Показати повну версію : ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ
Народ. Тема для тих ,кого кинули як споживача. Мій знайомий придбав у "Мобілочці" телефон. Цей телефон виявився бракований ,про що є вказано в проведеній експертизі ,але в магазині відмовляються повертати гроші. Комітет захисту прав споживачів розводить руками і каже шо то треба змиритися, бо нічого не вдієш. Відгукніться в кого трапився подібний випадок. А "Мобілочці" пропоную оголосити бойкот.
Народ. Тема для тих ,кого кинули як споживача. Мій знайомий придбав у "Мобілочці" телефон. Цей телефон виявився бракований ,про що є вказано в проведеній експертизі ,але в магазині відмовляються повертати гроші. Комітет захисту прав споживачів розводить руками і каже шо то треба змиритися, бо нічого не вдієш. Відгукніться в кого трапився подібний випадок. А "Мобілочці" пропоную оголосити бойкот.
Пару питань:
1. Коли куплений телефон і коли звернулись з вимогою повернути гроші?
2. Що вказано в гарантійному талоні телефона в плані сервісного центру? Якщо фірмовий центр - треба іти туди. Якщо магазин - тоді в Мобілочку.
3. Чи пропонували в Мобілочці варіант замінити телефон іншим?
levandivka
14.12.2007, 11:09
А чого СЮДИ запостили цю тему?
Будьмо уважніші! І ніяка Мобілочка не впарить брак...
Пару питань:
1. Коли куплений телефон і коли звернулись з вимогою повернути гроші?
2. Що вказано в гарантійному талоні телефона в плані сервісного центру? Якщо фірмовий центр - треба іти туди. Якщо магазин - тоді в Мобілочку.
3. Чи пропонували в Мобілочці варіант замінити телефон іншим?
1. Телефон куплений 8.12.2007р. о 18.50 а повернений 9.12.2007 о 10.оо з виявленням дефекту телефона - вимагав поміняти телефон або повернути гроші. мегезин працює з 10.00 по 19.00
2. Заключення сервісного центру : Механічних пошкоджень і слідів вологи не виявлено. Дефект підтвердився і являється не істотним, і може бути відремонтований в 14-й денний термін. (Я не хочу користуватися відремонтованим телефоном) якщо я заплатив за новий.
3.Нічого не пропонували ,мої вимоги ігнорували. навіть не хотіли розмовляти.Тільки давати на ремонт.
Додано через 4 хвилини
Це все звичайно, шо пора привикнути, що в нас споживача мають за ніщо. Але уявімо шо покупка буде холодтльника чи ше чогось дорожчого, ну не провірите ви того нормально. Що ж тоді робити. Ремонтувати нову річ?
2. Заключення сервісного центру : Механічних пошкоджень і слідів вологи не виявлено. Дефект підтвердився і являється не істотним, і може бути відремонтований в 14-й денний термін. (Я не хочу користуватися відремонтованим телефоном) якщо я заплатив за новий.
Тут така справа:
Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості.
1. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного
строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені
законодавством, має право вимагати:
1) пропорційного зменшення ціни;
2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;
3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.
Про повернення грошей ніц не сказано, значить прийдеться давати на ремонт.
levandivka
14.12.2007, 12:31
Цитата:
Допис від levandivka
Це все звичайно, шо пора привикнути, що в нас споживача мають за ніщо.
Мова про те, що Ви запостили цю тему у Форумний "Куток споживача" (споживача Форуму, а не браковних мобілок).
Спешка нужна при ловле блох. (с)
Якби не ТАК поспішали, встигли б побачити профільний столик у нашій "Кав'ярні". :)
Якби не ТАК поспішали, встигли б побачити профільний столик у нашій "Кав'ярні".
Га,а спробуйте без мобільного!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif
levandivka
14.12.2007, 14:11
У нас є свій GPS-навігатор, стаціонарний.
Нічого не пропонували ,мої вимоги ігнорували. навіть не хотіли розмовляти.Тільки давати на ремонт.
...в цілому правильно говорили....ст. 8 Закону України "Про захист прав споживачів" саме так і говорить....
Додано через 2 хвилини
Ремонтувати нову річ?
Ви просто до холодильників в середину не загладали, особливо в самсунги - вони поки в магазин дойдуть в продаж по кілька разів на сервісний центр відправляються, то самим виробником, то постачальником, то фірмою продавцем...а поки дойде до кінцевого покупця - то він в середині паяний-перепаяний....
...так що не засмучуйтесь - сміло ремонтуйте і користуйтесь як цілком новим! :)
Додано через 3 хвилини
Мова про те, що Ви запостили цю тему у Форумний "Куток споживача"
а як на мене тема гаряча і на сьогоднішній день - дуже актуальна
а як на мене тема гаряча і на сьогоднішній день - дуже актуальна
Левандівко, знову Вас не зрозуміли :)
levandivka
14.12.2007, 15:44
Нічо'... :)
Зараз прийде Ліля, і знесе це діло, куди положено. :)
Мова про те, що Ви запостили цю тему у Форумний "Куток споживача" (споживача Форуму, а не браковних мобілок).
автор теми був у паніці, він же у нас новачок(він сьогодні зареєстувався),звідки він міг знати куди тре" писати !
levandivka
14.12.2007, 21:14
автор теми був у паніці, він же у нас новачок
Дійсно? :)
Шо за оффтоп? :)
До теми про захист прав споживачів: в нас в країні як завжди всьо через дупу (вибачайте) робиться (точніше для тих кому то вигідно). Для прикладу той же випадок з мобілкою міг мати інше закінчення. Якщо б експертиза не визнала браку, то якраз тоді згідно цього ж закону клієнт міг би вимагати повернути гроші або замінити апарат. Здавалось би парадокс: браковану повернути не можна, а нормальну так. Але ж нє - треба магазинам спихати ті браковані товари - от і придумали такий дурний закон :)
донедавна, якщо напротязі 14 днів вам не сподобався колір купленої речі, Ви могли повернути у магазин, а зараз вже закон змінений і не в нашу користь....
донедавна, якщо напротязі 14 днів вам не сподобався колір купленої речі, Ви могли повернути у магазин, а зараз вже закон змінений і не в нашу користь....
Пане Миху, знайдіть, будь ласка, джерело. Бо вперше чую про таку зміну законодавства.
Всім доброго ранку. Шановні, ви не повірите ,але мобілочка таки повернула гроші за бракований телефон, правда це все було зроблено під тиском і страхом перевірок ,які ми їм наобіцяли. Шкода, але у нас так і не навчились шанувати клієнта ,і поки не крикнеш ,доти нічого не буде...
Додано через 1 хвилину
А щодо 14 днів ,то це правда ,в комітеті прав захисту споживачів казали шо ше у 2005 році відмінили те право повертати товар ,так що тепер все на свій страх і ризик ,і не кажіть потім шо ви того не знали чи не чули.
А щодо 14 днів ,то це правда ,в комітеті прав захисту споживачів казали шо ше у 2005 році відмінили те право повертати товар
Ви впевнені?
Я недавно купувала взуття і мені в магазині сказали, що впродовж 2-х тижнів можна повернути. Якась жіночка в цей час так і зробила: повернула черевики дитячі, бо колір до куртки не підійшов.
Право на обмін товару нікуди не поділося. Але можна повернути лише той товар, яким не користувалися, а з телефоном то тяжко, бо раз подзвониш - і товар користований :)
Документ 3161-15, редакцiя вiд 01.12.2005, чинний
Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної
якості
1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної
якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо
товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном,
кольором, розміром або з інших причин не може бути ним
використаний за призначенням.
Споживач має право на обмін товару належної якості протягом
чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі.
Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не
використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі
властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ,
виданий споживачеві разом з проданим товаром.
Перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню) з
підстав, зазначених у цій статті, затверджується Кабінетом
Міністрів України.
demetris
18.12.2007, 17:16
Право на обмін товару нікуди не поділося. Але можна повернути лише той товар, яким не користувалися, а з телефоном то тяжко, бо раз подзвониш - і товар користований
а хто доведе, що користований? це можна сміливо до суду подавати... і головне все робити через заяву, письмово. Бо слова - то тільки повітря.
Це стосується для прикладу не вживаних гігієнічних прокладок... а не телефону. Відчуйте різницю.
а хто доведе, що користований? це можна сміливо до суду подавати... і головне все робити через заяву, письмово. Бо слова - то тільки повітря.
ну я точно доводити не буду :)
в деяких телефонах то якось автоматично реєструється, в деяких ні
хтось вміє стерти ту інформацію, хтось не вміє
деколи дзвонять ще в магазині - перевіряють телефон
ну а деколи дійсно кажеш, що не дзвонив і все
Це стосується для прикладу не вживаних гігієнічних прокладок... а не телефону. Відчуйте різницю.
ну такі товари взагалі не повертаються, порівняння недоречне :)
Таку діагностику має проводити сервісний центр, безкоштовно
Зорянівонька
13.01.2008, 17:05
Купили ми в Ельдорадо Кухонний комбайн. Дали нам купони на знижку. Я надумала купити порохотяг і скористатися знижкою. Виявляється, та знижка діє не на всі товари або не в повному обсязі... А в купоні про то нічого не сказано. Я так розумію це не зовсім законно??? Чи варто поскандалити і кудись поскаржитися? Якщо так - то куди???
якщо вода погана в крані 4 дні на тиждень -- хто винен?....
Купили ми в Ельдорадо Кухонний комбайн. Дали нам купони на знижку. Я надумала купити порохотяг і скористатися знижкою. Виявляється, та знижка діє не на всі товари або не в повному обсязі... А в купоні про то нічого не сказано. Я так розумію це не зовсім законно??? Чи варто поскандалити і кудись поскаржитися? Якщо так - то куди???
Нема сенсу, всі умови обовязково десь зазначені, десь на рекламному плакаті кеглем 3-ім чи 4-им і вам обовязково пояснюватимуть, що була можливість з ними ознайомитись...
Як це - погана вода?
як хто?...Садовий! :)
Чи варто поскандалити і кудись поскаржитися? Якщо так - то куди???
В захист прав споживачів. Але до того треба було взяти всі роздруківки по акції з умовами, щоб продемонструвати, що дійсно вони порушили свої ж правила. Я знаю випадки таких судів з компаніями - не продумають витрати, а потім виправляють по факту. У будь-якому разі, якщо приміток ніде не описано, вони порушують як мінімум один закон - про рекламу. Бо вводять в оману споживача.
demetris
22.05.2008, 17:50
Чи варто поскандалити
жінки...
Купили ми в Ельдорадо Кухонний комбайн. Дали нам купони на знижку. Я надумала купити порохотяг і скористатися знижкою. Виявляється, та знижка діє не на всі товари або не в повному обсязі... А в купоні про то нічого не сказано. Я так розумію це не зовсім законно???
Замітила я , шо оті всі купони на знижки, акції всякі, і тп, ... це своєрідний лохотрон) купіть то-то, і ми вам це-то, а це це-то виявляється дешевим і нікому не потрібним, а знижку нереально використати собі на користь.......
шо це... галицький бізнес.... ????
шо це... галицький бізнес.... ????
а хіба Ельдорадо галицький магазин? Це брати наші .... сусідські дурять нас
Це брати наші .... сусідські дурять нас
Ну працюють, ж наші львівські...........
але я не про конкретне Ельдорадо, я в загальному говорю...
У Сихові тепер постійно, переїжджайте.
Як це - погана вода?
смєрдет!.
У Сихові тепер постійно, переїжджайте.
http://levus.info/smile/shok.gif я вже давно звідти переїхав......
Не знаю чи вірно сюди писати..Чи то мав би бути чорний перелік виробників.
Вчора я купила зіпсутий торт в одному магазині близько дому. Однозначно додали старюче масло. бо торт ще виглядав зовсім свіжим. Повернулась дуже злюча, думала змушу з"їсти його когось в магазині:) Але зустріла адекватну реакцію - мені надали сертифікат якості, дату накладної та назву постачальника того товару. Звісно повернули гроші ще й в нагрузку щось намагались додати з солодкого, щоб враження від них не зіпсулось. Вигляджає вже, що в магазинах легше спілкуватись з адміністрацією ніж в супермаркетах, до речі.
Так що вважайте на продукцію фірми МАРІАМ-С !
а я купила двд-диск "Львів відомий і не відомий" 1 і 2 частини
1 частина просто велике г...о, якість ужасна. І то ліцензований диск. Я дуже зла :(, сьогодні йду в магазин віддавати того диска, хай самі дивляться його. А як не захочуть гроші віддати, о тоді я зроблю дебош (принаймні я постараюся), я вже з юристом проконсультувалася, так що я тепер геройка :)
не позволю з себе лоха робити
New Shrek
18.06.2008, 17:01
скільки вже говорене перговорено не купуй нічого ліцензійного автору всеоодно ри кращому розкладі дістанеться 10% ось завантажте собі першу частину і не тратьтеся на таксі Львів відомий / невідомий. Частина 1 (2006) DVD5 (http://torrents.net.ua/forum/viewtopic.php?t=68900)
а я завжди змирююся. нашо нерви собі псувати - за свої ж гроші?
а я завжди змирююся. нашо нерви собі псувати - за свої ж гроші?
а я не хочу миритися з тим, що я маю дивитися неякісну продукцію, та ще й за свої гроші. Якщо б я свідомо пішла на базар і купила з рук диск, а він був би не якісний, тоді б я з тим змирилася (і тут було б доречне прислів"я: "бачили очі, що купували, а тепер їжте хоч повилазьте" ).
Додано через 3 хвилини
доречі, я вчора ходила до того магазину і мені погодилися віддати гроші, хоча з тим були трохи проблеми, продавці явно не бачили дефекту диску, коли був той дефект, їх мов би засліплювало, і вони втрачали слух, мову, зір.
А дефект полягав не тільки в поганій якості, а й в затримці кадру на 2-3 секунди, тобто фільм показував уривками
що я маю дивитися неякісну продукцію
ну можливо хіба в такому випадку, як ви описуєте з диском (хоча пригадую валяються в мене кілька дисків з якими я так і не пішов до магазину повертати - просто не купував більше в тих магазинах).
але скандалити за неякісні продукти і в цілому за такі дрібниці просто нема сили - викидаю і хрест на магазині.
ну можливо хіба в такому випадку, як ви описуєте з диском (хоча пригадую валяються в мене кілька дисків з якими я так і не пішов до магазину повертати - просто не купував більше в тих магазинах).
але скандалити за неякісні продукти і в цілому за такі дрібниці просто нема сили - викидаю і хрест на магазині.
А я відстояла своє право на отримання якісного товару, мені віддали гроші, вибачилися за не зручності. але я знаю одне, що в той магазини не піду більше, і завжди буду брати чеки за оплачений товар
П.С.тре вміти відстоювати свої права, якщо хочемо жити краще. І немає значення що саме неякісне чи то мобільний телефон, диски, чи насіння соняшникове.
Цитата:
Допис від Michel Переглянути допис
Досить просто:
- Треба вкупити апарат, а його можна повернути в магазин на протязі 7-ми днів без пояснення причини й віддадуть гроші.
А білет до Франції і назад Ви порахували?
у нас 14 днів.
у нас 14 днів.
які як-правило завершуються за 20 секунд після вашого виходу з магазину...
які як-правило завершуються за 20 секунд після вашого виходу з магазину...
не думаю....
не думаю....
може. ваші слова та нашим продавцям у мізки :)
не думаю....
Теоретично - так, 14 днів. Практично - можна доказати свої права. Пишете офіційне звернення в КЗПС і т.д. Але то коштуватиме стілько нервів, що не захочете вже ніякого фотоапарату :)
Та й при здачі товару треба обгрунтувати чим він вас не задовольняє, а у випадку з кеноном важко щось придумати http://kolobok.us/smiles/standart/dance2.gif
Фотоапаратом користувались? Якщо так, то повернути не вийде.
Теоретично - так, 14 днів. Практично - можна доказати свої права. Пишете офіційне звернення в КЗПС і т.д. Але то коштуватиме стілько нервів, що не захочете вже ніякого фотоапарату :)
Та й при здачі товару треба обгрунтувати чим він вас не задовольняє, а у випадку з кеноном важко щось придумати http://kolobok.us/smiles/standart/dance2.gif
Фотоапаратом користувались? Якщо так, то повернути не вийде.
во видите панове!
я вам таке розкажу: взяв фотик (що гірше не для себе, а для брата двоюрідного), а в ньому битий піксель ще й майже посередині матриці. і гуртівня відмовилася обмінювати, хоч я приніс на другий день повністю зі всім, як взяв + фотик був дуже обережно розпакований і користований - слідів моїх проб фотографування не було видно. взяли на гарантійний ремонт протримали 2 чи 3 місяці і якимось макаром та цятка (битий піксель) просто перемістилася в куток (шкода, що не в сам куточок кадру, але вже й так значно краще). от і все. віддавати фотик ще на 3 місяці просто не було сенсу. так і юзає братьо.
я вам таке розкажу: взяв фотик (що гірше не для себе, а для брата двоюрідного), а в ньому битий піксель ще й майже посередині матриці. і гуртівня відмовилася обмінювати, хоч я приніс на другий день повністю зі всім, як взяв + фотик був дуже обережно розпакований і користований - слідів моїх проб фотографування не було видно. взяли на гарантійний ремонт протримали 2 чи 3 місяці і якимось макаром та цятка (битий піксель) просто перемістилася в куток (шкода, що не в сам куточок кадру, але вже й так значно краще). от і все. віддавати фотик ще на 3 місяці просто не було сенсу. так і юзає братьо.
Не знаю як інші хвірми, а в Кенона биті пікселі на матриці є причиною для ремонту/заміни у випадку якщо їх більше 3 :). Сам тим цікавився коли свого брав.
а в Кенона биті пікселі на матриці є причиною для ремонту/заміни у випадку якщо їх більше 3
так? хм... ясно. ну але ж не в центрі матриці. то був (і є :)) Canon A630.
при зйомці відео - біла точка посередині екрану була.
Гуртовня (часом не Неосервіс?) - для тих хто бере для перепродажу, відповідно під закон про захист прав споживачів не попадаєте. Умови гарантії для гуртових клієнтів дещо інші, ніж для клієнтів звичайних роздрібних магазинів.
Canon A630 - часом не біла коробка? Якщо так, то цей фотік мав дефекти після виготовлення і їх на заводі усунули. СЦ Кенон НЕ здійснює 2-річну гарантійну підтримку таких фотоапартів (вони завозяться неофіційними каналами), а їх ремонтують інші фірми, відповідно в 2 тижні ніхто не буде спішити вкладатись.
Битий піксель на матриці чи на дисплеї?
так? хм... ясно. ну але ж не в центрі матриці. то був (і є :)) Canon A630.
при зйомці відео - біла точка посередині екрану була.
Неосервіс. біла коробка :) - ага мене підставили :)
битий ніби на матриці бо і на компютері та ж цятка світилася. на фотографіях в принципі її було видно тільки на темних - що рідко робиться, але на відео вона часто і чітко проскакувала.
Chortenia
01.07.2008, 09:26
У цитрус-дискаунті зараз акція, принеси старий телефон і отримаєш 15% знижки на Соні-Еріксон. Кілька днів ходили по тих магазинах, вибирали чоловікові телефон, кожного разу розказували нам про акцію. Кінець кінцем прийшли купувати, принесли телефон. А вони і кажуть, нам потрібна копія вашого паспорта і ідентифікаційного коду. :eek: Типу, що не ми самі собі купили. Кажемо, ...., скільки разів сюди приходили, не можна було сказати???? Типу ношу з собою паспорт щодня. А по-друге, де у мене гарантії, що особиста інфа залишиться конфіденційною, що ці копії не будуть використовуватися. Вобщєм нічого в них не купили, але сама така ситуація обурює!!!!!
От у мене питання, чи має право роздрібний магазин при оплаті готівкою вимагати надання копії документів????
А що є користуваний товар, зокрема, мобілка?
Якщо товар користуваний, по ідеї, його споживчі якості мали б бути частково використані. :download: Тобто, має місце певний знос. Який знос в телефона, яким один ( чи два) рази подзвонили? Я думаю, тут інше, - якщо є запис в документації ( гарантійному талоні) - товар користуваний... Це типу, якщо на костюмі відірвана етикетка, - то він вживаний незалежно від того, носили його чи ні.
у нас 14 днів.
Ніяких 14 днів нема вже. Цей пункт вже не діє. Знайду документи і вивішаю, але наші депутати постарались на славу - тепер нічого повертати не можна.
Ось прошу - (http://www.dtkt.com.ua/show/1cid03312.html)
Правові засади повернення товару від покупців-СПД (юридичних осіб і приватних підприємців) регулюються ЦКУ. Зокрема, якщо має місце повернення товару неналежної якості, то покупець має право (ст. 678 ЦКУ):
— на пропорційне зменшення ціни;
— на безоплатне усунення недоліків товару;
— на відшкодування витрат на усунення недоліків товару.
Є обмовка, ІСТОТНІ недоліки з якою вже дуже важко боротись в суді.
У разі виявлення істотних недоліків, які не можна усунути, недоліків, усунення яких пов’язане з непропорційними витратами або затратами часу, недоліків, які виявлялися не раз чи з’явилися знову після їх усунення, покупець має право вимагати:
1) повернення сплачених коштів за товар;
2) заміни товару (аналогічної марки або іншої моделі).
Порівняно з покупцями-СПД кінцевий споживач (звичайна фізособа) протягом 14-ти днів, не враховуючи дня купівлі, має право на обмін якісного непродовольчого товару.
А не повернення.
Трапляються випадки, коли придбаний товар не задовольняє споживача за кольором, розміром, фасоном або товар не може бути використаний за призначенням з будь-яких інших причин. Право покупця — фізичної особи на повернення якісного товару закріплене у ст. 9 Закону про захист прав споживачів. Обмін здійснюється за умови пред’явлення розрахункового документа (квитанції, товарного чека, касового чека РРО), збереження товарного вигляду товару, пломби, ярликів.
Якщо на дату пред’яв*лення вимоги аналогічного товару немає, покупець має право придбати інший товар із наявного асортименту з відповідним перерахунком його вартості, здійснити обмін при першому надходженні відповідного товару або розірвати договір.
Вихід з такої ситуації я бачу тільки один - перевіряти фотік прямо на складі коли видають і в разі чого просити видати інший.
А взагалі краще брати фотіки з офіційною гарантією.
Неосервіс. біла коробка :) - ага мене підставили :)
битий ніби на матриці бо і на компютері та ж цятка світилася. на фотографіях в принципі її було видно тільки на темних - що рідко робиться, але на відео вона часто і чітко проскакувала.
UKrajinec
05.07.2008, 12:02
Купив собі ноут з гарантією на рік. Проробив він у мене вірою і правдою пів року, а потім накрився. Поніс я його в сервіс на ремонт, сказали приходи через місяць буде все зроблено. ПРихожу 24 червня (кінцева дата ремонту), мені кажуть, шо там все погоріло, а плату з Києва ше не прислали. Кажуть чекати. Ну я почекав до кінця тижня но мені горить - треба курсову писати, а нема на чому. Прихожу кажу давайте кажіть які документи треба принести аби написати заяву на обмін. А мені говорять, що обмін неможливий так як виріб ще не був в ремонті, і плату замовили, такшо мені тільки треба чекати до прибуття плати і її монтажу. І якшо тільки після цього не буде працювати комп, ну тоді і обміняють о_0. Що мені робити? І чи це правда що вони мені мають сплатити 1% від суми виробу за добу, поки мені не зремонтують комп?
Де купували ноут? Який сервіс-центр його обслуговує?
А мені говорять, що обмін неможливий так як виріб ще не був в ремонті, і плату замовили, такшо мені тільки треба чекати до прибуття плати і її монтажу. І якшо тільки після цього не буде працювати комп, ну тоді і обміняють о_0. Що мені робити? І чи це правда що вони мені мають сплатити 1% від суми виробу за добу, поки мені не зремонтують комп?
UKrajinec
05.07.2008, 19:30
Де купували ноут? Який сервіс-центр його обслуговує?
Купувався він у Києві. де точно не скажу бо гарантійний чек в сервісі. А сервіс знаходиться на Чорновола 95 м. Львів
Це дуже добре що документи при купівлі взагалі існують.
Мають вкластись в 14 робочих днів, якщо не виходить - треба вимагати списати ноут. В сервісі скажіть що в разі відмови у списанні звернетесь у захист прав споживачів (типу усне попередження). Якщо ж не дійде, то приступайте до діла.
Коли сервіс видає папірчик про списання через недоцільність ремонту (або через те що займає багато часу) - звертаєтесь з тим папірчиком до продавця і він вам компенсує певну суму. А продавцю компенсуює відповідно постачальник/виробник на підставі того ж папірчика з СЦ.
Але найкраще звернутись до продавця, спитати що вони порадять робити в такій ситуації.
Добрий день! В мене подібна ситуація, остановився годиник Орієнт (куплений в маг. "Титан"), заніс в сервісний центр і вже місяць ремонтують! Дали мені папірчик "ЗАЯВА про приймання виробу на експертизу в сервісний центр" Я вже схарився чекати! Пішов туди наднях мені говорять що годиник в Києві ще не переслали! А скільки ще треба чекати нічого не говорять! Порядьте що роботи в даній ситуації. Насамперед дякую!
Добрий день! В мене подібна ситуація, остановився годиник Орієнт (куплений в маг. "Титан"), заніс в сервісний центр і вже місяць ремонтують! Дали мені папірчик "ЗАЯВА про приймання виробу на експертизу в сервісний центр" Я вже схарився чекати! Пішов туди наднях мені говорять що годиник в Києві ще не переслали! А скільки ще треба чекати нічого не говорять! Порядьте що роботи в даній ситуації. Насамперед дякую!
Звернутись в Захист споживачів, надати розписку про здачу годинника на гарантійне обслуговування, товарний чек.
Недавно розказали про випадок, коли сервіс-центр видав розписку де вказано, що термін гарантійного обслуговування може бути довше 14 днів, а товарний чек забрали - в Захист споживачів вже не звернешся.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008