Показати повну версію : Будівництво. Утеплення будинків
Вітаю. Допоможіть будь-ласка:( впритул стикнувся з проблемою утеплення будинку, в неті усі лише рекламують свою продукцію, сам не впораюсь. Заздалегідь всім дякую!!!!!
Пишіть в приват.:) Попробую допомогти
Додано через 2 хвилини
Подивився профіль. Можу допомогти в регіоні Львова:)
Є такий порошок - добре утеплює хату. Телефон можу дати, але зраня.
Дякую ,sem41, нажаль регіо не Львова, але за будь-яку допомогу чи пораду буду вдячний
Додано через 4 хвилини
Якщо Ви дійсно стикались, моя ситуація: товщина існуючої стіни 30см(12-керамічна цегла, 6-повітряний прошарок, 12-силікатна цегла) :( в хаті дуже холодно, прогріти майже не можливо
Який підвал.який стрих .які вікна?Які двері?Замало даних
Chortenia
06.02.2008, 10:14
Ми збираємось утеплювати квартиру ззовін , правда у нас 5 поверх. Мабуть, утеплювати будемо пінопластом.
Хтось щось може порадити?
Я поки не спеціаліс але вже тиждень збираю інформацію, от і сам прошу допомоги, але якщо вірити тому, що мені встигли розказати для вашої ситуації це прийнятно.
Додано через 7 хвилин
Справа в тому, що у Києві це вже перевірина практика утеплювати стіни житлових буд. 50 мм пінопластом. потім штукатурка, поки пройшло не більше 5-ти років, скарг не було
levandivka
06.02.2008, 21:46
Мабуть, утеплювати будемо пінопластом.
Хтось щось може порадити?
Чув, що зле, шкідливо. Зате дешево.
Пишіть в приват. Попробую допомогти
та і нам розкажіть про технології... а то як потепліє прийдеться щось з хатою робити, але не знаємо що...
Допис від sem41
Пишіть в приват. Попробую допомогти
та і нам розкажіть про технології... а то як потепліє прийдеться щось з хатою робити, але не знаємо що...
Добре виходжу в ефір. Мої хороші знайомі мають фірму,досить велику.Займаються утепленням фасадів. Масштаби звичайно ж промислові.Тобто якщо маєте будинок і хочете зробити утеплення фасаду прошу дуже. А те що "в мене кутик мокріє" вибачте нічим зарадити не можу :( нажаль.
Якщо "кутик мокріє" - є декілька варіантів, це так, доречі. А що до єфективного утеплення хтось може допомогти??!
Додано через 18 хвилин
Теоритично пінопласт вважається екологічно чистим, не виділяє шкідливих речовин, а нові технології роблять сучасний пінопласт і не таким горючим. Одне "но"-боїться УФ променів, точніше промого сонячного проміння - на скільки мені відомо, хто знає інше поділіться. В принципі ножна спробувати, але є деякі сумніви може хтось розвіє???
Chortenia
07.02.2008, 09:44
Чим саме?
З приводу шкідливості є один аргумент, в принципі матеріал горючий і якщо запалає виділятиме дуже шкідливі для людини речовини (Колись був на лекції з на тему "Критика утеплення багатоповерхових будинків пінопластом") один із лекторів аргументував: ""навіть якщо у людей і буде час на євакуацію під час пожежі то вони все одно не врятуються від отруйного диму"-приблизно так.
Додано через 3 хвилини
Існує і інша думка, недавно розмовляв з цього приводу з достатньо кваліфікованим спеціалістом, каже що на сьогодні краще пінопласту нема, "дешево і сердито". А горить начеб-то все. Чесно кажучи не знаю, можливо що в моєму випадку це оптимальний варіант, іншого поки нема. :(
при обмеженому бюджеті добре би утеплити найбільш критичні місця-тут(Канада) є фірми які тепловізором продивляються хату і кажуть де саме найбільші втрати-підлога.стеля чи стіни або вікна
New Shrek
08.02.2008, 14:42
товщина існуючої стіни 30см(12-керамічна цегла, 6-повітряний прошарок, 12-силікатна цегла) в хаті дуже холодно засипати пустоту окатишами або вугільним шлаком
Нажаль варіант із засипкою пустот не підійде, по-перше всього 6 см на стіну в 2 з половиною поверхи, до тогож через кожні 5 рядів кладки в пустоті перев"язка електродами. Може є ще якісь варіанти?
вільний_слухач
08.02.2008, 14:58
Додано через 3 хвилини
Існує і інша думка, недавно розмовляв з цього приводу з достатньо кваліфікованим спеціалістом, каже що на сьогодні краще пінопласту нема, "дешево і сердито". А горить начеб-то все. Чесно кажучи не знаю, можливо що в моєму випадку це оптимальний варіант, іншого поки нема. :(
думаю що є.... в Європі вже давно почали відмовлятись від традиційного пінопласту...здебільшого використовують (для існуючих будівель) утеплення МІНЕРАЛЬНОЮ ватою....переваги перед пінопластом - стіни "дихають", справді не горить, відносно природний матеріал, не заводяться щурі.... недоліки - більша ціна, при однаковій товщині вата програє в теплопровідності (але для нашої кліматичної зони цілком достатньо).... а от при новому будівництві, то краще одразу використовувати матеріали, які краще тримають тепло (і не тільки - створюють нормальний мікроклімат) - це різні там газобетонні блоки , термокерамічні блоки і т.д.
New Shrek
08.02.2008, 15:27
варіант із засипкою пустот не підійде то ніякий зовнішній пінопласт не поможе,тепловтрата всеодно відбувається в повітряному прошарку,яки напевне зробили з порушенням технології. А взагалі скільки тої зими....
Додано через 31 хвилину
Системы утепления фасадов с вентилируемым воздушным зазором http://www.tkastrey.ru/article.php?aid=126
За посилання на сайт дякую, дуже багато корисної інформації, спробую розібратися. Якщо вийде результатами поділюсь.
Олюнечка
08.02.2008, 22:08
Тоже сі подивила, відки той мах № - думала з Фльориди де чи з Ґурзуфа... хто такоє видів жеби люди мешкали в халупах, збудованих в йдну цеглу?.. шо то - дача? як ті мури докупи сі тримают, чим змоцовані? як би там не било, таку халупу тре продати і купити людску.
маю помешканє, котре стоїт пустим. хтілам здати йго в винайм, але мимо того же два покої і так в йден треба би било манелі перетєгти, так шо рахуйте йден покій. йден прийшов - мовлю му 150 долярів і всьо! нє, каже, давай за 130, а накінец - йой я грошей ни маю, давай за сто долярів в місєц. другий прийшов - майже то самоє. а нашо мені ті сто долярів здали??! потім більше прєтати та мити за ними - то і стоїт хата пуста. Є лічник на воду, газ, АГВ, такшо плачу смішні гроші яко квартплату, невеликий збиток. Але во шо я вам повім:
минулий рік тилько тоди як сильний мороз бив, то в халупі стало найменше 14 градусів. в тім році або 17 або 18 градусів - менше нє. Ясна річ же ніц там не гріє і АГВ виключений. гріють сусіди з повали та боків. як у вас в халупі зимно мимо того же її же грієш централізовано чи бойлером, то вона перепрошую гімна варта. то сі йно так називає - хата. за рік-два такі халупи будут йно таньші, бо їх ніхто нехоче, йно такії же їм грошей брак. а людскі будут хоть не дуже, а таки дорожчі. так шо хто має змогу вимінєти на ліпше, то тре то зробити зара, а ше ліпше вчора.:) востатного і першого поверху ніхто не хоче, на розі ніхто не хоче, панельного ніхто не хоче, там де дідько мовит добраніч - сихів, лімандовка ше хочут, але то наразі.
Наразі. :cowboy:
В одному Олюнечка Ви праві, хата дійсно-дача. От тільки одне, розташована під Києвом і коштує майже як двокімнатна квартира в столиці. Якщо у вас є щось подібне прийму у подарунок із великим задоволенням, і вдячним буду дуже довго. А думка така, що дача всеж дешевше ніж готовий будинок, от стіни утеплимо, до ладу приведемо і жити можна, куди там квартирі, як-не-як 100 кв.метрів.
Олюнечка
08.02.2008, 22:57
Ага, електродами змоцовані. які ті хлопи безтолкові!! шо то є - електрод? елєктрик простінки звязав електродами, зварювальник? з котрого боку той мах № хоче утеплювати - з фасаду? а нім штукатурка вже є?
безтолковщина йдним словом. :(
140 тисяч долярів коштує та дача?
Майже. Перев"язана зверювальними електродами, щоб містків холоду не було, можна ще цвяхами великими, так раніше багато хто дачу будував, наскільки мені відомо. А як утеплювати сподіваюсь хтось розумний підкаже, якби знав не питавби.
Олюнечка
08.02.2008, 23:20
то я вас і питаю - ви хочете з двору чи з середини утеплювати? на київщині просто не вміют будувати власних халуп, нема традицій...
шо вам подарувати мах № ? кусок землі під Львовом? Запроста. але там нема газу і централізованої каналізації.
Ви знаєте, каналізація - це питання можна вирішити, а газ тепер і так дорогий, тож навчились вже обходитись. Тому пропозиція приймається, чекаю Вашої відповіді.
А з приводу традицій, сперичатися небуду, навчіть як треба, якщо ваша ласка може знадобиться коли.
KabMiner
09.02.2008, 15:27
Справа в тому, що у Києві це вже перевірина практика утеплювати стіни житлових буд. 50 мм пінопластом. потім штукатурка, поки пройшло не більше 5-ти років, скарг не було
Саме так і треба робити.
Чув, що зле, шкідливо. Зате дешево
Чим шкідливо, якщо утеплюють знадвору? Ніхто ж не каже обшивати хату зсередини пінопластом і потім ним дихати.
Одне "но"-боїться УФ променів, точніше промого сонячного проміння - на скільки мені відомо, хто знає інше поділіться Так під штукатуркою ж! Які промені?
Якщо цікавитеся мінватами - зїздіть в Коцюбинське:
Теплозвукоизоляция, ЗАО Беличский завод
Город Коцюбинское , Киевская область , Украина
Адрес 08298 , ул. Пономарева,7
Руководитель Медведев Тарас Александрович
Дирекция тел.: +38 (044) 3906363
факс: +38 (04497) 72350
Отдел сбыта тел.: +38 (044) 3906363
факс: +38 (04497) 72306
E-mail teplozvukoizol@bigmir.net
Олюнечка
10.02.2008, 00:07
я найшла в півниці пуделко з пінопласту, шо пролежало десь 25 літ, взяла в руки - нє, не росипав сі, але крихкий став, же старчи загачити за шось і юш кавалок відлітає. і не скрипит. постарів. а як на стіні то ше гірше старіє, бо стіна дихає. може хтось видів халупки чи дачі ззовні отиньковані, в котрих ніхто не мешкає - як вдарит гвалтовно мороз, а середині хатки ше тепло, градусів 10-12, то на фасаді виступає вологість з середини. Видно навіть як цегла кладена - отаківо горизонтальні ряди. і нічо, вітер туди-сюди і просихає. як під тиньком буде пінопласт, тій сирості ніде буде подітись - погниє троха і верне сі назад до халупи. тому в таких хатах завше сирість і цвіль, а як ше мала хатка, яка сі не провітрює як тре, то капець повний, повала почорніє відразу. А цвіль то канцероген.
другоє, шо зле, то то, же в нормальній хаті фундамент і стіни є йдно цілоє і сі деформуют разом. з південного боку трохай сі скручуют, як сі нагріют; як навалите з йдного боку добудову мансарди чи ше яких пару тон тєгарів, то сі перекошує ( на міліметр-два) всьо разом. як зелетрус у вранча, то двигдит всьо разом. за винятком прибудованих прибамбасиків - ганку, гаража, зимового саду й другої фігні. і взагалі, найстійкіший фундамент - квадратовий або правильний пятикутний, шестикутний...
пінопласт, приліплений до стіни є чужоє, шо увесь трохай сі криши і відстає. якшо дім правильно експлуатуют, я думаю же такий тиньк простоїт 50 літ. якшо замокає, тріщини, мокрий фундамент, перепади температури всередині хати, ніхто не мешкає ітд, то за 30 років зіпрете сі на стіну, а з неї ведлети кавалок і треба буде весь тиньк оббивати і робити поновій.
а звикли тиньк буде сі тримав 500 літ, ніц му сі не стане, як місти досить вапна і не замокає.
А ше: шо дешево? 17 долярів квадратовий метр дешево??? :shutup:
Утепляв будинок пінопластом (2 см) і Церезітом - акрилова фасадна штукатурка! Дуже рекомендую, вона хоч дрога (було 250 грн за відро) але дійсно якісна, німецька і довговічна ніж все решта !!! Там походу захист від всіх факторів (мороз, вода, бруд, висвітлення, удар)
а звикли тиньк буде сі тримав 500 літ
Люде тілько не живут
---------
Утеплення пінопластом просто найпростіший спосіб (найдешевший)
Як на мене найбільший недолік то є власне те що пінопласт горить, димить і т.д.
Мінвата на порядок краще (як мінімум не горить), але й влаштувати таке утеплення на порядок важче
Додано через 1 хвилину
Стосовно повітряного прошарку, то якщо він правильно виконаний (не завеликий і повітря в ньому не дуже циркулює) то він також є "утеплювачем" (а від чого ви думаєте пінопласт такий утеплювач?, власне від того що він має багато повітря в собі, нивірите, читайте СНиП ІІ-3-79 Строітєльная теплофізіка, або той ДБН жи замість нього видали в 2006)
Додано через 3 хвилини
Стосовно вологи і стіни ни дихают.
Для того щоб дім дихав має бути вентиляція (хоча б природна) а не діряві вікна і стіни. Звичайно якщо це новобудова з матеріалів які "ще мокрі" свіжі, то одне , а якщо це будинок який вже давно стоїть, стіни висохли, якого милого він має цвісти?
Яка вологість в повітрі в приміщені? Звітко вона береться, як ви думаєте, кілько люде надихати можут (на дачі)? Як ви думаєте від чого більше цвітут - від того жи в хаті волого чи від того жи в хаті стіни холодні?
Вітаю. Дякую усім не байдужим за поради. За цей час я ознайомився з величезною кількісттю інформації та чув багато порад, чесно кажучи і сам трохи розібрався. Прийшов такого висновку - для утеплення існуючих стін (нагадаю: 12-керамічна цегла, 6-повітряний прошарок, 12-силікатна цегла) обрав 10 см ППС , у відповідності до правил пожежної безпеки навколо віконних та дверних прорізів жорсткі мінераловатні плити (також товщиною 10 см). По шару утеплення тинькування мокрим способом. Ось так. Залишилось виконати та випробувати.
востатного і першого поверху ніхто не хоче, на розі ніхто не хоче, панельного ніхто не хоче, там де дідько мовит добраніч - сихів, лімандовка ше хочут, але то наразі.
А шо тоді хочут? Центр? Так це теж наразі. Скоро центру ніхто не схоче, - тілько Солонка, Поршна, Муроване? Але там не місто! То є ліпше?
До речі. Недавно був в себе на "дачі". Там поблизу колись років так зо 10 тому єдна цьоця мала таку собі... за перепрошую, хібару, шоправда, цегляну. Сама там жила і тримала кіз, десятка з півтора. Хата та була абсолютно безформенна, де кути, де фасад, - кат зна, дах взагалі був односкатний критий толем. Короче, стайня стайньов.
Так от. Іду я на свою "фазенду", і "О, чудо!" - там машкає молода сім"я, з дитинкою (років з 3-4), правда, мають якогось жигуля на ходу, завезли собі цегли, провели електрику, і з тої халупи роблять палац. Як бачите, варіант. І, треба сказати, шо то не поодинокий випадок, - питання лише в статках.
Ну і в бажанні працювати.
а як щодо екструдованого полістиролу?
твердіший, не боїться вологи (не гігроскопічний)
в два рази дорожчий, але його треба в два рази менше, бо звичайний пінопласт набирає вологи і втрачає свої теплоізоляційні властивості.
Цитронка
17.09.2008, 11:53
Як ви думаєте від чого більше цвітут - від того жи в хаті волого чи від того жи в хаті стіни холодні?
От і ми кажемо, що від холоду, а ЖЕК нам доказує, що від вологості, а саме: від того, що ми інколи речі вологі по хаті розвішуємо.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008