КПК

Показати повну версію : Залізо - проблеми, поради, тести

Leopolis
21.02.2008, 19:31
І хай сюди пишуть всі, хто потребує таку допомогу...

syavych
21.02.2008, 19:41
Ну раз вже зачепили залізо, то:
Є в мене привід DVD-RAM NEC ND-4551А. Пару тижнів тому перестав читати DVD-R диски (DVD+R читає), а в мене назло 95% -R :). В принципі шляхом консультацій з різними оптикофанами дійшов висновку що проблєма з лазером, яку навряд чи вирішу. Але може в когось є інші міркування? :)

Leopolis
21.02.2008, 19:54
Є в мене привід DVD-RAM NEC ND-4551А
Даний привід взагалі надійна річ і не лише бренд. У моєму ПК стоять пишучі DVD-NEC & DVD-Asus. Таких проблем не спостерігалось, але можна спробувати наступне: 1) придбати набір для чистки оптики і згідно інструкції пройтись двічі; 2) спробувати DVD-R диски інших виробників - можуть бути проблеми з матрицею "болванки"; 3) переглянути останній встановлений софт, чи щось випадкопо не перепрошило привід; 4) пройтись будь-якою програмою діагностики як для заліза так і для DVD-дисків, наприклад DVD Info Pro v4.79 (скачати (http://www.dvd-recordable.org/wwwimgs/media/flash/dvdinfopro/dvdinfo.zip)) 5) або гарантійний ремонт.Вышла новая версия программы, предоставляющей подробную информацию о CD/DVD приводе, а также о записанном диске. DVDINFOPro имеет следующие возможности: Тест скорости чтения CD/DVD; Тест на наличие ошибок при записи CD/DVD; Встроенная поддержка технологий DDCD, HD-BURN и других; Отображение информации о UDF контроллерах; Поддержка USB, FIREWIRE устройств; Режим быстрого стирания и форматирования DVD-R/RW и DVD+R/RW; Поддержка Blu-ray и HD-DVD; Поддержка Double Layer (двухсторонних) дисков и много других возможностей. Интересно осуществляется оплата програмы. Программа теоретически платная, но можно не платить и пользоваться программой DVDINFOPro сколь угодно бесплатно. Никаких ограничений в функциональности не будет, единственное - периодически будут появляться информационные напоминания о платном статусе программы DVDINFOPro. ОС: Windows 2000/XP/Vista | Англ. интерфейс | Бесплатно.
Скачать | download DVDINFOPro 4.79 >> (5.1 МБ)

syavych
21.02.2008, 20:02
1) придбати набір для чистки оптики і згідно інструкції пройтись двічі;
done
2) спробувати DVD-R диски інших виробників - можуть бути проблеми з матрицею "болванки";
В основному користувався Memorex, але пробував і TDK - без різниці. Тим паче до того читав усі диски нормально.
3) переглянути останній встановлений софт, чи щось випадкопо не перепрошило привід;
Дійшов навіть до переставляння вінди і форматування вінчестера.
4) пройтись будь-якою програмою діагностики як для заліза так і для DVD-дисків
Спробую, але надії мало :)

levandivka
21.02.2008, 22:01
Даний привід взагалі надійна річ і не лише бренд.
Ггг... Надійний...
У приятеля ділера брав НЕК. Мій накрився (відмова писати КД) протягом тижня. Другий НЕК (що проходив через його ж руки) вмер за місяць у інщого щасливчика... :)
А LG вірою і правдою рік відтарабанив, зараз замінив на САТА LG при повному апгрейді...

syavych
22.02.2008, 00:08
Ггг... Надійний...
У приятеля ділера брав НЕК. Мій накрився (відмова писати КД) протягом тижня. Другий НЕК (що проходив через його ж руки) вмер за місяць у інщого щасливчика...
А LG вірою і правдою рік відтарабанив, зараз замінив на САТА LG при повному апгрейді...
Тут ще багато залежить від того на яку сферу роботи приводу ставиться акцент. З власних спостережень і тематичних форумів: для запису найкращі таки НЕКи (а дилер часом сам їх не виготовляв ?:)). Моя ситуація хороший приклад: навіть після того як перестав читати -R пише добре всі (-R також, але перевірити не може бо не читає, інші приводи читають файно). Для читання кращими вважаються лижі і лайтони.
Стосовно інших марок: Асуси - страшенно люблю цю марку (мами, відео, корпуси - від усього найкращі спогади), але от з приводами якось не мав нагоди ретельно перевірити; Гнусмаси - абсолютна протилежність Асусам (глючило все окрім моніторів); Піонери - колись були одні з найкращих приводів, зараз кажуть спаплюжились. Кого забув? :)

samvexler
22.02.2008, 18:59
DVD+-RW ASUS юзаю вже 2 роки. Нарікань не має. Перепрошивав, міняв на нові прошивки, щоб швидше писали :), писав всякі диски, але стараюсь юзати тільки DVD болванки, бо для СD маю окремо CD-RW Sony. Пише всі диски без нарікань, читає теж добре. Одним словом - річ якісна.

Самсуні/Елджі - на любітєля. Я б таке ніколи не купив.

Піонери/ Меморекси/ Плекстори - таких крутих приводів до нас і не возять :( Дуже жалко, бо то речі дуже круті.

Нек- походу на рівні Асусів, але останнім часом дійсно дуже багато чув про поломки. Теж думав як варіант при виборі приводу, але все-таки зупинився на Асусі - фірма дуже добре зарекомендувала себе у світі по всім напрямкам: від корпусів до надкрутих відеокарт/материнок. Монітори теж непогані виробляють. :)

syavych
23.02.2008, 13:57
DVD+-RW ASUS юзаю вже 2 роки. Нарікань не має. Перепрошивав, міняв на нові прошивки, щоб швидше писали , писав всякі диски, але стараюсь юзати тільки DVD болванки, бо для СD маю окремо CD-RW Sony. Пише всі диски без нарікань, читає теж добре. Одним словом - річ якісна.

Самсуні/Елджі - на любітєля. Я б таке ніколи не купив.

Піонери/ Меморекси/ Плекстори - таких крутих приводів до нас і не возять Дуже жалко, бо то речі дуже круті.

Нек- походу на рівні Асусів, але останнім часом дійсно дуже багато чув про поломки. Теж думав як варіант при виборі приводу, але все-таки зупинився на Асусі - фірма дуже добре зарекомендувала себе у світі по всім напрямкам: від корпусів до надкрутих відеокарт/материнок. Монітори теж непогані виробляють.
+1, але:
1. з Самсунгами згідний, але от Елджі останнім часом дуже добре себе зарекомендували, особливо в планні зчитування дисків.
2. Піонери є у Львові (наприклад в Техніці для Бідних), але щось мене сумніви беруть стосовно того чи це дійсно Піонери, бо ціна їх менша за відповідні моделі Елджі :)

samvexler
23.02.2008, 22:32
Техніці для Бідних

)))))

Можливо й піднялись, але в мене якось думка вже склалась давно, що Елджі - це не є щось фірмове. В самого був CD-ROM LG: ніби все має (2 кнопки, рег. звуку наушн......), але читав щось він не дуже. Погані диски для нього - це мука мук :) Тільки штамповки подавай.
Одним словом, на сер. рівні, але не більше. Можливо й піднялись ост. часом, немаю нічого проти, але бренд мені особисто не симпатизує :)

АндрійК
06.03.2008, 14:19
Піонери є у Львові (наприклад в Техніці для Бідних), але щось мене сумніви беруть стосовно того чи це дійсно Піонери
Це точно, я шукав довго:
Фірмовий Pioneer DVR-107 -має коштувати 160-180$
Pioneer DVR-111 -110-120$.

Мих
06.03.2008, 16:36
Даний привід взагалі надійна річ і не лише бренд. У моєму ПК стоять пишучі DVD-NEC
правда, але він останнім часом трохи втратив....

andre33
09.03.2008, 06:13
Доброго часу доби!
Збираю комп, порадьте материнку під 775 сокет, з інтегрованим
відео , щоб на борту були виходи D-SUB , DVI та HDMI,
призначення компа суто для програвання відео високої роздільності (H.264) та звичайних ДВД фільмів
бажано , щоб можна було одному юзеру дивитись кіно а іншому , наприклад ,сидіти в НЕТІ .
П.С. Asus P5E-VM HDMi не розглядаю , бо ціна не дуже підходить

syavych
09.03.2008, 11:55
Доброго часу доби!
Збираю комп, порадьте материнку під 775 сокет, з інтегрованим
відео , щоб на борту були виходи D-SUB , DVI та HDMI,
призначення компа суто для програвання відео високої роздільності (H.264) та звичайних ДВД фільмів
бажано , щоб можна було одному юзеру дивитись кіно а іншому , наприклад ,сидіти в НЕТІ .
П.С. Asus P5E-VM HDMi не розглядаю , бо ціна не дуже підходить
Не рекомендую брати материнку з інтегрованим відео для HD-відео. Дешевші варіанти тупо не потягнуть, а більш-менш нормальні - категорія Asus P5E-VM HDMi. Купіть собі краще хорошу маму і хорошу відеокарту - в сумі вийде дешевше хорошою мами з інтегрованим відео :)

М_Аля
10.03.2008, 15:47
Запропонували таку конфігурацію :

CPU Core™2 Duo E4600 2.4/800/2M LGA775 box 154,00 $
HDD 320GB Samsung SATA-2, HD321KJ, 7200rpm, 16MB 99,00 $
DDR2 SDRAM 2048Mb PC6400, TakeMS, 800MHz 47,00$
Abit FP-IN9 SLI ( FSB 1066,LGA775,nForce 650i SLI/430 103,00 $
SLI MCP,DDR2,PCI-Ex16,ATX) QUAD CORE
SVGA 512 MB GF8800GT, XPERTVISION GeForce 8800GT 295,00$
, PCI-E,DDR3, 256bit , 600/1800Mh, DVI-I, BOX

Хто що може сказати ??? Цікавить чи воно все підходить одне до другого,як ціна і т.д. Комп"ютер переважно для ігор

syavych
10.03.2008, 17:54
Хто що може сказати ??? Цікавить чи воно все підходить одне до другого,як ціна і т.д. Комп"ютер переважно для ігор
CPU Core™2 Duo E4600 2.4/800/2M LGA775 box 154,00$ - дешево і сердито :)
HDD 320GB Samsung SATA-2, HD321KJ, 7200rpm, 16MB 99,00$ - дорого, не люблю Гнусмаси
DDR2 SDRAM 2048Mb PC6400, TakeMS, 800MHz 47,00$ - нормально
Abit FP-IN9 SLI 103,00$ - я більше люблю Асуси, але вони дорожчі
SVGA 512 MB GF8800GT, XPERTVISION GeForce 8800GT 295,00$ - дешево і сердито :)

В загальному нормальний компутер. Чи для ігор підходить не знаю, бо сі на тому не розумію (Герої літали б, а більше мені не треба :))

Leopolis
18.03.2008, 12:31
Приклад конфігурації ПК середнього рівня (можливо комусь знадобиться):

1. Системний блок: Корпус DELUXE DLC-MF453, ATX 350Вт, 20+4pin, SATA, USB, audio - 207,60 грн
2. Материнська плата: ASUS P5B-MX/WiFi-APP,i946GZ,FSB1066,SVGA,PCI-E16x,DDR2-667,SATA2,1Gb Lan,SB6ch,WiFi,mATX - 405,90 грн
3. Процесор: CPU PENTIUM IV 915 -2.8/2x2Mb/800FSB LGA775 два ядра - 390 грн
4. Відеокарта: SVGA 256 MB Radeon HD 2400PRO ASUS, MAGIC PCI-Ex16, GDDR2 - 245,40 грн
5. Память: DDR2 SDRAM 512mb PC5300, Kingston,667MHz - 64,50 грн
6. Жорсткий диск: HDD 250GB Seagate SATA-2 ST3250310AS with NCQ 7200rpm 8Mb Buffer - 377,10 грн
7. Привід дискет: FDD 3,5" SAMSUNG Black - 34,20 грн
8. Привіт дисків: DVD R/RW+- LG GSA-H55NSBBB-Black-SM - 173,40 грн
9. Клавіатура: Клавiатура Genius SlimStar 310, White, PS/2 - 81 грн
10. Оптична мишка: А4-tech SWOP-35M, Silver, optical, PS/2 - 24,30 грн
11. Колонки: Акустична система 2.0 DYNO Jet SS2140B, Black - 84,90 грн

Всього (без монітора) - 2088,30 грн / 417,7$ / 262,3 Є

12. Монітор: 19 " SAMSUNG 920NW TFT(LS19MJAKSZ) silver 300кд, 700:1, 5мс, 160/160 аналоговый D-Sub(TN) - 1183,20 грн / 236,6 $ / 148,6 Є

Всього: 655 $

Городецький
27.03.2008, 16:36
Приклад конфігурації ПК середнього рівня
Застаріла, неефективна і зажерлива конфігурація. До середнього рівня вона сьогодні не дотягує, бо позавчорашнє слово техніки.

Bear
12.04.2008, 12:19
Потрібна допомога в залізі... або навіть в періферії..

Історія:
Придбав на роботу комп'ютери двох конфигурацій, які відрізняються тільки процами, материнками, об'ємом пам'яті та блоками живлення:
1) CPU IC2D 3.0 МП GIGABYTE GA-G33M-S2L (Socket 775: Intel G33Express+ICH9; mATX//FSB1333/4DualDDR2-800-8GB/PCIeX16/VGA) Пам'ять 4ГБ, БЖ 450Вт.
2) CPU IC2D 2.4 МП GIGABYTE GA-73PVM-S2H (Socket 775: nVidia GeForce7100+630; mATX//FSB1333/2DualDDR2-800-4GB/PCIeX16/VGА)
Пам'ять 2ГБ, БЖ 350Вт.
Інше все однакове, включаючи бездротові комплекти клава+миша (Labtec 1200)... от з останніми и проблема....

Зміст проблеми:
У першій конфігурації все нормально. Поставив вінду, під час встановлення миша сама запрацювала, клаву ввімкнув за інструкцією. Працює.. польот йде нормально.. почав ставити вінду на другу конфігурацію..
Почалось все с того, що миша при встановленні не запрацювала.. ручне ввімкнення не спрацьовує, клава теж. Добре.. поставил вінду так (може запрацює як вінда стане). Вінда стала.. але миша та клава так й не працюють..
Помітив: Миша й клава працюють до завантаження вінди (в біосі клавой керую й індикатор миши на адаптері блимає при рухах миші).. але тільки до завантаження вінди.. як тільки починає вантажитись вінда одразу індикатори на адаптері перестають світитися й ні миша ні клава не працюють....

Парадокс? Звичайно ж навпаки буває... ломаю голову...
Поламана машина? - в мене їх три... на всіх однково =(
Криві руки? - На машинах з "першою" конфігурацією поставив без проблем (в мене їх теж декілька)...

Може, хтось зустрічався з такими проблемами... допоможіть, будь ласка.

Boris_Kiev
12.04.2008, 12:59
У мене досі така справа на роботі з клавою (іноді).
Адмін вважає, що роздовбане гніздо PS2 під клаву (материнка ненова).
Тестував з 4-ма клавами - один фіг.
Практичне рішення: рестарт з іншою клавою (настільки вбитою, що працювати на ній неможливо).
F8 (опції завантаження) -> нормальне завантаження.
Клава працює. Перетикаю на штатну.
Радили купити USB клаву, але почекаю, поки логісти почухаються. Принципово. :)

Bear
12.04.2008, 17:58
Адмін вважає, що роздовбане гніздо PS2 під клаву (материнка ненова).
Адаптер бездротового комплекту з USB інтерфейсом.. пробував всі USB порти...
Практичне рішення:
Запускав теж з дротових клави та мишки, але бездротовы все одно не працюють... після завантаження вінди.. а до неї працюють..
Пробував й взагалі відключати дротові комплекти. Те ж саме...

1h0r
13.04.2008, 11:33
включаючи бездротові комплекти клава+миша

Найпростіше напевно рішення замінити бездротові комплекти на звичайні дротові

---------

А так то я б попробував викинути встановлені бездротові миші/клави з "диспечера устройств" перегрузитися з звичайними, потім втикнути бездротові, поідеї піде пошук нового девайса, при пошуку правильно вибрати вручну драйвер (перед тим наприклад глянути на тих машинах на яких працює,який саме драйвер стоїть)

Bear
13.04.2008, 12:03
Найпростіше напевно рішення замінити бездротові комплекти на звичайні дротові

Це буде вже остаточна капітуляція перед проблемою... Не хочу програвати завчасно=) Це вже якщо взагалі ніщо й ніхто не допоможе...

А так то я б попробував викинути встановлені бездротові миші/клави з "диспечера устройств" перегрузитися з звичайними, потім втикнути бездротові, поідеї піде пошук нового девайса, при пошуку правильно вибрати вручну драйвер (перед тим наприклад глянути на тих машинах на яких працює,який саме драйвер стоїть)

Дивився в пристроях - пише в розділі шини USB "невідомий пристрій" (@драйвер не встановлений або не потрібен"), а в перших конфігураціях - "складений USB пристрій" (є інфа про файл драйвера).
Дивився драйвер - драйвер винен встановлюватись з віндою (якись там номер Microsoft Windows Publisher).
Це тілько привносить ще більше питань:
1) Чому драйвер віндою не стаиться? (до речі, й не оновлюється потім з диску з віндою)
2) Але ж комплект працює до завантаження вінди, навіть без того драйвера...

містика

1h0r
13.04.2008, 15:29
Я б казав так, по розумному воно не виходить попробувати по іншому
на тому компі де воно нормально працює, подивитися які саме файли є файлами драйвера
Свойства- драйвер- сведения

мали би бути шляхи до файлів драйверів
знайти ті файли і закопіювати їх в ті самі директорії на ті компи на яких не працює

видалити "невідомий пристрій"
перевантажити компутер

Bear
14.04.2008, 10:50
подивитися які саме файли є файлами драйвера
Свойства- драйвер- сведения

мали би бути шляхи до файлів драйверів
знайти ті файли і закопіювати їх в ті самі директорії на ті компи на яких не працює

видалити "невідомий пристрій"
перевантажити компутер

не допомогло =(
Все зробив як написано.

1h0r
14.04.2008, 11:05
не допомогло =(
Все зробив як написано.

А попробуй ще так, якщо не пробував
Пуск - Настройка - Панєль Управления - Установка оборудования -"да, устройство прис"- перекрутити донизу і вибрати "добавлєниє нового устр" - "установка оборуд вибраного вручную" - "показать всє устройства" і в списку що появиться пробувати найти власне той потрібний пристрій, якщо він встановився на деяких компах то ти знаєш як він називається і якщо він на тих компах встановився віндою то його драйвер повинен бути в тому списку.

Додано через 48 секунд
Якщо його там нема, ще один варіант який би я попробував це скопіював з робочого компа цілу папку INF що у Windows на неробочий комп (тобто тільки ті файли яких на неробочому нема, поверх не запис. а пропускати.) і ще раз проробив процедуру з встановлення нового обл.

Bear
14.04.2008, 17:46
Не вихойдить й так, й так...
Подзвонив в сервіс.. теж не знають...
Найшов на сайті майкрософт, що деякі пристрої USB можуть не працювати у Windows на деяких конфігураціях. Але є патч.. але він в розробці... ...з 2003-го року...
Завтра піду до магазина міняти комплекти... сьогодні ще посиджу... хоча ті біоси, драйвери, комплекти вже сняться..

1h0r
14.04.2008, 18:15
Глянув на сайті виробника чим відрізняються материнки (відносно ЮСБ)
1)
USB Integrated in the South Bridge
South Bridge: Intel® ICH9

і
2)
USB Integrated in the NVIDIA® GeForce 7100/nForce 630i chipset

От власне раді "спортивного інтересу" я б попробував втикнути в PCI слот PCI-USB картку і вже в ті порти встановлювати мишки (звичайно це не є рішенням проблеми, хиба би десь завалявся такий адаптр)

Додано через 2 хвилини
напевно нічого з того не вийде але ще така ідея, може пробував міняти в Біосі швидкості ЮСБ портів

Bear
14.04.2008, 19:22
От власне раді "спортивного інтересу" я б попробував втикнути в PCI слот PCI-USB картку і вже в ті порти встановлювати мишки (звичайно це не є рішенням проблеми, хиба би десь завалявся такий адаптр)

Думаєте, все з-за чипсету?.. Можливо.. от тільки з запечатаними корпусами проблема.. не хотялося б везти їх.. ще якщоб було напевне..

напевно нічого з того не вийде але ще така ідея, може пробував міняти в Біосі швидкості ЮСБ портів
Точно, не вийшло..

Дякую Вам! Вже, мабуть, все вирішиться завтра моєю капітуляцією )

Bear
15.04.2008, 22:22
Поміняв три комплекти на продукти іншого виробника. Одразу стали й працювали. Ніхто не знає причини... Принцип дії обох продуктів однаковий...
Цікавий момент: спочатку в магазині не хотіли міняти з-за того, що комплекти робочі (прийшлося доказувати те, що не працюють іменно на моїх конфігураціях - приносив с собою системний блок), потім не міняли з-за того, що комплекти не робочі "вони ж мають працювати на всіх компах, а як ні - то не робочі"... (доказав на свою голову)... Але розібралися, бо взагалі нісенітниця вийшла.. до того ж строк двотижневий не пройшов (до речі, й тут спробували вказати на строк рахунку.. прийшлося показувати видаткову накладну..) але нерви потріпали. Мабуть то стандартна схема - якщо в людини щось одне (або зламалося або не зламалося), то правди не знайдеш.
То раджу - в таких випадках беріть в магазин всі, всі, всі документи включаючи коробки, згадуйте всі дати й строки та імена менеджерів які з вами працювали, трохи більше грошенят в карманах на доплати та т.ін. Також попередньо взнавайте, чи є люди, які вам допоможуть там.. Я все передбачив, інакше - декілька раз їздив би з коробками...

Дякую за допомогу!

1h0r
15.04.2008, 22:30
але нерви потріпали.

так в нас є - " ти купи і масти собі голову"
Якщо не працює значить юзер винен
якщо по гарантії значить не гарантійний випадок
........

Пам"ятаю якось материнка згоріла, наприкінці гарантійноготерміну, то я плюнув і не носив на гарантію, купив нову аби не спілкуватися з ......
нерви дорожчі

Городецький
15.04.2008, 23:00
Пам"ятаю якось материнка згоріла, наприкінці гарантійноготерміну, то я плюнув і не носив на гарантію, купив нову аби не спілкуватися з ......
нерви дорожчі
О-го! Юначе, крайній випадок!!! Але гідне рішення!
ПиСи: сам у залізіччі 8 років товкся - знаю.

nirvanka
08.05.2008, 18:14
Є така проблемка. Зупинився кулер, згорів процесор, замінили процесор на новий, з'явилися шипи у звуці. Несправність самих колонок відкидається, бо пробувала і навушники - шипить і все! Так, як буває не до кінця втикнеш штекер від колонок в гніздо і є звук і шипить. Я поправляла штекер, чистила контакти - безрезультатно. Налаштування на компі - все в нормі.
Що робити? В чому може бути причина?

1h0r
08.05.2008, 18:38
яка материнка?

Додано через 3 хвилини
В мене свого часу щось подібнае було на ASUUS P5RD2-VM

levandivka
08.05.2008, 18:47
з'явилися шипи у звуці.
Значитиь проц з прослушкою від СБУ... :)

nirvanka
08.05.2008, 18:49
яка материнка?
MB ECS N2U400-A V1.0 (nForce2, DDR400, 6ch SC, AGP 8x, USB 2.0, LAN).

В мене свого часу щось подібнае було на ASUUS P5RD2-VM
І що Ви робили?

1h0r
08.05.2008, 19:13
І що Ви робили?
Смішно але нічого не робив... :)
Думав що поможе заземлення компутера, але руки не дійшли то не попробував.
Перестав слухати музику на компі.

А ось недавно переніс комп в іншу кімнату і помітив якось випадково що ніяких шумів вже нема. :)

Думаю справа в "наводках" якигось електромагнітних полів. Чому проявилося при новому процесорі? не знаю. "Чутливіший", може ")

Раніше в мене в тому самому місці стояв інший комп то в нього ніяких шумів не було, я "грішив" що видно в новому мамка не справна але як виявилось справа в чомусь іншому ....

пробуйте заземлити, скажете чи є результат, мені цікаво :)

nirvanka
08.05.2008, 19:19
пробуйте заземлити, скажете чи є результат, мені цікаво
Поясніть, будь ласка, детально як це зробити. На хлопський розум :) Бо мені уявляється, що треба дріт від компа закопати в землю :D :shy: (а то ще й 8й поверх, тягнути до землі далеко..)

Ljolik
08.05.2008, 19:24
що треба дріт від компа закопати в землю
До батареї ЦО примотати

1h0r
08.05.2008, 19:31
Поясніть, будь ласка, детально як це зробити. На хлопський розум :) Бо мені уявляється, що треба дріт від компа закопати в землю :D :shy: (а то ще й 8й поверх, тягнути до землі далеко..)

Не знаю, нажаль. 8-й поверх то халепа... (та й не факт що допоможе)
До центрального опалення я б не наважився заземлятися, невідомо хто що до нього вже заземлив, щоб комп часом "не гавкнув"

Може хтось щось інше порадить .....

nirvanka
08.05.2008, 19:31
До батареї ЦО примотати
Знайомий каже, що в батареї бувають випадкові струми, які можуть щось попалити..

Boris_Kiev
08.05.2008, 20:11
Нірванко, а Ви можете це шипіння записати в файл Wav і викласти десь ?
Найпростіше - "прямим" кабелем з"єднайте вихід на навушники з лінійним входом. Далі - будь-яким аудіоредактором. Скачайте найменший за обсягом на http://websound.ru

nirvanka
08.05.2008, 20:18
Нірванко, а Ви можете це шипіння записати в файл Wav і викласти десь ?
Можу.

Найпростіше - "прямим" кабелем з"єднайте вихід на навушники з лінійним входом.
Який це "прямий"? А просто втикнути колонки (чи навушники) в роз'єм не підходить?

Далі - будь-яким аудіоредактором. Скачайте найменший за обсягом на http://websound.ru
Steinberg WaveLab v5.01b - підійде?

Boris_Kiev
08.05.2008, 20:31
Кабель "джек папа - джек папа". Типу "плеєр-підсилювач".
Саме через електричний тракт.
Стоп. Тре подумати, щоби аудіотракт не "завівся" (не загенерував звук, як буває зі звукопідсиленням в залі).
Ідеально - з виходу компа на магнітофон, а потім з магнітофона на комп. Або з компа на другий комп.

Редактор підійде.

nirvanka
08.05.2008, 20:41
Кабель "джек папа - джек папа". Типу "плеєр-підсилювач".
Саме через електричний тракт.
Стоп. Тре подумати, щоби аудіотракт не "завівся" (не загенерував звук, як буває зі звукопідсиленням в залі).
Ідеально - з виходу компа на магнітофон, а потім з магнітофона на комп. Або з компа на другий комп.
Йой :8: Поясніть, будь ласка, доступніше про кабель. Звідки його взяти? В мене кабелі по хаті не валяються, і я не розбираюсь в цьому і половину Ваших слів не розумію :shy:
А взагалі нашо то всьо? ;)

1h0r
08.05.2008, 20:42
Борис, де ж тепер магнітофон взяти? А касети? .......Раритетні касети стирати :) не піде

З компа на мп3 плеєр(якщо є плеєр) і з плеєра закинути на комп
З компа на фотоапарат (якщо фотоапарат пише відео зі звуком)і з фотоапарата закинути на комп

Додано через 1 хвилину
та й телефонах тепер є диктофони, правда якість але може підійде?

притулити до тел. навушник від компа і записати на диктофон, як воно гудить.

Boris_Kiev
08.05.2008, 20:45
Ігоре, формат мп3 не підходить для експертизи немузичних звуків.

Нірванко, тоді облишимо ті ігрища.
Просто я на слух (і на осцилограмі в редакторі) спробував би виловити, ЩО і ЧОМУ шипить.

nirvanka
08.05.2008, 20:53
Просто я на слух (і на осцилограмі в редакторі) спробував би виловити, ЩО і ЧОМУ шипить.
А якщо я до Вас зателефоную і прикладу слухавку до колонок? ;)

1h0r
08.05.2008, 20:55
а Борис покладе телефон біля осцилографа :)

Boris_Kiev
08.05.2008, 20:55
А якщо я до Вас зателефоную і прикладу слухавку до колонок? ;)
Тоді вже завтра. Зараз я на півтори години мушу з"їздити в справах. по телефону навряд чи щось можна буде розібрати.

nirvanka
08.05.2008, 20:57
Тоді вже завтра. Зараз я на півтори години мушу з"їздити в справах. по телефону навряд чи щось можна буде розібрати.
Я пожартувала :) Взагалі то комп в подружки, але завтра б зайшла з телефоном :)

А може спробуйте пояснити що там і як підключити, я вже і програмку скачала..

1h0r
08.05.2008, 21:00
Запустіть просто WaveLab і запишіть, без жодних кабелів
В мене 3-й Вейв лаб так записує всі звуки що дає комп, думаю вон також повинен би записати, якщо той фон "програмний"

а взагалі подивіться налаштування аудіо пристроїв,
відключіть мікрофон (через панель керування), Аидіо СД і т.д.

клацніть на значку динаміка внизу біля годинника
відключіть для воспроізвєдєніє
і для запісь (параметри запісь)

nirvanka
08.05.2008, 21:14
Дякую, спробую!

syavych
09.05.2008, 13:54
Нірванко, спробуй переставити драйвери до аудіо (бажано стягнути нові з сайту розробника) - авось допоможе :)

Boris_Kiev
09.05.2008, 14:12
В мене 3-й Вейв лаб так записує всі звуки що дає комп, думаю вон також повинен би записати, якщо той фон "програмний"

Не гарантовано.
Шипіти може:
1. живлення загалом
2. вхідний підсилювач
3. АЦП (звук -> цифра)
4. ЦАП (цифра -> звук)
5. Вихідний підсилювач.

Якщо це "білий шум" або "закипання води" - скоріш за все підсох якийсь електролітичний конденсатор в колах живлення картки або підсилювальних каскадів.

Може бути інтерференція частоти дискретизації (22 кГц) із наводками блока живлення (~~40 кГц) або якогось зовнішного джерела.
Треба слухати й шаманити.
Якщо в подружки розетки не Євро, можна спробувати перевернути виделку шнура на 180 градусів. Та й у євророзетці теж не завадить спробувати.
потім - послухати при вимкненому моніторі.

Якось принесли мені гітарний підсилювач-"комбік", ламповий, зі скаргою на фони тільки в певних районах Києва (???).
Поставили на стіл - гітарист кричить - "ось воно!"
Стаю осцилографом і бачу дуже зализаний відеосигнал (пряма видимість на телевежу, 9 км).
Неслабо, га ?

1h0r
09.05.2008, 17:56
Якось принесли мені гітарний підсилювач-"комбік", ламповий, зі скаргою на фони тільки в певних районах Києва (???).

Не слабо
В мене також свого часу(1,5 роки тому) були шуми, незрозумілі, перестав слухати музику з компа, от недавно переніс комп в іншу кімнату і випадково виявив що шумів вже нема :)

Стаю осцилографом і бачу дуже зализаний відеосигнал (пряма видимість на телевежу, 9 км).
Неслабо, га ?
Стаю у вікно і бачу опору ЛЕП, пряма видимість 13 м.
Неслабо, га?
:) :) :)

Boris_Kiev
09.05.2008, 19:18
Продвинуті аудіофіли знають, що деякі проблеми лікуються переключенням всієї квартири на іншу фазу.
А комп - то взагалі джерело страшенних завад.

Слід пам"ятати, що на вході блоку живлення компа (й монітора CRT) обидва струмонесучі дроти з"єднані через конденсатори з "землею" (жовто-зеленим дротом).
І якщо в помешканні розетки не Євро - на "корпусі" компа сидить 110 Вольт (струм слабкий, але рукою відчутно). Спалити порти можна тіки так. А в плані аудіо - це взагалі невизначена задачка. :)

1h0r
09.05.2008, 19:34
І якщо в помешканні розетки не Євро - на "корпусі" компа сидить 110 Вольт

Сьогодні перевірено на практиці (заміряв 109 з копійками) , нарешті спромігся (за 1,5 роки як збираюсь) сяк-так заземлити свій комп (як добре що бувають свята ...... коли можна собі в своє задоволення попрацювати :) )

New Shrek
09.05.2008, 20:19
109V на корпусі ...ставте смажити яєшню

nirvanka
09.05.2008, 23:13
Є така проблемка. Зупинився кулер, згорів процесор, замінили процесор на новий, з'явилися шипи у звуці. Несправність самих колонок відкидається, бо пробувала і навушники - шипить і все! Так, як буває не до кінця втикнеш штекер від колонок в гніздо і є звук і шипить. Я поправляла штекер, чистила контакти - безрезультатно. Налаштування на компі - все в нормі.
Що робити? В чому може бути причина?
Всім дякую за поради! Проблему вирішено. Як? Дивом і научним тиком :) Зайшла В "Диспечер Устройств", натиснула "Оновити драйвер". Сказало, що нема новішого драйвера, ніж встановлений. Відкрила хелп кнопкою "Діагностика", пройшлась по кроках, щось понаклікувала, ще раз натиснула "Оновити драйвер" і о, диво - пішло оновлення! :) Комп перегрузився, все як має бути і шипи пропали :)

Samojlovu4
13.05.2008, 20:22
bookmarks*.html

Нєа...:no: