КПК

Показати повну версію : Зберігання інформації

Мих
19.01.2008, 22:34
Хочу зробити сімейний альбом. Є багато цікавих і старих фото. Одне питання... Як правильно зберігати інформацію(на диску мається на увазі в електронному варіанті), головне - на чому, щоб з роками зберігалося. Пишіть, коли в кого є якісь поради... Буду вдячний.:cowboy:

Deus igrok
19.01.2008, 22:35
не погано зберігаються малюнки на скелях. Деяким екземплярам понад десяток тисяч років.

Електронний альбом?

Мих
19.01.2008, 22:38
не погано зберігаються малюнки на скелях
не маю приватизованих...

nirvanka
19.01.2008, 22:53
Я зберігаю фотки на дівідішках в двох екземплярах, які тримаю в окремих місцях.. На всяк випадок ;)

Додано через 1 хвилину
З часом будуть нові носії інформації, можна буде просто переписати..
А ще можна завести собі окремий вінчестер, щоб на нього бекапити інфу..

Мих
19.01.2008, 22:55
Я зберігаю фотки на дівідішках в двох екземплярах, які тримаю в окремих місцях.. На всяк випадок
Добре, Ви звертаєте увагу на фірму-випускника дисків?

Deus igrok
19.01.2008, 23:01
Можна попантуватися і купити флешку на 10Гб
Або Хард на терабайт. Раджу самсунг.

Мих
19.01.2008, 23:12
Або Хард на терабайт. Раджу самсунг.
Все це добре, питання не стільки в обємі, скільки в надійності.
Як надійно на флешці? як надійно на дівіді? на харді?

Romko
19.01.2008, 23:17
А,чо’ би їх не закинути в І-нет?

nirvanka
19.01.2008, 23:21
Добре, Ви звертаєте увагу на фірму-випускника дисків?
Ні, абсолютно. Беру найдешевші. Думаю, краще звернути увагу на рекордер.. Від диска вимагається, щоб записати і зчитати, всі диски то можуть, а от рекордер може поламатись, або бути неякісним.. Тоді байдуже якої фірми диск..

Мих
19.01.2008, 23:21
закину обовязково, як почну робити альбом, але то не є вихід з положення, що до зберігання. Сервер загнувся і.... гаплик.

nirvanka
19.01.2008, 23:22
Чомусь не довіряю шлешкам.. Летять частіше за диски.. Та і губляться..

Deus igrok
19.01.2008, 23:22
http://confifap.cpic.ru/upload/spb2004/reports/doklad_254.doc
ПУТИ СОЗДАНИЯ НОСИТЕЛЕЙ ДЛЯ ДОЛГОВРЕМЕННОГО
ХРАНЕНИЯ ИНФОРМАЦИИ В ЦИФРОВОЙ ФОРМЕ

В.В.Петров, А.А.Крючин, С.М.Шанойло, Л.И.Крючина
Институт проблем регистрации информации НАН Украины, 03113, г. Киев, ул. Шпака, 2
тел. (38044) 456-83-89; e-mail: petrov@ipri.kiev.ua

Ключевые слова: цифровая информация, долговременное хранение, металлический носитель информации.

В докладе проведен анализ возможностей использования различных типов носителей для обеспечения долговременного хранения информации. Показаны большие возможности носителей с оптической записью/воспроизведением для осуществления длительного и надежного хранения информации. Определены направления совершенствования характеристик оптических дисковых носителей информации для более полного обеспечения требований, предъявляемых к носителям для долговременного хранения информации в цифровой форме.

Мих
19.01.2008, 23:23
Ні, абсолютно. Беру найдешевші. Думаю, краще звернути увагу на рекордер.. Від диска вимагається, щоб записати і зчитати, всі диски то можуть, а от рекордер може поламатись, або бути неякісним.. Тоді байдуже якої фірми диск..
рекодер - добрий. але спосіб запису на рекодері і заводський запис - то дві різниці... і має значення фірма, що випускає диски. Є напевно диски для тривалого зберігання.

nirvanka
19.01.2008, 23:24
Тоді треба на надійний сервер.. А 100% надійного нічого в неті нема.. Варто перестрахуватись звичайними дисками..

Мих
19.01.2008, 23:25
ПУТИ СОЗДАНИЯ НОСИТЕЛЕЙ ДЛЯ ДОЛГОВРЕМЕННОГО
ХРАНЕНИЯ ИНФОРМАЦИИ В ЦИФРОВОЙ ФОРМЕ

добре, але то поки теорія я так розумію, нє?

Deus igrok
19.01.2008, 23:28
добре, але то поки теорія я так розумію, нє?
Миху, ще років 5 тому, флешка на 1Гб вважалася "понтами".
Що буде через років 50 - невідомо. Можна записати на ДВД. Років з 200 прослужить , але не відомо як скоро ми відмовимося від ДВД.

Якщо Вам на років 5-10 , то ДВД штампуйте. Або портативний хард. Зара він в районі 200 доларів вартує.

Ольга
19.01.2008, 23:34
у нас зовнішній хард, хоча фото ще додатково записую на двдшки і ховаю в сумку для дисків (у мене більше проблема з зберіганням носіїв інформації від дитини, аніж самої інформації).

хочеться каталог ще зробити, аби знати що де лежить

Мих
19.01.2008, 23:59
А 100% надійного нічого в неті нема..
шукаю не 100%, а найоптимальніший.

nirvanka
20.01.2008, 00:02
шкаю не 100%, а найоптимальніший.
Не буду радити, бо користуюсь відносно недавно.. Але поки що мене влаштовує.. Маю онлайн-фотоальбом в Опері. (http://my.opera.com/nirvanka/albums/) Закидаю туди фотки, щоб на форум постити, та і просто так, щоб мати, людям показати..
Там зручно, бо можна по темах альбоми організовувати.. Іншими онлайн-фотоальбомами не цікавилась..

Мих
20.01.2008, 00:08
Що буде через років 50 - невідомо. Можна записати на ДВД. Років з 200 прослужить , але не відомо як скоро ми відмовимося від ДВД.
Згоден, буду міняти що 5-8 років.

Romko
20.01.2008, 00:10
Згоден, буду міняти що 5-8 років.
Як то файно...

New Shrek
20.01.2008, 16:35
простіше і дешевше хард + кишеня

Мих
21.01.2008, 16:27
хард - ясно, а кишеня нашо?

syavych
21.01.2008, 18:04
хард - ясно, а кишеня нашо?
Кишеня то така коробочка шо сі вставляє в компутер, а в неї сі вставляє хард, во :)

nirvanka
21.01.2008, 18:43
Кишеня то така коробочка шо сі вставляє в компутер, а в неї сі вставляє хард, во
Питалось - а нашо? ;) Хард же для бекапу буде стаціонарним.. Мав би бути..

Мих
21.01.2008, 22:52
Кишеня то така коробочка шо сі вставляє в компутер, а в неї сі вставляє хард, во
а то про то йде мова... але чи довго вінчестер триматиме інфу - от питання....

nirvanka
21.01.2008, 23:04
Поки не випаде з рук випадково, або поки хтось не постирає фотки.. Випадково.. :)

Romko
21.01.2008, 23:13
Поки не випаде з рук випадково, або поки хтось не постирає фотки.. Випадково..
Випадково...може згоріти будинок...впасти метеорит...і всьо.

New Shrek
21.01.2008, 23:15
хтось не постирає фоткидля того хард і стоїть в кишені щоб не стерли

Додано через 8 хвилин
чи довго вінчестер триматиме інфувід 30 до100 років

nirvanka
21.01.2008, 23:26
для того хард і стоїть в кишені щоб не стерли
Там є якийсь захист? 220В ? :D Жартую, звісно.. Знаю, що є ключики на кишенях, Ви про це?

Мих
22.01.2008, 01:00
від 30 до100 років
не вірю.

syavych
22.01.2008, 09:01
не вірю.
Якщо не буде використовуватись то може. Найбільше зношення від постійного вертіння і процесів читання\запису, але якщо раз записати і всьо то може довго лежати

levandivka
22.01.2008, 09:15
Цитата:
Допис від Torro Переглянути допис
від 30 до100 років
не вірю.
І правильно робите.
Я зараз зношу на DVD архіви з CD, які писалися 6 років тому. Уплотнєніє.
А тримаю робочу версію архіву на робочому харді, + відключений архівний хард, + одна копія на дисках.

viltis
22.01.2008, 12:26
Випадково...може згоріти будинок...впасти метеорит...і всьо.

Колись моя мама, яка обожнює фотки, сказала, що якби горів будинок, то в першу чергу вона б брала фотки і документи, а вже потім гроші, золото і т.д....

Надійно є роздрукувати фотки:))) Я от зберігала, зберігала на компі ..а потім вирішила роздрукувати найкращі фотки. Вибрала з 6 тисяч 300....і як віддавала гроші за друк. 2 стипендії ушло.

а якщо серйозно, то ДВД - то є моя порада. Думаю, вони ще прослужать довго. І навіть якщо з"явиться якийсь інший носій, то обов"язкоао зроблять такий прилад, який буде переписувати з ДВД на "то ось".

Я от правда, десь біля 2 місяців шукала відео і ДВД рекордер 2 в 1. Знашла. Тепер дивлюсь на гору відеокасет і думакю, коли ж то мої руки дійдуть до оцифровки того всього

New Shrek
22.01.2008, 12:31
першу чергу вона б брала фотки , а вже потім гроші, золото яка пророда фетишизації фотографій ,адже в порівнянні з історією людства, час їх використаня порівняно з золотом мізерно малий

Espert
22.01.2008, 13:51
Як на мене найкраще архів зберігати на DVD-дисках. По -перше як нормально з ними поводитися, термін служіння досягає 10 років. Можу навіть порадити фірму виробника Verbatim. Мене не підводила ще!
Альтернативою бачу тільки змінні вінчестери і все! За диски надійніше! Хоча дороще!
Бачив ще писали про флешки великого розміру. Ненадійно по тій причині що кожна флешка має певний скажем так ліміт перезапису, а оскільки фотки невеликого розміру, то дозаписи перезаписи точно будуть проводитися. Так що рано чи пізно флешка може просто не відкритися.

nirvanka
22.01.2008, 15:29
Колись моя мама, яка обожнює фотки, сказала, що якби горів будинок, то в першу чергу вона б брала фотки і документи, а вже потім гроші, золото і т.д....
Я б теж :shy:

Можу навіть порадити фірму виробника Verbatim.
В мене теж є симпатія до цієї фірми, бо свого часу вони виробляли дуже якісні дискети.. А диски мене рідко підводять.. Хіба останнім часом, після того, як я чуть не спалила рекордер, але то в рекордері справа :)

syavych
22.01.2008, 20:21
Надійно є роздрукувати фотки
Не зовсім, фоти вицвітають скоріше ніж накриваються вінчестери. Хоча то ще залежить від того де ви ті фоти видрукували :)

Мих
22.01.2008, 22:21
поробуємо на Вербатім писати, чув, що добре ....

Городецький
23.01.2008, 15:43
Як на мене найкраще архів зберігати на DVD-дисках.
Якщо зберігати перфокарти як слід, то термін їхньої придатності сягатиме 1000 років :)

syavych
24.01.2008, 10:28
поробуємо на Вербатім писати, чув, що добре ....
Ось що надибав в магазинах:
DVD-R диск Verbatim 8x 4.7G, ArchivalGrade Printable Cake 25 для архівних записів довготривалого зберігання + шар Printable (33$ за 25 дисків :))

Romko
24.01.2008, 10:46
От,вчора не зберіг інформацію...І 40 ґіґа музики пішло коту під хвіст...
Какой жаль...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_kleiner_megaheuler.gif

syavych
24.01.2008, 10:59
Какой жаль...
Шо сі стало? Вінт полетів?

Espert
24.01.2008, 14:54
Какой жаль...
А в мене нещодавно диск на вінчестері просто пропав... накрилося 100Гб... Оце дійсно було шкода... Інфи було багато! Але не дарма напевне люди кажуть все що не робиться то робиться на краще!

New Shrek
24.01.2008, 15:23
диск на вінчестері просто пропав скільки років пропрацював (чистих)

Espert
26.01.2008, 12:45
скільки років пропрацював (чистих)
Я трішки не правильно висловився. Він пропав, але при перестановці Windоws його бачило як нерозмічену область вінчестера. Причиною цього стала установка програми Power Quest Partitional Magic. В мене вона не пішла, і коли я взяв її деінсталяцію, вибив синенький екран смерті і все!!! Диска як не було!

Romko
26.01.2008, 14:39
Позавчора мав проблєму.
З’явився глюк у віндовсі.
Щоб не бавитися,я запустив Акронікс.Під час відновлення вибило світло.Звичайно,полетів вінчестер.
Трохи помордувався,реаніматором відновив диски,переставив вінду.
Виявилось,що кудись щезло 100 ґіґа інформації.Що я тільки не робив,але відновити не зміг.А,шкода.
Там було 60 ґіґ музики...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaheul.gif

Espert
27.01.2008, 11:49
Позавчора мав проблєму.
З’явився глюк у віндовсі.
Щоб не бавитися,я запустив Акронікс.Під час відновлення вибило світло.Звичайно,полетів вінчестер.
Трохи помордувався,реаніматором відновив диски,переставив вінду.
Виявилось,що кудись щезло 100 ґіґа інформації.Що я тільки не робив,але відновити не зміг.А,шкода.
Там було 60 ґіґ музики...
Маю один плюс, користуюся ноутбуком, вибивання світла мене не лякає! А тобі РОМКО раджу поставити блок безперебійного живлення! Корисна річ! Дуже!

Romko
27.01.2008, 19:34
Маю один плюс, користуюся ноутбуком, вибивання світла мене не лякає! А тобі РОМКО раджу поставити блок безперебійного живлення! Корисна річ! Дуже!
Та все ніяк упса не зберусь придбати...
Найгірше те,що ота біда сталася,коли працював Акронікс...

Тіріон
28.01.2008, 12:42
В мене світло вибивало двічі на день, і нічо :).
Питання, як краще зберігати диски. Наприклад, в упаковках по 100 штук на стержні нормально? А то не знаю вже куди коробки дівати.

nirvanka
28.01.2008, 13:08
Наприклад, в упаковках по 100 штук на стержні нормально?
Якщо не часто треба їх перебирати в пошуках потрібного диску, то нормально.. В мене брат так фільми зберігає.. Я хочу знайти щось, то шукаю в таблиці екселівській в списку фільмів потрібний. Біля нього є номер диску, на якому є той фільм. Зручно, як на мене.

Espert
29.01.2008, 14:20
Якщо не часто треба їх перебирати в пошуках потрібного диску, то нормально.. В мене брат так фільми зберігає.. Я хочу знайти щось, то шукаю в таблиці екселівській в списку фільмів потрібний. Біля нього є номер диску, на якому є той фільм. Зручно, як на мене.
Я теж такий метод пошуку використовую. Весь архів описаний в екселі під назвою контент!

Romko
29.01.2008, 14:22
В мене світло вибивало двічі на день, і нічо .
Питання, як краще зберігати диски. Наприклад, в упаковках по 100 штук на стержні нормально? А то не знаю вже куди коробки дівати.
Я купляю альбоми.Зі сторінками.
Зручно.

Городецький
29.01.2008, 15:51
Питання, як краще зберігати диски. Наприклад, в упаковках по 100 штук на стержні нормально?
Нє, ненормально. Через тертя дисків один об інший шкрябається поверхня. Адже ідельно-пласких дисків за 40грн/100шт не придбати ... Та й гортати незручно.
Альбом краще, і то бажано щоб кишеньки були не поліетиленові а акрилові або паперові - менше шкодитимуть поверхню при витяганні/засовуванні.

SatYr
29.01.2008, 20:39
Щодо Оптичних дисків, то тут все ж таки на фірму виробника потрібно дивитись та й на диски самі. Є диски із більш захищеним покриттям(від механічних та інших чинників). Крім того дешеві диски можуть бути не центрованими, що псує, як їх, так і ваш пристрій зчитування. Щодо вінчестерів то можете скористатись кишенею, хоча зараз стає модна технологія SATA, що дає змогу на лботу вчіпати хард. А також є зовнішні харди під USB чи Firewire (Вони якраз для бекапу і використовуються).
Також можете flash-дисками скористатись.
Тож найдешевший варіант то DVD. А як хочете дуже багацько і все зразу тоді більш дорожчий(вінчестер, і ще до повного щастя у raid масиві ось).

Boris_Kiev
31.01.2008, 17:37
Усі поділилися досвідом...

Якщо зберігати на CD (DVD) то краще писати на -R, ніж на -RW. Теоретично більше років проіснує на диску.

Флешки - то для оперативного перенесення. Але не для зберігання роками. Зовнішній вінчестер - теж годиться.

А тепер про свій сумний досвід: 7 років тому я пішов у відпустку і не встиг перед від"їздом закинути до офісу ноутбук.
Вкрали кейс, де був ноутбук та повний архів - магнітооптичний диск Jazz.

Ще був бекап на RISC-сервері. І молодший адмін (зрадівши, що старший теж у відпустці) почав "вивчати внутрішню побудову жабки". І теж грохнув.
А там (тобто всюди) були три мої фрілансерські проекти "на забугор".

Після того випадку став розумнішим. :)
Деякі відповідальні дані тримаю ще у друга за бугром - і на серверах, і на CD в його шафці.

samvexler
13.02.2008, 21:39
Тіріон

Якщо не часто витягувати, то зійде.
Якщо брати альбом, то їх просто не стане. Мені вже 100 дискового стержня не вистачає. Ще 3 диска - повний.

До всіх
На рахунок UPS - обовязково купіть!!! Якщо не маєте дод. резервних копій. За 450 грн я купив UPS PowerCom 1000BNT. Середньостатистичний комп пропрацює майже годину :) Вже сидів 20 хв на ньому, коли вирубали світло. Трохи незвично. Всі при свічках, а я ще Quake граю :)

Якщо писати на DVD, то DVD+R найкращі. Найкращі фірми: TDK, Verbatim. Особливо TDK рекомендую. Писати треба на 4х, а не на 8х, 16х. Запишеться на декілька хвилин довше, проте інформація зберігатиметься роками, а не рік. Ціна якісного DVD+R - 2-2,50грн. Якщо брати багато - трохи дешевше. Але звичайно якісна річ дешевою не буває.
Провірити якість записаного диску можна за доп. NeroTolls-->NeroDiscSpeed!!!