КПК

Показати повну версію : Онлайн-шахрайство

MARTINI
10.12.2007, 18:31
Щойно відбулася у мене така переписка із одним зі своїх ICQ-контактів

18:03:24Mykola: у тебя веб мани есть?
18:03:55MARTINI: нємножко єсть вродє
18:04:02Mykola: занять сможешь?
18:04:32MARTINI: сколько і на сколько врємєні?
18:05:03Mykola: 100 $ на день
18:05:06Mykola: или часть
18:05:19MARTINI: нє, столько нєту у мєня
18:05:48Mykola: а часть?
18:06:02MARTINI: а ти кто такой вообчє?
18:06:18: Senuk Mykola уходит (был(а) Невидимый)

В хлопаки вкрали аську і розводять на бабки всіх, хто у його списку контактів.

Той Микола російською мовою ніколи не писав, спершу я подумав, що це стьоб і собі теж по-приколу відповідав ніби-то "російською". Але оскільки хлопака продовжував всерйоз писати російською, то я запідозрив, що насправді це лохотрон і зі мною говорить ніякий не Микола.

Якби зловмисник писав українською, то я би мабуть повівся.

Будьте обережними. Якщо хтось в ICQ просить позичити грошей, переконайтеся, що це справді він.

Цей поширений розвод прийшов з офлайну. У жертви крадуть мобільний телефон і телефонують усім контактам, мовляв, "Микола потрапив в халепу, купіть ваучер оператора на 100 грн і повідомте код поповнення рахунку". Багато хто на це вівся, особливо найближчі люди потерпілого...

levandivka
10.12.2007, 18:35
А кажуть, що націоналізм шкодить... :)

New Shrek
11.12.2007, 14:12
Прям пошесть якась
333888804 (14:04:38 11/12/2007)
Добрый день

Акция от нашего обменника Fast Money Exchange.
Сегодня вывод Webmoney под 0 %, E-gold - 4 %.
Вывод производим на банковский счет, Приват24, Анелик, Контакт.
Стучите.
Количество средств ограничено!

Служба поддержки FME.

Bear
11.12.2007, 16:13
Распространен еще такой вид мошенничества.
Иногда в ICQ вы получаете (даже от своих друзей) сообщеия типа:
"Помогите, нужна срочно [такая-то] группа крови. Умирает ребенок. Телефон ХХХ-ХХХ-ХХХ. Отошлите сообщение по своему списку контактов." и т.п.

Обычно, как такового особого вранья тут нет, кровь действительно нужна, и именно этой группы... Но нужна она не автору такового сообщения. А нужна она медицинским центрам, больницам, госпиталям (ну, это, обычно, она всегда нужна..). А автор же этой махинации, просто является "доверенным" человеком, "дельцом", который за определенные деньги приводит добродушных и милосердных доноров в эти самые центры по сбору крови. Естественно сам же донор денег не получает (он же сюда пришел "ребенку помогать", а не за деньгами).
Таким образом, играя на лучших качествах нашей души, люди заколачивают денежку... А в серьезных случаях, когда действительно нужна помощь, то обычно указывают более детальную информацию, о том, кому, на что, нужна кровь, и контакт - не только один телефон.. и счет в банке и т.п. и т.д...

Конечно же, если хотите быть донором, то не обязательно пользоваться услугами "дельцов", а отправьтесь в ближайший пункт сбора крови.

Другой случай, что вашим друзьям (не дай Бог) тоже нужна помощь, но в таких случаях всегда будут уместны уточняющие вопросы с вашей стороны...

Приведенная иформация найдена мною на каком-то разоблачительном сайте примерно год назад. Адрес уже не помню.

nirvanka
11.12.2007, 17:06
Иногда в ICQ вы получаете (даже от своих друзей) сообщеия типа:
"Помогите, нужна срочно [такая-то] группа крови. Умирает ребенок. Телефон ХХХ-ХХХ-ХХХ. Отошлите сообщение по своему списку контактов." и т.п.
Я вже колись тут на форумі писала про такий обман. Номери, які даються в таких повідомленнях, є платні. Тобто тарифікуються не за звичайним тарифом Київстара, МТС чи інших моб. операторів. Знімати може і 5 грн за хвилину і більше. При чому абонент вам не відповідає, а гроші з рахунку знімаються!

Bear
11.12.2007, 17:33
Я вже колись тут на форумі писала про такий обман. Номери, які даються в таких повідомленнях, є платні. Тобто тарифікуються не за звичайним тарифом Київстара, МТС чи інших моб. операторів. Знімати може і 5 грн за хвилину і більше. При чому абонент вам не відповідає, а гроші з рахунку знімаються!

Не заперечую. Можливо й таке. Але іноді є дійсно "нормальні" номери... Тоді це інший вид такого шахрайства.

New Shrek
11.12.2007, 22:07
Прям пошесть якась Продовження слідує...
Шановні клієнти та партнери. Мушу сповістити сумну новину, наш номер 333-888-804 було сьогодні вкрадено, не переводьте кошти ні наякі реквізити які різняться від офіційних WMID 166578184917
Z189306043553
U382732321010
E339844069855
R179849414562
e-gold 756468
З повагою Fast Money Exchange

sselev
19.12.2007, 01:21
Літом я на таке попався. Вкрали аську одного мого клієнта, попросили позичити 35 WMZ.

Будьте обережними. Якщо хтось в ICQ просить позичити грошей, переконайтеся, що це справді він.

Цей поширений розвод прийшов з офлайну. У жертви крадуть мобільний телефон і телефонують усім контактам, мовляв, "Микола потрапив в халепу, купіть ваучер оператора на 100 грн і повідомте код поповнення рахунку". Багато хто на це вівся, особливо найближчі люди потерпілого...

Stanley
19.12.2007, 20:49
Я вже колись тут на форумі писала про такий обман. Номери, які даються в таких повідомленнях, є платні. Тобто тарифікуються не за звичайним тарифом Київстара, МТС чи інших моб. операторів. Знімати може і 5 грн за хвилину і більше. При чому абонент вам не відповідає, а гроші з рахунку знімаються
Насправды це досить складно, частіше все значно простіше- такі оголошення розповсюджуются щоб заспамити комусь телефон.

nirvanka
19.12.2007, 21:28
Насправды це досить складно, частіше все значно простіше- такі оголошення розповсюджуются щоб заспамити комусь телефон.
Є випадки, коли по акціях людям платять за вхідні дзвінки. Вони і дають різні оголошення, щоб до них дзвонили.
Але в даному випадку номери не відповідають! Каже, що абонент не може прийняти дзвінок, або ще щось і за це знімає гроші!!

demetris
20.12.2007, 11:44
висновок один: добре думати кому і за що дзвонити, а ще краще із службово-безлімітних телефонів :)))

matvs
23.01.2008, 17:37
Ось почитав про шахраїв і лохотрони на вашому форумі і вирішив створити свій сайт про лохотрони і шахрайство.

demetris
26.01.2008, 16:41
Ось почитав про шахраїв і лохотрони на вашому форумі і вирішив створити свій сайт про лохотрони і шахрайство.
ну іде лінк?

MARTINI
30.01.2008, 12:51
ну іде лінк? Мабуть ось Безкоштовні електронні книги (http://www.books-online.org.ua/) :)

demetris
31.01.2008, 14:27
Мабуть ось
$)