Показати повну версію : Штучна ялинка: за чи проти
Яка ялинка буде в вашій оселі на НР? Ваше ставлення до штучних ялинок? Як шкодить незаконне і законне вирубування ялинок нашій природі?
У нас уже другий рік буде дуже гарна, але штучна.
Ми завжди купуємо живу ялинку.Штучні нехай ставлять в громадських місцях.А вдома я не уявляю синтетики.Сам процес купування ялинки чого тільки вартий.То ж треба стільки їх передивитись, потім витягти її на 8-й поверх(бо в ліфт не влазить), затягнути в квартиру і.....ооо, той аромат, а краплинки смоли на гілочках....все...свято почалося....
А законне чи не законне вирубування , то нехай відповідні органи слідкують, їм за це гроші платять
nirvanka
10.12.2007, 17:54
В нашій сім'ї завжди була жива ялинка. Цього року теж планую купити живу ялиночку, але маленьку, до метра у висоту. Шкода дерев, але і квітів шкода, і корів шкода..
В нашій сім'ї завжди була жива ялинка. Цього року теж планую купити живу ялиночку, але маленьку, до метра у висоту. Шкода дерев, але і квітів шкода, і корів шкода..
У Карпатах уже цілі "пліші" на схилах.
В нас теж вже другий рік штучна ялика. Для аромату можу купити гілочку справжньої ялинки. А свято залежить він внутрішнього настрою. Може стояти гарна жива(чи то пак мертва) ялинка якщо в сім"ї негаразди.
А про законне чи не законне, питання не в відповідних органах, а в нас, в споживачах. Адже на що є попит, те і продається...
Додано через 1 хвилину
Шкода дерев, але і квітів шкода, і корів шкода..
Квітка виростає за декілька місяців, а корівок спеціально вирощуюють (хоча іх теж шкода). Дереву потрбно не один чи два роки...
а моя сім`я вже щось кілька років не ставить живу ялинку..як і штучну те..марудно трохи..хоч і без аромату,зате сосни надворі,посаджені моїм батьком, око милують...І дуже нервує як є охочі їх зрубати..У людей є совість?!
Адже на що є попит, те і продається...
Зараз продається майже все!А хто з нас питав чи може вимагав документи на якийсь товар щоб взнати яким шляхом він попав на прилавок? Та ж штучна ялинка...
Дереву потрбно не один чи два роки...
Скільки вже тих нових років пройшло. а ялинки ще не закінчились.Насаджувати треба побільше от і все
Маруся-мама
10.12.2007, 18:21
В нас буде свіжа ялинка. Тут є окремі ферми які вирощують ялинки власне для таких випадків.
Не бачу нічого поганого або стидного в штучній ялинці. Коли діти були маленькі ми лише штучну ставили і тільки з пластиковими баньками. Дитині ж цікаво подивитись що це за чудо таке - ЯЛИНКА! А бігати за ними і кричати не руш не має часу сили і здоров*я.
Насаджувати треба побільше от і все
В тому то і вся справа - що не насаджують стільки, скільки вирубають. Я за особливістю свого місцепроживання маю змогу спостерігати за облисілими Карпатськими горами:(
Deus igrok
10.12.2007, 18:43
Аха , свіжа ... на й си всі в тих Карпатах втопляться ... лиш би свіжа.
штучна ялинка у мене вже буде 3-й рік. ні разу не пошкодувала.
Для аромату можу купити гілочку справжньої ялинки
і ми так вдома робимо.
а з нашою штучною ялинкою ціла історія пов"язана. ми її купували, розраховуючи на одну суму, а вийшло в 2,5 рази більше - така вже нам з мамою сподобалась. тоді ми ще не знали, що наступного місяця мама залишиться без роботи.
з того часу у нас такий жарт, що як грошей зовсім мало і треба на чомусь зекономити, то ми одна одній кажемо:"може, нам ще одну ялинку купити?"
А свято залежить він внутрішнього настрою.
+1
я Нового року не люблю, але процес прикрашання ялинки - обожнюю.і для мене не має значення - штучна вона чи "жива", вивезена із Карпат.
до речі, прибічники "живих", ви давно бачили Чернівецьку область, до прикладу? раджу з"їздити.
або так - НОВОРІЧНА АКЦІЯ - кожному, хто купує живу ялинку - в подарунок лопата і письмове зобов"язання посадити нову ялинку навесні або восени.
Насаджувати треба побільше от і все
згода? посадите?
Штучна ялинка: за чи проти
душа проти, розум - за :(
бо душа бажає свята, свіжого ялинкового запаху :)
але ж ми не дурні люди, правда? мали б розуміти, що скоро не стане тих ялинок, щоб ставити в кожен дім
без коментарів
за чи проти
я просто за ялинку, одного року довелося без неї свята зустрічати, так сумно на душі було
Liliyah Romanova
10.12.2007, 20:21
У нас жива ялинка. Купили в Ікеї. Ялинки не є ідеальні, з кривим стовбуром дуже часто, але суть у самому прибиранні деревця, ну і запах ніщо не замінить. Якби не малий, ми би просто купили вінок або галузку з ялинки. Суто заради запаху.
Зате в Україні з її вандалами і великим відсотком тих, для кого нема ніц святого окрім їх примітивного світобачення, то так, я завжди була за штучну ялинку.
Те саме з підсніжниками. Мої знайомі знали, що мені їх дарувати не можна.
Квітка виростає за декілька місяців, а корівок спеціально вирощуюють (хоча іх теж шкода). Дереву потрбно не один чи два роки...
Сосні 3 роки. Якщо їх сіяти проблем нема. Взагалі я тільки гілки купляю але живі, штучне не те.:mad:
Знову ж таки більшість хвойних росте швидко.
Не люблю штучних ялинок.Як були малі, то дідусь завжди приносив гарну живу ялинку.Хоча і шкода було дивитися на бідне деревце, але з нею в хату приходив особливий запах, особливий святковий дух.Завжди я,брат і дідусь прикрашали її.Це було щось дуууже особливе.Скіки було товчених кульок,бігали по хаті і розкидували сніжок,гірлянди майже кожного року ремонтувалися)))...Зараз переглядаючи ці відео,де нам по 5 рочків,аж слози на очі навертаються.
Завжди ставили ялинку на Святий Вечір і ніколи на Новий Рік.Але вже десь років 5 як не ставимо.Мама замовляє готові композиції і тим обходимося.
Я минулого року купив собі таку красуню і маю чистий спокій..
http://img106.imageshack.us/img106/3817/51831198ks3.jpg (http://imageshack.us)
А для запаху вінок,або кілька гілок.
У нас теж штучна, чоловік настояв.
EntOther
10.12.2007, 21:12
Штучна...Тоді й природі краще і нам, в томуплані, що колючки не сиплються, на всю кімнату...В самого мене - штучна і всім іншим, раджу , вона одна і на багато років...)
згода? посадите?
А я і не проти!Хоча думаю, що мої родичі з херсонщини в цьому році посадили і за мене і ще за багато кого.Пам"ятаєте там ліс горів?Так от з усіх районів посилали людей насаджувати новий.
А по темі...У нас не дуже користуються попитом ялинки, здебільшого продають сосни, вони і стоять довше.А то колись купили ялинку, то потім ще два роки голочки знаходили в дивані:)
Останніх 8 років була штучна, а цього року жива. :) Але своя, собсссственна! :) По-перше, що хата нижча цього року, штучна не вміститься, а по-друге, що в нас на проперті певно зі 100 ялинок. Половина з них вже такі високі, що при бурях є боязнь, щоби на хату не впала котра і дах не проломила. І щоби зрізати я вибрала вже таку, що з одного боку почала всихати. Все одно би пропала через рік, два. А щодо живих ялинок тут, то Маруся права. Тут їх спеціально на фермах вирощують. От і колишні господарі моєї хати теж вирощували на продаж. А це вже маємо те, що залишилося. :)
в нас на проперті
:D :D :D
nirvanka
10.12.2007, 23:22
Мене дивують люди, які засуджують мене та інших любителів живих ялинок. Ну от не сприймаю я пластмасу взагалі! Звикла від народження, що має бути живе деревце, з голочками, з запахом, яке треба поливати, любити.. А як любити щось неживе?
Та і в чому моя вина? Це що я рубаю ті ялинки? Куплю я її чи ні, а її все одно зрубають. Якщо не куплю, то інші куплять, або ялинку взагалі викинуть на сміття, тобто вона буде марно зрубана..
Ви кажете, що для запаху можна кілька гілок додому принести. А живі гілки звідки? З тої ж таки живої ялинки! Ви так само нищите природу, тільки в менших масштабах. Тому не треба говорити про бідні ялиночки, забуваючи, що у вас вдома будуть її гілочки..
Якщо вас болить серце за кожну зрубану ялиночку, то боріться за них! А ваше незадоволення ні чого не змінить в цій ситуації..
П.С. Може я загрубо висловилась, прошу вибачити.. Просто день був жахливий..
Додано через 3 хвилини
Щодо ЗА чи ПРОТИ штучної ялинки. Не можу нічого сказати. У кожного свій смак. Кому хочеться такої ялинки - нехай купують! Головне, щоб було чим тішитись..
Мені просто надоїло вишукувати(часом в останній момент) кращу,товктися з нею по маршрутках,потім виявити,що біля дому міг купити кращу,визбирувати по півроку голки з паласу.Менше клопоту.І гарніше виглядає.
ЗІ.А природу знищать так,чи інак..
Цитата:
Допис від Оля
в нас на проперті
:D :D :D
Міксуємо, Lavazza, міксуємо. :) А що зробити, як не знаю, як то українською назвати? Участок ні, бо повно всяких будівель стоїть і хата між ними. Садиба - теж не підходить. Города нема, саду теж, бо все повимішуване. Проперті, як не крути! :)
Мене дивують люди, які засуджують мене та інших любителів живих ялинок. Ну от не сприймаю я пластмасу взагалі! Звикла від народження, що має бути живе деревце, з голочками, з запахом, яке треба поливати, любити.. А як любити щось неживе?
Напевно, Нірванко, треба, щоби було, як тут. Люди брали землю і садили ялинки спеціально для Різдва. Тобто, щоби бізнес спеціально розвивали для того. Поки ті деревця виросли, вони би теж збагатили природу, очистили повітря. :) Бо несвідоме вирубування лісу ні до чого доброго не приведе. Тут якби вирубав ялинку в державному лісі, то штраф би був такий, що би можна було золоту купити. ;)
А взагалі, я думаю, що біля власних хатів можна ялинку у великому вазоні садити. І влітку би була прикраса, і взимку до хати на Різдво. :)
FeRmatta
10.12.2007, 23:35
я люблю пластмасову, бо не люблю рубати, а відповідно і підтримувати тих, хто рубає. все починається з себе самого
Люблю живую, хотя третий год ставлю искусственную, только ради удобства...
Никаких тебе иголок, поисков песка, а смотрится - не хуже, благо... выбор сейчас огромный к тому же, занимает немного места в разобранном состоянии.
В прошлом году использовала спрей с хвойным запахом – глупо конечно, но именно запаха не хватает. :)
Всех, с наступающим...
Liliyah Romanova
11.12.2007, 00:53
Мені просто надоїло вишукувати(часом в останній момент) кращу,товктися з нею по маршрутках,потім виявити,що біля дому міг купити кращу,визбирувати по півроку голки з паласу.Менше клопоту.І гарніше виглядає.
Тут вибирати нема як. Усі однаково зв'язані. Он під Ікеєю маса ялинок: більші, менші і всі за одні й ті самі $20, ще й gift card на $20 дають. :)
А ялинку ми ставимо там, де підлога дерев"яна і без килима. Я взагалі килимів не люблю. :)
Зате прибирання удома в батьків ніколи не забуду. Там було "на колінця припадають" кожного прибирання. Пилотяг не брав, доводилося вручну витягати голочки. Ото було щось.
У Львові, коли ми з братом вже виросли, а мій малий ще не народився ставили в хати такі маленькі ялиночки, складені з окремих галузок. І запах, і вигляд симпатичний. І ціле деревце на це не йде. Тут деякі люди теж так роблять.
(Хоча з галузками теж невідомо де і як вони беруться. І баськи на Вербну неділю теж. Ой, багато сумного. :()
А я роблю наступним чином... Ялинки не купляю. Беру дітей, дружину і в ліс - за ялинкою. Це ж ціла пригода, нє?
Додано через 1 хвилину
більші, менші і всі за одні й ті самі $20
О, то можна в Канаду за ялинкою махнути - дешевше, ніж вільвові....
Liliyah Romanova
11.12.2007, 01:04
О, то можна в Канаду за ялинкою махнути - дешевше, ніж вільвові...
Саме в Ікеї дешевше. В інших магазинах від 35. :)
А я роблю наступним чином... Ялинки не купляю. Беру дітей, дружину і в ліс - за ялинкою. Це ж ціла пригода, нє?
А ви ту ялинку перед тим садите?
Мій тато ялівець з Карпат привіз. Із гілочок величезні кущі повиростали. Він на них гирлянди намотує. Дуже гарно виглядає. А сусід посадив ялинку на подвір'ї і її щороку прибирає. Теж дуже гарно.
А штраф ше не платили?
А ви ту ялинку перед тим садите?
А штраф ше не платили?
Натяк зрозумів....
Ялинки саджу буля свого дому, а вирубую у лісі, як справжній ґазда. Доречі, останнім часом ялинки не рубаю, а сосну. Вона і пахне краще і голками не облітає. Штраф ще не платив - везло.
Ялинки саджу буля свого дому, а вирубую у лісі, як справжній ґазда. Доречі, останнім часом ялинки не рубаю, а сосну. Вона і пахне краще і голками не облітає. Штраф ще не платив - везло.
Тільки,часом в Рясне не їдьте,я лісника добре знаю.Афганець,майор ГРУ(пенсіонер).Він штраф так "ізимає"...(раз був очевидцем)
Маруся-мама
11.12.2007, 01:21
Додано через 1 хвилину
О, то можна в Канаду за ялинкою махнути - дешевше, ніж вільвові....
Можете і до нас приїжджати. У нас і по $5 бувають день перед Різдвом, а на саме Різдво - задурно, бо вже ніхто не продає а зрізані залишають для тих хто запізнився :D
Додано через 2 хвилини
А штраф ше не платили?
А в них лісник знайомий. :p
Liliyah Romanova
11.12.2007, 01:24
Ялинки саджу буля свого дому, а вирубую у лісі, як справжній ґазда.
І нема на ґазду злодіїв? ;)
Додано через 1 хвилину
Можете і до нас приїжджати. У нас і по $5 бувають день перед Різдвом, а на саме Різдво - задурно, бо вже ніхто не продає а зрізані залишають для тих хто запізнився
Ну, так то ж не Україна, де вам за черствий хліб скажуть платити як за свіжий (правда, від магазину залежить, але все одно є). ;)
І нема на ґазду злодіїв?
Ви не бачили мого пса....
Liliyah Romanova
11.12.2007, 01:37
То якщо у вас такий пес, то чого на подвір'ї ялинку не вберете?
А,як хто попаде,такий глупий,як я і кинеться на нього?Бідний песик...
nirvanka
11.12.2007, 01:38
При про того милого Колі?.. (http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=172682&postcount=241)
При про того милого Колі?..
ЕГЕ ж.!
Якби проблема Карпат була в новорічних вирубках, ми би мали такі праліси, що огого!
Ніколи не доводилося ночувати в околицях Осмолоди? А мені доводилося. Як тільки темніє, по схилах з вирубками полтергейсти починаються - довгі доріжки фар. Знаєте що це? Чорна вирубка. В Рожнятівському районі в такі дні по всій трасі від Осмолоди до Крехович немає жодної машини ДАІ. Вони там тоді фізично відсутні. Про це добре знають місцеві гонщики. Там тоді такі перегони на дорогах, що не дай Боже необережно вийти.
А дядьки з сокирами на Новий рік проти цих вирубок, це все одно що дитина з вудкою проти інспектора риб.нагляду з динамітом.
Ну от не сприймаю я пластмасу взагалі! Звикла від народження, що має бути живе деревце, з голочками, з запахом, яке треба поливати, любити.. А як любити щось неживе?
Не зрозуміла. Яке ж те деревце живе, коли уже зрубане? Воно помираюче. Так, пополивали, полюбили 2 тижні - і - па-па на смітник. І вся любов.
Руда Кішка
11.12.2007, 13:38
В нас жива.
Тому що запах, який дає аромат ялинки+ мастика+натоплений п'єц, не замінити нічим! Це запах свята! В основному для малого ставимо. Поки його не було (а я вже була доросла :) ), то вішали в кутку пару гілок і прикрашали. А дитині треба ялики.
З приводу штучних ялинок. По-перше ніякої гарантії, що та синтетика не викидає шкідливі випари :scare: в повітря кімнати, де спимо. По-друге, а де її потім тримати цілий рік? Наприклад, якщо підвала і кладовки немає, а на балконі вже стоять санки, велосипед, самокат, скейт і ще шафка :)
Другий рік ставимо штучну. З кількох причин. Перша - голки, вони всюди, друга - площа кімнати не дозволяє поставити ялинку інше. ніж недалеко від батареї, в результаті вона швидко сохне, гілочки під вагою іграшок обвисають, опускаються і виглядають жалюгідно. Та й взагалі, натуральна супроти штчної мені чомусь виглядає лисо...Цього року з чоловіком купили ялинку і комплект іграшок, вже поставили в хаті, тішилися, як діти - перша спільна ялинка в першій власній хаті:)
З приводу штучних ялинок. По-перше ніякої гарантії, що та синтетика не викидає шкідливі випари в повітря кімнати, де спимо. По-друге, а де її потім тримати цілий рік? Наприклад, якщо підвала і кладовки немає, а на балконі вже стоять санки, велосипед, самокат, скейт і ще шафка
Гарантії ніякої, що і ялинкові іграшки не викидають шкідливі випари. Тому там, де спите- краще не ставити взагалі.
по-2 - вона складається за принципом парасолі. За шафку на балконі мала б влізти :)
Наприклад, якщо підвала і кладовки немає, а на балконі вже стоять санки, велосипед, самокат, скейт і ще шафка
В гараж...:)
Руда Кішка
11.12.2007, 13:51
Гарантії ніякої, що і ялинкові іграшки не викидають шкідливі випари. Тому там, де спите- краще не ставити взагалі.
то треба мати не менше 3-х кімнат :(
іграшки ялинкові китайські - так, шкідливі. А є наш і з Європи з висновком, ті нешкідливі.
по-2 - вона складається за принципом парасолі. За шафку на балконі мала б влізти :)
на той балкон уже і я однною ногою ледве ступаю :) не те що ще складену ялинку :)
Додано через 49 секунд
В гараж...:)
немає :(
грашки ялинкові китайські - так, шкідливі. А є наш і з Європи з висновком, ті нешкідливі.
щодо висновку - :) я знайома з дівчинкою, яка працює на нашому склодзеркальному заводі (іграшки розписує). хворіє вона часто- кашляє.
Руда Кішка
11.12.2007, 14:04
щодо висновку - :) я знайома з дівчинкою, яка працює на нашому склодзеркальному заводі (іграшки розписує). хворіє вона часто- кашляє.
це може бути через вдихання розпилювачів, "сирої" сировини, тобто через технології. Ми ж маємо справу вже з кінцевим продуктом, який пройшом всі стадії. Плюс - в неї це постійний контакт, а не десяток днів на рік як у нас.
я знайома з дівчинкою, яка працює на нашому склодзеркальному заводі (іграшки розписує). хворіє вона часто- кашляє.
вчора по тв був сюжет про те, як роблять іграшки. Казали, що розписують фарбою, яка має в собі ацетон.Тому і хворіє...Цікаво, чи вивітрюється він до того, як ми вішаємо прикрасу на ялинку?
В нас тільки один новий рік обійшовся без живої ялинки, а так завжди було точнісінько як у Meg: гірлянди, які кожного року ремонтувались, скляні іграшки :) Скільки себе пам'ятаю, для мене завжди ставив ялинку мій дідо, і здається, тішився з тої ялинки не менше за мене...
А недавно моя дитина почула, як свекруха вичитувала, що не з нашим метражем велику ялинку ставити, то бідна пів ночі спати не могла, а зранку підірвалась з плачем, що їй треба великої ялиночки... Вже місяць нам з тою ялинкою спокою не дає.
А ялинки завжди діставав мій тато на роботі: у них була домовленість з лісництвом, брали ті деревця, які залишались після прорідження.
Не знаю, але в нас в сім'ї так вже повелося, що ніколи не ставимо штучної ялинки, весь час жива! Без неї мені здається, свято-не свято, немає того аромату зими, аромату самого свята! Тай не знаю, живе...то живе!
Ми ж маємо справу вже з кінцевим продуктом, який пройшом всі стадії. Плюс - в неї це постійний контакт, а не десяток днів на рік як у нас.
так само як і штучна ялинка - кінцевий продукт, що пройшов всі стадії. чого б то їй щось випаровувати?
Додано через 41 секунду
Тай не знаю, живе...то живе!
зрубане - то вже не живе.
Руда Кішка
11.12.2007, 16:01
так само як і штучна ялинка - кінцевий продукт, що пройшов всі стадії. чого б то їй щось випаровувати?
Мандарини, горішки, пряники треба на ялинку вішати :)
Але погодьтесь, що аромату ялинки біля запаленної пічки, змішаного з напастованною підлогою нічим не замінити;) А це запах свята!
Але погодьтесь, що аромату ялинки біля запаленної пічки, змішаного з напастованною підлогою нічим не замінити
У кожного свій запах свята. В мене в дитинстві не було напастованої підлоги, п'єца і живої ялинки. Та ні, не думайте, я не дитдомівська, просто ялинка була штучною, зробленою з металевого каркаса і зі срібного дощику (якась футуристична ялинка, Пакко Рабан би оцінив:). Це потім вже була жива... Так от, для мене свято асоціюється з запахом мандаринок, горішків, снігом за вікном і сніжинками, вирізаними з серветок, на вікнах:) В кожної людини свої асоціації. Для мене ялинка, вірніше її вид, не є вирішальним атрибутом свята. Головне, щоб в хаті було тепло, сито і весело!
зрубане - то вже не живе.
Але знаєш, самі ми не робуємо, а купляємо! А від того, що ми не будемо купляти, бо рубане, їх менше рубати не будуть!
Princess
11.12.2007, 16:18
у нас штучна ялиночка (http://img221.imageshack.us/img221/9663/yalynkask6.jpg) , вже роки 3 чи 4. після мого "капання на мозги" з приводу грінпісу, батьки не витримали і купили штучну.
по-перше, вона красивіша: пишна і кругла, і висока, і без лисин, і змоделювати її можна так, як дозволяє кімната.
по-друге, нема "відходів виробництва".
по-трєте, хоч так долучимось як не до збереження, то хоч до незнищення природи.
мінус - запах. то так. але запаху свіжопочищених мандаринок і шоколаду вистарчає для святкової атмосфери.
зате тепер поміщаються всі наші іграшки, ялиночка получається багата-багата :) а ще й мандаринок, горішків, цукерочок навішати... мені вона подобається :y: ще трошки (до Миколая дотягнути) і поставимо :crazy:
Але погодьтесь, що аромату ялинки біля запаленної пічки, змішаного з напастованною підлогою нічим не замінити А це запах свята!
таки так :)
традиція - сильна штука!
он деяким народам дозволили навіть китобійний промисел, бо для них це - традиція.
Додано через 3 хвилини
і змоделювати її можна так,
ха, а жива як моделюється! то ціле мистецтво. Досі перд очима картинка з дитинства: покійний дідусь стоїть на одному коліні біля ялинки і буравчиком висверлює в стовбурі дірочку, щоб туди гіллячку вставити...
Я теж звикла до живої ялинки. Жодного разк не пам'ятаю, щоб ялинка була штучною. Можливо й після тижня у кімнаті вана і не має такого шикарного вигляду, але запах хвої ніщо не може замінити.
хоча, напевно й справді, хто до чого звик.
У мене, наприклад, традиція: я кожного року купую по кілька нових прикрас. Останні два роки прикрашаю нашу зелену красуню лише золотим та червоним. Дуже вона мені такою подобається!!
Liliyah Romanova
11.12.2007, 16:33
Але знаєш, самі ми не робуємо, а купляємо! А від того, що ми не будемо купляти, бо рубане, їх менше рубати не будуть!
Мені видається, що зрубану можна купувати, але там, де відомо, що зрубана вона з дозволу. Тобто не купувати ялинки у браконьєрів.
попит породжує пропозицію. чим менше ялинок купляємо - тим менше їх продають і рубають.
Liliyah Romanova
11.12.2007, 16:36
Останні два роки прикрашаю нашу зелену красуню лише золотим та червоним.
І в нас цього року вона має золоті та червоні бомбки (теж з Ікеї, я фанатка вже, мабуть:crazy:).
З дитинства добре пам"ятається запах живої ялинки, такий аромат, відчуття свята. Аромат живої ялинки важко порівняти з штучною, але років напевно 7 призвичаїлися до штучної, але гілочка свіжої хвої завжди присутня:)
В мене цьоця живе біля Львова, і на подвір"ї своїть така красуня, і перед святами її обвішують іграшками і герляндами (коли сніжок і морозець,на дворі тихо-тихо, і тільки десь далеко сусідський пес гавкає то є просто супер).
Мрію про садибу біля Києва з живою ялинкою і герляндами, а поки живу в шуфляді (так мій знайомий священик з Польщі називає багатоповерхівки:)), то тільки штучна ялинка(when my dreams come true?) .
Звичайно жива ялинка то є жива, але потім свята проходять а лишаються голочки після неї (десь до червня), а від штучної такого немає.
Ми свою ялинку кожного разу збираємо розбираємо, в упаковку гарно скотчом замотали і на балкон:)
nirvanka
11.12.2007, 16:46
Не зрозуміла. Яке ж те деревце живе, коли уже зрубане? Воно помираюче. Так, пополивали, полюбили 2 тижні - і - па-па на смітник. І вся любов.
Для мене деревце є живим, навіть якщо воно і зрубане. Бо воно пахне і голочки зелені. А неживі ялинки, то штучні. Я просто не розумію їх. Це як взяти на стіл поставити кущ калини і сказати, що то ялинка. Ну от в мене таке бачення ялинки.
А штучні ялинки люди люблять теж 2 тижні. А потім назад в шафу/на балкон/в гараж. Любов така сама. Кожен любить щось своє.
Якщо Ви є справжніми захисниками природи, то боріть з цим серйозно! І за зривання квітів.. Скажете "квіти саджають для того, щоб їх зривати".. Так воно і є, але особисто я не винна, що люди зрубують ялинки у місцях для цього не призначених.
І взагалі, поясність, будь ласка, бо я не розумію.. Що Вам не подобається? Наша любов до живої природи чи те, що хтось вирубує ялинки незаконно? У другому випадку - то не до нас питання.
Додано через 3 хвилини
І ще. Не треба казати: якщо кожен перестане купувати живі ялинки, то кількість вирубаних ялинок зменшиться. Це лише теорія. Та і навіщо собі відмовляти у святі?
Чи Ви хочете заставити нас купувати ялинки лише у легальних продавців? Покажіть, будь ласка, де вони і я куплю у них ялинку.
попит породжує пропозицію. чим менше ялинок купляємо - тим менше їх продають і рубають.
Може й ти права! Але для мене Новий рік без живої ялинки, не таке свято!
Минулого року ставила штучну ялинку - ніяких позитивних емоцій не мала. Якщо ставити - то натуральну або ніяку. Це моя думка.
Liliyah Romanova
11.12.2007, 17:11
А я нірванку дуже добре розумію. :)
До речі, ялиночка краще стоїть, якщо з нею розмовляти, показувати їй свою увагу і любов. :shy: Воно ж живе, йому теж любові хочеться. Я колись не вірила в це, але дві особи в моєму житті переконали мене в протилежному. Вчителька біології (не з 37) мала чудесний город, надзвичайний. І як вона з тими рослинками обходилася, як з дітками своїми. І вони їй віддячувалися. Друга особа - моя бабця. Коли вона приїжджала до нас на зиму в гості, всі вазонки ставали зеленіші. А ті, що в нас з мамою не цвіли ні разу або лише раз на рік, у неї могли цвісти 2 рази за зиму. :)
Друга особа - моя бабця. Коли вона приїжджала до нас на зиму в гості, всі вазонки ставали зеленіші. А ті, що в нас з мамою не цвіли ні разу або лише раз на рік, у неї могли цвісти 2 рази за зиму.
В мене бабця така ж. Завжди дивуюсь, як так може бути - але факт
Маруся-мама
11.12.2007, 17:16
Вчителька біології (не з 37)
49-ї?
А в мене нема зеленого пальця, як то кажуть. Мій чоловік посадить деревце, навіть вмираюче, і воно в нього відживе. А я якось посадила квіти перед хатою а вони за кілька тижнів пропали.
Тому він в нас «садіст-любітєль» він пильнує всі вазонки в хаті і ми маємо город і щороку збираємо УРОЖАЙ ВЕЛИКИЙ!!!:p
Liliyah Romanova
11.12.2007, 17:19
49-ї?
Угу.
В мене теж зеленого пальця нема. Зі мною колись тільки плющ виживав. Помалу навчилася.
nirvanka
11.12.2007, 17:31
До речі, ялиночка краще стоїть, якщо з нею розмовляти, показувати їй свою увагу і любов.
Може то вже зовсім по дитячому, але я таки розмовляю з ялиночками :shy: Типу "Привіт! Мене звати Іра. Зараз я тебе одягну!!", "Доброго ранку!", "Хочеш попити?", "Смачного!", "Надобрнаіч" ну і звісно "Вибач, нехай тебе тепер ангелики доглядають" :shy: А голочки, то сльози ялинки.. І приємно згадати і ялиночку, і свята, і навіяти собі настрій хороший навіть через пів року після свят, витягуючи з дивана чи з килима голочки.. :)
Руда Кішка
11.12.2007, 17:43
Може то вже зовсім по дитячому, але я таки розмовляю з ялиночками :shy:
Я зі своїми кімнатними рослинами спілкуюся :) Коли мию їх, поливаю, повертаю іншим боком до сонечка :)
Я зі своїми кімнатними рослинами спілкуюся Коли мию їх, поливаю, повертаю іншим боком до сонечка
:) мені це близьке
І взагалі, поясність, будь ласка, бо я не розумію.. Що Вам не подобається? Наша любов до живої природи
Мені не подобаються гори ялинок на смітниках після свят. А Вам ?
Любов до живої природи - це до вазонків, за якими доглядаєш, поливаєш, повертаєш до сонечка і НЕ викидаєш через два тижні на смітник. Якби всі ставили живу ялинку у горщику (як вазонок) - я б вірила у щирість такої любові. Але смітники перед очима свідчать про якусь зовсім неприродню і неживу любов.
Додано через 1 хвилину
Може то вже зовсім по дитячому, але я таки розмовляю з ялиночками Типу "Привіт! Мене звати Іра. Зараз я тебе одягну!!", "Доброго ранку!", "Хочеш попити?", "Смачного!", "Надобрнаіч" ну і звісно "Вибач, нехай тебе тепер ангелики доглядають" А голочки, то сльози ялинки.
Щодо ангеликів - оригінально.
Додано через 4 хвилини
І ще. Не треба казати: якщо кожен перестане купувати живі ялинки, то кількість вирубаних ялинок зменшиться. Це лише теорія. Та і навіщо собі відмовляти у святі?
гг, на цій "теорії" побудована ринкова економіка. у всьому розвиненому світі. в Україні - звичайно ж, "не працює" :)
nirvanka
11.12.2007, 19:16
Мені теж не подобається. Як і цигани біля церкви, які тягнуть за волосся, вимагаючи копійчини. То що до церкви не ходити?
гг, на цій "теорії" побудована ринкова економіка. у всьому розвиненому світі. в Україні - звичайно ж, "не працює"
То правда. Але от подумаємо так теоретично. Щороку в Україні на свята люди купують певну кількість живих ялинок. Нехай навіть 10% - від легальних продавців (приблизно-відносно). Якщо всі почнуть дотримуватись правил і не будуть вирубувати незаконно ялинки, то 90% людей залишаться без живих ялинок взагалі. Або 90% відмовляться купувати у нелегальних продавців, то 90% ялинок піде на сміття. У будь-якому з цих випадків 90% людей не отримають задоволення на свята. Адже купуємо ми живі ялинки для отримання від них задоволення.
Liliyah Romanova
11.12.2007, 19:22
Або 90% відмовляться купувати у нелегальних продавців, то 90% ялинок піде на сміття.
Тоді наступного року набагато менший відсоток дерев вирубають. Це ж логічно.
Додано через 1 хвилину
У будь-якому з цих випадків 90% людей не отримають задоволення на свята.
Скажіть мені, якщо я помиляюся, але мені видається, що ви трохи переборщили. Наскільки я пам"ятаю, живі ялинки у нас то не так вже дешево і не кожен собі її купить. Тому й каже пан Мих, що в Канаду по дешеву ялинку треба їхати.
nirvanka
11.12.2007, 19:39
Тоді наступного року набагато менший відсоток дерев вирубають. Це ж логічно.
І кому це принесе користь? Ні продавцям, ні людям, яким хочеться свята.
Наскільки я пам"ятаю, живі ялинки у нас то не так вже дешево і не кожен собі її купить.
Отож бо й воно. Купують ті, хто дійсно хоче мати вдома живу ялинку! А якщо вони її не матимуть, то свята не буде. Яке ж свято без ялинки для того, хто щороку нею тішився??
Якщо б у нас були спеціальні розсадники ялинок (так як в Канаді, наприклад), де вирубали - посадили, то я б напевно купила справжню ялинку, так само як букет квітів, які спеціально вирощують.
Liliyah Romanova
11.12.2007, 19:42
І кому це принесе користь? Ні продавцям, ні людям, яким хочеться свята.
Ви думаєте, що 100% ялинок продають і нічого не викидають?
nirvanka
11.12.2007, 19:46
Ви думаєте, що 100% ялинок продають і нічого не викидають?
Ні, я так не думаю.
Liliyah Romanova
11.12.2007, 19:50
Якщо б у нас були спеціальні розсадники ялинок (так як в Канаді, наприклад), де вирубали - посадили, то я б напевно купила справжню ялинку, так само як букет квітів, які спеціально вирощують.
Та я тому й кажу, що дуже добре Нірванку розумію. Не доросли ще в нас до того, аби то все якось цивілізовано робити, а не так дико.
Купують ті, хто дійсно хоче мати вдома живу ялинку!
Ну, не завжди. Є багато тих, хто хотів би, а не може. Ніяк не може.
Яке ж свято без ялинки для того, хто щороку нею тішився??
Гм. Пригадалася мені казка моєї бабусі.
Мали багачі 2 доньки. Одну віддали за багатого, а друга впросилася, аби віддали за коханого, хоч і бідного. Батьки молодшій не дозволяла, але таки не встояли і просто її виреклися.
І от на Різдво зібралися батьки подивитися як їхня старша донька поживає. Підійшли перше під вікна послухати, а там тільки плачі та крики, що і того шкода, і те зле, і того не досить. Зазирнули - все гарно, багато прибрано, а чоловік з жінкою гризуться як два пси.
Обнялися батьки, поплакали та й не зважилися зайти до хати. Пішли геть.
А тоді надумали до молодшої подивитися.
Підійшли під вікна, а хатка лише що поприбирана, а до свята і не прибрана майже. Дивляться, донька їхня подає чоловікові та собі борщу та по скибочці хліба і каже: на тобі, коханий мій борщику пісненького, а замість сметанки - поцілую тебе солоденько, та й подякуймо Богові за нашу любов і злагоду, та вечеряймо в мирі.
Обійнялися батьки і з радості, і зі смутку. Пішли до свого воза, взяли все те добро, що старшій доньці на гостинці везли, та й пішли до молодшої гостювати та Різдво у мирі й злагоді святкувати. :)
Додано через 4 хвилини
Свято є там, де люди мають його в серці. У нас 2 роки були свята без ялинки. І було тепло та затишно.
Нічого не маю проти штучних ялинок. Ставлю дома, гарно прикрашаю і відчувається свято дома. Коли будуть у мене дітки і коли вони вже будуть розуміти що таке є ялиночка- обов'язково буду ставити живу красуню! :)
nirvanka
11.12.2007, 20:08
Ну, не завжди. Є багато тих, хто хотів би, а не може. Ніяк не може.
Я мала на увазі, що якщо люди вже і купують ялинки, то значить їм того дуже хочеться. Не купують ялинки ті, хто їх не хоче..
Гарна казочка. Я на 100% згідна з мораллю казки.. Але.. У мене своя казка. Минулого року не купила ялинку, бо була в Польщі з коханим, там дорогі ялинки, та і думала, що обійдусь.. Я була дуже щаслива з того, що ми разом.. Але вдома відчуття свята не було. Вдома все виглядало, як і в будній день.. Ну от звикла я прокидатись після Нового року, Різдва, відкривати очі і бачити цю пахнючу радість! Виросла я з цим..
Liliyah Romanova
11.12.2007, 20:09
Не купують ялинки ті, хто їх не хоче..
Або хто змоги не має. Кому логічніше купити щось із їди ніж ялинку. :(
Додано через 54 секунди
Я була дуже щаслива з того, що ми разом.. Але вдома відчуття свята не було. Вдома все виглядало, як і в будній день..
А я просто прикрасила хату дощиком та бомбками, але без ялинки. Всім подобалося. :)
nirvanka
11.12.2007, 20:22
бо хто змоги не має. Кому логічніше купити щось із їди ніж ялинку.
Ну Ви знову не так мене зрозуміли.. :( От що значить спілкування у віртуалі.. Я не та це наголошую в дописі.. Ну менше вже з тим..
А я просто прикрасила хату дощиком та бомбками, але без ялинки. Всім подобалося.
Вам просто не зрозумілі мої відчуття особливого свята, де головною є саме ялинка.. От і все..
Знаєте, я навіть рада за людей, які там не прив'язані любов'ю до живої ялинки.. І щиро бажаю Вам гарно відсвяткувати і цього року і кожного наступного! :)
Liliyah Romanova
11.12.2007, 20:33
Вам просто не зрозумілі мої відчуття особливого свята, де головною є саме ялинка.. От і все..
Нірванко, чесно, таке сонечко як ви, без ялинки не уявляю. І таке сонечко як мій малий також.
Я цього року штучну ялинку купувати хотіла. Чоловік наполіг на живій. І так теж добре. Малий тішиться. Нюхає. Каже, що "линька пахе". :) І для мене це і є найважливішою частиною свята. :)
nirvanka
11.12.2007, 21:58
Нірванко, чесно, таке сонечко як ви, без ялинки не уявляю. І таке сонечко як мій малий також.
Ну тепер я спокійна :) Ви мене розумієте :) Я просто доросла дитина :shy:
да..живая ялиночка ..це звичайно гарно..але я скільки себе памятаю ..то в нас ялинка штучна...а щоб був святковий запах ялиночки,то ми купуємо ялинкову гілку і прикрашаємо;)
У мене, наприклад, традиція: я кожного року купую по кілька нових прикрас. Останні два роки прикрашаю нашу зелену красуню лише золотим та червоним.
У мене теж така традиція, тільки я купую не меньше 4-х прикрас, тільки ще мені подобаються сині і срібні, до того ж виключно кульки
навіть через пів року після свят, витягуючи з дивана чи з килима голочки..
А якщо їх потерти між пальчиками, то вони ще й пахнуть:)
Мені теж жалко викидати ялинку на смітник, завжди мало не плачимо коли приходить час з нею прощатись.Але ні разу не виникало питання щоб купувати синтетичну.Тільки живу і тільки під саму стелю!
У нас тут лісів майже немає, штучно насадженні сосняки є, то їх проріджують і продають перд НР.А от ялинки , хоч і не багато , привозять десь з ваших країв, і хто зна чи вони законно вирубані?
Додано через 5 хвилин
Знаєте, я навіть рада за людей, які там не прив'язані любов'ю до живої ялинки.. І щиро бажаю Вам гарно відсвяткувати і цього року і кожного наступного!
Нірванко, як я вас розумію!
Респект Вам і уважуха-(с) :))
А мені дуже шкода дивитись на те, як першого січня лежать купи непроданих ялинок, які вже нікому непотрібні. Ще вчора за них просили чималі гроші, а тепер навіть немає кому на смітник вивезти, так і лежать, можуть і до березня долежати.
Я за те, щоб прикрашати живу ялинку, не зрубаючи її, наприклад на дворі. А якщо немає такої можливості - краще поставити штучну. Зараз хімія зробила великий крок уперед і є такі ялинки, що не одразу помітно, що вони штучні.
Шкода дерев. Уявіть собі масштаби по всій Україні. Вирубують ялинки, бо є попит, а попит створюємо ми всі, кожен вносить свою частку.
Сам давно ставлю ще совєтську лавсанову, наряджаю дерев"яними іграшками, що дід ще колись давно зробив, такої ні в кого нема. І настрій святковий.
дерев"яними іграшками,
Дерев"яними???Навіть уявити не можу...Можете показати? Просто цікаво.Це ж вже історія..
Дерев"яними???Навіть уявити не можу...Можете показати? Просто цікаво.Це ж вже історія..
Вони не дуже старі, саморобні.
Тільки живу і тільки під саму стелю!
В нас штучна пухнаста і до самої стелі. Дуже гарна ялинка, ще й ароматизована - пахне ялинкою. Ось поставимо на Миколая чи на католицьке Різдво сфоткаю і похвалюся. Іграшки золотисті і сині, хотіла сріблясті і сині, але в той час чомусь сріблястих було мало. А ще я прикрашаю всю хату дощиками і веселими іграшками-янголятками.
ladybagira
12.12.2007, 00:05
В нас вдома завжди були живі ялинки, але я б не відмовилась від штучної (вони правда тепер дорогі, шо жаба давить), бо в мене серце крається, коли після свят на кожному кроці валяється мертве, сухе, вже нікому не потрібне деревце, яке могло б ще роками рости в лісі.
Свято є там, де люди мають його в серці.
Золоті слова.
Штучна ялинка: за чи проти
Краще не мати жодної, ніж мати штучну. Мені саме це слово не подобається - "штучний". Штучність - це самообман.
Є в якогось класика пісня "Пластмасовая жизнь" (добродій Біар або добродійка Маюнка мо допоможуть :)), так це якраз про дане питання.
A_Stella
12.12.2007, 00:24
Люблю я справжню ялинку,її запах (жоден ароматизатор не замінить). Приємно так ввечері виключити світло, ввімкнути вогники, вмоститись в крісло поряд..тоді враження ніби чуєш як дихає свято.. ;)
З іншого боку процес вирубки в нас ялинок...Ми купуємо в лісгоспі (в мами робота повязана), там певна система і беруть лише відповідні дерева. А взагалі, мабуть краще було б росло деревце надворі, бо кількість викинутих ялинок після світ лякає.
Краще не мати жодної, ніж мати штучну. Мені саме це слово не подобається - "штучний". Штучність - це самообман.
Зачем же так, категорично? Ведь Вы, сами подтверждаете, что не главное - ёлка, а… праздник в душе.
В этом с Вами, целиком и полностью согласна.:)
У каждого свои предпочтения и представление о празднике. Мне Важно, как я встречу и с кем.. Отмечаем мы, всегда бурно и весело с друзьями.
Рождество, другое дело - семейный, уютный праздник…только самые близкие люди.
З іншого боку процес вирубки в нас ялинок...Ми купуємо в лісгоспі (в мами робота повязана), там певна система і беруть лише відповідні дерева. А взагалі, мабуть краще було б росло деревце надворі, бо кількість викинутих ялинок після світ лякає.
Краще взагалі цю варварську традицію ламати. А поки наші міста хизуються на площах велетенськими конструкціями з десятків ялинок, доти бидло буде вирізати ялинки в парках. І навіть трохи довше...
От не в курсі, за кордоном в ньюйорках "головні ялинки міста" теж ставлять натуральні?
Додано через 4 хвилини
Зачем же так, категорично? Ведь Вы, сами подтверждаете, что не главное - ёлка, а… праздник в душе.
В этом с Вами, целиком и полностью согласна.:)
У каждого свои предпочтения и представление о празднике. Мне Важно, как я встречу и с кем.. Отмечаем мы, всегда бурно и весело с друзьями.
Рождество, другое дело - семейный, уютный праздник…только самые близкие люди.
Що за мода писати "ви" з великої літери? Це ж не офіційна кореспонденція. Мені буде набагато приємніше, якщо Ви будете звертатись до мене на "ви" з маленької літери, а ще краще - на "ти".
А ёлка какая? )
Що за мода писати "ви" з великої літери? Це ж не офіційна кореспонденція. Мені буде набагато приємніше, якщо Ви будете звертатись до мене на "ви" з маленької літери, а ще краще - на "ти".
А ёлка какая? )
Правила хорошего тона, а не - мода.
И по тем же правилам... на "ты" переходят с согласия обеих сторон.:)
А, ёлка у меня - искусственная.:p
Маруся-мама
12.12.2007, 01:28
В нас вдома завжди були живі ялинки, але я б не відмовилась від штучної (вони правда тепер дорогі, шо жаба давить), бо в мене серце крається, коли після свят на кожному кроці валяється мертве, сухе, вже нікому не потрібне деревце, яке могло б ще роками рости в лісі.
Доречі всім кому шкода ялинок.
В гАмериці після онтаких свят їздить спеціальна служба яка збирає лише ялинки, які ідуть на переробку.
От не в курсі, за кордоном в ньюйорках "головні ялинки міста" теж ставлять натуральні?
А якже! Минулого року ялинка була з нашого міста.
В Ню Йорку в центрі є цент Рокфеллера і перед великим катком ставлять велику, просто величезну ялинку. І її прикрашають галунками і світлами. А тиждень по Дню Подяки її урочисто запалюють, при великім концерті.
http://www.nyctourist.com/images/xmas/to_tree_day.jpg
http://www.nyctourist.com/images/xmas/rock_angels.jpg
і вночі
http://www.nyctourist.com/images/xmas/rocktree_angel.jpg
каток
http://www.nyctourist.com/images/xmas/rock_skaters2.jpg
А ось в Бразилії, ялинка штучна та щей плаваюча на баржі
http://buzznet-74.vo.llnwd.net/assets/categories9/nightphotos/Christmas_Tree_at_Lagoa_Rodrigo_de_Freitas_Rio_d--large-msg-1133226091-2.jpg
В нас перед хатою багато ялинок, бо хвоя запобігає розмноженню термітів, і всі вони обвішані і прикрашені ліхтариками.
Але всеодно назовні одне а в хаті інше. Чоловік завів традицію обвішувати вікна дощиком а Я купую спеціальні серветки із святковою тематикою, навіть маленьку штучну ялиночку з штучними прикрасами, аби поставити на креденс. І мишку маю яка в руках тримає різдвяний вінок - це прикраса на компютер.:p
Слухав я цю тему, слухав. Чи комусь спало на думку що пластик шкодить навколишньому середовищу. І при виробленні і опісля, тому що все зношується а пластик на відміну від дерева не перегниває ...
Взагалі я колись слідкував за лісом свого друга. Скілки я тих ялинок і сосен вирубав щоб не забивали інших дерев які ростуть набагато повільніше і живуть набагато довше ...
Але якщо шукати проблем ...
Слухав я цю тему, слухав. Чи комусь спало на думку що пластик шкодить навколишньому середовищу.
Всьо шкодит...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif
Всьо шкодит...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif
Вот,так начитаешься и как результат - фобии и мании.:rolleyes:
Всьо шкодит...
Пластик шкодить дуже. Дерево не шкодить зовсім. Єдина проблема яку я бачу це безконтрольне вирубування. А так 3-4 роки і ялинка, 20 метрова в кімнату не влізе. Я не пропоную вирубувати 600 літні дерева. Найгірше вирубування в Україні до новорічних ялинок та і до ялинок взагалі не має відношення.
Додано через 2 хвилини
Вот,так начитаешься и как результат - фобии и мании.
Аґа шизуха косіт наши дружниє ряди. :)
Пластик шкодить дуже.
А також радіація,пестициди.загазованість,генетичнозмінені продукти.нікотин.алкоголь,мобільник.комп’ютер,мікр охвильовка...
життя -смертельна хвороба.з летальним кінцем.І,переживати за якусь пластикову ялинку...
ЗІ.Во видав!
у мене одного року ялинка стояла до березня.......
за роялем -- там нікому не заважала....
вона трохи прив’яла і не осипалася.....
ото люди дивувалися, коли я вечором лямпочки на ній включав.....
Liliyah Romanova
12.12.2007, 04:35
:D:D:D:D:D:D:D:D
Маруся-мама
12.12.2007, 04:48
у мене одного року ялинка стояла до березня.......
за роялем -- там нікому не заважала....
вона трохи прив’яла і не осипалася.....
ото люди дивувалися, коли я вечором лямпочки на ній включав.....
Як в тім кавалку... а вона причепилась, ну винеси ялинку, тай винеси ялинку :D :D :D
И по тем же правилам... на "ты" переходят с согласия обеих сторон.
То попрошу звертатися до мене на "ти" , бо відчуваю, що мені те "ВИ" років ...дцять додає,
То попрошу звертатися до мене на "ти" , бо відчуваю, що мені те "ВИ" років ...дцять додає,
Учту, и просто, таки "требую"... и мне скостить пару годочков. :)
ladybagira
12.12.2007, 10:53
Наприклад німці теж ставлять ялинки, але це для них не головна традиція, не всі тим захоплюються. Для них більшим символом свят є їхній традиційний Різдвяний ярмарок:купа солодощів, сувенірів і смачнюще гаряче вино. Всі будинки в період свят перетворюються на світлячків, аж цікаво звідки вони стільки тих лампочок беруть (а ше кажуть, що електроенергію берегти треба! - ну, вони і бережуть, але точно не на Різдво;) )
Мені теж не подобається. Як і цигани біля церкви, які тягнуть за волосся, вимагаючи копійчини. То що до церкви не ходити?
Нірванко, де логіка ?
В тому, що ваша ялинка опиняється на смітнику - винні Ви :no:.
А в тому, що цигани під церквою...теж Ви ? Не знала :D
То правда. Але от подумаємо так теоретично. Щороку в Україні на свята люди купують певну кількість живих ялинок. Нехай навіть 10% - від легальних продавців (приблизно-відносно). Якщо всі почнуть дотримуватись правил і не будуть вирубувати незаконно ялинки, то 90% людей залишаться без живих ялинок взагалі. Або 90% відмовляться купувати у нелегальних продавців, то 90% ялинок піде на сміття. У будь-якому з цих випадків 90% людей не отримають задоволення на свята. Адже купуємо ми живі ялинки для отримання від них задоволення.
ой, ваша задача занадто відірвана від реалій. теоретична :)
Як тут вже хтось написав - головне внутрішнє відчуття свята. Якщо ж вам для того, щоб отримати від свята задоволення, конче потрібна жива ялинка- то вже узалежнення якесь :shy:
Додано через 3 хвилини
Мені теж жалко викидати ялинку на смітник, завжди мало не плачимо коли приходить час з нею прощатись.Але ні разу не виникало питання щоб купувати синтетичну.Тільки живу і тільки під саму стелю!
А от такої поведінки мені не збагнути :( Щороку плачемо, прощаємося і...знову купуємо :eek:
А от такої поведінки мені не збагнути Щороку плачемо, прощаємося і...знову купуємо
Так, саме так.Але все рівно будемо купувати живу ялинку.І нічого поганого я не вбачаю в тому.Ну не розумію я проблеми, хоч вбийте! Хочу купую живу, не хочете - купуйте штучну.
Руда Кішка
12.12.2007, 12:52
:)
А наша після того, як засохне на сходах рубається і в пічці спалюється :)
Заодно економим на газі :D
Додано через 4 хвилини
Або хто змоги не має. Кому логічніше купити щось із їди ніж ялинку. :(
31 грудня чим ближче до кінця дня тим ялинки дешевші. Я не кажу, що віддають за безцінь, але скидають ціну дуже сильно, бо є всі шанси вже її взагалі не продати
А у нас з самого ранку приїзжджає машина і вивозить ті ялинки на ферму, там їх згодовують коровам і вівцям.
Степаныч
12.12.2007, 12:58
Проти. Категорично. А шо робить?
Так, саме так.Але все рівно будемо купувати живу ялинку.І нічого поганого я не вбачаю в тому.Ну не розумію я проблеми, хоч вбийте! Хочу купую живу, не хочете - купуйте штучну.
при такому підході дискутувати немає сенсу. взагалі, на будь-яку тему. бо кожен залишається при своїй думці.
Дискутивати будемо, бо ж треба людям висловити свою думку.:)
кожен залишається при своїй думці.
А це точно, треба дуууже постаратись щоб людина змінила свою власну думку, або те, до чого вона звикла за своє життя:)
А це точно, треба дуууже постаратись щоб людина змінила свою власну думку, або те, до чого вона звикла за своє життя
о! може постараєшся ? :)
Я б взагалі заборонив продавати ялинки. Кожен, хто хоче ялинку - прошу дуже сокиру в руки і в ліс, заплативши скажімо, гривень 20 в касу лісництва. А то та організована вирубка нічого доброго не дає. Нарубають всякого сміття і воно потім до травня лежить десь. Коло мене недалеко фірма нарубала ялинок і не продала. Не знаю по кількості, але 200 кв і півтора метра в висоту була площадка заповнена ялинками.... десь у червні прибрали.....
Я б взагалі заборонив продавати ялинки. Кожен, хто хоче ялинку - прошу дуже сокиру в руки і в ліс, заплативши скажімо, гривень 20 в касу лісництва. А то та організована вирубка нічого доброго не дає. Нарубають всякого сміття і воно потім до травня лежить десь. Коло мене недалеко фірма нарубала ялинок і не продала. Не знаю по кількості, але 200 кв і півтора метра в висоту була площадка заповнена ялинками.... десь у червні прибрали.....
те, що люди -- дурники, це ще не означає, що це поганий метод.....
але ваша думка -- цікава...
уявляю собі: спеціальні ПОЇЗДИ їдуть в карпати.....
відпрошуються люди з роботи.....
нерви, штовханина.....
не поділили ялинку -- с сокирою у спині пішов додому.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Проти. Категорично. А шо робить?
Негайно створити партію "Штучна Ялинка Ні". :)
о! може постараєшся ?
Я лінива:)та й для чого змінювати вашу власну думку, це не так принцмпово
nirvanka
12.12.2007, 17:30
А якщо їх потерти між пальчиками, то вони ще й пахнуть
Ага :) Я теж так роблю :)
Нірванко, як я вас розумію!
Краще на "ти".. Ми ж однолітки майже.. ;)
А от такої поведінки мені не збагнути
Якщо Ви когось не розумієте, то це ще не означає, що Ви праві, а інші чинять погано.
о! може постараєшся ?
А чому Вам не постаратись зрозуміти інших? Мені здається, що легше зрозуміти протилежну думку, ніж змінити правило, сформоване роками. Просто поставте себе на наше місце.
Не думаю, що Аліас, я чи хтось інший зміниться, бо Ви вважаєте, що так треба. У нас є свої бажання, і ми робимо так, як нам хочеться, бо ми отримаємо від цього задоволення.
Нірванко, де логіка ?
Мені багато чого не подобається в цьому світі. Але я з цим намагаюсь змиритись і жити. Що не влаштовує - змінюю. Ялинки на смітниках мене влаштовують, тому я не належу до Грін Пісу і так далі. Кого не влаштовує - боріть не з одиницями, а з масами. Ось логіка.
В тому, що ваша ялинка опиняється на смітнику - винні Ви
Я багато в чому винна. І в тому, що через мене вбивають корів, бо я їх їм, і квіти через мене зривають, щоб мені подарувати, щоб принести мені задоволення. І мені це подобається.
А в тому, що цигани під церквою...теж Ви ? Не знала
Я цього не казала, бо так не є. Ви помиляєтесь. Уявлення не маю чому Ви так подумати і на основі чого..
Якось дуже егоїстично вийшло, але хіба не егоїстично вимагати від інших робити щось так, як Ви хочете?
П.С. Взагалі якась безглузда дискусія. Уявляла цю гілку з дописами "в мене жива ялинка", "а в мене штучна", "а ось фотка моєї радості", а не з переконуваннями що є добре, а що є зле.
Liliyah Romanova
12.12.2007, 18:18
Наприклад німці теж ставлять ялинки, але це для них не головна традиція, не всі тим захоплюються. Для них більшим символом свят є їхній традиційний Різдвяний ярмарок:купа солодощів, сувенірів і смачнюще гаряче вино.
А в нас теж не ялинка. Як на мене, то в нас це колядки та вертепи. :) Колись на Різдво була у Ворохті в одної пані. У неї хатинка високо в горах. Не пам"ятаю чи була в неї ялинка, але колядники... І засніжені гори. То не Різдво було, а казка!
Як тут вже хтось написав - головне внутрішнє відчуття свята.
Ну, не хтось... :shy:
А от такої поведінки мені не збагнути Щороку плачемо, прощаємося і...знову купуємо
Я так колись за букетами плакала, просила вазонки дарувати. Але в мене і вазонки не живуть довго. Тепер знову букети дарують. :D:D:D
ladybagira
12.12.2007, 19:44
А в нас теж не ялинка. Як на мене, то в нас це колядки та вертепи. Колись на Різдво була у Ворохті в одної пані. У неї хатинка високо в горах. Не пам"ятаю чи була в неї ялинка, але колядники... І засніжені гори. То не Різдво було, а казка!
Так шкода, що ми не активно підтримуємо традицію вертепу.... Пам"ятаю кілька років тому збирали з друзями банду, мали веселий, гарно написаний під сучасний манер сценарій, ходили людей тішили і себе розважали! Нас навіть "замовляли" на домашні свята. Вважаю, що це прекрасна традиція для дорослих та дітей!
Liliyah Romanova
12.12.2007, 21:48
Аби до теми про ялинки вернутися. Ця гілка мене спонукала на пошук фото ялинок. От надибала.
Дарую всім учасникам дискусії. ;)
http://www.yunphoto.net/mid/yun_3259.jpg
Я цього не казала, бо так не є. Ви помиляєтесь. Уявлення не маю чому Ви так подумати і на основі чого..
ггг. це ж Ви порівняли ялинки і циган під церквою
(http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=192025&postcount=76)
Якщо Ви когось не розумієте, то це ще не означає, що Ви праві, а інші чинять погано.
я в цій темі не мислю у категоріях "добре- погано". то занадто плаский поділ
Якось дуже егоїстично вийшло, але хіба не егоїстично вимагати від інших робити щось так, як Ви хочете?
А де саме я це вимагаю? процитуйте
Кого не влаштовує - боріть не з одиницями, а з масами. Ось логіка.
маси складаються з одиниць :)
Я багато в чому винна. І в тому, що через мене вбивають корів, бо я їх їм, і квіти через мене зривають, щоб мені подарувати, щоб принести мені задоволення. І мені це подобається.
шкода, що подобається. карма псується :)
А чому Вам не постаратись зрозуміти інших? Мені
я розумію інших (окрім одного допису :D). але не з усім погоджуюся.
П.С. Взагалі якась безглузда дискусія. Уявляла цю гілку з дописами "в мене жива ялинка", "а в мене штучна", "а ось фотка моєї радості", а не з переконуваннями що є добре, а що є зле.
нагадую, що гілка називається: "щтучна ялинка ЗА чи ПРОТИ".
така назва вимагає обміну контраргументами, як мінімум. а не просто "у мене -така, а у мене-така"
Liliyah Romanova
13.12.2007, 00:15
У цьому я лише сторонній спостерігач, але думаю, малося на увазі ось це
А це точно, треба дуууже постаратись щоб людина змінила свою власну думку, або те, до чого вона звикла за своє життя
о! може постараєшся ?
Виглядає, що ви ніби кажете, аби змінили свою думку на вашу. :)
----------------------------
маси складаються з одиниць
+10!!!
З цим цілковито погоджуюся. Завжди треба починати із себе.
Гасло: геть мояхатаскраю!!! ;)
nirvanka
13.12.2007, 01:16
ггг. це ж Ви порівняли ялинки і циган під церквою
Я порівнювала ці факти по принципу: "В цьому процесі є негативні моменти, але вони не настільки неприємні для мене, щоб я від процесу відмовилась". Тобто мені не подобаються цигани під церквою, як і гори ялинок на смітті, але ходити до церкви - це більш вагомий аргумент для мене, як і купувати живу ялинку на свята. Тому я це роблю, незалежно з чиєї то вини виникають ці негативи.
Ліля правильно відповіла вже..
шкода, що подобається. карма псується
Вам шкода, а мені ні. Шкода, що Вам шкода.. Але я ніц з цим не пороблю.. Бо не хочу. Мені і так добре.
Якщо сидіти і тужити над тим, яку ми шкоду робимо вирубуванням ялинок, як ми їмо бідних тварин, які теж мають право на життя, і так далі, то ми не отримаємо задоволення від життя. А в цьому світі, щоб вижити, треба жити хорошими моментами.. От і все.
Закінчую нашу з Вами дискусію, бо вона перетворюється на обмін пустими словами.. Адже Ви відпишете, я знайду наступні аргументи на Ваші слова і так будемо тут до свят дискутувати. Ви ж все одно не зрозумієте мого величезного бажання поставити вдома живу ялиночку.. Я в свою чергу не погоджуюсь з думкою про те, що це штучна ялинка є кращою, бо вона не приносить задоволення ні мені, ні навколишньому середовищу.
Чи комусь спало на думку що пластик шкодить навколишньому середовищу. І при виробленні і опісля, тому що все зношується а пластик на відміну від дерева не перегниває ...
Liliyah Romanova
13.12.2007, 01:46
А я ще одні мудрі слова Ворона зацитую. Цілковито з ними згодна. На жаль, вони до болю правдиві. :( Найгірше вирубування в Україні до новорічних ялинок та і до ялинок взагалі не має відношення.
дідУх ніхто не ставить..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
nirvanka
13.12.2007, 03:26
дідУх ніхто не ставить.....
О, я дуже хочу поставити дідуха!! Минулого року фінанси не дозволили це зробити, сподіваюсь цього року все вдасться :)
О, я дуже хочу поставити дідуха!! Минулого року фінанси не дозволили це зробити, сподіваюсь цього року все вдасться
щоправда, пахне він не так як свіжа ялинка.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
nirvanka
13.12.2007, 04:29
щоправда, пахне він не так як свіжа ялинка....
Свіжа ялинка в мене теж буде. А як пахне дідух?
щоправда, пахне він не так як свіжа ялинка....
Взагалі то він ставиться не на різдво а на инше свєто. :o
nirvanka
13.12.2007, 04:57
Взагалі то він ставиться не на різдво а на инше свєто.
Яке інше свято маєте на увазі? Я часто чула вираз "різдвяний дідух"..
Liliyah Romanova
13.12.2007, 06:54
дідУх ніхто не ставить.....
Ставлять. Гуцули точно ставлять. Землероби ніби всі мали б ставити.
О, я дуже хочу поставити дідуха!! Минулого року фінанси не дозволили це зробити, сподіваюсь цього року все вдасться
І ялинка, і дідух? В принципі, ялинка саме дідуха й витіснила.
Додано через 1 хвилину
Взагалі то він ставиться не на різдво а на инше свєто.
На яке? Я теж знаю, що на Різдво. Чи ви маєте на увазі, що його ставили в хаті раніше, по жнивах, а на Різдво лиш прикрашали?
От знайшла на одному з неоязичеських сайтів.
Дідух
На різдвяні свята обов'язковим символом є Дідух (сніп-рай), який виготовляють з обжинкового снопа. Дідуха урочисто вносили у світлицю і ставили на Бабу – оберемок соломи, якою застеляють долівку.
Дідух символізує культ роду предків. Вважається, що добрі душі пращурів мають оберігати посіви та врожай від всіляких бід: повені, граду, бурі, вогню тощо.
Оскільки вважається, на час народин Сонця, тобто на Різдво, духи пращурів з настанням сутінків оселяються в помешканнях, то на їхню честь і ставлять на почесне місце (покуті) Дідуха, біля якого обов'язково мають бути кутя та узвар, які є поминальними стравами.
Напередодні Щедрої куті (з 31 грудня на 1 січня) Дідуха виносять з оселі. В одних випадках його спалюють, в інших - обмолочують і насіння змішують з тим, яким засівають оселі на Новий рік або тримають до Благовісника і змішують з посівним зерном.
От ще пару лінків.
Бог, Різдво Світа, Прадід і Лицарі (http://www.pisni.org.ua/articles/57.html)
„ДІДУХ" ЧИ „ЯЛИНКА"? (http://abetka.ukrlife.org/didux.htm)
nirvanka
13.12.2007, 07:01
І ялинка, і дідух?
Так, якщо таки куплю дідуха. Ялиночку в одну кімнату, дідуха в іншу. Може батькам дідуха подарую, вони, мабуть, без мене ялинки ставити не будуть..
Степаныч
13.12.2007, 07:58
Так, якщо таки куплю дідуха.
А що таке "дідух"?
Виглядає, що ви ніби кажете, аби змінили свою думку на вашу.
Лілю, дякую. Не знала, що "може постараєшся" трактується як вимога :D
то ми не отримаємо задоволення від життя. А в цьому світі, щоб вижити, треба жити хорошими моментами.. От і все.
Знаєте, є таке задоволення, яке не шкодить довкіллю. (Моя штучна ялинка виготовлена Не з пластику.) Екологічно-чисте. Це задоволення ще передбачає турботу про живу природу, про діток, що підростають (я от хочу, щоб вони теж знали що таке жива ялинка - у лісі). Саме це змушує мене подивитися трохи в перспективу. І не купляти живе деревце заради тижневого задоволення.
А Ваша філософія - "після нас - хоч потоп". Добре, дискусію завершено.
Liliyah Romanova
13.12.2007, 16:50
А що таке "дідух"?
Дідух готують з першого зажинкового снопа. Розміри можуть бути дуже різні. Виглядає ось так:
http://observer.sd.org.ua/images/06123102e.jpg http://vezha.org/images/didyh2.gif
Дідух готують з першого зажинкового снопа.
Яка гарна річ!!! В нас на Закарпатті таке не зустрічала. ВІн має приносити особливий Різдв"яний дух до хати.
Дідух готують з першого зажинкового снопа. Розміри можуть бути дуже різні. Виглядає ось так:
Ага Полтавський рушник на першій знимці. В мене дома є такий. :)
Свіжа ялинка в мене теж буде. А як пахне дідух?
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
соломою пахне, квітами.....
В мене батько - працівник лісового господарства і я маю можливість пороставляти ялинки у кожному кутку своєї оселі. Але свідомо цього не роблю. І я, і мама обмежуємося композиціями з гілочок. Їх також можна гарно прикрасити і домівка наповниться святом, духом і новорічним запахом. А коли у мене з"являться дітки,то обов"язково придбаю штучну. Тим більше, що вибір їх на сьогоднішній день надзвичайний. А коли бачиш гори лісових красунь, більшість яких ще навіть не використаними просто викидають на смітник, у мене серце крається...
Зорянівонька
15.12.2007, 21:00
В мене ще не було жодних свят без ялинки. Не уявляю свят без тої краси, запаху. Щороку експериментую з прикрашанням - минулого року не було жодної бамбульки - тільки лямпочки! А ще колись були тільки паперові саморобні іграшки. Завжди хотіла прикрасити цукерками, але то небезпечно - за кілька днів залишеться без прикрас:)
Для того, щоб ялиночка потрапила до нашої оселі, вона має рости в лісі протягом 4-5 років. Довгенько... З такими масштабним (особливо незаконним) вирубуванням, яке спостерігається у нас, підозрюю, що в недалекому майбутньому всі будемо стояти в черзі за штучними лісовими красунями.
Правда, існують спеціалізовані лісові господарства, що вирощують різні види хвойних порід саме для новорічного призначення. Добре було би, якби посаджених цільових деревець вистарчило на нас всіх... :y:
Новый год проходит и за окном совершенно бездарно (просто безобразно) жгут елочки. Вот уже 5 лет ставим искусственную. Так решил тогда еще наша 5 летняя дочка. Она так сказала:"Пусть деревья растут - так красивее". В прошлом году купили из разряда больших (1.8 м), современных, пушистых. НРРРАВИТСЯ…..
Новый год проходит и за окном совершенно бездарно (просто безобразно) жгут елочки. Вот уже 5 лет ставим искусственную. Так решил тогда еще наша 5 летняя дочка. Она так сказала:"Пусть деревья растут - так красивее". В прошлом году купили из разряда больших (1.8 м), современных, пушистых. НРРРАВИТСЯ…..
для них передбачені якісь спреї, щоб був аромат хвої?...
(тільки не освічувач повітря http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif)...
пс. давно вас не було; справи?...
Моя мала, так само пошкодувала деревце, наказала купувати виключно штучну. Так і зробив, вже писав, тільки для дому взяв більшу-1,4м. виробник вітчизняний-Луцьк.:naci: Гарна! Доречи забрав останню у "Новій лінії", такого розміру, лишилися китайські по 2 метри, та по 40 см.:D
А ще кажуть, що мертве, або вмираюче дерево дає погану енергію в хаті, не знаю чи то є правда, у Фен-Шуй не фахівець.:)
Адже чомусь не лишають мерців надовго в хаті, так? Москалі з мавзолеєм не враховуємо. Азіати, що візьмеш?:D
nirvanka
21.12.2007, 17:39
З цікавості пішла подивитись по яким цінам штучні ялинки.. Вибір на кожному кроці: до кольору - до вибору. Ціни на ті, які мені більш-менш сподобались - від 300 грн.. Нє, ні за що б не віддала такі гроші за штучну ялинку. І ще - вони в мене асоціюються з роботою, офісом, бо всюди по офісах, магазинах, банках ставлять штучні ялинки. А для дому - живі, справжні. От такі в мене асоціації, хоч камінням закидайте ;)
Ну так я ж говорила вже тут, що штучні, то для громадських установ, а жива-для сімейного затишку.
У нас вже сьогодні почали продавати ялинки, купимо ближче до свята.З таким нетерпінням чекаю, як мала дитина .І Максиму сказала, щоб була ялинка...ЯЛИНКА , а не сосна..сосни мені і вдома вистачить:)
nirvanka
21.12.2007, 18:15
Ну так я ж говорила вже тут, що штучні, то для громадських установ, а жива-для сімейного затишку.
Я не зауважила, менше з тим.. Ми думаємо в одну сторону :)
І Максиму сказала, щоб була ялинка...ЯЛИНКА , а не сосна..сосни мені і вдома вистачить
Ялинки у нас зазвичай не рубають на свята. Принаймні я ще не бачила. Хіба соснові ялинки і ялиці. Чи може я не правильно їх класифікую?
Соснова ялинка - це та, що сильно пахне, скоро осипається і має багато гілочок на стовбурі.
Ялиця - та, що менше пахне, ніж сосна, але довше стоїть, має круглий стовбур з відносно невеликою кількістю голочок.
Ялинка - та, що в садочках росте. Така пухнаста.
Є ще сосна класична, але їх не ставлять на свята :)
У нас сосна сама звичайна, з довгими голочками і стоїть довго не сиплеться, а ялинка в моєму розумінні, це така пахуча з маленькими голочками, що швиденько осипається.
Корочє:)сфоткаю і покажу
У нас сосна сама звичайна, з довгими голочками і стоїть довго не сиплеться, а ялинка в моєму розумінні, це така пахуча з маленькими голочками, що швиденько осипається.
Корочєсфоткаю і покажу
є ще смерека, але їх зрубувати заборонено....
Ми ялинку цього року , щось не ставили.Замоталися туда-сюда , а Свята вже тут.Завжди ставили натуральну , а під низом мішок спеціальний.Мішок на верх затягнув -і ніяких голок, коли прийшов час викидати ялинку.
Зробили тільки декорації.
http://img520.imageshack.us/img520/3854/p1010512ei8.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/1192/p1010508fu5.jpg
Якщо ви вже твердо вирішили не купувати штучну, а поставити вдома на новорічні свята живу лісову красуню, раджу зупинити свій вибір на породі ялиці білої (не можу не попередити, що це смолоносна, ефіроолійна, деревинна, лікарська, вітамінозна рослина. З дерев ялиці білої добувають дуже цінну живицю). Таке деревце простоїть довго і не буде осипатися. А от якщо не вдалося знайти ялицю, смерека може її замінити. Поцікавтеся різновидом "срібляста", бо "звичайна" простоїть новорічні свята в "целости и сохранности" лише при умові, що стоятиме у ємкості з піском і сіллю.
А ми вже поставили штучну. Дуже гарна, бо вона в нас світиться (сама ялинка, на кінчиках) дуже гарно. Буде стояти довго, не обсиплеться це точно. А для запаху, я купляю гілочки живої ялинки, а минулого року, то взагалі капнула соснової ефірної олії в аромалампу, і ефірної олії апельсинки чи мандаринки не пам'ятаю, запах був божественний:radist:
У нас сосна сама звичайна
сосну і я декілька раз ставив - супер. Не осипається і запах класний.
раджу зупинити свій вибір на породі ялиці білої
А тепер цитата з іншого джерела: "Ялиця біла (європейська)
Дерево висотою 42-50 (60) м., діаметр - 1,5-2,0 м. Живе 350-450 (700) років" - якщо його зрубати під ялинку на 2 тижні вона втратить років 400 життя..........не шкода? Користуюсь штучною ялинкою вже років 5-7
"Ялиця біла (європейська)
і яка це вона?звичайно жалко, тому сосну куплю завтра
Живу ялинку не купували ніколи з принципу, бо дуже жаль тих дерев, які вирубують. Весь час плануємо купити штучну і цього року знову не купили:( Але цього року так вже хочеться ялинки, що доведеться, мабуть, згрішити, і купити все-таки живу. Колись насаджу десь в лісі ялинок, щоб викупити свою вину...
То в мене таке питання: хто знає, де і по чім зааз ялинки?
А тепер цитата з іншого джерела: "Ялиця біла (європейська)
Дерево висотою 42-50 (60) м., діаметр - 1,5-2,0 м. Живе 350-450 (700) років" - якщо його зрубати під ялинку на 2 тижні вона втратить років 400 життя..........не шкода? Користуюсь штучною ялинкою вже років 5-7
Раджу почитати усі мої дописи на цій гілці.
Perekotupole
27.12.2007, 02:04
натуральна ялинка - проти.
Штучна ялинка до пів-метра висоти - оптимальний варіант, як на мене.
Вчора дивилась ціни на ялинки(сосна) від 20 до 70 гр.Бачила за 50 гр.сосну 2.5 метра.Можна було купити, тільки хто її нести буде.?
KabMiner
27.12.2007, 11:11
Штучні ялинки - збочення!!!:mad:
Людство поступово переходить на різного роду ерзаци - штучне хутро, штучне молоко,.... штучні ялинки. Невже не зрозуміло, що це шлях до втрати природності і до загибелі!
А стосовно дерев, які зрубуються, так для цього ж їх і вирощують - це нормальний бізнес такий самий як і вирощування пшениці, чи буряків.
nirvanka
27.12.2007, 17:25
То в мене таке питання: хто знає, де і по чім зааз ялинки?
Бачила біля Привокзального ринку вже збираються ялинки.. Цін не знаю, але вибір там щороку один з найбільших.. Краще купувати вранці - більший вибір, проте ввечері ціни менші, бо люди поспішають на електрички..
проте ввечері ціни менші, бо люди поспішають на електрички..
А ще менші ціни після 1-го числа. :) Ми завжди купуємо і ставимо числа 5-6 січня - щоб на Різдво. І до Йордану достоює нормально.
Раджу почитати усі мої дописи на цій гілці.
Прочитав. Чекаю наступних порад.
Додано через 3 хвилини
коли бачиш гори лісових красунь, більшість яких ще навіть не використаними просто викидають на смітник, у мене серце крається...
От тут я Вас цілком підтримую.
Якщо ви вже твердо вирішили не купувати штучну, а поставити вдома на новорічні свята живу лісову красуню, раджу зупинити свій вибір на породі ялиці білої
А ось тут вже зовсім не розумію.На мою думку Ви протирічите самі собі. Так, як і там десь була фраза про спеціально вирощенні для новорічних забав деревця. Що тут серце вже не крається?...
KabMiner
28.12.2007, 14:38
А що таке "дідух"?
Дідух готують з першого зажинкового снопа.
Дідух, то і є, власне кажучи, українська "ялинка". Ставити ялинки - то звичай Європи, бо там були ліси і відповідні культи лісових богів, а в Україні цивілізація була хліборобська.
Проте, я особисто за те щоб ставити ялинки - в дідуха є одна проблема - немає запаху:(
Купили сьогодні сосну, 80 гр., з доставкою на 8-й поверх.Така собі..не дуже...Це мабуть сама гірша ялинка за всі роки.Кажуть, що раніше дозволяли вибирати, а зараз запускають в той лісок і кажуть де можна вирубувати.А вони ростуть густо, через те худі і довгі, ще й жовтуваті якісь.Ну та нічого, ось ввечері вберемо, сфоткаю і покажу
А ось тут вже зовсім не розумію.На мою думку Ви протирічите самі собі. Так, як і там десь була фраза про спеціально вирощенні для новорічних забав деревця. Що тут серце вже не крається?...
А я не розумію, як можна спокійно їсти м"ясо, носити взуття і одяг з шкіри вбитих тварин, використовувати дерев"яні меблі (купувати дітям натуральні дерев"яні іграшки) і побиватись над ялинками? ;) Серце при всьому цьоме не крається ? ;)
Якщо ви уважно читаєте гілку, важко не помітити, що у наших шановних дописувачів різні думки щодо встновлення ялинки у домі. Я противник вирубування живих деревець, але це не дає мені права засуджувати людей, які саме таким чином прикрашають оселю до свят. Маючи досвід і певні знання у цій галузі (батько - лісник, я теж закінчила лісотех) можу порадити дещо при виборі дерев. Хоча я, повторюю, не буду купувати живу ялинку до дому.
Додано через 1 хвилину
Серце при всьому цьоме не крається ?
Крається.
А я против искусственной елочки. Вопрос решается просто разведением елочек специально для продажи. Недавно показывали подобную ферму в США. И природе никакого урона (для того и сажают) и елка сосной пахнет. Не будет спроса на живые елки, то просто сажать их на подобной ферме перестанут и все, а природе ничего от того не прибавится.
Другое дело, что нужно серьезно отслеживать и наказывать незаконную вырубку вне таких ферм.
levandivka
02.01.2008, 11:16
Вопрос решается просто разведением елочек специально для продажи.
+1. Що будуть робити лісгоспи, якщо припинити продаж деревини. :)
Штучні ялинки - збочення!!!
Людство поступово переходить на різного роду ерзаци - штучне хутро, штучне молоко,.... штучні ялинки. Невже не зрозуміло, що це шлях до втрати природності і до загибелі!
А стосовно дерев, які зрубуються, так для цього ж їх і вирощують - це нормальний бізнес такий самий як і вирощування пшениці, чи буряків.
угу..тільки з таким успіхом з часом в нас взагалі не залишиться нічого на цій планеті..гола пустеля.
Ото приклад...Батько спеціяльно посадив позаду будинку(але не нашій території) сосен штук з 20 десь років 2 тому,а раніше десь років 10 кілька штук..виросла одна така гарна ялинка десь 2,5 метри висотою..і що ви думаєте?Зрубали!отак нагло..
levandivka
02.01.2008, 13:18
посадив позаду будинку(але не нашій території) сосен штук з 20 десь років 2 тому,а раніше десь років 10 кілька штук..виросла одна така гарна ялинка десь 2,5 метри висотою..і що ви думаєте?Зрубали!отак нагло..
Я думаю, що садити тре' на своїй території, пильнувати. І буде нам щастя. :)
А я не розумію, як можна спокійно їсти м"ясо, носити взуття і одяг з шкіри вбитих тварин,
То ніби в іншу тему.Але якщо хочете скажу- тим що перерахували підтримується житєдіяльність організму. Людина- хижак по натурі, харчується гріється шкірами тварин, хоча звичайно є і вегетаріанці і ті хто носять суто штучне хутро. Не належу ні до тих ні до інших. А стосовно "в тему" - є речі від яких все ж можна дуже легко відмовитись,наприклад від варварського вирубування лісів. Знову пройшов Новий рік- на смітниках гори непроданих ялинок.....
Серце при всьому цьоме не крається ?
А це не до мене- не мої слова, це була цитата
Додано через 4 хвилини
Якщо ви уважно читаєте гілку, важко не помітити, що у наших шановних дописувачів різні думки щодо встновлення ялинки у домі.
Правильно, я так само просто висловив свою думку, використавши при цьому цитату з вашого допису. Ніби не писав нічого некоректно,перепрошую якщо вас чимось образив, правда не розумію чим.
Людина- хижак по натурі, харчується гріється шкірами тварин, хоча звичайно є і вегетаріанці і ті хто носять суто штучне хутро.
Це і мала на увазі, хтось купує штучні ялинки, а хтось штучне хутро і не їсть м"яса. Мені чесно кажучи тварин більше жаль, ніж ялинки 1 раз на рік, тим більше що тільки ялинками використання деревини не обмежуються. При теперішньому НТП не тільки ялинки, а і одяг -їжу можна на штучне замінити, було б бажання. Але це вже особистий вибір кожного. І питання, що краще - штучна ялинка чи жива лежить швидше в площині смаку ніж в площині "птічку жалко"(с).
А це не до мене- не мої слова, це була цитата
Перепрошую, але я так зрозуміла що ви поділяєте цю думку.
затягнути в квартиру і.....ооо, той аромат, а краплинки смоли на гілочках....все...свято почалося....
А законне чи не законне вирубування , то нехай відповідні органи слідкують, їм за це гроші платять
так можна гілочку поставити...
не шкода вам деревця такого гарного, ех...
Это вам его не жаль. Не будет спроса, то и сажать перестанут.
Это вам его не жаль. Не будет спроса, то и сажать перестанут.
п. zet так рубають по лісах...
а так, в принципі я просто противник свят і Нового Року втч, тому стоїть в мене гілочка от і все.
але я так зрозуміла що ви поділяєте цю думку.
Можливо і поділяю, але це просто гарні слова, стараюсь не бути надто категоричним в вислювлюваннях в позитиві чи в негативі. Тим більше життя трохи міняє з часом співвідношення романтика-реальність на користь останнього. А тварючок теж шкода. Коли люди вбивали тварин щоб не померти з голоду це одне, а коли для забави ідуть в ліс з рушницями... Я б не заперечував але проводив такий собі прийом в мисливці.Хочеш бути мисливцем тебе відправляють без зброї в ліс і полюють на тебе годинку другу з рушницями- виживеш йди полюй. Думаю після цьго мисливців поменшало б.
Я думаю, що садити тре' на своїй території, пильнувати. І буде нам щастя.
двору не стане...Пильнувати цілодобово?Та й не в тім річ,а в тім,що бидлота.
Цитата:
Допис від sem41
Я думаю, що садити тре' на своїй території, пильнувати. І буде нам щастя.
двору не стане...Пильнувати цілодобово?Та й не в тім річ,а в тім,що бидлота.
Перепрошую, але то не мої слова. Де ви їх взяли?
А Ви знаєте, чомусь не шкода.Шкода коли закінчуються свята і ялинку треба виносити на вулицю.
Я взагалі не розумію для чого це сльозопускання по ялинках.Ви ж не проти натуральних дерев"яних меблів, і т.д? Нічого страшного немає в тому, що вирубують.Наскільки я знаю, то це просто проріджування посадок.Принаймні у нас так.
Перепрошую, але то не мої слова. Де ви їх взяли?
ем..не знаю..слова то Левандівки..глюк мабуть,чи що?
Правильно, я так само просто висловив свою думку, використавши при цьому цитату з вашого допису. Ніби не писав нічого некоректно,перепрошую якщо вас чимось образив, правда не розумію чим.
Ну що ви! Все в порядку. Для цього подібні форуми і існують. Поважаю усі думки і рада спілкуванню.
KabMiner
10.01.2008, 11:39
Ви ж не проти натуральних дерев"яних меблів, і т.д?
Я тільки за меблі з натуральної деревини, бо меблі з тирсоплит також робляться з дерев, але при цьому ще й смердять різними хімікатами, в результаті чого кабінетна робота стає малоприємною і небезпечною для здоровя.
Просто халявщикам-бізнесменам простіше робити меблі з тирсоплит, а розмови про екологію - просто сказки.
А Ви знаєте, чомусь не шкода.Шкода коли закінчуються свята і ялинку треба виносити на вулицю.
Я взагалі не розумію для чого це сльозопускання по ялинках.Ви ж не проти натуральних дерев"яних меблів, і т.д? Нічого страшного немає в тому, що вирубують.Наскільки я знаю, то це просто проріджування посадок.Принаймні у нас так.
Щорічно у системі лісового господарства планується і затверджується вирубка певної кількості деревини для потреб народного господарства (виготовлення меблів і т. д.). Також вирощуються спеціально для новорічного призначення і ялинки. Деревця, що продаються на наших ринках, вирубані незаконнно, з порушенням норм природоохоронного законодавства. Це шкодить довкіллю і щорічно зменшує запаси цих деревних порід, які, насправді, вирощуються для зовсім інших потреб.
Деревця, що продаються на наших ринках, вирубані незаконнно,
Якась частина з них вирубана незаконно, але не всі!І в лісництві спеціально висаджують ялинки для новорічного призначення . як Ви самі сказали.То в чому проблема? Порушення були і будуть , хоч якугалузь не візьми.Питання в тому. як з цим боротись?
Якась частина з них вирубана незаконно, але не всі!І в лісництві спеціально висаджують ялинки для новорічного призначення . як Ви самі сказали.То в чому проблема? Порушення були і будуть , хоч якугалузь не візьми.Питання в тому. як з цим боротись?
Хоча би не купувати ялинок у людей, які не мають на це дозволу. Все залежить від свідомості кожної людини.
Хоча би не купувати ялинок у людей, які не мають на це дозволу. Все залежить від свідомості кожної людини.
Повірте, пересічний громадянин не буде вимагати відповідні документи на продаж ялинок.Перш за все його цікавить щоб вона була гарною , ну і ціна, звісно.А перевіркою нехай займаються відповідні органи.У нас у місті я не бачила щоб продавці ялинок непокоїлись при вигляді людей у формі, що перевіряли документи.Ті, які незаконно зрубали ялинки не продають їх на ялинкових базарах.
У нас у місті я не бачила щоб продавці ялинок непокоїлись при вигляді людей у формі, що перевіряли документи.
У нас також міліціонери поважно походжають немов охоронці навколо тьотів і дядьок, котрі понарубували ялинок і продають. А я з цікавості запиталася у кількох людей про дозволи. Одна пані так довго і голосно сміялася мені в спину, допоки я не вийшла з ринку. Жах.
Для мене жива ялинка - принципова справа. Щороку ми нібито виконуємо ритуальне дійство, купуючи та прикрашаючи ялинку. Яке задоволення можна отримати від штучної - не розумію. В цьому році купили чудову ялицю, стоїть досі, і хоча вже суха, не сиплеться і пахне.
А викидати дійсно шкода, але все минає.
Можна купити ялиночку з спаравжніх гілочок, дуже гарна та пахне справжньоє хвоєю!З цим запахом ніщо не зрівняти!
Можна купити ялиночку з спаравжніх гілочок, дуже гарна та пахне справжньоє хвоєю!З цим запахом ніщо не зрівняти!
у нас такі продавали, по ціні звичайної ялинки.То краще я вже купля нормальну і поставлю у відро з піском, підливатиму водичку, щоб довше стоялаҐ, ніж гілочки затиснуті в кусок деревини
Марусино
08.12.2008, 16:38
Ми другий рік ставимо штучну красиву ялинку...розумію, нема того аромату і т.д, і т.п., проте краще хай ялинка росте на природі багато-багато років і тішить нас своєю красою не пару днів, а значно-значно більше... га?
Десь така темка була ще з минулого року.
Ні, я тільки за натуральну.Не уявляю свята з штучною ялинкою.Хоча зараз багато дуже гарних штучних , майже як натуральні.
Cherubina
08.12.2008, 17:05
Натуральну, як завжди. Розумію і навіть частково погоджуюсь з прихильниками штучних ялинок - це геть не по-господарськи винищувати стільки дерев щороку...
Але до нас приїде сестра з малими. Ну як дітей не порадувати справжньою красунею? Тим більше, що у нас традиція ставити високу - під стелю - ялинку (4 м.) Де ж вони ще таке побачать, як не у нас?
Liliyah Romanova
08.12.2008, 17:18
Десь така темка була ще з минулого року.
Витягла її на світло денне і додала опитування.
Ми цього року знову живу будемо ставити. Ніщо так затишку та відчуття свята не створює, як запах хвої у хаті. :)
Хоча в Україні має сенс штучну купувати, а не живу, аби якось боротися із вандалами.
Ykr@inochk@
08.12.2008, 17:19
Поки дітки маленькі - натуральна - це свято!
А ми вже 3 рік зі штучною святкуємо, бо донька, побачивши на природі ялиночку в 15 см, так розчулилася. А потім ще ті гори кинутих ялинок вже 2 січня на смітники:cry:
А запах додамо гілочками.
Liliyah Romanova
08.12.2008, 17:38
А потім ще ті гори кинутих ялинок вже 2 січня на смітники
2-го??? о_О
Тут другого, або й першого викидають лише ті, хто за новим святкує.
У нас ялинка десь місяць стоїть зазвичай.
Ykr@inochk@
08.12.2008, 17:44
2-го???
Саме так! Я малою була в мами питала: "На що їх тоді купують?" Минуло багато років, а традиції зберігаються, тепер ми намагаемося пояснити деякі безглузді речі донці.
А в моєму дитинстві раз ялинка простояла до 8 березня!
В нас - штучна з світлодіодним мерехтінням. Настрою також додає.:)
Чи купувати її ми думали довго - прикидували скільки нафти може піти на виробництво тої пластмаси, і чи не шкідливіше це для природи ніж натуральна, бо вона певно утилізації ніякій не підлягає...:) Так і не вирахували. Просто купили, бо то буде тепер одна, а не щороку нова.:)
Ніколи не бачила викинутих ялинок зразу після НР, от в березні -бачила:)))
У нас ялинка стоїть аж до 20 січня.
Liliyah Romanova
08.12.2008, 18:08
В нас - штучна з світлодіодним мерехтінням.
Я теж таку хотіла, але один мій голос проти двох чоловічих... :))) Особливо проти меншого не захотілося йти. Та й тут воно трошки інакше, ніж у нас.
Бойцовая Рыбка
08.12.2008, 18:21
У нас искусственная, очень красивая. Мне жалко ставить живую :(
http://s44.radikal.ru/i106/0812/19/14c17b5ba2b9.jpg
Wild gucul
08.12.2008, 18:38
категорично наполягаю на штучній ялинці! природу треба берегти!!! і цим все сказано! вже десь писав про це. але напишу ще раз поїдьте подивіться на лисі гори Карпати - там де колись стояли ліси, тепер полонини. звісно не від того, що люди ялинки собі на новий рік рубали, але ліс треба берегти!!!
Liliyah Romanova
08.12.2008, 18:57
категорично наполягаю на штучній ялинці! природу треба берегти!!!
Треба. Але є ті, хто ялинки вирощує саме на зріз. Та і мудре рубання має бути... А в нас народ про інших не думає, про майбутнє тим більше, головне нині пару сотень гривень вщибнути за деревце. Отаке нервує, що лише про свою д... думає і ні про кого іншого. Штрафували би їх за це подвійною ціною ялинки за кожну зрубану нелегально, то би й боялися... А то, як в анекдоті, мабуть, що "приїхала міліція і - разом поділили награбоване".
Зрештою, винні й ті, хто від них купує, а не від підприємств, що навмисне цим займаються.
Wild gucul
08.12.2008, 19:04
та по ідеї лісництва вирощують певну кількість деревець під зруб для продажу. тільки 1) де ті "законні" ялинки продаються? 2) перед святами привокзальний, краківськи інші ринки і навколишні вулиці біля них схожі на ліс, бо браконьєри (інакше їх назвати не можна) продають не законно зрубані дерева. і чомусь завжди усі люди купують саме ті браконєрські. взагалі то не по темі. просто маю на увазі, що в цій сфері треба навести лад.
ми кілька останніх років ставимо штучну, а для запаху - кілька гілок у велику вазу на підлозі.
І дуже шкода бачити ті ялинки, які до свят не продалися, на смітнику
люди купують саме ті браконєрські.
мабуть тому, що браконьєрські гарніші, а лісові господарства вирубують всі підряд, так звана "чистка"
Вже котрий рік вдома ,ставимо невеличку ялинку ,зроблену з гілочок .
Насамперед ,через брак місця :nea:,а також, через присутність маленьких діточок,які хочуть знати,який ялинка матиме вигляд після того ,як її перекинути :).
Ось таку
http://img90.imageshack.us/img90/226/dsc05074wci2.jpg
я люблю живе деревце, але ставлю штучне + палю арома масло сосни і просто :good:
а взагалі мені дуже шкода ялинок, ялиць, сосен і т.д їх вирубують нещадно, а потім викидають на смітник, шкода, що не продають у горщиках... так постояла б ялинка свята, назад висадили в природне середовище.... а як подумати, то скільки ж то років має рости та ялиночка :scratch_one-s_head:, а в нас таке варварське ставлення до природи. Цього року знов штучна! :yes:
Liliyah Romanova
09.12.2008, 18:26
палю арома масло сосни
А ми на таке дуже гостро реагуємо, не можемо витримати ароматичні олійки.
А в моєму дитинстві раз ялинка простояла до 8 березня!
Прям як в анекдоті:
Жалуется один мужик другу: "Все люди, как люди, на первомайскую демонстрацию собрались, шариков понадували, пивка прикупили, а моя-то, блин - Вынеси елку и вынеси елку!"
А якщо чесно, в моему дитинстві ялинка простояла до 20-ого травня, навіть зелені гілочки пустила! Ми її висадили у двір, але не прижилась...
nirvanka
12.12.2008, 17:21
А в нас цього року буде, мабуть, штучна. Бо живі тут рідкість і дуже дорогі. А вдома є кілька штучних маленьких. Іграшок теж небагато, треба буде щось придумати ще цікавого на прикраси.. Тільки б на все часу не забракло! :)
Була у супермаркеті Велика кишеня.Продається ялинка 2,5 метри, привезена з Угорщини,написано, що не треба ні води ні піску 2 місяці.Гарна, звичайно.Але ж і ціна-330гр.99 коп.
я йшла на роботу, дивлюсь на Південному нині біля фонтану поставили велику ялинку. Підійшовши ближче, побачила бідне деревце, так якби його до Львова по асфальту волочили о_О всі нижні гілки обламані, певно їх будуть доштуковувати, шкода деревце :cry:
Zoryanka
12.12.2008, 19:26
Ми також у себе вдома ставимо штучну ялинку. Якось шкода нам живу потім викидати. А на подвір'ї ми посадили ялиночку, щороку її прикрашаємо, тішить око і нам і перехожим. А щоб був у домі приємний хвойний запах, тоді купуємо гілочки ялинки.
Liliyah Romanova
12.12.2008, 19:57
Прочитала вчора статтю про шкоду штучних ялинок.
Токсини, діоксини... о_О о_О о_О
Передумала купувати таке взагалі коли-небудь.
Краще вже гілочки чи віночки або без ялинки, ніж таку отруту в хату. :(
А шкода для довкілля взагалі ВЕЛЕТЕНСЬКА!
Краще, якби їх не виготовляли, а просто більше зелених насаджували.
Чим більший попит на штучні, тим більше викидів отрути (найбільше діоксинів власне) у довкілля. :cry:
Sensatyv
12.12.2008, 20:07
Яка ялинка буде в вашій оселі на НР? Ваше ставлення до штучних ялинок? Як шкодить незаконне і законне вирубування ялинок нашій природі?
Звичайно штучна, тільки внизу біля стояка буде кілька гілок живої для запаху і відчуття природнього стану. До штучних ялинок ставлення позитивне. Я противник незаконної вирубки ялинок. Якщо це законна планова вирубка, то я за. На місце зрубаних в такому випадку посадять інші саджанці. Для держави це прибуток плюс робочі місця для людей.
Я за живу... мертве - воно... не то....
Sensatyv
12.12.2008, 20:59
Я за живу... мертве - воно... не то....
Не мертве, а штучне, в тому є різниця. Гарно виготовлена штучна ялинка теж формує святковий настрій та естетичне задоволення. Уявіть собі, що в один передноворічний рік всі захотіли живу ялинку... Що буде творилось на базарах, якими будуть ціни, скільки зелених красунь, які круглий рік прикрашають ліс, де ми любимо відпочивати, зрубають браконьєри, а через два, три тижні все це повезуть на сміттєзвалище і так кожен рік... Жива є жива, але коли починаєш задумуватись глибше, то навіть шкода стає, що ради втіхи на кілька днів ми змушені опустошувати те, що приносить нам втіху цілий рік і все життя.
Wild gucul
12.12.2008, 21:45
компроміс для тих, хто. наприклад, читаючи цю тему не може визначитися - купувати штучну ялинку чи живу - на Новий рік прикрасити замість ялинки великий вазонок.:)
і чим не вихід?;)
Zoryanka
12.12.2008, 21:56
Або можна навіть купити собі таку ялинку, яка з гілочок зроблена: і жива, і гарно пахне...:)
Adriasia
12.12.2008, 22:04
Я цього року куплю з гілочок зроблене деревце. Воно і пахне гарно і на вигляд симпатичне і по кишені не вдарить. Купувати велику ялинку - дорого. хоч вона вже і зрубана, але не хочу підтримувати вирубування цих красунь.
Штучної ялинки не хочу. Виглядає гарно... але тільки виглядає.
куплю з гілочок зроблене деревце.
а я ще й таку куплю.Їх привозять десь з ЗУ
Гггг:)Забула..я ж буду НР зустрічати у вас , у Львові!
Тільки ялинку і там куплять живу...для мене, коханої:)
Once upon a time... коли я був малим шнурком, зимою на вулиці лежало багацько снігу, і про штучні ялинки мало хто думав вголос... в нас на левандівці стояло багато особнячків (мабуть ще й зараз стоять)... і на подвір"ї одного з них, перед вікнами росла гарна ялиночка, господарі кожного року прикрашали її іграшками і герляндами, які кожного вечору, як стемніє, світились "корольовими" лямпочками. і коли я проходив біля того дому мені здавалось, що той будинок із казки, щось типу тих