КПК

Показати повну версію : Безперебійне живлення ПК

Nemo
15.02.2008, 01:59
Блок безперебійного живлення ???
Для домашнього ПК - просто безаварійно вимкнути...
Хтось має досвід? Бо як почитаєш на ixbt - сумно робиться... Вибухають, самовільно вмикаються, рестартують ПК, гріються... Шумлять...

Дякую.

lotr_an
15.02.2008, 02:15
В мене MUSTEK PowerMust 800 USB - не жаліюся. вже 2 роки спасає комп.

Toyvo
15.02.2008, 08:02
Подивлюсь сьогодні яка модель у брата, він задоволений. Собі теж планую купити, гарна штука.

syavych
15.02.2008, 09:19
Не знаю які там вибухають і рестартуються, але я собі вкупив найдешевшого (MUSTEK PowerMust 400) і сі тішу. Тримає тіко 5-10хв, але мені достатньо щоб зберегти героїв і виключити :). Зато не перегрівається і вибухає.

Мих
15.02.2008, 11:33
всі блоки пезперебійного живлення діляться умовно на три групи.
1. офф-лайн, звичайні "беки"
вони тупо переходять на батареї, коли на вході напруга відрізняється від 220 вольт на 10%(198-242), квадратний імпульс замість синусоїди, час переключення 20 мілісекунд.
2. "інтерактів" то саме, але зі стабілізацією... 160-245 В
3. он-лайн стабілізація 160-250В, чиста синусоїда, час переходу на бвтареї 0 сек.

Nemo
15.02.2008, 11:50
Також думаю про MUSTEK PowerMust - бо ціни реальні. PowerMust 400 мабуть звичайний офф-лайн і без вентилятора (тобто тихий) - тільки потужності вже мало (десь 250 wt). Треба брати 600, а краще 800 Va
lotr_an: MUSTEK PowerMust 800 USB він з вентилятором? Дуже шумить?

Leopolis
15.02.2008, 12:49
Ще досить хороші безперебійники від фірми APC, надійні у роботі, забезпечують відповідні вимоги щодо аварійних вимикань і підтримки ПК. На роботі і вдома APC-650 (http://lipetsk.polaris.ru/descriptions/18/g13585.html?PHPSESSID=fa4a7e22b2a1bee81b5b64499fa1 8607), APC-500. Ще у листопаді 2006 року купував у "Медіа-Весті" за 105$ Головне, брати ті моделі і від тих виробників, з якими у подальшому ви не матимете проблем із заміною батареї. Вдалого вибору і покупки!

http://img.polaris.ru/product_img/g13585.jpg http://img.polaris.ru/product_img/g13585_1.jpg

вільний_слухач
15.02.2008, 13:07
На роботі і вдома APC-650, APC-500.

на роботі АРС-500 через два роки наказав довго жити. треба замінити батарею (напевно) бо вже ніц не тримає.... а вдома MUSTEK PowerMust... ті ж два роки працює норм... правда є одне но. На роботі бувають перепади напруги частіше ніж вдома.
Leopolis підкажи, будь-ласка, де самі батареї до ББЖ продають бо якось руки до того завше не доходять. Дякую.

lotr_an
15.02.2008, 13:31
lotr_an: MUSTEK PowerMust 800 USB він з вентилятором? Дуже шумить?

вентилятора не має. не шумить при роботі в мережі. при відключеному світлі досить неприємно гуде. тримає комп+монітор 10-12 хв.

Мих
15.02.2008, 19:19
Головне, брати ті моделі і від тих виробників, з якими у подальшому ви не матимете проблем із заміною батареї.
батареї до тих упсів всюди одинакові... так на процентів 95....

Додано через 1 хвилину
Leopolis підкажи, будь-ласка, де самі батареї до ББЖ продають бо якось руки до того завше не доходять. Дякую.

Техніка для Бідних, вул Шептицьких....

Додано через 1 хвилину
Ще у листопаді 2006 року купував у "Медіа-Весті" за 105$ Головне
здерли....

Додано через 2 хвилини
на роботі АРС-500 через два роки наказав довго жити. треба замінити батарею (напевно) бо вже ніц не тримає.... а вдома MUSTEK PowerMust... ті ж два роки працює норм... правда є одне но. На роботі бувають перепади напруги частіше ніж вдома.
ну і не дивно... як правило вони на батареї переходять на 198 вольтах.

Nemo
16.02.2008, 01:33
Ще досить хороші безперебійники від фірми APC

APC - бренд, відповідно дуже себе цінять...
Вагаюсь між офф-лайн і інтерактивними (он-лайни надто дорогі). Мабуть таки інтерактивні - вони мають менше вантажити батареї.

Всім вдячний за поради.

Мих
16.02.2008, 14:00
вони мають менше вантажити батареї.
ваша правда... маю досвід у цій справі.....

Boris_Kiev
16.02.2008, 14:18
+ на користь АРС. (до речі, мінімальна модель - 300 VA).

Бо поширені "Мерліни" (EL, EM) мають ваду: коли акумулятор старіє й втрачає ємність, такі УПСи можуть НЕ запуститися після зникнення та відновлення напруги в мережі. Логіка так спрацьовує. Доводиться поганяти 15 хв без навантаження, потім вмикати навантаження.

Ука
16.02.2008, 15:02
У мене вдома АРС - 500 ще 1999 року придбання. Працює безвідмовно, принаймні на мої потреби - коректно позакривати всі програми (в тому числі БАТ, котрий хвилини три архівує базу при вимкненні) і вимкнути комп.

samvexler
16.02.2008, 22:02
Nemo

Я на сайті ixbt довго обирав модель. Добрі люди є. Допомогли, порадили під всі мої потреби.
Мій вибір: Powercom BNT 1000AP (90$, 450грн). Серія BLACK KNIGHT

Задоволений на всі 100. Юзаю півроку. Ніяких проблем не було. Є ще прога до нього, щоб бачити за напругою, стежити за всіма показниками і т.п. Не шумить, не гудить. Майже не гріється. Це при тосму, що ПК працює 24/7.

Mustek - фірма не з крутих. Тому й дешевші за аналоги. APC вже не та фірма, щоб була колись, тому зараз платити тільки за назву не збираюсь. PowerCom - фірма з хор. авторитетом. Займається тільки UPS`ами і іншими пристроями, повязаними з цією сферою. В світі - 2 місце. Тому я без сильних вагань обрав цю модель.

Інфо:
http://www.elnet.net.ua/dir/index.php?option=content&task=view&id=179&Itemid=188

http://www.elnet.net.ua/dir/images/stories/KOMP/ACSESSORIES/UPS/bnt-1000ap_v1.jpg

http://www.elnet.net.ua/dir/images/stories/KOMP/ACSESSORIES/UPS/bnt-1000ap_v2.jpg

http://www.elnet.net.ua/dir/images/stories/KOMP/ACSESSORIES/UPS/bnt-1000ap_f.jpg

http://www.elnet.net.ua/dir/images/stories/KOMP/ACSESSORIES/UPS/bnt-1000ap_r.jpg

Nemo
16.02.2008, 22:07
Я так розумію, що всі вищезгадані АРС - звичайні офф-лайни?
Бо в АРС інтерактивність з'являється тільки з серії RS:
http://www.apc.com/products/category.cfm?id=13
Таки АРС лупить в тридорога...

to samvexler

А що в тому Powercom-i - жодної євророзетки? Пристосували якийсь перехідник? Чи там якийсь перехідник в комплекті іде? Скільки часу він вже роботі? При роботі від мережі там вентилятор працює?

Мих
16.02.2008, 22:10
Хоро
Мій вибір: Powercom BNT 1000AP (90$, 450грн). Серія BLACK KNIGHT

Хороший вибір, без питань.Підтримую.

Додано через 34 секунди
Я так розумію, що всі вищезгадані АРС - звичайні офф-лайни?
ваша правда....

samvexler
16.02.2008, 22:16
Nemo
Теперішній APC - це вже не той APC, що був раніше. Тепер лупить не за якість, примочки, а просто за свою назву і не більше!!!

Nemo
16.02.2008, 22:25
samvexler

Як з розетки IEC 320 на євро перемикаєтесь?
Для чого в блоці телефонні входи? Адже тел. лінія має окреме живлення?

Boris_Kiev
16.02.2008, 22:34
Для чого в блоці телефонні входи?
То типу грозозахисту лінії Ethernet.

Мих
16.02.2008, 22:40
оф-лайни на виході мають міандр, або апроксимовану синусоїду, а тому вони не підходять на пристрої, які мають на вході звичайний транформатор, бо транформатор працює лише на змінній складовій, а постійну просто перетворює у тепло.... Тому лазерний принтер може згоріти разом з ДБЖ. Це у випадку, коли ДБЖ працює на батареях, а так, він тупо передає на вихід те, що на вході.

Додано через 1 хвилину
о типу грозозахисту лінії Ethernet.
телефонної, а не езернет....

samvexler
16.02.2008, 22:56
Nemo

Щоб перейти на євроразетки просто купуєте спец. подовжувач (типу як звичайні Sven, але суто для UPS`ів). Їх можна купити в любій комп. фірмі. Продавці знають. Коштує 20 грн чи щось таке. Вже не памятаю. :)

Boris_Kiev
16.02.2008, 23:01
Апроксимована синусоїда не має постійної складової (ну хіба що 1-2%).
Блоки живлення модемів (чисто трансформаторні) працюють і не гріються.
Ось що може грітися від "ступінчатої" напруги - це асинхронні двигуни (типу вентиляторів у шафах).

Мих
16.02.2008, 23:10
Апроксимована синусоїда не має постійної складової
ще й як має.... якщо тих точок небагато, то .... хоча воно ясно, як не квадратовий імпульс...

Блоки живлення модемів (чисто трансформаторні) працюють і не гріється.
ніколи не пробував, бо воно в принципі не вставляється одне - в друге, хіба якщо є багато часу і натхнення.... а ви пробували?

Boris_Kiev
16.02.2008, 23:36
1. Постійна складова може з"явитися тільки внаслідок асиметрії ширини імпульсів. Як правило, в упсі є прохідний конденсатор, який не пропускає постійну складову.

2. У нас на всіх точках присутності модеми та інше сидять на гарантованому живленні (після упсів).
І основна наша вимога - щоби при тривалій відсутності напруги, повністю виснажений упс стартував відразу з появою напруги.

Nemo
16.02.2008, 23:39
В Powercom звичайна серія і Pro відрізняються наявністю комунікаційного порту. Це критично? Комунікація так вже необхідна? Просто програми доведеться закривати вручну... Я "мінімаліст" і не люблю ставити "зайві" драйвери в систему ;)
Чи таки краще Pro? Там порт RS232...

Мих
16.02.2008, 23:41
2. У нас на всіх точках присутності модеми та інше сидять на гарантованому живленні (після упсів).
яких, он-лайнових?

Додано через 51 секунду
в упсі є прохідний конденсатор, який не пропускає постійну складову.
не вірю.

samvexler
16.02.2008, 23:50
Nemo

Всі вже мають порт USB. Мій UPS не виняток. Драйвера ставляться пару сек. Віндовс не нагружать і не засоряють =)

Так що інших не має.

lotr_an
17.02.2008, 00:03
Драйвера ставляться пару сек.

і весь прикол того ПЗ, що потім можна взнати коли світло вимикали і на екрані компа починає писати зворотній відлік часу до виснаження батареї. в одному віндовсі заінсталював, після "перебудови" вже й не ставив.

Boris_Kiev
17.02.2008, 00:03
яких, он-лайнових?
В нас настільки невпорядкований "звіринець" упсів, що всіх і не пам"ятаємо.
В основному це на вузлах в інших містах. Іноді беремо за горло клієнтів. щоби купили нам - заради їхнього спокою :)

не вірю. Скільки упсів- стільки й схем. Бачив і конденсаторний вихід, і трансформаторний.

Ось де треба ретельно й прискіпливо підбирати упс - це для аудіодівайсів. Там не тільки форма, а й частота перетворення може дати несподівані наслідки.

Кася
17.02.2008, 00:12
юзаю АРС CS 500.Живе півтора року.Враховуючи що в мене напруга ой як скаче( сусід любить варити метал) досить непогано..збираюся міняти батарею.Така на 12 мА коштує 19 баксів.

Boris_Kiev
17.02.2008, 00:18
збираюся міняти батарею.Така на 12 мА коштує 19 баксів.
Типу CSB. Беріть FIAMM або PANASONIC. Бо китай-тайвань живуть не так довго.

P.S. Якось від CSB 12 V 17 ah я двічі заводив тачку. Акумулятор після цього чудово себе почував. :)

Ука
17.02.2008, 00:49
офф...

Миху, Борисе, ото почитала вас, і згадала, що електрика була найнеулюбленішою складовою фізики в ліцеї...

Ех, не піду більше в цю гілку, а то самооцінка буде нижче плінтуса...

Boris_Kiev
17.02.2008, 00:54
Уко, юзайте на здоров"я і не обтяжуйте себе питаннями "а як і чому воно працює". :)
Пригадайте, як працює трансформатор ?
Отак: ДРРРРРРРРРРРРРРРРРР!

Nemo
17.02.2008, 02:08
Типу CSB. Беріть FIAMM або PANASONIC. Бо китай-тайвань живуть не так довго.

P.S. Якось від CSB 12 V 17 ah я двічі заводив тачку. Акумулятор після цього чудово себе почував. :)

А ось ці живуть набагато довше всяких там панасів:
http://cooler-online.com/aux061103.html
:)

Toyvo
17.02.2008, 10:47
Нарешті спитала у брата - MUSTEK PowerMust 800, працює майже рік.

Мих
17.02.2008, 14:05
народ, акумулятори для упсів є 12 ампер-годин, або 7 ампер-годин, від того і залежить як довго тримає упс, а ще є параметр такий - кількість циклів-заряд-розряд... от і вся математика...

Leopolis
20.02.2008, 00:34
а ще є параметр такий - кількість циклів-заряд-розряд... от і вся математика...Тоді зустрічне запитання (до теми): якщо безперебійник взагалі невимикати з живлення, а лише пристрої які він підтримує, чи це подовжить його характеристики "циклів-заряд-розряд"? Наприклад, на роботі практично нічого не вимикають, якщо пропадає напруга - безперебійники тримають надійно, а от в домашніх умовах, постійно "дьоргаючи" його...

Городецький
20.02.2008, 10:32
народ, акумулятори для упсів є 12 ампер-годин, або 7 ампер-годин, від того і залежить як довго тримає упс
А є і 20Ah ... А час, який упс триматиме навантаження, ще залежить від самого навантаження. ДВД-плеєр на упсі 800ВА працюватиме добу ...

Тоді зустрічне запитання (до теми): якщо безперебійник взагалі невимикати з живлення, а лише пристрої які він підтримує, чи це подовжить його характеристики "циклів-заряд-розряд"? Наприклад, на роботі практично нічого не вимикають, якщо пропадає напруга - безперебійники тримають надійно, а от в домашніх умовах, постійно "дьоргаючи" його...
Зазвичай, більшість упсів, ціну яких можна розрахувати як потужність/2=ціна(грн.), самі дбають про акумулятор гарно, як би ви його не смикали. Тобто упс на 1000ВА за >= 500грн, і без вас вумний. Дешевші - дурніші.
Кількість циклів заряд-розряд залежить також від типу ЕХР акумулятора (кислотний, лужний, літієвий ....), його умов роботи (періодичність, температура, характер навантаження), запасу потужності ... краще цим не заморочуватися.

Загальна порада: не купуйте дешеве, не купуйте невідомомго виробника, не купуйте під потужність впритул. Купуйте дорожче - зекономите, купуйте відоме - його ремонтують, купуйте із запасом у 1.5-2, і буде вам всьо гарно.

Nemo
21.02.2008, 17:13
Стосовно потужності UPS...

Виявляється, якщо БП компутера з APFC - треба брати UPS з подвійним запасом потужності:
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=49:7243
========================================
Питання:
Чи буде працювати офф-лайновий UPS в парі з хорошим стабілізатором?
Резон?
1. Дешевше.
2. AVR в окремого стабілізатора значно якісніше ніж в інтерактивних UPS.
3. Не шумить. (інтерактивні тисячники підвивають - з часом нервує :) - особливо вночі).
Приміром така комбінація:
UPS Mustek PowerMust 1000
в парі з
Стабілізатор APC regulator/ conditioner 1200VA
або Стабілізатор Mustek PowerMate 1000