КПК

Показати повну версію : Знову про піратство :)

lotr_an
05.02.2008, 16:10
ІМХО, не доросли ми ще до ліцензійного ПЗ і до відповідальності за використання піратського ми теж не доросли.

bug
05.02.2008, 17:49
да я в принціпі так не думаю. якшо в фінансовому плані ти не можеш заплатити за якісь софт - завжди можна знайти опенсорс або безкоштовний аналог. Та і по великому рахунку - заплатити до 100$ за ліцензійну вінду в стані кожен власник ПК. А офісний пакет і мультимедію вже можна вже і беззззззплатно юзати :)

bug
06.02.2008, 10:57
1:0 на користь кастомерів :)
Верізон молодець :)
http://gizmodo.com/353097/verizon-says-f+u-to-hollywood-piracy-snitching

крім того хароший заголовок :)

MARTINI
06.02.2008, 11:29
Коли створюєте гілку, робіть це так, щоб було зрозуміло про що вона. Я нічого не зрозумів, тому клікати на лінк бажання нема

bug
06.02.2008, 12:24
лінк і є для того шоб не копіювати контент сюди на форум.

MARTINI
06.02.2008, 13:21
Клавіші на клавіатурі є для того, щоб написати про що гілка і лінк

bug
06.02.2008, 13:27
про піратство :)

Boris_Kiev
06.02.2008, 14:48
Знаю я конкретного киянина С. Він працював програмером у фірмі Візіком. Двоє дітей.
Знаю я конкретного киянина Ю. Він має безпосереднє відношення до виробництва CD. Двоє дітей.
Ось коли пірати намагаються урвати шматок у їхніх дітей - мені це не подобається.
А команда Майкрософт ТА-А-АК далеко !
Чи є вони взагалі ? Чи їхні дітки живуть у достатку ?

Вибачте за таку політичну короткозорість, але власне це і є моє ставлення до пиратства.

bug
06.02.2008, 15:43
Бачите як все відносно в світі..... А у мене хароший товарищ працює в мєлко-мягкіх в штатах ..... другий товариш у Львові, небідна людина - не купує віндовз принципіально...

nirvanka
06.02.2008, 16:09
Наскільки я зрозуміла Вас, bug, Ви ЗА ліцензійне ПЗ.. А можна до Вас особисте питання?.. У Вас все ПЗ ліцензійне? А музика? Невже кожну пісеньку купували? І фільми тільки ліцензійні дивитесь?

bug
06.02.2008, 17:01
я не за і я не проти. у всьому є своя межа. була б людина, а стаття знайдеться - не мої слова але шо факт то правда. Особисто я стараюсь не використовувати неліцензійне ПЗ. Не завжди можливо, але принаймні вдома у мене все GPL. Щодо мультимедії то зовсім інше питання. Маю понад 100Г музики і то все або стягнуто p2p або ріпнуто з дисків. Біля 90% дисків - піратські. При всій моїй меломанській сущності я не маю можливість витрачати шалену купу грошей на ліцензійні диски. По-перше це неоправдано дорого, по-друге таку музику у нас просто-напросто не продають.
тому не треба притикати. я не прихильник ні Майкрософта, ні платного і ліцензійного ПЗ. у мене є свої взгляди на положення речей і я їх притримуюсь вот і все.

nirvanka
06.02.2008, 17:23
тому не треба притикати.
Ні в якому разі я Вам не дорікаю, нічого такого. Може Вам так здалось, бо я грубо написала.. Прошу вибачення.
Насправді то в мене болюча тема. Неліцензійне ПЗ - головна тема сварок з чоловіком, бо він за все ліцензійне, а я дотримуюсь такої ж позиції, як і Ви. В чоловіка неліцензійний хіба що фотошоп, бо він дорогущий.. Ну і музика в більшості теж.. Хоча він купує диски улюблених виконавців і я через це злюся, бо і так грошей бракує, а він ще платить за те, що можна скачати задарма.. :(

Leopolis
06.02.2008, 17:25
...тому не треба притикати. я не прихильник ні Майкрософта, ні платного і ліцензійного ПЗ. у мене є свої взгляди на положення речей і я їх притримуюсь вот і все.Тоді поясніть мету створення Вами цієї теми? Піратство ПЗ - зрозуміла тема сьогодення, а от що безпосередньо Ви мали наувазі, зауваження, пропозиції тощо, чи це лише нагадування?..

bug
06.02.2008, 17:34
вот я про то і кажу - платити 30$ за кожен диск то не оправдано дорого і не відповідає споживчому ринку в Україні. За 30 грн. диск - запросто, купив, грабнув в loseless форматі, диск в машину - файло в комп і всі довольні.
ну а на рахунок чоловіка Вашого - кожен має право вчиняти як забажає. Якшо когось цікавить моя думка - я вважаю шо _дуже дивним_ виглядає поєднання використання неліцензійного фотожопу з принципіальною позицією щодо музики etc...
Фотошоп чому дорогий - з його допомогою люди (дизайнери всякі) мають заробляють на життя і пристойні гроші при тому ... моя думка.

p.s. ну невже gimp не може замінити фотожопу (хоча б частково)

Додано через 2 хвилини
Тоді поясніть мету створення Вами цієї теми?
Звернути увагу спільноти на те що навіть в США ситуація з контролем обігу нелегального контенту не така однобока як здається.

nirvanka
06.02.2008, 17:52
Якшо когось цікавить моя думка - я вважаю шо _дуже дивним_ виглядає поєднання використання неліцензійного фотожопу з принципіальною позицією щодо музики etc...
А що тут дивного? Що фотошоп, що музика були створені кимось, кому ми і оплачуємо працю. Як і фільми, ігри..

p.s. ну невже gimp не може замінити фотожопу (хоча б частково)
Якби міг, то б чоловік замінив..

lotr_an
06.02.2008, 18:33
важка тема. я (пишу про себе, але то можна спроектувати) настільки привик до халяви, що просто фізично не можу заставити себе не робити певних речей. взяти б скачану програму - сидиш думаєш, а може автор сидить голодний? а може в нього діти? а потім думю, а я, що маю також голодним сидіти? чи може не користуватися цим? що включати принципи на повну котушку? і взагалі остання думка (яка схиляє до використання тої чи іншої програми) всі безплатно юзають я що дурний чи дуже багатий?

Leopolis
29.02.2008, 15:25
Новый ход Microsoft в борьбе с пиратами :cowboy:

Microsoft объявила о начале нового "крестового похода" против пиратов. Подобное лечится подобным - такой метод издавна используется в гомеопатии. Вот и Microsoft решила применить данную методику в борьбе с пиратами. Речь идет о борьбе с пиратскими креками к Windows Vista. С марта месяца Microsoft начнет распространять через систему автоматических обновлений специальную программу-патч (анти-крэк). Данный патч будет определять нелицензионные копии Windows Vista. Microsoft обещает, что владельцы нелицензионных копий не смогут установить первый пакет обновлений, когда он станет доступен. Механизм действия патча (анти-крэка) следующий: патч будет устанавливаться автоматически, независимо от желания или нежелания пользователей. Патч будет определять два вида крэков, которые чаще всего используются для активации пиратских копий операционной системы. Это крэк Grace Timer, увеличивающий время, которое дается пользователю на активацию, до 2099 года. Второй крэк, который будет вычислен – OEM BIOS, он изменяет системные файлы и BIOS таким образом, что система "предполагает", что ее активировали еще на фабрике, где собирали компьютер. После обнаружения данных пиратских крэков в системе, патч от Microsoft будет блокировать данные пиратские крэки, тем самым снова возвращая систему в триальный статус. В дальнейшем повторная установка этих пиратских крэков в систему, не будет иметь никакого смысла. Крэки будут автоматически обнаруживаться и блокироваться. В дополнению к этому, для сознательных пользователей уже готова в недрах Microsoft специальная программа, загрузив которую, можно аккуратно и безопасно удалить из системы обнаруженные пиратские крэки.

Boris_Kiev
29.02.2008, 15:55
він купує диски улюблених виконавців (...) те, що можна скачати задарма..
Нірванко ! Очевидно Ваш чоловік купує AudioCD, а Ви пропонуєте йому скачати MP3, НЄ ?
Можливо, його в першу чергу не задовольняє якість звучання MP3. Але це - окрема тема.

пупер
29.02.2008, 16:00
Новый ход Microsoft в борьбе с пиратами
переустановка віндовса вже нічого не дає?.. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

sselev
29.02.2008, 16:26
Відносно музики чи ігор - майже вся сума від проданого диску йде посередникам, автору ж перепадають лише 10-25%.

А що тут дивного? Що фотошоп, що музика були створені кимось, кому ми і оплачуємо працю. Як і фільми, ігри..

syavych
29.02.2008, 18:39
переустановка віндовса вже нічого не дає?..
Помагає від'єднання від інтернету :)
А взагалі мікрософт такий наївний. Вони просто дадуть нової роботи для кульхацкерів на пару тижнів, а вони будуть тільки раді (це ж так класно придумувати щось нове ;)). Якщо цей механізм буде у вигляді оновлення, то найпростішим методом буде елементарне відключення оновлення (хоча б звичайним файрволом), а самі важливі оновлення (крім непотрібного звичайно) як окремі інсталяційні пакети можна буде стягнути з сайтів СНД-нету. Але то радикальний метод, думаю наші хлопаки придумають щось простіше :)

пупер
29.02.2008, 19:01
погоджуюся....
смішні речі говорить "маздай".... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
я після встановлення "квартирки" вимикаю "завантажувати оновлення"....
і що далі?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

samvexler
29.02.2008, 21:36
Музика в мене скачана з нета / ослика/ торентів.....
Проги, фільми не виключення.

Якби я то все купляв - працював би тільки на ПЗ і то не хватило б :)

Leopolis
29.02.2008, 23:50
переустановка віндовса вже нічого не дає?.Дає змогу юзати, доки не під'єднатись до Інету ))) потім знову кранти ;)

lotr_an
01.03.2008, 00:14
потім знову кранти

ще такого не було на пострадянському просторі :)

nirvanka
01.03.2008, 22:44
Нірванко ! Очевидно Ваш чоловік купує AudioCD, а Ви пропонуєте йому скачати MP3, НЄ ?
Можливо, його в першу чергу не задовольняє якість звучання MP3. Але це - окрема тема.
Та ні, він купує, бо "поважає роботу інших", а файли і так конвертуються в мп3..

парабеллум
17.03.2008, 15:49
Чого радіти !? . Ви читали які там технології захисту на дисках Blue Ray від копіювання запровадженні. ?. Шо треба буде йти в магазин і купляти ліцензійні диски . Тобто піратські відео і софт вже непройдуть :no: .Біда. :(

Мих
17.03.2008, 16:01
Тобто піратські відео і софт вже непройдуть .Біда.

nirvanka
17.03.2008, 16:19
Чого радіти !? . Ви читали які там технології захисту на дисках Blue Ray від копіювання запровадженні. ?. Шо треба буде йти в магазин і купляти ліцензійні диски . Тобто піратські відео і софт вже непройдуть .Біда.
По моєму, вже є спеціальні прошивки для рекордерів, які дозволяють скопіювати інфу з таких дисків.. Якщо я не помиляюсь..

Boris_Kiev
17.03.2008, 17:59
Чого радіти !? . Ви читали які там технології захисту на дисках Blue Ray від копіювання запровадженні. ?. Шо треба буде йти в магазин і купляти ліцензійні диски . Тобто піратські відео і софт вже непройдуть :no: .Біда. :(Ви недостатньо цінуєте наших умільців. :)
Ламануть, скинуть на вінчестер, потім розтиражують на звичайних носіях. І все.

пупер
17.03.2008, 19:53
Ви недостатньо цінуєте наших умільців.
хочу сказати, що серед наших умільців є такі умільці, чий захист зламати неможливо....
хоча й побутує думка, що ЗРОБЛЕНЕ ЛЮДИНОЮ, ЛЮДИНОЮ МОЖЕ БУТИ І ЗЛАМАНЕ.....
але я не чув, щоб захист на дисках від "руссобіт" (наприклад, гра "козаки"), хтось зламав....

Boris_Kiev
17.03.2008, 20:17
хочу сказати, що серед наших умільців є такі умільці, чий захист зламати неможливо....
Традиційне змагання - один вдосконалює снаряди, другий - броню.
Фахівці можуть не зламати те, що робив чайник у тій вузькій галузі, але який є фахівцем в іншій. Бо просто не розуміють хід його думок.
Маю приклади у своїй практиці, але вони не для цієї гілки.

demetris
18.03.2008, 13:11
але я не чув, щоб захист на дисках від "руссобіт" (наприклад, гра "козаки"), хтось зламав
але я бачив піратських козаків...
є інші ланки "витоку інформації" ;)
хоча маштаби певно й зменшаться