КПК

Показати повну версію : Львів- Лондон автобусом :)

erste
12.03.2008, 22:32
Хтось їздив? Чи є якісь особливості, що цікавого і скільки це коштує? :ninja:

Boris_Kiev
12.03.2008, 23:30
Років 7 тому їздив мій друг (він якийсь час був одружений з англійкою).
Історія з ним трапилася унікальна.
Останні кілометри в Германії, попереду - Польща. Друг сидить розслаблено, заплющив очі. І чує ззаду розмову (рос. мовою): "Ти бачив, яка у "того" [друга] віза в паспорті ? Треба зробти так, щоби після зупинки [для перекуру] він загубився."
Ось паспортний контроль у Германії. Коли прикордонники збиралися вийти, друг (колишній морпех) врізав обидвом росіянам в рило і сказав прикордонникам (англійською): -
- Я вимагаю, щоби в нас трьох зняли відбитки пальців і склали протокол!".
(Що й було зроблено).
Прикордонники запитали - "а чому ти не звернувся до водіїв ?"
- Ну що могли би зробити двоє дідусів, коли ці росіяни - фахові рекетири !

Доїхали до Львова без подальших пригод. Росіяни сиділи тихо, як миші. Їхні фейси та відбитки були занесені до бази.
=============
А коштував проїзд дешевше, ніж залізницею.

Redhotchilly
13.03.2008, 10:17
Я їздила колись, дуже не раджу.

краще купіть білет на літак з Rzeszowa через інтернет- www.ryanair.com
Дешевше і швидше.

erste
14.03.2008, 00:20
Дуже дякую за поради! :radist:
Я от власне й думаю що вибрати, але чому з Ржешова? Я, признатись, думала з Варшави...:rolleyes:
І взагалі-то мені краще у Брістоль... Варшава-Брістоль... Чи Ржешув-Брістоль? :ninja:
що скажете, земляки? :)

Додано через 52 хвилини
Я їздила колись, дуже не раджу.

краще купіть білет на літак з Rzeszowa через інтернет- www.ryanair.com
Дешевше і швидше.

Скажіть ще будь ласка, а до Великої Британії із шенгенською візою пускають? :rolleyes:

Samojlovu4
01.04.2008, 04:00
Скажіть ще будь ласка, а до Великої Британії із шенгенською візою пускають?

Напевне стверджувати не берусь, але на 99% - нєа...

Patrick
01.04.2008, 04:02
Скажіть ще будь ласка, а до Великої Британії із шенгенською візою пускають? :rolleyes:

А що таке шенгенська віза?

Samojlovu4
01.04.2008, 04:11
А що таке шенгенська віза?

Ну як?! Країни, учасники шенгенської конвенції...

До неї наразі входять 22 із 27 держав-членів ЄС (всі «старі» держави-члени ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії) та 2 країни Європейської економічної зони (Норвегія та Ісландія). Станом на 2007 рік угода діяла у 24 країнах: Австрії, Бельгії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччині, Ісландії, Італії, Греції, Люксембурзі, Нідерландах, Норвегії, Португалії, Іспанії, Швеції, Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Угорщині, Чехії.

Маєш, приміром, візу італійську - їздиш з нею по всіх інших вищеперерахованих державах...

Patrick
01.04.2008, 04:15
Ну як?! Країни, учасники шенгенської конвенції...

Маєш, приміром, візу італійську - їздиш з нею по всіх інших вищеперерахованих державах...

Ага! ..Ну ясно дякую. З моїм паспортом мені туди візи не потрібі.

erste
01.04.2008, 12:46
Всім кому цікаво - відповіли з посольства.
Шенген для поїздки до Британії не підходить.
Що мені дуже сумно. Отримати довготривалий шенген, радіти що тепер куди хчеш туди їхати можна, а тут знову обмеження... ех.... і коли вже наша країна буде цивілізованою вважатись і нікого не лякатиме... :(

Samojlovu4
01.04.2008, 12:56
Шенген для поїздки до Британії не підходить.

Ото ж бо і воно...
Я вам більше скажу... ми ото навіть в зацофану Хорватію, на відпочинок, без віз переїхатися не можемо. Теж обурені були... Хоча маєм з жінкою кількарічні шенгени і звикли вже по Європі їздити де хочеш...

Grek
01.04.2008, 13:05
Ще є дешева авіакомпанія, яка літає з кількох міст Польщі: http://www.easyjet.com/pl/ .
Якщо ж автобусом то чудовим варіантом є http://globus.travel.pl/ де є автобуси у Лондон прямо з Перемишля. Ну ще як один із автобусних варіантів з Польщі: http://www.eurolines.pl/

New Shrek
01.04.2008, 13:09
]erste[/B] Шенген для поїздки до Британії не підходить.
]Samojlovu4 [/B]Ото ж бо і воно... ну це і коню було ясно ,так сказати апріорі.Samojlovu4 а що можна з Польским шенгеном громадянину України заїхати в Німецію?

Samojlovu4
01.04.2008, 13:17
Samojlovu4 а що можна з Польским шенгеном громадянину України заїхати в Німецію?

В мене не польский шенген...

New Shrek
01.04.2008, 13:33
так я до того і поцікавися.Виходить так, що шенгенські візи видані різними посольствами(так як не існує посольства країн Шенгенської угоди) мають різний рівень легітимності ,так би сказати.Знаю що з латвійським шенгеном в Україну не впукають.Якщо володієте інфою просвітіть,а то склалось враження що Ви чимось на мене образились.І ще в догонку, як Ви ставитесь до питання набуття статусу ЗАКОРДОННОГО УКРАЇНЦЯ. http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/publication/content/5652.htm

erste
01.04.2008, 13:42
так я до того і поцікавися.Виходить так, що шенгенські візи видані різними посольствами(так як не існує посольства країн Шенгенської угоди) мають різний рівень легітимності ,так би сказати.Знаю що з латвійським шенгеном в Україну не впукають.Якщо володієте інфою просвітіть,а то склалось враження що Ви чимось на мене образились.І ще в догонку, як Ви ставитесь до питання набуття статусу ЗАКОРДОННОГО УКРАЇНЦЯ. http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/publication/content/5652.htm

наскільки я знаю - можна. От збираюсь із польським шенгеном до Австрії. А потім відразу до Швейцарії і назад. Але їхати треба тільки через Польщу у даному випадку. (укр-пл кордон)

Samojlovu4
01.04.2008, 13:47
а то склалось враження що Ви чимось на мене образились.

:D Ви що, думаєте я настільки серйозно ставлюся до форуму, щоб ще на когось ображатися?! :)

А до чого латвійський, та й взагалі шенген до України?!
А з польським до Тевтонії вроді пускають, але на якийсь термін... місяць там чи два...
А взагалі все просто: маєш шенген, їздиш до інших країн зі списку. А щоб, приміром, в Швейцарію заїхати. то недостатньо... Але з довготерміновим, студентським нім. шенгеном можна, правда знову ж таки ненадовго...

Додано через 1 хвилину
От збираюсь із польським шенгеном до Австрії. А потім відразу до Швейцарії і назад
На рахунок Швейцарії добре розпитайте... Не впевненний, що це вийде...

Princess
01.04.2008, 16:25
не буває польського/латвійського шенгену!
є шенгенська віза, видана консульством певної країни і є окрема національна віза (напр.польська). якщо нац.віза, то звісно з нею пустять лише в одну країну. якщо шенгенська - то в будь-яку країну Шенгену. але не забувайте, що віза не дає права перетину кордону! це необхідна умова, але не достатня - прикордонник будь-кого може просто не пустити!!! у мене таке було до речі в Польщі, за наявності Шенгенської візи рік тому (коли я мала повне право на транзит, а прикордонна офіцер просто сказала "я вас не пускаю і все тут!" :( щоправда проблему вирішили представники авіакомпанії, якою я мала летіти :)
так от, вертаючись до шенгенських віз - якщо видала Польша, то їхати треба в Польщу! або бути готовим пояснити (бажано документально) чому Ви їдете з візою, яку видала Франція, до Польщі. знову ж - мала шведський Шенген, то до Фінляндії впускали взагалі без жодних питань, а до Польщі - довго намагались переконати їхати іншою дорогою, хоча на цей раз впустили таки.
крім того, кажуть, що треба "гасити" візу в тій країні, яка її видавала. Але зі свого досвіду (видані візи Швецією, "гашені" у Фінляндії) ніяких проблем не виникало, і при виробленні наступних віз також. я думаю, щото більше залежить від запрошень і документів, які обгрунтовують мету поїздки. ну і від країни і конкретно прикордонників (в Польшу наприклад їхати нема більше жодного бажання :( )

Grek
01.04.2008, 17:14
На рахунок Швейцарії добре розпитайте... Не впевненний, що це вийде..

Щодо Швейцарії та шенгенської візи, може тут щось вичитаєте корисного http://www.ukrainians.ch/viewtopic.php?f=6&t=638&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Samojlovu4
01.04.2008, 18:39
Щодо Швейцарії та шенгенської візи, може тут щось вичитаєте корисного http://www.ukrainians.ch/viewtopic.php?f=6&t=638&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Подякував, але то власне не мені потрібно було... я то більш-менш орієнтуюсь...

Redhotchilly
01.04.2008, 19:30
Скажіть ще будь ласка, а до Великої Британії із шенгенською візою пускають?

Hi.

Patrick
02.04.2008, 09:07
Ото ж бо і воно...
Я вам більше скажу... ми ото навіть в зацофану Хорватію, .......

Ви , тойво пане , так мені не кажіт , в мене там теща живе.:) Вони всі дуже думні з себе.

Samojlovu4
02.04.2008, 11:51
Ви , тойво пане , так мені не кажіт , в мене там теща живе.:) Вони всі дуже думні з себе.

То перепрошую... Я не то мав на увазі, ніц не маю проти Хорватії, навпаки - подобається мені та сторона. Два хорвати знайомих маю...

Patrick
02.04.2008, 15:31
То перепрошую... Я не то мав на увазі, ніц не маю проти Хорватії, навпаки - подобається мені та сторона. Два хорвати знайомих маю...

Та не має проблем!Я пожартував...:)

А вони дійсно трохи зацофані.Ще Загреб , курортні міста -Дубровнік ,Спліт ,Пула є ОК.Але туди в сторону Венгрії, таке враження - люди як би в 19 ст. жили.

Натагідра
03.04.2008, 18:17
Люди дуже дуже треба привезти до Львова ліки для онкохворих дітей , чи може хтось допомогти, рецепти у мене є. ліки уже викуплені, треба лише привезти

Forest
05.04.2008, 16:23
а привезти звідки?