Показати повну версію : Супермодні договори з ЖЕКами
Два дні тому нам принесли договір з ЖЕКу про надання послуг (точно не пам"ятаю назви договору). Договір ніби класний, бо згідно нього, хоч і маємо тепер платити чи не в два рази більше, але і двірник має нові обов"язки, наприклад, мити сходові клітки до 3 поверху !!!ЩОДЕННО!!! а вище 3 поверху - 3 рази в тиждень, мити панелі масляні, забирати павутину. Ну вплоть до того шо майже дзвонити в двері і питатися чи є в вас ше хліб бо може я піду куплю :radist: Не знаю як у вас, а в нашому під"їзді, якщо раз в місяць прибирається вологою шматою, то це дуже добре. Ще один приклад: миття вікон в під"їзді - двічі на рік. Та ті вікна не всі відкриваються, то про шо вони говорять???
До чого я веду? Згідно цього договору ми всі маємо платити більше. Я готовий платити і по 100 грн. в місяць за двокімнатну квартиру, але тоді хочу і відповідно наданих послуг за мої гроші. Отже,
Чи будете ви підписувати цей договір?
Якщо так, то як Ви будете боротися з невиконанням пунктів договору щодо миття, прибирання, освітлення і т.д.?
P.S. Найбільше вражає те, що багато знайомих підпишуть цей договір, будуть платити, але закриватимуть очі на те, що послуги не зміняться.
ну а є шось таке в договорі, типу "якщо послуга не буде виконана, то штрафні санкції у вигляді стільки-то неоподаткованих мінімумів". або миття двічі на рік, є конкретна дата? а то помиє два рази в січні наприклад і ніхто не бачитиме того миття. А шо буде за неналежне виконання обовязків? багато питань виникає, нє?
Штрафних санкцій взагалі ніяких немає. Можна складати акт претензію на невиконання або НЕНАЛЕЖНЕ виконання послуги. Цей акт має завірити представник жеку який МАЄ прибути не більше як за 2 робочі дні, в іншому випадку акт буде вважатися дійсним навіть без підпису представника Жеку якщо підпишуться 2 мешканці будинку. Але найбільший мінінгіт це те - що треба складати заяву в Жеку і там її реєструвати. Складається враження шо народ пробують взяти "ізмором".
Ну і звичайно якшо Вам повезе і Жек скаже ми не праві, то протягом 3 днів він робить перерахунок квартплати. (в що я чесно говорячи не вірю тому що з кількістю актів претензій в канцелярії Жеку зможе працювати хіба пан Садовий з командою, здорові люди скажуть - "я нє поет - но я скажу стіхамі - пашлі Ви нафіг мєлкімі шагамі:clapping: ")
Мені також два дні тому таке принесли, але я ще уважно не читала, тому цікаво буде почути думку, хто буде підписувати, а хто ні, бо сама не знаю що то робити. Хоч в мене в під'їзді дуже чисто, миють кожний день!
Штрафних санкцій взагалі ніяких немає.
ну який це договір? я заплатив, надіявся на чистоту, а тут накакано, та й ще просто перерахунок зроблять при моєму напрязі... хай сі поцілують в ніс....
У ВАС МИЮТЬ КОЖЕН ДЕНЬ????:eek: Тоді ми йдемо до Вас!!!
Чого я взагалі вирішив написати - бачився в під'їзді з двірником - вона з чистою душею запевняла мене шо всьо шо написано в договорі вона і так робить! Я аж просльозився :( Враховуючи те що на 1 поверсі кги.. як би то так делікатніше, клозет в нас. (моя мрія дитинства - вивести на підлогу два дроти з розетки шоб як тіки витягнув....) Суть в тому шо ясно і чітко дала зрозуміти НІХТО НІЧОГО КРАЩЕ НІЖ БУЛО РОБИТИ НЕ Б У Д Е!
ТО ЗА ШО Я МАЮ ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ?
Ну а з другої сторони якшо я не підписуватиму договір то шо буде далі? Колапс?
Враховуючи те що на 1 поверсі кги.. як би то так делікатніше, клозет в нас. (моя мрія дитинства - вивести на підлогу два дроти з розетки шоб як тіки витягнув....)
А я втомився закривати металеві двері,які з такими трудами поставили...
Рік гроші збирали...На ремонт і на тоті двері.І все одно ніхто не зачиняє...
В результаті,між другим і третім поверхом,як був,так і залишився...бар,а між першим і другим,відповідно - туалет...
ЖЕК?
А що має ЖЕК до пор’ядку,опалення і т.д?
В результаті,між другим і третім поверхом,як був,так і залишився...бар,а між першим і другим,відповідно - туалет...
встановлення домофону частково(на відсотків 80) вирішило це питання у моєму під"їзді.
тепер тільки бар лишився на одному поверсі, там де ті............квартиранти живуть.
багато знайомих підпишуть цей договір, будуть платити, але закриватимуть очі на те, що послуги не зміняться.
амінь.
пан Мих правий, там має бути відповідальність сторін прописана. обов"язково.
ЖЕК?
А що має ЖЕК до пор’ядку,опалення і т.д?
1. А внас бар просто з іншої сторони будинку тому Ваше становище вигідніше у Вас постійні клієнти яких можна - перепрошую загасити - бо інакше то не лікується, а в нас так - зальотниє...:)
2. Щодо порядку - то Жек мені під вікнами палить сміття і має зауваження далеко в носі. А на рахунок опалення - ну тут всьо просто він бере гроші за підготовку будинку до опалення, за ремонт труб, та майже за всьо... класний договір - вот би він ше діяв... між іншим маєте шанс (в кого його ше немає) качнути договір (і відповідно знайти свою нову квартплату за метр квадратний) на сайті міської ради.
Додано через 2 хвилини
пан Мих правий, там має бути відповідальність сторін прописана. обов"язково.
Ну пардон, а яким Макаром заставити ЖЕК змінити типовий договір міської ради??? як збираєтесь внести пункт про відповідальність сторін?
1. А внас бар просто з іншої сторони будинку тому Ваше становище вигідніше у Вас постійні клієнти яких можна - перепрошую загасити - бо інакше то не лікується, а в нас так - зальотниє...
На гарячому б зловити...
2. Щодо порядку - то Жек мені під вікнами палить сміття і має зауваження далеко в носі. А на рахунок опалення - ну тут всьо просто він бере гроші за підготовку будинку до опалення, за ремонт труб, та майже за всьо... класний договір - вот би він ше діяв... між іншим маєте шанс (в кого його ше немає) качнути договір (і відповідно знайти свою нову квартплату за метр квадратний) на сайті міської ради.
Лютий і березень,опалення відсутнє повністю.
Приходили комісії з ЖЕКу,з міськради.
Ждьом(с)...
Ждьом(с)...
Блаженний той хто вірує :)
В червні липні прийдуть тепло принесуть :)
Ну пардон, а яким Макаром заставити ЖЕК змінити типовий договір міської ради??? як збираєтесь внести пункт про відповідальність сторін?
не підписуйте. а як підпишите і ніц не виконуватиметься, нарікайте на себе. бо довести свою правоту у нашій державі важко. це я говорю як майбутній юрист.
не підписуйте. а як підпишите і ніц не виконуватиметься, нарікайте на себе. бо довести свою правоту у нашій державі важко. це я говорю як майбутній юрист.
А якщо не підпишу, то де гарантія, шо через місяць в мене не буде такий тариф як в договорі, але вже без мого підпису і можливості довбати ЖЕК???
Блаженний той хто вірує
То ви про кого?
Вмене є отой..."козьол".Ним ся і грію...
А йти спалюватись під міськраду...в мене і без того клопотів повно.
То ви про кого?
Вмене є отой..."козьол".Ним ся і грію...
А йти спалюватись під міськраду...в мене і без того клопотів повно.
Про Вас сударь, шо Ви вірите, що не будете платити за опалення в лютому і березні. Ви просто не в курсі, у Вас:
1.Неправильні батареї які несуть неправильний мьод (с Віні ПУХ по моєму 1 мульт)
2. Опалення включали - але ви були на роботі.
3. І взагалі мені довідки треба виписувати а ви мені якимось опалення мозги забиваєте (можлива відповіть канцеляристки ЖЕКу)
4. У Вас на стільки гарячо в квартирі шо Ви просто не відчуваєте тепло від батарей
Сорі за сарказм :):):) Все це навіяно спілкуванням з ЖЕКом
А якщо не підпишу, то де гарантія, шо через місяць в мене не буде такий тариф як в договорі, але вже без мого підпису і можливості довбати ЖЕК???
:) пане, "довбати ЖЕК" можна за ненадання послуг. вам і зараз мають надавати ряд послуг. а певно, не надають. от і "довбайте". вже зараз. а те, що ваш підпис стоїть - то не заплатите вчасно і десь-там, в якомусь-там наказі ЖЕК-у випливуть ті санкції, яких у договорі не видно...тільки щодо вас санкції.
Про Вас сударь, шо Ви вірите, що не будете платити за опалення в лютому і березні. Ви просто не в курсі, у Вас:
1.Неправильні батареї які несуть неправильний мьод (с Віні ПУХ по моєму 1 мульт)
2. Опалення включали - але ви були на роботі.
3. І взагалі мені довідки треба виписувати а ви мені якимось опалення мозги забиваєте (можлива відповіть канцеляристки ЖЕКу)
4. У Вас на стільки гарячо в квартирі шо Ви просто не відчуваєте тепло від батарей
Сорі за сарказм Все це навіяно спілкуванням з ЖЕКом
Я знаю,що ти знаєш,що я знаю,що ти знаєш...
Всі всьо знають...
:) пане, "довбати ЖЕК" можна за ненадання послуг. вам і зараз мають надавати ряд послуг.
а як дізнатися про той ряд послуг, які мають надавати? Чи це ті самі послуги що виписані в договорі?
Додано через 1 хвилину
Я знаю,що ти знаєш,що я знаю,що ти знаєш...
Всі всьо знають...
:) :) :)
як не підпишете, то не підпишете, за вас ніхто не підпише.
Ждьом(с)...
ніц з того не буде у нас минулого року була комісія , постановили не платити, а цього року всім борг виліз , звертаєшся у ЖЕК а там лише руками розводять і нікому нічого не докажеш
Додано через 5 хвилин
десь я чула, якщо не підписуєте договір то сума оплати за послуги буде значно перевищувати вказану у договорі, хтось там каже рідко миють під"їзд, а у нас взагалі його не миють , ліфт по черзі миємо, а вікна як глянеш то форт Буаяр з своєю павутиною ховається, а саме цікаве нам принесли договір а на наступний день в квартирах пропало тепло, в під"їзді світло і сміття не вивозять третій день і це вони хочуть щоб люди договір з ними укладали... знущання просто!!!
Мата Харі
21.03.2008, 10:58
якшо я не підписуватиму договір то шо буде далі?
А далі буде пардокс, яких повно у всіх сферах в нашій державі, зокрема в комунальному господарстві: НЕ ПІДПИСАННЯ договору з ЖЕКом НЕ ЗВІЛЬНЯЄ вас від обов"язку платити за новими тарифами! Не чула б тої інформації особисто в ЗМІ - не повірила б.
От, власне, наш ЖЕК на це здається і розраховує, бо наразі ніхто ніяких договорів нікому не пропонував (а обслуговує він АЖ 2 будинки - не встигають, мабуть!), і зважаючи на те що "працює" ЖЕК ТІЛЬКИ в середу з 3 до 6 (місяць пробую туди потрапити в той час) - дуже сумніваюсь, що з кимось з мешканців ті договори будуть укладати.
Оце щойно "залізла" в мережу в пошуку бланку екзотичної квитанції, на яких банк приймає комунальні платежі по нашому МЖК (ну НЕ ПРАЦЮЄ наш ЖЕК, щоб там її отримати!) - а у Вас тут якраз "в тєму"...
Maryasik
21.03.2008, 12:30
вже раз пробували за Буняка вводити ті договори, але вони так і не прижились, а квартплату все ж таки підняли(. Причому обіцяли що тоді, що тепер, що дані кошти підуть на покращення обслуговування.Обіцянка-цяцянка. Але так нічого не змінилось. Мешканці як зробили ремонт підїзду за свій кошт, типу от і добре.ВІкна в міжповерхами як були вибиті, так лишились.. А Вологе прибирання невже його хоть раз в рік хтось робить, хіба що мешканці і то біля своїх дверей..
Лампочки теж мешканці самі вкручують. цікаво за що тоді платити ми маємо.
А відносно тих актів-притензій, я думаю що це лише фількіна грамота. Невірю я в це що, хтось буде перераховувати квартплату.
десь я чула, якщо не підписуєте договір то сума оплати за послуги буде значно перевищувати вказану у договорі,
ну ясно, хто такі чутки пускає... ЖЕК. Якщо Ви не заключили договір - вам послуги не потрібні, які оплати тоді? Можна по-іншому зробити... внести такі пропозиції, що вони самі не захочуть підписувати, тоді і вони будуть ініціаторами непідпису угоди... тобто ви - не проти, але от вони не хочуть йти на справедливі вимоги в угоді.
Додано через 4 хвилини
ВІкна в міжповерхами як були вибиті, так лишились..
зрозумійте одну річ, сьогодні завдяки начальникам ЖЕКів, ЖЕКи зараз приватизовані на 90%, зверніть увагу, вони майже всі мають приставку ТзОВ. Тобто ЖЕК, ця як любе ТзОВ, яких у Львові маса. Тобто їм не можна вірити чи піддаватися на провокації... ТзОВ і є ТзОВ.
Незнайомка
21.03.2008, 13:28
сама тексту договору не бачила, але з розповідей сусідів знаю:
- двірничка розносила договори в 16-17 годині (то нічого, що хтось працює?)
- на питання, чи щось зміниться, прямо казала, що нічого не поміняється
- коли хтось цікавився щодо тексту договору, послуг, що там прописані та ін. питань, заявляла: "не хочеш - не підписуй"
щодо послуг жеку, за які він бере гроші - гаряча вода подається нерегулярно, треба ловити, вологе прибирання - десь раз в півроку, вікна не мились при мені ні разу (за 3 роки), опалення - як коли, про майстрів мовчу, бо потраплю в баню за нецензурні вислови, сміття вивозять і прибирають сніг більш-менш (ттт), ремонт в під"їзді не робили давно, хіба те, що люди самі. зате прекрасно функціонує каса, куди платити - швидко черга просувається і навіть чеки з квитанцією скріплюють степлером.
заявляла: "не хочеш - не підписуй"
а що ви хотіли більше почути від двірнички?
якщо хочете з тим бавитися, можете внести корективи в угоду і вислати ЖЕКу поштою, а двірничку не варто ні про шо питати... вона не володіє питанням... їй сказали - вона віднесла....
Maryasik
21.03.2008, 14:37
ТзОВ і є ТзОВ.
Але ці ТЗОВ в підпорядкуванні міста, і їм певні кошти з бюджету виділяються, наприклад на ті ж ремонти балконів, покрівель даху , заміну труб водопостачання.
Але ці ТЗОВ в підпорядкуванні міста, і їм певні кошти з бюджету виділяються, наприклад на ті ж ремонти балконів, покрівель даху , заміну труб водопостачання.
Угу. Вони тим дуже тішаться і по відкату гарненько їх освоюють
levandivka
21.03.2008, 14:43
ТзОВ, яких у Львові маса. Тобто їм не можна вірити чи піддаватися на провокації... ТзОВ і є ТзОВ.
Про ТзОВ не знаю. У нас в ЛКП "Левандівка" :) ніц від тої угоди не зміниться точно.
Просто, іде підміна реальних реформ ЖКГ мишиною вознею.
У нас в ЛКП "Левандівка"
шо таке ЛКП? Львівське комунальне підприємство? У нас Тзов Стимул-Сихів і я з ними розмовляю, як з ТзоВ.
Maryasik
21.03.2008, 16:33
шо таке ЛКП? Львівське комунальне підприємство? У нас Тзов Стимул-Сихів і я з ними розмовляю, як з ТзоВ.
ЖЕк хоть приватний, але будинок всерівно належить місту, ы числиться на його балансі
Сестри чоловік з якоїсь причини подзвонив в Жек (щось хотів вияснити), де його обклали матом. Він спокійно подзвонив у відділ по захисту прав споживачів і ще кудись (не пам"ятаю). В результаті Жек оштрафували ці 2 інстанції. Головною причиною штрафів було те, що не було підписано договору з жильцями. На майбутнє як тільки сестри чоловік туди дзвонив з якимись претензіями - бубніли, що ви тільки скаржитись вмієте, але відразу ж бігли перевіряти (ремонтувати, виправляти і т.д.). Навіть як мали виключати воду - попереджували за 2 тижні (як повинно бути). Зараз сестра поміняла адресу і помалу все пішло постарому. Мораль: Ганяти їх потрібно як рудих мишей. Як казав Задорнов: " Іноді, щоб зробити крок вперед, потрібний добрий стусан під зад". Але скільки на це потрібно потратити здоров"я і нервів. Простіше помити самому, вкрутити лампочку, засклити вікна в під"їзді, що ми і робимо.:scare:
levandivka
21.03.2008, 17:04
я з ними розмовляю, як з ТзоВ.
А вони з Вами?.. :)
New Shrek
21.03.2008, 17:36
Типовий договір і тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення http://www.city-adm.lviv.ua/content/view/656/334/
Незнайомка
21.03.2008, 18:27
а що ви хотіли більше почути від двірнички?
якщо хочете з тим бавитися, можете внести корективи в угоду і вислати ЖЕКу поштою, а двірничку не варто ні про шо питати... вона не володіє питанням... їй сказали - вона віднесла....
а як просити гроші оплатити за місяць наперед(!?), то бігає хтось із вищих виконавців у неробочий час, щоб людей застати...
А вони з Вами?..
у мене був випадок, коли з ЖЕКу прийшли і хотіли, щоб я прийшов до них, але я не пішов по простій причині - у них не було посвідчення жеківця, а те, що мали - з ТзОВ - не конало я, бо то була б вершина цинізму...подумаєш... якесь ТзОВ...
Додано через 10 хвилин
ле ці ТЗОВ в підпорядкуванні міста, і їм певні кошти з бюджету виділяються,
Ні!!!!!
ТзОВ - то є приватна структура, там просто є декілька власників і все.
Інша справа, що вони напевно мають договори з містом.... але то вже інше питання.
Незнайомка
21.03.2008, 19:30
А поки міські чиновники ламають голови над тим, як правильно реформувати наші жеки, на Сихові успішно функціонує єдиний у Львові так званий приватний жек. Його офіційна назва – ТзОВ “Житлово-експлуатаційне підприємство “Стимул-Сихів”. Директор підприємства Заур Будзишвілі каже, що життя само заставить нас перейти на такі комунальні товариства. Мешканці будинків, які обслуговує це підприємство, нещодавні морози перенесли без будь-яких ускладнень. А все тому, що сантехніки, які працюють на підприємстві, готували будинкові системи до зими влітку! Причому, послуги цього приватного жеку коштують так само, як і звичайного. Але якість і швидкість – не порівняти.
http://www.wz.lviv.ua/print.php?atid=45128
так що вам, п. Миху, пощастило:)
Додано через 9 хвилин
а це в ролі анекдота:
Львівським комунальним підприємствам, котрі обслуговують житловий фонд, закупили сучасні потужні комп’ютери та принтери. Для цього з міського бюджету Львова виділили 298,3 тис. грн як внесок у статутний фонд комунальних підприємств. Про це сьогодні, 11 лютого, ЗІК повідомила прес-служба Львівської міської ради.
http://www.wz.lviv.ua/print.php?atid=45128
хоч в нашому лкп я нової техніки не бачила
О! між іншим... газета експрес від 20 березня 2008 року. " Відучора, 19 березня, набули чинності нові тарифи на квартплату. До цього часу працівники ЛКП мали ознайомити всіх львів'ян з індивідуальними угодами про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій "
Питання - ну то шо виходить (народна мудрість) "нравітса нінравітса спі мая красавіца" ???:(
так що вам, п. Миху, пощастило
Ви мене щиро розсмішили.... В статті там нічого не пише як там кримінальну справу закрили вже над Зауром, який незаконно будував гаражі?
О! між іншим... газета експрес від 20 березня 2008 року. " Відучора, 19 березня, набули чинності нові тарифи на квартплату. До цього часу працівники ЛКП мали ознайомити всіх львів'ян з індивідуальними угодами про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій " Питання - ну то шо виходить (народна мудрість) "нравітса нінравітса спі мая красавіца" ???
Тобто можна навіть не підписувати ті договори???
Ну так бачу шо вроді так... Тіки якшо не підпишеш то я так розумію ти і не зможеш задовбувати Жек тими актами претензіями.
договір - то не є насильна справа. договір - це згода двох, чи більше сторін....
Додано через 2 хвилини
Ну так бачу шо вроді так... Тіки якшо не підпишеш то я так розумію ти і не зможеш задовбувати Жек тими актами претензіями.
Ні, ЖЕК виконує свої функції, відповідно до обовязків, які поставило йому місто, ви платите їм згідно тарифів, які є затверджені, Жек несе перед вами відповідальність за виконані роботи, за які ви заплатили і які поклало но нього місто.
Ні, ЖЕК виконує свої функції, відповідно до обовязків, які поставило йому місто, ви платите їм згідно тарифів, які є затверджені, Жек несе перед вами відповідальність за виконані роботи, за які ви заплатили і які поклало но нього місто.
З того всього я бачу шо місто поклало на ЖЕК Жек поклав на мене як споживача а я, я так бачу, покладу на Жек і на місто разом взяті Веселі брате часи настали...
Або візьму ше стаю дворняг і піду напісяю під міськраду.. Гаф!!!
я так бачу покладу на Жек і на місто разом взяті Веселі брате часи настали...
:D :D :D :y:
Головне, все згідно чинного законодавства, нє?
levandivka
23.03.2008, 08:00
Веселі брате часи настали...
Можна подумати, що було інакше...
Можна подумати, що було інакше...
Степанич каже,жи колись було фано,а тепер стало нездало...
levandivka
23.03.2008, 08:20
Степанич каже,жи колись було
ТАК це вікове... :)
Нє?
ТАК це вікове...
Нє?
Раніше і тиску не було і печінка нормально працювала... і т.д. а зараз.... от колись... ех мОлоди ми билі....
Опытный пенсионер, способен затрахать любую организацию (с) Учитесь у старшего поколения.
Zoryanazirka
23.03.2008, 22:07
Мені теж принесли такий папір, щось мені не віриться що 70 річна бабуся то все буде робити після підписання, поки можу сказати що в нашому підїзді вже 5років точно нога двірника не ступала. Ми ємо все самі.
Мені не сподобався пункт "про несанкціонований доступ до приміщень сподивача"
Додано через 2 хвилини
Опытный пенсионер, способен затрахать любую организацию (с) Учитесь у старшего поколения.
Проходивши повз відділок міліції була свідком як якась бабушка штурмувала міліціонерів якоюсь заявоб на сусідів, а вони відхрещувалися як могли
Мені не сподобався пункт "про несанкціонований доступ до приміщень сподивача"
а підписалисьте?
Бо я б в угоді наполягав, щоб був пункт, що двірничка після прибирання повинна підписати акт виконаних робіт у двох-трьох жильців, які прийняли роботу, інакше прибирання не було(без акту).
Maryasik
24.03.2008, 14:44
Бо я б в угоді наполягав, щоб був пункт, що двірничка після прибирання повинна підписати акт виконаних робіт у двох-трьох жильців, які прийняли роботу, інакше прибирання не було(без акту).
і що погодились внести зміни в шаблон угоди?
Zoryanazirka
24.03.2008, 15:12
а підписалисьте?
Поки що ні. Не бачу потреби підписувати бо не думаю що щось зміниться
Maryasik
24.03.2008, 15:56
Поки що ні. Не бачу потреби підписувати бо не думаю що щось зміниться
і я також з цим згідна.
і що погодились внести зміни в шаблон угоди?
ну вони до мене не підійдуть, бо знають мене.
4 часа назад получил подтверждение этим словам... К нам в контору по ошибке пришла бабуля... и начала (цензор пузиков) по ошибке мозги. Кончилось тем, что я сердобольный мужчина отвёз её на пару кварталов вниз в другую организацию (по земельным вопросам) туда куда ей было надо.... Так она ещё была недовольна!!!!
Так она ещё была недовольна!!!!
та вона не то хотіла... хіба вона була така стара, що її турбувало питання землі?
Мені фільм подобається "Ворошиловский стрелок". І Жванецького часом згадую,про то як на ринок, на танку:"Сколько-сколько?" Шкода що я майже пацифіст,але ж часом так хочеться не бути ним.;)
А мені подобається цей пункт в договорі:
1.3.6. обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення, центрального опалення та гарячого водопостачання
за водопостачання та водовідведення я щомісяця оплачую у квинтації за воду, а далі найсмішніше: центрального опалення і гарячого водовідведення у мене не має взагалі, у мене котел і колонка, тобто індивідуальне опалення - то чому я маю за це платити?
Добре, що мені ще тариф за ліфт не вліпили в двохповерховому будинку початку 20 століття....
Прийшли з ЖЕКу і наполягали на підписанні прямо в дверях і вже негайно... Ми взяли ознайомитися.
І ті самі слова, що нічого не змінилося.
Старенька сусідка каже їм, що не буде підписувати, бо нічого втому не тяме і не хоче платити більше... А вони їй: тариф не змінився, просто договори заставили зробити...
Zoryanazirka
25.03.2008, 07:51
А якщо договору не підписую значить можу зовсім не платити, нема згідно чого.
Ні, тоді згідно умов і тарифів, що встановило місто.
Дивилась пояснення юристів - платити треба все одно згідно наданих послуг. І немає значення підписаний договір чи ні. Одна різниця - без договору акту про неналежне надання послуг скласти вже не можна. Отака різниця.
Дивилась пояснення юристів - платити треба все одно згідно наданих послуг. І немає значення підписаний договір чи ні. Одна різниця - без договору акту про неналежне надання послуг скласти вже не можна. Отака різниця.
та з таким договором - то все одно, що без договору: ні штрафних санкцій, ні акту виконаних робіт, це просто туман в очі і не більше.
А що,як я підпишу - стануть краще прибирати?Чи може в хаті стане тепліше?
Maryasik
25.03.2008, 10:55
ну скоро ж літо, за одно і в хаті теепло буде))
А що я..я нічо:agree: такий самий непідписант))
трохи інакше. ЖЕК повинен згідно обовязків, які поклало місто, виконувати ряд робіт, а підписавши угоду з вами, ЖЕК може спокійно скоротити обсяг робіт, а ви може того й не знати.
Додано через 1 хвилину
і навіть без угоди, два-три жильці завжди можуть написати протокол про невиконання, чи неналежне виконання обовязків ЖЕКу.
трохи інакше. ЖЕК повинен згідно обовязків, які поклало місто, виконувати ряд робіт, а підписавши угоду з вами, ЖЕК може спокійно скоротити обсяг робіт, а ви може того й не знати.
А що я..я нічо такий самий непідписант))
Факт той,що,коли мені принесли тото на підпис,я сі взлостив і показав їм градусник.
А потім закрив двері.
І,навіть не матюкавсі...
Факт той,що,коли мені принесли тото на підпис,я сі взлостив і показав їм градусник.
А потім закрив двері.
І,навіть не матюкавсі...
тре було їм сказати: як відгадаєте загадку - підпишу.
Загадка
Шо таке два - вперед, а вісім -назад?
Вчора і мені принесли славний договір. А я вже начиталася цієї гілки і давай пані з ЖЕКу мудрими питаннями закидати. Вона якось так дивно глянула на мене... і каже: "Все це придумав не ЖЕК, а міська рада. Хочете підписуйте, хочете не підписуйте. На оплату послуг це ніяким чином не впливає. Але у разі не підписання, ви не зможете скласти "Акту-претензії з приводу якості та кількості тра-та-та...", що додається додатком №1 до договору".
Ситуація у нашому будинку не є найгіршою. Нещодавно зробили ремонт, але до того ( років п"ять) мені соромно було когось запрошувати в гості, бо таке враження, що щойно в під"їзді пройшла війна... Ліфт їде лише на 5-ий поверх (будинок 9-ти поверховий). Загальна сходова клітка як-небудь, але прибирається щотижня. Двері металеві, закриваються на ключ. Правда, недавно хулігани понівечили почтові скриньки. Кожна квартира відновлювала скриньку своїми силами. Так що, навіть незнаю. Буду мати час, піду до ЖЕКу і запитаюся, що означають їх новшества.
мені одни повів, жи в договорі є пункт: "ЖЕК має право міняти ціну за послуги". Я б сказав... демократично, нє?
Бурулька
25.03.2008, 13:14
мені одни повів, жи в договорі є пункт: "ЖЕК має право міняти ціну за послуги". Я б сказав... демократично, нє?
9.3. Виконавець (ЖЕК) має право вносити зміни до цього Договору в односторонньому порядку лише у випадках зміни вартості послуг, затверджених у встановленому чинним законодавством порядку
Правда, недавно хулігани понівечили почтові скриньки. Кожна квартира відновлювала скриньку своїми силами.
Зі скриньками,Юстино,то на Укрпошту треба звертатися.ЖЕКи до цього не мають ніякого відношення.До речі,років два тому зі стіни зірвали два блоки поштових скриньок.Передзвонив на пошту (53-тє відділення),прийшов майстер на наступний день і все те поправив.Безвоздмєздно,що значить даром:) .
Зі скриньками,Юстино,то на Укрпошту треба звертатися.
Знаю, знаю. В моєму випадку, то швидше - в міліцію... Просто описала загальний вигляд свого рідного під'їзду.
Про Вовка промовка. Сьогодні має прийти пані з Жеку. Ждьомс з хвилини на хвилину має принести новий виправлений (не переживайте тіки прізвище виправили - решта дзуськи!) договір. Я вже так загавкав свій Жек шо вони мене вже по голосу признають (приємно).
Чесно говорячи незважаючи на те що в під'їзді ніхто нічого не робить я планую нині вступити в партію підписантів договору. Але я думаю весь Жек зара сидить і молиться шоб я цього не зробив бо:
- майстровій я вже чітко і в деталях пояснив шо має робити двірник (ніби вона того не знала)
- двірник вже напевне мене поза очі хрестить на вулиці бо вважає шо в мене вселилась нечиста сила і я її "...до гробу зажену..."
- в міськраді заступник департаменту (чи як там модно називається головний по завгоспах в Жеках) :) ДУЖЕ СИЛЬНО РАДИЛА ПІДПИСАТИ і шо саме дивно так само ДУЖЕ СИЛЬНО РАДИЛА ЗАБОМБАРДИРУВАТИ ЖЕК актами претензіями.
З того всього бачу шо Жеки просто хочуть ліквідувати наніц і націоналізувати (читай приватизувати)! Гаф!
ДУЖЕ СИЛЬНО РАДИЛА ЗАБОМБАРДИРУВАТИ ЖЕК актами претензіями.
хоче поставити начальником ЖЕКу свого родича......
Та з розмови з тою тітонькою я так поняв шо - місто хоче накакати Жеку, а Жек хоче накакати місту, і шо саме абідно потім ті какашки якимось макаром перебираються до мене в підїзд ...
І ше судячи з розмови в тітоньки ДУУУУУЖЕ велика родина має бути :)
Та з розмови з тою тітонькою я так поняв шо - місто хоче накакати Жеку, а Жек хоче накакати місто, і шо саме абідно потім ті какашки якимось макаром перебираються до мене в підїзд ...
І ше судячи з розмови в тітоньки ДУУУУУЖЕ велика родина має бути
аякже.... інтереси вічні....
Додано через 2 хвилини
а вже з її родиною боротися буде важко....
Maryasik
26.03.2008, 10:42
цікаво чого це родичі виявляють бажання працювати в Жеку(на керівних посадах), вони вічно жаліються що народ неплатись і вони по півроку грошей не отримують.:shutup:
цікаво чого це родичі виявляють бажання працювати в Жеку(на керівних посадах), вони вічно жаліються що народ неплатись і вони по півроку грошей не отримують.
Другий бік медалі. Будь-які послуги - в т.ч. пофарбувати фасад - для цілого будинку - це вже значна сума, а з кожної такої роботи самі фірми пропонують відкати ЖЕКам. Це 10-20 відсотків від загальної суми. Ніби і по документах все гарно виглядатиме і не доказуємо.
Крім того - прибудинковими територіями на свій розсуд розпоряджаються - беруть хабарі кому надати в оренду і за які кошти (частину їм носитимуть в конверті, а копійки сплачуватимуть - на рахунок.) І т.д.
Виявляється, що зараз житлово-комунальні послуги, надаються згідно ЗАКОНУ!!! про житлово комунальні послуги (навіть таке є) і в законі чітко прописано, грубо говрячи, Додаток №2 нового супермодного договору. Отже шановні мешканці древнього Львова - процедура складання акту претензії навіть без Вашого підпису на новому договорі є цілком коректною. Просто іншими словами про це ніхто незнав і цим ніхто не користувався, ну і самі розумієте в Жеках цей закон лежить під грифом ЦІЛКОМ ТАЄМНО тільки для працівників Жеку
Виявляється, що зараз житлово-комунальні послуги, надаються згідно ЗАКОНУ!!!
ну це відома справа. у даному разі я не розумію взагалі для чого угода, якщо все це є в Законі?
ну це відома справа. у даному разі я не розумію взагалі для чого угода, якщо все це є в Законі?
маю підозру тільки для одного - вбити жеки (причому масово, публічно і зразково - показово). Іншого поняття я не знаходжу.
В мене до міськради є ше одна пропозиція - договір про надання послуг перевезення бидловозами. Типу як зручно їдеш - так стіки і платиш - чудовий договір би був нє? :)
Бурулька
27.03.2008, 11:46
А я нарешті зрозуміла єдину вигоду від підписання договору: якщо договір підписують ВСІ мешканці будинку, то тоді можна відмовитися від двох послуг, якщо, знову ж таки, всі мешканці будинку погодяться написати відповідну заяву. Не знаю як воно у вас, а в моєму будинку це нереально :( Тим більше в сусідньому під"їзді живе майстер з мого ЖЕКу.
Додано через 43 секунди
В мене до міськради є ше одна пропозиція - договір про надання послуг перевезення бидловозами. Типу як зручно їдеш - так стіки і платиш - чудовий договір би був нє? :)
Хочете на халяву їздити?
Maryasik
27.03.2008, 12:08
В мене до міськради є ше одна пропозиція - договір про надання послуг перевезення бидловозами. Типу як зручно їдеш - так стіки і платиш - чудовий договір би був нє?
я думаю тоді вартість сидячих місць- відповідала би вартості проїзду в таксі..
я думаю тоді вартість сидячих місць- відповідала би вартості проїзду в таксі..
А в наших Бидловозах є сидячі місьця??? Це отовот ті місьця коли сідаєш, і тобі коліна треба за вуха вішати??? Чи це ті місьця коли тобі в годину пік, пардон, якась пані або пан свій задній "агрегат" чуть не під ніс тичуть бо людєй набилося???
В нас є місця для радіально-тангентального штабелювання :) людей.
Я волію на своїх чотирьох перебігтися 2-3 зупинки ніж то всьо пережити..
Я волію на своїх чотирьох перебігтися 2-3 зупинки ніж то всьо пережити..
А якщо тих зупинок 20-30? :(
Maryasik
27.03.2008, 16:19
А якщо тих зупинок 20-30? :(
Скоро прийдеться на ролики переходити))
Натагідра
27.03.2008, 18:26
народ мене цікавить звідки (себто зя кого дуба беруться тарифи.
Дві однаковісінькі квартири , одна на 4 інша на 5 поверсі, на різних вілицях на Сихові) в результаті вартість кв. м однієї квартири 0,77 коп, іншої 0,81
Мені не зрозумілі наступні речі, чому я плачі за прибирання сходових кліток з перерахунку на м. кв мого житла, тобто у мене 50 вк у сусідки 70, я плачу в перерахунку- 11,55 в місяць, вона 16,17, в чому прикол ???
я ще розуміюякщо на площу сходової клітки множити, при чому тут площа моєї квартири
Chortenia
27.03.2008, 18:30
Мені не зрозумілі наступні речі, чому я плачі за прибирання сходових кліток з перерахунку на м. кв мого житла, тобто у мене 50 вк у сусідки 70, я плачу в перерахунку- 11,55 в місяць, вона 16,17, в чому прикол ???
А це типу, чим більше площа, тим більше народу живе в квартирі і тим більше топчуть сходову клітку ....
мабуть
Натагідра
27.03.2008, 18:37
А це типу, чим більше площа, тим більше народу живе в квартирі і тим більше топчуть сходову клітку ....
мабуть
то хай ставлять лічильники на трафік пересування, чк на воду.
В мене 2 роки нема світла на сходовій клітці, сходову клітку крім мене і сусідки , ніхто ніколи не мив . Перерахунку за ненадані послуги я не отримала, сміття палять під вікном, є численні фото з датами і зареєстровані скарги в жек, причому на фото є і начальник жеку котрий палить сміття :))), я ось тепер то надрукую форматом А0 і наклею на двері жеку
наклею на двері жеку
і на наш форум....
Maryasik
28.03.2008, 09:33
народ мене цікавить звідки (себто зя кого дуба беруться тарифи.
Дві однаковісінькі квартири , одна на 4 інша на 5 поверсі, на різних вілицях на Сихові) в результаті вартість кв. м однієї квартири 0,77 коп, іншої 0,81
А народ посидів і порішав і вирішили один будинок до одної категорії віднести-інший до вищої.. от і різні тарифи.
Незнайомка
28.03.2008, 09:49
мабут
скільки народу живе вони про к-ті прописаних можуть визначити.
Chortenia
28.03.2008, 10:56
Ги, ні факт, ні факт
А взагалі це все тріндьож і провокація, але майже недоказуємо...
У мене от питання, якщо у нас будинок відомчий - нам теж такі договори будуть приносити? (Правда наразі вони хіба з майстрами поспілкуються)
Незнайомка
28.03.2008, 11:13
Ги, ні факт, ні факт
ну, якщо там прописана одна бабця з купою субсидій, що здає цю квартиру 33-ом узбекам(не прописаним) - то інше питання:)
Chortenia
28.03.2008, 11:18
ну, якщо там прописана одна бабця з купою субсидій, що здає цю квартиру 33-ом узбекам(не прописаним) - то інше питання:)
5 балів
Натагідра
28.03.2008, 11:40
А народ посидів і порішав і вирішили один будинок до одної категорії віднести-інший до вищої.. от і різні тарифи.
Весь жарт в тому що будинки однаковісінькі
А мене інше вразило. В договорі написано, що платити за освітлення під.їзда треба в залежності від загальної площі квартири. Тобто, в мене, наприклад, 50 кв.м., а в сусідки 1-кімнатна - 30 кв. м.. І я буду платити за освтілення під.їзда більше ніж вона. Яке відношення має площа квартири до світлення під.їзда? І це при тому, що лампочки в під.їзді мій чоловік постійно міняє. Бо як чекали на жек, то так би і не дочекалися. А тільки чоловік вкрутить нову лампочку, через пару днів вона знову "перегоряє". Чи то хтось їй допомагає "перегоріти"?
А в підвалі років 20 вже взагалі нема ніяких лампочок, люди з фонариками ходять. А платити треба, бо в договорі теж вписано. І теж рахують по площі квартири.
А в під.їзді в нас миють 2 рази в рік: перед новим роком і перед Паскою. Прибудинкову територію жильці самі прибирають, бо страх що робиться - бутилки, окурки, собаче лайно (перепрошую за словечка такі :)) )
І при тому всьому прибиральниця каже, що вона все робить як положено і що вона бідна-нещасна :)
А мене інше вразило. В договорі написано, що платити за освітлення під.їзда треба в залежності від загальної площі квартири. Тобто, в мене, наприклад, 50 кв.м., а в сусідки 1-кімнатна - 30 кв. м.. І я буду платити за освтілення під.їзда більше ніж вона. Яке відношення має площа квартири до світлення під.їзда?
:crazy: :D :D :D :D :D :D 5 балів!
Бурулька
28.03.2008, 16:15
Бо як чекали на жек, то так би і не дочекалися. А тільки чоловік вкрутить нову лампочку, через пару днів вона знову "перегоряє". Чи то хтось їй допомагає "перегоріти"?
А в підвалі років 20 вже взагалі нема ніяких лампочок, люди з фонариками ходять. А платити треба, бо в договорі теж вписано. І теж рахують по площі квартири.
А в під.їзді в нас миють 2 рази в рік: перед новим роком і перед Паскою. Прибудинкову територію жильці самі прибирають, бо страх що робиться - бутилки, окурки, собаче лайно (перепрошую за словечка такі :)) )
І при тому всьому прибиральниця каже, що вона все робить як положено і що вона бідна-нещасна :)
Візьміть собі в напарники ще когось із сусідів і пишість акти-претензії, згідно яких Вам мають робити перерахунок вартості комунальних послуг. От і пишіть про те, що ніхто нічого не прибирає.
Я розумію, що ті двірнички мають невеликі зарплати, а обов"язків в них багато, але дістали їхні плачі про тяжке життя і роботу
Лампочку працівники ЖЕКу згідно норм мають міняти двічі на рік. А Вашій лампочці весь час хтось допомагає згоріти. В моїх батьків колись так було - то вони взяли лампочку і вимазали збоку фарбою. Для під"їзду освітлення було достатнім. На диво та лампочка довго прогоріла
В договорі написано, що платити за освітлення під.їзда
А мені цікаво як то рахують. Бо я бачу, що до нашого будинку кіоски підключені, от цікаво чи на жильців цю суму не розкидають випадково...
Візьміть собі в напарники ще когось із сусідів і пишість акти-претензії, згідно яких Вам мають робити перерахунок вартості комунальних послуг. От і пишіть про те, що ніхто нічого не прибирає.
Я розумію, що ті двірнички мають невеликі зарплати, а обов"язків в них багато, але дістали їхні плачі про тяжке життя і роботу
Лампочку працівники ЖЕКу згідно норм мають міняти двічі на рік. А Вашій лампочці весь час хтось допомагає згоріти. В моїх батьків колись так було - то вони взяли лампочку і вимазали збоку фарбою. Для під"їзду освітлення було достатнім. На диво та лампочка довго прогоріла
Писали вже сусіди ті скарги в жек не раз. Сусідній будинк взагалі в суд на жек подав. Але все тихо і ніяких рішень нема.
До речі, чоловік теж помітку робив на лампочці. Та, що перегорівша, кожен раз без помітки. Останній раз мала помітку але не таку.:ninja:
Бурулька
28.03.2008, 16:51
Писали вже сусіди ті скарги в жек не раз. Сусідній будинк взагалі в суд на жек подав. Але все тихо і ніяких рішень нема.
Я не про скарги, а про акти-претензії, бланк яких є у Вас в угоді. Згідно цього акту мають робити перерахунок вартості комунальних послуг. З кожним днем мені все менше віриться, що хтось то буде робити, але все ж не будемо відступати від свого.
До речі, чоловік теж помітку робив на лампочці. Та, що перегорівша, кожен раз без помітки. Останній раз мала помітку але не таку.:ninja:
Треба кинути фазу лампочки на корпус лампочки :) Буде горіти довго - гарантія!
Треба кинути фазу лампочки на корпус лампочки :) Буде горіти довго - гарантія!
:radist: :clapping:
Synoptyk
01.04.2008, 03:47
мене вразило те що договір "діє безстроково". Це ще що за новоявлене
кріпацтво від комуняльників?????? Навіть у середньовіччі був "Юрієв день".
До тогож прибирання прибудинкової території ніколи не проводилось а в договорі бабло за цю послугу проставлено.
Пропозиція:
Як на мене необхідно в договорі вказати періодичність такого прибирання а також після кожного прибирання нехай більшість мешканців будинку завізують , що прибирання відбулось на належному рівні. Без їхніх підписів нарахування за цю послугу ЖЕК не мав би проводити. І обов'язково механізм відповідальності та контролю мешканців за надані послуги повинен бути прописаний в договорі.
Обов'язково вказати терміни проведення косметичних ремонтів у під'їзді.
В моєму ремонт не проводився вже років з 10-ть.
Якщо в Жека немає бабла- мешканці проводять ремонт за свої кошти
але ці кошти витрачені на ремонт необхідно вираховувати з платні за квартиру. І чітко виписати механізм-які документи треба надати в ЖЕК
після проведення мешканцями за свій рахунок ремонту щоб гроші
витрачені на ремонт потім з них не бралися.
Загалом тут "неоране поле". Садовий їздить та світить мордякою по телебаченнях
а комунальна гичка "безпредельствуєт".:mad:
Люди знов лишаються наодинці з бюрократією.
Maryasik
01.04.2008, 15:28
я теж так робила, бо в нас в коридорчику, між квартирами. теж не більше 2 тижні світила. а коли її пофарбувала, то довгенько світила. і ще рекомендують вкручувати в коридорах лампочки 40-60Вт, не більше.
Додано через 1 хвилину
А мені цікаво як то рахують. Бо я бачу, що до нашого будинку кіоски підключені, от цікаво чи на жильців цю суму не розкидають випадково...
в нас теж на поверсі був підїднаний дріт від кіоскудо шитка, але це до першої перевірки Обленерго, який потім зразу ж обрізали.
Львівські ЖЕКи оцінюватимуть за 54-бальною шкалою
ЛЬВІВ, 7 КВІТНЯ, PRESSTIME.COM.UA. – Львівські ЖЕКи оцінюватимуть за 54-бальною шкалою.
Як повідомляє прес-служба ЛМР, у Львові запроваджують моніторинг роботи комунальних підприємств.
Для того, щоб об’єктивно оцінювати фінансово-господарську діяльність ЛКП визначено основні критерії. Відповідне розпорядження підписав міський голова Андрій Садовий.
До 3 числа кожного місяця дані про кожне підприємство подаватимуться у департамент економічної політики, який готуватиме щомісячний висновок.
Для цього впровадять 54-бальну систему оцінювання, яка матиме 26 критеріїв.
Головними з них є: заборгованість по заробітній платі, санітарний стан території та під’їздів, освітлення під’їздів, вивіз твердих побутових відходів, кількість невчасно виконаних звернень, кількість скарг, стан газонів та покосів трави. Роботу ЛКП оцінюватимуть районні адміністрації та управління житлового господарства, яке подекадно перевірятиме території, закріплені за ЛКП. До прикладу, якщо організація вивозу твердих побутових відходів здійснювалася своєчасно, то оцінка – 54 бали. Цей бал може зменшуватися в залежності від кількості виявлених фактів несвоєчасного вивозу сміття за аналізований місяць.
«Важливим фактором буде й кількість скарг мешканців. У найгірших ЖЕКах відбуватимуться кадрові зміни. Мешканцям, які мають скарги на роботу ЖЕКів, варто звертатися за номером гарячої лінії міського голови - 297-59-99», - зазначив в.о. начальника управління житлового господарства Богдан Калька.
Доповнення: оцінку мають давати жителі... справедливо?
ене вразило те що договір "діє безстроково". Це ще що за новоявлене
кріпацтво від комуняльників?????? Навіть у середньовіччі був "Юрієв день".
До тогож прибирання прибудинкової території ніколи не проводилось а в договорі бабло за цю послугу проставлено.
Пропозиція:
Як на мене необхідно в договорі вказати періодичність такого прибирання а також після кожного прибирання нехай більшість мешканців будинку завізують , що прибирання відбулось на належному рівні. Без їхніх підписів нарахування за цю послугу ЖЕК не мав би проводити. І обов'язково механізм відповідальності та контролю мешканців за надані послуги повинен бути прописаний в договорі.
Обов'язково вказати терміни проведення косметичних ремонтів у під'їзді.
В моєму ремонт не проводився вже років з 10-ть.
Якщо в Жека немає бабла- мешканці проводять ремонт за свої кошти
але ці кошти витрачені на ремонт необхідно вираховувати з платні за квартиру. І чітко виписати механізм-які документи треба надати в ЖЕК
після проведення мешканцями за свій рахунок ремонту щоб гроші
витрачені на ремонт потім з них не бралися.
Загалом тут "неоране поле". Садовий їздить та світить мордякою по телебаченнях
а комунальна гичка "безпредельствуєт".
Люди знов лишаються наодинці з бюрократією.
Я виграла два суди у всіх інстанціях (представляла юридичну особу) тільки тому, що в ЖЕКу не було доказів надавання послуг і інших документів, які б обгрунтовували суми, які виставлялися до сплати.
Тому можу порадити звертатися до ЖЕКів тільки в письмовому вигляді (зберігати копії звернень і поштових квитанцій), тоді будете мати докази того, що попереджали ЖЕК про те, що вони не зробили це і це, і будете мати підставу для зменшення оплати.
Мій тесть крім актів-претензій написав заяву щоб виключити деякі послуги з договору. Що з того вийде не знаю. Заяву підписали всі мешканці. Адресували ту заяву до:
Директору департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради керівнику робочої групи з впровадження тарифів на комунальні послуги
п. Сергію Бабаку
Координатору Громадського Форуму
п. Олегу Мацеху
Відділу житлово-комунального господарства Личаківського району
Начальнику ЛКП «Віра» п. Нинич Л.М
Тепер я таку заяву катаю, тільки вже у свій жек. Але в мене є одна проблема. На першому поверсі якийсь підприємець викупив житло і вже цілий рік веде ремонт. А самого його застати нереально - тільки роботяги. А підписи мають бути з усіх квартир.
П.С.: в нас всього 5 квартир в підїзді
Люди, наш під'їзд сьогодні помили з 1 по 9 поверх і плюс ліфт...я не вірила своїм очам!!!
Люди, наш під'їзд сьогодні помили з 1 по 9 поверх і плюс ліфт...я не вірила своїм очам!!!
Перевірте по номерам квартири чи це всетаки:
- Ваш під'їзд
- Ваша вулиця
- Чи на останньому поверсі на сходовій площадці не зірвало кран опалення на батареях :)
Почитав я договір який дав ЖЕК, рішення ЛМР №68, закон України Про житлово-комунальні послуги і приходжу до висновку, що перерахунок вартості послуг може бути тільки в разі складання та підписання акта-претензії. Після цього "Виконавець вирішує питання про перерахунок"
Якщо в мене не виконується прибирання сходових кліток складаю акт і тоді, можливо, перерахунок. Тобто кожного місяця робити цей акт. Чому навіть в Законі не прописали що можна відмовитись від надання цих послуг?
Згідно додатку 2 до договору миття приміщень загального призначення повинно проводитись щоденно. Тоді потрібно щоденно складати акт? Якщо два дні не мили а на третій помили, як довести що в попередні дні не мили?
Це ж здоровя не вистачить бігати до них з претензіями, тим більше що всі вдень працюють.
Як завжди під виглядом добрих намірів наша влада у вигляді ВР і ЛМР підсунули нам свиню.
У мене в квартирі ніхто не прописаний, і я маю платити більше ніж моя мама, яка має двох прописаних і в три рази більшу квартиру.
Весь жарт в тому що будинки однаковісінькі
Вони рахують ще прибудинкову територію. До нашого будинку зарахували запущений дитячий майданчик, де є тільки асфальт і щит від кільця для гри в баскетбол...
Додано через 3 хвилини
Виявляється, що зараз житлово-комунальні послуги, надаються згідно ЗАКОНУ!!! про житлово комунальні послуги (навіть таке є)
Де ви таке знайшли? Я знайшла тільки таке
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін
до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо
формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні
послуги) (реєстр. N 2197), поданий народним депутатом України
Сухим Я.М.
2. Комітету Верховної Ради України з питань будівництва,
містобудування і житлово-комунального господарства доопрацювати
зазначений законопроект з урахуванням зауважень та пропозицій
суб'єктів права законодавчої ініціативи і внести його на розгляд
Верховної Ради України у другому читанні.
Голова Верховної Ради України О.МОРОЗ
м. Київ, 14 березня 2007 року
N 732-V
Цитата:
Допис від Барбос
Виявляється, що зараз житлово-комунальні послуги, надаються згідно ЗАКОНУ!!! про житлово комунальні послуги (навіть таке є)
Де ви таке знайшли?
Ось діючий Закон:
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1875-15
Коли будете читати побачите схожість його і договору з ЖЕКу.
Ще таке
Львів’ян через суд змусять підписати з ЖЕКами угоди про надання послуг?
Вівторок, 25 березня, 2008
У разі непідписання угоди з ЛКП про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, мешканці сплачуватимуть 100% нарахувань. А працівники ЛКП, згідно з чинним законодавством, мають право звертатися до суду щодо спонукання мешканців до укладання таких договорів, – про це сьогодні, 25 березня, під час брифінгу повідомила заступник начальника відділу економіки департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Колодка.
Станом на 20 березня у Львові ЛКП уклали 30,6 % договорів про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій з мешканцями. 4 331 мешканець відмовився від підписання договорів взагалі.
За словами Ірини Колодки, найбільш ефективною є робота ЛКП у Галицькому районів Львова, де від підписання договору не відмовився жоден мешканець. Також вона наголосила, що за консультаціями та роз’ясненнями щодо умов підписання договору усі бажаючі можуть звертатися до ЛКП.
Додано через 13 хвилин
Про наші договори знайшла таке: http://www.city-adm.lviv.ua/content/view/656/334/
Тут в екселівських таблицях кожен будинок і його тариф. все розписано.
Додано через 15 хвилин
Ось діючий Закон: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/la...i?nreg=1875-15
Дякую.
Незнайомка
18.04.2008, 20:46
Про наші договори знайшла таке: http://www.city-adm.lviv.ua/content/view/656/334/
Тут в екселівських таблицях кожен будинок і його тариф. все розписано.
згідно тих таблиць, ми мали б платити 0,88 грн. за кв.м., а в квитанції - 1,183 з кв.м. видно вже скористались пунктом про зміну вартості в односторонньому порядку...
згідно тих таблиць, ми мали б платити 0,88 грн. за кв.м., а в квитанції - 1,183 з кв.м. видно вже скористались пунктом про зміну вартості в односторонньому порядку...
Ціни там вказані без ПДВ, то з ПДВ десь так і буде
Незнайомка
18.04.2008, 21:10
Ціни там вказані без ПДВ, то з ПДВ десь так і буде
в шапці таблиці написано, що "всього з пдв" (13 стовпчик), а 12 стопвчик - без пдв. відповідно 0,73(без пдв) і 0,88(з пдв). так що трохи дивно, хоч в нашому жеку все можливо.... ще детально звірю квитанцію, може, щось знайду.
а за табличку дякую:)
Бурулька
18.04.2008, 22:30
в шапці таблиці написано, що "всього з пдв" (13 стовпчик), а 12 стопвчик - без пдв. відповідно 0,73(без пдв) і 0,88(з пдв). так що трохи дивно, хоч в нашому жеку все можливо.... ще детально звірю квитанцію, може, щось знайду.
а за табличку дякую:)
Окремо нараховується вартість вивезення сміття та освітлення під"їзду. Ви спробуйте порахувати вартість без цих двох пунктів, то має вийти така ціна, як в табличці. Якщо ж ні, то є причина посватися
Незнайомка
19.04.2008, 10:36
емо нараховується вартість вивезення сміття та освітлення під"їзду. Ви спробуйте порахувати вартість без цих двох пунктів, то має вийти така ціна, як в табличці. Якщо ж ні, то є причина посватися
дякую, що звернули увагу на тих 2 пункти. без них собівартість 1,063 за м.кв. (але таки не задекларованих 0,88). при звірці виявилось, що інші пункти дорожчі на пару копійок (крім дератизації:)). будем розбиратись:mad: :aggressive: бо то не смішно - 30 коп. подорожчання на метрі - переплачуємо трошки менше 15 грн щомісяця (вроді не так багато, але все одно неприємно)
ЛЬВІВ, 21 КВІТНЯ, PRESSTIME.COM.UA. – Львівська міська рада визначила найгірші ЖЕКи.
Як повідомляє прес-служба ЛМР, у березні найгірше працювали ЛКП «Підзамче-404», ЛКП «Новий Львів», ЛКП «Добробут-401».
За аналізом моніторингу визначено три найкращі та найгірші комунальні підприємства за березень. Найбільше по 40 балів набрали ЛКП «Рясне-400», ЛКП «Старий Львів» та ЛКП 503.
«Це перші результати за місячним моніторингом, до яких ще не включено перевірку санітарного прибирання. Вже у травні ми матимемо реальні результати і зробимо певні висновки», – зазначив перший заступник міського голови Олег Синютка.
Нагадаємо, щоб об’єктивно оцінювати фінансово-господарську діяльність ЛКП запроваджено моніторинг. Для цього впроваджено 54-бальну систему оцінювання, що має 26 критеріїв. Головними з них є: заборгованість по заробітній платі, санітарний стан території та під’їздів, освітлення під’їздів, вивіз твердих побутових відходів, кількість невчасно виконаних звернень, кількість скарг, стан газонів та покосів трави. Роботу ЛКП оцінюють районні адміністрації та управління житлового господарства, яке подекадно перевіряє території, закріплені за ЛКП. До прикладу, якщо організація вивозу твердих побутових відходів здійснювалася своєчасно, то оцінка – 54 бали. Цей бал може зменшуватися в залежності від кількості виявлених фактів несвоєчасного вивозу сміття за аналізований місяць.
А що далі?
Додано через 7 хвилин
дякую, що звернули увагу на тих 2 пункти. без них собівартість 1,063 за м.кв. (але таки не задекларованих 0,88). при звірці виявилось, що інші пункти дорожчі на пару копійок (крім дератизації). будем розбиратись бо то не смішно - 30 коп. подорожчання на метрі - переплачуємо трошки менше 15 грн щомісяця (вроді не так багато, але все одно неприємно)
Той самий безпрєдєл у нас повсюдно по будинку:
згідно рішення - тариф має бути 0,96 грн з ПДВ,
отримали рахунок - 1,32 грн/м2(з ПДВ)
все ніби нічого, але в згаданому Рішенні № 68 від 18,02,2008р., що вступає в дію з 19,03,2008р. (за 30 днів після прийняття) для мого будинку стоїть загальна сума - 0,96 грн/м2.
Складові - всі ті самі, от тільки в рахунку чомусь на 0,5-5 коп. всі БІЛЬШІ.
То як, сварилися? і що з того вийшло?
Ми плануємо на днях рейд в ЖЕК, розбиратися...
nastinka
25.05.2008, 19:55
Я наприклад взяла ту угоду....в мене в будинку два жильця...і ми відмовились від жеку....прибирати нам нема чого...самі прибире, дах нормальни, тільки як місяць йому, ще й за вивіз сміття домовились і платимо символічні гроші...
вважаю, що ЖЕК - це взагалі контора, яка на наш час зовсім не потрібна, кожен можу про потреби подбати сам, навіть якщо будинок великий
Незнайомка
27.05.2008, 22:37
То як, сварилися? і що з того вийшло?
Ми плануємо на днях рейд в ЖЕК, розбиратися...
вони нараховують пдв на кожний пункт окремо і округляють як хочеться. до запропонованої ціни за м2 додано 4 пункти, які трохи дивно рахують: ніби від к-ті жильців (як подано на сайті міськради), але та сума також входить і в вартість 1 м2. згідно інформації служби ББС (баба бабі сказала), це робиться для того, щоб покрити велику кількість субсидій (не перевірено, чутки). нічого не підписали.
наступна квитанція прийшла 1,313 за 1 м2 за рахунок збільшення вартості не включених пунктів. отже, ростем: 0,88-1,183-1,313...
Отже, відправив листи до інстанцій про які писав, з скаргою на завищені тарифи, про ненадання послуги, проханням виключити послуги з договору, і ще дещо. Нещодавно отримав листи відповіді з ЛКП і з районної адміністрації. Наводжу декілька цитати.
Лист адміністрації.
"...питання внесення доповнень до вказаного договору не відноситься до компетенції ЛКП та районної адміністрації."
"...тариф за ... може бути виключено з розміру щомісячної плати за надані послуги ...при умові відмови від даної послуги мешканців всіх квартир".
Лист ЛКП.
"Тариф за ... може бути виключено ...при умові відмови від даної послуги мешканців всіх квартир"
"у разі не виконання або надання у неповному обсязі послуг ... Ви вправі скласти акт-претензію...на підставі вищевказаного акту буде зроблено перерахунок оплати"
"альтернативним варіантом до укладання угоди ... з ЛКП є створення обєднання співвласників багатоквартирного будинку, що дозволить Вам взяти будинок на самообслуговування та відмовитись від надання житлово-комунальних послуг ЛКП ..."
Додано через 2 хвилини
В обох листах є посилання на постанову Кабінету Міністрів України від 12.07.2005р. №560 "Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій"
Хто може підказати, у який термін жеки повинні скласти акт про порушення? В нашому дворі повним ходом йде будова якогось бетонного страшила, від жеку потрібен акт як доказ факту проведення будівельних робіт. Начальник доказує, що акт пишеться два тижні, у що мало віриться. За той час у нас двору взагалі не залишиться.
до запропонованої ціни за м2 додано 4 пункти, які трохи дивно рахують: ніби від к-ті жильців (як подано на сайті міськради), але та сума також входить і в вартість 1 м2
скажу чесно :) - мало зрозумів з цих слів...
сам я - інженер, мав деякий загальний стосунок до комунальної сфери,
але для мене цей бєзпрєдел - це вже занадто!
звичайно можна закривати очі, платити собі тихенько зціпивши зуби... :scare:
але з мене досить!!!
чесно кажучи, особисто цією проблемою зараз не займаюся, бо маю і сімейні, і особисті обставини, лише "на пульсі" тримаю руку - сусіди активно почали боротися.
Якщо хтось знає або має реальну інформацію, що, як, коли і з ким робити, аби зламати цю дурнувату систему - пишіть докладніше, будь-ласка!
всім дякую! :clapping:
ГИ :) А в жеку вже зовсім знахабніли. Після договору за квартплату (який так сумлінно виконується шо я неможу натішитися) принесли ше договір на постачання води...
Послав їх ше дальше ніж з договором за квартплату...
принесли ше договір на постачання води...
а вони воду збираютсі вам в горнєтках носити, чи як?
а вони воду збираютсі вам в горнєтках носити, чи як?
Угу, і ше будуть підігрівати. Шо за країна.... Я тіки живу мрією коли мені принесуть договір на теплопостачання. Так хочу його побачити шо аж лапи трусяться...
Я тіки живу мрією коли мені принесуть договір на теплопостачання у вас певно скінчилисі дрова... хочете тепло забезпечити договірними паперами... теж вихід....
у вас певно скінчилисі дрова... хочете тепло забезпечити договірними паперами... теж вихід....
Сміх сміхом але ше так троха потриває то перейду на опалення паркетом :)
Доречі, у мене окреме, своє опалення. Ше причепив таку штучку, що само температуру міряє і автоматично включає/виключає опалення... ніби не зле, економить.... але ше добре не налаштував його....на вихідних спробую...
Доречі, у мене окреме, своє опалення. Ше причепив таку штучку, що само температуру міряє і автоматично включає/виключає опалення... ніби не зле, економить.... але ше добре не налаштував його....на вихідних спробую...
Щасливий... А я живу в буді хрущовського типу.. Хотів би відмовитись від їхнього сервісу (тепла) так говорять що НЕМОЖНА... Вот такий вот замкнутий круг. Ти їм платиш за опалення, за підготовку до опалення.. а вони тобі вішають оголошення що у вашій буді боржники і тому ми подавати тепло не будем. КРАЇНІ ІДІОТІВ! Водоканал навчився відключати каналізацію... Чого не ставити заглушки на батареях боржників не розумію....
Chortenia
30.10.2008, 10:41
Щасливий... А я живу в буді хрущовського типу.. Хотів би відмовитись від їхнього сервісу (тепла) так говорять що НЕМОЖНА... Вот такий вот замкнутий круг. Ти їм платиш за опалення, за підготовку до опалення.. а вони тобі вішають оголошення що у вашій буді боржники і тому ми подавати тепло не будем. КРАЇНІ ІДІОТІВ! Водоканал навчився відключати каналізацію... Чого не ставити заглушки на батареях боржників не розумію....
А тому що вони не мают права зайти до вашого помешкання без вашого дозволу. А який дурак дозволить їм це зробити?
А щоб пееркрити каналізацію - того не треба.
Хоча теж метод дивний.
В нашому дворі повним ходом йде будова якогось бетонного страшила, від жеку потрібен акт як доказ факту проведення будівельних робіт. Начальник доказує, що акт пишеться два тижні, у що мало віриться. За той час у нас двору взагалі не залишиться.
Як на мене - з цього все тільки починається. Будь-якого керівника жеку чи кооперативу можна купити. І нема на то ради. Далі- роблять всі хто що хоче. І як з цим боротися якщо цей керівник кооперативу задешево купив кілька бабульок які не дають його на зборах скинути?А ще всі решта зв"язочків підмазав... Будинки просто заручники таких царьків.
Wild gucul
02.11.2008, 19:42
а у мене взагалі ситуація незрозуміла - у будинку створено те ОСББ і прийшла саморобна платіжка - мовляв давайте платіть гроші за опалення за жовтень (!!!) коли опалення у жовтні не було... як потім зясувалося - це гроші на закупівлю газу для котельні, а сам опалювальний сезон почнеться з 1 листопада. але збрехали - ніц з того... і невідомо коли ж він почнеться..
це гроші на закупівлю газу для котельні
о_О
tslezinska
12.11.2008, 12:30
Після договору за квартплату (який так сумлінно виконується шо я неможу натішитися) принесли ше договір на постачання води...
Послав їх ше дальше ніж з договором за квартплату...
Нам коли черговий договір принесли (їх чемно носять кілька разів на рік, хоча дія попереднього договору стікає лише за рік), ми його просто не підписували. За законом, якщо другою стороною договір не підписано, він є недійсним. Отже, ми не погоджуємося на їхні умови і послуги і не зобов"язані їм ні за що платити...Але в реальності з тим трошки інша історія...Хтось може дати поради, як ми маємо вчинити?
ЖЕК....жек..... недавно говорив зі мною жек в особі майстра... одні мАти....... прийшлося його приструнити - нагадати де він знаходиться і що говорити нецензурщину недобре.... його вбив мій спокій.... а в неділю я його видів у церкві, є надія, що виправився.
Wild gucul
12.11.2008, 12:47
до речі, може не до теми, але хтось знає чи вигідно встановлювати собі на квартиру лічильник тепла? у нас на підїзді повісили оголошення про ті лічильники - вартість встановлення 2500 грн. люди почали масово собі ставити. а оскільки з сусідами ще не дуже познайомився спитати про вигоди такого пристрою нема у кого...
до речі, може не до теми, але хтось знає чи вигідно встановлювати собі на квартиру лічильник тепла?
ясне діло, а взагалі, файно два лічильники - на вхід і на вихід....
ясне діло, а взагалі, файно два лічильники - на вхід і на вихід....
Пардон пане Мих, а можна з цього місця пападробнєй? Я живу в буді Хрущівського типу. В мене є 2 стояки. Я що, можу потавити на ті стояки якісь лічильники тепла і платити тільки за те "тепло" яке йде в мене в батареях? А як тоді формалізуються стосунки з Львівтеплоенерго (чи з Жеком)? Вони ж певно явно нехочуть втрачати чергову дійну корову з якої можна дояти кожен місяць гроші. Якшо можу то якшо ваша ласка телефончик організації з тими лічильниками. А?
Пардон пане Мих, а можна з цього місця пападробнєй?
Якщо говорити суто про фізику, то є наступне:
на вході ви ставите лічильник, щоб він рахував те, що приходить, але оскільки тепло, що йде по батареях від вас теж є теплі, то там би мав стояти лічильник, яке тепло ви діддаєте (як здачу). Отже платити ви б мали тільки різницю температур між входом та виходом. То моя особиста думка. У даному разі ви будете платити лишень за вжите тепло.
Правда, чи пройде таке офіційно - не знаю....
ну один лічильник... встановлений офіційно - то ваше право і законне право....
Якщо говорити суто про фізику, то є наступне:
на вході ви ставите лічильник, щоб він рахував те, що приходить, але оскільки тепло, що йде по батареях від вас теж є теплі, то там би мав стояти лічильник, яке тепло ви діддаєте (як здачу). Отже платити ви б мали тільки різницю температур між входом та виходом. То моя особиста думка. У даному разі ви будете платити лишень за вжите тепло.
Правда, чи пройде таке офіційно - не знаю....
Та фізику того процесу я і сам розумію. Я питаю чи хтось це РЕАЛІЗУВАВ НА ПРАКТИЦІ? Я би за такий лічильник заплатив би і по 1000 баків (ну може це зара говорять емоції) але курва шоб тим рилам з жеку, тому Коту, Садовому.. і тій всій шушері не платити за то чого нема...
Я питаю чи хтось це РЕАЛІЗУВАВ НА ПРАКТИЦІ?
\Так, то давно люди використовують...
Нам коли черговий договір принесли (їх чемно носять кілька разів на рік, хоча дія попереднього договору стікає лише за рік), ми його просто не підписували.
Та так, зара ЖЕК тойво.... дуже став культурний... дуже.... недавно майстер прийшов до мого сусіда і поцікавився як він харчується... та-та..... так і сказав: ви уху їли?
Сусід навіть здивувся..... не любить від уху....
Wild gucul
12.11.2008, 19:46
цілий вечір сьогодні мучився зі своїми батареями - а вони ніяк не вмикаються. я вже і повітря випустив, і воду так, що аж гаряча йшла, а вони у верхній частині спершу гарячі, а потім, коли перестаю воду спускати холодніють моментально. руки вже опускаються...
цілий вечір сьогодні мучився зі своїми батареями - а вони ніяк не вмикаються. я вже і повітря випустив, і воду так, що аж гаряча йшла, а вони у верхній частині спершу гарячі, а потім, коли перестаю воду спускати холодніють моментально. руки вже опускаються...
повітря випустили, включили котел і чекаєте з хв 20-30.... а не зразу...
якщо далі холодні, то перекрийте сусідні батареї, знову почекайте хв 10-15...
мусять гріти.... коли вже батарея запуститься, відкриєте сусідні. Головне - не спішіть... воно все робиться повільно.
Wild gucul
12.11.2008, 23:59
нє.. якби ж то в мене котел був! а в мене квартира у новобудові... прикол у тому що у сусідів тепло є, а у мене нема :-(
п.с. а за пораду все одно дякую!)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008