сироти -безбатченки,і всі потребують отримання кредиту на житло.Чи то агресивна реклама банків дається взнаки,чи батьки теж під мостом живуть ,як туть вище описувалось. Нема де жити, нічого дітей народжувати. А для сексу без квартири можна обійтись номером в готелі.Америка та то практикувала в авто,тому видно такі великі салони
складається таке враження, що в Україні всі молоді сім"ї сироти -безбатченки,і всі потребують отримання кредиту на житло.Чи то агресивна реклама банків дається взнаки,чи батьки теж під мостом живуть ,як туть вище описувалось. Нема де жити, нічого дітей народжувати. А для сексу без квартири можна обійтись номером в готелі.Америка та то практикувала в авто,тому видно такі великі салони
Враження помилкове! Ті молоді сім'ї що мають батьків,особливо потребують нового житла,бо нехочуть жити з батьками. А діти це стимул до всього,навідь до кредиту на житло. Ліпше квартиру в кредит чим авто:radist:
у вас батьки мільйонери? чи ви збираєтеся помирати бездітним?
і взагалі, що за агресія? не подобається - не читайте, не беріть кредитів... а для чого ображати інших?
складається таке враження, що в Україні всі молоді сім"ї сироти -безбатченки,і всі потребують отримання кредиту на житло.
А які пропозиції??? Не у всіх же батьків трьохповерхові особняки, щоб там всіх дітей з їхніми новими сім'ями помістити. І не у всіх рахунки в швейцарських банках, щоб дітям квартири подарувати. І чому тільки в Україні? В інших країнах теж беруть кредити і навіть більші. Чому нема де жити і нічого дітей народжувати? Купили квартиру в кредит, а ціни на нерухомість і з/п виросли. І той кредит не такий вже страшний. А назбирати потрібну суму на квартиру з нашим темпом інфляції середньостатистичному українцеві майже нереально.
Знайома три роки тому взяла у кредит за 29 тисяч умовних однокімнатну. Вже сплатила. Сьогодні така коштує 60.
МЕне в кредитах лякає одне - наші банки:) Ті які можуть собі дозволити в односторонньому порядку змінювати умови договору і такі як довбаний Правекс - обіцяють, що проблем сплатити відсотки - не буде, а потім виходить, що необхідно відпрошуватись з роботи щоб встигнути без пені здійснити сплату.
demetris
01.04.2008, 16:20
Бачу, що дискусія розгортається саме про іпотеку - бо безвідсотковий споживчий - то навіть немає про що говорити. Ні?
Бачу, що дискусія розгортається саме про іпотеку - бо безвідсотковий споживчий - то навіть немає про що говорити. Ні?
Ну в кого, що болить.
А що з безвідсотковими споживчими?
Не на банк, а на себе....і не якомусь дяді за зйомну хату....
New Shrek
01.04.2008, 23:43
в долг берем чужие деньги и на время,а отдаем свои и на всегда
в долг берем чужие деньги и на время,а отдаем свои и на всегда
А хто казав що будем віддавати? :)
mota_boy
02.04.2008, 11:28
Абсолютно нічого поганого в кредитах не бачу. Так ціна їх ВИСОКА, але то наші реалії і на то є купу об'єктивних причин. Маю авто в кредит, за 7 років переплачу 30 % його вартості. Але катаюсь вже сьогодні. Задумуюсь над житлом. Так це тяжко. Але з/п постійно зростають. Тому 300-500 у.о в місяць буде тяжко перших 3-4 роки, далі це буде просто смішно. На початку цього тисячоліття працював в банку. Тоді наш працівник взяв в кредит житло, місячний платіж був 100 у.о. (враховуючи з/п в банку на той час то була ФАНТАСТИЧНА СУМА), зараз гасить кредит по 100 у.о. в місяць легко. Житло його подорощало за той час на суму набагато більшу ніж він сплатив банку відсотків. От так. Також маю кредитки від Привату, 36% річних, це дуже багато. Але інокли треба ВЖЕ 100-200 у.о. щоб за два три дні віддати. Так що великих витрат на %% не несу. На рахунок того що хтось писав що за три роки не може закрити кредитку - неправда, дійсно погасіть її та розріжте ножницями, якщо не можете себе стримати.
Також маю кредитки від Привату, 36% річних, це дуже багато. Але інокли треба ВЖЕ 100-200 у.о. щоб за два три дні віддати. Так що великих витрат на %% не несу.
Можу Вас запевнити що 36% річних - це досить низький відсоток для споживчого кредиту у Львові (Україні).
Реальна вартість кредитів в магазинах коливається від ~30% до 125%.
Але люди беруть ... більшість позичальників споживчих кредитів, які оформляють прямо у магазині просто не можуть стримати бажання отримати бажану річ (побутову техніку) вже і зараз ...
Хоча значно дешевше, якщо є хоча б якийсь офіційний дохід, отримати кредит у відділенні банку і купити необхідну річ в магазині, або навіть ще дешевше купити у різних ПП-шників, які торгують із складів і дають фірмову гарантію від виробника.
А те що пишуть на рекламках безпроцентні кредити, то взагалі слів немає.
От подумайте логічно:
кредит під "тверду" заставу(нерухомість, авто), з високими офіційними доходами, часто поручительством, внесенням заборони на відчуження заставного майна, страхуванням і т.д. і т.п. номінально коштує до 20% річних
а кредит без застави(побутова техніка на яку оформляється кредит як правило не береться у заставу), часто без довідки про доходи, без поручителів, словом практично відсутні механізми стягнення заборгованості коштує 0%
Може таке бути ?
Думаю відповідь очевидна.
Хто думає, що платить % за позичальника магазин помиляється, хоча колись іноді були частково такі випадки, коли на товар магазин надавав знижку, яка перераховувалась банку.
Росомаха
02.04.2008, 23:21
Кредит це не зло. Кредит це нормальне явище. Зло - це відсотки за кредити.
Потрібно творити безвідсоткову економіку. Це важко, але дуже потрібно.
І тоді ніхто не буде боятися брати кредити.
mota_boy
04.04.2008, 09:13
Зло - це відсотки за кредити.
Я от не можу зрозуміти де це таке існує, крім утопічних ідей? Де взяти гроші на безвідсоткові кредити, якщо державні то хто буде оплачувати роботу працівників
Кредит це не зло. Кредит це нормальне явище. Зло - це відсотки за кредити.
Потрібно творити безвідсоткову економіку. Це важко, але дуже потрібно.
То нічого, якщо я ще раз напишу те саме?
На протязі року відкладаєте щомісяця по 200 грн. Найкраще на накопичувальний рахунок з можливістю знімання/докладання в будь-який час. Наприклад під 11%. Через 12 місяців у вас на рахунку буде 2547,92грн. Отже, через рік ви можете взяти товар в кредит на суму 2400,00грн оформивши безвідсотковий кредит в самого себе і надалі сплачувати щомісяця 200,00грн. Без жодних відсотків. І так з року в рік по колу. Можете відкладати більше. Тоді кредити будуть більші.
Все що від вас потрібно - один рік не влазити в борги.
Подобається вам така ідея?
На мою думку кредит є вигідним тільки в двох випадках:
1. На розвиток бізнесу. Але не для того, щоб зводити кінці з кінцями, чи платити зарплату/борги. Тільки у випадку коли йдеться про розвиток.
2. Квартира/будинок. На даний час іншого шляху для більшості людей немає. Але і цей варіант треба добре обраховувати.
Споживчий кредит вважаю страшним злом.
Маю кредит на житло 5.35%.
нам би такі відсотки.
нам би такі відсотки.
кілька місяців , перед тим як я взяв цей , були ще менші -4.89%
mota_boy
07.04.2008, 08:51
нам би такі відсотки.
не переживайте Ви так, Будуть!!! Правда років так за 15. зате наші діти вже будуть користуватись нормальними кредитами. Нам не пощастило. Не в той час живемо.
Руда Кішка
17.04.2008, 15:44
ми вже 3 роки сплачуємо ипотечний кредит.
Вважаю що це вигідно. по-перше ставка по кредиту не вища за нашу інфляцію, по-друге - вартість житла за цей час пристійно виросла
постійно користуюсь кредитною карткою МЕТРО-Приват. Зручно, не треба возити із собою купу грошей і переживати стане тобі готівки чи ні? сплачую завжди до кінця пільгового періоду (тобто відсотки за користування не нараховуються)
Я особисто проти кредитних карток - бо то буцімто готівка, але якась неправильна, і відсотки високі.
Маю кредитні картки з 2002 р. і не вважаю х таким уже злом. Декілька разів ці дрібні (кількасот гривен) та короткочасні позички в банка ставали дуже в пригоді :) Та і чисто психологічно знаття, що можна хоч глупою ніччю перестрахуватися грішми (бо випадки всілякі бувають), заспокоює. При цьому користуюся реально кредиткою хіба що раз-два на рік :))
Важливо розуміти, що для довго позички (відразу вибрав увесь ліміт і сидиш у боргу увесь строк) кредитка дійсно невигідна через зависокий зазвичай процент.
Тож висновок: кредитка - це продукт специфічний, але за розумного поводження корисний. (Хі, та це, власне про будь-який кредит вірно ;))
Додано через 8 хвилин
Зло - це відсотки за кредити
Кредит без відсотку не має економічного сенсу :)
Я навпаки хочу взяти, причому можна сказати що її банк сам її мені запропонував.
Якщо все дійсно так як вони кажуть (без відсотків 55 днів), то це корисно в наших умовах. Продукти і бензин купуєш зараз, а гроші вносиш потім, коли інфляція вже трохи з'їла. "Мелочь, а приятно" :)
Звісно кредиткою треба користуватись розумно - розраховуватись на терміналах і уникати зняття готівки.
Якщо все дійсно так як вони кажуть (без відсотків 55 днів), то це корисно в наших умовах..
Щось дуже підозріло ... відсотки можуть бути завуальовані комісією або ще якось ....
В практиці деяких банків буває, що умовно кажучи "залазиш" в кредит на 100 грн., а з картки можеш зняти лише 90 грн. А погашати через поповнення картки треба 100 грн. Ну тому подібні схеми ...
Уважно читайте договір і всі додатки до нього !
В практиці деяких банків буває, що умовно кажучи "залазиш" в кредит на 100 грн., а з картки можеш зняти лише 90 грн.
наскільки я знаю так і є :)
Руда Кішка
25.04.2008, 09:57
Щось дуже підозріло ... відсотки можуть бути завуальовані комісією або ще якось ....
Тут дійсно все безвітсотково :) якщо вчасно погашати. За зняття готівки в банкоматі (рідному) з такої картки треба буде заплатити 3%, а якщо розраховуватися карткою, то безкоштовно.
У Приваті є два види кредиток. Перший - 30 днів безкоштовного користування кредитом, і лише потім, якщо не повернув ці гроші на них починають нараховуватися 2,5% на місяць. Другий - ДО 55 днів безкоштовного користування кредитом, за умови погашення до 25 числа наступного місяця від використання суми. Тобто, якщо людина заплатила карткою 1 березня і повернула всю суму до 25 квітня, то вона ніц банку за користування не платить (виходить 55 днів безкоштовного користування), але якщо людина використала гроші 31 березня, а повернула знову ж таки 25 квітня, то кредит також безкоштовний, але термін користування безкоштовним кредитом у людини вийшов 25 днів. Після 25 числа наступного місяця якщо вся сума не повернена починають також нараховувати 2,5% на місяць.
В мене є така кредитка. Користувалася не раз, перевірено на собі :)
Ще в мене кредитка МЕТРО-Приват, там всього 10 днів безкоштовний період. Постійно користуюсь.
Тут дійсно все безвітсотково :) якщо вчасно погашати. За зняття готівки в банкоматі (рідному) з такої картки треба буде заплатити 3%, а якщо розраховуватися карткою, то безкоштовно.
Тож, якщо порiвняти зi "стандартною" комiсiєю багатьох банкiв за зняття у власних банкоматах -- 0% (зарплатнi картки) .. ~1,5% (звичайнi картки), -- то стає зрозумiлим, де мишоловка, а де сир ;)
А ще зазначте, що цi 3% сплачуєте не по завершеннi мiсяця, як проценти по кредиту, а вiдразу. Тож, скажемо, тридцятка (за зняття 1000 грн.) пiде не на корисну для карткоутримувача справу, а вiдразу банку. Начебто дрiбничка, а комусь це все ж таки може стати важливим.
Руда Кішка
25.04.2008, 12:33
Тож, якщо порiвняти зi "стандартною" комiсiєю багатьох банкiв за зняття у власних банкоматах -- 0% (зарплатнi картки) .. ~1,5% (звичайнi картки), -- то стає зрозумiлим, де мишоловка, а де сир ;)
Ну це якщо вам конче потрібна готівка. А якщо щось купувати в магазині, то ніякої комісії. Гроші - нахаляву :) без процентів. Просто треба розумно розділяти, якщо точно знаєш що треба буде взяти кредит і за щось заплатити готівкою, то варто частину свої витрат звичних провести через кредитну картку (наприклад, закупи в супермаркеті), а власну готівку залишити на ту покупку, яка плануєтся
Ну це якщо вам конче потрібна готівка. А якщо щось купувати в магазині, то ніякої комісії. Гроші - нахаляву :) без процентів.
То є вiрно, але чи в усiх магазинах приймають картки? А чи в усiх тих, що приймають, ставляться до цього без роздратування? :) Тож тут є нюанси.
Просто треба розумно розділяти, якщо точно знаєш що треба буде взяти кредит і за щось заплатити готівкою, то варто частину свої витрат звичних провести через кредитну картку (наприклад, закупи в супермаркеті), а власну готівку залишити на ту покупку, яка плануєтся
Слушно, i це оптимальна схема користування такими картками :)
Руда Кішка
25.04.2008, 13:33
То є вiрно, але чи в усiх магазинах приймають картки? А чи в усiх тих, що приймають, ставляться до цього без роздратування? :)
На жаль я не орыэнтуюсь яка зараз сутиацыя з цим у Львові :( В Києві в усіх супермаркетах де ми скуповуємося приймають картки. Невеличкий виняток - МЕТРО, який приймає до оплати лише спільну кредитну картку МЕТРО-Приват
2,5% на місяць.
Майже впевнений, що то є 2,5 "місячних", себто 2,5*12=30% річних, що вже є ближче до правди ...
банк не благодійна організація (а особливо Приват), "за так" не буває, хіба Ви є ВІП-клієнт і приносите інші доходи, або маєте великі залишки на рахунках, які банк використовує ...
хоча всяке буває, може у Вас є ще якісь "стосунки" з банком, наприклад, інші дохідні для банку кредити ...
ті самі 3% за зняття готівки ... істотно більше половини карткових операцій, цифри не пам"ятаю, це зняття готівки ... тому "за Вас" заплатить більшість інших користувачів.
Якщо не секрет, а як у договорі описаний цей халявний термін користування ?
nastinka
27.05.2008, 21:29
минулого року оформила кредит на житло. справді був єдиний вихід. скажу вам чесно - це дорого. що називається "мучительно больно".
я, звісно, дякую бозі, що послаал мені таких рідних, які у всьому допомагають та все ж... відсотки високі, страхівка УСЬОГО дуже дорога, оформлення документів ціла мука...
та все ж... я маю власну хату і ще не на пенсії
у мене подібна проблема....батьки квартири не дадуть, бо так воно є, а я немаю наглості щось вимагати, а купити собі хоту за 100,000 баксів немаю змоги.....у нас з хлопцем при зарплаті виходить досить така хороша сума, що і вдягнутись і в ресторан сходити і ні вчому собі не відмовити та ще й батькам допомогти....але платити по 800 доларів на місяць це натужно((( незнаю як то роботит щоб було дешевше...
Наша держава над нама знущається(
Додано через 37 секунд
тому ми відкрили депозит у банку і нам успішно нараховуються відсотки)))
Враховуючи відносну простоту взяття споживчого кредиту.
Може хто фахово підкаже.
Злодії добу мали мої документи: паспорт, ідентифікаційний код, права, свідоцтво про реєстрацію транс.засобу, БПК, і ін.... Основне потім відкупив назад. Чи могли вони на мої документи відкрити якісь кредити, зробити інші афери? І чи можна зараз щось робити в плані запобігання?
Не знаю як в інших державах(та чула що легше),а в нас співвідношення зарплата-кредит-це щось жахливе.Я особисто користуюсь кредитами,переважно в приват-банку,бо й зарплату там отримую,та й біля самого дому віддлілення.
Користуюсь і покищо буду далі користуватись-не люблю в когось щось просити,та й відкласти трошки більшу суму не вдаеться-весь час з неї тянеш по -маленьку.Відкладую хіба що на відпочинок,і то не завжди вдаеться досконало зробити
Додано через 2 хвилини
и могли вони на мої документи відкрити якісь кредити, зробити інші афери?
Так звичайно могли.Зарас такие твориться,все можна зробити
Враховуючи відносну простоту взяття споживчого кредиту.
Може хто фахово підкаже.
Злодії добу мали мої документи: паспорт, ідентифікаційний код, права, свідоцтво про реєстрацію транс.засобу, БПК, і ін.... Основне потім відкупив назад. Чи могли вони на мої документи відкрити якісь кредити, зробити інші афери? І чи можна зараз щось робити в плані запобігання?
щоб зробити "аферу" їм потрібно сприяння зі сторони прац. банку ...
паспорт треба не тільки пред"явити, його копію має засвідчити прац. банку і Ви ...
засвідченням копії прац. банку підтверджує, що він звірив фото у паспорті з "Вами живим" ...
у іншому випадку тут кримінал із невтішними наслідками для прац. банку...
договір також підписувати повинні ВИ, а не хтось у присутності вашого паспорта ...
теоретично може бути "мінінгіт", але кінцеві невтішні наслідки скоріше для банку ...
у мене подібна проблема....батьки квартири не дадуть, бо так воно є, а я немаю наглості щось вимагати, а купити собі хоту за 100,000 баксів немаю змоги.....у нас з хлопцем при зарплаті виходить досить така хороша сума, що і вдягнутись і в ресторан сходити і ні вчому собі не відмовити та ще й батькам допомогти....але платити по 800 доларів на місяць це натужно((( незнаю як то роботит щоб було дешевше...
Наша держава над нама знущається(
Настінька, а Ви спробуйте трошки відмовитись від ресторанів, дорогого одягу і все-таки в чомусь собі і повідмовляти. Поки у Вас нема дітей, це є цілком реально. І якщо у Вас хороші заробтні плати, то якраз вийде....Але ж Ви хочете закордон, то чи потрібна Вам ця картира?
Ми з коханим користуємось кредитами, і на машину, і на бізнес. Одні погашаємо, інші (при потребі) беремо. Просто треба розібратись в цій системі. так, важко....але можливо.
Щодо заощадження. Спочатку теж ходили їсти, бо не було часу та й бажання готувати. Тепер готую влома і виходить не менш смачно, але набагато дешевше. Щодо одягу, то ставлюсь до нього демократично ---щось купую закордоном на сейлах, щось в Планеті Секонд Хенд (благо знаходиться прямо під моїми вікнами)...З останніх придбань --купила собі коктельну сукню (нова, з бірками, з тих же сейлів), шовкова і розшита бісером ...за 100 грн. От і економія....
nastinka
28.05.2008, 10:39
Ми з коханим користуємось кредитами, і на машину, і на бізнес. Одні погашаємо, інші (при потребі) беремо. Просто треба розібратись в цій системі. так, важко....але можливо.
Щодо заощадження. Спочатку теж ходили їсти, бо не було часу та й бажання готувати. Тепер готую влома і виходить не менш смачно, але набагато дешевше. Щодо одягу, то ставлюсь до нього демократично ---щось купую закордоном на сейлах, щось в Планеті Секонд Хенд (благо знаходиться прямо під моїми вікнами)...З останніх придбань --купила собі коктельну сукню (нова, з бірками, з тих же сейлів), шовкова і розшита бісером ...за 100 грн. От і економія....
))))я також на секонді тпкі речі знахожу))))) просто відпад) квартира потрібна, я назавжди не поїду, буду всерівно сюди повертатись....до батьків та родини...а на депозиті в нас вже декілька тисяч доларів з коханим...плануємо купити машину..рено сценік
До речі, кохання , коханням, а не боїтесь от-так, неодруженими на одному депозиті гроші тримати ...Нічого поганого не подумайте, ...просто знаю декілька неприємних випадків....
nastinka
28.05.2008, 11:12
До речі, кохання , коханням, а не боїтесь от-так, неодруженими на одному депозиті гроші тримати ...Нічого поганого не подумайте, ...просто знаю декілька неприємних випадків....
ми разом вже як 3 роки...сьогодні у нас річниця....)) я в ньому впевнена і ніколи в цьому не сумнівалась)
в попередній гілці ти писала, що 2 ....але то таке.
Розумієш, справа не в роках, і часом навіть не в почуттях. В мене знайома 5 років зустрічалась , потім одружилась і прописала до себе ( він не львівський)...після весілля пройшло всього півроку , а він її вже так лупашить і каже, що подає на розвід і забирає півхати. А квартира не погана, і він був такий суперовий, такий лагідний і т.д....
я б не хотіла брати кредитів
але як каже Кіосакі є борги хороші, а є погані
іноді кредит - хороший борг і варто його взяти, іноді це дуже поганий борг і ні до чого доброго не приведе
треба зважувати всі за і проти і тоді приймати рішення
я ще розумію житло в кредит купують, щоб було де жити, але новіший мобільний телефон або ще якусь дурницю - того не розумію
nastinka
28.05.2008, 15:26
вважаю, що кредит потрібно брати тільки тоді, коли впевнений в своїй роботі, а якщо ні...ні то чого влізати в борги і втрачати хату, залишаючись з пустими руками?
Треба укладати шлюбний контракт, чи як він там називається.
Розумієш, справа не в роках, і часом навіть не в почуттях. В мене знайома 5 років зустрічалась , потім одружилась і прописала до себе ( він не львівський)...після весілля пройшло всього півроку , а він її вже так лупашить і каже, що подає на розвід і забирає півхати. А квартира не погана, і він був такий суперовий, такий лагідний і т.д....
Кредит на енергозбереження?
Хтось брав?
Читатель_Обкома
18.06.2008, 18:09
Кредит на енергозбереження?
Хтось брав?
В букмекерской конторе что ли?:cowboy:
В букмекерской конторе что ли?:cowboy:
ги, ги ги-и-и-и
В Обухові букмехерські кантори видають кредити :D
Читатель_Обкома
19.06.2008, 16:46
ги, ги ги-и-и-и
В Обухові букмехерські кантори видають кредити :D
Вам наверное в новинку будет,если я скажу,что банки наживаются на кредитах?
Т.е. если я положил определенную сумму на банковский счет под 6% годовых (условно).То банк Вам даст мои деньги и деньги других вкладчиков
под 12%%.Т.е. на Вас я заработаю,сосед мой и банк.
И Банку по фиг в основном куда Вы берете кредит!!!!Хоть на марсианскую стройку,хоть на экономию на спичках!Лишь бы Вы во время вернули деньгу!
По этому я Вам и предложил,сделать ставку в букмекерской конторе,что Вы за определенный срок,сьэкономите на спичках,определенное количество денег!:cowboy:
ніяких завуальованих % там нема, бо сама вже 2 роки користуюся тою кредиткою, користуєшся грошима і протягом 31 або 55 днів повертаєш банку, тоді буде без відсотків, ну а якщо протермінував, то сорі Майкл, то тоді тре % платити
Deus igrok
19.06.2008, 19:55
Нам сьогодні лист щастя прийшов....
Висловлюємо Вам свою повагу та дякуємо за те , що користуєтеся послугами АКБ "Укрсоцбанк"
Та кому на біса та подяка потрібна...
Банк змінює розмір відсоткової ставки за користування кредитом
Тепер , я так розумію, наша черга дякувати ?
... встановивши її на рівні 24%
Вони там ...того ... теж з Голандії :cowboy:
Кредит взято на 15 років... 24*15 = 360% .... :(
іяких завуальованих % там нема, бо сама вже 2 роки користуюся тою кредиткою,
Підтверджую. Точно нема. Ми з чоловіком теж маємо такі кредитки на всякий випадок.
... встановивши її на рівні 24%
Вони там ...того ... теж з Голандії
Кредит взято на 15 років... 24*15 = 360%
Тоді вийде переплата 180 %. відсотки нараховуються з залишкової суми.
Додано через 7 хвилин
Кредит - це річ дуже цікава. Раціональним кредитом я вважаю кредит на житло чи бізнес. Але і так категорично до споживчих кредитів ставитись не можна. Деякі люди не можуть заставити себе відкладати гроші. Тоді для таких дійсно варто брати споживчий кредит.
Вчора цікавилась кредитом на житло в Приватбанку. Зросли відчутно. З усіма комісіями, і т.д. виходить не мало не багато 24%(доллар чи євро) і 30% (гривня). :eek::eek::eek::eek::eek:
Вам наверное в новинку будет,если я скажу,что банки наживаются на кредитах?
Т.е. если я положил определенную сумму на банковский счет под 6% годовых (условно).То банк Вам даст мои деньги и деньги других вкладчиков
под 12%%.Т.е. на Вас я заработаю,сосед мой и банк.
И Банку по фиг в основном куда Вы берете кредит!!!!Хоть на марсианскую стройку,хоть на экономию на спичках!Лишь бы Вы во время вернули деньгу!
По этому я Вам и предложил,сделать ставку в букмекерской конторе,что Вы за определенный срок,сьэкономите на спичках,определенное количество денег!:cowboy:
Банку пофіг, не пофіг мені так як держава в даному випадку відшкодовує 15% ставки по кредити. ......... принаймі так написано, і питав я власне для того щоб взнати чи правду написано, чи хто користав і чи нема "підводних каменів"
Банку пофіг, не пофіг мені так як держава в даному випадку відшкодовує 15% ставки по кредити. ......... принаймі так написано, і питав я власне для того щоб взнати чи правду написано, чи хто користав і чи нема "підводних каменів"
здається, тим "плотно" мав займатися/займався/займається Ощадбанк, Банк Львів, Мегабанк
в них поцікавтесь ...
скоріш за все компенсація не залежить від банку, а від органу влади, який є розпорядником компенсації - в цьому випадку знову ж таки якщо не помиляюся наша ОДА
А взагалі зара банки трохи тойво з кредитами - строгіше !
я вчора в магазині розраховувалася кредиткою, в мене кредитка Приватбанку, а термінал був з Авалю, підкажіть мені, будь-ласка, за то я буду платити якісь % :( за то що скористалася іншим (нерідним) терміналом ???????
я вчора в магазині розраховувалася кредиткою, в мене кредитка Приватбанку, а термінал був з Авалю, підкажіть мені, будь-ласка, за то я буду платити якісь % :( за то що скористалася іншим (нерідним) терміналом ???????
Зазвичай - будете. Читайте в договорі скільки.
Зазвичай - будете. Читайте в договорі скільки.
піду сьогодні в банк питатися, бо договір підіймати мені ліньки :o
але на вихідних постараюся почитати
Пі.Сі. Лінь - то страшна сила
Якщо саме розраховувалися, а не знiмали готiвку, то не будете.
піду сьогодні в банк питатися, бо договір підіймати мені ліньки :o
але на вихідних постараюся почитати
Пі.Сі. Лінь - то страшна сила
Так буде точніше) Бо я також вже заплуталась - раніше не дозволяли знімати відсотки, але мало бути впроваджене положення про обов. стягнення в магазинах. мало бути..
раніше не дозволяли знімати відсотки, але мало бути впроваджене положення про обов. стягнення в магазинах. мало бути..
Про що це Ви? :)
я вчора в магазині розраховувалася кредиткою, в мене кредитка Приватбанку, а термінал був з Авалю, підкажіть мені, будь-ласка, за то я буду платити якісь % за то що скористалася іншим (нерідним) терміналом ???????__________________
В мене не знімають, ви ж не кошти хочете зняти з банкомату чужого, я навіть не задумуюсь при розрахунку чий термінал стоїть.
В мене не знімають, ви ж не кошти хочете зняти з банкомату чужого, я навіть не задумуюсь при розрахунку чий термінал стоїть.
та я теж не задумувалася, бо завжди,коли розраховувалася карткою, то потрапляла на приватівські термінали, а тут.... (зі мною таке вперше) от і тепер задумалася
Adriana, не знiматимуть, кажу! ;)
Adriana, не знiматимуть, кажу! ;)
Вадюшка, дякую за інформацію;)
Morryson
26.06.2008, 14:21
держава в даному випадку відшкодовує 15% ставки по кредити
на скільки я розібрався, то держава відшкодовує 15% від нарахованих відсотків
тобто як береш 1000 грн під 20%, то держава компенсує 15% від 200 грн (30 грн), а не 150 грн
на скільки я розібрався, то держава відшкодовує 15% від нарахованих відсотків
тобто як береш 1000 грн під 20%, то держава компенсує 15% від 200 грн (30 грн), а не 150 грн
трошки не так має бути (99% гарантія): "мінус 15% від ставки", а не "15% від ставки";
ваша ставка буде: 20%-15%= 5%, тобто за рік ви замість 1200 грн., маєте сплатити 1050 грн.; якщо не буде інших комісій і т.д.
Параметри опитування
Якими кредитними продуктами користуєтеся (протягом року)?
Споживчі кредити (побутова техніка)
Іпотека (житло)
Автокредит
Кредитна картка (не зарплатна). Використовую
Кредитна картка. Є, але не користують.
Кредити готівою
Ломбард (ну "буцім-то" кредит)
Не користуюсь жодним
Результати опитування
А Овердрафт?
Morryson
01.07.2008, 14:04
трошки не так має бути (99% гарантія): "мінус 15% від ставки", а не "15% від ставки";
ваша ставка буде: 20%-15%= 5%, тобто за рік ви замість 1200 грн., маєте сплатити 1050 грн.; якщо не буде інших комісій і т.д.
Тут http://www.city-adm.lviv.ua/content/view/934/431
ось так сказано:
Програмою передбачено відшкодування 15 % від відсоткової ставки у національній валюті за коротко- і середньостроковими кредитами, що надані фізичним особам
Можна зрозуміти по-різному :agree:
Кредитна картка (не зарплатна). Використовую
Кредитна картка. Є, але не користують.
...
А Овердрафт?
Кредитнi картки зазвичай i є овердрафтними ;)
Deus igrok
08.10.2008, 20:23
)))))))))))))
5,90 Долар на пр.Шевченка.
І як тепер бути тим у кого кредити у доларах ? )
Alexey Titievsk
08.10.2008, 20:50
)))))))))))))
5,90 Долар на пр.Шевченка.
І як тепер бути тим у кого кредити у доларах ? )
В шутку, ждать, пока гривна укрепится. Всерьёз - искать вторую работу.
Deus igrok
08.10.2008, 21:17
) Навряд, не може ОДНА ЄДИНА валюта так стрибати , та й с такою дельтою купівля-продаж.
Дякуємо НБУ , Порошенко зокрема. "Гривня стабільна"(с)
Якщо згадати стрибки з Євро , і ще раніше теж з доларом ...то логічно зараз не скуповувати , а ПРОДАВАТИ долар. Як пишуть на фін.сайтах , на вихідні вже стабілізується все.
Нацбанк предложил доллары по 5 гривен, когда "все уже закрылись"
http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2008/10/08/139587
На протязі року відкладаєте щомісяця по 200 грн. Найкраще на накопичувальний рахунок з можливістю знімання/докладання в будь-який час. Наприклад під 11%. Через 12 місяців у вас на рахунку буде 2547,92грн. Отже, через рік ви можете взяти товар в кредит на суму 2400,00грн оформивши безвідсотковий кредит в самого себе і надалі сплачувати щомісяця 200,00грн. Без жодних відсотків. І так з року в рік по колу. Можете відкладати більше. Тоді кредити будуть більші.
Все що від вас потрібно - один рік не влазити в борги.
Подобається вам така ідея?
У книзі "Путь к финансовой независимости: Первый миллион за семь лет." (Бодо Шефер) приведений схожий приклад. Дійсно дуже толкова ідея.
Свобода - це самодисципліна. І якщо бути відвертим, не кожен здатен жити в умовах фінансової незалежності. Коли преважна більшість споживачів не читає Договора, то про що далі мова?
Я теж хотів би порекомендувати Вам утриматись від споживчих кредитів.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008