Показати повну версію : Тосол в салоні
Boris_Kiev
25.03.2008, 16:36
Люди! До салону протік тосол. Ковролін предметно залило.
Причину усунено, але як ту отруту видалити ?
Воно же само не випариться ?
Дякую.
а ковролін можете підняти?
якщо так то напхайте газет, підниз. якщо ні то накладіть зверху і притисніть чимось (по всій полощині).
в нас також та сама проблема була: протік тосол. намокло то покриття заводське, а зверху є гумові хідники. то ми просто під хідники напхали газет. але то треба робити з місяць (кожен день міняти газети, а спочатку по 2-3 р. на день)
Boris_Kiev
25.03.2008, 18:52
Дякую, Андрію.
НАД напхаю сьогодні, а ПІД - вже завтра.
Їхав 30 хвилин з відкритими передніми вікнами - все одно трохи очі пощипувало.
Може тут хтось хімік - підкаже ЩОСЬ, що допоможе етиленгликолю швидше випаруватися ?
хм, як не дивно в нас не смерділо. а протікав він довго (клапан пічки був не дотягнутий), ми просто на це не звертали увагу :) мокро та й мокро. часом воду возимо. думали десь вона витекла.
Boris_Kiev
25.03.2008, 19:41
Пахнуть тільки гарячі випаровування тосола.
Коли я був зовсім чайником, перегрівся, буксуючи на бездоріжжі й вирішив "випустити пари". Благо, поруч була криниця з відром. :)
А сьогодні тупо долив майже 2 літри артезіанської водички.
Оооо як мені то знайомо!!
Мав таку проблему ще на 8-ці коли літом в жару трошки перегазував і прорвало патрубок пічки в салоні... тоді весь тосол полетів під переднє сидіння пасажира - прийшлось терміново розбирати салон, виймати той ковролін то всьо витирати, сушити. Шумоізоляційний паралон (чи то вата чи як то називається) взагалі новий купував бо тому вже торба була ))))
Після того вирішив ше антікорозійну обробку зробити.
Приймайте співчуття, Борисе. Я свого часу надихався тої отрути, то аж думав шо на якусь астму захворів, поки не зрозумів причини. Але у мене було через пічку, тобто та зараза не залила підлогу, а по чуть-чуть випаровувалася мені в салон. Але думаю, що просякнута тосолом підлога не менш шкідлива для здоров"я ніж випари з пічки. Шукайте способів позбутися того
видно Жигулі стільки тих дірок мають, що "природне" провітрювання видаляє будь-який запах :). ну чесно ми ні разу не чули запах тосолу хоч він виливався (кран пічки) протягом місяця, може й більше. і під переднім пасажирським кріслом була калюжа (ми не знали бо є гумові хідники).
Boris_Kiev
26.03.2008, 01:18
Дякую всім. Почитав автофоруми - фени, пилососи, газети, ганчірки...
Жодного хіміка ...
Утеплювач під ковроліном викинув рік тому. Вже шкодую, що в жовтні залатав дірку в підлозі - то би була "природна вентиляція". :)
Скіки там тієї зими ? :)
Завтра під"їду до слюсарів, може справді змінити ковролін і нема проблеми.
Додано через 7 хвилин
Ось нарив дещо корисне для здоров"я:
http://www.consilium.com.ua/stuff/doctor/toxycology/poisonings-technical-liquids/
Ингаляционных отравлений этиленгликолем не бывает, так как летучесть его при обычной температуре недостаточна для создания в воздухе токсических его концентраций.
Смертельная доза этиленгликоля составляет около 80-100 мл....
Антидотными свойствами по отношению к этиленгликолю обладает этанол, который, конкурируя с гликолем за алкогольдегидрогеназу, снижает продукцию токсичных метаболитов. Этанол вводится внутрь в 30% растворе (первая доза - 200 мл, затем через 3-4 часа 50-100 мл этого раствора)
(Тобто треба бухати трохи розбавлену горілку. Так військові токсикологи рекомендують ! :) )
Мені також , колись в старій машині Heater core полетів. Весь тосол вилився ззовні на землю, а в салоні тільки запах кілька годин був.
Борисе, може простіше, фен у жінки візьміть, та просушіть, те що мокре. А причину протікання вже усунули? В мене було, не одноразово. Замінив кран пічки на простий, регулювання тепер вручну.
Хімічних засобів не знаю. Повинні бути, для прибирання на модних мийках...
Boris_Kiev
26.03.2008, 13:08
Даниле, та я можу взяти міні-обігрівач "Елпеко", але трохи проблематично спустити 220 Вольт. Хіба що в суботу займуся. А хімчистка салону ... дешевше ковролін поміняти.
Ось зателефонував хімікам з КПІ, нехай думають, чим нейтралізувати етиленгліколь. Вже третю годину думають. :)
Вже третю годину думають.
Експериментують зі спиртом, в обідню перерву?:)
Додано через 1 годину 8 хвилин
Дезодоранты для обивки
(24–46 грн.)
С неприятными запахами чаще всего борются при помощи различных освежителей воздуха, развешивая или раскладывая их в салоне. Но они просто перебивают запахи, и те, которые впитались в обшивку сиденья, через некоторое время появляются снова. Больший эффект в этом случае дают средства, распыляемые непосредственно на обивку. К ним относятся нейтрализаторы запахов Geruchs-Killer (Liqui Moly), Odour Kill Air Freshener (Holts) и Smoke Ex Geruchskiller (Sonax).Курильщикам некоторые магазины и рынки предлагают ароматизированные гранулы, которые рассыпают на дно пепельницы. Нагреваясь от пепла или горячей сигареты, они плавятся и выделяют ароматизированный дым.
Додано через 1 годину 10 хвилин
Нетрадиционная химия (http://www.autocentre.ua/article/11583.html)
Boris_Kiev
26.03.2008, 19:27
Підказали розумну річ - вимочити тосол памперсами !
Які найдешевші на одиницю площі, хто підкаже ?
Може до гілки мамочок зайти ?
Как вариант - вылить на ковролин литр чистого спирта. Жаль конечно, но по идее он должен разбавить тосол и испариться весьма быстро. Заодно можна будет поиздеваться над дайцами при случае, когда начнут задавать глупые вопросы :)
Boris_Kiev
26.03.2008, 23:35
Ось попрацював хвилин 40 - частково задрав ковролін, пішло 20 газет, одна одиниця продукції Ч_О (65 м), одне старе простирадло. В середині процесу вилив літр гарячої води і знову сушив.
Незважаючи на 4 відкриті двері та гумові рукавички - щось з головою не те. Довго думав - як це я заїхав між ліхтарем і смітником і куди треба викручувати заднім ходом ? Виїхав. І чомусь замість другої сама включилася четверта передача. :)
Подібний глюк (з головою) був раз у житті, коли я асистував автомаляру. Довго думав, як це помінялись місцями в"їзні ворота з воротами сушилки. :)
Що там інструкція каже про нейтралізацію етиленгликоля ?
Будьмо !
тосол - то ще нічого. В мене минулого літа (приблизно в жару 30 градусів) тріснула банка з смальцем! Уявляєте запашок? Думала, що ніколи не вивітриться! Але сама мила міліон раз, потім на мийці помили дуже ретельно, ну поїздтла з відкритими вікнами, зараз зовсім не чути!
Феном, утюгом і т.п. недай боже ушити ковролін - він деформується тоді тіки викинути. Ліпше так, хай сам сохне... а спиртом хз... попробувати мона
[quote=Tony;280550]Феном, утюгом і т.п. недай боже ушити ковролін - він деформується тоді тіки викинути. Ліпше так, хай сам сохне... а спиртом хз... попробувати мона[/quo
А це про що? Про тосоло чи про мій смалець?
Boris_Kiev
31.03.2008, 23:07
тріснула банка з смальцем! Уявляєте запашок?Колись на моєму балконі влітку простояла заникана (!) каструля супу з галушками (а нас не було кілька днів вдома). Товариш - хімік-харчовик - сказав, що це готові ботуліни.
Що він сказав далі - промовчу, щоби не звинуватили у ... :)
Колись на моєму балконі влітку простояла заникана (!) каструля супу з галушками (а нас не було кілька днів вдома). Товариш - хімік-харчовик - сказав, що це готові ботуліни.
Що він сказав далі - промовчу, щоби не звинуватили у ...
Нє, ну я собі уявити можу, але не знаю що це таке. А тут мамина подруга з Сокаля передала через маршрутку той клятий смалець, я його забрала і поклала окремо, бо вона багато всього передала (а саме про смалець я забула, бо все решта я поклала в багажник, а смалець в салон за своє сидіння водійське), і так з ним один день проїздила, а потім в машині можна було задихнутись, от я ї заглянула назад........ Як сказав мій чоловік "Дурная баба, сама мой!", правда потім пошкодував мене і дав гроші на мийку:(
Boris_Kiev
31.03.2008, 23:39
Коли я працював на знімальних автобусах (ТВ), ми використовували тунель кондиціонера (над стелею) для охолодження продуктів. В спекотний день там було +12...14 градусів.
Один хлопець в купив на базарі сир (творог), поклав туди й забув. Потім водій на тиждень поїхав до АТП ремонтуватися. А далі ... зелені хробаки ... виглядали крізь гратки кондиціонера. :)
Коли я працював на знімальних автобусах (ТВ), ми використовували тунель кондиціонера (над стелею) для охолодження продуктів. В спекотний день там було +12...14 градусів.
Один хлопець в купив на базарі сир (творог), поклав туди й забув. Потім водій на тиждень поїхав до АТП ремонтуватися. А далі ... зелені хробаки ... виглядали крізь гратки кондиціонера.
Я після свого смальця можу тільки уявити, і зразу..................... Мені ще казали, що не дай Бог молоко розлити.., кажуть гірше, чим смалець, якщо я з часом вивела, то молоко не виведеш нічим, не знаю, але вже навчена, в свої машині нічогоне вожу, крім продуктів, які довезу за 5-10 хв. Все!!!!!!!!!!
На Діскавері показували експеримент. Залишили у замкненому Корветі на декілька місяців дві свинних туші... Потім не помогла не те що мийка, навіть коли машину розібрали до бляхи і обробили хімікатами запах залишився :)
Колись два дні возив із собою кульок зі сміттям, поклав вранці в багажник щоб по дорозі на роботу викинути, і чогось забув про нього :) Згадав на третій день, коли вранці відкрив машину :) Потім довелося довго їздити з опущеними вікнами і відкритим люком і порозпихати по всьому салону пахнючки :) Після того я більше ніколи не забуваю сміття в машині
А мені порадили висипати пару пачок солі, добре, що не послухала, бо потім мені казали, що би роз'їло все!
Boris_Kiev
01.04.2008, 00:18
не дай Бог молоко розлити.., кажуть гірше, чим смалець, Парфумери кажуть, що найбільш стійкий запах - "мітки" сексуально незадоволеного кота. Якби їм, парфумерам, вдалося винайти аналогічний фіксатор для "приємних та корисних" запахів - то була би революція в парфумерній справі.
На початку 80-х тодішній наш кіт "помітив" свідоцтво про шлюб. І досі при великому бажанні можна винюхати.
(мабуть тим самим кіт сказав "і я хочу женіцца!")
Парфумери кажуть, що найбільш стійкий запах - "мітки" сексуально незадоволеного кота. Якби їм, парфумерам, вдалося винайти аналогічний фіксатор для "приємних та корисних" запахів - то була би революція в парфумерній справі.
На початку 80-х тодішній наш кіт "помітив" свідоцтво про шлюб. І досі при великому бажанні можна винюхати.
(мабуть тим самим кіт сказав "і я хочу женіцца!")
Вибачте, але котів НЕНАВИДЖУ!!!!!!! І в моїй машині їх НІКОЛИ не буде!
Boris_Kiev
01.04.2008, 00:38
Вибачте, але котів НЕНАВИДЖУ!!!!!!! І в моїй машині їх НІКОЛИ не буде!Ой, крамольні слова промовляєте...
А чи відомо Вам, що песик може задрати лапку біля Вашого колеса і сеча роз"їсть гальмівний шланг ?
Механіки розповідали про такі випадки. Причому називали конкретну модель авта. Але ... не скажу.
Бо Ви ненавидіте котів. :)
Парфумери кажуть, що найбільш стійкий запах - "мітки" сексуально незадоволеного кота.... ")
В Півн.Америці водиться такий звірьок(розміром з малого кота), який називається сканк(skunk , сорі незнаю українського відповідника).При небезпеці він випускає рідину , яка своїм запахом відлядує всіх.Так,так! Ніхто цього запаху витримати не може.При попаданні цієї рідини на одяг , його треба викинути - нічого не помогає.А на тіло - пів дня треба відмокати в ванні з квашиними помідорами.
А так , як звірі тут живуть між людьми в місті -єноти , зайці і ін.То і цей сканк живе теж.Виходять вони вночі , щоб поритися в смітті , яке люди виставляють ввечері , щоб зранку його забрала машина.
Купив один старший пан нового Бюіка , залишив його перед своїм гаражем і забув закрити вікно.Вночі туди заліз сканк , зранку цей пан відкриває двері в авті, ну сканк настрашився , випустив цю рідину і втік.
Чим цей чоловік запах не виводив , навіть обшивку хотів здирати - нічого не помогало.Звернувся він в страхову компанію де був застрахований.Вона забрала цю машину і дала йому гроші за неї.Це краще ніж нічого , але на машині він все одно втратив.
Skunk
http://wahrefugecentre.org/Quickstart/ImageLib/Skunk.jpg
Почали про тосол а закінчили скунсом )))
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008