КПК

Показати повну версію : Вступ України до СОТ

Gelembjuk
19.01.2008, 14:52
Я декілька годин полазив Інтернетом щоб взнати що зміниться при вступі України до СОТ. Але всюди лише мудрі загальні фрази і нічого конкретного.
Хтось може сказати конкретно які товари та послуги подорожчають а які подешевшають?
І найбільше мене цікавлять ціни на автомобілі. Як вони зміняться при вступі України до СОТ?

sselev
19.01.2008, 15:20
Я теж цікавився цією темою. Стосовно авто читайте моє нещодавнє повідомлення.

http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=206996#post206996

Я декілька годин полазив Інтернетом щоб взнати що зміниться при вступі України до СОТ. Але всюди лише мудрі загальні фрази і нічого конкретного.
Хтось може сказати конкретно які товари та послуги подорожчають а які подешевшають?
І найбільше мене цікавлять ціни на автомобілі. Як вони зміняться при вступі України до СОТ?

Kaff
19.01.2008, 21:02
для мене також "гаряча тема". Пам'ятаю, що колись прочитав, що мито заморозять на 3 роки. Потім читав, що "розмитнення" знизять, і тут же введуть податок високий на первинну реєстрацію авто.
Потім читав, що останній закон із високим митом не погодили у самій СОТ, бо він порушує права споживачів. Тепер шукають інші шляхи "підтримки вітчизняного споживача".
Тепер - головне.
Ніхто не знає, що буде після прийняття України до СОТ, бо текст угоди тримають у таємниці, при тому - цілком офіційно, "щоби жодна із зацікавлених сторін не могла скористатися превагами (чи недоліками, шкодами і т.д.), які наступлять після прийняття будь-якої країни до СОТ".

Gelembjuk
20.01.2008, 10:22
А я думав автомобілі точно подешевшають.:(
Будемо чекати.

Степаныч
20.01.2008, 10:51
...текст угоди тримають у таємниці,
От у цьому і проблема! Мене кудись "вступають", а куди - таємниця! От я й думаю. І "мИслі" такі: чи зможе наш виробник конкурувати з европейським? Яка доля нашої промисловості, якщо вона не витримає конкуренції? Чи не перетвориться Україна на постачальника дешевої робочої сили? Багато питань. Відповідей від влади немає. Тому виникає питання: НАФІГ МЕНІ ТАКА ВЛАДА?

Internati
20.01.2008, 15:44
чи зможе наш виробник конкурувати з европейським

Купи Славуту, захисти нашого товаровиробника!

Яка доля нашої промисловості, якщо вона не витримає конкуренції

В топку таку промисловість!

Чи не перетвориться Україна на постачальника дешевої робочої сили?

Ні-ні, Україна буде постачальником висококваліфікованих кадрів, центром світових досліджень у всіх галузях науки та техніки, першою здійснить політ на Марс та побудує точну мініатюрну копію літака А-380, настільки малу, що її не буде видно у найсучаснішому електронному мікроскопі!

sselev
20.01.2008, 16:23
Які саме галузі промисловості під загрозою?
Здається нам ще далеко до дешевизни китайської робочої сили...

От у цьому і проблема! Мене кудись "вступають", а куди - таємниця! От я й думаю. І "мИслі" такі: чи зможе наш виробник конкурувати з европейським? Яка доля нашої промисловості, якщо вона не витримає конкуренції? Чи не перетвориться Україна на постачальника дешевої робочої сили? Багато питань. Відповідей від влади немає. Тому виникає питання: НАФІГ МЕНІ ТАКА ВЛАДА?

Степаныч
20.01.2008, 16:25
Які саме галузі промисловості під загрозою?
Практично усі.

Мих
20.01.2008, 21:47
А я думав автомобілі точно подешевшають.
Будемо чекати
подешевшають, бо Розмитнення авто не може перевищувати 20%. Тобто... у нас зараз лише ПДВ=20%, а то загальне має бути менше 20.
Зараз здорожчення десь під 40% за рахунок розмитнення.

Додано через 37 секунд
Практично усі.
якщо не вступимо - то так, а якщо вступимо - є шанси.

demetris
26.01.2008, 16:53
одним словом треба дві речі зробити:
1. дочекатися поки вступим, а там побачимо
2. якщо не вступим... то ви знаєте куди дивитися ;)

Степаныч
26.01.2008, 17:01
якщо не вступимо - то так, а якщо вступимо - є шанси.
Ну да, ну да. І у Довгого проти Кличка шанси які-не-які є. Якщо навкулачки. Тільки щось мені не віриться, що Довгий би переміг. Чому?:)

sselev
26.01.2008, 20:08
Знайшов наступне.

"Украина преодолела последнее препятствие на пути в ВТО"
http://podrobnosti.ua/economy/foreign/2008/01/17/489474.html

А ось спроби потягнути час...
http://wto.in.ua/index.php?lang=ua&get=3&id=636

одним словом треба дві речі зробити:
1. дочекатися поки вступим, а там побачимо
2. якщо не вступим... то ви знаєте куди дивитися ;)

bora
04.02.2008, 14:57
Понеділок, 04 лютого, 2008 → У СВІТІ
ЗАВТРА УКРАЇНА ТАКИ ВСТУПИТЬ В...

Церемонію підписання протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі призначено на 5 лютого.
Про це повідомляється на сайті СОТ, інформує УНІАН.

Церемонія підписання документа пройде в Женеві (Швейцарія) на засіданні Генеральної ради СОТ, о 17.15 за київським часом.

Згідно з повідомленням, Україна повинна ратифікувати протокол про вступ до 4 липня 2008 року.

Повноправним ж членом СОТ Україна стане через 30 днів після ратифікації документа.

Як відомо, на засіданні Генради СОТ планує бути присутнім президент Віктор Ющенко.

Процес вступу до СОТ Україна почала в 1993 році.

Експрес

Додано через 45 хвилин
І знаєте, якщо умов не оголошують то видко матимемо проблеми... Чи хтось довіряє нашим спєцам і ЗА те, щоб вони торгували нашою економікою? ПОживемо-побачимо, ІМХО обдеруть як липку..

sem41
05.02.2008, 18:11
Повноправним ж членом СОТ Україна стане через 30 днів після ратифікації документа.
От тут опозиціонери відірвуться по повній.Палку в колесо, то ж так по нашому.:agree: Або скажуть коаліції йдіть на поступки, або будем блокувати до 4 липня

kYula
05.02.2008, 20:04
Вітаю! Україна здійснила черговий прорив...Нарешті!
Відтепер Україна - член СОТ

Генеральна рада Світової організації торгівлі схвалила вступ України.
Голова засідання Генеральної ради посол Республіки Чилі Маріо Матус, який займається в СОТ українським питанням, поставив на голосування рішення про схвалення звіту робочої групи й проекту протоколу про вступ України в СОТ.

Генеральна рада СОТ підтримала це рішення, після чого Матус привітав із цим присутнього на засіданні Президента України Віктора Ющенка.

Керівник робочої групи з питання вступу України нагадав, що процес приєднання України до СОТ розпочався 1993 року й лише 2005 року цей процес було прискорено.

Він подякував Ющенкові за пришвидшення цього процесу.

Матус також сказав, що Україна є прикладом для інших країн як країна, яка йде шляхом лібералізації економіки, зокрема в сільськогосподарській сфері.

новинар

Додано через 21 хвилину
От тут опозиціонери відірвуться по повній.Палку в колесо, то ж так по нашому.:agree: Або скажуть коаліції йдіть на поступки, або будем блокувати до 4 липня

ПР вигідно щоб Україна не вступила у СОТ?

sem41
05.02.2008, 20:48
ПР вигідно щоб Україна не вступила у СОТ?
А хтось може достеменно сказати що кому вигідно? Я не берусь.Вчора Янукович & Co за співпрацю з НАТО,сьогодні проти. І стосовно СОТ приблиз но те ж. Тут наші "голубі" співвічизники дивляться який знак подадуть з столиці М. Скажуть "ату СОТ", і буде "ату" по саме не хочу.

kYula
05.02.2008, 21:06
А хтось може достеменно сказати що кому вигідно? Я не берусь.Вчора Янукович & Co за співпрацю з НАТО,сьогодні проти. І стосовно СОТ приблиз но те ж. Тут наші "голубі" співвічизники дивляться який знак подадуть з столиці М. Скажуть "ату СОТ", і буде "ату" по саме не хочу.

Заради цікавості якось переглядала програму Партії Регіонів
і знайшла от таке:

Партія підтримує подальший розвиток і оптимізацію співпраці України з НАТО задля повноцінного включення у систему європейської безпеки. (http://www.partyofregions.org.ua/meet/program/)

гуглю щодо СОТ :

18-10-2006 16:32 Партія регіонів зацікавлена в тому, щоб Україна на вигідних для себе умовах приєдналася до СОТ
"Регіонали" готові розглядати й ухвалювати "сотівські" законопроекти
Речники Партії регіонів отримали завдання спростувати тезу, що Янукович згоден із синхронізацією вступу до СОТ України та Росії
До Світової організації торгівлі рідний банк Горбаля так само, як і багато інших, ставиться з осторогою. Кому потрібна конкуренція з закордонними фінансовими структурами, що прийдуть на український ринок. Але й провалювати вступ до світового торговельного клубу для банкірів з репутацією якось несолідно. Вони обрали іншу тактику - якщо вже СОТ невідворотній, голосувати за. Разом з тим пролобіювати такі умови, які б мінімально зашкодили вітчизняним банкам.

Чіткої позиції не знайшла. В програмі ПР жодного слова про СОТ.

Мих
05.02.2008, 21:31
Україна підписала вступ у СОТ, тепер черга за ВР, після цього місяць і ми в СОТ.

Тим22
06.02.2008, 10:04
А я думав автомобілі точно подешевшають.:(
Будемо чекати.

06.02.2008 8:51
Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і ділерів (ВААІД) не чекає істотного зниження цін на імпортні автомобілі після вступу України до Світової організації торгівлі.
Про це сказав президент ВААІД Станіслав Щербина.

"Чекати істотного зниження цін на автомобілі не слід", - зазначив він.

За його словами, ВААІД чекає, що після вступу України до СОТ ставки імпортних мит на автомобілі буде знижено з 25% до 10%.

Проте, зазначив Щербина, "автовиробники уважно стежать за всіма ринками і країнами" і регулюють цінову політику, щоб не було різких "перекосів" цін на автомобілі в різних країнах.

Також він зазначив, що після приєднання України до СОТ на європейському автомобільному ринку посилиться конкуренція серед автовиробників, а в Україні зменшиться кількість "сірих" автоімпортерів.

Згідно з умовами вступу України до СОТ, після приєднання до цієї організації мита на імпортні автомобілі будуть знижені з діючих сьогодні 25% - до 10%. http://gpu.ua/index.php?&id=206890&s=3p_np

sselev
08.05.2008, 23:12
Україна стане членом СОТ з 16 травня, зараз активно коректується законодавство щоб відповідати вимогам. У нас як завжди тягнуть до останнього...

alex
08.05.2008, 23:50
Україна стане членом СОТ з 16 травня, зараз активно коректується законодавство щоб відповідати вимогам. У нас як завжди тягнуть до останнього...

А коли планується ратифікація ВРУ?

маюнка
09.05.2008, 00:20
А коли планується ратифікація ВРУ?
вже все ратифіковано)
тепер вступає в чинність і все. але фактично вже зараз ми стали 151 країною-учасницею СОТ.

levandivka
09.05.2008, 01:27
фактично вже зараз ми стали 151 країною-учасницею СОТ.
Шкода, ТАка коротка тема.
Вигасла...

маюнка
09.05.2008, 23:15
Шкода, ТАка коротка тема.
Вигасла...
я писала і захистила курсову на минулому тижні по СОТ. нема нічого досконалого. тим паче міжнародних міжурядових організацій. тим паче універсальних.
тут дійсно говорити нема про що собливо. є плюси та мінуси. як скрізь. тут я америку не відкрию.
але вступ до СОТ - зараз необхідний крок для нормального розвитку сучасної міжнародної торгівлі, поглиблення співробітництва між державами і т.д. ну от, знову загальні фразочки... :( та ну його, невдячна тема.