КПК

Показати повну версію : Будівництво. Утеплення будинків

Max_N
06.02.2008, 01:17
Вітаю. Допоможіть будь-ласка:( впритул стикнувся з проблемою утеплення будинку, в неті усі лише рекламують свою продукцію, сам не впораюсь. Заздалегідь всім дякую!!!!!

sem41
06.02.2008, 01:22
Пишіть в приват.:) Попробую допомогти

Додано через 2 хвилини
Подивився профіль. Можу допомогти в регіоні Львова:)

Мих
06.02.2008, 01:31
Є такий порошок - добре утеплює хату. Телефон можу дати, але зраня.

Max_N
06.02.2008, 01:40
Дякую ,sem41, нажаль регіо не Львова, але за будь-яку допомогу чи пораду буду вдячний

Додано через 4 хвилини
Якщо Ви дійсно стикались, моя ситуація: товщина існуючої стіни 30см(12-керамічна цегла, 6-повітряний прошарок, 12-силікатна цегла) :( в хаті дуже холодно, прогріти майже не можливо

coolzak
06.02.2008, 04:31
Який підвал.який стрих .які вікна?Які двері?Замало даних

Chortenia
06.02.2008, 10:14
Ми збираємось утеплювати квартиру ззовін , правда у нас 5 поверх. Мабуть, утеплювати будемо пінопластом.
Хтось щось може порадити?

Max_N
06.02.2008, 12:55
Я поки не спеціаліс але вже тиждень збираю інформацію, от і сам прошу допомоги, але якщо вірити тому, що мені встигли розказати для вашої ситуації це прийнятно.

Додано через 7 хвилин
Справа в тому, що у Києві це вже перевірина практика утеплювати стіни житлових буд. 50 мм пінопластом. потім штукатурка, поки пройшло не більше 5-ти років, скарг не було

levandivka
06.02.2008, 21:46
Мабуть, утеплювати будемо пінопластом.
Хтось щось може порадити?
Чув, що зле, шкідливо. Зате дешево.

Ольга
06.02.2008, 21:54
Пишіть в приват. Попробую допомогти
та і нам розкажіть про технології... а то як потепліє прийдеться щось з хатою робити, але не знаємо що...

sem41
06.02.2008, 22:12
Допис від sem41

Пишіть в приват. Попробую допомогти

та і нам розкажіть про технології... а то як потепліє прийдеться щось з хатою робити, але не знаємо що...
Добре виходжу в ефір. Мої хороші знайомі мають фірму,досить велику.Займаються утепленням фасадів. Масштаби звичайно ж промислові.Тобто якщо маєте будинок і хочете зробити утеплення фасаду прошу дуже. А те що "в мене кутик мокріє" вибачте нічим зарадити не можу :( нажаль.

Max_N
06.02.2008, 22:29
Якщо "кутик мокріє" - є декілька варіантів, це так, доречі. А що до єфективного утеплення хтось може допомогти??!

Додано через 18 хвилин
Теоритично пінопласт вважається екологічно чистим, не виділяє шкідливих речовин, а нові технології роблять сучасний пінопласт і не таким горючим. Одне "но"-боїться УФ променів, точніше промого сонячного проміння - на скільки мені відомо, хто знає інше поділіться. В принципі ножна спробувати, але є деякі сумніви може хтось розвіє???

Chortenia
07.02.2008, 09:44

Чим саме?

Max_N
08.02.2008, 12:22
З приводу шкідливості є один аргумент, в принципі матеріал горючий і якщо запалає виділятиме дуже шкідливі для людини речовини (Колись був на лекції з на тему "Критика утеплення багатоповерхових будинків пінопластом") один із лекторів аргументував: ""навіть якщо у людей і буде час на євакуацію під час пожежі то вони все одно не врятуються від отруйного диму"-приблизно так.

Додано через 3 хвилини
Існує і інша думка, недавно розмовляв з цього приводу з достатньо кваліфікованим спеціалістом, каже що на сьогодні краще пінопласту нема, "дешево і сердито". А горить начеб-то все. Чесно кажучи не знаю, можливо що в моєму випадку це оптимальний варіант, іншого поки нема. :(

coolzak
08.02.2008, 12:54
при обмеженому бюджеті добре би утеплити найбільш критичні місця-тут(Канада) є фірми які тепловізором продивляються хату і кажуть де саме найбільші втрати-підлога.стеля чи стіни або вікна

New Shrek
08.02.2008, 14:42
товщина існуючої стіни 30см(12-керамічна цегла, 6-повітряний прошарок, 12-силікатна цегла) в хаті дуже холодно засипати пустоту окатишами або вугільним шлаком

Max_N
08.02.2008, 14:53
Нажаль варіант із засипкою пустот не підійде, по-перше всього 6 см на стіну в 2 з половиною поверхи, до тогож через кожні 5 рядів кладки в пустоті перев"язка електродами. Може є ще якісь варіанти?

вільний_слухач
08.02.2008, 14:58
Додано через 3 хвилини
Існує і інша думка, недавно розмовляв з цього приводу з достатньо кваліфікованим спеціалістом, каже що на сьогодні краще пінопласту нема, "дешево і сердито". А горить начеб-то все. Чесно кажучи не знаю, можливо що в моєму випадку це оптимальний варіант, іншого поки нема. :(

думаю що є.... в Європі вже давно почали відмовлятись від традиційного пінопласту...здебільшого використовують (для існуючих будівель) утеплення МІНЕРАЛЬНОЮ ватою....переваги перед пінопластом - стіни "дихають", справді не горить, відносно природний матеріал, не заводяться щурі.... недоліки - більша ціна, при однаковій товщині вата програє в теплопровідності (але для нашої кліматичної зони цілком достатньо).... а от при новому будівництві, то краще одразу використовувати матеріали, які краще тримають тепло (і не тільки - створюють нормальний мікроклімат) - це різні там газобетонні блоки , термокерамічні блоки і т.д.

New Shrek
08.02.2008, 15:27
варіант із засипкою пустот не підійде то ніякий зовнішній пінопласт не поможе,тепловтрата всеодно відбувається в повітряному прошарку,яки напевне зробили з порушенням технології. А взагалі скільки тої зими....

Додано через 31 хвилину
Системы утепления фасадов с вентилируемым воздушным зазором http://www.tkastrey.ru/article.php?aid=126

Max_N
08.02.2008, 21:12
За посилання на сайт дякую, дуже багато корисної інформації, спробую розібратися. Якщо вийде результатами поділюсь.

Олюнечка
08.02.2008, 22:08
Тоже сі подивила, відки той мах № - думала з Фльориди де чи з Ґурзуфа... хто такоє видів жеби люди мешкали в халупах, збудованих в йдну цеглу?.. шо то - дача? як ті мури докупи сі тримают, чим змоцовані? як би там не било, таку халупу тре продати і купити людску.
маю помешканє, котре стоїт пустим. хтілам здати йго в винайм, але мимо того же два покої і так в йден треба би било манелі перетєгти, так шо рахуйте йден покій. йден прийшов - мовлю му 150 долярів і всьо! нє, каже, давай за 130, а накінец - йой я грошей ни маю, давай за сто долярів в місєц. другий прийшов - майже то самоє. а нашо мені ті сто долярів здали??! потім більше прєтати та мити за ними - то і стоїт хата пуста. Є лічник на воду, газ, АГВ, такшо плачу смішні гроші яко квартплату, невеликий збиток. Але во шо я вам повім:
минулий рік тилько тоди як сильний мороз бив, то в халупі стало найменше 14 градусів. в тім році або 17 або 18 градусів - менше нє. Ясна річ же ніц там не гріє і АГВ виключений. гріють сусіди з повали та боків. як у вас в халупі зимно мимо того же її же грієш централізовано чи бойлером, то вона перепрошую гімна варта. то сі йно так називає - хата. за рік-два такі халупи будут йно таньші, бо їх ніхто нехоче, йно такії же їм грошей брак. а людскі будут хоть не дуже, а таки дорожчі. так шо хто має змогу вимінєти на ліпше, то тре то зробити зара, а ше ліпше вчора.:) востатного і першого поверху ніхто не хоче, на розі ніхто не хоче, панельного ніхто не хоче, там де дідько мовит добраніч - сихів, лімандовка ше хочут, але то наразі.
Наразі. :cowboy:

Max_N
08.02.2008, 22:55
В одному Олюнечка Ви праві, хата дійсно-дача. От тільки одне, розташована під Києвом і коштує майже як двокімнатна квартира в столиці. Якщо у вас є щось подібне прийму у подарунок із великим задоволенням, і вдячним буду дуже довго. А думка така, що дача всеж дешевше ніж готовий будинок, от стіни утеплимо, до ладу приведемо і жити можна, куди там квартирі, як-не-як 100 кв.метрів.

Олюнечка
08.02.2008, 22:57
Ага, електродами змоцовані. які ті хлопи безтолкові!! шо то є - електрод? елєктрик простінки звязав електродами, зварювальник? з котрого боку той мах № хоче утеплювати - з фасаду? а нім штукатурка вже є?
безтолковщина йдним словом. :(

140 тисяч долярів коштує та дача?

Max_N
08.02.2008, 23:13
Майже. Перев"язана зверювальними електродами, щоб містків холоду не було, можна ще цвяхами великими, так раніше багато хто дачу будував, наскільки мені відомо. А як утеплювати сподіваюсь хтось розумний підкаже, якби знав не питавби.

Олюнечка
08.02.2008, 23:20
то я вас і питаю - ви хочете з двору чи з середини утеплювати? на київщині просто не вміют будувати власних халуп, нема традицій...

шо вам подарувати мах № ? кусок землі під Львовом? Запроста. але там нема газу і централізованої каналізації.

Max_N
09.02.2008, 03:18
Ви знаєте, каналізація - це питання можна вирішити, а газ тепер і так дорогий, тож навчились вже обходитись. Тому пропозиція приймається, чекаю Вашої відповіді.
А з приводу традицій, сперичатися небуду, навчіть як треба, якщо ваша ласка може знадобиться коли.

KabMiner
09.02.2008, 15:27
Справа в тому, що у Києві це вже перевірина практика утеплювати стіни житлових буд. 50 мм пінопластом. потім штукатурка, поки пройшло не більше 5-ти років, скарг не було
Саме так і треба робити.
Чув, що зле, шкідливо. Зате дешево
Чим шкідливо, якщо утеплюють знадвору? Ніхто ж не каже обшивати хату зсередини пінопластом і потім ним дихати.
Одне "но"-боїться УФ променів, точніше промого сонячного проміння - на скільки мені відомо, хто знає інше поділіться Так під штукатуркою ж! Які промені?

Якщо цікавитеся мінватами - зїздіть в Коцюбинське:

Теплозвукоизоляция, ЗАО Беличский завод
Город Коцюбинское , Киевская область , Украина
Адрес 08298 , ул. Пономарева,7
Руководитель Медведев Тарас Александрович
Дирекция тел.: +38 (044) 3906363
факс: +38 (04497) 72350
Отдел сбыта тел.: +38 (044) 3906363
факс: +38 (04497) 72306
E-mail teplozvukoizol@bigmir.net

Олюнечка
10.02.2008, 00:07
я найшла в півниці пуделко з пінопласту, шо пролежало десь 25 літ, взяла в руки - нє, не росипав сі, але крихкий став, же старчи загачити за шось і юш кавалок відлітає. і не скрипит. постарів. а як на стіні то ше гірше старіє, бо стіна дихає. може хтось видів халупки чи дачі ззовні отиньковані, в котрих ніхто не мешкає - як вдарит гвалтовно мороз, а середині хатки ше тепло, градусів 10-12, то на фасаді виступає вологість з середини. Видно навіть як цегла кладена - отаківо горизонтальні ряди. і нічо, вітер туди-сюди і просихає. як під тиньком буде пінопласт, тій сирості ніде буде подітись - погниє троха і верне сі назад до халупи. тому в таких хатах завше сирість і цвіль, а як ше мала хатка, яка сі не провітрює як тре, то капець повний, повала почорніє відразу. А цвіль то канцероген.
другоє, шо зле, то то, же в нормальній хаті фундамент і стіни є йдно цілоє і сі деформуют разом. з південного боку трохай сі скручуют, як сі нагріют; як навалите з йдного боку добудову мансарди чи ше яких пару тон тєгарів, то сі перекошує ( на міліметр-два) всьо разом. як зелетрус у вранча, то двигдит всьо разом. за винятком прибудованих прибамбасиків - ганку, гаража, зимового саду й другої фігні. і взагалі, найстійкіший фундамент - квадратовий або правильний пятикутний, шестикутний...
пінопласт, приліплений до стіни є чужоє, шо увесь трохай сі криши і відстає. якшо дім правильно експлуатуют, я думаю же такий тиньк простоїт 50 літ. якшо замокає, тріщини, мокрий фундамент, перепади температури всередині хати, ніхто не мешкає ітд, то за 30 років зіпрете сі на стіну, а з неї ведлети кавалок і треба буде весь тиньк оббивати і робити поновій.
а звикли тиньк буде сі тримав 500 літ, ніц му сі не стане, як місти досить вапна і не замокає.

А ше: шо дешево? 17 долярів квадратовий метр дешево??? :shutup:

Tony
22.03.2008, 02:07
Утепляв будинок пінопластом (2 см) і Церезітом - акрилова фасадна штукатурка! Дуже рекомендую, вона хоч дрога (було 250 грн за відро) але дійсно якісна, німецька і довговічна ніж все решта !!! Там походу захист від всіх факторів (мороз, вода, бруд, висвітлення, удар)

1h0r
24.03.2008, 14:51
а звикли тиньк буде сі тримав 500 літ

Люде тілько не живут

---------
Утеплення пінопластом просто найпростіший спосіб (найдешевший)
Як на мене найбільший недолік то є власне те що пінопласт горить, димить і т.д.
Мінвата на порядок краще (як мінімум не горить), але й влаштувати таке утеплення на порядок важче

Додано через 1 хвилину
Стосовно повітряного прошарку, то якщо він правильно виконаний (не завеликий і повітря в ньому не дуже циркулює) то він також є "утеплювачем" (а від чого ви думаєте пінопласт такий утеплювач?, власне від того що він має багато повітря в собі, нивірите, читайте СНиП ІІ-3-79 Строітєльная теплофізіка, або той ДБН жи замість нього видали в 2006)

Додано через 3 хвилини
Стосовно вологи і стіни ни дихают.
Для того щоб дім дихав має бути вентиляція (хоча б природна) а не діряві вікна і стіни. Звичайно якщо це новобудова з матеріалів які "ще мокрі" свіжі, то одне , а якщо це будинок який вже давно стоїть, стіни висохли, якого милого він має цвісти?
Яка вологість в повітрі в приміщені? Звітко вона береться, як ви думаєте, кілько люде надихати можут (на дачі)? Як ви думаєте від чого більше цвітут - від того жи в хаті волого чи від того жи в хаті стіни холодні?

Max_N
14.05.2008, 20:40
Вітаю. Дякую усім не байдужим за поради. За цей час я ознайомився з величезною кількісттю інформації та чув багато порад, чесно кажучи і сам трохи розібрався. Прийшов такого висновку - для утеплення існуючих стін (нагадаю: 12-керамічна цегла, 6-повітряний прошарок, 12-силікатна цегла) обрав 10 см ППС , у відповідності до правил пожежної безпеки навколо віконних та дверних прорізів жорсткі мінераловатні плити (також товщиною 10 см). По шару утеплення тинькування мокрим способом. Ось так. Залишилось виконати та випробувати.

volk
02.06.2008, 09:11
востатного і першого поверху ніхто не хоче, на розі ніхто не хоче, панельного ніхто не хоче, там де дідько мовит добраніч - сихів, лімандовка ше хочут, але то наразі.
А шо тоді хочут? Центр? Так це теж наразі. Скоро центру ніхто не схоче, - тілько Солонка, Поршна, Муроване? Але там не місто! То є ліпше?
До речі. Недавно був в себе на "дачі". Там поблизу колись років так зо 10 тому єдна цьоця мала таку собі... за перепрошую, хібару, шоправда, цегляну. Сама там жила і тримала кіз, десятка з півтора. Хата та була абсолютно безформенна, де кути, де фасад, - кат зна, дах взагалі був односкатний критий толем. Короче, стайня стайньов.
Так от. Іду я на свою "фазенду", і "О, чудо!" - там машкає молода сім"я, з дитинкою (років з 3-4), правда, мають якогось жигуля на ходу, завезли собі цегли, провели електрику, і з тої халупи роблять палац. Як бачите, варіант. І, треба сказати, шо то не поодинокий випадок, - питання лише в статках.
Ну і в бажанні працювати.

oles
02.08.2008, 23:29
а як щодо екструдованого полістиролу?
твердіший, не боїться вологи (не гігроскопічний)
в два рази дорожчий, але його треба в два рази менше, бо звичайний пінопласт набирає вологи і втрачає свої теплоізоляційні властивості.

Цитронка
17.09.2008, 11:53
Як ви думаєте від чого більше цвітут - від того жи в хаті волого чи від того жи в хаті стіни холодні?
От і ми кажемо, що від холоду, а ЖЕК нам доказує, що від вологості, а саме: від того, що ми інколи речі вологі по хаті розвішуємо.