Показати повну версію : Облави на дорогах
Кажуть , на львівських дорогах в останні дні активно промишляють дніпропетровські ДАІшники. По всій Україні відбувається рейд, покликаний змусити нас дотримуватися правил дорожнього руху. В рамках рейду менти тупо відбирають права за найменші порушення. Забрати права можна в суді, сплативши штраф. В першу чергу звертають увагу на виїзд на зустрічну, не пропускання пішоходів, проїзд на червоне і виїзд на тротуар. Ну і , звичайно ж, водіння у стані алкогольного сп"яніння. Точніше з вмістом алкоголю у крові. До слова, штраф за алкоголь у крові в нас тепер 3000 гривень.
Так що будьмо обережними. Уважно дивіться вперед, чи не стоять голодні з полосатими ложками, звертайте увагу на фари зустрічних машин. Їздимо акуратніше, щоб не було до чого вчепитися. А якщо вчора пили, то бажано щонайменше добу утриматися від автомобіля, хоч ви будете цілком адекватним, алкоголь у крові залишається понад норму.
Відпрацювання триватиме до 10 лютого.
Більше інформації тут http://www.facts.kiev.ua/2008/01/12/01.htm#1
Тема обговорюється також тут http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1719
Хотело руководство Департамента ГАИ сделать как лучше, а получилось как всегда. Лучше бы научили дайцев помогать водителям, а не тупо штрафовать и отбирать права.
Хотело руководство Департамента ГАИ сделать как лучше, а получилось как всегда. Лучше бы научили дайцев помогать водителям, а не тупо штрафовать и отбирать права.
В смысле, помагать? Есть правила Дор.Движ., их надо соблюдать(желательно всем),и тогда, теоретически, всё должно быть ОК.
Liliyah Romanova
13.01.2008, 17:44
В смысле, помагать? Есть правила Дор.Движ., их надо соблюдать(желательно всем),и тогда, теоретически, всё должно быть ОК.
А в українців кров така, що "раз є правила, то їх обов'язково треба порушувати".
В Онтаріо за велике перевищення швидкості машину на тиждень забирають. У нас так само треба зробити. :mad:
В першу чергу звертають увагу на виїзд на зустрічну, не пропускання пішоходів, проїзд на червоне і виїзд на тротуар.
Ах, які погані, які злостиві...
Повірити не можу, що я це читаю.
І так купа ідіотів на дорогах, а тут ще таке...
Додано через 2 хвилини
Мартіні, мене найбільше здивував тон. Це ж треба, бідні порушники правил!
звертайте увагу на фари зустрічних машин. Їздимо акуратніше, щоб не було до чого вчепитися.
:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Кажуть , на львівських дорогах
Їхав я по Стрийській, біля Автобусного заводу. Зупинив мене і каже:
-Здраствуйтє, ДПС горада Днєпропєтровска сєржант.... ваши докумєнти.
Я дав документи, він перевірив і видусив: Щасливої дороги.... я чуть десятку не дав...
Додано через 30 хвилин
зупинив гаїшник авто, шофером, якої була кобіта. Слово за слово, договорилися до того, що гаїшник забрав права.
Кобіта поїхала далі... Через деякий час знов її зупиняє інший і каже: ваші права. Кобіта так невдоволено: Послухайте, ви вже там у своїй організації визначтеся де мають бути ті документи, а то один забирає документ, а інший вимагає....
levandivka
13.01.2008, 18:30
А я страховку не купив, то й не їжджу.
Liliyah Romanova
13.01.2008, 18:35
У Львові страхуватися повинні пішоходи. І то має бути обов'язкова графа: наїзд на тротуарі, коли переходили на зелене світло, коли переходили на пішохідному переході.
У Львові страхуватися повинні пішоходи.
Лілю ви занадто пресуєте бідних водіїв!
levandivka
13.01.2008, 18:38
пресуєте бідних водіїв!
Так не пішоходи водіїв дусять...
мене двічі зупиняли і не питали.... може тому, що у мене талона техогляду не було?
Додано через 51 секунду
в цьому році...
Так не пішоходи водіїв дусять...
пешеходы,между прочим ,сами нередко аварийные ситуации создают.
В першу чергу звертають увагу на виїзд на зустрічну, не пропускання пішоходів, проїзд на червоне і виїзд на тротуар. Ну і , звичайно ж, водіння у стані алкогольного сп"яніння. Точніше з вмістом алкоголю у крові. До слова, штраф за алкоголь у крові в нас тепер 3000 гривень.
Та ж за таке карати не можна!!!! За таке треба водіям по цукерочці давати, по голівці гладити і казати "Молодець".
А те, що пішоходи створюють аварійні ситуації, теж чиста правда, я б і пішоходам, які переходять дорогу де їм хочеться, а не там, де треба, так само облаву робила.
я б і пішоходам, які переходять дорогу де їм хочеться, а не там, де треба, так само облаву робила.
...наверное,как женщина,только самым симпатичным пешеходам:-)
наверное,как женщина,только самым симпатичным пешеходам:-)
Юстас, я, взагалі-то, так само водій. Тому ваш жартик нє савсєм ясєн і умєстєн.
Юстас, я, взагалі-то, так само водій. Тому ваш жартик нє савсєм ясєн і умєстєн
сейчас Вы на форуме,а не за рулём,можно несколько расслабиться,излишняя серьёзность - это скучновато.
Liliyah Romanova
13.01.2008, 19:07
Лілю ви занадто пресуєте бідних водіїв!
Ну та певно. Їх не буде потреби пресувати, якщо вони вважатимуть чимось ненормальним іздити згідно з правилами.пешеходы,между прочим ,сами нередко аварийные ситуации создают.
Теж правда. А потім як сідають за кермо, то нарешті відриваються, ні?
В самом прямом. Карательная функция - не основная в ГАИ. Внедрение более гибкой системы штрафов, професионализм дайцев и качественная профилактика направленная не только в сторону водителей, но и пешеходов, продуманные дорожные знаки и контроль за качеством дорожного покрытия, работой комунальных служб...
В самом прямом. Карательная функция - не основная в ГАИ. Внедрение более гибкой системы штрафов, професионализм дайцев и качественная профилактика направленная не только в сторону водителей, но и пешеходов...
Ничего личного,Капитан,но это всё, несколько, отдаёт демагогией.Конкретики нет.
Ничего личного,Капитан,но это всё, несколько, отдаёт демагогией.Конкретики нет.
Вы прочитали только то что процитировали? Тогда понятно. Какую конкретику Вы хотите? Если Вы просто не поняли что я имел в виду то так и скажите - ничего личного :)
продуманные дорожные знаки и контроль за качеством дорожного покрытия, работой комунальных служб...
Знаки действительно стоило бы перевесить на таком уровне,чтобы водитель смог его вовремя увидеть.Такое впечатление,что в центре знаки развешаны для самолётов,но никак не для машин.
Вы прочитали только то что процитировали? Тогда понятно. Какую конкретику Вы хотите? Если Вы просто не поняли что я имел в виду то так и скажите - ничего личного
Капітан,Юстас має на увазі,що якщо Ви керуєте львівськими і дніпропетровськими ДАІшниками,то не розводьте демагогії.
Вы прочитали только то что процитировали? Тогда понятно. Какую конкретику Вы хотите? Если Вы просто не поняли что я имел в виду то так и скажите - ничего личного :)
ну вот Вам пример: совершил водитель одно из описаных Мартини выше нарушений,что с ним делать прикажете,как не штрафовать? Или "мент" ему ещё лекцию о правилах прочитать должен?Так это водителя в автошколе должны были просветить перед тем как права вручить.
ну вот Вам пример: совершил водитель одно из описаных Мартини выше нарушений,что с ним делать прикажете,как не штрафовать? Или "мент" ему ещё лекцию о правилах прочитать должен?Так это водителя в автошколе должны были просветить перед тем как права вручить.
Хорошо. Обьясню проще.
Да, если нарушил ПДР - отвечай. Лекции тоже не повредят.
Но, давайте не будем забывать и о первентивной функции - ее я и имею в виду, а вовсе не либерально-пассивную бездеятельность сотрудников ГАИ в случае нарушения ПДР со стороны водителя.
Те же знаки - где они висят, как висят, нужны ли они там...
Почему ямы на дороге, которые можна объехать только выехав на встречную и нарушив при этом ПДР? Я не говорю заделывать дайцам ямы, но не забывать о том что следить за исполнением своих обязанностей предприятиями которые отвечают за данный участок дороги - они как-бы должны.
И т.д. и т.п.
Liliyah Romanova
13.01.2008, 20:47
Почему ямы на дороге, которые можна объехать только выехав на встречную и нарушив при этом ПДР
Або по тротуару проїхати, бо сильно в одному місці свербить, а культурно в корках стояти ми не вміємо.
Або по тротуару проїхати, бо сильно в одному місці свербить, а культурно в корках стояти ми не вміємо.
Да, за такое нужно штрафовать. Устал уже объяснять, но не об этом речь и не о том разговор :)
Liliyah Romanova
13.01.2008, 21:18
Устал уже объяснять, но не об этом речь и не о том разговор
Так тема тут явно не про те, про що ти говориш, чи я щось не розумію?
Так тема тут явно не про те, про що ти говориш, чи я щось не розумію?
Да, меня давно уже пора забанить, если ты об этом :)
нас щойно теж зупиняли, дуже душевною гарною укр мовою говорили...
я так собі думаю то акція ДАІ "Різдво разом" :)
Карательная функция - не основная в ГАИ.
ДПС взагалі не може бути каральним, лише органои, який попереджає і фіксує. Бо перед тим, як карати, треба визнати вину, а вину може визнати лише суд, а вже потій слідує покарання.
Liliyah Romanova
13.01.2008, 21:53
Да, меня давно уже пора забанить, если ты об этом
Каже моя бабця, не вдавай дурної і не вибаранчєйси. ;)
Я розумію, що знаки і т.ін. важливо, так само, як і дороги. Але тут теж бувають великі ями на дорогах, і об'їжджають їх по зустрічній смузі, але роблять це не так безголово та "плюючи на всіх і вся", як у Львові, а подаючи знаки іншим водіям і дуже обережно це роблять. А в нас, навіть швидкості не зменшують.
Кажуть , на львівських дорогах в останні дні активно промишляють дніпропетровські ДАІшники.
У мене сьогодні під вікнами більш ніж пів дня паслися. Зупиняли всіх: від шикарних позашляховиків - до сміттєвозів. Причому зупиняли дуже активно - ні хвилини простою, авто за автом.
Liliyah Romanova
14.01.2008, 00:13
Зупиняли всіх: від шикарних позашляховиків - до сміттєвозів. Причому зупиняли дуже активно - ні хвилини простою, авто за автом.
В Оттаві тільки під кінець місяця так. :D:D:D
А в Торонто за весь час просто для провірки ніколи не зупиняли-не порушуєш то ніхто тебе не зупинить ніколи.
А в нас, навіть швидкості не зменшують.
ну і що з того. якщо водій вправний і впевнений у своїх діях, то немає різниці чи він буде їхати як стара бабця, чи швидко проїде і розвяже проблему простою і тих що ззаду і тих що спереду їдуть.
60% ситуацій коли утворюється корок на дорозі - це "ушніки" не знають як його обїхати щось і т. ін.
Есть вот такая штука - довольно познавательно, только многабукафф.
http://auto.meta.ua/autolaw/useful_info/table1/
Liliyah Romanova
14.01.2008, 21:52
ну і що з того. якщо водій вправний і впевнений у своїх діях, то немає різниці чи він буде їхати як стара бабця, чи швидко проїде і розвяже проблему простою і тих що ззаду і тих що спереду їдуть.
Е ні, була раз у такій ситуації, коли якийсь бовдур не лише обганяв трамвай, але й опинав яму. Ціле щастя, що мій чоловік вправний водій і що якраз було місце вільне між запаркованими машинами по нашій стороні, інакше той вар"ят би в"їхав просто у нас.
І то лише одна зі ситуацій. Я не бачу, як можна бути вправним на великій швидкості.
Просто значною мірою спрацьовує те, що у нас один одного не поважають. Нема поваги до інших за кермом, до тих, хто йде пішки. І тут можна продовжувати...
Так що будьмо обережними. Уважно дивіться вперед, чи не стоять голодні з полосатими ложками
А може достатньо дотримуватись Правил дорожнього руху для Даішників? Може пора вчитись законослухняності першзавсе для самих себе? Тут на сусідній гілці є історія про те як електропоїзд переїхав жінку, яка вирішила просто-напросто порушити вимоги Правил безпеки підлізши під поїзд. Насправді усі Правила безпеки написані чиєюсь кров"ю, тому давайте шанувати та берегти себе в прершу чергу, а не робити комусь ведмежі послуги...
Зробили із мене монстра :) Насправді я досить чемний водій і похуліганити на дорозі у мене звички нема. Пішоходів пропускати навіть люблю, кумедно дивитися на їх обличчя, спершу здивовані, а потім кивають "дякую" :) Хоча, іноді можна і похуліганити, але тільки вночі, коли нема машин і людей. Але порушувати все-таки доводиться через ідіотськи розставлені знаки. Скажімо є одна вулиця, якою я практично щодня їду під цеглу - Хімічна. Бо об"їжджати треба добрий кілометр по жахливих ямах, в той час, як Хімічна доволі широка і вільна і в доброму стані. І таких місць у Львові чимало, коли знак ускладнює рух, створює більше незручностей, ніж допомагає.
Так само і з новою ініціативою ДАІ.
Ось розповідь однієї із жертв дніпропетровських гастролерів:
Я нині 4 години простояв в суді, то так своїх прав і не дочекався. Черга -- 300-400 чоловік. Справи розглядають 2 судді. Почали в 2-й годині. Кароче процедура така --
1) приносять списки тих людей справи яких передали до суду (20-30 прізвищ із тих чотирьохсот).
2) Зачитують прізвища в списку і хто є заходять по одному.
3)Суддя виписує квитанцію із штрафом (68 гривень як правило, хоча один чувак шо проїхав на червоне одержав "лише" 54).
4)Оплачуєш її в найближчому банку де також стоїш в черзі собі подібних.
5)Потім знов йдеш до судді він тобі дає "наряд-розписку" аби ти пішов до вуйка Степана в такий-то кабінет і там забрав права.
6)Стоїш ше в черзі там. І аж тоді забираєш права.
Ситуації коли забрали права були просто ідіотські. В одного забрали того шо він поїхав на двохрядній дорозі із лівої смуги прямо, а не повернув ліворуч. Багато було таких, яких зупинили за якоби червоне світло коли вони опинилися на перехресті в пробці і змушені були проїхати прямо шоб звільнити його для інших. Карочє дурдом повний.
Ситуация: Сегодня вечером неправильно выехал на дорогу (не пропустил машину, чем "создал аварийную ситуацию"). Сзади ехали бравые хлопцы гайцы из Львова, которых в Луганск нагнали немеряно. Так вот мне один из них пишет протокол и говорит, что права твои я изымаю и заберешь их теперь в суде. На вопрос на каком таком основании - он говорит что мол 5 января вышел какой-то документ, где теперь права разрешено забирать. Звоню в луганскую телефон Доверия ГАИ - не берут трубу. Пришлось давать этому "щирому украинцю" 20 грн., чтоб не забирал права. Подскажите - что за документ такой, на который ссылался львовский гаец - или это развод?
http://lanos.com.ua/forum/viewtopic.php?t=16283
Samojlovu4
14.01.2008, 23:33
А в Торонто за весь час просто для провірки ніколи не зупиняли-не порушуєш то ніхто тебе не зупинить ніколи.
Аналогічно і тут...
Минулого тижня гості зі Львова приїхали, чекали під автобаном, спішив я... на червоне проїхав, і сфотографувала мене "зозулька", блін...:aggressive: от тепер гризуся, чи то було до одної секунди, чи більше?! За тиждень-два слід фотку по пошті очікувати, і рахунок... Вже Бог з ним, сума певно немаленька буде, і пункт чи два в картотеці Фленсбургу запишуть, але хоч би права на місяць не забрали...:(
levandivka
14.01.2008, 23:38
Я пойняв!!!
Це ж ЮВТ гроші на "прорив" збирає! бюджет наповнює!!! :)
В тему.
Щойно вийняв із поштового ящика конверт із викликом в личаківський відділ виконавчої служби щоб сплатити борг 8,5 гривні. Не написано за що, коли і як я заборгував державі 8,5 гривні, але написано, що якщо 15 січня (сьогодні) я не з"явлюся, то буду оштрафований на 170 гривень, а якщо і це не поможе, то до мене прийде міліція і силою доставить за вказаною адресою.
Версія у мене одна - це штраф за одним із протоколів про порушення ПДР. Пам"ятаю декілька місяців тому мене зупиняли за те, що я на Пасічній проїхав прямо в лівому ряду, а не повернув ліворуч на Медової Печери. Скоріш за все це воно. Бо навряд чи це один із протоколів, складених на мене в червні у тернопільській і хмельницькій областях по дорозі на море (тоді їх було 3, перевищення швидкості). В принципі з 4 протоколів прийшов один штраф - то фігня, я готовий і всі 4 оплатити, якщо заслужив.
Але сама форма вбиває. Папірець, на якому не вказано жодних пояснень вимагає від мене ВЖЕ СЬОГОДНІ прийти і заплатити, інакше мене посадять. Може я хворий, може в мене робота, справи, проблеми. Якщо держава так не поважає своїх громадян, то яка може бути у них повага до законів і правил. Добре , що у мене нині вихідний день і нема майже ніяких планів , поїду гляну, що вони там хочуть
PS: Є і позитиви, в тій же скриньці лежав чек від Гугла :)
Chortenia
15.01.2008, 11:56
Їхав я по Стрийській, біля Автобусного заводу. Зупинив мене і каже:
-Здраствуйтє, ДПС горада Днєпропєтровска сєржант.... ваши докумєнти.
Я дав документи, він перевірив і видусив: Щасливої дороги.... я чуть десятку не дав...
Здрастє-прієхалі
А з якого дива він взагалі вас зупиняв, якщо ви нічого не порушили? ДАїшник не має права зупиняти машину тільки для перевірки документів.
Тільки у тому випадку, якщо ви порушили правила.
Mythabor
15.01.2008, 12:00
PS: Є і позитиви, в тій же скриньці лежав чек від Гугла
З цього місця точніше будьласка, ДПА у м. Львові...:))
І доречі, внутрішні роспорядження будь яких органів не є підставою для їх виконання будь ким з громадян, якщо звичайно він не є працівником цієї структури. А тому звичайно можна їх посилати, але от тут є один момент, гаїшніки можуть вас затримати на підставі того що ви перечите міліціронеру під час служби (чи якось так звучить). Але з іншої сторони ви маєте право на адвоката, і ніякий суд не може розглядати справу про порушення без вашого адвоката, якщо ви самі не дасте на то згоди. А потім можна ще стільки приплести, а моральні і матеріальні шкоди, правда якщо у вас адвокат дійсно толковий.
Я очікував черг до кабінетів, до каси, паперової мазанини і тд, але на диво все пройшло доволі швидко. Правда штраф у 8,5 грн вилився насправді в 22 гривні. 8,5 сам штраф, потім 6 грн за якусь фігню, і по 2 гривні за якісь 3 квітанції. Я не мав часу і бажання в тому всьому розбиратися, був радий, що ця фігня мого часу практично зовсім не забрала. Тут же заплатив 22 гривні і пішов. Але найбільше мене здивувало те, за що я той штраф заплатив :)
Виявляється, моє порушення сталося 10 лютого 2007 року (!) і полягало воно в тому, що я виїхав на колію із зустрічним рухом. Я напружив всі звивини, але так і не пригадав випадку, щоб мене саме за це зупиняли і оформляли протокол :) В принципі, може і було, хтозна... Просто мені не так часто ті протоколи писали і мені здавалося, що я всі випадки пам"ятаю. Але тут минув рік, я міг і забути.
Просвітіть мене юридично безграмотного. Чи мусив я сплачувати штраф за порушення, яке сталося майже рік тому? Може уже термін давності минув і мене наївного розвели як кролика на 22 гривні :)
Здрастє-прієхалі
А з якого дива він взагалі вас зупиняв, якщо ви нічого не порушили? ДАїшник не має права зупиняти машину тільки для перевірки документів.
Тільки у тому випадку, якщо ви порушили правила.
В Донецке сейчас "лютует" Кобра из Одессы. Опросил таксистов, наших экспедиторов и просто знакомых, останавливают только за нарушение правил. Кстати, донецкая Кобра в Киеве, львовская в Луганске
Mythabor
15.01.2008, 15:08
Просвітіть мене юридично безграмотного. Чи мусив я сплачувати штраф за порушення, яке сталося майже рік тому? Може уже термін давності минув і мене наївного розвели як кролика на 22 гривні
Наскільки я памятаю, якщо повістка до суду не прийшла на протязі 3-х мысяців, (стосується порушення ПДД) то надалі воно є недійсним тобто анулюється. Якщо тут є юристи то нехай мене виправлять.
Якось їхав з Черкас, зупинили протокол, то й доі ні повістки ні суду. а якби й була пославби під три чорти. І думаю знайшов ту постанову.
Наскільки я памятаю, якщо повістка до суду не прийшла на протязі 3-х мысяцівОт власне, тепер мені здається, що я таке теж чув колись... мабуть таки розвели мене :) Хіба може законодавство помінялося... Але нічо, тепер буду знати :) Я не збіднів, а їм може шось поміг на свята, вип"ють стограм :)
Там, до речі така бідося в тій виконавчій службі, аж страшно. Сидить в кімнаті площею метрів 12 семеро чоловік, причому умудряються кожен за своїм столом сидіти з комп"ютером. Лише в двох ноутбуки, інші сидять з отакенними бандурами. І щоб той, хто в кінці кімнати біля вікна сидить, зміг вийти, то троє чоловік мусять встати і його випустити :) То все в обдертих стінах, столи страшнючі, кругом макулатура... А працівники всі хлопчики і дівчаткам віком 22-28 років. Мабуть то одна із найнижчих кар"єрних сходинок у державній службі :)
Boris_Kiev
15.01.2008, 17:30
Martini,
термін притягнення за адмінпорушення - 3 місяці.
Протягом 3-х місяців Вам мала прийти повістка до суду. Інакше - до побачення!
В принципі, в суді могли розглянути справу баз Вас.
Але вимога сплатити штраф (плюс якісь копійки суду) мала прийти разом із копією постанови (або ще якимось документом), здається.
Якщо там э якысь реквызити отримувача платежу (типу держскарбниці) - можна сплатити через банк і вислати квитанцію рекомендованим листом.
Про 170 грн - розвод чистої води. Для цього потрібне нове рішення суду.
(якось держвиконавець, який мусив з декого стягнути на мою користь, за хабар закрив виконавчу справу і я через суд оскаржив його рішення, більш того, районна виконавча служба була оштрафована і мусила повернути МЕНІ витрати на адвоката :) Я розумів, що з держави "нє поімєєш" і про те стягнення мови не вів).
Liliyah Romanova
15.01.2008, 18:05
на червоне проїхав, і сфотографувала мене "зозулька", блін...
І мій чоловік так 180 баксиків заплатив. Пункти не забирали. Не помітив знака, що на червоне поворот заборонений. Тепер точно пам"ятає, де на червоне не можна повертати. І часто чую: "о, на червоне повернув. вже йому рахунок поштою прийде". :) І теж запам"ятає, як і ми.
Додано через 2 хвилини
Якщо держава так не поважає своїх громадян, то яка може бути у них повага до законів і правил. Добре , що у мене нині вихідний день і нема майже ніяких планів , поїду гляну, що вони там хочуть
Тут можна багато що оплатити через інет. Це позитивно. Так само можна вислати чек поштою. Але Україні до того ще повзти і повзти. Наші люблять натовпи створювати. Створюється видимість, що щось робиться.
2 лілю романова
Ви мабудь невдоволений пішоход, і немаєте авто?
не всі таі погані водії от Ми (http://volkswagen.lviv.ua) завжди всіх пропускаємо, а для того щоб відірватись є спеціальне місце (в теплу пору року) драг траса.
Додано через 1 хвилину
Наші люблять натовпи створювати. Створюється видимість, що щось робиться
то точно +1
Не помітив знака, що на червоне поворот заборонений.
:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
знак який дозволяє на червоне їхати? а я думав що правила у всьому світі більш менш однакові. в Канаді на червоне їдуть, а на зелене стоять?
тьху ти :) спочатку написав а потім здається зрозумів :)
До речі, у нас в деяких місцях вже познімали таблички з дозволом правого повороту на червоне світло.
До речі, у нас в деяких місцях вже познімали таблички з дозволом правого повороту на червоне світло.
напевно люди занадто це право експлуатують. хоча якщо думати логічно то немає причин знімати їх адже поворот направо не першкоджає рухові транспорту, можливо лише в найвужчих вуличках.
Просвітіть мене юридично безграмотного. Чи мусив я сплачувати штраф за порушення, яке сталося майже рік тому? Може уже термін давності минув і мене наївного розвели як кролика на 22 гривні
ясно, що минув... адмінпорушення має термін давності зовсім невелике... чи то не місяць. Тобто до місяця, Вас мали подати в суд, якщо ні, то й ні.... а без рішення суду, хай той штраф собі положать знаєте де?
От власне, тепер мені здається, що я таке теж чув колись... мабуть таки розвели мене :) Хіба може законодавство помінялося... Але нічо, тепер буду знати :) Я не збіднів, а їм може шось поміг на свята, вип"ють стограм :)
Там, до речі така бідося в тій виконавчій службі, аж страшно. ... Мабуть то одна із найнижчих кар"єрних сходинок у державній службі :)
Мені також якось прийшла подібна цидула десь майже через рік після того, як їхав без техогяду, і мене засікли.
Я тиждень їздив, і не міг "виконавця" застати, щоб спитатися у чому річ. а в повістці писало "повторно", "негайно" і т.д.
Подзвонив своєму адвокату, він казав розслабитися. Я ж, настирливий, таки застав виконавця, дістав квитанцію, заплатив 17 грн.
Deus igrok
16.01.2008, 00:57
http://ua.fishki.net/picsw/012008/15/video/town_has_odd_stop_signs.jpg
Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення
Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як
через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому
правопорушенні - два місяці з дня його виявлення.
У разі відмови в порушенні кримінальної справи або закриття
кримінальної справи, але при наявності в діях порушника ознак
адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може
бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення
про відмову в порушенні кримінальної справи або про її закриття.
Стаття 39. Строк, після закінчення якого особа вважається
такою, що не була піддана адміністративному
стягненню
Якщо особа, піддана адміністративному стягненню, протягом
року з дня закінчення виконання стягнення не вчинила нового
адміністративного правопорушення, то ця особа вважається такою, що
не була піддана адміністративному стягненню.
Я ж, настирливий, таки застав виконавця, дістав квитанцію, заплатив 17 грн.
бідний виконавець...
Мені показали якийсь папір, де писало шо я не з"явився на судове засідання, але я не зауважив коли то засідання було... Я взагалі не знав на що звертати увагу бо не знаю законів і норм які ту всю тему регламентують. Ось зараз мене тут ще трохи просвітлять і на другий раз буду знати :)
та не повертайте Ви з Чорновола на Хімічну. :D :D :D Я колись давненько там також повернув, поки не знав що неззя (знаку не зауважив, а повернути кортіло). То мало у зустрічну не вальнув. Думав ще, що то він, а не я винен.
:D
Мені показали якийсь папір, де писало шо я не з"явився на судове засідання, але я не зауважив коли то засідання було... Я взагалі не знав на що звертати увагу бо не знаю законів і норм які ту всю тему регламентують. Ось зараз мене тут ще трохи просвітлять і на другий раз буду знати
то є у них така практика, пофіг суд, пофіг все, плати штраф, я проходив це.
знак який дозволяє на червоне їхати? а я думав що правила у всьому світі більш менш однакові
в Онтаріо можна повертати вправо на червоне якщо немає знаку який забороняє.По правилам мусиш стати як на стоп і проїжджати тільки якщо дорога вільна (уступи дорогу).Гаї нема-за дорогою дивляться прості поліцейські патрульні.Штраф виписують на місці а потім або платиш або ідеш в суд судитись.Якщо поліцейський не прийшов то ти автоматом виграв.В суд ходять в основному щоб пунктів штрафних не дали.За перебор перездача прав і страхівка вверх іде.Я мав одне перевищення давно то штраф був 120 дол але потім ще мав страхівку 3 роки на 30 дол в місяць дорожчу.Всі страхові мають вихід на базу даних порушень поліції.Якщо маєш несплачені штрафи то не продовжиш номера на наступний рік а їздити з номерами без наклейки на текучий рік дуууже великий штраф.
.......Гаї нема-за дорогою дивляться прості поліцейські патрульні.Штраф виписують на місці а потім або платиш або ідеш в суд судитись.Якщо поліцейський не прийшов то ти автоматом виграв.В суд ходять в основному щоб пунктів штрафних не дали.За перебор перездача прав і страхівка вверх іде.Я мав одне перевищення давно то штраф був 120 дол але потім ще мав страхівку 3 роки на 30 дол в місяць дорожчу.Всі страхові мають вихід на базу даних порушень поліції.Якщо маєш несплачені штрафи то не продовжиш номера на наступний рік а їздити з номерами без наклейки на текучий рік дуууже великий штраф.
Я теж мав "тікет" , вже давно в 99р. На Don Valley Parkway .В зоні 90 їхав 120.Весь потік авт їхав 110 , а я обігнав 2 чи 3 з лінії на лінію перестроявся і вже внизу на зїзді до давнтавну , доганяє мене темно-сіра , без мигалок на верху , без надписів- "Ґранд Вікторія", ззаді пристроявся і тоді на (радіаторі) включив мигалку і сирену. Я зупинився , він взяв мої документи і за 5хв вернувся з штрафом на $185 і конвертом з адресою суду , пояснив мені , якщо я не згідний , то можу подати на апеляцію.
Я вже хотів заплатити , але розказав на другий день на роботі , а мені всі - не будь дурний подай на суд.Є багато варіантів - поліцай може не прийти , справа може загубитися , можуть пробачити .
Я так і зробив - подав на суд. Суд назначили через 8 місяців(повістка прийшла , я вже і забув).
Прийшов на суд , прокурор питає мене , як я себе вважаю - Guilty , Not Guilty ,Guilty With An Explanation (винуватий , не винуватий , винуватий з поясненням).Я вибрав "3". Тут дуже не люблять , коли вважають , що не винуватий . Всі знають , що поліцай задурно не зупинить.
Почався суд , моя справа була десь 10-11. Колу судовий виканавець назвав моє імя , я встав підійшов , не встиг і рот розкрити , я суддя справу закрив - Case dismiss. Поліцай на суд не прийшов.
Сегодня мой знакомый позвонил. Повернул он на право на зеленый. Стоит Фолькс, Кобра, Одесса, около светофора. Остановили, знакомый приткнулся сзади ГАИ. Вышел мент, достал рулетку, померял расстояние между светофором и машиной знакомого и сказал: Вы нарушили правила. Отделался штрафом
Сегодня мой знакомый позвонил. Повернул он на право на зеленый. Стоит Фолькс, Кобра, Одесса, около светофора. Остановили, знакомый приткнулся сзади ГАИ. Вышел мент, достал рулетку, померял расстояние между светофором и машиной знакомого и сказал: Вы нарушили правила. Отделался штрафом
Якщо зупиняє ДПС, правило пише, що зупинку тре зробити згідно Правил, а шо робити, коли знак - зупинка заборонена? не зупинятися?
...в Минюсте никаких распоряжений МВД об усилении контроля за водителями и изъятии у них прав они не регистрировали (а это обязательно для всех нормативных актов всех министерств). А следовательно - подобные распоряжения незаконны, отмечает издание.
"Да, Луценко, действительно, не регистрировал никаких актов, касающихся ГАИ, заявил замминистра юстиции Евгений Корнейчук. - Я считаю, что действия ГАИ по изъятию прав незаконны. Водители могут забирать у ГАИ права, говорить, что их изъятие незаконно, и ехать дальше".
Известный адвокат Татьяна Монтян рекомендует "не выпускать права из рук и показывать их сотрудникам ГАИ только в своих руках или через стекло автомобиля. Права забирать ни кто не умеет права. Это просто пиар Луценко и его команды вот и все," - считает Монтян.
На пресс-конференции в среду замминистра Александр Савченко и начальник Департамента ГАИ Сергей Коломиец целый час доказывали журналистам, что все законно. Представители МВД сыпали статистикой, которая должна была убедить в эффективности оперативно-профилактической отработки автомагистралей. Мол, с 10 января, начала объявленного месячника, инспекторами выявлено 170 тысяч нарушений Правил дорожного движения, по которым составлены админпротоколы. Но в суды направлено почти 31 тысяч, поскольку они касались грубых нарушений ПДД. Генерал Коломиец привел и такую цифру - с начала года в ДТП погибло на 107 человек меньше, чем за тот же период прошлого года.
А замначальника Департамента ГАИ Сергей Левченко сказал, что право изъятия водительского удостоверения основывается на статье 260 Кодекса об админнарушениях, но если водитель не желает отдавать их, то и заставить его никто не вправе. Сначала года было вынесено 4305 протоколов, а прав изъяли 4198, то есть 107 водителей их попросту не отдали...
В Департаменте ГАИ сообщили, что основанием для активизации гаишников служит распоряжение начальника департамента Сергея Коломийца от 8 января 2008 года о месячнике профилактической отработки дорог (собственно, оно и не было зарегистрировано в ГАИ).
Характерно, что большинство опрошенных журналистами водителей уже согласны с тем, чтобы их штрафовали гаишники прямо на месте. Ликвидация этой нормы в свое время считалось ударом по коррупции на дорогах, а теперь ее хотят вернуть в новом законопроекте по нарушения ПДД. Может быть, облава и была придумана для того, чтоб грядущее повышение штрафов и прав ГАИ воспринималось водителями как облегчение, передает УНИАН.
А мне интересно во сколько обошлось стране это мероприятие. Сколько стоила отправка львовян в Луганск, одесситов в Донецк, дончан в Киев, днепровцев во Львов и т.д.
Я думаю, вони все порахували, окупиться штрафами і хабарями
Степаныч
20.01.2008, 14:32
А мне интересно во сколько обошлось стране это мероприятие. Сколько стоила отправка львовян в Луганск, одесситов в Донецк, дончан в Киев, днепровцев во Львов и т.д.
Я думаю, вони все порахували, окупиться штрафами і хабарями
Справа в тому, що толку із усього цього нуль. У нас, наприклад, містечко маленьке. Були даішники з Станіслава. І що? Усі водії знали, що сьогодні "не наші". Зупиняли, перевіряли. Мого сина зупинили. До речі, їхав з роботи десь біля 9-ї вечора, перед цим прооперував майже 4 години підряд. Зупинили просто так, без будь-яких підстав. Приїхав додому злий. Перевірили і відпустили. А повернулися свої даішники, і знову всі за старе.
mota_boy
21.01.2008, 09:10
Справа в тому, що толку із усього цього нуль.
Не згідний з Вами. Я по своїй роботі щодня спілкуюся з водіями (я не працівник ДПС). вВ нас вже місяць триває український рамадан )) і купа водіїв їздять випивши 50 - і так до безконечності гр. горілки. Так ось коли у нас в місті з'явились чужі ДПСники, таких водіїв стало менше (я думаю, що Ви як лікар підтвердите, що навіть невелика кількість алкоголю зменшує швидкість реакції водія, а на певній швидкості навіть 0,5 секунди збільшення реакції може призвести до трагедії). Я розумію що одноразова акція нічого не дасть. Такі акції треба проводити постійно, через кожних 2-3 місяці, тоді можливо за 1-2 роки у нас хоч трохи появиться культура водіння.
Я розумію що наш автодор нічого не робить, і замісь того щоб зробити дорогу просто ставлять знак обмеженя швидкості. Але тим не менше більшість водіїв ХАМИ, для чого нестись по калюжах, якщо на тротуарі ходять люди, невже так складно пригальмувати? (там може бути Ваша дружина чи дитина).
З.І. Не подумайте що я не розумію що пишу, я також водій, але завжди себе ставлю на місце пішохода.
британские ученые якобы выяснили, что большинство водителей, нарушающих правила дорожного движения, являются латентными гомосексуалистами. В списке нарушений, свидетельствующих о возможной нетрадиционной сексуальной ориентации, перечислялись выезд на полосу встречного движения, резкое перестроение из ряда в ряд, "подрезание" и частые беспричинные разгоны-торможения.
9000 водійських прав із"ято за 10 днів... чи то по Україні, чи то у Львові... Але цікаво, чи мають право забирати права, за просте порушення?
Chortenia
22.01.2008, 09:14
9000 водійських прав із"ято за 10 днів... чи то по Україні, чи то у Львові... Але цікаво, чи мають право забирати права, за просте порушення?
Ага,і чи мають взагалі право забирати права на місці.
Ага,і чи мають взагалі право забирати права на місці.
думаю, що мають у випадку, коли водій пяний, у решту випадках - не мають....
британские ученые якобы выяснили, что большинство водителей, нарушающих правила дорожного движения, являются латентными гомосексуалистами. В списке нарушений, свидетельствующих о возможной нетрадиционной сексуальной ориентации, перечислялись выезд на полосу встречного движения, резкое перестроение из ряда в ряд, "подрезание" и частые беспричинные разгоны-торможения. Креативна пропаганда у ДАІ :) Зачот :)
Chortenia
22.01.2008, 10:19
думаю, що мають у випадку, коли водій пяний, у решту випадках - не мають....
Так отож
І це має бути закріплене в законі.. І взагалі (як каже мій чоловік) це моя приавтна власність. Я за неї гроші заплатив :-)
Щойно прочитала фразу в тему:
Добрая половина ГАИшников берет взятки, а злая половина еще и отбирает права.
І взагалі (як каже мій чоловік) це моя приавтна власність. Я за неї гроші заплатив :-)
правильно каже....
Додано через 1 хвилину
незаконність полягає навіть у тому, що допустимо, ви в суді доведете, що не порушували правила, хто нестиме відповідальність за незаконне забирання прав?
Chortenia
22.01.2008, 10:37
правильно каже....
Додано через 1 хвилину
незаконність полягає навіть у тому, що допустимо, ви в суді доведете, що не порушували правила, хто нестиме відповідальність за незаконне забирання прав?
Риторичне запитання.. звичайно ж, ніхто.
Вони зараз розповідають усі, що забирають права з превентивною метою. Коли людина напідпитку - погоджуюсь, але ж в нього тре не просто забрати права, а забрати машину на штрафмайданчик і відвезти додому...
А накладати на мене штраф за адміністративне правопорушення має право тільки суд, якщо визнає мене винним. А даїшник - не стосується судової влади, і він може порушення тільки зафіксувати...
А накладати на мене штраф за адміністративне правопорушення має право тільки суд, якщо визнає мене винним. А даїшник - не стосується судової влади, і він може порушення тільки зафіксувати...
безперечно, а виїмка документів - то вже судочинство і виконавча служба і все разом. Однозначно - не мають право.
Городецький
23.01.2008, 13:50
Даремно Ви, Миху ... Не буду за всіх говорити, а багато МВС-ників в Дніпрі, ох як гарно муштовані. Пам'ятаю один знайомий з карного розшуку, розмовляючи з колегою по телефону: "Да нє в слідстві чого трапилося, а в наслідок чого сталося! Ти б хоч книжку яку почитав, лейтенанте!". Так що Миху, він не "видусів", а гавкнув як вчили. А що привітався російською, то і я одного разу у відомості на платню написав root:**********, штампи, знаєте-но, річ вперта ... :)
З мого досвіду - дніпровські міліціянти швидко переходять на українську, що вище звання - то швидше і вправніше.
Редакція "Газети по-дніпровськи" вешталася вулицями з "гастрольним" патрулем (у нас - кримчани). Кореспонденти розказували, що гастролери:
- шоковані кількістю автів;
- простояли в корку (без мигавки) 25 хвилин, проїхали лише 50 метрів - тепер співчувають дніпровцям;
- зупиняли спочатку "за так", потім втомилися;
- отримали по шапці від дніпровського начальства за створення корку на центральній магістралі лівобережжя - проспекті Правди;
- хочуть додому :)
На додаток: місцеві ЗМІ переконують в зменшенні ДТП і постраждалих в них. Правда й погода була паскудна, багато хто не ризикував за кермо сідати ...
http://82.144.204.153/download/dai.jpg
та нема багато гаїшників на дорогах, я придивився... то ті, що прибирають мають таку ж форму...
mota_boy
24.01.2008, 09:29
Лише за останню добу було виявлено 5459 фактів створення водіями аварійної обстановки та 1186 фактів керування транспортними засобами у нетверезому стані. Зокрема, проведеними заходами по контролю за водіями маршрутних транспортних засобів за добу виявлено 1401 порушення ними Правил дорожнього руху, у тому числі 24 випадки керування у нетверезому стані та 341 факт створення аварійної обстановки. А всього з початку відпрацювання виявлено 116 водіїв «маршрутних таксі», які перебували за кермом у нетверезому стані.
http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/75479;jsessionid=0801BEBF3A764DC6A9409D528196CBAD
Уявіть собі за тиждень 1186 дибілів їхали дорогою по якій ходять Ваші діти. Вони і раніше так їздили, просто за сотку американських президентів купували в даішника абонемент. Так що вперше можу вигукнути ДАІ БРАВО!!!! продовжуйте в тому ж дусі.
та нема багато гаїшників на дорогах, я придивився... то ті, що прибирають мають таку ж форму...
100%, я також іноді пригальмовую до належних 40-60 км/год, але потім виявляється що це двірники при дорозі. Я їх називаю "Гаїшники на пенсії" :)
100%, я також іноді пригальмовую до належних 40-60 км/год, але потім виявляється що це двірники при дорозі. Я їх називаю "Гаїшники на пенсії"
капітане, я придивився, вони мають одинакову форму, просто одні з паличками, а інші - з мітлами.
Городецький
25.01.2008, 14:24
Та нє, то просто прибиральники ... з Дніпропетровська. Маскуються, гади.
Zoryanazirka
25.01.2008, 21:02
ясно, що минув... адмінпорушення має термін давності зовсім невелике... чи то не місяць. Тобто до місяця, Вас мали подати в суд, якщо ні, то й ні.... а без рішення суду, хай той штраф собі положать знаєте де?
2 місяці. не явився в суд напротязі 2 міс все пропало :) Я так чесно явилася через 3 місяці, в коридорі навіть рахунки куди штраф платити переписала, а мені сказали що через те що термін минув моя справа закрита. Просто злапали мене гаїшники у іншому місті і нагода туди поїхати була аж за 3 місяці. Ну я як чесний громадянин завітала до суду.
29-го я йду в суд.... 124-а стаття.
26.01.08, перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка, я їду в 67 маршрутці. Перед перехрестям на Хуторівці стоять ДПС з Днєпра і активно доглядають 2109-ку. Проїхавши до самого перехрестя, спостаерігаю як Nissan Pathfinder бере крайній правий ряд і на пішоходному переході і перестроюється в крайній лівий щоб повернути в сторону Автовокзалу.
:)
От повернувся зі Львова, якраз застав дніпропетровський "десант".
Мав спілкування - зупиняли двічі на протязі 500 метрів :)
Підкреслено ввічливо попросили документи, подякували, коли протягнув !!!
Побажали щасливої дороги, порекомендували (!) прив'язатися паском.
І то - незважаючи на московські номери, здавалося, сам Бог велів "розкрутити" .
Щось багато вас у Львові на російських номерах останнім часом :) Майже щодня бачу перед собою коли додому їду... Теж десант?
Щось багато вас у Львові на російських номерах останнім часом Майже щодня бачу перед собою коли додому їду... Теж десант?
То Vlodek розїжджає.
Boris_Kiev
27.01.2008, 23:33
29-го я йду в суд.... 124-а стаття.
Миху, я й гадки не мав, що Ви - супермен!
Стаття 124. Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця
Шютка :)
Тримайтеся! Зеленого Вам світла !
levandivka
27.01.2008, 23:35
Щось багато вас у Львові на російських номерах останнім часом
ТАК на святА люди поприїжджали на рідні села...
Миху, я й гадки не мав, що Ви - супермен!
чому?
Boris_Kiev
28.01.2008, 00:00
чому?
Ясно ж чому (я й цитату ст.124 Крим. Кодексу навів) !
Добряче комусь “навішали”. Невже беркутівцям ?
Ясно ж чому (я й цитату ст.124 Крим. Кодексу навів) !
Добряче комусь “навішали”. Невже беркутівцям ?
а-а-а ясно, тепер зрозумів.:shutup: :ninja:
Щось багато вас у Львові на російських номерах останнім часом :) Майже щодня бачу перед собою коли додому їду... Теж десант?
То Vlodek розїжджає.
Можливо, мені варто сюди виписати марки і номери своїх авто, щоб часом випадковою гранатою :) не зачепило ?
І маршрути моїх звичайних поїздок по Львову, щоб на тих дорогах фугаси :) не закладали ?
ТАК на святА люди поприїжджали на рідні села...
Нє, то люди вертаються з сіл - до Львова....
Samojlovu4
22.02.2008, 19:16
Минулого тижня гості зі Львова приїхали, чекали під автобаном, спішив я... на червоне проїхав, і сфотографувала мене "зозулька", блін... от тепер гризуся, чи то було до одної секунди, чи більше?! За тиждень-два слід фотку по пошті очікувати, і рахунок... Вже Бог з ним, сума певно немаленька буде, і пункт чи два в картотеці Фленсбургу запишуть, але хоч би права на місяць не забрали...
Ще досі штраф не прийшов...:radist:
Маю надію, що мені просто повезло. А то би було дуже вже неприємно...
Деколи буває таке, що номера не видно, або погано видно - от вони і не можуть власника вичислити...:dance:
Ще досі штраф не прийшов...:radist:
Маю надію, що мені просто повезло. А то би було дуже вже неприємно...
Деколи буває таке, що номера не видно, або погано видно - от вони і не можуть власника вичислити...:dance:
А мені "гості зі Львова" приписали створення аварійної обстановки...
І я, ось вже місяць, як пішки по судам та прокуратурам правди шукаю:mad:
Порушення правил дорожнього руху – гріх
25.02.08 13:12:19
До кінця лютого буде оприлюднене звернення Блаженнішого Любомира, Верхового Архиєпископа Києво-Галицького, про безпеку дорожнього руху. Цей документ Глава УГКЦ готує на прохання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви та у відповідь на звернення від Міністерства внутрішніх справ України.
Провідною думкою звернення буде чітке окреслення нерозважливого використання транспортного засобу, перевищення швидкості, порушення інших правил дорожнього руху як гріху, який потрібно не тільки усвідомлювати, але який потрібно визнати у сповіді і за який треба відповідати. Крім того, увагу у документі буде звернено на так званий «чужий гріх». «Він стається, коли ми хвалимося, або позитивно приймаємо хвальбу інших про всякі витівки на дорогах, як нам вдалося оминути приписи дорожнього руху, або втекти від ока міліціонера чи викрутитися від належної кари», – для Департаменту інформації пояснив Предстоятель УГКЦ.
Є ще одна форма гріха, якою може провинитися легкодушний водій і про яку має намір говорити Блаженніший Любомир – це надмірне, неоправдане уповання (надія) на Божу поміч. Йтиметься про те, що люди різних професійних груп чи станів можуть легковажити правилами дорожнього руху, маючи певність, що міліція їх не покарає, або що Господь захоронить від дорожньо-транспортної пригоди, бо, мовляв, автомобіль посвячений чи у ньому прикріплено ікону тощо.
Глава УГКЦ сподівається, що для віруючої людини усвідомлення того, що порушення правил дорожнього руху є гріхом, вистачатиме для того, щоби постановити собі використовувати автомобіль на користь собі та іншим і ретельно оминати всього, що може стати причиною матеріальної втрати, здоров'я, а ще більше – життя, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008