КПК

Показати повну версію : Забите коліно - як лікувати?

Liliyah Romanova
17.02.2008, 04:37
Вечірнє випробування нових ковзанів завершилося тим, що я на швидкості налетіла на рівчак і сильно забила праве коліно. Спухло воно страшенно, зробилося мало не вдвічі більше. Це я вже вдома виявила. А на каналі ще годину із таким коліном їздила.
Хто порадить, що можна з ним і треба робити?

coolzak
17.02.2008, 04:39
піти до лікаря якщо прикладання холодного не помагає

Liliyah Romanova
17.02.2008, 04:44
піти до лікаря якщо прикладання холодного не помагає
Спробую прикладати холодне. :)
З лікарями проблематично.
Хіба завтра на канал і мордувати тамтешніх санітарів. Треба було нинішніх хлопців зачепити. Ех, не подумала.

Mariya
17.02.2008, 04:45
Тільки до лікаря. Рентген зробити обов'язково треба так само. І робити то треба ASAP.

Liliyah Romanova
17.02.2008, 04:48
Рентген зробити обов'язково треба так само.
Думаєте, то аж так серйозно?
Щось ви мене налякали. Піду лякати чоловіка, най везе завтра на швидку.

Mariya
17.02.2008, 04:57
Та воно, я думаю, нічого страшного нема, але самі знаєте, що береженого Бог береже. Краще рентгенівську знимку зробити. Для заспокоєння самої себе.

P.S. А чоловіка полякати - то святе. ;)

Ворон
17.02.2008, 05:11
Компресс - моча на шмату потім поліетален. Обмотати навколо коліна бинтом. Завтра все пройде.

П.С. Чоловіка всеодно налякаєте, але за безплатно. :)

Liliyah Romanova
17.02.2008, 06:49
Компресс - моча на шмату потім поліетален.
:eek:
Забийте мене, не зможу.
Он леду приклала, то ніби помогло. Принаймні не болить і ніби трохи менше спухло.

Та воно, я думаю, нічого страшного нема, але самі знаєте, що береженого Бог береже.
Та я теж так думаю. Перший раз за три роки загриміла і так невдало.
Думаю, що там переламу нема, на ногу нормально стаю. Якої мазі завтра куплю, а там побачимо, чи потягне мене до лікарів.

Тільки нема мене кому насварити, то, певно, як не болітиме, знову на канал піду. :shy: Просто канал нерівно замерз, ніхто там льоду не рівняв. Місцями навіть ями трапляються. Нині мені в одну яму ціла лижва влізла. А я ще й ковзани купила такі як для фігурного, а не для гокею.
Біда та й годі.

Дуже дякую всім за поради!!! І за швидке реагування.

сотник
17.02.2008, 08:40
..........................................
Он леду приклала, то ніби помогло. Принаймні не болить і ніби трохи менше спухло.
...........................................
Та я теж так думаю. Перший раз за три роки загриміла і так невдало.
Думаю, що там переламу нема, на ногу нормально стаю. Якої мазі завтра куплю, а там побачимо, чи потягне мене до лікарів.
.................................................. ...........................
як не болітиме, знову на канал піду. :shy: Просто канал нерівно замерз, ніхто там льоду не рівняв.
Дуже дякую всім за поради!!! І за швидке реагування.

Понимаю и сочувствую. Имею опыт.
Примите, пожалуйста, совет. Будьте осторожны. Не спешите вставать на коньки. По Вашему описанию, травма не тяжелая. Однако связки уже не те, что прежде (налицо растяжение, возможно есть микроразрывы). Нужно их полное восстановление. Это не всегда удается. Коленный сустав очень капризен. Обязательно к врачу!
С пожеланием выздоровления.

Оля
17.02.2008, 09:19
Компресс - моча на шмату потім поліетален. Обмотати навколо коліна бинтом. Завтра все пройде.

Забийте мене, не зможу.

То непоганий спосіб, але не всі можуть. А нам одного разу костоправ один толковий дав пораду, що при будь-яких ударах треба робити холодний компрес з яблучного оцту. Лілю, в магазинах є. Так і називається "apple viniger". Я пробувала - допомагало.

Мих
17.02.2008, 10:17
Треба було нинішніх хлопців зачепити. Ех, не подумала.
тре нам оглянути.

Додано через 9 хвилин
Холодне кладеться зразу, а не коли коліно зігнало - то перше. (так і простудити ше можна.) Сеча - дуже нормальний хід, але молодіж того не любить. Значить йдете в аптеку і купляєте мазь арніка. Натираєте коліно декілька раз на день. Якщо б паралено вживати ще гомеопатичні таблетки з такою ж назвою, то все разом б ще більше прискорило видуження.
Коліно має мастити тільки рідний чоловік!!!!:)

Полковник
17.02.2008, 10:33
тре нам оглянути.

А может радикальнее - ампутация????:cowboy:

Мих
17.02.2008, 10:40
А может радикальнее - ампутация????
чекайте, прийде Ліля - зробить вам "ампутація"

lotr_an
17.02.2008, 11:14
якщо зразу то прикласти листок або два капусти (звичайної, зеленої). за ніч витягує майже все. але якщо дійсно коліно велике то треба до лікаря.

MARTINI
17.02.2008, 11:20
Розумію і співчуваю, Лілю... Оце я в суботу ввечері пробив колесо (вперше в житті, до речі), став його відкручувати щоб запаску поставити. Але на шиномонтажі , коли ставили мені зимові колеса, то сильно болти затягнули. І коли я один із них намагався відкрутити, ставши ногою на ключ, він (ключ) зривається, падає на землю, а я лівим коліном (всією масою тіла) на нього... Маю синяк, але наче не дуже критично, не пухне...

levandivka
17.02.2008, 11:27
прикласти листок або два капусти (звичайної, зеленої)
Ви хіба не знаєте, що в Канаді своя капуста..?

Полковник
17.02.2008, 11:35
Розумію і співчуваю, Лілю... Оце я в суботу ввечері пробив колесо (вперше в житті, до речі), став його відкручувати щоб запаску поставити. Але на шиномонтажі , коли ставили мені зимові колеса, то сильно болти затягнули. І коли я один із них намагався відкрутити, ставши ногою на ключ, він (ключ) зривається, падає на землю, а я лівим коліном (всією масою тіла) на нього... Маю синяк, але наче не дуже критично, не пухне...

Фастум-гелем, однозначно!

lotr_an
17.02.2008, 14:52
Ви хіба не знаєте, що в Канаді своя капуста..?

не знаю яка там капуста. та ми можемо всім форум відіслати листок другий, через якого консула, як спец вантаж.

Ука
17.02.2008, 15:36
арніка.
Я от думала, писати про арніку, чи тапками закидають (був досвід), а Мих випередив :)

Liliyah Romanova
17.02.2008, 17:29
Холодне кладеться зразу
А, ну то було холодне. На лід же загриміла. ;) :D:D:D
Значить йдете в аптеку і купляєте мазь арніка.
А аптека де? У Львові? Дорогувато мазь обійдеться. ;)
Я тут теж збираюся мазі пошукати якісь нині. Бачила щось таке як Deep Cold, але не знаю, чи то мені підійде.
Фастум-гелем, однозначно!
А він допоможе на це?
треба робити холодний компрес з яблучного оцту
Знаю такий. А як з нього робити компрес? Просто на шмату і на коліно?
Сеча - дуже нормальний хід, але молодіж того не любить.
Мене вчора якось ворон переконав. Ледве осилила.
Коліно зараз ніби вже менше спухле, але фіолетове дуже. Присісти не можу, але згинається нормально. :)

У мене не сама чашка спухла, а нижня частина коліна. Просто ковзани мають зубці на передній частині леза, відповідно лижва зачепилася за край рівчачка і я саме тому гримнулася на обидва коліна (тільки вся вага пішла на праве чомусь) і ще проїхалася зо 2 метри по леді. Перша думка була, що щиро співчуваю фігуристкам, які ще й до всього скачуть і падають. Навіть не знаю, на що гірше падати: на лід, чи на асфальт.

Дякую за всі поради. Ще би хтось порадив, що тепер із тих усіх методів одне вибрати. :shy:

Мих
17.02.2008, 18:05
А аптека де? У Львові? Дорогувато мазь обійдеться.
Я тут теж збираюся мазі пошукати якісь нині. Бачила щось таке як Deep Cold, але не знаю, чи то мені підійде.
То не то... Про холод забудьте... Зразу після удару відбувається крововилив, після чого спухає і синіє. Якщо зразу дати холод, судини звужується, кров швиденько згортається, а коли вже коліно спухло, тим холодом можна хіба коліно застудити, а то така зараза... Тому ніяких діп коулд. Мазь арніки, думаю, в Канаді є, тож мазь з квітки арніка. Ліпшого, крім сечі, Ви нічого не знайдете, то навіть спортсменам застосовують...

Додано через 2 хвилини
О!! мазь арніка доктора Тайса... але не переплутайте - не Тайсона, а Тайса...

Liliyah Romanova
17.02.2008, 18:14
Зразу після удару відбувається крововилив, після чого спухає і синіє.
Це я помітила.
А як щодо оцту?
Я так розумію, що то не про саме яблучний йдеться, а про сильний. Бо в мене в хаті 10%. Не знаєте, не підійде?

Мих
17.02.2008, 18:17
Це я помітила.
А як щодо оцту?
Я так розумію, що то не про саме яблучний йдеться, а про сильний. Бо в мене в хаті 10%. Не знаєте, не підійде?
Ліля, нічого не можу сказати, не чув-незнаю... Постараюсь вияснити у дохтіра, якщо тре. Тре?

sem41
17.02.2008, 18:19
Думаю, що там переламу нема, на ногу нормально стаю.
То вже добре.:) Так воно мабуть і є. Та і зв*язочки скорш за все тільки трохи потягнули.А знимочок не зашкодить звичайно, та і знаєте ще як часто буває- доктор пощупав і пацієнт зразу ж почувається набагато краще.:)

Мих
17.02.2008, 18:22
То вже добре.
добре, але не показник....

Liliyah Romanova
17.02.2008, 18:32
та і знаєте ще як часто буває- доктор пощупав і пацієнт зразу ж почувається набагато краще
Та ні, то тут не проходить. Принаймні у мене. :)
Я хочу почути щось конкретне, а не "а що робили? а помагало? то продовжуйте те саме". А потім неясно чого чекала годину чи три і за що той лікар 70 баксів узяв.

Samojlovu4
17.02.2008, 18:47
А потім неясно чого чекала годину чи три і за що той лікар 70 баксів узяв.
За шо 70 баксів?! А страховка?!...

mavka
17.02.2008, 18:48
привіт.

epson salt
спробуйте зробити ванночки для коліна. ця сіль має бути практично в кожному продуктовому магазині. тут вона є навіть в доларовому - виглядає , як невеликий чотирикутній пакетик кислого молока. суха сіль.

ще за часів Шекспіра її використовували, щоб зняти біль, набряки, вивести токсини і ще для ішних різноманітних причин. хороша річ.

Liliyah Romanova
17.02.2008, 19:06
За шо 70 баксів?! А страховка?!...
Ну та то страхування покриває. Але ж у мене страхування понад 3 тис. на рік коштує. То маю я право знати, за що я гроші плачу? :)

Додано через 1 хвилину
спробуйте зробити ванночки для коліна.
А можна детальніше. Я в тому плані зовсім неграмотна. Ніколи такого досвіду не було. Що значить ванночки для колінa? :shy:

Samojlovu4
17.02.2008, 19:10
Ну та то страхування покриває. Але ж у мене страхування понад 3 тис. на рік коштує. То маю я право знати, за що я гроші плачу?

Ого... шось я вже в Канаду не дуже... хіба туристом...

Оля
17.02.2008, 19:19
Миху, Ваші поради добрі, але де Лілі взяти ті мазі? :)
О! А Андрійко теж добре порадив, Лілю. Капустяний листок, а ще медом змащений теж дуже допомагає.

Liliyah Romanova
17.02.2008, 19:20
Ого... шось я вже в Канаду не дуже... хіба туристом...
У нас страхування для міжнародних студентів. А робоча віза в мене відкрита, відповідно на місцеве безоплатне страхування не можу розраховувати.

Додано через 1 хвилину
Миху, Ваші поради добрі, але де Лілі взяти ті мазі?
Угу, я теж так думаю.
А фастум-гель на ротягнення, а не на крововиливи внутрішні, здається.
Олю, а 10% оцет підійде?

пупер
17.02.2008, 19:21
в школі після там одного випадку, я компрес зі спиртом прикладав....

mavka
17.02.2008, 20:18
це ви вухо тоді простудили, напевно, в тому випадку компреси зі спиртом допомагають...:) :) :)

Мих
17.02.2008, 20:23
Угу, я теж так думаю.
я думаю, що Ліля просто не цікавилась. Я не вірю, що в канадській аптеці нема мазі, зробленій на арніці, не вірю, бо то дуже популярна мазь.

Додано через 1 хвилину
Є ше один спосі, але знову... то тре мати. Настійка білої лілії на спирті...Теж дуже помічна....

Liliyah Romanova
17.02.2008, 20:27
Настійка білої лілії на спирті...
У мами вдома. :(:(:(

Додано через 5 хвилин
Я не вірю, що в канадській аптеці нема мазі, зробленій на арніці, не вірю, бо то дуже популярна мазь.
Знайшла ось таке. Котре з того варто спробувати?
http://organicpharmacy.org/products/Arnicare.Gel/SKU:B51154
http://organicpharmacy.org/products/Arnica.Oil/SKU:G35500

Мені тут одні кажуть, що гріти, інші, що охолоджувати і лід прикладати. Тут Оттавські теж радять все накупу. Я вже й не знаю, що думати.
Катастрофа. :(

Мавко, поясніть за сіль будь ласка, бо якраз чоловік в аптеку зараз буде їхати.

Додано через 8 хвилин
Почитала про ту мазь, схоже, що справді те, що мені треба.
Мих зле не порадить. ;)
Тепер тільки знайти треба в аптеці.

Мих
17.02.2008, 20:38
Ліля, ні в якому разі.... ні гріти, ні охлоджувати.... можна просто перевязати коліно, зважаючи на послаблені звязки, не туго, так середньо.

Гель - нормально, я б не вагався, бачите, є!!!! А Ви: Мих, мих....

Liliyah Romanova
17.02.2008, 20:41
Ліля, ні в якому разі.... ні гріти, ні охлоджувати....
:8::8::8::8::8::8::8::8:
Я, здається, зрозуміла, нащо лікарів придумали. Бо як усі поради слухати, то голова тріщить потому, і вже взагалі не знаєш, що робити.
Миху, а та мазь із арніки не розігріває?

Додано через 5 хвилин
А Ви: Мих, мих....

Мих зле не порадить.
;)

пупер
17.02.2008, 20:48
це ви вухо тоді простудили, напевно, в тому випадку компреси зі спиртом допомагають...
та ні...
коліно потягнув не слабо на футболі....

Мих
17.02.2008, 20:57
Миху, а та мазь із арніки не розігріває?
нє, хоча Ви щось там можете відчувати... Вона сприяє швидкому розсмоктуванню гематоми, зникне пухлина.
Повірте, я зараз те саме роблю, але не на коліні, а на іншому не менш пристойному місці.

Пропоную тему переіменувати на "Ліліне коліно", гарантую, порадників знайдеться... особливо з чоловічої сторони....

Додано через 1 хвилину
не забудьте повязку наложити, не виключено розтягнення.

Liliyah Romanova
17.02.2008, 21:04
Пропоную тему переіменувати на "Ліліне коліно"
Та вже є одні колінця на форумі. Мої (зі слідами бурхливого дитинства) з тими однозначно не зрівняються. :)

mavka
17.02.2008, 21:05
та сіль - кльова.
в мене знайомий один з драбини впав. по дорозі ще на дашок падав, потім дерево було.. забився сильно в кількох місцях. але цілий та живий.
то він перші дні взагалі з тих соляних ванн не виходив. майже жив у ванній кімнаті.
спробуйте. а інфо є навіть російською про цю сіль

Liliyah Romanova
17.02.2008, 21:05
Вона сприяє швидкому розсмоктуванню гематоми, зникне пухлина.
Все, чоловік поїхав по мазь. Дуже дякую, Миху. :)

Додано через 2 хвилини
та сіль - кльова.
Інфо знайшла. Чоловікові дала вказівки. Чекаю на ліки. :)
http://www.articlesbase.com/health-articles/the-wonders-of-epson-salt-236639.html

Samojlovu4
17.02.2008, 21:47
Вечірнє випробування нових ковзанів завершилося тим, що я на швидкості налетіла на рівчак і сильно забила праве коліно. Спухло воно страшенно, зробилося мало не вдвічі більше. Це я вже вдома виявила. А на каналі ще годину із таким коліном їздила.
Хто порадить, що можна з ним і треба робити?

Найкраще було би фото коліна оприлюднити, тоді щось можна сказати...
І не одного, друге також виставити, для порівняння...:)

Мих
17.02.2008, 21:51
Тепер дивіться далі, що я вам повім. Коліно має бути у спокої, намагайтеся не навантажувати. Гедь накладайте два - три рази на день і зверху - не тугу повязку, в ній і ходіть. Ковзани повісьте на цьвок і не рухайте....

Liliyah Romanova
17.02.2008, 22:02
Все, мазь вже є.
Інструкція так і каже, що 3 рази на день мастити. І якщо через 3 дні не пройде, тоді йти до лікаря.
Соляні ванни за порадою мавки теж випробую.
Потім розповім, який був ефект, то ще комусь, може, мій досвід згодиться. :)

Ворон
19.02.2008, 06:08
10 процентний оцет підходить, особливо як перша допомога. Ванни епсон солі це вже опісля як майже все пройде. Вони мають тільки дуже загальний розслаблюючий і лікуючий ефект. Можна в тих же цілях зробити ванну з вивару сосни. Але компреси або мазь є тим що може вилікувати. Якщо м"язи не сильно ушкоджені - мусить скоро пройти. На сильні ушкодження сеча таки найкращий варіант. А лікар допоможе хіба тоді як потрібно хірургічне втручання або перелом. Не бачивши травми не скажу. Але думаю як що було б щось гірше то пухлина би так швидко не спала. Та і ступати було би дуже тяжко. Через декілька днів якщо би були ускладнення - тоді можна звернутись.

nirvanka
19.02.2008, 15:15
В мене час від часу відчуваються незручності в колінах.. Буває, що дуже раптово заболить і відразу відпустить, якщо зробити невдалий рух.. Після кількох годин на лижах починає ніби нити.. Вперше почала відчувати такі штуки на шейпінгу кілька років тому..
Що це означає?..
Недавно почала пити льон - сверкуха порадила..

Маруся-мама
20.02.2008, 17:33
А ми при травмах користуємось або мазю живокостю (чи як там його правильно, рослина називається живокість) або німецька мазь на спортивні травми Траумед (Traumed)
Дуже добрі обидні.

Liliyah Romanova
20.02.2008, 17:38
А що робити на тонус м'язів? Причому такий, що нога аж пече. І масаж не допомагає. Тобто допомагає, поки масують, а потім за 5 хв. - те саме.

Маруся-мама
20.02.2008, 17:44
А що робити на тонус м'язів? Причому такий, що нога аж пече. І масаж не допомагає. Тобто допомагає, поки масують, а потім за 5 хв. - те саме.
Живокість помагає.
А ще є така річ як Ice-hot, воно спочатку охолоджує а потім гріє мязи. Повинно знімати спазми.

Leopolis
21.02.2008, 11:57
А ми при травмах користуємось або мазю живокостю (чи як там його правильно, рослина називається живокість)Так, дійсно чудова та ефективна мазь. Спочатку нанести тоненьким шаром на болюче місце, розтерти і злегка промасажувати, пізніше нанести рівномірний 2-4 мм шар, обвернути тоненьким целофаном (або чимось іншим, або не впитувалось) і замотати серветкою (найкраще чимось шерстяним), щоб було тепленько. Декілька процедур (особливо наніч) і ви значно відчуєте покращення та хороший результат. Шануйте себе!

http://www.mastervideo.com.ua/pic/Givokost_1.jpg http://www.mastervideo.com.ua/pic/Givokost_2.jpg

Живокіст або окопник — одна з найстародавніших лікарських рослин. Латинська його назва — Symphytum officinale походить від грецького ”Symphein” — зростатись. Аналогічно цій, інші назви рослини — Radix Consolidal(нім.)– зміцнюючий корінь, Beinheil(нім.) – засіб для лікування кісток, Comprеy (англ.) – той, що надає сили,— дають їй характеристику, як лікувальній рослині. Мазь живокосту (http://www.natur.te.ua/product/Ninfo/include/mazi.doc) виготовлена на природних жирових основах, що посилюють цілющі властивості діючих речовин, це свинне топлене сало і кукурудзяна олія. Вони не пошкоджують шкіри, сприяють проникності активних біологічних речовин, а кукурудзяна олія запобігає алергічним реакціям. Показаннями до застосування Мазі живокосту з вітаміном Е являються: болі в суглобах, спині, попереку при радикулітах, артритах, остеохондрозі; спортивні, побутові травми – забої, розтіги зв`язок, гематоми; закриті переломи кісток; рани, екземи, трофічні виразки, що важко загоюються, сухість, тріщини шкіри.

Додано через 28 хвилин
В мене час від часу відчуваються незручності в колінах.. Що це означає?..По Вашому опису мова може йти про артроз суглобів, або початкову стадію. В будь-якому випадку бажано проконсультуватись з лікарями. Природній рецепт: Хворі коліна люблять листя капусти і лопуха. Прикладайте до колін (протягом 6 місяців) листя свіжої капусти чи лопуха і ви забудете, що колись скаржилися на болі. Рецепт від знахарів: Часом на ясенових деревах можна віднайти дивовижні перламутрово-зелені жучки, які помагають при болях у колінах і суглобах, їх накладають на болюче місце і замотують бинтом. Медичні препарати: Терафлекс, АртроСтоп Плюс - перевірено, дієві. Ще тут (http://www.favor.com.ua/vote/?section=156) списком.
Терафлекс - бесспорный лидер в лечении суставов.
Сначала немного теории. Сустав представляет собой подобие механического шарнира. Элементы сустава трутся друг об друга, так что хрящевые и суставные ткани сустава помалу изнашиваются. Организм сам же их «чинит» с помощью особмена веществ под названием «гликозаминогликаны». А теперь внимание! Когда вы делаете упражнения, износ суставных тканей ускоряется, ну а гликозаминогликаны организм вырабатывает прежним неспешным темпом. В итоге возникает дефицит естественного «лекарства» со всеми понятными негативными последствиями. Организм делает, или по научному, синтезирует гликозаминогликаны из двух веществ - хондроитина и глюкозамина.

Мих
21.02.2008, 13:35
В будь-якому випадку бажано проконсультуватись з лікарями. :) :) :) :)

Liliyah Romanova
21.02.2008, 15:37
Я консультувалася у Львові з лікарями, бо після вагітності теж з'явився дискомфорт у колінах. Коли присідала, чи йшла по сходах, був такий дивний хрускаючий звук. Лікарі зробили рентген, подивилися, промацали і сказала, що в мене все добре з колінами, а хрускіт невідомо від чого. І те, що часом через погоду я ледве ходжу по сходах їх дуже дивувало.
І що мені та консультація дала?

Маруся-мама
21.02.2008, 16:06

Як в тому анікдоті, і що йому та мова дала?

А лікарі не завжди знають причину і хочуть її шукати. Легше виписати курс глюконату-кальцію і юш. Ідіть пані і живіт як си хочете.

Он мій чоловік вже другий місяць жовтий як цитрина, ні як дві цитрини а всі аналізи говорять що здоровесенький. Це ж як треба вміти симулювати так файно. А нині зранку встає і каже
- Жінко! Я зелений!!!
- Та ні коханий, ти ще не такий як інопланетянин. :D:D

Leopolis
21.02.2008, 18:46
Он мій чоловік вже другий місяць жовтий як цитрина, ні як дві цитрини а всі аналізи говорять що здоровесенький.Аналізи - не показник іноді. Подивіться, будь-ласка, при хорошому денному освітленні, чи не жовтуватого кольору у нього очне яблуко. Якщо так, то нічого втішного немає. Як правило, це критичний стан у роботі жовчного міхура, підшлункової і печінки. Зробіть УЗД. Мені довелось все це пройти бачучи таких людей на власні очі ((( Не зволікайте.

Мих
21.02.2008, 19:29
Я консультувалася у Львові з лікарями, бо після вагітності теж з'явився дискомфорт у колінах. Коли присідала, чи йшла по сходах, був такий дивний хрускаючий звук. Лікарі зробили рентген, подивилися, промацали і сказала, що в мене все добре з колінами, а хрускіт невідомо від чого. І те, що часом через погоду я ледве ходжу по сходах їх дуже дивувало.

Хрусткіт у колінах виникає тоді, коли нема міжкісткової змазки. Якщо мязева тканина "кормиться" за рахунок крові, то кістка кормиться завдяки тої мастики, бо в кості судин нема. "Чому нема змазки" от питання, з якого тре плясати. Я б почав з того, що зробив би звичайну розтяжку в колінах, легеньку таку... При таких розтяжках, як правило збільшується кількість рідини і хрускість або пропадає зовсім на деякий час, або помітно зменшується, але в любому випадку тре тут не просто лікаря, а фахівця.....

Маруся-мама
21.02.2008, 19:45
Аналізи - не показник іноді. Подивіться, будь-ласка, при хорошому денному освітленні, чи не жовтуватого кольору у нього очне яблуко. Якщо так, то нічого втішного немає. Як правило, це критичний стан у роботі жовчного міхура, підшлункової і печінки. Зробіть УЗД. Мені довелось все це пройти бачучи таких людей на власні очі ((( Не зволікайте.

Та робили ми і УЗД і кетскан і ще он має на MRI іти і все позитивне.
Правда катскан показав що є якісь незначні зміни в нирках, але занадто малі щоб їх якось класифікувати.

Я йому також казю що підшлункова і жовч, а лікарі провірили і кажуть що все в порядку. А очі він зараз подивився, каже жовті.
Ліки нам не допомагають. Доречі а що не можна на жовч їсти?

Liliyah Romanova
21.02.2008, 20:05
або помітно зменшується, але в любому випадку тре тут не просто лікаря, а фахівця.....
Так була у фахівця, саме від тих справ. Спитав, чи хочу колоти коліно. І що він би не радив, що поки ситуація виглядає нормально. Бо кістки не дотикаються одна до одної, то все нормально. І отаке. Налякав, що треба колоти, а потім сказав, що ніц страшного і колоти не варто ще.

coolzak
21.02.2008, 20:30
Доречі а що не можна на жовч їсти
гостре.дуже солене.смажене.жирне.добре пити чай з шипшини або дістати холасас