КПК

Показати повну версію : Глюк клави. Може хто зустрічав

Boris_Kiev
03.03.2008, 13:16
Хтось може зустрічав такий глюк:

Запускаю комп (Windows 2000). Клавіатура мигне трьома індикаторами, потім. Коли вже завантажується винда, засвітиться NUMLOCK, потім погасне (тобто зовні все ОК).

Але іноді клава (під’єднана через PS-2) не працює.
Спочатку грішив на роздовбане гніздо на материнці.
Іноді підключення іншої клави (незручної для мене) дозволяє завантажитися нормально, а потім рестартнути з «рідною» клавою.

Сьогодні помітив цікаву річ: натискання на F8 виводить в меню завантаження винди, Esc – пішло стандартне завантаження. А під Виндою – знову не працює.
Як рідна, так і запасна клава.

Основна клава – Chlcony. На іншому компі працює бездоганно.
Запасна клава – Rainbow. Там кирилівка стерта і взагалі ергономіка «не моя».

Адмін (який тепер працює на іншому майданчику і виловити його важко) порадив придбати клаву з ЮСБ, але не знаю, як вона поведе себе під ДОС.

Які будуть думки ?

Городецький
03.03.2008, 13:46
1. Якась програма сканує клаву паралельно з віндою. Вихід: знайти і прибити заразу.
2. Змінилася прошивка драйвера клави (і такий є). Вихід: зайти в Диспечер пристроїв і прибити клавіатуру, перезавантажитися.
3. Клава таки глюкава. Вихід: 100 грн - не гроші.

Підтримка USB пристроїв вводу/виводу виставляється в BIOSi, тож під DOSом всьо має бути нормально.

Успіхів.

Boris_Kiev
03.03.2008, 14:06
1. Якась програма сканує клаву паралельно з віндою. Вихід: знайти і прибити заразу.
2. Змінилася прошивка драйвера клави (і такий є). Вихід: зайти в Диспечер пристроїв і прибити клавіатуру, перезавантажитися.
3. Клава таки глюкава. Вихід: 100 грн - не гроші.

Підтримка USB пристроїв вводу/виводу виставляється в BIOSi, тож під DOSом всьо має бути нормально.

Успіхів.

Дякую. Але
1. винду встановлено нещодавно, на сумнівні сайти я не
ходжу.
2. Цей глюк не залежить від клави - підключав три, всі розпізнається як стандартні 101/102 keys PS2

syavych
03.03.2008, 14:14
Дякую. Але
1. винду встановлено нещодавно, на сумнівні сайти я не
ходжу.
2. Цей глюк не залежить від клави - підключав три, всі розпізнається як стандартні 101/102 keys PS2
Тоді скоріше всього варіант 3 (та й менше як 100грн вийде :)). Аби знати напевно - підключити "глючну" клаву в інший комп.

Boris_Kiev
03.03.2008, 14:14
Вже викреслив, рестартнув, "фаунд нью дівайс", ще раз рестартнув.
Подивимося, що буде далі.

Додано через 3 хвилини
Аби знати напевно - підключити "глючну" клаву в інший комп.
Я з цією клавою працював на іншому компі, проблем не мав. Матиму час - дістану той комп із шафи, пограюся.

Я же писав - тут і друга клава (іншого виробника) точно так глючить, колись і третя пішла з другого рестарту.

Що ж, напишу логісту, хай (місяці через два) купить нову клаву. Тільки би підійшла за ергономікою. :)

syavych
03.03.2008, 15:18
Я же писав - тут і друга клава (іншого виробника) точно так глючить, колись і третя пішла з другого рестарту.
Звиняйте, не бачив що були проблеми з іншими. Тоді це скоріше всього конфлікт IRQ. Які пристрої ще підключені до компутера? Типу модеми, СКАЗІ-пристрої, додаткові плати (відеозахоплення тощо), ЮСБ-хаби і т.д. Всі вони хочуть свій IRQ, і мабуть якийсь з них посягає на власність клавіатури :)

Boris_Kiev
03.03.2008, 15:38
Нічого зайвого.
З ЮСБ-хабом за IRQ не конфліктують.
Ресурси (IRQ) DVD щось ніяк не знайду.
Таки поганяю адміна.

syavych
03.03.2008, 18:04
Таки поганяю адміна.
Ото правильно, треба ж їм гроші відробляти :)

Boris_Kiev
03.03.2008, 18:17
Усім дякую.
Сьогодні-завтра буде не до клави: треба зробити чейндж домашнього компа (ганебного "самозбору" під W98) з попереднім робочим, який йде під списання (ну трохи глюк винди 2000 - саме в плані TCP/IP: змінити адресу / шлюз можна тільки через реджістрі. А вдома - DHCP від "Волі".)
Не хочеться встановлювати винду з нуля.
Мабуть доведеться потім везти адміну, щоби в офісі не "світити". :)

1h0r
04.05.2008, 11:38
Хтось може зустрічав такий глюк:

Елктромагнітні поля? :)

Випадково потрапив на одному форумі на таке:
Случаи: Виснет клавиатура. Даже кнопку сброса сделал. Ферритовое кольцо на шнуре клавы снимает проблему. Это было на 2 компах: - оба раза - на этом же проводе был холодильник, клавы простые, без кольца внутри.
Один из компов рядом с холодильником иногда вис - кольца на питальном шнуре помогли.
Одна цифровая железка с пультом на микроконтроллере и цифровой связью - удлиннил кабель с 0.5 до 25м. Без колец даже не включалась нормально, а теперь нет проблем.

http://forums.ferra.ru/index.php?showtopic=7539

Kustik
05.07.2008, 04:37
Ну чо тут думать, ты бы ещо гденебудь гвоздём поковырял, пару резистеров или компостеров выковырял... Если хлохнет, то только одно или техническое или визуальное – просто как божий день...