Показати повну версію : марія матіос. українська сага.
"солодка даруся"
"нація"
"майже ніколи не навпаки"
ну от мороз по шкірі і все...
там є все...
стефаник у спідниці...як кажуть...
не знаю...проймає...а вас?
FeRmatta
08.12.2007, 21:27
"нація" сподобалась, "солодка даруся" теж. але можливо, я не дуже проймаюся усією трагічністю...це як захисний механізм
я не дуже проймаюся усією трагічністю...це як захисний механізм
це ж навпаки добре!:)
адже справжні професіонали знавці будь-яких мистецтв кажуть що аби зрозуміти ідею твору необхідно абстрагуватися від емоцій-вони ж бо омана:8:
мені здається що ці тексти просто добрі...просто талановиті...просто сучасні...а не якийсь анахронізм типу стельмаха і ко...
Liliyah Romanova
10.12.2007, 06:53
Я за Матіос взялася після Винничука. Не пішло. :D:D:D
Позичила знайомим книжку почитати. Треба забрати, ще раз почати читати. :)
"солодка даруся"
"нація"
там є все...
перших два читала. дійсно, мороз по шкірі. Від "Солодкої Дарусі" взагалі довго не могла відійти...Багато від кого чула, що читається тяжко і що так само сприймається. Не знаю, я прочитала на одному диханні, за "один присяд"...Спродобалось.
"нація" - книга, яка не може залишити байдужим. я читала і перечитувала до, під час і після пар. просто поринаєш в неї вся. мені цю книгу сама Матіос підписувала, рівно як і "щоденник страченої". дуже приємна Жінка, питала, чим сподобались її книги.
FeRmatta
10.12.2007, 15:26
"нація" - я її прочитала за раз! вже зтерлися деякі події, а от "солодка Даруся" - маю цю книгу вдома, але відчуваю, що до кінця цю книгу не зрозуміла, не думаю, що відповідь дежить на поверхні.
цікаво, а коли знущаються над нашою українською культурою - то вона теж мовчить?
Я за Матіос взялася після Винничука. Не пішло.
:y: а мені винничук не йде...останнім часом...:D
Додано через 3 хвилини
цікаво, а коли знущаються над нашою українською культурою - то вона теж мовчить?
коли знущалися над Христом він теж мовчав...терпів...во ім"я...
FeRmatta
12.12.2007, 22:12
щодо нашої культури - то 31 відбудися в Києві "народні збори", організатори - брати Капранови, там, до речі, і Марія Матіос була присутня. на цих зборах висловили недовіру усім гілкам влади, проголосили Україну зоною культурного лиха; за мету ставлять припинення розвитку переговорів між Україно і ЄС допоки Україну не визнають зоноб культурного лиха і не розроблять програму виходу з неї. і ще створили чорний список люде, що знищують нашу культуру, один з перших - Ян Табачник - народний депутат!
перших два читала. дійсно, мороз по шкірі. Від "Солодкої Дарусі" взагалі довго не могла відійти...Багато від кого чула, що читається тяжко і що так само сприймається. Не знаю, я прочитала на одному диханні, за "один присяд"...Спродобалось.
Мій чоловік (узагалі затятий книголюб і народолюб) :naci: ніяк не міг взяти до рук книжку Матіос (мабуть вважав, що то чергові мої "бабські" заморочки), хоча все обіцяв що прочитає... Аж одного разу нам видалася довга дорога в потязі аж до Вроцлава. І я вголос йому читала оповідання із книжки "Нація". Не пам"ятаю, як воно звалося, але про бабусю, що завжди готувлася до смерті, а також читала "Майже ніколи навпаки". Читала дово, години 3 ...
Додано через 9 хвилин
Мій чоловік (узагалі затятий книголюб і народолюб) :naci: ніяк не міг взяти до рук книжку Матіос (мабуть вважав, що то чергові мої "бабські" заморочки), хоча все обіцяв що прочитає... Аж одного разу нам видалася довга дорога в потязі аж до Вроцлава. І я вголос йому читала оповідання із книжки "Нація". Не пам"ятаю, як воно звалося, але про бабусю, що завжди готувлася до смерті, а також читала "Майже ніколи навпаки". Читала дово, години 3 ...
Мушу сказати, що ця подорож нас зблизила. Йому сподобалось дуже.
"солодка даруся" "нація" "майже ніколи не навпаки"
прочитала ці три книжки на одному подиху
дуже сподобалося
Солодка даруся найбільше
з нетерпінням чекаю наступних творів
Не дочитала Солодку Дарусю - на половині закинула, не сподобалось. Можливо, я сліпий цинік, але не пішло мені) Хоча є такі книжки, які я втретє буре до рук, І ОТ нарешті - бінґо, є)) Наприклад, Механічний апельсин Берджеса - з третьої спроби)
Зате Нація сподобалась, хоча й не всі оповідання, треба буде прочитати Майже ніколи не навпаки, тоді вже зможу говорити, подобається вона мені чи ні) :cool:
[quote=natty;190641]Допис від lulu Переглянути допис
"солодка даруся"
"нація"
там є все...
не знаю...проймає...а вас?[/quote
Проймає до тла!
Поки не дочитала чоловік без вечері сидів:agree:
Додано через 1 хвилину
[quote=natty;190641]Допис від lulu Переглянути допис
"солодка даруся"
"нація"
там є все...
не знаю...проймає...а вас?[/quote
Проймає до тла!
Поки не дочитала чоловік без вечері сидів:agree:
Проте, кажуть, Фуршет вже гіший
а от після "москалиці" мене навідало питання і навіщо то було всьо?
тобто все настільки передбачливе що капут!
так само як "мама маріца" (якщо не помилилась)
приреченість з третьої сторінки продиктувала кінець.
розчарована:nea:
"солодка даруся"
"нація"
там є все...
Дуже проймає, читала, плакала читала, сподобалася.
Думала "Москалицю" прочитати, тепер не буду не хочу враження псути
Думала "Москалицю" прочитати, тепер не буду не хочу враження псути так може то тільки мені не пішло а вам навпаки-піде;)
О, я теж щойно закінчила читати "Солодку Дарусю". Під враженням. Що ТА влада тільки не робила з людьми?
Думаю ще прочитати "Націю", бо дуже привабливо-патріотичний заголовок.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008