КПК

Показати повну версію : Wikipedia?!

Waldemar
13.02.2008, 00:06
як вам Вікіпедія, друзі? http://uk.wikipedia.org/ дуже гарний приклад Вільного Суспільства! :)
Дивно лиш чому в українському сегменті так мало статей?! У наших сусідів у десятки разів більше, і не кажіть що від кількості населення це залежить!!! Так, нехай російською мовою біля 250 тисяч статей, та польською їх понад 450 тисяч уже!!! Чому українською ми ледве до 100 тисяч доповзаємо?! Ще цікаво, у польському сегменті зареєстровано понад 170 000 користувачів, у нас же лиш близько 10 000! :(
цікаві ваші думки з цього приводу! ;)
Нехай кожен пише у розділі, де він знається, та хоча б статтю у тиждень, чи в місяць... Інколи важливо хоча б початок статті покласти, далі достатньо охочих, дописувати!!! :)

New Shrek
13.02.2008, 06:44
дуже гарний приклад Вільного Суспільства!
це приклад хуторянства і національної ментальності "і сам не гам ,і другому не дам" добре що хоч "вагон груш ,не понадкусювали"

New Shrek
13.02.2008, 06:50
цікаві ваші думки з цього приводу!levandivka побачить дубляж,забанить,йому вже не сподобалось ,що Ви посягнули на його священу корову

mavka
13.02.2008, 06:57
Дивно лиш чому в українському сегменті так мало статей?! У наших сусідів у десятки разів більше, і не кажіть що від кількості населення це залежить!!!

Вікіпедією користуюся часто, але не як головним джерелом. Завжди перевіряю. а ось чому мало українською, самій цікаво.. можливо тому, що дорогий час он-лайн, щоб його тратити "безваздмездна, значит дарам...." :) у нас волонтерів мало в усіх сегментах життя, на мою думку.

Waldemar
13.02.2008, 12:39
тим не менш час від часу з'являються, ось зара розділ комп'ютерних наук певно буде добре наповнятись! :)

Mythabor
13.02.2008, 12:54
тим не менш час від часу з'являються, ось зара розділ комп'ютерних наук певно буде добре наповнятись!
і доповнювати його певно будете ви..??? Раз с такою впевніністью говорите.

Waldemar
13.02.2008, 14:57
авжеж! у цьому проекті "Комп'ютерні науки" уже аж цілих 10 ентузіастів з'явилось! :) І головне що про переклад з інших мов не йдеться, а створюються унікальні статті! Комп'ютерні науки (http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Проект:Комп'ютерні науки) Приєднуймось! :naci:

nirvanka
13.02.2008, 18:05
Ще цікаво, у польському сегменті зареєстровано понад 170 000 користувачів, у нас же лиш близько 10 000!
А Ви порівняйте скільки в них людей мають вдома комп'ютер, а скільки в нас. Для прикладу, на польському сайті однокласників мій чоловік-поляк знайшов більшість своїх однокласників, я на відповідному нашому сайті - тільки 2.. Полячка, яка на фабриці пакує коробки, має вдома комп'ютер з виходом в інтернет, а моя однокласниця бухгалтер нізащо не віддасть гроші на річ, яка не є необхідністю для неї..

samvexler
13.02.2008, 21:45
ПРАВИЛЬНО. Мало компів і головне ІНТЕРНЕТУ дешевого немає. А коли буде навпаки - тоді народ почне писати. :)

Waldemar
Спасибі за лінк і інфо.

Waldemar
13.02.2008, 22:36
що правда то правда! гірка правда якщо точніше... :( Надіюсь колись цей показник зміниться на краще! Таки з інетом доступ відкривається куди завгодно! :) Можливо і добрі люди про Вікіпедію не забудуть! :)

пупер
17.02.2008, 15:58
всі ми забуваємо те, що вікіпедія -- це все-таки заробляння грошей....
так само, як і улюблений багатьма сайт "аднакласнікі".....

Tedy
25.02.2008, 03:26
Я би сказав що в українській вікіпедії не можеш чогось справді знайти... Більше на російській або на англійській або на французькій.

пупер
25.02.2008, 03:46
Я би сказав що в українській вікіпедії не можеш чогось справді знайти... Більше на російській або на англійській або на французькій.
вікіпедію роблять люди......
перекладіть та напишіть в українській... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Ірена
25.02.2008, 07:37
може хто порадить:
маю внести чоловікові дані в wiki (він письменник), але там вже є людин аз тим самим іменем і мою інфу постійно скидає...
можна якось "обійти" програму?

пупер
25.02.2008, 08:10
якщо я правильно розумію принципи: ні, не можна...

Ірена
25.02.2008, 08:40
а що тоді робити? ну існують же люди з однаковими іменами-прізвищами...

Leopolis
25.02.2008, 10:32
маю внести чоловікові дані в wiki (він письменник), але там вже є людин аз тим самим іменем і мою інфу постійно скидає...
...а що тоді робити? ну існують же люди з однаковими іменами-прізвищами...Використайте Псевдонім, або цось інше цікаве, лаконічне, що повязане з Вашим чоловіком тощо. У подальшому інфо вже опишете про кого і про що йдеться мова... Багато хто так робить, це не є новиною.

kYula
25.02.2008, 19:56
Професура панікує: кажуть, що у вікіпедії дуже часто зустрічається недостовірна інформація...
Але з іншого боку, така ж інформація може бути і в підручниках, правда?

пупер
25.02.2008, 20:42
Але з іншого боку, така ж інформація може бути і в підручниках, правда?
не "може", а "є".....
недостовірної інформації -- предостатньо......

Городецький
26.02.2008, 12:51
Професура панікує: кажуть, що у вікіпедії дуже часто зустрічається недостовірна інформація...
Я панікую! Наша професура серйозно сприймає Вікіпедію!!!! Та що там, я у розпачі за нашу науку!

Waldemar
05.03.2008, 09:22
може хто порадить:

шановна Ірено,

спробуй стврити статтю по типу: Прізвище_Ім'я_(письменник)
або: Прізвище_Ім'я_По-батькові
або: Прізвище_Ім'я_По-батькові_(письменник)

А щодо того, що профессура усерйоз сприймає вікіпедію, ну не знаю як в якій галузі це допустимо?! Можу лишень сказати що по Комп'ютерним наукам досить корисно іноді який алгоритм глянути, ніякої достовірності не зустрічав! Аналогічно по географії, і т.д. Основні суперечки щодо історії ведуться, та хіба із печатними виданнями не те ж саме?! :)
А так завжди є сторінка обговорення, хай профессор зустрівши неточну інформацію, вмотивує неточність у обговоренні, або ж виправить її! 5-10 дорогоцінних хвилин свого життя витратить, та теж внесок у поширення знань, для чого вони нам і потрібні! :)

Слава Україні! і Вікіпедії Українській! :naci:

Waldemar
29.03.2008, 14:11
Yra brattia! Na http://uk.wikipedia.org/ yzhe ponad 100 000 statei! :)