КПК

Показати повну версію : Проблеми з хребтом. Що робити?

ГаЛоЧкА
31.01.2008, 13:35
............. а мені лікарі порадили не шити, проблеми з хребтом..... і вже тиждень я не можу прийти до себе, зорганізуватись, адже раніше коли я поєднувала роботу основну і шиття по вихідних і вечорах, почувала себе щасливішою, ніж зара, коли в мене всі вечори вільні... а я не можу занятись улюбленою справою..........

Розумію, що здоровя найважливіше, але сумно якось(

Маруся-мама
31.01.2008, 16:17
............. а мені лікарі порадили не шити, проблеми з хребтом..... і вже тиждень я не можу прийти до себе, зорганізуватись, адже раніше коли я поєднувала роботу основну і шиття по вихідних і вечорах, почувала себе щасливішою, ніж зара, коли в мене всі вечори вільні... а я не можу занятись улюбленою справою..........

А пояс на поясницю не поможе?
Але я вас розумію, бо коли у мене відібрали можливість робити моє улюблене хоббі як кусень душі відірвали... :no:

ГаЛоЧкА
31.01.2008, 17:16
А пояс на поясницю не поможе?
А на шию такий бува?
Прийдеться викручуватись, а то скисну )))
ох.............. і чо так все складується(((

Маруся-мама
31.01.2008, 17:23
А на шию такий бува?
Прийдеться викручуватись, а то скисну )))
ох.............. і чо так все складується(((
бува... а вам власне на верхні хребці треба?

ГаЛоЧкА
31.01.2008, 17:38
бува... а вам власне на верхні хребці треба?

Маруся-мама
31.01.2008, 17:42
на верхні теж, але кажуть що якщо хребет привикне до штучного підтримування, то ще більше ослабне
хіропрактор і масажі!

ГаЛоЧкА
31.01.2008, 17:53
хіропрактор і масажі!
на масажі хожу, тому і не мона поки шити,
хіропрактор?

Маруся-мама
31.01.2008, 18:03
на масажі хожу, тому і не мона поки шити,
а що таке хіропрактор?
дохтір такий... навіть не знаю чи практикується таке в Україні. В заграманицях є такий лікар який займається лише вправлянням хребта, це не хірург і не невропатолог а власне такий вищий від масажиста але ще недоучений до хірурга :D:D:D

Власне він робить 5-7 хвилин перебирання хребців і після того людина чується як нова. Дуже поплатна віща, бо у всіх сидяча робота і у всіх хребет або застояний або викривлений.

Во знайшла http://chiropractic.mp-med.ru/doctor_chiropractor
виявляється у вас їх ще називають остеопатами. Ні остеопат це щось інше..

ГаЛоЧкА
31.01.2008, 18:06
дохтір такий... навіть не знаю чи практикується таке в Україні. В заграманицях є такий лікар який займається лише вправлянням хребта, це не хірург і не невропатолог а власне такий вищий від масажиста але ще недоучений до хірурга

Власне він робить 5-7 хвилин перебирання хребців і після того людина чується як нова. Дуже поплатна віща, бо у всіх сидяча робота і у всіх хребет або застояний або викривлений.

В нас про такого лікаря не чула, але свого часу направили мене до вертебролога, то він мені так хребці перебирав та вправляв. що ще б трошки інвалідом зробив б (((

Маруся-мама
31.01.2008, 18:12
В нас про такого лікаря не чула, але свого часу направили мене до вертебролога, то він мені так хребці перебирав та вправляв. що ще б трошки інвалідом зробив б (((
О... то треба вміти, бо від хребта залежить все. Зсуне вам один хребець і гиблик..
Ось, ще знайшла http://www.massage.ru/backpain/backpain3.htm

Boris_Kiev
31.01.2008, 18:25
навіть не знаю чи практикується таке в Україні.
Я з таким приятелюю вже 20 років. Тепер він має приватну клініку - "Нейро-вертебрологія".
Він, його батько (ортопед), ще один ортопед-мануальщик, невропатолог.
Фізкабінет (витягання, магнітолазер, ультрафонофорез, ваккуумний дренаж, ударно-хвильова терапія, денситометрія)
Спортзальчик.
Масажисти.

Термін оренди закінчується, вони будують окрему клініку, тож ціни суттєво підвищили.

Це єдиний лікар, якого я відвідую, тому можу написати так детально.

Маруся-мама
31.01.2008, 18:30
Я з таким приятелюю вже 20 років. Тепер він має приватну клініку - "Нейро-вертебрологія".
Він, його батько (ортопед), ще один ортопед-мануальщик, невропатолог.
Фізкабінет (витягання, магнітолазер, ультрафонофорез, ваккуумний дренаж, ударно-хвильова терапія, денситометрія)
Спортзальчик.
Масажисти.

Термін оренди закінчується, вони будують окрему клініку, тож ціни суттєво підвищили.

Це єдиний лікар, якого я відвідую, тому можу написати так детально.

Пишіть, і нехай нашу дискусію переносять в здоров*я :)

Boris_Kiev
31.01.2008, 18:38
Пишіть, і нехай нашу дискусію переносять в здоров*я :)
Так власне все й написав :) Його метода називається "Біодинамічна корекція". Ніби тренер відпрацьовує на пацієнті прийоми боротьби. А пацієнт мусить розслаблено лежати. :)

Маруся-мама
31.01.2008, 18:52
А пацієнт мусить розслаблено лежати. :)
а його копають ногами, ногами :D:D:D:D

ГаЛоЧкА
31.01.2008, 19:23
... то треба вміти, бо від хребта залежить все. Зсуне вам один хребець і гиблик
ну от, бачите, я теж йшла до відомого лікаря, знавця в своїй справі, і що........ купа часу, грошей, а все без толку((( я знову біля розбитого корита, добре що хоч не інвалід

syavych
31.01.2008, 20:00
Я б міг порадити звернутися до нас в реаб. центр, але потім знову скажете:
йшла до відомого лікаря, знавця в своїй справі, і що........ купа часу, грошей, а все без толку((( я знову біля розбитого корита, добре що хоч не інвалід
тому краще не буду :)

ГаЛоЧкА
01.02.2008, 09:40
Скажем так, якщо я до того вже звикла і трохи скептично ставлюсь, можливо ваша порада стане комусь іншому з аналогічними проблемами в нагоді)))
навіщо так при корені рубаєте)))

syavych
01.02.2008, 09:52
Скажем так, якщо я до того вже звикла і трохи скептично ставлюсь, можливо ваша порада стане комусь іншому з аналогічними проблемами в нагоді)))
навіщо так при корені рубаєте)))
Ну якщо комусь стане в нагоді, то будь ласка. Хоча радити тут нема що, просто ідете на форум (http://reha.lviv.ua/312.0.html?&L=3&view=single_conf&cat_uid=5&conf_uid=11), розказуєте свою проблєму (по можливості прикріпляєте виписки, рентгени і т.д.), питаєте що робити і чекаєте відповіді толкового дядьки (http://reha.lviv.ua/88.0.html?&L=1), причому безкоштовно :)

Натагідра
01.02.2008, 11:29

Проблема не в шитті а в позі в якій ви це робите,
поробуйте краще зорганізувати свое місце для шиття.
теж дужелюблю шити , недавно зробила собі стіл висотою і 105 см виявилося шити зручніше і Якщо машинка маэ додаткову пыдсвытку, ще краще.
Для шиття в руках, дуже зручно використовуватикомпютерне крысло яке маэ підголовник і підкладку спеціальну під спину.

ГаЛоЧкА
01.02.2008, 12:50
Проблема не в шитті а в позі в якій ви це робите,
поробуйте краще зорганізувати свое місце для шиття.
теж дужелюблю шити , недавно зробила собі стіл висотою і 105 см виявилося шити зручніше і Якщо машинка маэ додаткову пыдсвытку, ще краще.
Для шиття в руках, дуже зручно використовуватикомпютерне крысло яке маэ підголовник і підкладку спеціальну під спину.

Натагідра
01.02.2008, 12:57
Дякую всім за підтримку і поради, якраз планую замовити стіл новий під машинку)))

Якщо знайдете де, то замовляйте так, щоб можна було регулювати висоту столу,наприклад викручуючіся ніжки , ще над столом має бути додаткове матове освітлення

Boris_Kiev
01.02.2008, 13:12
Галочко,
поки вам щось путне порадять - візьміть абонемент до басейну і плавайте виключно брасом. Вмієте / не вмієте - то п"яте питання.
А також витягайтеся на нахиленій дошці (не має значення, яке "прізвище" в тієї дошки).

ГаЛоЧкА
01.02.2008, 13:13
поки вам щось путне порадять - візьміть абонемент до басейну і плавайте виключно брасом
ггггггггггг, якби я вміла плавати((( так це мона навчитись, не біда - але лікар сказала, що ще зарано в басейн, потерпіти тре

Boris_Kiev
01.02.2008, 13:16
лікар сказала, що ще зарано в басейн
????????????
Це "спеціалізований" лікар чи хто ?

ГаЛоЧкА
01.02.2008, 13:20
Це "спеціалізований" лікар чи хто ?
ну так, помалу вправляють шийні хребці, оскільки вони слабкі, бажано не навантажувати шию

ГаЛоЧкА
17.03.2008, 16:31
Всім привіти!!! дякую за дописи на болючу для мене тему!!!
Можливо хтось чув про профілактор Євмінова?
буду вдячна за любу інформацію,
знаю що є у Львові філіал клініки Євмінова, але б хотілось почути відгуки про роботу і ефективність цього профілактора.

Текіла
17.03.2008, 16:34
актуальна і для мене проблема.
допомагають масажі, плаванні і мануальна терапія.
Відвідую періодично одного справді хорошого мануального терапевта, який має медичну освіту і практику вже більше 20 років.
А колись сам н еміг ходити....
На якийсь час помагає...

Alias
17.03.2008, 17:14
Наша кума працює лікарем в кабінеті лікувальної фізкультури.там є такий профілактор.Відгуки пацієнтів і її, як лікаря, найкращі.Спробуйте .У Львові має бути (якщо вже у нашому мвсті є, то у вас тим більше)

ГаЛоЧкА
17.03.2008, 18:58
Відвідую періодично одного справді хорошого мануального терапевта
дайте координати, пліз)))

Додано через 1 хвилину
У Львові має бути (якщо вже у нашому мвсті є, то у вас тим більше)
Так, він є у Львові, філія клініки, як я вже писала, дякую))

Текіла
17.03.2008, 21:54
дайте координати, пліз)))
в ПП написала.
успіхів вам і одужання!

Alla
20.03.2008, 21:07
в мене теж були проблеми з хребтом..тому я вже більше року сплю на підлозі.. і мені дуже допомагає танець живота...хребет розминається повністю..супер!!

Текіла
20.03.2008, 21:28
А поділіться досвідом щодо ортопедичних матрасів...

Натуся
04.04.2008, 09:48
Люди,порадьте щось,не можу так більш...Виявляється ще до вагітності у мне з'їхали 2 хребці зразу над копчиком,два у відділі лопаток і два в шийному відділі,я того не знала,завагітніла,відходила,хребет болів,але ж думала що то як і у всіх вагітних...Коли почалися схватки,в мене виникла підозра,що щось не так з хребтом,бо те місце над копчиком боліло при кожній схватці так,що більше ніякої болі я не чула,під кінець просто відрубувалася...Після пологів стало ще "веселіше"-кожного ранку я трачу хвилин 40 на те,щоб піднятися з ліжка,і ще з 2 години щоб розрухатися,бо всі м'язи натянуті як струна,навіть до дитини не нагинаюсь,а присідаю.А ще шалено болять колінні сустави...І найгірше те,що мені толком не можна нічого робити,бо годую груддю вже 5місяців і планую годувати хоча б до 1,5 року,а лікар сімейний сказала,що поки не відгодую-ніяких "ламань,скручувань,стреесів"...Словом,був у менее минулого тижня мануальний трапевт,вправляв ті хребці,допомогло рівно на два дні,далі історія та сама,а доця з рук не злазить,бо ще сидіти сама толком не вміє,а лежати не хоче...Чим важчою вона стає,тим важче мені зранку встати з ліжка...Мож хтось знає що мені можна порадити?Хорошого лікаря,фізичні вправи на хребет(легенькі,бо тут зігнутись не можу,не те що активно спортом займатись...),іт.д.?

Alexey Titievsk
04.04.2008, 10:54
Люди,порадьте щось,не можу так більш...Виявляється ще до вагітності у мне з'їхали 2 хребці зразу над копчиком,два у відділі лопаток і два в шийному відділі,я того не знала,завагітніла,відходила,хребет болів,але ж думала що то як і у всіх вагітних...Коли почалися схватки,в мене виникла підозра,що щось не так з хребтом,бо те місце над копчиком боліло при кожній схватці так,що більше ніякої болі я не чула,під кінець просто відрубувалася...Після пологів стало ще "веселіше"-кожного ранку я трачу хвилин 40 на те,щоб піднятися з ліжка,і ще з 2 години щоб розрухатися,бо всі м'язи натянуті як струна,навіть до дитини не нагинаюсь,а присідаю.А ще шалено болять колінні сустави...І найгірше те,що мені толком не можна нічого робити,бо годую груддю вже 5місяців і планую годувати хоча б до 1,5 року,а лікар сімейний сказала,що поки не відгодую-ніяких "ламань,скручувань,стреесів"...Словом,був у менее минулого тижня мануальний трапевт,вправляв ті хребці,допомогло рівно на два дні,далі історія та сама,а доця з рук не злазить,бо ще сидіти сама толком не вміє,а лежати не хоче...Чим важчою вона стає,тим важче мені зранку встати з ліжка...Мож хтось знає що мені можна порадити?Хорошого лікаря,фізичні вправи на хребет(легенькі,бо тут зігнутись не можу,не те що активно спортом займатись...),іт.д.?

Попробуйте спать на жёсткой поверхности или на полу. Побольше движения, но ребёнка на руках не рекомендуется носить, для того и муж есть.. Если совсем будет больно - обезболиваюшие, но тогда с врачом посоветоваться надо, можно ли продолжать кормить грудью. И сделать магнитное исследование позвоночника - нет ли переломов, так как на рентгене видно очень плохо.

Boris_Kiev
04.04.2008, 11:10
З перших рук - від зав. кабінетом ЛФК (ортопедичний профіль) - пряма мова:
Нахилені дошки давно застосовувалися в нашій практиці.
Інженер Євмінов запатентував лише ручки з фіксатором і почав цей твір піарити. Хто розробив вправи "для всіх". що додаються у вигляді брошурки - важко сказати.
Але ця дошка - далеко не панацея. Бачите, в нас стоїть. І я могла би двічі на день на ній займатися. При безконтрольних зайняттях можна наробити шкоду.
Якщо є конкретна рекомендація фахівця плюс корективи від зав. фізіотерапевтичним відділенням - я допускаю до дошки. А просто так побавитися - зась!

А поділіться досвідом щодо ортопедичних матрасів... А зараз усі матраці називаються ортопедичними. :)
Ортопеди тут ні до чого :)
Основна характеристика - кількість прижин на кв.м. та максимальне навантаження.
Треба спочатку піти до салону меблів, де можна прилягти. все спробувати, а потім купити (дешево) в маленького ділера. :)

Текіла
07.04.2008, 10:10
Треба спочатку піти до салону меблів, де можна прилягти. все спробувати

там я уже прилягала. Але мені не сподобалось...твердо так((((((

В якого ще ділера? діліться))))

Поки що купила собі ортопедичну подушку, з спеціальною піною всередині, має бути щось гуд. Докінця тижня доставлять, розкажу тоді про ефект.

Boris_Kiev
07.04.2008, 11:05
В якого ще ділера? діліться
Вам - у Львівського. :)
Я в салоні меблів не тільки прилягав на 4 матраці, але й попросив продавщицю з параметрами моєї дружини прилягти. Потім пригостив її шоколадкою, пішов, а потім знайшов, де цей матрац найдешевший - з доставкою та гарантією.
Миколаївський матрац - Нептун чи Адмірал, не пам"ятаю, оббивка "зима / літо".

Alexey Titievsk
07.04.2008, 11:50
там я уже прилягала. Але мені не сподобалось...твердо так((((((

В якого ще ділера? діліться))))

Поки що купила собі ортопедичну подушку, з спеціальною піною всередині, має бути щось гуд. Докінця тижня доставлять, розкажу тоді про ефект.

Дуже гарні ліжка й матраци Tempur . Вони робляться із твердої віскози, яка повільно ухвалює форму тіла, але до дуже відомої межі.. От із сайт, не знаю, чи їсти вони в Україні.

http://www.tempur.fi/page5354.aspx

Натуся
07.04.2008, 14:05
Попробуйте спать на жёсткой поверхности
Та от власне здається мені,що моє ліжко надто тверде і незручне...

Boris_Kiev
07.04.2008, 23:02
Та от власне здається мені,що моє ліжко надто тверде і незручне...
Колись (після травми спини та кількох сеансів мануальної терапії) фахівець порадив таке:
1. Ліжко жорстке і головне - без "прогину".
2. Під поперек - валик (типу скатаного рушника), товщина = товщині руки нижче ліктя.
3. Під шию - теж валик, товщина = рука біля зап"ястя.
4. Подушка - не товста, середньої жорсткості. Це - якщо спати на спині. На боку - думайте самі.

Що цікаво: якось той лікар запропонував відвезти мене після севнсу додому своєю малолітражкою. Я засумнівався, що влізу й сяду.
Тоді він скомандував: задницю максимально назад (на сидінні), лопатки теж вдавити у спинку, а під поперек - руку, голову триматі рівно. Так і довіз без пригод (без різких гальмувань).
Оскільки через день я збирався у відрядження, він проінструктував:
- багаж розділити на дві однакові за вагою частини.
- піднімати речі не нагинаючись, а присівши.
- в автобусі (потязі) не сидіти боком у напрямку руху, бо при екстренному гальмуванні спина може "поїхати".
З"їздив я тоді без проблем.

Якщо Ваш чоловік достатньо сильний, можна (нечасто) зробити таке:
Ви стаєте спиною до чоловіка. Пальці за голову (зчепити), лікті трохи вперед (руки напружити).
Чоловік повільно відриває Вас від підлоги, трохи завалюючи собі на груди. Тільки фахівець може рвонути різко !
Якщо чоловік ненабагато вищий за Вас, можете стати на різних сходинках.

Капітан
07.04.2008, 23:29
Когда у меня болит хребет, то я прошу массаж. Обычно это выглядит так - я лежу лицом вниз на полу, а жена ходит по моей спине. Очень помогает :)

Romko
07.04.2008, 23:59
А ще повисіти на турніку.Просто повисіти...

Boris_Kiev
08.04.2008, 00:05
Когда у меня болит хребет, то я прошу массаж. Обычно это выглядит так - я лежу лицом вниз на полу, а жена ходит по моей спине. Очень помогает :)Небезпечно ! Тут навіть "просто масажист" може справ наробити. Особливо коли масажист візьметься робити (за своїм розумінням) імітацію мануальної терапії.

Капітан
08.04.2008, 00:11
Небезпечно ! Тут навіть "просто масажист" може справ наробити.
Можно и навредить, не спорю :) Но свала нет, иногда просто пипец как спина болит. В армии было проще - разминались руками, благо мужики и сильные... А так - если у жены твёрдые только пятки то приходится довольствоваться тем что есть :)

Dr. Alex
12.05.2008, 16:10
Так.. Только не сочтите за дикую агитацию...
Думаю тут найдутся те, кто слышали или про "Нуга Бест" или "Серагем".. Кровати с нефритовыми каретками и т.д. Рассказывать не буду.. Сочтут за рекламу... Что это такое читайте тут http://www.cgm3500.ru/index.php?pagem=bed
Мне для профилактики спины, позвоночника и вообще нормального релакса очень даже помогает..
Даю адрес: ул. Гетьмана Мазепи, 26 тел. 52-34-27..
Еще на Сиховской, 14 тоже кабинет появился..

Natalia
15.05.2008, 19:06
"Серагем".. Кровати с нефритовыми каретками и т.д.
Мій чоловік якраз завершує сеанс масажу на такому ліжку - наразі задоволений, каже, що відчув полегшення (у нього сколіоз і вхе давно). Ми навіть собі таке ліжко купляти будемо. У нас в Фр-ку є центр, де можна ходити на цей масаж (вони в цілях реклами безкоштовно це проводять).
Та й взагалі, я чула багато хороших відгуків про цей масаж.

Zoryanazirka
15.05.2008, 22:15
Якраз для мене болюча тема, за час вагітності і годування дитини, вцілому майже 2 роки, з"явився сколіоз, може через то що постійно малого ношу, чи годую в неправильній позиції, сплю точно згорблена, бо в нас спільний сон, просинаюся з хворою спиною :( Плавати зараз можливості нема, чимось займатися теж. Майже рік тому зробили мені 10 масажів, так масажистка казала що спина в мене така заспазмована ніби я вагони розвантажувала. Викривлення в верхній частині. Купила той пояс - тільки дарма викинула гроші, тисне і нічого не допомагає. Десь в книжці вичитала що то така статура годуючої матері, але щось мені в то не віриться.

Coffe13
15.05.2008, 22:25
А я купила фітбол(великий спортивний мяч)і качаюсь спиною по ньому.Спина не болить вже півтора роки.:radist: Порадьтесь з масажистом чи лікарем обовязково.

ТОТО
15.05.2008, 22:56
Сім років назад пошкодила спину при падінні.Травма була дуже серйозна,два місяці була лежача, сама не могла навіть голову підняти.Потім чоловік знайшов дядечка який мене на ноги підняв,что те вправляв, масажував.І радив багато пішки ходити,було дуже боляче, але я ходила, ходила...травма зажила.Але на 100% я себе здоровою не відчувала,від сидячої роботи спина постійно нила(Я шию),думала доведеться змінити професію.А рік тому мені запропонували піти в йога-студію ,і через пів року спіна стала ще здоровіше чим була навіть до травми.Для спини це панацея!! Зараз за роботою я можу провести по 15 годин і ніякого натяку на біль в моїй спині.Спробуйте...

М_Аля
30.05.2008, 00:22
Тільки-но побачила цю тему.Напишу,може хтось не полінується і спробує наступну процедуру,бо масажі,пояси,вправляння,ліки - то все стороннє втручання і,здається,дає тимчасовий ефект...
Отже... Стаєте босяком біля стіни,рівненько,п"ятки,попа,лопатки,затилок - все торкається стіни,руки вздовж тулуба,долоні теж торкаються стіни.1-й день стоїте так 1 хвилину,на 2-й день - 2хв,на 3-3 і т.д....бажано до 10 хвилин дотягнути,потім 1 день перерви і в зворотньому напрямку: 10хв,потім 9 і так до 1 хв.Потім перерва і те ж саме ,але вже до 15 хвилин і в назад.
Якщо буде важко стояти,пробуйте спочатку 5 хвилин і назад,а вже потім 10 і назад.Я напочатку до 5 хвилин ледве відстоювала. Не полініться спробувати.Десь так на 3 день думала ті 3 хвилини ніяк не вистою,було враження,що від шиї хтось жилу з хребта витягує,але скажу вам ,що помогло,бо коли зійшли хребці,то вправляння вистарчило лише днів на 2

Bear
30.05.2008, 09:26
- багаж розділити на дві однакові за вагою частини.
- піднімати речі не нагинаючись, а присівши.

Золотые правила! Не только для тех, у кого проблемы со спиной, а и для всех - для профилактики этих самых проблем. Почти все болезни спины из-за их несоблюдения. Но мало кто им следует.

Зануда
30.05.2008, 10:50
Після пологів (як перших так і других), десь приблизно місяці два я зранку не відчувала рук, поки не подивилась де лежать, навіть не була впевнена. що вони в мене є. Це минулося, почалися болі в спині, після другої вагітності, намагаючись вберегти дитину від падіння мала необережність вивихнути плечовий сустав - рука боліла немилосердно, підняти її я немогла, зранку вона взагалі була "не робоча" поки я нерозрухалась. На додаток почалися проблеми з головою - жахливі болі, часткове оніміння шкіри голови. Коли почала відвідувати спортзал мені стало набагато краще, головні болі припинились і рука ніби прийшла в норму. Обстежуватись і лікуватись я звичайно ж немала часу - двоє маленьких дітей. Крім того, я думала (десь в глибині душі), що все минеться само.
Проблеми відновились, коли я повернулась на роботу після декретної відпустки - сидяча робота від свистка і до свистка, а райончик не сприяв прогулянкам в обідню перерву (хіба бігом вздовж трасси гг).
За останній місяць мене практично не переставала боліти голова, якщо колись вона боліла час від часу, то проміжки між приступами почали скорочуватись, а потім щезли взагалі - таблетки не допомагали. Я вже потихеньку починала втрачати сили. Я зрозуміла, що пора приділити собі увагу і час і нарешті зайнятись власним здоров"ям, бо мама-інвалід дітям не допоможе.
Ну от я нарешті пройшла діагностику і виявилось, що в мене остеохондроз, і защемлення нерва, і на додаток ослаблена фунція нирок. Мене втішили тим, що все це можна виправити. Масаж, дихальна гімнастика і перестати носити дітей на руках (благо вони вже доросли до того, щоб бігати власними ножками, а в разі чогось татко підстрахує).
пройшла наразі два сеанси точкового масажу, показали мені вправи з дихальної гімнастики (самостійно наразі ще не робила). Але голова вже болить не так сильно, але можеце тому, що масаж такий болючий, що про голову я й забула :) Але масажист казав, що то тільки спочатку так, а після третього сеансу болі припиняться. На що я дуже сподіваюсь.

Boris_Kiev
30.05.2008, 10:58
в мене остеохондроз,

Занудо, остеохондроз - в усіх нас. Нема його тільки у тваринок, які ходять на чотирьох (цитую лікаря).

тільки спочатку так, а після третього сеансу болі припиняться.
Буває. Залежить від техніки, якою володіє масажист.
Дружина колись ходила до масажистки на прізвисько "Дюймовочка" (зростом під 190), та їй робила боляче в якійсь точці під лопаткою і казала, що тільки так і треба.

Нещодавно дружина потрапила до класного масажиста у лікарні і той досяг потрібних результатів так, що дружина тільки ловила кайф.
При тому що "Дюймовочка" вважається висококласною масажисткою у приватній клініці остеохондрозу.

Просто різна техніка в них.

Зануда
30.05.2008, 11:11
Просто різна техніка в них.
В мене в тих справах досвіду взагалі немає, тому доводиться довіряти тим, хто його порадив (масажиста) всі його дуже хвалять і вважають добрим спеціалістом. Серед моїх родичів є такі, що співпрацюють з ним роками. Мене це підбадьорює, якщо чесно, бо нераз чула, що некваліфікований масажист може запросто посадити людину в інвалідне крісло, а це жахливо.
А щодо остеохондрозу і всього решта...Я завжди була переконана, що я абсолютно здорова людина (застуда і грип "нє в счьот"), але коли мене підвела моя ж власна голова http://yoursmileys.ru/tsmile/rtfm/t1926.gif я задумалась над тим, як би запобігати болячкам, замість лікувати їхні наслідки. http://yoursmileys.ru/tsmile/rtfm/t1913.gif

http://yoursmileys.ru/msmile/fun/m0116.gif

nastinka
30.05.2008, 11:22
"Серагем"
чула про такі ліжка і навіть пробувала)) прикольно лежиш собі а та фігнюшка їздить тобі по спинці і гріє)) та спраді кльово)
іле таке задоволення досить дорого коштує)

Boris_Kiev
30.05.2008, 11:29
некваліфікований масажист може запросто посадити людину в інвалідне крісло,
Колись я у відділенні мого знайомого лікаря (нині він власник клініки вертеброневрології) бачив такий наказ:

"Помічено, що масажисти А. і Б., окрім призначеного масажу, роблять пацієнтам елементи "корекції" - тобто лікарські процедури. Масажистів А. і Б. суворо попередити, всім іншим ознайомитися з наказом під підпис."

Зараз усі, кому не лінь, іменують себе мануальними терапевтами.
А те, що робить мій знайомий лікар - він називає "біодинамічною корекцією".

volk
30.05.2008, 11:29

Якщо не надто запущено, (ну, це не в сенсі недоцільності, а в сенсі тривалості необхідних процедур) зверніться в студію Оксани Слінько, зокрема в 9-й школі, але є ще в інших місцях у Львові. Якби Ви побачили, які люди там займаються, то відчули б себе одразу здоровою :) Задоволення не саме дешеве, але, в принципі, доступне. Можливо, походите, позаймаєтесь, - і буде все гаразд!
Займаються на останньому поверсі в спортзалі. ВВечері (десь з 16 00).

Додано через 1 хвилину
Когда у меня болит хребет, то я прошу массаж. Обычно это выглядит так - я лежу лицом вниз на полу, а жена ходит по моей спине. Очень помогает :)

А коли болить живіт?:)

Zoryanazirka
30.05.2008, 12:52
А я купила фітбол(великий спортивний мяч)і качаюсь спиною по ньому.Спина не болить вже півтора роки.:radist: Порадьтесь з масажистом чи лікарем обовязково.

У мене є 2 такі м"ячі!! Один сама купила а другий подарували. Мені то не допомагає.

Zirnycja
30.05.2008, 13:02
Якщо у когось є зайва вага, бодай якихось 2-3кг чи більше, варто наперед усе їх позбутися, тим розвантажити хребет і ноги. Массажі теж сприяють схудненню. :)

Boris_Kiev
30.05.2008, 13:52
Мою дружину вчила методистка ЛФК (після травми стегна і паралельно - сколіозу):
"Ніхто не вміє правильно стояти. Стояти треба так, як стоять німецькі вартові.
Див. німецькі фільми.
Тоді все розвантажується і людина не втомлюється."

Якщо потрібні деталі - напишу в суботу.

Molv
29.06.2008, 00:42
Вже давно сплю на твердому.
Але два роки тому так зігнуло, що не могла дійти до ліжка.
Тиждень лікувалась якимись пігулками і застриками.
Коли відпустило - пішла до мануального терапевта.
Болю не було взагалі. Процедура тривала кілька хвилин.
Після 9-го сеансу я вже ходила вистрибуючи і лікар вирішив, що десятий сеанс зайвий.
Через пів року - ремонти, пересування меблів (:D піаніно).
Знову звернулась до лікаря і за 3 сеанси все відпустило.
Дякувати Богу, дотепер проблем нема
(це в мої молоді :D:D:D роки і з 4-річними внуками, яких люблю носити на руках).

Romko
29.06.2008, 01:14
Проблеми з хребтом. Що робити?
Їхати в Прилбичі.
Там живе якийсь дідо,що масажує хребет.
Моєму колєґові за 10 хвилин вставив диски...

nastinka
29.06.2008, 11:03
у мене сколіоз був, після того як почала займатись айкідо хребет рівний рівний :) дуже задоволена спортом :)

levandivka
29.06.2008, 13:40
Якось, майже приповз на кардіограму, ТАК різало в грудях.
Після кардіограми, та ж пані, на тій же кушетці вправила диски. Пішов працювати далі. "Як нова копійка".

Redhotchilly
29.06.2008, 14:05
Їхати в Прилбичі.
Там живе якийсь дідо,що масажує хребет.
Моєму колєґові за 10 хвилин вставив диски...

мені б страшно було їхати... :(

bostvl
04.07.2008, 09:27
у мене сколіоз був, після того як почала займатись айкідо хребет рівний рівний дуже задоволена спортом
І де займаєшся? Часом не Локомотив? ;)

mayscream
07.07.2008, 16:03
В мене спортивна травма,раз на пів року/чи то з малою натаскаюся чи ще з чимось, вопщем сама "така розумна"/ мене зкручує,що не продихнути/вискакує сакральна кістка,чи то зсувається/.Мої ліки:масаж в мануала/ходжу до однієї тітоньки близько 2х років/, по можливості плавання,і вправи на розтягнення.Зараз практикую стріп-аеробіку,але взагалі радять йогу,та до неї не лежить в мене душа.Сплю на твердому,зручне взуття обовязково.Ось ніби і все.Головне вмілі руки масажиста та самопильнування))

tiana
08.07.2008, 08:13
а я ходжу на лікувальну гімнастику в школу О.Слінько, про яку вже тут писали. Дуже допомогло, бо після пологів спина нестерпно боліла і голова:(

Catherine85
15.07.2008, 03:34
У меня тоже проблемы со спиной :( Остеохондроз, поясничный позвонок не на месте, и между лопаток позвонок тоже, последствия зимних падений и падения на лестнице в младшей школе, пересчитала ступеньки бетонной :scare:. А после прошлогоднего падения на деревянной лестнице, еще и с копчиком, до сих пор если как-то не так сяду, потом вставать больно :mad:, трещина может, не ходила на рентген, они и раньше-то ничего вменяемого о моей спине сказать не могли. Нужно на массаж и чтоб вправили, но никому свою спину доверить не могу, боюсь.Дядя мне вправлял пару раз, он массажист от Бога, диагноз по походке может поставить, но сейчас просить не очень хочется, тяжело ему, 68 лет все-таки, но похоже придется, т.к. лучше не становится. Вышиваю постоянно скрючившись на диване и перекосившись, иначе не выходит, уже заказала станок вышивальный, чтоб освободить руки и разгрузить спину. Еще и грудь проблем позвоночнику доставляет, слишком тяжелая, он с весом не справляется, вот и ненадолго хватает результатов массажей. Последний раз 5 лет назад прошла курс из 21 массажа у дяди после того, как прихватило так, что побежала на кардиограмму, думала, что сердце, а оказалось, что позвоночник опять.:(

P.S. Извините за такой поток мысли, но сегодня опять прихватило, сижу плачу, завтра пойду проситься на массаж...:(:(:(

Е.Стілл
18.07.2008, 00:39
Вітаю! Тут йшла мова про Остеопатію та спеціалістів цього профілю. Доводжу до відома, що в Україні давно існує школа де навчають лікарів цієї спеціальності. Про школу та методику дізнатися можна тут: www.chikurov.com У Львові безкоштовну консультацію практикуючого лікаря можна отримати в "Естет центрі-Львів", попередній запис за тел: 272-99-77; 243-43-77. Бажаю всім міцного здоров'я!:)

Додано через 12 хвилин
Вітаю! Тут йшла мова про Остеопатію та спеціалістів цього профілю. Доводжу до відома, що в Україні давно існує школа де навчають лікарів цієї спеціальності. Про школу та методику дізнатися можна тут: www.chikurov.com У Львові безкоштовну консультацію практикуючого лікаря можна отримати в "Естет центрі-Львів", попередній запис за тел: 272-99-77; 243-43-77. Бажаю всім міцного здоров'я!:)

Сергій clubpH
24.09.2008, 16:02
Люди не усвідомлюють, що хребет-це дерево життя, нервові сплетіння гілок якого йдуть до головного мозку, а коріння до всіх органів.Тому патології хребта мають такі тяжкі наслідки і є початком розвитку різних патологій,а також причиною передчасного старіння.Тому всі східні гімнастики базуються на розтягненні хребта, а не на присіданнях і маханню руками як у нас.З власного досвіду рекомендую гімнастику тайдзи, вправи К.Ніши, 5 Тібетських вправ, ходіння на лопатках,колінах, а ще надзвичайно ефективний тренажер-масажер Разумовського ,який дозволяє розтягнути, промасувати і зміцнити хребет,чого не досягнеш на дорожезних масажних ліжках.Щось задуже багато накарлюкав.Кому цікаво-відповім.

sasha_b
24.09.2008, 17:27
Зранку дуже корисно розтягувати хребет.
Для сну тіло приймає позу ембріона - це сповілює енергетизацію спинного запасного меридіана і дозволяє добре відпочити і набратись сил. Для того щоб добре проснутись, потрібно енергетизувати той же меридіан. Для цього можна зробити нахили руками до землі, стоячи на прямих ногах, нахили головою до колін - сидячи з витягнутими прямими ногами. Ще в йозі є дуже кльова вправа - поклін сонцю, однієї цієї вправи достатньо щоб зранку набратись сил на цілий день. А ще після цієї вправи до вас вигляне сонце ;)

Summer
26.09.2008, 16:08
я читала , що японці сплять без подушки та рівненько як солдатики, тобто не скручуються - це на хребет добре. На разі сплю без подушки, але рівно спати аж ніяк не виходить ((

mirawoo
04.11.2008, 14:55
Зранку дуже корисно розтягувати хребет.

я б сказала, не просто корисно розтягувати - це життєво необхідно. Розтягнутий м"яз - це м"яз без напружень і зажимів. У цьому місті краще циркулює кров і внутрішні органи отримують більше кисню. Розтягуйтесь і ще раз розтягуйтесь! але з розумом!!!

pukhnastyk
04.11.2008, 15:24
що японці сплять без подушки та рівненько як солдатики, тобто не скручуються - це на хребет добре
Не знаю за всіх японців:cool:, але іноді теж сплю на спині і без подушки. Зранку встаю з гарним настроєм - ніц ми не болить, "всьо пучком".:good: Правда щоночі спати так не раджу:nea:, бо тіло мусить змінювати своє положення, а лежачи весь час на одному боці чи спині, відбувається погана циркуляція крові.

Розтягуйтесь і ще раз розтягуйтесь!
А ще танцюйте і ще раз танцюйте!!!:dance2::dancer::dance: Танці, як і плавання, суперово впливають на хребет (і на пластику тіла:wink:).

Alias
04.11.2008, 16:02
я читала , що японці сплять без подушки та рівненько як солдатики, тобто не скручуються - це на хребет добре. На разі сплю без подушки, але рівно спати аж ніяк не виходить ((
Я не японка:), сплю з самого садочка без подушки(у садочку цей метод використовували)Ніяких проблем з хребтом немає, а ще може й танці допомогли, займаляся змалечку

Summer
06.11.2008, 17:47
а ще добре біля стіни стояти, хоча б для початку 1-2 хв в день

Nika07
09.11.2008, 18:21
Як я вас розумію. У самої спина хвора :(

TARIKAFR
10.11.2008, 00:57
Кожна людина має свої вразливі органи, що старіють скоріше за других. Хребет - не виключення. Надмірна вага, постійе сидяче положення, одноманітна надмірна фізична нагрузка, відсутність щоденної фізичної активності - найбільші вороги хребта. До них можна віднести високі жіночі каблуки і великий водійський досвід чоловіків. А що до дітей - то це важкі ранці, що вони їх в руках носять, а не на плечах.
Потягування на перекладині чи на шведській стінці, басейн ідеально 1-2 рази в тиждень, щоденна гімнастика, масажі - все в комплексі просто зроблять чудо, на яке жодний лікар і жоден медикамент не здатні.
Це вже статистично доказано, що запобігти хворобам хребта значно легше і дешевше, ніж їх потім лікувати, тим більше, що ефективних ліків від уражень хребта, за виключенням простих знеболюючих і протизапальних - немає.
Інколи, хронічні болі хребта є тільки відображенням напруженого психологічного стану людини, але то вже інша розмова.

P.S. Третину свого дорослого життя людина проводить у ліжку, де і хребет відпочиває. Звідси - зовсім немалозначна деталь, це матрас, який має бути і зручним, та і в той же час напівжорстким, щоб повторити форму тіла за час сну. Тоді і хребет відпочиватиме також за ніч. Тут рекомендуються так звані ортопедичні матраси, хоч я таки не впевнений в їх повній відповідності ціна-якість-ефект.

Yaremko
20.11.2008, 21:37
Люди поможіть. В родички проблеми із хребпом, великі болі робили ренген нічого особливого не виявили (як і в кожного другого легкий сколіоз). Ми подумуємо що це зміщення хрепців. Чи є можливість що від того запалення нерва? ну а від чого тобі би мав дуже сильно боліти хребет? І що робити в таких випадках? може порадьте якогось хорошого мануального терапевта у Львові чи поблизу Самбора. Особа зараз на обезболюючих і то мало помагає.

TARIKAFR
20.11.2008, 23:52
Люди поможіть. В родички проблеми із хребпом, великі болі робили ренген нічого особливого не виявили (як і в кожного другого легкий сколіоз). Ми подумуємо що це зміщення хрепців. Чи є можливість що від того запалення нерва? ну а від чого тобі би мав дуже сильно боліти хребет? І що робити в таких випадках? може порадьте якогось хорошого мануального терапевта у Львові чи поблизу Самбора. Особа зараз на обезболюючих і то мало помагає.

Шановний, Yaremko. Дозвольте Вам сказати, що причин болей в ділянці хребта - маса. Все залежить від локалізації і типу болей, чи наявності інших клінічних ознак. Найчастішим, хоч і не єдиним, є дискогенне чи запальне ураження нерва. Поставити діагноз по інтернету є неможливо. Я б порадив Вам перед тим, як лікувати болі в хребті у мануального терапевта, то уточнити діагноз. При онкологічних чи травматичних ушкодженнях хребта мануальна терапія може привести то надсерйозних наслідків. Знайдіть через знайомих доброго невропатолога чи ревматолога у Вашому регіоні. Компютерна чи магнітно-резонанста томографія є найкращою діагностикою в таких випадках. А до цього часу я радив би Вашій родичці абсолютно залишитися пару днів у ліжку, інакше жодні знеболюючі препарати не матимуть очікуваного ефекту.
Якщо вже дійсно нікого не знайдете поблизу, то при Вашому бажанні зможу порадити хорошого спеціаліста в цій галузі, але у Львові.

Yaremko
21.11.2008, 12:27
Якщо вже дійсно нікого не знайдете поблизу, то при Вашому бажанні зможу порадити хорошого спеціаліста в цій галузі, але у Львові.
Буду вдячна! Місцевий лікар по довгих консультаціях поставив діагноз саме запальне ураження нерва але виписані препарати мало ефективні

TARIKAFR
22.11.2008, 15:01
Буду вдячна! Місцевий лікар по довгих консультаціях поставив діагноз саме запальне ураження нерва але виписані препарати мало ефективні

Я Вам вислав на ПП координати дуже хорошого спеціаліста і окрім того, просто чуйної прекрасної людини. Має лиш один страшний недолік - постійно зайнятий, то домовтесь про зустріч через телефон.

Yaremko
22.11.2008, 18:18
Я Вам вислав на ПП координати дуже хорошого спеціаліста і окрім того, просто чуйної прекрасної людини. Має лиш один страшний недолік - постійно зайнятий, то домовтесь про зустріч через телефон. Дякую отримала. Будем звертатися.