Показати повну версію : Про перебої електропостачання в Личаківському районі
Привіт!
Хтось може підказати чому в Личаківському районі вже протягом тижня виключають світло - то вдень то вночі. тепер перейшли на ефективнішу стратегію ламання електроприладів - виключають світло на долю секунди.
Що там коїться? БЮТ у щитовій засів чи що?
А вулиця Зелена , то який район?Наскільки я знаю, там теж часто відключають світло або така напруга, що нічого з електроприборів не працює.
не переживайте - і в Галицькому виключають чи то воно саме ламається
взагалі весь центр горить ліхтариками, а прилеглі до центру вулиці без світла час від часу. цілком нормальна ситуація для нашого міста
правда так і не можу до того звикнути. тре ще більше виключати :aggressive:
А вулиця Зелена , то який район?
Личаківський. я тут недалечко живу.
не переживайте - і в Галицькому виключають чи то воно саме ламається
все нормально. я не з таких що заздрять - от в мене виключають - хай ще їм виключать. Я за те щоб скрізь горіло і не блимало :)
Просто хочу наголосити що активно виключати почали після перевиборів до ВР...
мені здається, що лінії просто не витримують... зима
а чого думаєте, що навмисно виключають?
Додано через 45 секунд
ага, згадала, що ціле літо теж світло пропадало
от, ти бляха-муха
Просто хочу наголосити що активно виключати почали після перевиборів до ВР..
Думаєш, це має якесь відношення до виборів?
а чого думаєте, що навмисно виключають?
Думаєш, це має якесь відношення до виборів?
та це так в рамках жарту, але думки різні лізуть. минулого року зимою майже не відключали, десь у лютому трохи морозів було, то вибивало. позаминулого були морози, то я розумію.
цього ж року як тільки стало тепліше (були ж морози по -15, а тепер коло 0 гр.) - зразу почали вимикати.
Думав, що може хтось знає напевне відчого то.
Мама мого хлопця дзвонила навіть в міськраду, там нічого толклвого сказати не змогли, тільки роздратувались і кинули слухавку
Руда Кішка
16.01.2008, 15:48
у Франківському районі регулярно пропадає світло. Бідна міліція сидить без світла :)
Мама мого хлопця дзвонила навіть в міськраду, там нічого толклвого сказати не змогли, тільки роздратувались і кинули слухавку
ну та ясно... для чого чиновнику заваджати служити народу ?
Чому Ви дивуєтесь я рахую це нормальним явищем.
Тільки не кидайте у мене тапками, але ніякої там політики нема!
Банальна жадібність полтавських (чи ще якихось інших - точно не знають навіть самі енергетики) власників "Львівобленерго": практично вся електромережа у центральній частині Львова прокладена мало не сто років тому. Самі розумієте, що вона вже давно на ладан дише - а ще врахуйте сучасне навантаження...
Так от - майже всі гроші, які ми з вами чемно платимо за світло, осідають у кишенях власників, на підтримку роботи львівських мереж виділяють рівно стільки, щоб вони взагалі не загнулись...
А до міськради справді не варто було дзвонити: вони дійсно не в курсі справи. Краще вже у довідку міських електромереж 068.
А що стосується перебоїв у Франківському районі, у всякому випадку тієї частини, що вище Стрийського базару, вони можуть пов"язані з будівництвом нового польського консульства: коли рили яму під фундамент, примудрились ковшем екскаватора зачіпити кабель, що відходить від трансформаторної підстанції. Вибух був, скажу я вам! Пилюка піднялась вище дерев, добре, що ніхто на диво не постраждав! Будівельників всіх в секунді змело, за якийсь час потихеньку посповзались назад, після чого ще довго стояли над ямою і з глибокодумним виглядом чесали голови... Потім якось тихенько це все прикопали, а ще за якийсь час почались приколи зі світлом. Зараз вже ніби все підлатали, хоча...
Тільки не кидайте у мене тапками, але ніякої там політики нема!
Банальна жадібність полтавських (чи ще якихось інших - точно не знають навіть самі енергетики) власників "Львівобленерго": практично вся електромережа у центральній частині Львова прокладена мало не сто років тому. Самі розумієте, що вона вже давно на ладан дише - а ще врахуйте сучасне навантаження...
Як, що Ви вважаєте, своє право дивитись телевізор та свої улюблені передачі вищім за вартість цього ящика, то звертайтесь. Маю досвід війни з енергопостачальниками і не аби який. Тим паче, що вони надають привід отримати компенсацію моральних збитків. І платять нікуди не діваються, скиглять і платять бо дешевше обходиться заплатитивам, ніж позбавитись ліцензії та ще й штраф за постанопвою НКРЕ
Підписуюсь на повідомлення цієї ТЕМИ, по иожливості буду відповідати, але краще надіслати запит на моє мило - coba-info(собака)nm(крапка)ru
В Донецке сети, которые проектировали в 50-е годы, тоже не выдерживают. Вот что было у моих родителей в 60-е, холодильник, телик, стиралка. Все, а что у нас с женой, (а живем мы в такой же хрущевке, что и родители) - 2 телика, стиралка- автомат, холодильник под потолок, 2 компа, 2 принтера, сканер, ну всякое кухонное оборудование, ДВД-проигрыватели и прочая мелочь. Ну поменяли проводку в квартире. А сети остались те же. А сколько понастроено вокруг, в радиусе одного км, 3 ночных клуба, три супермаркета, куча других магазинов, автомойки и др. А новых подстанций не строили, вот и как миниум раз в 2 недели мы без электроэнергии.
В Донецке сети, которые проектировали в 50-е годы, тоже не выдерживают. Вот что было у моих родителей в 60-е, холодильник, телик, стиралка. Все, а что у нас с женой, (а живем мы в такой же хрущевке, что и родители) - 2 телика, стиралка- автомат, холодильник под потолок, 2 компа, 2 принтера, сканер, ну всякое кухонное оборудование, ДВД-проигрыватели и прочая мелочь. Ну поменяли проводку в квартире. А сети остались те же. А сколько понастроено вокруг, в радиусе одного км, 3 ночных клуба, три супермаркета, куча других магазинов, автомойки и др. А новых подстанций не строили, вот и как миниум раз в 2 недели мы без электроэнергии.
Согласно межгосударственному стандарту качества эл.энергии
допустимое отклонение в однофазной сети напр. 220 В (198 - 231) вольт.
в любой момент измерения.
Перебои в подаче эл.энергии или ее отсутствие в течении сумарного времени более 72 часов в течении одного месяца без предварительного уведомления (за 5 дней) влечет за собой (автоматически) снижение тарифа на 25% за предыдущий месяц. А так же предусматривает компенсацию за причиненный моральный ущерб согласно решению суда. (суд определяет сумму но не менее прожиточного минимума на каждого члена семьи) Донецкоблэнерго (Кировских ПЭС) великолепно осведомлен... :)
Большая просьба, ссылку на этот документ
Большая просьба, ссылку на этот документ
:) ГОСТ 13109. МЕЖГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТАНДАРТ (http://coba.ucoz.ua/load/) нет проблемм. Для полной ясности советую внимательно прочесть раздел 8. ЗУ "Про Житлово комунальні послуги", некоторые поставщики в суде настаивают, что снабжение эл.энергией населения не является коммунальной услугой и поэтому к ним не относится они руководствуются только законом про энергетику, на этом ловите и бейте. В добавок не забудьте копию решения суда направить в НКРЭ. (85000 грн и им не помешает)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008