Показати повну версію : Як пояснити дітям, звідки вони взялись?!
Навіть не знаю, чи правильно я запостила цю тему...Бо її можна віднести і до Діти-квіти іф до сміху і гумору.
Сиджу я хвора з температурою, зла, бо вчора вкрали мобільний.....і тут менфі одногрупниця присилає таку ссилочку...З радянськими книжками "про ето"....Чесно кажучи, читаючи книжечку і коменти я мало не плакала від сміху...
В мене таких книжечок ніколи не було....а Ви таке читали???? чи просто інтернет-розвод??
http://trinixy.ru/2007/12/07/otkuda_berutsja_deti_vzroslye_kommentirujut_detsku ju_knizhku_70_kartinok.html
І в мене була дуже схожа книжечка!!!
Не знаю, як би я її прийняла в дитячому віці ...але зараз ....я мало не вмерла зі сміху...то ж капець ..
Сучасні діточки таакі картиночки намалювали б....доросліб про себе багато нового дізнались би:)))))))
dimalozz
12.02.2008, 16:09
Зараз в спеціальни магазинах продають такзвані "німецькі документальні фільми про кохання" - там все показано :)
А якщо чесно... звісно погано , якщо дитина дізнається про це звідкись з вулиці, а не від батьків, які чекають коли дитині виповниться 18 років і потім кличуть на "серйозну розмову" :)
Зараз така книжка потрібна. Звичайно не така розбещена як у німців, не така тупа як в СРСР, але щоб адаптована під дитяче сприйняття (9-10 років). Якщо б хтось написав хороший текст - я можу взятися за ілюстрування ;). Зараз на Україні видавнича справа в занепаді, тож будь-який хороший продукт (тим більше дитячий) видавництва ковтають зльоту. viltis, ти, здається, журналіст? Так? Може напишеш українським діточкам класний, зрозумілий і неперемудрений текст про те, звідки вони беруться? Класні (сучасні але цензурні) ілюстрації будуть ;)
Діма, на жаль, я не журналіст ...Колись хотіла поступати на журналістику, але потім передумала. В мене трішки інші спеціальності. Колись , ще в школі просто відвідувала "Школу журналістики", що на Погулянці.
Написати текст можна (навіть спільними зусиллями форуму), а от видати його ...це вже важче ...
dimalozz
12.02.2008, 18:54
Написати текст можна (навіть спільними зусиллями форуму), а от видати його ...це вже важче ...
Потрібно знайти видавця і показати пробні сторінки. Думаю відмовитись буде важко :).
Я колись мав справу з ілюструванням дитячої книги. Там справді складно - різні санстанції і тп
Свічадо має книгу Звідки беруться діти? Як розмовляти з дітьми про передавання життя
Кароль Мейснер (http://www.svichado.com/index.php?action=book_detail&bid=694&hid=15)
Рано чи пізно приходить час, коли діти запитують своїх батьків, звідки вони взялися. Досить часто такі запитання роблять замішання серед дорослих. Як правильно відповісти дитині, щоб не травмувати її, щоб у майбутньому це не призвело до негативних наслідків?
Властиво, допомогти батькам у такій делікатній справі і є завданням цієї книжечки. Автор, досвідчений душпастир, психолог і психіятр, дає фахові поради, як задовільнити цікавість дитини, аби не зранити її, аби й надалі вона розвивалася гармонійно.
dimalozz
12.02.2008, 20:35
роблять замішання серед дорослих
Цікаво, а є таке слово "замішання"?
А взагалі - цікаво подивитись-почитати.
Завтра піду робити дослідження наявності в книгарнях книжки "Звідки беруться діти?".
І не пошкодую 10грн. Недивлячись на таке оформлення.. http://img408.imageshack.us/img408/5037/imageuu2.th.jpg (http://img408.imageshack.us/my.php?image=imageuu2.jpg)
От тільки... це ж не для дітей книжка, а для батьків... для батьків у нас є багато посібників по вихованню, а от наочного матеріалу для дітей - здається немає... ну не на собі ж показувати :shy:.
Щось мені підказує, що у сім’ї двох дизайнерів дитина теж буде мати схильність до візуального сприйняття інформації, та й будь-кому легше один раз самому побачити (і прочитати), ніж слухати мугикання батьків про "річечку в маминому животику" і т.п.
- тату, коли я народився?
-зимою, синку...
-а звідки я взявся?.... бузьки не літають і капуста не росте.....
Недивлячись на таке оформлення
а ви там і скажіть все що думаєте про оформленя...
dimalozz
13.02.2008, 12:11
а ви там і скажіть все що думаєте про оформленя...
А навіщо? Що це змінить. Ринкові умови самі змусять наших видавців з часом змінити підхід. Конкуренція (якої зараз немає) повинна б змусити не робити мовних помилок (типу
А хтось має реальний досвід пояснення "звідки беруться"?
Мені, наприклад, батьки нічого не пояснювали, бо подивились мій альбом для малювання і зрозуміли, що я вже вкурсі справ :rolleyes:
Олена_ua
13.02.2008, 12:22
Мої діти чітко знають, що вони з маминого животика і що тато з мамою разом сплять у ліжку і іноді цілуються. Їм цих знать достатньо, а про більше вони і не здогадуються, тому і не питають.
Бог усе мудро продумав.
Колись у дитинстві я не знала, що можна брехати, аж у школі дізналась що таке явище існує. Так і діти, наперед говорити -не зрозуміють, прийде час-сказати усю правду: мама дочці, тато синові. Але не завадить дати почитати розумну книгу наперед її переглянувши.
Я в дитинстві знав досить детальне наукове описання процесу зачаття, вагітності та народження, включаючи інформацію про з'єднання сперматозоїда з яйцеклітиною. Але декілька років у мене був пробіл в інформації щодо механічної суті статевого акту (що куди засовується); я думав, сперматозоїди по повітрю перелітають. Мені було 8 років, коли ми з батьком обговорювали щось про помісі тварин і батько зауважив, що схрестити самця лева з кицькою не вийде, бо не влізе. Я здивувався, нащо треба, щоб вліз. Оце тоді я й дізнався про головні подробиці. Батько дещо здивувався, як це вийшло, що я цього не знаю, адже в мене навіть є підручник анатомії. Ми подивились у цей підручник і виявили цікаву річ: з того, як там про це написано, справді важко зрозуміти механіку.
Але ще кілька років після цього до мене не доходило, що під час статевого акту люди відчувають кайф. Я спочатку думав, що це роблять тільки для заведення дітей, і дивувався, коли мені роз'яснювали роль презервативів.
Взагалі, в СРСР дитяча непоінформованість про секс була жахливою. Пригадуються кілька прикладів помилок моїх однолітків. Найцікавіший приклад такий: мій друг (нам було по 11 чи 12 років) роз'яснював мені, що публічний будинок - це місце, куди ходять ЧОЛОВІК З ДРУЖИНОЮ, щоб займатися там сексом. Я питав, а чому не можна вдома, на що він відповідав, що не в усіх удома належні умови, дехто живе в одній кімнаті з дітьми, от для них і влаштовують такий спосіб усамітнення: публічний будинок.
Руда Кішка
18.02.2008, 14:17
зараз є дуже толкова книжка для дітей. Називається "Відверта розмова про "ЦЕ" ". Переклад з іспанської.
P.S. А ту выдскановану "радянську" книжечку також бачила, ржачка :)))
demetris
18.02.2008, 17:05
Але не завадить дати почитати розумну книгу наперед її переглянувши.
+1
Додано через 1 хвилину
Взагалі, в СРСР дитяча непоінформованість про секс була жахливою.
так само хлопці "хворіли" на полюцію, а дівчатка "вмирали" через менструацію...
Leopolis
18.02.2008, 17:13
Нещодавно, в одному з теле-серіалів "Щаслива сімейка", дівчина пояснювала брату звідкіля беруться діти: мов у жінки у відповідний час створюється яйцеклітина, котра пізніше потрапляє у матку і міцно причіпляється до її стінки з нетерпінням очікуючи сперматозоїдів від чоловіка, які накінець таки після тривалого блукання наввипередки відшукавши її накидаються і проникають всередину... ну а вже пізніше дітей приносить лелека! )))
ну а вже пізніше дітей приносить лелека! )))
Я б сказав до і псля описаного процесу ;)
Одного разу мій старшенький синочок спитався а звідки взявся його молодший братик.Я йому як для дитини пояснила, що пам"ятаєш в мами був великий животик і там твій братик був. Пізніше маму забрали в лікарню і там дядя лікар витянув дитинку. Він так деякий час подумав, а пізніше каже:"Мама а як братик тобі в животик спочатку попав?" А я йому відповідаю:"А це іди і в тата спитайся":)
Взагалі в кожному віці своє пояснення повинно бути.
А це іди і в тата спитайся"
і так завжди )))
Deus igrok
05.03.2008, 08:24
http://anastasia.mybb2.ru/viewtopic.php?t=104
Откуда берутся дети. Картинки детям, комменты - взрослым.
Откуда берутся дети. Картинки детям, комменты - взрослым.
Чому зразу лікарські пологи? А як же ДП? Чому тримають аж 5 днів в ПБ (були якісь ускладнення під час пологів?)? Чому пишуть що дитина їсть 6 раз в день (пропаганда радянського режиму годування по годинах?)? І т.д. :)
Мому малому 2,9. Якось бабуся запитала де він був, коли його не було. Дитя не розгубилось. Сказав, що плавав з братиком (меншому4 місяці) у мами в животику, вони там копались, а потім йому стало тісно, мамі розрізали животика і витягнули Петрика.Добре, що не питає поки що чого Дмитрика аж через два з половиною роки витягнули.
Маруся-мама
11.03.2008, 16:48
Мої дітиска мене он в суботу питались а звідки беруться діти, і самі собі відповіли:
Коли чоловік і жінка любляться багато то в них є діти, і діти ростуть в мами в животику. І чим довше ти одружений тим більше в тебе дітей. ВО!
А син питає, мамо, а як дитинка потрапляє мамі в животик. А я кажу, що в тата є одні клітини а в мами інші і коли вони з*єднуються то множаться і росте дитинка в животику. :D
Навіть не знаю, чи правильно я запостила цю тему...Бо її можна віднести і до Діти-квіти іф до сміху і гумору.
Сиджу я хвора з температурою, зла, бо вчора вкрали мобільний.....і тут менфі одногрупниця присилає таку ссилочку...З радянськими книжками "про ето"....Чесно кажучи, читаючи книжечку і коменти я мало не плакала від сміху...
В мене таких книжечок ніколи не було....а Ви таке читали???? чи просто інтернет-розвод??
http://trinixy.ru/2007/12/07/otkuda_berutsja_deti_vzroslye_kommentirujut_detsku ju_knizhku_70_kartinok.html
Коли моєму синові було десь років 5, я вирішила, що потрібно щось пояснити, доки інші не пояснили. Принесла з роботи (я працюю в бібліотеці) дитячу книжечку на цю тему, вдома ми з чоловіком переглянули ці малюночки, я поклала її десь подальше, щоб малий не знайшов, а на другий день віднесла назад на роботу. Пізніше знайшла іншу, де популярно описувалось про роботу різних органів людини і прочитала йому. До речі, малого більше зацікавив язик( його функції), ніж звідки беруться діти:ninja: .
В мене особисто було шось зі три таких книжечки. Одні було призначено для дорослих, інші для підлітків. Я прочитав, природньо, всі. Було "познаватєльно, но мало актуально". Особливо прикольно було читати в передмові про "отношения полов в советском обществе" і "постоянную заботу коммунистической партии и советского правительства о воспитании здорового потомства строителей коммунизма". Йшлося, ймовірно, про брак презервативів і їх якість.
До речі, найкращою з тих книжок, була книга чи то чеських, чи то польських авторів.:p, та й про комунізм у відносинах "полов" там не згадувалося.
dimalozz
14.04.2008, 12:36
"Мама а як братик тобі в животик спочатку попав?" А я йому відповідаю:"А це іди і в тата спитайся"
Напевно мама тоді спала або була у іншій формі втрати свідомости )))
Соцдослідження: 25% українських школярів мають секс після наркотиків
http://ua.korrespondent.net/tech/433776
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008