Показати повну версію : Залізо - проблеми, поради, тести
Leopolis
21.02.2008, 19:31
І хай сюди пишуть всі, хто потребує таку допомогу...
Ну раз вже зачепили залізо, то:
Є в мене привід DVD-RAM NEC ND-4551А. Пару тижнів тому перестав читати DVD-R диски (DVD+R читає), а в мене назло 95% -R :). В принципі шляхом консультацій з різними оптикофанами дійшов висновку що проблєма з лазером, яку навряд чи вирішу. Але може в когось є інші міркування? :)
Leopolis
21.02.2008, 19:54
Є в мене привід DVD-RAM NEC ND-4551А
Даний привід взагалі надійна річ і не лише бренд. У моєму ПК стоять пишучі DVD-NEC & DVD-Asus. Таких проблем не спостерігалось, але можна спробувати наступне: 1) придбати набір для чистки оптики і згідно інструкції пройтись двічі; 2) спробувати DVD-R диски інших виробників - можуть бути проблеми з матрицею "болванки"; 3) переглянути останній встановлений софт, чи щось випадкопо не перепрошило привід; 4) пройтись будь-якою програмою діагностики як для заліза так і для DVD-дисків, наприклад DVD Info Pro v4.79 (скачати (http://www.dvd-recordable.org/wwwimgs/media/flash/dvdinfopro/dvdinfo.zip)) 5) або гарантійний ремонт.Вышла новая версия программы, предоставляющей подробную информацию о CD/DVD приводе, а также о записанном диске. DVDINFOPro имеет следующие возможности: Тест скорости чтения CD/DVD; Тест на наличие ошибок при записи CD/DVD; Встроенная поддержка технологий DDCD, HD-BURN и других; Отображение информации о UDF контроллерах; Поддержка USB, FIREWIRE устройств; Режим быстрого стирания и форматирования DVD-R/RW и DVD+R/RW; Поддержка Blu-ray и HD-DVD; Поддержка Double Layer (двухсторонних) дисков и много других возможностей. Интересно осуществляется оплата програмы. Программа теоретически платная, но можно не платить и пользоваться программой DVDINFOPro сколь угодно бесплатно. Никаких ограничений в функциональности не будет, единственное - периодически будут появляться информационные напоминания о платном статусе программы DVDINFOPro. ОС: Windows 2000/XP/Vista | Англ. интерфейс | Бесплатно.
Скачать | download DVDINFOPro 4.79 >> (5.1 МБ)
1) придбати набір для чистки оптики і згідно інструкції пройтись двічі;
done
2) спробувати DVD-R диски інших виробників - можуть бути проблеми з матрицею "болванки";
В основному користувався Memorex, але пробував і TDK - без різниці. Тим паче до того читав усі диски нормально.
3) переглянути останній встановлений софт, чи щось випадкопо не перепрошило привід;
Дійшов навіть до переставляння вінди і форматування вінчестера.
4) пройтись будь-якою програмою діагностики як для заліза так і для DVD-дисків
Спробую, але надії мало :)
levandivka
21.02.2008, 22:01
Даний привід взагалі надійна річ і не лише бренд.
Ггг... Надійний...
У приятеля ділера брав НЕК. Мій накрився (відмова писати КД) протягом тижня. Другий НЕК (що проходив через його ж руки) вмер за місяць у інщого щасливчика... :)
А LG вірою і правдою рік відтарабанив, зараз замінив на САТА LG при повному апгрейді...
Ггг... Надійний...
У приятеля ділера брав НЕК. Мій накрився (відмова писати КД) протягом тижня. Другий НЕК (що проходив через його ж руки) вмер за місяць у інщого щасливчика...
А LG вірою і правдою рік відтарабанив, зараз замінив на САТА LG при повному апгрейді...
Тут ще багато залежить від того на яку сферу роботи приводу ставиться акцент. З власних спостережень і тематичних форумів: для запису найкращі таки НЕКи (а дилер часом сам їх не виготовляв ?:)). Моя ситуація хороший приклад: навіть після того як перестав читати -R пише добре всі (-R також, але перевірити не може бо не читає, інші приводи читають файно). Для читання кращими вважаються лижі і лайтони.
Стосовно інших марок: Асуси - страшенно люблю цю марку (мами, відео, корпуси - від усього найкращі спогади), але от з приводами якось не мав нагоди ретельно перевірити; Гнусмаси - абсолютна протилежність Асусам (глючило все окрім моніторів); Піонери - колись були одні з найкращих приводів, зараз кажуть спаплюжились. Кого забув? :)
samvexler
22.02.2008, 18:59
DVD+-RW ASUS юзаю вже 2 роки. Нарікань не має. Перепрошивав, міняв на нові прошивки, щоб швидше писали :), писав всякі диски, але стараюсь юзати тільки DVD болванки, бо для СD маю окремо CD-RW Sony. Пише всі диски без нарікань, читає теж добре. Одним словом - річ якісна.
Самсуні/Елджі - на любітєля. Я б таке ніколи не купив.
Піонери/ Меморекси/ Плекстори - таких крутих приводів до нас і не возять :( Дуже жалко, бо то речі дуже круті.
Нек- походу на рівні Асусів, але останнім часом дійсно дуже багато чув про поломки. Теж думав як варіант при виборі приводу, але все-таки зупинився на Асусі - фірма дуже добре зарекомендувала себе у світі по всім напрямкам: від корпусів до надкрутих відеокарт/материнок. Монітори теж непогані виробляють. :)
DVD+-RW ASUS юзаю вже 2 роки. Нарікань не має. Перепрошивав, міняв на нові прошивки, щоб швидше писали , писав всякі диски, але стараюсь юзати тільки DVD болванки, бо для СD маю окремо CD-RW Sony. Пише всі диски без нарікань, читає теж добре. Одним словом - річ якісна.
Самсуні/Елджі - на любітєля. Я б таке ніколи не купив.
Піонери/ Меморекси/ Плекстори - таких крутих приводів до нас і не возять Дуже жалко, бо то речі дуже круті.
Нек- походу на рівні Асусів, але останнім часом дійсно дуже багато чув про поломки. Теж думав як варіант при виборі приводу, але все-таки зупинився на Асусі - фірма дуже добре зарекомендувала себе у світі по всім напрямкам: від корпусів до надкрутих відеокарт/материнок. Монітори теж непогані виробляють.
+1, але:
1. з Самсунгами згідний, але от Елджі останнім часом дуже добре себе зарекомендували, особливо в планні зчитування дисків.
2. Піонери є у Львові (наприклад в Техніці для Бідних), але щось мене сумніви беруть стосовно того чи це дійсно Піонери, бо ціна їх менша за відповідні моделі Елджі :)
samvexler
23.02.2008, 22:32
Техніці для Бідних
)))))
Можливо й піднялись, але в мене якось думка вже склалась давно, що Елджі - це не є щось фірмове. В самого був CD-ROM LG: ніби все має (2 кнопки, рег. звуку наушн......), але читав щось він не дуже. Погані диски для нього - це мука мук :) Тільки штамповки подавай.
Одним словом, на сер. рівні, але не більше. Можливо й піднялись ост. часом, немаю нічого проти, але бренд мені особисто не симпатизує :)
Піонери є у Львові (наприклад в Техніці для Бідних), але щось мене сумніви беруть стосовно того чи це дійсно Піонери
Це точно, я шукав довго:
Фірмовий Pioneer DVR-107 -має коштувати 160-180$
Pioneer DVR-111 -110-120$.
Даний привід взагалі надійна річ і не лише бренд. У моєму ПК стоять пишучі DVD-NEC
правда, але він останнім часом трохи втратив....
Доброго часу доби!
Збираю комп, порадьте материнку під 775 сокет, з інтегрованим
відео , щоб на борту були виходи D-SUB , DVI та HDMI,
призначення компа суто для програвання відео високої роздільності (H.264) та звичайних ДВД фільмів
бажано , щоб можна було одному юзеру дивитись кіно а іншому , наприклад ,сидіти в НЕТІ .
П.С. Asus P5E-VM HDMi не розглядаю , бо ціна не дуже підходить
Доброго часу доби!
Збираю комп, порадьте материнку під 775 сокет, з інтегрованим
відео , щоб на борту були виходи D-SUB , DVI та HDMI,
призначення компа суто для програвання відео високої роздільності (H.264) та звичайних ДВД фільмів
бажано , щоб можна було одному юзеру дивитись кіно а іншому , наприклад ,сидіти в НЕТІ .
П.С. Asus P5E-VM HDMi не розглядаю , бо ціна не дуже підходить
Не рекомендую брати материнку з інтегрованим відео для HD-відео. Дешевші варіанти тупо не потягнуть, а більш-менш нормальні - категорія Asus P5E-VM HDMi. Купіть собі краще хорошу маму і хорошу відеокарту - в сумі вийде дешевше хорошою мами з інтегрованим відео :)
Запропонували таку конфігурацію :
CPU Core™2 Duo E4600 2.4/800/2M LGA775 box 154,00 $
HDD 320GB Samsung SATA-2, HD321KJ, 7200rpm, 16MB 99,00 $
DDR2 SDRAM 2048Mb PC6400, TakeMS, 800MHz 47,00$
Abit FP-IN9 SLI ( FSB 1066,LGA775,nForce 650i SLI/430 103,00 $
SLI MCP,DDR2,PCI-Ex16,ATX) QUAD CORE
SVGA 512 MB GF8800GT, XPERTVISION GeForce 8800GT 295,00$
, PCI-E,DDR3, 256bit , 600/1800Mh, DVI-I, BOX
Хто що може сказати ??? Цікавить чи воно все підходить одне до другого,як ціна і т.д. Комп"ютер переважно для ігор
Хто що може сказати ??? Цікавить чи воно все підходить одне до другого,як ціна і т.д. Комп"ютер переважно для ігор
CPU Core™2 Duo E4600 2.4/800/2M LGA775 box 154,00$ - дешево і сердито :)
HDD 320GB Samsung SATA-2, HD321KJ, 7200rpm, 16MB 99,00$ - дорого, не люблю Гнусмаси
DDR2 SDRAM 2048Mb PC6400, TakeMS, 800MHz 47,00$ - нормально
Abit FP-IN9 SLI 103,00$ - я більше люблю Асуси, але вони дорожчі
SVGA 512 MB GF8800GT, XPERTVISION GeForce 8800GT 295,00$ - дешево і сердито :)
В загальному нормальний компутер. Чи для ігор підходить не знаю, бо сі на тому не розумію (Герої літали б, а більше мені не треба :))
Leopolis
18.03.2008, 12:31
Приклад конфігурації ПК середнього рівня (можливо комусь знадобиться):
1. Системний блок: Корпус DELUXE DLC-MF453, ATX 350Вт, 20+4pin, SATA, USB, audio - 207,60 грн
2. Материнська плата: ASUS P5B-MX/WiFi-APP,i946GZ,FSB1066,SVGA,PCI-E16x,DDR2-667,SATA2,1Gb Lan,SB6ch,WiFi,mATX - 405,90 грн
3. Процесор: CPU PENTIUM IV 915 -2.8/2x2Mb/800FSB LGA775 два ядра - 390 грн
4. Відеокарта: SVGA 256 MB Radeon HD 2400PRO ASUS, MAGIC PCI-Ex16, GDDR2 - 245,40 грн
5. Память: DDR2 SDRAM 512mb PC5300, Kingston,667MHz - 64,50 грн
6. Жорсткий диск: HDD 250GB Seagate SATA-2 ST3250310AS with NCQ 7200rpm 8Mb Buffer - 377,10 грн
7. Привід дискет: FDD 3,5" SAMSUNG Black - 34,20 грн
8. Привіт дисків: DVD R/RW+- LG GSA-H55NSBBB-Black-SM - 173,40 грн
9. Клавіатура: Клавiатура Genius SlimStar 310, White, PS/2 - 81 грн
10. Оптична мишка: А4-tech SWOP-35M, Silver, optical, PS/2 - 24,30 грн
11. Колонки: Акустична система 2.0 DYNO Jet SS2140B, Black - 84,90 грн
Всього (без монітора) - 2088,30 грн / 417,7$ / 262,3 Є
12. Монітор: 19 " SAMSUNG 920NW TFT(LS19MJAKSZ) silver 300кд, 700:1, 5мс, 160/160 аналоговый D-Sub(TN) - 1183,20 грн / 236,6 $ / 148,6 Є
Всього: 655 $
Городецький
27.03.2008, 16:36
Приклад конфігурації ПК середнього рівня
Застаріла, неефективна і зажерлива конфігурація. До середнього рівня вона сьогодні не дотягує, бо позавчорашнє слово техніки.
Потрібна допомога в залізі... або навіть в періферії..
Історія:
Придбав на роботу комп'ютери двох конфигурацій, які відрізняються тільки процами, материнками, об'ємом пам'яті та блоками живлення:
1) CPU IC2D 3.0 МП GIGABYTE GA-G33M-S2L (Socket 775: Intel G33Express+ICH9; mATX//FSB1333/4DualDDR2-800-8GB/PCIeX16/VGA) Пам'ять 4ГБ, БЖ 450Вт.
2) CPU IC2D 2.4 МП GIGABYTE GA-73PVM-S2H (Socket 775: nVidia GeForce7100+630; mATX//FSB1333/2DualDDR2-800-4GB/PCIeX16/VGА)
Пам'ять 2ГБ, БЖ 350Вт.
Інше все однакове, включаючи бездротові комплекти клава+миша (Labtec 1200)... от з останніми и проблема....
Зміст проблеми:
У першій конфігурації все нормально. Поставив вінду, під час встановлення миша сама запрацювала, клаву ввімкнув за інструкцією. Працює.. польот йде нормально.. почав ставити вінду на другу конфігурацію..
Почалось все с того, що миша при встановленні не запрацювала.. ручне ввімкнення не спрацьовує, клава теж. Добре.. поставил вінду так (може запрацює як вінда стане). Вінда стала.. але миша та клава так й не працюють..
Помітив: Миша й клава працюють до завантаження вінди (в біосі клавой керую й індикатор миши на адаптері блимає при рухах миші).. але тільки до завантаження вінди.. як тільки починає вантажитись вінда одразу індикатори на адаптері перестають світитися й ні миша ні клава не працюють....
Парадокс? Звичайно ж навпаки буває... ломаю голову...
Поламана машина? - в мене їх три... на всіх однково =(
Криві руки? - На машинах з "першою" конфігурацією поставив без проблем (в мене їх теж декілька)...
Може, хтось зустрічався з такими проблемами... допоможіть, будь ласка.
Boris_Kiev
12.04.2008, 12:59
У мене досі така справа на роботі з клавою (іноді).
Адмін вважає, що роздовбане гніздо PS2 під клаву (материнка ненова).
Тестував з 4-ма клавами - один фіг.
Практичне рішення: рестарт з іншою клавою (настільки вбитою, що працювати на ній неможливо).
F8 (опції завантаження) -> нормальне завантаження.
Клава працює. Перетикаю на штатну.
Радили купити USB клаву, але почекаю, поки логісти почухаються. Принципово. :)
Адмін вважає, що роздовбане гніздо PS2 під клаву (материнка ненова).
Адаптер бездротового комплекту з USB інтерфейсом.. пробував всі USB порти...
Практичне рішення:
Запускав теж з дротових клави та мишки, але бездротовы все одно не працюють... після завантаження вінди.. а до неї працюють..
Пробував й взагалі відключати дротові комплекти. Те ж саме...
включаючи бездротові комплекти клава+миша
Найпростіше напевно рішення замінити бездротові комплекти на звичайні дротові
---------
А так то я б попробував викинути встановлені бездротові миші/клави з "диспечера устройств" перегрузитися з звичайними, потім втикнути бездротові, поідеї піде пошук нового девайса, при пошуку правильно вибрати вручну драйвер (перед тим наприклад глянути на тих машинах на яких працює,який саме драйвер стоїть)
Найпростіше напевно рішення замінити бездротові комплекти на звичайні дротові
Це буде вже остаточна капітуляція перед проблемою... Не хочу програвати завчасно=) Це вже якщо взагалі ніщо й ніхто не допоможе...
А так то я б попробував викинути встановлені бездротові миші/клави з "диспечера устройств" перегрузитися з звичайними, потім втикнути бездротові, поідеї піде пошук нового девайса, при пошуку правильно вибрати вручну драйвер (перед тим наприклад глянути на тих машинах на яких працює,який саме драйвер стоїть)
Дивився в пристроях - пише в розділі шини USB "невідомий пристрій" (@драйвер не встановлений або не потрібен"), а в перших конфігураціях - "складений USB пристрій" (є інфа про файл драйвера).
Дивився драйвер - драйвер винен встановлюватись з віндою (якись там номер Microsoft Windows Publisher).
Це тілько привносить ще більше питань:
1) Чому драйвер віндою не стаиться? (до речі, й не оновлюється потім з диску з віндою)
2) Але ж комплект працює до завантаження вінди, навіть без того драйвера...
містика
Я б казав так, по розумному воно не виходить попробувати по іншому
на тому компі де воно нормально працює, подивитися які саме файли є файлами драйвера
Свойства- драйвер- сведения
мали би бути шляхи до файлів драйверів
знайти ті файли і закопіювати їх в ті самі директорії на ті компи на яких не працює
видалити "невідомий пристрій"
перевантажити компутер
подивитися які саме файли є файлами драйвера
Свойства- драйвер- сведения
мали би бути шляхи до файлів драйверів
знайти ті файли і закопіювати їх в ті самі директорії на ті компи на яких не працює
видалити "невідомий пристрій"
перевантажити компутер
не допомогло =(
Все зробив як написано.
не допомогло =(
Все зробив як написано.
А попробуй ще так, якщо не пробував
Пуск - Настройка - Панєль Управления - Установка оборудования -"да, устройство прис"- перекрутити донизу і вибрати "добавлєниє нового устр" - "установка оборуд вибраного вручную" - "показать всє устройства" і в списку що появиться пробувати найти власне той потрібний пристрій, якщо він встановився на деяких компах то ти знаєш як він називається і якщо він на тих компах встановився віндою то його драйвер повинен бути в тому списку.
Додано через 48 секунд
Якщо його там нема, ще один варіант який би я попробував це скопіював з робочого компа цілу папку INF що у Windows на неробочий комп (тобто тільки ті файли яких на неробочому нема, поверх не запис. а пропускати.) і ще раз проробив процедуру з встановлення нового обл.
Не вихойдить й так, й так...
Подзвонив в сервіс.. теж не знають...
Найшов на сайті майкрософт, що деякі пристрої USB можуть не працювати у Windows на деяких конфігураціях. Але є патч.. але він в розробці... ...з 2003-го року...
Завтра піду до магазина міняти комплекти... сьогодні ще посиджу... хоча ті біоси, драйвери, комплекти вже сняться..
Глянув на сайті виробника чим відрізняються материнки (відносно ЮСБ)
1)
USB Integrated in the South Bridge
South Bridge: Intel® ICH9
і
2)
USB Integrated in the NVIDIA® GeForce 7100/nForce 630i chipset
От власне раді "спортивного інтересу" я б попробував втикнути в PCI слот PCI-USB картку і вже в ті порти встановлювати мишки (звичайно це не є рішенням проблеми, хиба би десь завалявся такий адаптр)
Додано через 2 хвилини
напевно нічого з того не вийде але ще така ідея, може пробував міняти в Біосі швидкості ЮСБ портів
От власне раді "спортивного інтересу" я б попробував втикнути в PCI слот PCI-USB картку і вже в ті порти встановлювати мишки (звичайно це не є рішенням проблеми, хиба би десь завалявся такий адаптр)
Думаєте, все з-за чипсету?.. Можливо.. от тільки з запечатаними корпусами проблема.. не хотялося б везти їх.. ще якщоб було напевне..
напевно нічого з того не вийде але ще така ідея, може пробував міняти в Біосі швидкості ЮСБ портів
Точно, не вийшло..
Дякую Вам! Вже, мабуть, все вирішиться завтра моєю капітуляцією )
Поміняв три комплекти на продукти іншого виробника. Одразу стали й працювали. Ніхто не знає причини... Принцип дії обох продуктів однаковий...
Цікавий момент: спочатку в магазині не хотіли міняти з-за того, що комплекти робочі (прийшлося доказувати те, що не працюють іменно на моїх конфігураціях - приносив с собою системний блок), потім не міняли з-за того, що комплекти не робочі "вони ж мають працювати на всіх компах, а як ні - то не робочі"... (доказав на свою голову)... Але розібралися, бо взагалі нісенітниця вийшла.. до того ж строк двотижневий не пройшов (до речі, й тут спробували вказати на строк рахунку.. прийшлося показувати видаткову накладну..) але нерви потріпали. Мабуть то стандартна схема - якщо в людини щось одне (або зламалося або не зламалося), то правди не знайдеш.
То раджу - в таких випадках беріть в магазин всі, всі, всі документи включаючи коробки, згадуйте всі дати й строки та імена менеджерів які з вами працювали, трохи більше грошенят в карманах на доплати та т.ін. Також попередньо взнавайте, чи є люди, які вам допоможуть там.. Я все передбачив, інакше - декілька раз їздив би з коробками...
Дякую за допомогу!
але нерви потріпали.
так в нас є - " ти купи і масти собі голову"
Якщо не працює значить юзер винен
якщо по гарантії значить не гарантійний випадок
........
Пам"ятаю якось материнка згоріла, наприкінці гарантійноготерміну, то я плюнув і не носив на гарантію, купив нову аби не спілкуватися з ......
нерви дорожчі
Городецький
15.04.2008, 23:00
Пам"ятаю якось материнка згоріла, наприкінці гарантійноготерміну, то я плюнув і не носив на гарантію, купив нову аби не спілкуватися з ......
нерви дорожчі
О-го! Юначе, крайній випадок!!! Але гідне рішення!
ПиСи: сам у залізіччі 8 років товкся - знаю.
nirvanka
08.05.2008, 18:14
Є така проблемка. Зупинився кулер, згорів процесор, замінили процесор на новий, з'явилися шипи у звуці. Несправність самих колонок відкидається, бо пробувала і навушники - шипить і все! Так, як буває не до кінця втикнеш штекер від колонок в гніздо і є звук і шипить. Я поправляла штекер, чистила контакти - безрезультатно. Налаштування на компі - все в нормі.
Що робити? В чому може бути причина?
яка материнка?
Додано через 3 хвилини
В мене свого часу щось подібнае було на ASUUS P5RD2-VM
levandivka
08.05.2008, 18:47
з'явилися шипи у звуці.
Значитиь проц з прослушкою від СБУ... :)
nirvanka
08.05.2008, 18:49
яка материнка?
MB ECS N2U400-A V1.0 (nForce2, DDR400, 6ch SC, AGP 8x, USB 2.0, LAN).
В мене свого часу щось подібнае було на ASUUS P5RD2-VM
І що Ви робили?
І що Ви робили?
Смішно але нічого не робив... :)
Думав що поможе заземлення компутера, але руки не дійшли то не попробував.
Перестав слухати музику на компі.
А ось недавно переніс комп в іншу кімнату і помітив якось випадково що ніяких шумів вже нема. :)
Думаю справа в "наводках" якигось електромагнітних полів. Чому проявилося при новому процесорі? не знаю. "Чутливіший", може ")
Раніше в мене в тому самому місці стояв інший комп то в нього ніяких шумів не було, я "грішив" що видно в новому мамка не справна але як виявилось справа в чомусь іншому ....
пробуйте заземлити, скажете чи є результат, мені цікаво :)
nirvanka
08.05.2008, 19:19
пробуйте заземлити, скажете чи є результат, мені цікаво
Поясніть, будь ласка, детально як це зробити. На хлопський розум :) Бо мені уявляється, що треба дріт від компа закопати в землю :D :shy: (а то ще й 8й поверх, тягнути до землі далеко..)
що треба дріт від компа закопати в землю
До батареї ЦО примотати
Поясніть, будь ласка, детально як це зробити. На хлопський розум :) Бо мені уявляється, що треба дріт від компа закопати в землю :D :shy: (а то ще й 8й поверх, тягнути до землі далеко..)
Не знаю, нажаль. 8-й поверх то халепа... (та й не факт що допоможе)
До центрального опалення я б не наважився заземлятися, невідомо хто що до нього вже заземлив, щоб комп часом "не гавкнув"
Може хтось щось інше порадить .....
nirvanka
08.05.2008, 19:31
До батареї ЦО примотати
Знайомий каже, що в батареї бувають випадкові струми, які можуть щось попалити..
Boris_Kiev
08.05.2008, 20:11
Нірванко, а Ви можете це шипіння записати в файл Wav і викласти десь ?
Найпростіше - "прямим" кабелем з"єднайте вихід на навушники з лінійним входом. Далі - будь-яким аудіоредактором. Скачайте найменший за обсягом на http://websound.ru
nirvanka
08.05.2008, 20:18
Нірванко, а Ви можете це шипіння записати в файл Wav і викласти десь ?
Можу.
Найпростіше - "прямим" кабелем з"єднайте вихід на навушники з лінійним входом.
Який це "прямий"? А просто втикнути колонки (чи навушники) в роз'єм не підходить?
Далі - будь-яким аудіоредактором. Скачайте найменший за обсягом на http://websound.ru
Steinberg WaveLab v5.01b - підійде?
Boris_Kiev
08.05.2008, 20:31
Кабель "джек папа - джек папа". Типу "плеєр-підсилювач".
Саме через електричний тракт.
Стоп. Тре подумати, щоби аудіотракт не "завівся" (не загенерував звук, як буває зі звукопідсиленням в залі).
Ідеально - з виходу компа на магнітофон, а потім з магнітофона на комп. Або з компа на другий комп.
Редактор підійде.
nirvanka
08.05.2008, 20:41
Кабель "джек папа - джек папа". Типу "плеєр-підсилювач".
Саме через електричний тракт.
Стоп. Тре подумати, щоби аудіотракт не "завівся" (не загенерував звук, як буває зі звукопідсиленням в залі).
Ідеально - з виходу компа на магнітофон, а потім з магнітофона на комп. Або з компа на другий комп.
Йой :8: Поясніть, будь ласка, доступніше про кабель. Звідки його взяти? В мене кабелі по хаті не валяються, і я не розбираюсь в цьому і половину Ваших слів не розумію :shy:
А взагалі нашо то всьо? ;)
Борис, де ж тепер магнітофон взяти? А касети? .......Раритетні касети стирати :) не піде
З компа на мп3 плеєр(якщо є плеєр) і з плеєра закинути на комп
З компа на фотоапарат (якщо фотоапарат пише відео зі звуком)і з фотоапарата закинути на комп
Додано через 1 хвилину
та й телефонах тепер є диктофони, правда якість але може підійде?
притулити до тел. навушник від компа і записати на диктофон, як воно гудить.
Boris_Kiev
08.05.2008, 20:45
Ігоре, формат мп3 не підходить для експертизи немузичних звуків.
Нірванко, тоді облишимо ті ігрища.
Просто я на слух (і на осцилограмі в редакторі) спробував би виловити, ЩО і ЧОМУ шипить.
nirvanka
08.05.2008, 20:53
Просто я на слух (і на осцилограмі в редакторі) спробував би виловити, ЩО і ЧОМУ шипить.
А якщо я до Вас зателефоную і прикладу слухавку до колонок? ;)
а Борис покладе телефон біля осцилографа :)
Boris_Kiev
08.05.2008, 20:55
А якщо я до Вас зателефоную і прикладу слухавку до колонок? ;)
Тоді вже завтра. Зараз я на півтори години мушу з"їздити в справах. по телефону навряд чи щось можна буде розібрати.
nirvanka
08.05.2008, 20:57
Тоді вже завтра. Зараз я на півтори години мушу з"їздити в справах. по телефону навряд чи щось можна буде розібрати.
Я пожартувала :) Взагалі то комп в подружки, але завтра б зайшла з телефоном :)
А може спробуйте пояснити що там і як підключити, я вже і програмку скачала..
Запустіть просто WaveLab і запишіть, без жодних кабелів
В мене 3-й Вейв лаб так записує всі звуки що дає комп, думаю вон також повинен би записати, якщо той фон "програмний"
а взагалі подивіться налаштування аудіо пристроїв,
відключіть мікрофон (через панель керування), Аидіо СД і т.д.
клацніть на значку динаміка внизу біля годинника
відключіть для воспроізвєдєніє
і для запісь (параметри запісь)
nirvanka
08.05.2008, 21:14
Дякую, спробую!
Нірванко, спробуй переставити драйвери до аудіо (бажано стягнути нові з сайту розробника) - авось допоможе :)
Boris_Kiev
09.05.2008, 14:12
В мене 3-й Вейв лаб так записує всі звуки що дає комп, думаю вон також повинен би записати, якщо той фон "програмний"
Не гарантовано.
Шипіти може:
1. живлення загалом
2. вхідний підсилювач
3. АЦП (звук -> цифра)
4. ЦАП (цифра -> звук)
5. Вихідний підсилювач.
Якщо це "білий шум" або "закипання води" - скоріш за все підсох якийсь електролітичний конденсатор в колах живлення картки або підсилювальних каскадів.
Може бути інтерференція частоти дискретизації (22 кГц) із наводками блока живлення (~~40 кГц) або якогось зовнішного джерела.
Треба слухати й шаманити.
Якщо в подружки розетки не Євро, можна спробувати перевернути виделку шнура на 180 градусів. Та й у євророзетці теж не завадить спробувати.
потім - послухати при вимкненому моніторі.
Якось принесли мені гітарний підсилювач-"комбік", ламповий, зі скаргою на фони тільки в певних районах Києва (???).
Поставили на стіл - гітарист кричить - "ось воно!"
Стаю осцилографом і бачу дуже зализаний відеосигнал (пряма видимість на телевежу, 9 км).
Неслабо, га ?
Якось принесли мені гітарний підсилювач-"комбік", ламповий, зі скаргою на фони тільки в певних районах Києва (???).
Не слабо
В мене також свого часу(1,5 роки тому) були шуми, незрозумілі, перестав слухати музику з компа, от недавно переніс комп в іншу кімнату і випадково виявив що шумів вже нема :)
Стаю осцилографом і бачу дуже зализаний відеосигнал (пряма видимість на телевежу, 9 км).
Неслабо, га ?
Стаю у вікно і бачу опору ЛЕП, пряма видимість 13 м.
Неслабо, га?
:) :) :)
Boris_Kiev
09.05.2008, 19:18
Продвинуті аудіофіли знають, що деякі проблеми лікуються переключенням всієї квартири на іншу фазу.
А комп - то взагалі джерело страшенних завад.
Слід пам"ятати, що на вході блоку живлення компа (й монітора CRT) обидва струмонесучі дроти з"єднані через конденсатори з "землею" (жовто-зеленим дротом).
І якщо в помешканні розетки не Євро - на "корпусі" компа сидить 110 Вольт (струм слабкий, але рукою відчутно). Спалити порти можна тіки так. А в плані аудіо - це взагалі невизначена задачка. :)
І якщо в помешканні розетки не Євро - на "корпусі" компа сидить 110 Вольт
Сьогодні перевірено на практиці (заміряв 109 з копійками) , нарешті спромігся (за 1,5 роки як збираюсь) сяк-так заземлити свій комп (як добре що бувають свята ...... коли можна собі в своє задоволення попрацювати :) )
New Shrek
09.05.2008, 20:19
109V на корпусі ...ставте смажити яєшню
nirvanka
09.05.2008, 23:13
Є така проблемка. Зупинився кулер, згорів процесор, замінили процесор на новий, з'явилися шипи у звуці. Несправність самих колонок відкидається, бо пробувала і навушники - шипить і все! Так, як буває не до кінця втикнеш штекер від колонок в гніздо і є звук і шипить. Я поправляла штекер, чистила контакти - безрезультатно. Налаштування на компі - все в нормі.
Що робити? В чому може бути причина?
Всім дякую за поради! Проблему вирішено. Як? Дивом і научним тиком :) Зайшла В "Диспечер Устройств", натиснула "Оновити драйвер". Сказало, що нема новішого драйвера, ніж встановлений. Відкрила хелп кнопкою "Діагностика", пройшлась по кроках, щось понаклікувала, ще раз натиснула "Оновити драйвер" і о, диво - пішло оновлення! :) Комп перегрузився, все як має бути і шипи пропали :)
Samojlovu4
13.05.2008, 20:22
bookmarks*.html
Нєа...:no:
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008