КПК

Показати повну версію : Нація, що спивається...

Deus igrok
15.01.2008, 22:04
У рамках дослідження ВОЗ було опитано понад 200 тисяч учнів п’ятого, восьмого та десятого класів у 41 країні світу. Отримавши результати, вчені склали список держав, де підлітковий алкоголізм набув загрозливого масштабу, повідомляє «Німецька хвиля». Так, Україна посіла першу сходинку, а на другому місці — Ізраїль: любителів «напоїв з градусом» серед підлітків та молоді в Україні зафіксовано 40 відсотків, у Ізраїлі — 28. Третє місце — за чеськими неповнолітніми. А ось Росія — п’ятнадцята. І замикають сумний перелік Ісландія та Ірландія.

Водночас 40 відсотків українських дітей зізналися, що принаймні раз на місяць вживають спиртне. Дані шокуючі, проте, схоже, правдиві. «Так, ми з друзями інколи випиваємо. Особливо перед дискотекою. Зараз це модно, — сказав «УМ» десятикласник однієї столичної школи Станіслав. — А купити спиртне — не проблема. В магазині чи кафе ніхто не зважає на твій вік. Головне — щоб ти міг заплатити гроші».
http://www.umoloda.kiev.ua/number/1077/116/38587/

Основні пацієнти тут — це чоловіки і жінки до 40 років. Навіть у 20—25–річних прогресують незворотні явища, особливо після отруєнь неякісними і фальсифікованими спиртами. Видовище, я вам скажу, не для тих, у кого слабкі нерви. Офіційно на обліку у Волинському наркодиспансері стоять 12 тисяч хворих на алкоголізм. На скільки варто помножити цю цифру, щоб отримати реальну картину, — сказати важко. Як мінімум, на десять, кажуть. Отож виходить, що на Волині з її одним мільйоном населення хворий кожен десятий мешканець? А якщо відняти дітей та неповнолітніх? А додати ще побутове пияцтво, що процвітає скрізь: на роботі і вдома, з приводу і без? Стає страшно...
http://www.vox.com.ua/data/publ/2007/12/19/ukraintsi-spyvayutsya-vrazhayuchymy-tempamy.html

11:03:00

ОРЖАХОВСЬКИЙ А.В.

Дякую, Адаме Івановичу. Анатолій Оржаховський, фракція Комуністичної партії України, Херсонщина.

Шановний доповідачу, думаю, ви добру справу зробили, піднімаючи проблему засад державної політики по запобіганню алкоголізму. Звичайно, це можна було зробити і раніше, як би була воля попередньої влади. У зв'язку з цим у мене до вас два запитання.

Перше. Чи не вважаєте ви , що запропонована вами програма може так і залишитися програмою, якщо не буде відповідних коштів і небажання волі вирішити ці судьбоносні питання для держави.

І друге. Як ви вважаєте, хто має займатися лікування осіб, схильних до зловживання алкоголем, відкриті лікувальні заклади чи спеціалізовані заклади кримінально-виконавчої системи? Дякую.

СЯТИНЯ М.Л. Дякую вам за запитання. На перше запитання я повинен відповісти так, що закон не передбачає кількість фінансових витрат із державного бюджету. А виконання даного законопроекту виконавчою владою, я думаю, що воно не потребує якихось зусиль, а відповідно до цього, я думаю, що він буде виконуватись. І мало того, я хочу сказати, я прекрасно розумію, що інші законодавчі акти, дуже багато законодавчих актів, які в тій чи іншій мірі регулюють якимось чином ці проблеми. Але розпорошеність така не дає в повному обсязі виконувати відповідну проблему в Україні.

І що стосується того питання чи спеціалізовані, на мою думку, взагалі спеціалізація, як і в охороні здоров'я, повинна бути відмінена. А лікування або алкоголізм повинен лікуватись як і всі хвороби в Україні.

http://www.rada.gov.ua/zakon/skl4/6session/STENOGR/21010506_72.htm

ЦЕ ДIАГНОЗ!

Пацієнту встановлюють діагноз «хронічний алкоголізм», якщо в нього наявні такі симптоми:

— повністю відсутня блювотна реакція на прийом великої кількості алкоголю (хворий легко «перепиває» всіх гостей під час застілля);

— втрата контролю над кількістю випитого (пацієнт не знає «своєї дози», яку не варто перевищувати, не відчуває, що сильно перебрав спиртного);

— часткова ретроградна амнезія (людина не пам'ятає, що відбувалося із нею у стані алкогольного сп'яніння);

— наявність абстинентного синдрому (похмілля мучить, аж поки людина не отримає чергову дозу алкоголю);

— пияцтво запоєм (пацієнт не може розірвати ланцюжок випив-похмелився-знову випив протягом тижнів і навіть місяців).
http://www.umoloda.kiev.ua/number/921/218/33539/

Отож, що маємо.
А маємо просту річ. Таке поняття як "побухати" , з'являється вже у 8-класників. Реальної проблеми придбати алкогололь просто не існує. Пам'ятаю, як у 12 років мене 31 грудня послали в алкомаркет. Всі метушилися на кухні, прибирали. І мене, як самого свобідного, відправили . Чи зустрів я якісь труднощі при покупці ? Жодних.

Я не проти алкоголю. Я проти його "фетишизації". Пропаганда ТВ, ґазет, книжок - алкоголь перед нами постає, як найпростіше вирішення проблем. Випив - весело і все забув, до наступної порції.

Єдине , що для мене залишається секретом. В чому фан: зібратися групою осіб, готуватися тиждень, закупити продукти і алкоголь, поїхати за дві, три сотні кілометрів від дому, прийти в будиночок - і за годину вже перебувати у стані сплячої красуні. На ранок швидкі збори, поїзд, рідний дім. А далі як в афоризмі: "Найгірше, це коли в асьці на питання, як ми вчора погуляли, мені кидають лінк на ЮТуб."

А тепер більш по суті.

Чи поможе заборона реклами алкогольних напоїв ?
Чи виправдає себе, заборона публічного вживання алкоголю, окрім барів,кафе, ресторанів ?
Чи почнуть так само регулювати рекламу і продаж пива ?

І на останок.

ТIЛЬКИ ЦИФРИ

Британські лiкарi спостерiгали за 820 вагiтними жінками, якi вживали алкоголь. У 38 матерів народилися розумово вiдсталi дiти (iдiоти, олiгофрени, дебiли), у 145 — дiти з психiчними розладами, у 37 дiти з'явилися на свiт недоношеними, у 16 народилися мертвi дiти, 121 дитина померла в першi роки життя.

zet
15.01.2008, 22:10
Не знаю, я работаю с молодежью и мое субъективное впечатление. что наоборот стали меньше пить. Может более резко разделилось общество? Одни почти вообще не употребляют, а другие пьют за всех остальных сразу...
Откуда у меня все-таки эта мыслишка, что как было, так и есть...только захотелось кое-кому цены взвинтить на спиртное и нажиться...

Romko
15.01.2008, 22:15
Не знаю, я работаю с молодежью и мое субъективное впечатление. что наоборот стали меньше пить
І в мене таке ж враження.Молодь праґматична,добре знає,чого хоче в тому житті.А бухарів не поважають ніде,в будь-якому середовищі.

Liliyah Romanova
15.01.2008, 22:16
Чи виправдає себе, заборона публічного вживання алкоголю, окрім барів,кафе, ресторанів ?
Велике і тверде ТАК на перші 2.
Щодо третього, то дуже сподіваюся.

Додано через 2 хвилини
Может более резко разделилось общество? Одни почти вообще не употребляют, а другие пьют за всех остальных сразу...
Мій брат мені так і казав нещодавно. Він взагалі не п"є, але має одногрупників, котрі фактично спиваються.

Додано через 4 хвилини
только захотелось кое-кому цены взвинтить на спиртное и нажиться...
Як на мене, то ціни однозначно треба підняти.

Ljolik
15.01.2008, 22:22
Не знаю, я работаю с молодежью и мое субъективное впечатление. что наоборот стали меньше пить.
Угу, на різдво ішли ми в центр гуляти, біля Арсену стояла компанія пацанів, на вигляд ще школярів, і активно обговорювали яке ж западло що супермаркет закритий, і де ще можна випивку купити. О в людей уявлення про св"яткування взагалі, і таке велике релігійне св"ято зокрема.
Як на мене заборона алкоголю це перегин, а от обмеження реклами, контроль за продажем підліткам і підняття цін - саме то.

Liliyah Romanova
15.01.2008, 22:24
контроль за продажем підліткам
У цивілізованих країнах вже давно нема такого свавілля, як в Україні. Коли цигарки та алкоголь продають школярам.
В Канаді в багатьох магазинах висить табличка, що "якщо ви на вигляд молодші за 25, то просимо приготувати документи". Хто як виглядає, звичайно, визначає продавець. Мені якось теж доводилося показувати документи. Після того чоловік собі сам пиво купує. :D:D:D

Ljolik
15.01.2008, 22:26
Молодь праґматична,добре знає,чого хоче в тому житті.А бухарів не поважають ніде,в будь-якому середовищі.
Водночас 40 відсотків українських дітей зізналися, що принаймні раз на місяць вживають спиртне. Дані шокуючі, проте, схоже, правдиві.

В нас в районі поруч 3 школи, часто з малою гуляю на шкільних стадіонах - море пляшок з під пива і горілки, і ближче до вечора - компанії школрів "на вєсєлє", причому як хлопців так і дівчат. Випити для них пляшку Ром-коли чи чогось подібного - взагалі не вважається чимось надзвичайним.

Deus igrok
15.01.2008, 22:56
http://www.day.kiev.ua/img/152481/219-6-1.jpg

В УКРАЇНІ спостерігаємо зростання масштабів соціально небезпечних хвороб. Зокрема, з-поміж населення в нашій державі налічують 720 тисяч хворих на алкоголізм.
У нашому суспільстві, де 90% населення вперше пробувало спиртні напої ще в підлітковому віці, проблема алкоголізму одна з найболючіших і важко вирішуваних.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2005/08/25/8218/

Більше того, навіть якщо в продавця виникають сумніви щодо віку покупця й він вважає його неповнолітнім, ніякої можливості перевірити це в нього немає: продавці не мають ніяких повноважень вимагати в покупця документ, який засвідчує його вік. У випадку ж якщо реалізатор відмовиться продавати спиртне під приводом того, що покупцеві «на вигляд» немає потрібної кількості років, а насправді останній буде повнолітнім, то горе-продавець може ще й відповісти за це, адже такий його вчинок уже може бути кваліфіковано, як порушення прав споживачів.

Ось і виходить замкнене коло.
http://www.day.kiev.ua/153331/

Я погоджуюся, що абсолютна заборона алкоголю - це не ефективно. "Сухі закони" США і СССР досить, яскраво продемострували наслідки такої заборони.

Проблему бачу виключно в сімях і школах.
Перші в більшості, не проводять розмов на цю тему. Інколи, навіть заохочують і вважають це нормально, мотивуючи це класикою: "поки молодий, тре нагулятися".
Школа, і освіта загалом. В чому вона винна ? Вона не пропагує здорового способу життя. Зокрема, це яскраво виражається через молодих вчителів. Вони констатують факт, того що найближчі вихідні їх вихованці скоріше за все будуть проводити за чаркою, як це не сумно. Освіта повинна внести слова, що асоціюються з алкоголем, до табу. Освіта повинна показувати всі переваги здорового способу життя, а також альтернативи, як проводити вільний час.

zet
15.01.2008, 22:57
Я ж и говорю, что общество очень поляризовалось в этом вопросе. Но все-таки большинство почти перестало пить. Группа же риска - это как раз школьники класс 8-9... Запретить подросткам-школьникам продавать, конечно, не помешало бы...
Из друзей сыновей, то не замечаю за ними такого.

Deus igrok
15.01.2008, 23:16
Я ж и говорю, что общество очень поляризовалось в этом вопросе. Но все-таки большинство почти перестало пить.
Можна тільки порадіти за Ваш край.
У Львові такого не спостерігається.

Тим22
15.01.2008, 23:19
Но все-таки большинство почти перестало пить.

Дй Боже чтобы так было. Но я такой тенденции не заметил. Причем вне зависимости от региона Украины.

SatYr
15.01.2008, 23:30
Точно спрогнозувати неможна, ну можливо трохи вплине, проте основний чинник це оточуюче середовище, якщо там "бухарі", то і будуть "бухати".

Вона вже є, принаймні з 4 роки точно. Міліцйонери не раз ловили, здається то трактується так : розпиття спиртних напоїв у не призначеному для цього місці.

можливо, зараз навіть більше пивний алкоголізм у молоді.

Samojlovu4
16.01.2008, 00:13
Не знаю як кого, а мене просто вражає величезна кількість молодих людей на наших вулицях, які цмудлять пиво... І серед них купа дівчат...

Мих
16.01.2008, 00:16
я б заборонив легкі алкогольні напої. Вони якраз привчають молодь до спиртного....

Додано через 2 хвилини
З спиртних напоїм можу випити лише червоне вино, горілку - не переварюю, коньяк - та ж сама горілка, але противніша.Пиво п"ю рідко - 1 раз на квартал - півроку.

SatYr
16.01.2008, 00:31
я б заборонив легкі алкогольні напої. Вони якраз привчають молодь до спиртного....
Наприклад закордоном це не легкі алкогольні напої, то я про наше пиво. Воно десь у 2 рази міцніше ніж у них, і вважається алкоголем.
Шведи були дуже здивовані коли взнали про те, що в нас є пиво на 14 обертів.
А ще більше, що я у бістро заказав конь'як(100 гр). Вони зразу побігли купувати, бо в них такого чуда нема.

Romko
16.01.2008, 00:55
Наприклад закордоном
Як приїжджав мій вуйко з Канади.то показував,що таке оте віскі з содовою.Сміх,та й годі.Берут 20 грам горівки,розбавляють тото півфляжкою мінеральної води і тото цілий вечір дудлят.
Фе,мене би звонітувало....
І,при такому питтю в них ще є алкоголіки...Встид.
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif

Мих
16.01.2008, 00:56
І як вони зимові морози переживають, нє?

zet
16.01.2008, 01:03
Ну, частенько ведь и пиво пьют безалкогольное тоже...
А вообще я говорю о студенческой молодежи и сравниваю со своми же впечатлениями в 1997-2000 годах... Относительно этого периода. однозначно, меньше стало... Да и на работе тоже ушла мода на застолья с морем выпивки. Как-то незаметно перешли на легчайшие вина, сок и чай с тортиком.. (это когда праздники..)

SatYr
16.01.2008, 01:12
Недавно чув з новин, що знову ціни на алкоголь зростуть, лeгкі напої(пиво, ...) на - 20%, а щось по важче - на 15%.

zet
16.01.2008, 01:32
Недавно чув з новин, що знову ціни на алкоголь зростуть, лeгкі напої(пиво, ...) на - 20%, а щось по важче - на 15%.
Вот это и была основная цель всего этого крика... :8:
Спасали нации, елки палки...
Так, кто там у нас контролирует этот бизнесс, не подскажете?:dance:

Romko
16.01.2008, 02:16
В Украине 30% мужчин среднего возраста злоупотребляют алкоголем (http://www.vovremya.info/news/1200401446.html)
І не дітиска,ніби...

zet
16.01.2008, 02:20
В Украине 30% мужчин среднего возраста злоупотребляют алкоголем (http://www.vovremya.info/news/1200401446.html)
І не дітиска,ніби...
Я ж с этим не спорю, но раньше их было еще больше. А крик только сейчас подняли. А чего раньше молчали?

Калиниченко
16.01.2008, 11:06
Я ж с этим не спорю, но раньше их было еще больше. А крик только сейчас подняли. А чего раньше молчали?

Просто очередной этап кампании борьбы с пьянством, алкоголизмом и самогонованрением… Все равно у производителей алкоголя денег больше… По-моему, ничего не изменится, одни слова.:bazar:

Espert
16.01.2008, 15:19
Моє ставлення до цього питання - може й правда то все! В нас молодь починаючи з 5, а то я бачив ще менших й п'яних дітей, які п'ють на очах в старших братів. І це непоодинокі випадки. Просто традиція в нас така склалася, що пити і курити - це дуже модно! Треба все починати спочатку - виховання наших дітей!

маюнка
16.01.2008, 15:39
Вона вже є, принаймні з 4 роки точно. Міліцйонери не раз ловили, здається то трактується так : розпиття спиртних напоїв у не призначеному для цього місці.

ст.178 КпАП(кодеску про адміністративні правопорушення) Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді
Розпивання спиртних напоїв на вулицях, на стадіонах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших громадських місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж спиртних напоїв на розлив дозволений виконавчим органом сільської, селищної, міської ради, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, -

тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, -

тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях або появу в громадських місцях у п'яному вигляді, -

тягнуть за собою накладення штрафу від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а у виняткових випадках, якщо за обставинами справи і з урахуванням особи порушника застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб

Deus igrok
16.01.2008, 20:16
Так, так .... я не правильно сформулював питання.

Питання мало бути:
Чи слід заборонити ПРОДАЖ алкогольних напоїв у всіх заклад,окрім барів і ресторанів ?
Це передбачає один із законопроектів.

Romko
16.01.2008, 20:21
Питання мало бути:
Чи слід заборонити ПРОДАЖ алкогольних напоїв у всіх заклад,окрім барів і ресторанів ?
А також продавати спиртні напої з 14-ї години.І повирубувати всі виноградники.

guculyanka
16.01.2008, 22:03
б заборонив легкі алкогольні напої. Вони якраз привчають молодь до спиртного....

З спиртних напоїм можу випити лише червоне вино, горілку - не переварюю, коньяк - та ж сама горілка, але противніша.Пиво п"ю рідко - 1 раз на квартал - півроку.

Я теж так думаю.:)
Все починається з пива, бренді-коли чи ще чогось подібного.

Подобаються червоні вина; горілка - деколи, залежить від столу.:)

Romko
16.01.2008, 22:21
Нація, що спивається...

Готового рецепту немає.
Кардинальні кроки нічого доброго не дадуть.
В радянському суспільстві було добре те,що молодь мала де подітися,безліч секцій,гуртків - було б бажання.І.майже безплітно.
Але все залежить від виховання.

Patrick
16.01.2008, 23:27
Як приїжджав мій вуйко з Канади.то показував,що таке оте віскі з содовою.Сміх,та й годі.Берут 20 грам горівки,розбавляють тото півфляжкою мінеральної води і тото цілий вечір дудлят.
Фе,мене би звонітувало....
І,при такому питтю в них ще є алкоголіки...Встид.
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif

Є ,Ромку ,є. В Едмонтоні є багато. Місто північне в основному робітниче .Так шо пють і то сильно.Жінки в барах пють і до хлопів самі пристають.
Основні напитки- це віскі(чисте , без всякої соди - бррррр), токіла( теж чиста. мекс.горілка) , горілка , ром. Кілька келюшків випють , а потім пивом "доганяються".
А індіани , то по статистиці кожний 3 алкоголік.В деяких резервуаціях "сухий" закон.
На сході Канади пють по паньськи , а на робітничо- ковбойському заході , так і пють.

Boris_Kiev
17.01.2008, 00:41
Як приїжджав мій вуйко з Канади.то показував,що таке оте віскі з содовою.Сміх,та й годі.Берут 20 грам горівки
Ага. Ми з колегою в Англії, як закінчили “підвищувати кваліфікацію”, зайшли до барчику.
Він взяв 4 х 20 грамів віскі, я – 4*20 шері. На нас уважно всі подивилися.
Потім повторили. Усі встали і стали прислуховуватися, якою мовою ми розмовляємо.
Потім полірнули пивом. Я дав барменці 20 фунтів, вона їх сунула до УФ лампи. Дала здачі.
А в мене була купюра – 5000 купонів (копійки!), я їй даю як сувенір і раджу посвітити лампою (проявлявся напис “5000 карбованців”). Взяла, просвітила і повертає. (5 тисяч !)
Я кажу – сувенір фор ю, міс ! – “Ні. дякую, я не можу взяти !”
З”явився бос (її батько) – старий моряк. - Що трапилося ?
- Тату, Вони СТІЛЬКИ випили і хочуть подарувати мені купюру 5000 !
- Вони фунти заплатили?
- Так.
- Ну так візьми сувенір. Подякуй, запроси приходити ще !

Двоє англійських квазіалканів (ну трішечки каламутні очі) спитали, звідки ми.
Юкрейн, Київ – не розуміють. “Чорнобиль” – О. зрозуміли і кудись нас повели. Це було якраз 26.04.96 – десятиріччя. На площі якісь жіночки в чорному (і фотограф) виставили стенд та скриню для пожертов. “Пліз, допоможіть українським дітям!”
Ми кажемо, це ВИ допоможіть конкретним українським дітям – віддайте нам бокс !
Не віддали, жлобихи !

Mariya
17.01.2008, 06:24
Знаєте, що мене у Львові вразило (ех, відвикла я від такого)? Коли дітиска років так по 13-14 пиво цмудлять як воду. Хтось же ж їм то пиво продав. Мені в мої кх-кх 21.5 роки в магазині пива не продадуть якщо прав не покажу, в яких пише, що мені вже 21 рік виповнився. Має бути контроль за продажем спиртних напоїв.

На кампусі пити алкогольні напої строго заборонено всім. А за underage drinking і заарештувати можуть.

Patrick
17.01.2008, 06:41
Не вживаю взагалі.
Alias, Deus igrok, Калиниченко, Маруся-мама, levandivka, lotr_an, Molv

Мало? 27 реально зробив, 25 виставив. на 8 чоловік учасників. Горілку пили тільки ми з д'Артом. Коли було більше фотографувати? :)
Та й...
Скока людєй - стока мнєній...

=====

http://photofile.ru/photo/levandivka/2975441/large/64833395.jpg

Ну і попили Ви тоді , Левандівко , що з того часу не вживаєте.

пупер
17.01.2008, 07:27
пиво не вважається алкогольним напоєм, адже:
не вимагає додатковоїї ліценції, продавати можна всім (навіть дітям)...

Romko
17.01.2008, 11:01
пиво не вважається алкогольним напоєм, адже:
не вимагає додатковоїї ліценції, продавати можна всім (навіть дітям)...
Зо дві пляшки вдути - вже харашо-о-о!
А ще дві - на подвиг тягне...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_mega_faellt_mir_nix_ein.gif

demetris
17.01.2008, 13:05
Почитайте про метод Шичко (http://tvereza.info/). (сайт не гламурний, але інформативний).
По-перше: ми вже жертви пропагування вживання алкоголю, зокрема "легкого". Як ви вважаєте, якщо миш"як розбавити миш"як лимонним соком - то не помреш? От так і з пивом чи іншими алкогольними розчинами.
По-друге: заборона реклами та привселюдного вживання дає наслідки, позитивні. Хоча панацеєю не являється (як і мало що у цьому житті ;))
По-третє: перша озака залежності - не визання. Я от залежний, не алкоголік. Але залежний від алкоголю. Люблю собі випити інколи.
А проблема "держави, що спивається" в тому, що з моїми дозами та частотою я вважаю себе залежним, а УСІ навколо кажуть, що я не п"ю (навіть на Новий рік шампанського не пив, не хотілося).

kYula
17.01.2008, 13:23
В Україні щорічно через алкоголізм вмирає понад 40 тис. жителів.

Страшна цифра!...Нас має бути більше?! (не впевнено) ЯК?? Коли на душу населення приходиться щорічно понад 7 літрів алкоголю?
А зранку йду в університет...Так "приємно". Молоді і не дуже молоді чоловіки біля переходу вже стоять з пивом (і це зранку!). А потім що? На роботу! І це замість кави!!! А коли мені розповідають що в міністерствах (зверніть увагу на те, що це держструктура!) бувало таке, коли і на робочому місці випивали...
Забороняти алкоголь, як це було за радяни, - не правильно. Бо це є легкий шлях, а держава має йти більш обґрунтованим, розумним а з тим - і важчим.

Маруся-мама
17.01.2008, 18:37
Згадалось як шваґро розказував про свою першу роботу у Львові. Взяли його по-блату в Львівенерго траншеї копати для труб. А працював він з одним старшим мужчиною у бригаді. То оповідав, що зранку перед роботою їхалось в горілчаний, бралась пляшка і 100 грам ковбаси (закуска шваґрові), потім мужик наливав шваґрові 250 горівки а решта з пляшки пив сам. Шваґєр по-сьогодні згадує як страшшно то було.
Не думаю що ситуація покращилась.

Чоловік розказував що у них в селі всі п*ють поголовно. Хто більше п*є - той нічого не має, хто менше той вже господарем вважається.

SatYr
17.01.2008, 22:03
Згадалось як шваґро розказував про свою першу роботу у Львові. Взяли його по-блату в Львівенерго траншеї копати для труб. А працював він з одним старшим мужчиною у бригаді. То оповідав, що зранку перед роботою їхалось в горілчаний, бралась пляшка і 100 грам ковбаси (закуска шваґрові), потім мужик наливав шваґрові 250 горівки а решта з пляшки пив сам. Шваґєр по-сьогодні згадує як страшшно то було.
Не думаю що ситуація покращилась.

Чоловік розказував що у них в селі всі п*ють поголовно. Хто більше п*є - той нічого не має, хто менше той вже господарем вважається.

Ну то так і є, зрання чи то в обід за пляшкою йдуть(ті хто на будівлі працюють). Не всі взісно але більшість так є.

Ворон
18.01.2008, 15:42
Як на мене, то ціни однозначно треба підняти.

Звичайноб Треба. Зате ціни на ЛСД будуть дешеві. І на героїн, і на кокаїн, і на препарати з сусідньої аптеки, і на "прах анґела" також.

Також на "екстазі", галюцінативні грибки, всі опіумні і їхні імітації як "крек".

Але давайте краще боротись з алкоголем, коноплями, тютюном, кавою...

З тим з чим легко і завідомо відомо що результату не буде...

Ну, ну. Воюйте. Вже бачив....

:)

Internati
19.01.2008, 10:59
Спивання - ще один фактор природного відбору.

Deus igrok
02.05.2008, 16:36
Спивання - ще один фактор природного відбору.
Угу, влючив райдеко ... тема про економіку йшла ... але сказали ...
Життя - як джунглі. Виживає сильніший. Відповідно, люди у яких слабка воля - просто відімруть. Дана теза привязувалася до селянства ... мотивуючи, що вимруть люмпени - на зміну прийдуть більш вольві і рішучі люди.
Логіка прослідковується.

KabMiner
04.05.2008, 00:30
1. Заборонити рекламу всієї гидоти (алкоголь, тютюн, легкі алкогольні, геї) життєво необхідно, бо інакше нам гаплик - зникнемо з Землі, як мамонти.
2. Лікувати від алкоголізму потрібно як в добровільному, так і в примусовому порядку - як і раніше було.
3. За продаж алкоголю неповнолітнім потрібно передбачити кримінальну відповідальність, і проводити регулярно контрольні закупки.

Чому цього не робиться? Тому, що Україна - зовішньокерована країна, а ті хто керує нею ззовні зацікавлені у вимиранні українців - зачищають територію від туземців. Так само було з індіанцями, в Україні поччерк той самий.

Alexey Titievsk
04.05.2008, 00:40
1. Заборонити рекламу всієї гидоти (алкоголь, тютюн, легкі алкогольні, геї) життєво необхідно, бо інакше нам гаплик - зникнемо з Землі, як мамонти.
2. Лікувати від алкоголізму потрібно як в добровільному, так і в примусовому порядку - як і раніше було.
3. За продаж алкоголю неповнолітнім потрібно передбачити кримінальну відповідальність, і проводити регулярно контрольні закупки.

Чому цього не робиться? Тому, що Україна - зовішньокерована країна, а ті хто керує нею ззовні зацікавлені у вимиранні українців - зачищають територію від туземців. Так само було з індіанцями, в Україні поччерк той самий.

Спокуха! Никто не заинтересован в исчезновении украинцев.. Они сами всё сделают в лучшем виде.. И ведь вроде бы должны быть умными людьми..

Romko
04.05.2008, 01:58
Було.все вже було...
І виноградники вирубували..І забороняли...

KabMiner
04.05.2008, 18:23
Було, було, і населення УРСР було 52 млн.
А от винограднки, звичайно не треба було рубати.

Полковник
04.05.2008, 20:08
Тому, що Україна - зовішньокерована країна, а ті хто керує нею ззовні зацікавлені у вимиранні українців - зачищають територію від туземців. Так само було з індіанцями, в Україні поччерк той самий.

ВОТ!!!!
Наконец-то!!!!

А то некоторые ТУТ - надо в НАТО!!!!

Послушайте УМНОГО ЧЕЛОВЕКА!!!!:cowboy:

Янкам - НЕТ!

Руку, ТОВАРИЩ! :moskali:

Уляна
04.05.2008, 20:34
Не думаю, що нам поможе ТОВАРИЩ із цією проблемою ( так само як і нато).

Гелена
06.05.2008, 15:30
По-третє: перша озака залежності - не визання. Я от залежний, не алкоголік. Але залежний від алкоголю.Люблю собі випити інколи.
А проблема "держави, що спивається" в тому, що з моїми дозами та частотою я вважаю себе залежним, а УСІ навколо кажуть, що я не п"ю (навіть на Новий рік шампанського не пив, не хотілося).

не смішіть мої тапки
придумали ви собі проблему, чесне слово :)
та як ви від алкоголю зележні можна бути залежним і від кави і від картоплі - я від теж "вважаю себе залежною" :D
не треба падати в крайності, алкоголь час від часу вміру це не проблема і не залежність

a.ilchenko
06.05.2008, 15:40
В Україні є значний плюс - смачне і добре пиво.
Тому хай п'ють краще пиво, ніж як в Росії - спирт, горілку-сурогат, портвейн та коктейлі дев'ятиградусні (та ще гидота...)...
А в Росії пива хорошого не варять... Балтика отрута, за інше не кажу. За винятком приватних пивоварень... А те, щр молодь п'є зараз - це жах. Ніякої культури споживання алкоголю.
А от смачного пива, та з раками, або горілочки з салом... ні, немає... Тільки "коктейлі" в банках та дешева горілка.
А ще можна взяти віскі, додати содову та трохи льоду... взяти люльку... Тютюн Кепстен... [захлинувся слиною - до дев'ятого Травня ще три дні]

Ука
06.05.2008, 15:48
А знаєте, сама постановка питання, точніше те що в дужках - красномовніше від відповідей...

smeet
09.05.2008, 01:15
Та тут все діло в грошах.На алкоголі легше всього заробити гроші,бо тут не треба ні в шахту лізти,ні хімією дихати,не орати ні копати,заквасив,виграло і жени.І готові грошики течуть в карман.Зате і реклама,і повно всього.Це так само,якби міліція почала боротись з наркоманією.Ніколи не припинять робити горілку,бо від цого мають зиск.І реклама буде до останнього.І нікого не турбують скалічені долі і розбиті сім"ї,всіх турбує власний карман.

Romko
09.05.2008, 01:45
Та тут все діло в грошах.На алкоголі легше всього заробити гроші
Собівартість літри спирту була десь 15 копійок.(за союзу).Не думаю.що тепер вона збільшилась...
А дальше - логіка...

Ворон
14.05.2008, 08:52
Та тут все діло в грошах.На алкоголі легше всього заробити гроші,

Державі з податків. Вони все заробляють і крадуть і крадуть і крадуть....

afterstep
14.05.2008, 09:25
Собівартість літри спирту була десь 15 копійок.(за союзу).Не думаю.що тепер вона збільшилась...
А дальше - логіка...
яка логіка? чи можна продовжити?
Виходячи з сучасної собівартості - гриіна з копійками (не певен, що не зросла - бо зерно подорожчало) - але таки якщо можна - математичні викладки?
==
Бо щось воно судячи по вислову - "відкати лікарів" нагадує :)

Додано через 42 секунди
Державі з податків. Вони все заробляють і крадуть і крадуть і крадуть....
отут вам і підказка, Ромку :)

sselev
06.06.2008, 23:57
Для торгівлі алкоголем/тютюном треба мати касовий апарат, тобто вся виручка є "біла" і відповідно йде в звіти, потім оподатковується на загальних умовах. Не сказав би що за таких умов гроші заробляються аж так легко.
Чи я помиляюсь?

Та тут все діло в грошах.На алкоголі легше всього заробити гроші,бо тут не треба ні в шахту лізти,ні хімією дихати,не орати ні копати,заквасив,виграло і жени.І готові грошики течуть в карман.Зате і реклама,і повно всього.Це так само,якби міліція почала боротись з наркоманією.Ніколи не припинять робити горілку,бо від цого мають зиск.І реклама буде до останнього.І нікого не турбують скалічені долі і розбиті сім"ї,всіх турбує власний карман.

Додано через 1 хвилину
В мене на диску є фільм про шкідливий вплив алкоголю на людину. Можу десь викласти для скачування.

stoune
16.06.2008, 02:05
Моя думка наступна. Алкоголь, тютюн повинен обкладатися спеціальним податком, який 100% повинен йти на відшкодування витрат на лікування хвороб які ними викликаються, чому я повинен оплачувати з своїх податків чийсь рак легень, бо він смалив як завод. Те саме я вважаю повинно стосуватися шкідливих виробництв, вони роблять прибуток, а держава, читай платники податків (а великий бізнес суттєво їх недоплачує) платять за шкоду ними заподіяну.

Анута
04.08.2008, 23:09
Чи вживаєте алкогольні напої (не стосується пива) ?

якраз пива стосується, бо з нього починається. власне як і автор зазначив пиво чомусь не вважається алкогольним напоєм, а якщо людина випиває 6 літрів у день, тоді це як вважати?

Микола Косяченко, лікар-нарколог
взято звідси http://health.unian.net/ukr/detail/187590

"Легкий" напій з "тяжкими" наслідками

У наш час бачити людину, яка п`є пиво на вулиці, - це звичайне явище. Реклама пропонує пити пиво постійно, в будь-якій життєвій ситуації, фактично йти по життю з пляшкою. При цьому більшість роликів орієнтовано на молодь. Особливо небезпечні ролики, в яких задіяні її кумири. Зрозуміло, що проблема зростання пивного алкоголізму не хвилює виробників цього напою. Прищеплюючи підростаючому поколінню за допомогою реклами новий стереотип споживання пива (а фактично - постійної алкоголізації), вони розв`язують інше завдання - гарантоване підвищення попиту на свій продукт у майбутньому. Проте проблема зловживання пивом існує і все більше турбує наркологів. Пиво завжди вважалося "стартовим" напоєм, з якого починали практично всі алкоголіки, поступово переходячи до міцних напоїв. Тепер же часто спостерігається інша ситуація, коли шлях до алкоголізму починають з пива і ним же "закінчують". Цей соціальний і водночас медичний феномен дуже небезпечний.

Фармакологічна дія пива сприяє відпочинку, заспокоєнню. У 20-ті роки минулого століття його пропонували як седативний (заспокійливий) засіб. Таким чином, вживаючи пиво, людина виробляє в себе звичку не тільки до алкоголю, а й до своєрідного заспокійливого засобу. Минає час, і він уже стає вкрай необхідним. Відтак збільшуються дози випитого пива, формується алкоголізм. Хоча громадська думка майже не сприймає пиво як алкогольний засіб. Можливо, тому, що пивна алкоголізація тривалий час не проявляється алкогольними ексцесами з бійками та сімейними конфліктами. А потреба випити пива не спричинює такої тривоги, як потреба в горілці. Пивний алкоголізм розвивається більш приховано і підступно, ніж горілчаний. Але коли вже він виникає, то це дуже тяжкий алкоголізм.

Від пива "обвисає" серце

Окрім того, дія пива на організм теж шкідлива, особливо якщо вживати його багато. Це призводить до варикозного розширення вен і меж серця (серце "обвисає", стає млявим, а його функції порушуються, виникає синдром "пивного серця"). У відповідь на вживання пива у чоловічому організмі починає виділятися патологічна речовина, яка пригнічує продукцію чоловічого статевого гормону. Натомість починають продукуватися жіночі статеві гормони. З часом у чоловіків ширшає таз, розростаються грудні залози. А жінки, які зловживають пивом, ризикують захворіти на рак грудної залози.

Небезпечно пити пиво матері, яка годує груддю (в дитини можуть з`явитися епілептичні судоми, а пізніше може виникнути епілепсія). У разі пивної алкоголізації тяжче, ніж під дією горілки, уражуються клітини головного мозку, тому швидше порушується інтелект і настають тяжкі психопатоподібні зміни. За даними ВООЗ, вживання пива достеменно підвищує ризик виникнення раку товстої кишки.

Яких речовин більше: корисних чи шкідливих

У пресі досить часто з`являються публікації про користь цього напою. Дані подібних досліджень здебільшого оплачені алкогольною індустрією, якій вигідно однобічне їх висвітлення. Наприклад, стверджують, що пиво багате на вітаміни і корисне для здоров`я. Ці вітаміни, здебільшого групи В, надходять у пиво переважно із солоду. Але в процесі виготовлення пива концентрація їх значно знижується. І, приміром, щоб забезпечити денну потребу у вітаміні В1, слід пити 10 л пива за день! Для порівняння: з`їсти 300-400 г чорного хліба з борошна грубого помелу. Що краще?

Навіть малі дози пива знижують спортивні досягнення. Наприклад, ковзанярі і плавці, що випили по літру пива, зменшили швидкість плавання й бігу на ковзанах приблизно на 20%. До речі, Гаррі Каспаров свого часу повністю відмовився від вживання будь-якого алкогольного напою.

А ось про шкідливі речовини, які містяться у пиві, виробники замовчують. Приміром, допустимі норми вмісту важких металів у пиві такі (в мг/кг): свинець - 0,3, кадмій - 0,003, срібло - 0,2, ртуть - 0,005, мідь - 5,0, цинк - 10,0. Не складно підрахувати, що, наприклад, гранично допустиму дозу кадмію, який додають до пива для утворення й утримання піни, легко можна перевищити, випивши понад 2 пляшки (1 літр) пива. Не виключено, що атипізм пивного алкоголізму частково обумовлений не лише великим об`ємом рідини, що потрапляє в організм (водна інтоксикація), а й додатковою (а можливо, основною) токсичною дією солей важких металів.

З чого починається пивний алкоголізм

До того ж пиво досить швидко може перетворитися із слуги у володаря. Поріг і швидкість виникнення та прогресування хвороби в різних людей залежать переважно від сталості обміну речовин. Очевидно, що ризик зростає за умови раннього початку алкоголізації (в підлітковому віці) у разі систематичному вживанні пива та за звички перевищувати його разову дозу понад 1 літр.

Коли ж людина переступає невидиму межу? Наведено далеко не повний перелік ознак алкоголізму. Однак, якщо присутня хоча б одна з них, це має бути сигналом до того, що необхідно переглянути своє ставлення до вживання алкогольних напоїв і звернутися за консультацією до нарколога:

1. Людина зовсім неспроможна або часто не може зупинитися на невеликій дозі спиртного.

2. Вживає набагато більше спиртного, ніж раніше, але ефект від цього такий самий або й менший.

3. Виникають провали у пам`яті на період сп`яніння.

4. Людина починає вживати спиртні напої на роботі, за кермом, у громадських місцях, з випадковими знайомими, на самоті або у зовсім невідповідній для цього ситуації.

5. Людина відчуває бажання випити пива наступного дня після його вживання (вранці, вдень або навіть увечері).

6. Спроби зменшити частоту і дозу випитого зазнають невдачі.

Отже, як бачимо, "нешкідливість" пива оманлива. А агресивна реклама цього напою може спричинити спалах нової форми алкоголізму серед молоді, який матиме тяжкі медичні й соціальні наслідки. У деяких країнах таку рекламу взагалі заборонено.

У розвинених країнах Заходу стає немодним пити пиво, адже в умовах сучасних технологій навіть невеликі дози алкоголю можуть призвести до помилки, яка обійдеться в тисячі доларів. Тому пивні компанії змушені шукати нові ринки збуту своєї продукції. Там, де не усвідомлюють, що пиво так само небезпечне для людини, як і будь-який інший спиртний напій.

Як позбутися алкогольної залежності, народна медицина радить

Спричинити відразу до алкоголю допоможуть деякі лікарські рослини.

- Приготувати суміш: трава полину гіркого, золототисячнику, чебрецю (порівну). 3 ст. л. залити склянкою окропу, утеплити, настоювати 2 год, процідити. Приймати по 1 ст. л. 4 рази на день протягом 2-3 міс.

- 15 г суміші полину гіркого і чебрецю плазкого (1:4) залити склянкою окропу, варити 5 хв, охолодити, відцідити. Пити по 1 ст. л. тричі на день впродовж 2-3 міс. (через кожен місяць перерва 10-15 діб. Чебрець, поєднуючись з алкоголем, спричиняє нудоту та блювання. Проте не можна його вживати вагітним, хворим з виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки, хворобами печінки та нирок, кардіосклерозом, атеросклерозом судин головного мозку, миготливою аритмією).

- 2 ст. л. листків мучниці звичайної залити склянкою води. Кип`ятити 15 хв. Пити по 1 ст. л. 5-6 разів на день.

- Постійно вживати кислі яблука.

- У склянку горілки покласти корінь любистку та 2 лаврові листки, настояти протягом 2 тижнів і випити.

- 3 ст. л. відвару кореня копитняка європейського (5 г сировини - 200 мл окропу) непомітно змішати з 100 мл горілки і дати випити хворому на алкоголізм (суміш спричиняє блювання). Курс лікування - кілька днів, до виникнення стійкої відрази до спиртного.

Додано через 4 хвилини
як опонента до статті вище знайшла наступне

http://www.obolon.ua/ua/entertainment/thirst_knowledge/beer_int/71/
(зверніть увагу кому належить сайт, який так розхвалює фантастичний напій ;) )
та і такого пива як вони пишуть тепер не існує. тепер все пастеризоване тривалого зберігання. можливо живе пиво і корисне, але його ось так просто не купиш...

Ука
04.08.2008, 23:24
якраз пива стосується, бо з нього починається
от і я про це

syavych
04.08.2008, 23:32
Прищеплюючи підростаючому поколінню за допомогою реклами новий стереотип споживання пива (а фактично - постійної алкоголізації), вони розв`язують інше завдання - гарантоване підвищення попиту на свій продукт у майбутньому.
ну прям про щеплення :)

Анута
04.08.2008, 23:50
ну прям про щеплення
ага, тільки тут всі руками і ногами "ЗА"

S_Fighter
05.08.2008, 00:23
Проблему бачу виключно в сімях і школах.
Освіта повинна внести слова, що асоціюються з алкоголем, до табу.
Вважаю, що ні в якому разі не слід цього робити. Заборонений плід вдвічі солодший. Переконався у тому на власному прикладі - через те, що горілка була віднесена моєю матір"ю до "смертних гріхів", почав періодично вживати її з 12-ти. Причому "кайфу" не відчував ніякого, все робилося всупереч.

Додано через 14 хвилин
В радянському суспільстві було добре те,що молодь мала де подітися,безліч секцій,гуртків - було б бажання.І.майже безплітно.
Не було нормальної соціальної реклами. Секції і гуртки були не "модні".
Пам"ятаю, як на початку 90-их було модно бути "качком", боксером або самбістом-дзюдоїстом. Чому? Тому що молодь бачила, що у "шоколаді" були одні бандити. Як представник юної молоді того часу можу з повною відповідальністю заявити, що відсоток пияків серед моїх однолітків впав (!). Бо модно було бути "спарцмєнам". Якщо признатися чесно це і мене врятувало. Заняття спортом "витягли" мене з того болота.
Так от один із заходів - повинна з"явитися якісна соціальна реклама (не така як славнозвісне "мамо, чому я урод?"), яка повинна вплинути на потенційних "алкашів", заставити їх задуматися над наслідками.
Стосовно кардинального підвищення ціни... В країні, де кожен другий підліток вміє змайструвати самогонний апарат цей захід буде мати швидше негативний вплив (ІМХО).
І ще одне... У нас нема культури споживання алкоголю. У Франції та Італії корінні жителі протягом цілого дня цмулять вино. А алкашів значно менше ніж у нас. Тому вважаю, що в країні треба розвивати культуру споживання міцних напоїв. Це також завдання можна вирішити шляхом впровадження якісної соцреклами.
Стосовно категоричної заборони реклами алкогольних напоїв - однозначно підтримую!

Deus igrok
17.09.2008, 17:42
Министерство здравоохранения Великобритании намерено сегодня, 17 сентября, обнародовать описание девяти типов личности, которые свойственны запойным алкоголикам.Специалисты заявляют, что под воздействием алкоголя формируются следующие девять типов личности:
Первый тип – это пьющие для снятия напряжения. Эти люди используют алкоголь для того, чтобы снова стать хозяевами своей жизни и успокоиться. К данной группе принадлежат женщины и мужчины из среднего класса.
Второй тип - пьяницы-конформисты, которые желают организовать собственную жизнь. К этой группе принадлежат в основном мужчины в возрасте от 45 до 59 лет – клерки или работники физического труда.
Третий тип - пьющие со скуки. Эти люди употребляют спиртное, чтобы скоротать время и скрасить монотонность жизни. Под воздействием алкоголя они чувствуют себя в покое и безопасности.
Четвертый тип – депрессивные алкоголики. К этому типу можно отнести человека любого возраста и пола, которому недостает поддержки, ощущения безопасности и защищенности.
Пятый тип - компенсирующие алкоголики, которые руководствуются желанием поддерживать связь с близкими.

Шестой тип - пьющие за компанию. Это, как правило, мужчины и женщины из нижних слоев среднего класса, которые пьют, собираясь большими компаниями с друзьями.

Седьмой тип - пьяницы-гедонисты, которые жаждут оказаться в возбужденном состоянии и отключить голову. Среди них часто встречаются имеющие взрослых детей разведенные люди, которые хотят выделиться из толпы.
Восьмой тип - мачо-алкоголики. Эти по большей части мужчины всех возрастов, которые хотят выделится, и большую часть свободного времени проводят в пабе.
Девятый тип - пограничная зависимость. Она присуща тем, кто считает паб своим вторым домом. Люди этого типа пьют быстро и много.

http://korrespondent.net/tech/health/588165

Зверніть увагу на 6 тип , це саме розповсюджене у нас... пити з будь якої нагоди , але за компанію.

Wild gucul
18.09.2008, 13:50
молодь п"є і п"є багато. можливо надто багато як на свій вік. останнім часом серед молоді мені здається зявилася навіть така традиція на кожне свято (релігійне, чи державне, чи ДН) - що більше випєш і сильніше спянієш, то, вважається, ти краще відзначив це свято. звідси і підлітковий алкоголізм. ви подивіться скільки пяних дівчаток і хлопчиків на усікі свята чи на концертах.подивіться скільки їм років - основний контингент школярі і учні усіляких бурс. трохи менше студіки. а декілька днів тому бачив як хлопчики років 12 на Дорошенка сиділи глушили пиво і курили цигарки. ніхто з перехожих і слова не сказав їм.

Мих
18.09.2008, 14:46
молодь п"є і п"є багато. можливо надто багато як на свій вік. останнім часом серед молоді мені здається зявилася навіть така традиція на кожне свято (релігійне, чи державне, чи ДН) - що більше випєш і сильніше спянієш, то, вважається, ти краще відзначив це свято. звідси і підлітковий алкоголізм. ви подивіться скільки пяних дівчаток і хлопчиків на усікі свята чи на концертах.подивіться скільки їм років - основний контингент школярі і учні усіляких бурс. трохи менше студіки. а декілька днів тому бачив як хлопчики років 12 на Дорошенка сиділи глушили пиво і курили цигарки. ніхто з перехожих і слова не сказав їм.

Згоден, хоча що до перехожих.... то не їх функція... не треба доводити ло перехожих.

А ше велике зло - слабоалкогольні напої. Хороший спосіб, як привчити молодь пити спиртні напої. Помагає школа... закінчив рік - випивка, закінчив 4 клас - випускний, день вчителя, день Валентина, день народження кожного учня в класі, 8 березня.... все це підтримується матеріально батьками з подачі школи і без подачі.
Так і виховується нове покоління, яке кожен крок відмічає, як великий здобуток....

Wild gucul
18.09.2008, 15:19
повністю вас підтримую Мих. а ще згадайте стару-добру радянську традицію "відмічати" усі дати на роботі. інколи доходить до абсурду, коли наприклад у великому колективі на місяць припадає 15, а то й більше іменинників чи ДН, чи інших знаменних дат. то ж спитися можна. + фінансово невіигідно - витрати просто вражаючі)

пупер
18.09.2008, 15:42
А ше велике зло - слабоалкогольні напої.
http://levus.info/smile/rofl.gif найбільше зло -- вільний доступ до алкоголю та наркотиків, пан мих...

Капітан
18.09.2008, 15:50
найбільше зло -- вільний доступ до алкоголю та наркотиків
Ну а как же иначе тренировать силу воли? Я вот например - хочу пью, хочу - не пью! А если пиво станут выдавать по рецепту, такого выбора у меня не будет и я не смогу тренировать свою силу воли!!!

пупер
18.09.2008, 16:27
Ну а как же иначе тренировать силу воли?
http://levus.info/smile/smile.gif http://levus.info/smile/good.gif

натяк на пиво невипадковий?... http://levus.info/smile/wink.gif

а якщо серйозно: якщо людина хоче задурманити собі голову, бо немає інших пріорітетів -- продавці пива (чи чогось іншим) не винні....

Капітан
18.09.2008, 16:31
Ну а что плохого в пиве? Єнто в воде микробы, в пиве витамины.

Romko
18.09.2008, 17:35
http://levus.info/smile/smile.gif http://levus.info/smile/good.gif

натяк на пиво невипадковий?... http://levus.info/smile/wink.gif

а якщо серйозно: якщо людина хоче задурманити собі голову, бо немає інших пріорітетів -- продавці пива (чи чогось іншим) не винні....

А як бути з морозивом?
Ананасовим?
ЗІ.До речі,за мною должок(с)...

Deus igrok
18.09.2008, 18:08
якщо людина хоче задурманити собі голову, бо немає інших пріорітетів -- продавці пива (чи чогось іншим) не винні....
Не зовсім так. У кожному суспільстві повинен існувати образ громадянина ...
Із-за тупих гамериканських, і російських фільмів - де головні герої люблять побухати ... у суспільстві викревлився цей образ.

Для прикладу ...Мухтар , начебто вже писав.
Повторю. Я дивлюся ТСН , перед ТСН іде цей серіал ...от скіки раз я потрапляв на кінцівку ... кожно разу, як вони розкриють якусь справу - вони бухають ... )

пупер
18.09.2008, 19:11
Не зовсім так. У кожному суспільстві повинен існувати образ громадянина ...
Із-за тупих гамериканських, і російських фільмів - де головні герої люблять побухати ... у суспільстві викревлився цей образ.

я вас прошу.... http://levus.info/smile/smile.gif

преамбула...
є расова теорія, яка само собою на пустому місці не з’явилася...
що (ніби то) біла європеоїдна раса має переваги перед жовтою, чорною, сірою расами....
про гітлера говорити не будемо, про різні ку-клус-клани і так далі -- теж ні...
мене завжди цікавило (мій улюблений приклад): чому в формулі 1 беруть участь європеоїди і чому тільки вони перемагають?...
алезі, шумахер, хакінен, вільньов....
де японці, де чорношкірі, де всі решта?..
невже "не пускають"?... )))
може просто вестибюлярний апарат не дозволяє?..
морська хвороба, зле стає від великих швидкостей?..

амбула...
вважають деякі люди, що у європеоїдів вестибюлярний апарат трошки ліпше розвинений...
і це через те, що в європі погана вода, через що усі завойовники з раннього віку пили алкоголь -- пиво, бо яка б вода не була погана, яке б не було гірке несмачне пиво -- ним отруїтися тяжко...

висновок...
алкоголь не має такого поганого впливу на людей, як намагаються показати...

Romko
18.09.2008, 19:21
висновок...
Вживати...це одне.
Зловживати...зовсім інше...

є расова теорія, яка само собою на пустому місці не з’явилася...
що (ніби то) біла європеоїдна раса має переваги перед жовтою, чорною, сірою расами....
Жовтошкірі можуть,наприклад без привикання і важких наслідків вживати легкі наркотики...
Але спирт для них..смерть.
Для білих же спиртне не настільки шкідливе.
А наркотики - капець...

Deus igrok
18.09.2008, 19:34

Абсолютно не згідний. Вся корисність алкоголю, горілки зокрема вимірюється в 10-20 грамах на день.

Можна розвести дискусію про культуру споживання, про якість, про види.
Але ... я не проти алкоголю узагалі. Але споживання без мети, раді процесу - це вже шкода. І цей процес нав'язується засобами ЗМІ. Саме ЗМІ формують - образ крутості, сучасності, престижності - коли споживається алкоголь.
Можна припускати , що алкогольне лоббі у ВРУ досить потужне , і атниалкогольні закони приймаються туго ... АЛЕ ...
Нехай форумні туристи напишуть скільки коштує пляшка аналогічного алкоголю в Європі, Америці, Японії , Кореї (якщо память не підводить 35$). Ситуація, коли дешевше напитися - чим на їстися - це вже інструмент для споєння народу.

пупер
18.09.2008, 19:53
так я ж не кажу, що заливатися спиртом є корисно....
взагалі-то у цьому світі немає нічого абсолютно корисного і абсолютно шкідливого, і ви, пан деус-ігрок, як медик, це чудово знаєте.... http://levus.info/smile/smile.gif

Deus igrok
18.09.2008, 20:02
) Пізнання в дозах алкоголю і впливу його на людину - це частина курсу судової медицини )

Тема топіку, заборона ... сувора заборона вживання алкоголю дітьми. І як інструменти для досягнення цілі, можуть бути:

заборона реклами;
підвищення акцизних зборів;
суворіша відповідальність за продаж алкоголю , чи схиляння до вживання алкоголю неповнолітніми ...

P.S.
Нонсенс - коли алкоголь рекламують спортсмени: футлобілсти, боксери. Адже вони формують образ майбутнього повнолітнього українця.

P.S.S. П'яний боксер - небезпечний для вашого здоров'я. Перевірено на практиці.

Samojlovu4
18.09.2008, 20:09
Нехай форумні туристи напишуть скільки коштує пляшка аналогічного алкоголю в Європі, Америці, Японії , Кореї (якщо память не підводить 35$).
Ну не знаю, скажу за Тевтонію.
Найдешевша водка, тіпа русска, щоб бухати - плюс мінус 7 євро. Краща - 15-20. І дорожче. Але крім наших, навіть не знаю чи ще хтось п"є. Хіба в вигляді коктейлів. Або вип"ють мензурку на 20 грам і кривляться пів вечора.
Зато різні алкогольні витребеньки дешевше ніж в нас. Додому завжди кілька пляшок вожу. Приміром, 700 грамову Мартіні бьянка оригінал брав за 3.49. Ще той блатний лікер чорнобілий... як там його, "Шеріданс" чи що?! За 8.99 купував. Ну і подібна туфта...

Казав один "Якщо ти п"єш, щоб тобі було добре - нормально. А якщо, шоб тобі не було зле - то вже нездало."

Капітан
18.09.2008, 20:15
"Шеріданс" чи що?! За 8.99 купував.
Це 0,5 л?

Samojlovu4
18.09.2008, 20:18
Це 0,5 л?

Чесно - навіть не в курсі. Напевно. А що, є там ще 0.7 і літра? То такий, половинка фляшки біла, розділена половинка чорна.
Я по алкоголю не дуже виступаю.

Капітан
18.09.2008, 20:25
А що, є там ще 0.7 і літра? То такий, половинка фляшки біла, розділена половинка чорна.
Я по алкоголю не дуже виступаю.
Там есть 0.5, 0,75 и 1л тара. Офигенно низкие цены :)

пупер
18.09.2008, 21:03
добре....

я люблю випити пару літрів пива, або "розрубати" пляшку-другу горівки з муму та товаришами раз на два-три тижні....

це алкоголізм, просто пиятика чи ні те, ні друге?...
як на мене -- ні те, ні друге...

Liliyah Romanova
18.09.2008, 21:18
Пупер, це однозначно пиятика!

пупер
18.09.2008, 21:51
Пупер, це однозначно пиятика!
добре, що не алкоголізм....
значить зі мною ще не все втрачено...

S_Fighter
18.09.2008, 22:19
Це файна чоловіча пиятика... Така, що піднімає настрій, послаблює тиск повсякденних проблєм на мозґИ... Одним словом - корисна така пиятика...
Бо хлопові тре зняти стрес, нє?

Нагадалося:
- Ковбаси - багато, сала - багато, оселедців - багато, вареників - багато, шинки - багато, тарані - багато... Горілки пити не будемо! Пампушок... з часником! Слухай, Василю, а мо" вип"ємо? Трішечки? Га?
- Хм-м-м. Нема сили відмовитись... Трішечки... Але в відро...
- У два відра! :)

Полковник
18.09.2008, 22:26
добре, що не алкоголізм....
значить зі мною ще не все втрачено...

Хм...
Сомневаюсь я однако (с).
Алкоголизм хоть лечится, а пьянство - НЕТ!:cowboy:

TARIKAFR
18.09.2008, 22:40
Вважаю, що алкоголізм є чи не найбільшою проблемою укр нації. Побороти її якимось одним способом не є можливо. Навіть великі релігійні свята часто закінчуються банальною пянкою.
Але з покращенням матеріального благополуччя пересічного українця стан має покращитися, як то було в багатьох європейських країнах. Хоча країни туманного альбіону в ьому плані від нас недалеко втікли. А хто знає, чи Польща і далі так квасить, як колись, чи Європи соромиться і п'є втіхаря?

Полковник
18.09.2008, 22:45
Вважаю, що алкоголізм є чи не найбільшою проблемою укр нації.

Предланаю забанить данного допысувача за наклёпы на УКРАИНЦЕВ.
Всем давно известно, что ЭТА ветка посвещена ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО РУССКИМ!:cowboy:

Romko
18.09.2008, 22:49
Предланаю забанить данного допысувача за наклёпы на УКРАИНЦЕВ.
Всем давно известно, что ЭТА ветка посвещена ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО РУССКИМ!
Нє...
українці звідки того набралися?
Це вже і наша проблема...

TARIKAFR
18.09.2008, 22:50
Наклеп. У русскіх це не є проблемою, а способом жізні !:moskali::crazy::moskali:

пупер
18.09.2008, 23:12
Нє...
українці звідки того набралися?
Це вже і наша проблема...
коли українці перестануть гнати самогон -- проблема зникне...

Romko
18.09.2008, 23:24
коли українці перестануть гнати самогон -- проблема зникне...
Ну,так...
Ми все ж продвінутіші від Росії.
Там самогону не женуть...
на стадії бражки випивають...

Patrick
19.09.2008, 07:49
добре....

я люблю випити пару літрів пива, або "розрубати" пляшку-другу горівки з муму та товаришами раз на два-три тижні....

як на мене -- ні те, ні друге...

Якщо не похмиляєтесь , то тоді все ОК. Але якщо зранку , пляшку , другу пива , або 100г. горілки.... , то треба завязувати і то вже. Від такого і до "свиней , які не впускають мене до хати , бо стоять на сходовій площадці"(галюників) зовсім близько.

А "тройний" ще в галантерейних магазинах продають? ... щось пригадалося.

Samojlovu4
19.09.2008, 17:07
А хто знає, чи Польща і далі так квасить, як колись, чи Європи соромиться і п'є втіхаря?
Далі квасить. Сам думав, що змінилося, але як з новеньких европейських автобанів в глиб заїхати - кака била така єсть.

пупер
19.09.2008, 21:30
справа у тому, що українці завжди вживали алкоголь....
тільки не міцний...
пиво, мід, наливки та настоянки, різного роду "узвари" тощо...
самогон навчили робити росіяни, коли прийшли сюди -- з цього часу біда і почалася...

Koza-Dereza
19.09.2008, 22:13
Кожна нацiя думає що вони найбiльшi пияки на свiтi. Нашi - i горiлка. Поляки теж думають що вони найбiльше п'ють. Япошки п'ють по чорному всякi мiкси пiсля 12 год. робочого дня. Американцi дують пиво як скаженi. Мексики - пиво i текiлу.
Просто може в iнших країнах забороняється валятись п'яному на землi бо одразу заберуть в полiцiю i проведеш нiчку чи двi у тюрязi. А п'ють всi!
Тiльки мiй чоловiк сидить i переживає що вiн образить мою родину у Львовi тим що не буде "бухати" з ними, а деда i баба вже не знають в який магазин гнати i який алкоголь купувати для дорогого зєтя ( хоч i 100 раз казали що вiн не п'є. )

levandivka
19.09.2008, 23:16
самогон навчили робити росіяни, коли прийшли сюди -- з цього часу біда і почалася...
Точно! І "почалися перебої з піском" (як в Сахарі при комунізмі).

пупер
20.09.2008, 06:12
Кожна нацiя думає що вони найбiльшi пияки на свiтi.
http://forum.lvivport.com/images/smilies/kolobok/good.gif
Точно! І "почалися перебої з піском" (як в Сахарі при комунізмі).
українцям ніколи нічого не бракувало....
проблеми з їжею (випивкою) могли початися тільки тоді, коли хтось приходив "вчити господарювати"...

земля така...
тільки найбільший лінтюх тут нічого не матиме...

Полковник
20.09.2008, 07:19
( хоч i 100 раз казали що вiн не п'є. )

Болеет сильно?

Ворон
20.09.2008, 23:34
справа у тому, що українці завжди вживали алкоголь....
тільки не міцний...
пиво, мід, наливки та настоянки, різного роду "узвари" тощо...

Не правда, в Україні пили і гнали самогон ще за часів Литви і Польщі, задовго до того як Росія була навіть в проекті. Тай серед більшої частини козацтва алкоголізм був дуже поширеним. Незабувайте що в ті часи серед останніх мало хто доживав навіть до середнього віку ;)

Кожна нацiя думає що вони найбiльшi пияки на свiтi. Нашi - i горiлка. Поляки теж думають що вони найбiльше п'ють. Япошки п'ють по чорному всякi мiкси пiсля 12 год. робочого дня. Американцi дують пиво як скаженi. Мексики - пиво i текiлу.
Просто може в iнших країнах забороняється валятись п'яному на землi бо одразу заберуть в полiцiю i проведеш нiчку чи двi у тюрязi. А п'ють всi!
Тiльки мiй чоловiк сидить i переживає що вiн образить мою родину у Львовi тим що не буде "бухати" з ними, а деда i баба вже не знають в який магазин гнати i який алкоголь купувати для дорогого зєтя ( хоч i 100 раз казали що вiн не п'є. )

В Н.Й. живуть люди зі всіх країн світу. І майже всі пють як прокляті, навіть мусульмани. Більше чим у Львові. І ніхто уваги на те не звертає. :)

levandivka
20.09.2008, 23:44
що в ті часи серед останніх мало хто доживав навіть до середнього віку
ТАК то ж з лютої ненависти...

Ворон
21.09.2008, 00:41
ТАК то ж з лютої ненависти...

Та нє від воєн, від ненавісті так швидко не вмирають :)

пупер
21.09.2008, 05:05
Не правда, в Україні пили і гнали самогон ще за часів Литви і Польщі, задовго до того як Росія була навіть в проекті.
а я кажу, що не гнали!

Ворон
21.09.2008, 05:12
а я кажу, що не гнали!

Ну і кажіть. :)

пупер
21.09.2008, 05:24
Ну і кажіть. :)
а ви можете насести джерело, що гнали?.. http://forum.lvivport.com/images/smilies/kolobok/wink.gif

Ворон
21.09.2008, 06:37
а ви можете насести джерело, що гнали?.. http://forum.lvivport.com/images/smilies/kolobok/wink.gif

А Ви можете навести джерело, що ні? ;)

пупер
21.09.2008, 07:46
А Ви можете навести джерело, що ні? ;)
звичайно... http://forum.lvivport.com/images/smilies/kolobok/smile.gif
тут (http://forum.levus.info/forumdisplay.php?f=18) і тут (http://kharakternyk.in.ua/) багато сказано....
в тому числі про те, що пили і курили українці...

Patrick
21.09.2008, 09:23
Не правда, в Україні пили і гнали самогон ще за часів Литви і Польщі, задовго до того як Росія була навіть в проекті. Тай серед більшої частини козацтва алкоголізм був дуже поширеним. Незабувайте що в ті часи серед останніх мало хто доживав навіть до середнього віку ;):)

Цей самогон був інакший ."Продукт" діставали шляхом настоювання бражки , а потім ділили осадок від піднявшогося на верх спирту(самогону).
Самогонку в такому вигляді , яку ми знаємо(апарат з змієвиком і підогрівом) придумали в Америці під час "сухого закону" - Prohibition of alcohol (1920 to 1933) .
Точніше це був , упрощений до домашніш умов заводський пристрій.
Цей специфічний запах , який є в самогонці - це сивушні масла , від яких можна позбутися тільки під високим тиском , а це в домашніх умовах створити не можливо.Це і вся різниця між фабричною горілкою (формулу і % , якої розробив Мєндєлєв) і домашньою смагою.

В Н.Й. живуть люди зі всіх країн світу. І майже всі пють як прокляті, навіть мусульмани. Більше чим у Львові. І ніхто уваги на те не звертає. :)

І це саме тут в Канаді.
Пятниця , або субота вечір - бари повні.Кілька шатів токіли , або віскі , а потім , коли граєш в біллярд "доганятися" пивом.
Другий раз кобіти старші (між 40 і 45) самі до хлопців чіпляються , хочуть в біллярд пограти , або самі дрінк пропонують:
- can i buy you a drink?
- i don't see you why not...

пупер
21.09.2008, 09:34
Самогонку в такому вигляді , яку ми знаємо(апарат з змієвиком і підогрівом) придумали в Америці під час "сухого закону" - Prohibition of alcohol (1920 to 1933).
у "золотому теляті" трохи інше написано.. http://forum.lvivport.com/images/smilies/kolobok/morning1.gif

Ворон
21.09.2008, 09:39
звичайно... http://forum.lvivport.com/images/smilies/kolobok/smile.gif
тут (http://forum.levus.info/forumdisplay.php?f=18) і тут (http://kharakternyk.in.ua/) багато сказано....
в тому числі про те, що пили і курили українці...

Дуже дякую Вам за посилання. Зробив закладки на обидва. (Особливо був радий побачити Ваш нік поза цим форумом. :) ).
Хоч мушу сказати що посилання ні на що конкретно не вивели. Але виключно з поваги до Вас я не полінувавсь і поривсь в одному з них і знайшов ось це:

"Ніде правди діти: козаки янголами не були. Меди-пива пили, горілочки не цуралися. Що ж до тютюну та люльки - до них приязнь особлива була. Згадаємо гегелівського Тараса Бульбу, який головою наклав, кляту люльку шукаючи." Звідси http://kharakternyk.in.ua/?id=65

Як бачите "горілочки не цуралися" цілковито підтримує мою тезу що горілочки не цуралися і в ті давні часи. :)

Але в цій цитаті мене неймовірно зацікавив той факт що автором "Тарас Бульба" був Геґель ("Згадаємо гегелівського Тараса Бульбу"). Відкриття цього до цих пір невідомого мені факту нарешті дало мені можливість зрозуміти нелюбов п.Ф.Нітше до автора Тараса Бульби. Раніш я думав що в нього переклад був поганий або читав вибірково. А тепер завдяки пластунам я врешті зрозумів що це були тільки філософські сварки. :)

А міг би померти і незнати.

Patrick
21.09.2008, 09:40
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/1c/Worm_still.JPG/800px-Worm_still.JPG

Ворон
21.09.2008, 09:51
Цей самогон був інакший ."Продукт" діставали шляхом настоювання бражки , а потім ділили осадок від піднявшогося на верх спирту(самогону).
Самогонку в такому вигляді , яку ми знаємо(апарат з змієвиком і підогрівом) придумали в Америці під час "сухого закону" - Prohibition of alcohol (1920 to 1933) .
Точніше це був , упрощений до домашніш умов заводський пристрій.
Цей специфічний запах , який є в самогонці - це сивушні масла , від яких можна позбутися тільки під високим тиском , а це в домашніх умовах створити не можливо.Це і вся різниця між фабричною горілкою (формулу і % , якої розробив Мєндєлєв) і домашньою смагою.

Та я ж не казав що робили горілку так само. Впевнений що розбавлений кондитерський спирт у бабусь козаки не купували. :)

Але згадайте масові шинки в Україні часів Р.Посполитої. Це до того що міцні напої в Україні з"явились до приходу москалів.

Boris_Kiev
21.09.2008, 15:30
Патрику, не всі такі умільці.
Ось конструкція апарату з Уралу.
Миттєво розбирається на випадок шухеру.

пупер
21.09.2008, 19:34
"Ніде правди діти: козаки янголами не були. Меди-пива пили, горілочки не цуралися. Що ж до тютюну та люльки - до них приязнь особлива була. Згадаємо гегелівського Тараса Бульбу, який головою наклав, кляту люльку шукаючи." Звідси http://kharakternyk.in.ua/?id=65

Як бачите "горілочки не цуралися" цілковито підтримує мою тезу що горілочки не цуралися і в ті давні часи.
так-то воно так, але!
- курили не тютюн, хоч і завдяки люльці (за тим самим посиланням)...
- горілку українці не гнали, оскільки повинен був бути державний дозвіл...
http://levus.info/smile/wink.gif

Ворон
23.09.2008, 01:14
так-то воно так, але!
- курили не тютюн, хоч і завдяки люльці (за тим самим посиланням)...
- горілку українці не гнали, оскільки повинен був бути державний дозвіл...

- Так там же писали що підмішували до тютюну різні трави, як чебрець і інші. (Доречі сам часом курю тютюн з домішками трав). А от цікаво чи не підмішували вони туди таких трав як коноплі або мак? :redface: Нічого не тверджу на рахунок останнього - цілковита спекуляція. :pardon:

- І мали той дозвіл козаки десь. :biggrin: Як і решту дозволів від польської корони і польського сенату. Чи Ви думаєте що коли вони грабували помісьтя польської і української шляхти за службу й.к.м. вони теж у когось дозволу питались. :lol:

- А от уже в некозацьких сторонах то було трохи інакше. Хоч якщо українець був шляхтичом або міщанином то міг такий дозвіл купити.

Маруся-мама
26.09.2008, 23:59
- Так там же писали що підмішували до тютюну різні трави, як чебрець і інші. (Доречі сам часом курю тютюн з домішками трав). А от цікаво чи не підмішували вони туди таких трав як коноплі або мак?

Казав чоловік що маковиння варили і ту водичку пили, а он коноплі це вже інша справа.:rolleyes:

Полковник
27.09.2008, 00:04
Патрику, не всі такі умільці.
Ось конструкція апарату з Уралу.
Миттєво розбирається на випадок шухеру.

Заметьте, Борис, с Урала!!!!!
Не из Жмеринки!

Koza-Dereza
27.09.2008, 00:22
Болеет сильно?
Хiба шо голова болить коли я мозги клєпаю :) а так здорофф :)

Boris_Kiev
27.09.2008, 09:18
Заметьте, Борис, с Урала!!!!!
Не из Жмеринки!Бо в Жмеринці народ більш "рукастий" і лайно з "уральського" апарату пити не стане.

Колись приїхали щось знімати у Володарку - там у гуртожитку стояв "титан" із самогоном !
Ми, котрі встигли влаштуватися у готелі, не вірили. Пішли, переконалися!

dragan
13.11.2008, 14:03
Лікарі – наркологи б’ють на сполох; в Україні стрімко розвивається «пивний алкоголізм» серед молоді. Сьогодні у веселій компанії пляшка пива, а завтра їм цього буде мало. І потянеться рука до цьогось міцненького. І прийде таке14-17 літнє «чадо» нетверезе додому… Батьки будучи заклопотаними у пошуках хліба насущного, роботи не зверне увагу на свою дитину. Далі ці діти, через декілька років створять сім’ї у яких поселиться «зелений змій». Почнуться непорозуміння, сварки. Молодій людині, як правило, хочеться виділитися чимось серед однолітків; аби помітили, оцінили індивідуальність і водночас бути таким як усі. Поведінку диктують молодіжні серіали, зокрема, реклама. За один вечір на екрані телевізора, хочемо ми цього чи ні, але побачимо безліч рекламних роликів, у яких пропагується пиво. Мало хто знає, що значна частина пивного ринку контролюється зарубіжним капіталом. Закордонні корпорації налагодили виробництво та збут, розгорнувши широку рекламну компанію нав’язуючи відповідні «цінності» нашим дітям. У країнах Західної Європи споживання пива знижується, навіть у Бельгії та Німеччині. Однак виробництво при цьому зростає, бо надлишки цього «пійла для бідних», збувають у країни третього світу.

«Пивний алкоголізм серед молоді» - тривалий час цей термін взагалі не розглядався, ані лікарями – наркологами, тим паче споживачами. Про пивну залежність, як про глобальну молодіжну проблему почали говорити відкрито, коли кількість дівчат і хлопців, що регулярно вживають пиво, перевалила за мільйон, а часу втрачено стільки, що багато хто з них поповнив ряди «професійних хронічних алкоголіків». Мало хто знає, що відбувається в організмі молодої людини, яка зловживає пивом. Дія цього напою на серце та судини схожа на наслідки прориву дамби. Кровоносна система настільки переповнюється рідиною, що навіть здорове серце ледь-ледь стримує шалений натиск. У ньому відбуваються функціональні зміни; передсердя і шлуночки захлинаються від посиленого притоку крові. Серцево – судинна система починає деформуватися, і врешті – решт серце стає схоже на розтягнуту шкарпетку, не здатну для нормальної, повноцінної роботи. До того ж порушується ритм серцевих скорочень (аритмія), коло замикається і розвивається гостра серцево – судинна недостатність, яка може призвести до смерті людини. Ось таким «корисним» буває іноді пиво для серця! Науково доведено, що пивний напій негативно впливає і на ендокринну систему. У жінок, шанувальниць цього напою, раптом починає грубішати голос, риси обличчя починають нагадувати чоловічі ознаки, і навіть з’являються вуса. В подальшому можуть виникнути проблеми із вагітністю. Чоловіки від вживання отримують у подарунок «пивний живіт», і ризикують захворіти на онкологічні хвороби. В Україні немає системних наступальних дій на державному рівні, пов’язаних з обмеженням алкоголізації. Офіційна статистика свідчить, що на обліку у медичних закладах перебуває до 900 тисяч хворих на алкоголізм, проте реальна цифра у 6-8 разів вища.

Нинішня ситуація з алкоголізацією українського суспільства – це є прояв масового хімічного ураження уповільненої дії, направленої у першу чергу на молодь та працездатне населення. Неабияку стурбованість викликає низька якість спиртних напоїв, їхня підробка, а також поширення споживання дешевого сурогату горілки – технічного спирту. Потрібно на найвищому рівні розпочати активні дії щодо подолання алкоголізму серед населення, а також пропаганда тверезого, здорового способу життя. Зростання економіки, фінансування охорони здоров’я, на жаль не поліпшило демографічну ситуацію. Українці вимирають найшвидшими темпами в Європі. Однією з причин смерті є алкоголізм понад 40 тисяч людей. Аби подолати цю кризу потрібні комплексні дії. Ані виробництво, ні обіг етилового спирту для виготовлення алкогольних напоїв не регулюється державою. Досвід Росії показує, що поправки до федерального закону щодо регулювання виро-бницства та обігу етилового спирту, скоротили смертність на 138 тисяч осіб.

Через надмірне споживання спиртних напоїв чоловіки живуть на 8-14 років менше, ніж жінки, тобто на 100 жінок – 140 чоловіків. Вихід із цієї ситуації на мою думку полягає у тому, що потрібно заборонити рекламу алкогольних напоїв, зменшення масового вживання алкогольних напоїв за рахунок підняття акцизу на алкоголь, заборона розпивання алкоголю у місцях масового відпочинку людей, обмеження часу продажу алкоголю, обмеження доступу молоді до слабоалкогольних напоїв до 18 років, міцних – до 21 року.

До нас у редакцію газети «Слово Боже – УПЦ», пише багато читачів, які у своїх листах розповідають, що вони зі острахом очікують «святкування» державних та релігійних свят. Інколи таке «святкування» триває до 9 днів. І люди безбожно п’ють спиртні напої та пиво. Як на мою думку, зокрема, до святкування Святої Пасхи, необхідно готуватись заздалегідь. Це повинно бути впродовж великого 40 –ка денного посту, читання Псалтиря, сповідь та причастя у церкві. Нині на превеликий жаль, більшость людей у святкуванні релігійних свят вбачає лише привід добряче напитись. І це реалії нашого життя. То ж варто замислитись над своїм здоров’ям.

Олександр ДРАГАН

редактор газети «Слово Боже – УПЦ»

с. Флорине, Бершадський район, Вінницька область.