Показати повну версію : на мові Паскаль потрібні Лабораторні!
Володимир
09.02.2008, 19:16
Народ не будьте байдужі,_П_О_М_О_Ж_І_Т_Ь!!! прошу особливу увагу звернути студентів Політеху і Лісотеху які мають
спеціальність зв`язаною з програмуванням! мені дуже потріні Лабораторні чи хоть якусь інформацію на теми : 1)"Способи
обходу дерева" , 2)"Побудова дерева Хафмана" , 3)"Знаходження найкоротшого шляху до однієї вершини в орграфі (алгоритм
Дейкстри)" ,4) "Алгоритм "поділяй та володій"" , 5)" Побудова остового дерева мінімальної вартості для поміченого графа за
алгоритмом Пріма" , 6)" Обчислення ймовірності перемоги в спортивних турнірах із використанням алгоритмів динамічного
програмування."
Н_А_П_Е_Р_Е_Д_____Д_У_Ж_Е_____В_Д_Я_Ч_Н_И_Й_____!! !
Мене ще можна знайти тут : ICQ - 367-868-289; пошта : Wolf-V@bigmir.net
ндя, а речі то здебільшого елементарні. Якщо вже таке сам не годен, то який же буде спеціаліст зі
спеціальності зв`язаної з програмуванням
Ось Вам алгоритм Дейкстри для прикладу: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BC_% D0%94%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8
Решту, думаю, знайти теж не проблема. Більшість є ще навіть у радянських підручниках. В бібліотеку факультетську пробували заходити?
Я теж згідний з Ук'ою хочете купуйте, не хочете вчіться. На роботі ви максимум тестером будете, хіба якщо не по блату. Але в будь-якому випадку не той рівень. Ви вчетесь не для когось, а для себе. Якщо не зрозуміло, питйте викладача, або знайдіть методичку ЛНУ, там досить непогано викладено дані алгоритми(дискретна математика).
методичку ЛНУ, там досить непогано викладено дані алгоритми(дискретна математика)
рідною приматівською душею повіяло ;)
samvexler
13.02.2008, 21:04
Який же я радий, що вже в мене не має Паскаль. Вчусь на економічному факультеті, 3 курс. Мав той Паскаль на 1 курсі. Дельфі далеко не втік. Do, Begin, Until..... Старовинна мова. :)
C++, C# - саме ці мови рулять, а Дельфі і Паскаль- на моє скромне ІМХО старе і занадто гєморне.
Який же я радий, що вже в мене не має Паскаль. Вчусь на економічному факультеті, 3 курс. Мав той Паскаль на 1 курсі. Дельфі далеко не втік. Do, Begin, Until..... Старовинна мова.
Ну ти розмірковуєш як справжній економіст, зауваж що людина буде (може) в майбутньому програмістом, а значить і вчити він повинен від "низу".
від "низу".
від низу - це хоча б асемблер. От лиш його, здається, зараз вже й програмерів не вчать. А шкода...
від низу - це хоча б асемблер. От лиш його, здається, зараз вже й програмерів не вчать. А шкода...
Йдеться навіть не про те, щоб писати код на асемблері, а просто про оптимізацію коду. А без розуміння "нижнього" рівня, рівня асемблера - то дуже важко.
samvexler
13.02.2008, 22:14
Мого брата вчили в НУЛПі. Напрям: компютерна інженерія.
:)
від низу - це хоча б асемблер. От лиш його, здається, зараз вже й програмерів не вчать.
Таки ще вчать, ну принаймі в Політесі. Предмет називається "Системне програмування".
о! Ви мене зрозуміли!
ще й як... в обчислювальному центрі працював.... за совітів... ну й зараз... не зовсім чуже.
От лиш його, здається, зараз вже й програмерів не вчать.
Таки ще вчать, ну принаймі в Політесі.
Ука правА. Принаймні в ЛНУ асемблер занепадає. На кафедрі програмування як окремої дисципліни нема, є тілько пару лекцій в курсі сиспрогамування, але й то Черняхівський його радше як історію читає. На кафедрі прикл.математики трохи більше того є (і мене це дивує :)).
Черняхівський його радше як історію читає
не трож Черняхівського! що-що, а асемблер він ще дуже не зле читає. принаймні по своїй групі. От хто в нього Дельфі слухав... :( Але нам його ще читали на першому курсі в "основах інформатики"
не трож Черняхівського! що-що, а асемблер він ще дуже не зле читає. принаймні по своїй групі. От хто в нього Дельфі слухав... Але нам його ще читали на першому курсі в "основах інформатики"
Часи міняються :) Коли я вчився то "ентузазізму" в його очах вже не було - він прекрасно бачив що студентам зараз того не треба (хоча тут вони не праві) тому особливо і не старався, і, як наслідок, почав і сам призабувати.
А дельфи в нас не було http://casa-latina.ru/s/s/icon_76.gif, і взагалі багато чого змінилося після Костів.
Boris_Kiev
14.02.2008, 15:35
Я знав ТАКИХ асемблеристів... (1991).
Один, щоправда, мало не вилетів з 5 курсу за те, що не міг скласти іспит з ...бухгалтерії ! :)
Але на тому, що той "двійочник" написав (та ще нестандартно, на трьох рівнях), захистив від крадіїв, ми (група з 3-х фахівців) жили 2 роки.
Йдеться навіть не про те, щоб писати код на асемблері, а просто про оптимізацію коду. А без розуміння "нижнього" рівня, рівня асемблера - то дуже важко.
Ну з певним згідний, а з певним ні. Зараз у світі софта стоїть делема. Одна річ швидкість, інша стабільність та відлагодження(а саме додаткова інформація). Крім того можна і на ассемблері написати програму, яка буде повільніше працювати, ніж та яка на С, С++, чи то на делфі, паскалі, все від компілятора та типу процесора залежить (тобто аби писати код треба дуже чітко і глибоко розуміти тонкощі архітектури). Можна заглиблюватись і далі але то вже вища матерія піде тож не буду.
От лиш його, здається, зараз вже й програмерів не вчать. А шкода...
Чому ж я вчив, мій сусід теж вчив(зараз 4 курс) в ЛНУ ім. Івана Франка.
То я не зі зла Ук'о ;) , лиш свою думку висловлюю.
Я на системне програмування Черняхівському здавав компілятор асемблера, так гордо назвав Demon ASM aka DASM. То як він казав, йому із 4 рази asm тіко здавали, за весь час, що він веде цю дисципліну.
В мене баба Костів asm читала, нажаль померла. Тепер не знаю хто зайняв ту посаду.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008