КПК

Показати повну версію : Зроби місто Лева кращим!

юстас
14.01.2008, 02:40
Предлагаю объединить здесь оригинальные и конструктивные идеи(по- возможности,в лаконичной форме), касающиеся улучшения повседневной жизни львовян,и благоустройства самого Львова.Даже незначительные на первый взгляд вещи могли бы существенно помочь горожанам и гостям Львова. Идеи должны быть серьёзными,аргументированными и главное - реально выполнимы!. Такие,как "поломать руки тем, кто мажет стены граффитти" выдвигать не надо(хотя я бы таких собственными руками...:aggressive: ). Ветка создаётся в надежде,что сюда когда-нибудь "забредёт" високий посадовець,и может претворит что-то хорошее в жизнь.Мечтать,как известно, не вредно:)

пупер
14.01.2008, 04:44
"поломать руки тем, кто мажет стены граффитти" выдвигать не надо(хотя я бы таких собственными руками...
за графіті я би не ламав.....
а за дурнуваті слова чи надписи -- так....

пропоную не фарбувати низ фасаду фарбою, що зроблена з попелу (сіро-синя).....
паскудно, по-перше, виглядає, і, по-друге, змивається постійно та й тротуар брудний.....

KabMiner
14.01.2008, 15:06
Нє, зробити місто Лева краще - я того не зможу, та і навряд чи це можливо, от зробити його кращиМ - то можна:D

lanka
14.01.2008, 15:12
Предлагаю объединить здесь оригинальные и конструктивные идеи(по- возможности,в лаконичной форме), касающиеся улучшения повседневной жизни львовян,и благоустройства самого Львова.Даже незначительные на первый взгляд вещи могли бы существенно помочь горожанам и гостям Львова. Идеи должны быть серьёзными,аргументированными и главное - реально выполнимы!. Такие,как "поломать руки тем, кто мажет стены граффитти" выдвигать не надо(хотя я бы таких собственными руками... ). Ветка создаётся в надежде,что сюда когда-нибудь "забредёт" високий посадовець,и может претворит что-то хорошее в жизнь.Мечтать,как известно, не вредно
Пропоную, щоб маршрутки зупинялися лише на зупинках. Така постанова вже є, але її не виконують, треба шрафувати водіїв - буде бульший порядок на дорогах

Журналістка
14.01.2008, 19:01
Пропоную, щоб маршрутки зупинялися лише на зупинках. Така постанова вже є, але її не виконують, треба шрафувати водіїв - буде бульший порядок на дорогах

але ж на те вони й маршрутки, а не великі автобуси чи тролейбуси, щоб зупинятись там, де пасажирам зручніше. Звичайно, враховуючи правила дорожнього руху

юстас
14.01.2008, 21:02
Нє, зробити місто Лева краще - я того не зможу, та і навряд чи це можливо, от зробити його кращиМ - то можна:D

Ну,если вы уже так придирчивы, то Вам скорее надо на сайт "ВО СВОБОДА", там такие замечания в большой цене.А если я попытался написать что-то на украинском (и от души старался сделать это как можно корректнее),но где-то допустил грамматическую ошибку,то надеялся на ваше(львовян) понимание... Лучше бы действительно хорошую идею додали...по теме.

Додано через 6 хвилин
Я предлагаю установить на перекрёстках ВСЕХ улиц указатели с названиями,где какая улица.А не только в центре,для туристов,как изначально планировал горсовет. После всех переиминований сами львовяне путаются,где что.

syavych
14.01.2008, 21:46
але ж на те вони й маршрутки, а не великі автобуси чи тролейбуси, щоб зупинятись там, де пасажирам зручніше. Звичайно, враховуючи правила дорожнього руху
Ви не зовсім правІ, якщо вже дивитись на слово "маршрутки", то це транспорт що рухається за заданим маршрутом, а маршрут передбачає не тільки старт/кінець, а й проміжні точки (зупинки). Проте власники передбачили цей момент і назвали транспорт "маршрутним таксі", тобто з одного боку маршрутка, а з іншого таксі (тому і зупиняється де попало). Хоча я абсолютно проти частини "таксі", оскільки зупинки що 10 метрів збільшують час проїзду вдвічі (деколи і втричі), а люди переважно користуються цим транспортом щоб добратися на роботу (і що важливо встигнути на неї). Та й з іншого боку оті проміжні зупинки знаходяться не так вже й далеко одна від одної. Можна підняти свою попу і пройтися пару метрів :)

Zoryanazirka
14.01.2008, 22:16
пропоную не фарбувати низ фасаду фарбою, що зроблена з попелу (сіро-синя).....
паскудно, по-перше, виглядає, і, по-друге, змивається постійно та й тротуар брудний.....

Нехай фарбують, ТІЛЬКИ НЕХАЙ НЕ РОЗФАРБОВУЮТЬ КОЖЕН СВОЮ ЧАСТИНУ ІНШИМ КОЛЬОРОМ.... А то кожен магазин в свій колір маже, просто жах. Такий 100% рагулізм перепрошую. Я би ввела за це великі штрафи+ ремонт цілого фасаду.

bora
15.01.2008, 09:50
Додати освітлення вулиць...Ато розгледіти красу міста ввечері вже не реально:)) Тай дороги-тротуари наші...йой.. - най би вже мінялись з японцями тими бруківкою на їх асфальт, пару поколінь би без ремонтів доріг пожили)) Ніби реально, але розуміючи скільки відмивають щодня на ремонтах доріг - вже не віриться, що тут буде лад...

Leopolis
15.01.2008, 10:01
Моя позиція стосовно "Зроби місто Лева кращим" першочергово базується на тому, щоб ненашкодити місту своєю діяльністю, вчинками, відношенням тощо! Вийшовши зі свого житла, і надалі відчувати його межі - дбати за порядок! Не проходити поруч без реагування на свавілля сторонніх осіб, щодо "реконструкцій" будинків, шляхів тощо, чинити опір непрофесійному підходу до справ... Наше - це не означає Нічиє, все що довкола нас - це наша спадщина, наша задача зберегти і примножити її.

"...Сивий Львове! Столице моєї мрії,
Епіцентр моїх радощів і надій!
Вибухає душа - я тебе зрозумію.
Але Львове, хоч трішки мене зрозумій.

Я до тебе прийшов із захопленням сина.
Од степів, де Славута легенди снує,
Щоби серце твоє одчайдушно левине
Краплю сили хлюпнуло у серце моє."

(Василь Симоненко, уривок з вірша "Український Лев", 1962)

lanka
15.01.2008, 10:10
У великих містах зупинки маршруток лише у довзолених місцях дуже спрощує людям життя. Для нас усіх це буде швидше і краще. До речі, не одна аварія трапилася через те, що несподівано у найнеподіванішому і недозволеному місці гальмує маршрутка, щоб її водій отримав ще одну гривну 25 коп.

Leopolis
15.01.2008, 10:11
най би вже мінялись з японцями тими бруківкою на їх асфальтНе дай Бог, ніколи! Не для того наші прадіди привозили її вітрилами до Львова, щоб наступне покоління відпродало її на сувеніри. У неродивих господарів і заморський асфальт стане ситом.

Віра, що дає нам силу до життя
…Вона мовчки йшла, не звертаючи уваги на перехожих. Ноги не слухались, а очі не бачили уже нічого...
...І знову поплили думки, одна за одною, без зупину і спочинку. І були вони такими гіркими, що очі від них налилися сльозами. І от одна не втрималася і впала додолу, змочивши довгі чорні вії. Жінка, ніби намагаючись наздогнати її і повернути, раптом глянула вниз, туди, де впала сльозинка. Але її звісно ж вона там не побачила, та натомість побачила дещо інше. Вона зрозуміла, що йде по бруківці, по цій неймовірно - надзвичайній, омитій холодним львівським дощем, львівській бруківці. Сотні раз вона проходила цією вуличкою, однією із тих старовинних вуличок, яких так багато у Львові, сотні раз ступала цією бруківкою, але жодного разу не відчувала чогось подібного. Це було якесь не зрозуміле і не відоме їй досі відчуття. Вона бачила красу цієї бруківки, її незвичайність, вона відчула, що пов’язана із тими сотнями тисяч людей, які проходили чи проїжджали тут за сотні років, із тими, хто ще ходитиме і їздитиме тут. І її охопила гордість за те, що вона теж тут іде, що це її рідне місто...

Віра Рикалюк

lanka
15.01.2008, 10:44
поставити багато смітників і шртафувати за викидання сміття у невідведеному для цього місці

KabMiner
15.01.2008, 12:57
Ну,если вы уже так придирчивы, то Вам скорее надо на сайт "ВО СВОБОДА", там такие замечания в большой цене.А если я попытался написать что-то на украинском (и от души старался сделать это как можно корректнее),но где-то допустил грамматическую ошибку,то надеялся на ваше(львовян) понимание... Лучше бы действительно хорошую идею додали...по теме.

Додано через 6 хвилин
Я предлагаю установить на перекрёстках ВСЕХ улиц указатели с названиями,где какая улица.А не только в центре,для туристов,как изначально планировал горсовет.
Не ображайтесь, це у мене характер такий, трохи єхидний:)
Справа в тому, що зробити місто краще це означає зробити таке саме місто, але краще, тобто побудувати ще один Львів, але зробити це краще ніж зробили попередники. Це звичайно неможливо, а от зробити місто кращиМ - означає покращити те місто, яке вже є.

Стосовно вказівників на перехрестях - не потрібно ставити вказівники (це дорогувато) потрібно просто щоб на кутових будинках висіли назви вулиць, так воно у львові і є, в переважній більшості випадків, але не скрізь, на жаль. Але в цьому плані Львів то не найгірше місто, в столиці побачити на будинках назву вулиці - то не так вже і просто, особливо це велика проблема в спальних районах - там зрозуміти до якої вулиці відноситься будинок, досить часто, просто неможливо.

New Shrek
15.01.2008, 13:05
скільки відмивають щодня на ремонтах доріг а скіко ? хоча би %%% від загального кошторису...

lanka
15.01.2008, 13:23
Встановити вказівники, хоча б у центі, з напрямом вулиць, площ, відомих місць, а то бідні туристи, ходять довкола площі Ринок і площу Ринок шукають. Вказівники мають бути двомовні.
Це дуже просто і реально до втілення :cowboy:

Тим22
15.01.2008, 14:13
Встановити вказівники, хоча б у центі, з напрямом вулиць, площ, відомих місць, а то бідні туристи, ходять довкола площі Ринок і площу Ринок шукають. Вказівники мають бути двомовні.
Це дуже просто і реально до втілення :cowboy:

В Одессе, в центре, на перекрестках установлены столбы с указателями улиц, очень удобно. Правда фулюганы иногда поворачивают указатели на 90 град. И кроме этого установлены стенды с картой достопримечательностей, с указанием, в каком месте находится данный стенд

KabMiner
15.01.2008, 15:31
Про те, що не потрібно писати назви вулиць на вказівниках, я написав в пості №14, вказівники доречно ставити для того щоб вказати прохід до якихось обєктів (музеїв, палаців і т.д.), назви вулиць треба писати на будинках.

Mariya
15.01.2008, 16:31
На тій вулиці де живуть мої батьки, поступово перетворили газони в гарні і квітучі клумби. Це зробили самі мешканці не подаючи ніяких пропозицій чиновникам. Місто вони прикрасили так само.

пупер
15.01.2008, 19:57
Нехай фарбують, ТІЛЬКИ НЕХАЙ НЕ РОЗФАРБОВУЮТЬ КОЖЕН СВОЮ ЧАСТИНУ ІНШИМ КОЛЬОРОМ.... А то кожен магазин в свій колір маже, просто жах. Такий 100% рагулізм перепрошую. Я би ввела за це великі штрафи+ ремонт цілого фасаду.
ви придивіться уважно на оце "фарбування"... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
магазини не мають права малювати фасад в колір, який відрізняється від кольору цілого будинку....
просто треба вимагати дотримання виконання законів....

юстас
15.01.2008, 21:19
особливо це велика проблема в спальних районах - там зрозуміти до якої вулиці відноситься будинок, досить часто, просто неможливо.
Поэтому я и предлагаю указатели на перекрёстках.Мне не обязательно заглядывать за каждый угол когда я иду по улице,чтобы найти такую табличку на доме(если таковая вообще окажется). Я хочу сразу свернуть там,где мне нужно.

И ещё по теме: для водителей "скорой помощи" можно было бы закупить карты-атласы Львова с номерами домов(лично видел такой на Мицкевича). Затраты для бюджета смешные, но зато они бы не искали долго адрес,как обычно, а кому-то это спасло бы жизнь. Тут бывает каждая минута дорога.

Bambook
22.01.2008, 21:12
Поэтому я и предлагаю указатели на перекрёстках.Мне не обязательно заглядывать за каждый угол когда я иду по улице,чтобы найти такую табличку на доме(если таковая вообще окажется). Я хочу сразу свернуть там,где мне нужно.

И ещё по теме: для водителей "скорой помощи" можно было бы закупить карты-атласы Львова с номерами домов(лично видел такой на Мицкевича). Затраты для бюджета смешные, но зато они бы не искали долго адрес,как обычно, а кому-то это спасло бы жизнь. Тут бывает каждая минута дорога.

Цілком слушні обидві зауваги.
Мене ще цікавить питання велосипедних доріжок. Обіцяв Андрій Іванович Садовий, що вже до кінця 2006 їх буде щонайменше 10 - на основних вулицях і в парках. Наразі є одна - в Стрийському парку, та й та - це лише відновлена стара, ще й відновлена недобре, травматична вона. Все.
Хіба не треба дотримуватися обіцянок?
Тому глобально маю одну-єдину, але дуже важливу пропозицію - прибрати від влади брехуна Садового і його команду дилетантів.

pinakol20
10.02.2008, 13:34
Привет всем, надеюсь я правильно попала, иначе зря все старания мои...Я хочу найти людей которые меня поймут и помогут. У меня есть идея - я хочу собирать необходимые вещи ну и все по возможности для приютов. Планирую делать выезд раз на месяц. Хочу помочь детишкам-сиротам и брошеным...Одной сложно!!! Давайте зделаем то, за что наши дети будут нами гордиться!!!:(

sem41
10.02.2008, 13:47
+10 І штраф має бути суттєвим- гривень 500, щоб навіть якщо ДАІ-шник захоче взяти "на лапу" половину, для водія то було все одно суттєво. Стосовно сум, то навіть не моя ідея. Розмовляв з сусідом,водієм маршрутки, так ото він каже, якщо "взують" таким чином одного-другого, то все зразу ж в тому плані стабілізується.

Тим22
10.02.2008, 14:38
Мне не понятно, почему Ив-Франковск приводит в порядок свой город, а Львов самый знаменитый украинский город, который посещают столько туристов, куда вкладывают инвестиции не может навести порядок

юстас
10.02.2008, 17:13
Привет всем, надеюсь я правильно попала, иначе зря все старания мои...Я хочу найти людей которые меня поймут и помогут. У меня есть идея - я хочу собирать необходимые вещи ну и все по возможности для приютов. Планирую делать выезд раз на месяц. Хочу помочь детишкам-сиротам и брошеным...Одной сложно!!! Давайте зделаем то, за что наши дети будут нами гордиться!!!:(

Вам наверняка было бы проще начать это доброе дело,если бы Вы попытались сотрудничать с уже известными организациями типа "Красного Креста"и "Каритас", различн. религиозными фондами. Попробуйте обратить их внимание на те проблемы,которые по Вашему мнению требуют наиболее быстрого вмешательства.У них наверняка найдётся помещение(комната),где будут складываться вещи.И объявления в бесплатные газеты они могли бы профинансировать. Какая-то база у Вас на первых порах всё равно должна быть.

Скорпіоля
10.02.2008, 17:19
Колись мені розповідали, що школярів в радянскі часи по суботниках відправляли на корисні громадські роботи. Зараз просто потрібно виділити певну проблему і знайти способи її розвязання. Не виключено, що потрібно залучитися самим. Як великим так і малим . Як на мене, то такі громадські роботи будуть нам корисні . Адже кожен думає, що ддопоможе ближній.А ближній думає на іншого ближнього.. І так по ланцюжку. Тому більшість проблем нашого міста залишаються невирішеними. Тому краще майбутнє нашого міста чекає його в далекому майбутньому.
Щодо графіті.. Це скоріше подібне на хуліганство, бо справжній майстер графіті вибирає місце на хорошій місцині, а не на стінах магазинів. І графіті я не засуджую. Хотілося б навіть щороку у Львові проводити змагання по цьому сучасному образотворчому мистецтві.:radist:

юстас
10.02.2008, 17:31
Колись мені розповідали, що школярів в радянскі часи по суботниках відправляли на корисні громадські роботи.
На "суботник" люди йшли неохоче,бо не кожний розумів зміст цієї затії :-))).
А кидати загальноміський клич на вирішення цієї чи іншої проблеми або гарного проекту думка хороша.На пам"ятники ж гроші дають, так чому б не "скинутись" на щось,чим могли би користуватись всі мешканці Львова?

sslonn
11.02.2008, 08:51
ну чого Мне не понятно, почему Ив-Франковск приводит в порядок свой город, а Львов самый знаменитый украинский город, который посещают столько туристов, куда вкладывают инвестиции не может навести порядок
ну чого зразу так жорстоко... багато чого робиться і в нас...
в центрі і смітники ставлять, і освітлення різне цікаве, і квіточки і все-таке...
звісно хотілося б більшого, мабуть для цього ця гілка і створена;)

Що мене втішило останнім часом, так це закупівля "нових" трамваїв впреше за роки незалежності

Доречі і не в центрі дещо робиться, так наприклад, мікрорайон в якому проживаю повністю освітлений, причому це вже десь півроку (район Нового ЦУМу) такого не було за останні років 70, імхо:)

Мих
11.02.2008, 08:56
вже визначено підрядника на стадіон - Австрійська фірма... хоча Кірпа такі стадійони за місяць щолкав.... і аеропорт хтось буде тойво.... ну а дороги.... то ся зробе.....

matvs
13.02.2008, 12:57
пропоную на газонах квіти садити. А також можна кущі різні садити біля доріг.

Злата
13.02.2008, 13:30
А я хочу додати до питання маршруток, це дійсно жахливо ЯК вони здійснюютьть висадку і посадку пасажирів, але вважаю, що причиною є ще й самі люди. Ви не звернули увагу, що саме пасажири стоять на відстані 15м одне від одного, щоб сісти на одну і ту ж маршрутку:eek: і причиною багатьох аварій (маю на увазі автомобільних) є саме пішоходи, які економлять 15м дороги до пішоходного переходу і перебігають дороги в недозволеному місці, або ж вискакують з-за тієї ж маршрутки.
Вважаю, що починати потрібно з себе і культури пішоходного руху. Ці ж пішоходи майбутні водії і не дивно, що в нас за кермом люди витворяють ну дуже вже специфічні піруети. Пропоную запровадити систему штрафів для пішоходів за перехід вулиці у недозволеному місці:mad:

matvs
13.02.2008, 13:36
ропоную запровадити систему штрафів для пішоходів за перехід вулиці у недозволеному місці
Згідний, давно пора. Хоч я думаю, що така система штрафів є, просто її не виконують. І я ще думаю, що трафи є низькими.

sslonn
13.02.2008, 15:39
не знаю, як зараз, але років 5 тому "пішохідний" штраф був найрозповсюдженішим:)
ти платиш десятку ДАЇшнику (точніше буде ДАЙ-шнику;)), а він тобі виписує квитанцію на три, здається гривні - "перехід у невизначеному місці" чи щось типу того.... тільки квитанції ці звісно ж водіям виписувались:radist:
коротше і вівці цілі і вовки ситі:)

Sxemparts
22.02.2008, 11:48
запровадити систему штрафів для пішоходів за перехід вулиці у недозволеному місці
мене наприклад влаштовує таке